Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
April 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie Hati


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Een dikke 10!!
Afgelopen vrijdag kwamen mijn ouders en Françis naar Vlieland. Johan wist ondertussen wel dat mijn ouders kwamen, maar dat Françis kwam was een verrassing voor hem. 's Avonds zijn we heerlijk gaan eten bij De Stern, waarna we nog een afzakkertje pakten bij het Loods Café. Zaterdag begon heerlijk met een zonnetje, maar al rond 10.30 uur trok het helemaal dicht door de mist. Toch besloot ik samen met mijn ouders een stuk te gaan fietsen. Bij het Posthuys zijn we het duin over gegaan en hebben toch nog even heerlijk in het zonnetje over het strand kunnen lopen. In de avond zijn we samen gaan eten bij het Grand Café. En dan is het ineens 25 november!!
De dag dat Johan jarig is en wat een geluk dat hij vrij is en ik mocht werken. We hadden afgesproken dat hij mee zou gaan ontbijten met de rest in het hotel en ik kon het niet laten om de tafel en de stoel te versieren.
Françis moest helaas al om 11.45 uur de boot nemen en had er een beetje een hard hoofd in ivm met de zuidwesterstorm. Na het uitzwaaien was ik bijna gereed met werken en vertrokken wij met z'n vieren naar het Noordzeestrand. Mijn vader had nog als wens om een keer een storm op Vlieland mee te maken en dit was dus zijn kans. Vanuit het Badhuys hadden we 2 keuzes:
1) tegen de wind in
2) met de wind mee

De keuze was snel gemaakt, want tegen de wind in was geen optie, je kwam geen meter vooruit en dan blijft alleen maar met de wind mee over. 1 pas zetten en gewoon 4 passen verder landen, wat heerlijk om met dit weer (windkracht 10) over het strand te vliegen!! Helaas kwam er ook een eind voor mijn ouders aan dit weekend en zwaaiden wij ze ook uit bij de boot. De reis viel mee op de boot hebben we vernomen.
Maar met een dikke 10 hebben we genoten van dit weekend en van de zuidwesterstorm.


Niks aan
Zo ben je nog topfit en dan ineens na het brigdeweekend voel je je ineens belabberd.
Toch ging ik naar het werk toe, waar ik eigenlijk direct naar huis werd gestuurd. Maar zo eigenwijs als ik groot ben heb ik toch nog eerst wat noodzakelijke dingen gedaan. Op woensdag ging het precies hetzelfde en na een goede dosis antigrippine en hotcoldrex denk je dat het wel weer gaat.....niet dus, donderdag de gehele dag plat gelegen, maar vrijdag vond ik het wel welletjes en begon ik rustig aan weer met werken voor een paar uurtjes. Zaterdag, zondag en maandag leken goed te gaan, maar maandagavond ging het weer helemaal mis. Ik kreeg hoestbuien. Dinsdag besloten we toch een wandeling te gaan maken en zodra ik buiten was, waren de hoestbuien over en had ik weinig tot geen last. De nacht hierop ben ik na 10 minuten in bed te hebben gelegen op de bank gekropen, zodat Johan kon slapen en ik verder kon bulderen. Dit ging er zo heftig aan toe, dat ik blij was dat we niet in een grote villa wonen, maar in ons kleine juttershuisje, want de toiletpot was ineens hard nodig. Dit was de druppel voor mij en in de ochtend heeft Johan voor mij de huisarts gebeld.
Na onderzoek kon ze uitsluiten dat het geen kinkhoest was, maar een leuke infectie op de luchtwegen en ik mocht naar huis met een flinke dosis antibiotica. Morgen ben je weer een stuk fitter!! Eerst zien dan geloven.....
De avond ging wel redelijk, weinig hoesten, maar toen ik eenmaal wilde gaan liggen begon het weer. Slokje water, rustig ademhalen, liggen, een uurtje slapen en dan weer wakker worden. Zo ging het door tot 5 uur vanochtend, 2 advilletjes genomen en toen heb ik heerlijk geslapen tot 8.30 uur. Johan ging werken en ik ging nog een paar uurtjes proberen te slapen en dat lukte waarempel tot 12 uur. Nu maar hopen dat deze lijn zich doorzet en ik vannacht gewoon in bed kan slapen en niet op de bank hoef te liggen. Hij ligt overigens heerlijk!!
Hier is niks aan.....ik ben geen thuiszitter.......ik wil gewoon weer werken, maar dit keer zal ik wel even een klein beetje naar mijn lichaam luisteren en niet te snel gaan beginnen, net zoals vorige week, want dan zit ik volgende week weer thuis en daar heb ik helemaal geen zin in.


