Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
April 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie Ha´ti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Orkaan op Vlieland
De natuur heeft vandaag goed huisgehouden op Vlieland.
Om 12.10 uur werd windkracht 12 gemeten. Al de hele ochtend was het spannend, hoe hard zal het tekeer gaan? En het ging hard tekeer kan ik u verzekeren.
Johan en ik mochten gewoon werken en moesten dus maar afwachten wat we aan zouden treffen als we naar huis zouden gaan. 
Om 12 uur hoorde ik een flink geroffel op het dak bij het hotel. Ik riep onze technische dienst en zei dat het nu echt los ging en dat er iets gebeurde op het dak. Samen met hem klom ik het dak op en met windkracht 12 stonden we op het dak dakpannen recht te leggen. Bij een flinke windvlaag pakten we elkaar vast om te blijven staan. Stom natuurlijk om midden in de storm het dak op te klimmen, maar daar denk je dan pas later aan. Daarna checkte ik de voorkant van het hotel nog even. De brandweer was inmiddels bezig de Dorpsstraat af te sluiten en ik werd toch echt vriendelijk verzocht om naar binnen te gaan.
En dan is het ineens 13 uur en is het stil.....de wind is gaan liggen en iedereen komt naar buiten om de schade op te nemen. Ik liep rond 14.15 uur door de Dorpsstraat en zag de ravage die de orkaan heeft aangericht. Bij enkele huizen was 1 kant van het dak helemaal ontdaan van dakpannen, bij een ander waren dakplaten dubbel gewaaid. Iedereen spreekt elkaar aan of ze hulp nodig hebben en wat de schade is. 
Johan was tussen de middag thuis geweest en had niks kunnen ontdekken aan ons huis. Bij de buurvrouw waren een paar dakpannen naar beneden gekomen. Maar verder op het eerste gezicht was er weinig schade bij ons. Na het werk kon Johan nog snel in het licht kijken of er daadwerkelijk geen schade was, maar gelukkig hadden wij geen schade op een omgevallen bakje met wasknijpers na. Inmiddels was er bij de buurvrouw ook iemand aan het werk geweest voor haar dakpannen.
Wat we gehoord hebben zijn er veel bomen omgewaaid in de bossen en ook is er een boom tegen de kerk aan gevallen. Een boom is terecht gekomen op een electriciteitshuisje waardoor een gedeelte geen stroom meer heeft.

Hieronder enkele foto's
Op vakantie op Vlieland
Wat een te gekke week hebben we achter de rug.
Vorige week vrijdag haalden we de familie van de boot en namen we onze intrek in huis(je) Lindeval op Vlieland. Het moet niet gekker worden, maar wij gingen dus op vakantie op Vlieland. Na de eerste nacht mochten wij onze koffers opnieuw pakken, want het weekend van de FCD was aangebroken en wij vertrokken naar Hoofddorp. 
Op maandag kwamen we weer terug op Vlieland en verruilden we de koffers weer om weer naar Lindeval te gaan, waarna we in de middag nog gewandeld hebben.
(ps: gebruik de mouse-over voor meer informatie bij de foto's)
6 slaapkamers, 3 badkamers, stoombad en solarium

Mathijs op naar de zee

De golven kwamen toch iets te hoog

Dinsdagochtend mochten we al vroeg aantreden, want we gingen jutten. Om 9 uur moesten we op het strand zijn, want we gingen op pad met een echte jutter. Na de regels aangehoord te hebben mochten we zelf op strûn en vond Mathijs een echte flessenpost! Wat een gave vondst was dit.
Wat is jutten?

Op pad en jutten maar

Mathijs vindt een fles  Blijkt het flessenpost te zijn

In de middag hadden Johan en ik een GPS-tocht geregeld met als titel "Goudzoeken", dus moesten er ook potjes goud mee natuurlijk die we stiekum voor de kids onderweg moesten verstoppen. In 3 groepjes hebben we deze tocht gelopen en onderweg kwamen we elkaar weer tegen in de Dorpsstraat om boodschappen te doen en wat te drinken, voordat we de tocht vervolgden.
Goudzoeker JandaGoudzoeker LennardGoudzoeker Mathijs

Ohhhh daar staat het flesje met goud!


