Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
Juni 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie Haïti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Zomaar vakantie
Er even tussen uit, dat is altijd heerlijk.
Dit keer niet zelf gepland, maar opgedragen gekregen van mijn baas dat ik een weekje op vakantie mocht en dat dit in de herfstvakantie van het noorden maar moest gaan gebeuren. Als ik dan op Vlie blijf ben ik nog dagelijks te vinden in het hotel, dus voor mij was de keuze al snel gemaakt om naar het zuiden af te reizen. Voor Johan was het nog lang spannend of hij ook vrij kon krijgen, maar uiteindelijk is ook dat gelukt en zo was het ineens zondag en stonden we vroeg op om alles nog aan kant te doen en onze spullen te pakken.
Om 11.45 vertrokken we met de boot naar het vaste land en kon onze vakantie beginnen.
In Harlingen was het 14 graden toen we daar om 13.15 uur landden en hoe verder dat we naar het zuiden reden, hoe warmer dat het werd en ging zelfs de zon schijnen. Met 18 graden om 16.00 uur arriveerden we in Deurne en maakten we al snel de keuze dat we in de avond shoarma/döner gingen eten. Onze afspraken namen we door met mijn ouders, zodat zij ook een beetje weten wanneer we mee eten en wanneer niet. 

Zondagavond nog even spontaan op bezoek gegaan bij mijn vriendin die net terug was van vakantie en daarna op tijd naar bed, want je wordt toch best moe na zo'n dagje reizen. Maandag hadden we nog niets op de planning staan, dus in de ochtend heerlijk een wandeling gemaakt door het centrum van Deurne, heerlijk shoppen als alle winkels nog dicht zijn . In de middag op de fiets naar Vlierden om daar op bezoek te gaan bij het nichtje van Johan. Heerlijk in de zon, t-shirtje aan en genieten van de zon en de vallende bladeren, wat een heerlijke temperatuur nu nog.

Dinsdagochtend heerlijk uitgeslapen en ik ging VLAAI halen!!! Eindelijk weer de echte vlaai, die we toch zo wel eens missen daar in het hoge noorden. Ik reed richting de bakker, maar had ineens het idee om even mijn oud collega's op het callcenter van de Rabo te gaan pesten. Dat is ook goed gelukt. Ik viel met mijn neus in de boter.....of was het nu slagroom......Er was iemand jarig geweest en dus stond de gehele tafel vol met gebak, mjammie!!! Na een paar kopjes thee, leuke gesprekken werd het weer tijd om te vertrekken en toch nog maar even de vlaai te gaan halen bij de bakker. Snel ook nog even wat boodschapjes gedaan. Bij mijn ouders had Johan inmiddels al nieuwe tochtstrippen op de deuren gemonteerd en was nu bezig samen met mijn vader om de bladeren uit de tuin te harken.
Nu vanmiddag nog even relaxen en om 15.30 uur de kinderen van mijn broer uit school halen. Heerlijk om die 3 kids weer even te zien en ze te verpesten. Vanavond hebben we nog een heerlijk uitstapje en gaan we sushi eten met een tante van Johan. Morgen mag ik naar de kapper en gaan we in de avond eten bij mijn zus. Donderdag staat het leukste uitstapje nog te wachten voor ons, dan gaan we ons een hele dag vermaken bij mijn peettante in Maastricht die afgelopen zaterdag voor het eerst oma is geworden, dus dat wordt vast erg gezellig!!


Goed gekeurd!
Vanochtend mochten we vroeg uit de veren, want het half jaarlijks bezoek aan de tandarts stond op het programma.
Johan mocht als eerste in de stoel plaatsnemen en was binnen 2 minuten weer uit de stoel. Lekker snel, geen bijzonderheden en een goed gebit!
Ik nam snel plaats in de stoel en vertelde dat ik wel dacht dat ik een gaatje zou hebben, maar bij controle bleek dit niet het geval. Mooi!! Een beetje aanslag werd nog weggepoetst en ik was na 5 minuten ook weer uit de stoel. Wow!! Moet ik niet de krant bellen??
Normaal gesproken mag ik altijd 4 keer per jaar plaatsnemen in de stoel bij de tandarts, 2 x controle en 2 x reparaties en nu.....nu mag ik gewoon niet meer komen dit jaar . We zijn goedgekeurd!!!

Verder vandaag weer heerlijk gewerkt en ook nog een goede daad verricht. Gisteren kreeg ik via Twitter een oproepje tegen dat iemand zijn kat kwijt was. Ik wist dat er bij ons in het hotel sinds vorige week een kat steeds kwam aanlopen. Ik wist niet dat onze aanloper van hen was en twitterde vanochtend dan ook een foto of iemand wist van wie deze lieve en aanhankelijke kat was. Het bleek dus de vermiste kat te zijn die al 17 jaar oud is en doof, maar zo lief en aanhankelijk. Ik kreeg binnen 5 minuten dan ook een telefoontje dat de eigenaar eraan kwam en het was een mooie emotionele hereniging van beide kanten.
Moeder (zoals de poes heet) is goed verzorgd door alle medewerkers in het hotel. Brokjes, water, een dekentje en zelfs een geïmproviseerde kattenbak had ze tot haar beschikking. We zijn erg blij dat Moeder weer terug is bij de eigenaren!