Het verschil
Wat was het heerlijk, wat hebben we genoten van alles en iedereen afgelopen week. Heerlijk weer het bourgondische eten en drinken in Brabant en Limburg. We kunnen er weer een tijdje tegenaan zo!

Sushi-time!!! Dat was op dinsdag

Woensdag gingen we naar het Loopcentrum in Horst voor goede loopschoenen. Daar word gekeken hoe je voeten staan, waar de druk zit op je voeten en hoe je loopt. Aan de hand van deze gegevens krijg je de juiste schoen aangemeten. Johan trok 1 paar aan en liep direct goed weg, ik helaas niet. Bij het eerste paar hoorde je me aan de andere kant van de zaak lopen, het 2e paar wat ik aantrok kreeg ik last van mijn enkels en bij het 3e paar was het raak. Op de weg terug reden we door naar Helmond, even neuzen bij de Disneywinkel, maar helaas was deze gesloten en besloten we door te rijden naar Kim en Bennie om hun nieuwe huisje te bekijken. Natuurlijk waren zij ook niet thuis, maar na een telefoontje waren ze zo ter plaatse. Altijd leuk zo'n spontaan bezoekje afleggen. In de avond mochten we bij mijn zus de tuin gaan bewonderen en heerlijk een hapje mee eten.

Donderdag zijn we heerlijk een dag naar Maastricht gegaan. We werden ontvangen met VLAAI en na heerlijk een paar uurtjes gekletst te hebben zijn we naar de stad gegaan voor een mooie stadswandeling onder leiding van gids Pie. De stadsmuren werden onveilig gemaakt door ons, maar ook de binnenstad. Als wij een koffie/thee winkeltje tegenkomen trekt Johan mij altijd mee, maar deze keer kreeg ik toestemming om samen met Cobie naar binnen te gaan. Heerlijke aroma's komen je dan tegemoet en ik kreeg van Cobie een grote pot thee met "Druim van Mestreech", op basis van zwarte thee aangevuld met stukjes korenbloem, aardbei en zonnebloem kopjes en een heerlijke peperkoek (daar word je niet dik van!!).
Na de heerlijke wandeling werden we getrakteerd op een heerlijke lunch (om 15 uur) en kletsten we verder over van alles en nog wat. Al snel werd het tijd voor het avondeten en dan komen ook de serieuze diepgaande gesprekken. Al snel was het weer laat en werd het tijd voor ons om te gaan en rond half 1 parkeerden we de auto weer bij mijn ouders.
Vrijdag was de laatste dag voor ons in het Brabantseland. In de ochtend naar Geldrop voor nieuwe gehoorbescherming aan te laten meten. Wij hebben gehoorbescherming voor op de motor met speakers erin, maar deze voldoen niet voor bij concerten en als we ingezet worden bij de Sigma bij grote evenementen. In de motor gehoorbescherming zit een andere filter dan bij gehoorbescherming van harde muziek. 5 minuten stil zitten, niet praten of lachen en dat is best moeilijk als je naar de ander kijkt en het lijkt alsof er een tampon in je oor zit.