Natuurschoon op Vlie


Woensdagochtend hadden we "vrij"  en kon iedereen gaan en staan waar ze wilden. In de middag gingen we mee met de Vliehorsexpres. Extra spanning werd er hier in gebracht, want ze zijn op dit moment flink aan het oefenen op de Hors met 500-ponders. Terwijl de grote bommen in de ochtend waren gegooid, waren ze toen wij er waren flink aan het oefenen met Chinook-helikopters, ook een mooi gezicht als ze laag over komen vliegen.
Chinook boven de VliehorsexpresAanlegstijger van de Vriendschap

Chinook boven het reddingshuisje

In de avond weer wat spullen ingepakt die alvast naar huis konden, want mijn petekind kwam logeren deze avond. Heel speciaal is dit als je petekind heel graag bij je wilt komen logeren. Natuurlijk wordt zoiets goed overlegd, wat hij graag wil ontbijten en dat wordt nog snel in huis gehaald. Rond 19.45 uur gingen papa en mama weg en ging het avontuur beginnen, SPANNEND!! Snel onder de douche springen en dan lekker in je pyama op de bank ploffen met ranja en een bak vol ships. Veel te laat naar bed gaan hoort er ook bij natuurlijk en dan in de ochtend ome Johan wakker maken is natuurlijk helemaal geweldig! 
Tante Juul mocht croissantjes en broodjes afbakken en we konden ontbijten. Croissantjes met krokodillenvlokken, wat is er nou lekkerder?? NIKS!!
Wat een lol bij het logeren bij ome Johan en tante Juul

Wat een heerlijk ontbijt

Spannende film kijken in de ochtend Madagaskar

Daarna kregen we al bericht dat de rest onze kant opkwam, want we zouden gaan shoppen. Mathijs wilde alleen mee gaan shoppen als hij we ook bij de snoepwinkel zouden stoppen, nou dat kan geregeld worden natuurlijk. Mijn zus shopte laarzen.....die ze in de middag helaas al terug heeft gebracht, omdat er een produktiefoutje in zat.......er werd functioneel geshopt, want we moesten op tijd gaan lunchen, want om 13.30 uur zouden we een wad-excursie gaan doen. Helaas door de harde wind, was het wel eb, maar niet eb genoeg. De wind stond in de verkeerde richting en met windkracht 8 werd al het water het wad op geduwd. Dus werd deze excursie gecancelled. En wat doe je dan....de kids gaan geo-cachen (ja die hebben we op Vlieland!!) en de rest gaat nu niet-functioneel shoppen. Alle winkeltjes werden nu niet alleen van de buitenkant, maar ook van de binnenkant bekeken. Oh wat een mooi vest......ohnee nu is ie ineens niet meer zo mooi (prijskaartje).....In de laatste winkel werd er nog daadwerkelijk wat gescoort en waren de kids inmiddels ook weer terug van hun geocachen.
Na terugkomst in het huisje besloten mijn zus, Johan en ik nog een wandeling te gaan maken over het strand tegen de wind in met windkracht 8, heerlijk uitwaaien is dit!!
Boven ons hing de bui die even later zijn water los liet

Natuurlijk begon het ook nog te regenen en waren we na drie kwartier goed nat geregend. Maar een warme douche is dan heerlijk! De laatste avond was aangebroken en we besloten als kinderen om mijn ouders te verrassen en ze mee uit eten te nemen. 
Na terugkomst nog een avondje gerummikubt.....jeetje wat een spel......vooral als Johan dan ook nog de opmerking maakt "Wat ik op mijn bord heb staan, ligt niet op tafel", echt je kon mij opvegen....en de rest ook......
Na een korte nacht brak de laatste ochtend aan in huisje Lindeval. Er werd ontbeten en daarna werden de taken verdeeld. Johan ging een busje regelen, wat een auto werd voor de bagage, mijn zus ging haar koffers nog pakken, terwijl mijn ouders de afwas deden, mijn broer aan de haal ging met de stofzuiger en ik de bedden afhaalden en zwaaide met de bezem door het huis. Snel was alles aan kant en konden we nog even genieten van het heerlijke weer voordat iedereen de boot weer opstapte en hun weg weer naar huis vervolgden.
Mooie zonsopkomst