FCDMB
Ik heb enorm genoten vandaag!Wat is de overeenkomst tussen deze mensen??


Mijn beste kant!


Het was gezellig Mathijs!Zin in!!
 
Het nobele plan om op vrijdagavond mijn koffer in te pakken mislukte een beetje. 
Na een heerlijke werkdag snel naar huis, eten, omkleden en naar de brandweerkazerne.
Het was de avond dat we (GHOR) met de brandweerop pad gingen voor de collecte van de Brandwondenstichting. Ik mocht de Dorpsstraat doen samen met Lineke en Robbie. Robbie bestuurde de brandweerauto en Lineke en ik gingen de deuren langs, cafés en restaurants binnen. Bij het Praethuys zat "het hoekje" en daar kon ik even gebruik van maken. Zij wilden een kus van mij en die kregen ze als ze eerst zouden doneren , goede deal al zeg ik het zelf!
In de restaurants ging het ook super goed, donaties kwamen spontaan ook van de toeristen, TOP!!

Rond 20.45 uur waren we gereed en konden we naar huis. Thuis nog wat aangerommeld en toen heerlijk naar bed. Om 4 uur even wakker geweest......oh ik mag nog een paar uurtjes slapen!! Tot half 8 is me gelukt en toen uit de veren, douchen, aankleden, voor de kast staan......dit....nee dit......ohhhh dit ga ik meenemen.......ach wat maakt het ook uit, ik neem alles mee!! Bekend gegeven bij meerdere mensen denk ik zo.

3 keer alles checken of ik echt alles heb.....kaartje FCD, TomTom, laptop, telefoon, fototoestel, lenzen, accu's, oplader, geheugenkaart, telefoon, portemonnaie.....check, check, check!! Ik bedacht me ineens, net voor vertrek, dat ik mijn reservering nog niet had geprint van het hotel, dus snel weer de koffer uitpakken, laptop aanzwengelen en printen. Oke nu heb ik toch echt wel alles?! Toch?! Vast wel, en anders heb ik pech.
Op naar het hotel waar ik nog even het rooster voor aankomende week mocht bespreken met de eigenaar, afscheid nemen van Johan....en toen had ik gewoon nog 5 minuten over voor dat de boot zou vertrekken. Strakker kan ik het niet plannen!!

En nu heerlijk op de boot richting Harlingen, daar lekker in mijn totootje stappen en op naar Arnhem, heerlijk genieten van een super leuk en gezellig weekend! Kriebels in de buik, die er ook ieder jaar weer bijhoren, heerlijk!!!!Ochtendwandelen
Heerlijk op je vrije dag vroeg opstaan en heerlijk gaan wandelen over het strand.Om 10 uur was Diana bij ons en al snel vertrokken we richting de haven. Snel raadpleegden we nog buienradar, want er was een dreigende lucht aan de hemel en het bleek om een klein buitje te gaan. In de regen liepen we toch verder en besloten om wat te gaan drinken bij de Dining om te drogen en de bui verder af te wachten. Al snel bleek de regen weg te zijn en kon onze strandwandeling beginnen. Ik werd in het begin weg gehouden bij de schelpenbedden, maar toen Diana een telefoontje kreeg trok ik een sprintje naar een schelpenbed. 
Heerlijk verder wandelend en kletsend kwam het kind bij iedereen naar boven. We vonden een plank en deze werd direct ingezet als stoeltje voor de oudjes.


Diana wilde een strandberichtje maken en Johan en ik werden ingezet om schelpen bij elkaar te zoeken. Diana had de zee niet in de gaten en toen ze bijna gereed was spoelde het water alles weg . Maar een stukje verderop deed ze poging 2. Ik jutte nog ff een grote schaar van een Noordzeekrab en een stuk touw en na een tijdje was het strandbericht gereed.


Famke (beagel) kwam ons gezelschap houden en hij had een vestje aan met daarop "Ik ben Famke en ben weggelopen! Bel: 06-22***333. We zagen mensen aan komen lopen met ook nog een beagel en dachten dat hij daarbij hoorde, maar na 15 minuten kwam Famke weer naar ons toe gesprint en heb ik maar even gebeld. Gelukkig kreeg ik al snel een telefoontje terug dat ze hem gevonden hadden, want Famke wilde niet echt met ons meelopen naar het Badhuys.

  
Wie het eerste in de zee staat!


Bah, bah Diana......


.....dan is het nu tijd voor je bad!!


Bij het Badhuys nog heerlijk geluncht en rond 14 uur waren we weer thuis. Rossig van de wind en de zon en dan is een siësta heerlijk!!

Tot ik mijn koffer ga pakken!!
"Jij kan de zon laten schijnen
Want je loopt langs en de wolken verdwijnen"