Daarna nog even naar Helmond en toch kijken of de Disneywinkel nu wel open is. En ja hoor, we werden met open armen ontvangen. Heerlijk bijgekletst, koffie gedronken, de laatste beelden bekeken en niets gekocht chapeau voor mezelf. Daarna nog even de stad in, lunchen en de laatste spullen halen die nog op ons lijstje stonden.
Het laatste avondmaal ging bestaan uit McDonalds samen met mijn ouders en de kleinkinderen. Altijdn groot feest. Als we al binnen komen wil mijn vader al heel graag omdraaien om ergens anders heen te gaan. Het was ook enorm druk en Johan keek me al vragend aan naar een plekje voor 7 personen. Gelukkig zag ik al snel een plek en dirigeerde ze daarheen nadat ik in gebarentaal de bestelling van Johan en mijn vader door had gekregen. Nadat we onze magen voor een half uur gevuld hadden nog even spelen met de kids en natuurlijk moest het "kermisbed" nog opgemaakt worden. Mathijs en Janda gingen vast hun pyama aantrekken en tanden poetsen, terwijl Lennard mij nog even hielp met de matrasjes en slaapzakken. Nadat de kids in bed lagen nog even mijn moeder meegeholpen met de voorbereidingen van het bezoek wat die avond zou komen. Hapjes alvast maken en VLAAI snijden. Johan was slim en was naar mijn zus gegaan om daar tochtstrippen te plaatsen en kwam op het juiste moment weer terug toen de koffieronde al was geweest en ik me ging stortten op de opmaak van de hapjes. Hij kon me daar mooi bij helpen en alles op tafel zetten. Niet al te laat gingen we naar bed....tenminste dat dachten we, maar het was intussen toch alweer 23.45 uur. Om 4.30 uur liep de wekker af, maar helaas was ik al om 3 uur wakker en kon ik niet meer slapen. Johan heb ik laten liggen tot 5 uur en toen werd het echt tijd om op te staan, de laatste spullen in te pakken en de auto te starten om optijd in Harlingen te zijn voor de 9 uur boot naar Vlieland.
Ellen, Carlo en de kids kwamen eens kijken hoe wij op Vlieland woonden en namen ook de 9 uur boot, dus om 5.30 uur zaten we al te sms'en welke weg zij reden en welke wij. Geen oponthoud onderweg dus rond 8 uur waren we in Harlingen.
Na aankomst op Vlieland direct de kaarten opgehaald voor de Vliehors Expres, door naar huis om onze koffers neer te zetten en de katten te knuffelen. En deze keer waren ze echt blij dat we weer thuis waren. Normaal duurt het een dagje voordat ze heerlijk bij je komen liggen, maar nu waren ze niet weg te slaan bij ons. Helaas was het voor korte duur, want er moesten nog fietsen gehaald worden en de innerlijke mens moest ook nog gevuld worden. Het werd een leuke en gezellige tocht met de Vliehors Expres, we kregen zelfs een toegift op het militaire terrein, waar we even stopten bij de tanks en we op de tanks konden klimmen. Op de terugweg mochten Ellen, Jersey en Sydney voorin zitten en kregen van mij de opdracht mee om wel goed op te letten en uit te zien naar een touwtje.....Na een stuk gereden te hebben stopten we dan ook en niet veel later kwam Maarten met een mooi touwtje aanlopen van ongeveer 15 kilo. Dames goed gedaan!!Nadat we terug waren van de Hors, gingen we even onze eigen wegen en zo konden wij onze spullen opruimen en wasjes gaan draaien. In de avond heerlijk gegeten bij Zeezicht, de kids naar bed gedaan en nog een afzakkertje gepakt in de bar. Op tijd naar bed!! Een uur extra slapen!! In de ochtend toch weer op tijd opstaan, want we zouden samen ontbijten in het hotel. Na een goed ontbijt de vuurtoren beklimmen, het eiland rondfietsen en schelpen zoeken! Jersey werd na een tijdje belaagd door de zee en door de straffe oostenwind kreeg ze het ook snel koud, dus snel naar ons huis, kleren uit en in de droger, deken om en warm worden onder het genot van.....jaja.....VLAAI. Nog even de Dorpsstraat door voor enkele souveniers en wat vliegt de tijd dan snel voorbij, want het werd alweer tijd om hun naar de boot te brengen.
En wat is dan het verschil zoals de titel van de log aanduidt? Nou het verschil zit hem in de temperaturen! In Brabant hebben we van zondag tot woensdag nog in korte mouwen rondgelopen met een heerlijke temperatuur van ongeveer 20 graden, donderdag in Maastricht was het rond de 17 graden, vrijdag was het ook nog redelijk aangenaam met 16 graden, maar eenmaal terug op Vlieland was het 8 graden met een oostenwind.....gevoelstemperatuur 4 graden.....brrrrr.....koud....Een verschil van 16 graden in een week tijd, het wordt winter!! Gelukkig heeft Johan goed kunnen oefenen afgelopen week met het aanbrengen van tochtstrips, dus kon hij dat ook nog even doen in ons juttershuisje en is het nu weer aangenaam om op de bank te zitten zonder een koude nek te krijgen.


"En ik denk aan de momenten
Die ik met je heb gehad"