Heerlijke dagen gehad, heerlijk uitgewaaid, helaas onze batterij nog niet opgeladen, maar daar gaat aan gewerkt worden binnenkort.
Even genieten van de laatste zonnestralen
Super FCD weekend
Zaterdag vertrokken we naar Hoofddorp voor de FanClubDag van Marco Borsato.
Om 12 uur namen we de boot om vervolgens met de auto de andere helft van onze reis te maken. Na een stukje file bij de Coentunnel arriveerden we rond 15.15 uur bij het Bastion Hotel. Na de incheck liepen we naar het Claus Event Center en oriënteerden we ons op locatie. Weer terug bij het hotel kleedden we ons om in tenue en aten we een hapje in het restaurant. Netjes op tijd waren we weer bij het Claus Event Center en werden door de manager achterlangs geloodst, zodat we ons alvast konden instaleren. Op onze plek aangekomen zagen we Nathalie en Marco en begroeten hun. We kregen een warm onthaal en Vlieland was direct het gesprek, want Marco was vrijdag op zaterdag ook even op Vlie geweest en had er dus ook al een hele reis opzitten. We maakten ons op voor de Bingo-avond en ik haalde toen het wat rustiger was mijn bingokaarten op en haalden er nog 4 extra voor Johan. De eerste rondes konden gespeeld gaan worden en heel fanatiek werd er mee gedaan. Onder de stoelen en tafels waren nog 45 nummers geplakt door de gehele zaal en iedereen die er eentje had gevonden had kans op een extra prijs. Enorm gelachen en genoten samen met Tessa en Kelly, die zo zaten te kletsen dat ze niet precies meer wisten hoe het werkte en waar we waren. 
Na een korte pauze gingen we de 2e ronde spelen, nieuwe kaarten dus ook nieuwe kansen.


Al snel mocht ik naar beneden om mijn gevonden nummer in de pot te doen en Johan. De eerste paar spellen hadden we slechte kaarten......de nummers die erop stonden kwamen maar niet voorbij. En toen bij het laatste blok, het mee blèren van Marco's nummers ging het hard....heel hard!! 1 rijtje vol....net te laat......2 rijtjes vol......JAAAAAAAAAAAAA, kei hard gillend boven de muziek uit riepen we "BINGOOOOOOOOOO!!!!!!" Dat werd gelukkig ook goed gehoord beneden in de zaal en ik vloog de trap af. Marco was nog niet terug van het "Porsche rijden", maar eenmaal beneden en geïntervieuwd door Ben Brand, arriveerde Marco en mocht hij mij de prijs overhandigen. Een echte iPod Nano met inscriptie "Droom, durf, doe en deel". Super blij met deze prijs waren we.
Nog 1 ronde te spelen.....3 rijtjes vol.....helaas voor ons ging Asmara ervan door met de iPad mini, maar het is haar van harte gegund!! Toen nog de trekking van de lootjes, 4 prijswinnaars mochten naar voren komen om hun prijs op te halen. De laatste 2 prijzen waren "varen met Marco" en een "High Tea met Marco". Ik zei tegen Johan: "Varen hoeft van mij niet zo, die High Tea lijkt me wel erg leuk". Het varen ging eruit en het laatste lootje werd getrokken.....spannend......Marco: "Oh jee, je zult dit niet geloven...maar de High Tea gaat naar Vlieland!". Jeetje....een beetje aso, om 2 prijzen binnen 5 minuten op te mogen halen, maar wel ontzettend leuk!!


Na deze gezellige avond ook nog even samen een foto gescoord met Marco, waarna we heerlijk in de regen terug liepen naar het hotel. Ze hadden gezegd dat de bar tot 00 uur open zou zijn.....dit was dus niet zo en hij was al om 23 uur gesloten....oepsie.....maar de barman was zo aardig dat hij ons nog een heerlijk glas bier en wijn inschonk, omdat we zo hard gewerkt hadden hard de trap af en op rennen dat hebben we gedaan ;-)

Na een korte nachtrust, heerlijk ontbeten en met de auto naar het Claus Event Center, want we waren op het ergste voorbereid en hadden dus een overvloed aan handschoenen, gaasjes, poetsdoeken e.d. bij ons en dat was net te zwaar om daarmee te gaan lopen. We werden door Nathalie aangewezen om Marco mee te helpen met zijn camera spullen en het opbouwen van zijn fotoshoot zaal. Daarna hebben we ons eigen "kraampje" ingericht, wat zo gereed was, tas op tafel, grote tas met extra spullen onder de tafel, jassen over de stoelen en klaar was klara ;-).


Nog ff de soundcheck geluisterd van The Voice kandidaten en toen ging het los. De deuren gingen open en de FCD kon beginnen. Een mooi emotioneel moment ter nagedachtenis aan Arno en Bianca, een applaus van 1 minuut klonk door de zaal en in de gangen en onze eerste hulp werd op prijs gesteld hierna, met de rondgang van zakdoekjes. Johan mocht daarna te hulp schieten om een prijskaartje nog snel en vakkundig te verwijderen uit een shirt van Marijke Lagro. We konden genieten van alles als we wilden met onze ogen en oren openhoudend natuurlijk voor incidenten. Op een rustig moment besloot ik nog wat enveloppen te trekken en Johan ging de prijzen ophalen.....aiaiaiiiiiiii het duurde lang voordat hij terug kwam en wat hadden we gewonnen......2 uur boot varen met Marco en de dvd van Silent Army.......Sorry allemaal, maar ook deze prijs ging dus mee naar Vlieland. Ik durfde gewoon geen lootjes meer te kopen, omdat ik bang was weer met een hoofdprijs naar huis te gaan. Dit kon ik gewoon niet maken en gunde de rest van de fans natuurlijk ook nog wel iets ;-).


Later op de middag mochten we dan echt in actie komen en kregen we het ook nog druk ook. Gelukkig was daar de manager van Claus Event en die heb ik kunnen instrueren dat zij haar EHBO-ers kon sturen naar een ander incident, terwijl wij druk bezig waren met iemand. 
De FCD liep ten einde en we konden beginnen met opruimen. We hebben geholpen met een paar kramen en onze eigen kraam, onze spullen veilig weg gezet en nog genoten van de laatste momenten van deze mooie dag. Weer met Marco op de foto en mooie woorden gesproken door hem, sloten deze bijzondere dag af. Moe en voldaan terug naar het hotel waar we nog een hapje aten, onder de douche sprongen en heerlijk in slaap vielen. De wekker stond immers weer vroeg, want we wilden de boot halen van 9 uur. Dus  om 5.30 uur de wekker, 6 uur ontbijten en om 6.30 uur in de auto terug naar Harlingen.
Op de Afsluitdijk mochten we maar 15 km/uur volgens de TomTom ipv 130.....en we veroorzaakten dus een behoorlijke file daar ;-). Gelukkig waren we goed op tijd terug in Harlingen en hadden we zelfs nog tijd voor een kop koffie/thee voordat we de boot op konden. Bij aankomst op Vlie, snel naar ons huis, koffer uitpakken, koffer inpakken en op naar ons vakantiehuisje op Vlie, waar we de rest van de week zitten.


Foto's van de FCD zullen nog vast gaan volgen en daarom ook een oproep aan iedereen die foto's van ons heeft, MAIL ze even naar ons toe. Onze dank is groot!!


In de schijnwerper
Jeetje, ik schrik er gewoon van.
Maar zo ontzettend leuk om "in de schijnwerper" te staan.
Ik ga er van genieten!!
In het nieuws
GHOR Fryslan vijf Hoofden Gewondennest (HGN) rijker.

Dinsdag 1 oktober zijn vijf kandidaten geslaagd voor het examen van de opleiding Hoofd Gewondennest (HGN). Albert Mollema, Lara Kerkhof, Harm Roemeling, Jouke de Haan en Juul van Gils hebben de landelijke opleiding, bestaande uit een e-learning traject en twee contactdagen, succesvol afgesloten.

Vier HGN'en kunnen worden ingezet voor de Geneeskundige Combinaties Drachten of Leeuwarden, terwijl Juul als Hoofd Gewondennest op Vlieland ingezet kan worden. Met het slagen van deze Hoofden Gewondennest is zowel de poule HGN (Vaste Wal) als HGN (Vlieland) weer goed op sterkte.

De opleiding zal volgende week al een vervolg krijgen in de vorm van een training gewondennest, waarin de kersverse HGN'en de verworven vaardigheden kunnen toepassen. 

Namens de medewerkers van GHOR Fryslân, nogmaals van harte!!!


Fans bedankt!
Afgelopen weken waren zwaar. Een weekje naar Brabant om rustig aan de studie te kunnen beginnen van Hoofd Gewonden Nest (HGN). Na dit weekje bleven er nog 2,5 module staan die ik nog door moest gaan nemen. Dit heeft me veel moeite gekost, omdat het gewoon nog steeds hoogseizoen is. Het mooie weer blijft aan, dus de gasten blijven ook gewoon komen.
Afgelopen zondag nam ik nog alles door en verzamelde alle papieren die ik nodig had om maandag goed te gaan beginnen aan de laatste 2 dagen praktijk.
Om 6 uur stond mijn wekkertje en om 7 uur nam ik de boot. Een half uur later dan de rest arriveerde ik op locatie in Drachten. Dit was al bekend bij ons cursusleider, dus het programma is hierop ook een beetje aangepast. Bij het voorstelrondje bleek dat ik als enige Sigmalid aanwezig was en de rest waren allemaal ambu-medewerkers. De eerste dag was behoorlijk pittig, alles werd vanuit de theorie omgezet naar de praktijk en dan begint het ook bij mij te dagen. Wel moeizaam, maar ik kwam er uiteindelijk wel.

Een lange dag tot 19.30 uur in de "schoolbanken", daarna snel door naar het hotel, waar ik nog met de cursusleider heerlijk heb gegeten en waar we nog even gepraat hebben over van alles en nog wat. Om 22.30 uur ging mijn lampje uit en heb ik heerlijk geslapen tot 5.00 uur. De biologische klok werkte nog prima en ik draaide me nog een keertje om. 5.15 uur was het dan echt gedaan en na een heerlijke douche even een rondje gelopen. Een heerlijk ontbijt genuttigd en op naar de examenlocatie. De zenuwen begonnen te komen en dat is een goed teken. Ik mocht mijn kunstje als eerste laten zien en het ging naar mijn mening prut. Maar toch voor 90% geslaagd. We gaan natuurlijk voor de 100% en het liefst nog meer. Dus even goed opletten en alles in mij opslaan.
Na de lunch mochten we het voor het echie laten zien. Ik mocht als 3e deze keer en kreeg een groot incident in Gorinchem.....door de Friezen uitgesproken als "Gorinchem" en ik herhaal als Brabander "Gorkum", maar dat accepteerde de Meldkamer natuurlijk niet hahaha. Midden in de oefening krijg je natuurlijk een verandering in de situatie en ik moest even nadenken hoe ik dit ging aanpakken en de OVD-G wilde niet komen, maar na 1 keer duidelijk zijn dat hij nu moest komen, luisterde hij eindelijk. En dan is het einde oefening......de druk valt helemaal weg als je dan onderweg naar je evaluatie al te horen krijgt dat je geslaagd bent. In de evaluatie blijkt dat ik gewoon Cum Laude geslaagd ben. Super natuurlijk!!Ik kreeg nog een mooie feedback van de cursusleider: 
"Wat leer jij toch snel met je voorgrond/voorkennis doe je het toch maar gewoon, alsof je niet anders deed."
Die steek ik dan maar mooi weer bij me.

2 lange dagen, veel geleerd, veel gedaan. Dank jullie wel fans voor jullie steun! Ik heb het "gewoon" gefixt!!!! Morgen ga ik er even van genieten, even een vrije dag, dus ik hoop op mooi weer, zodat ik heerlijk over het strand kan gaan lopen met de kop in de wind.


"Geslaagd in het leven, beroemd en aanbeden
Zo stralend en warm als de zon"