Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
Mei 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie Haïti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
4 maanden
De tijd vliegt voorbij, ik realiseerde me vandaag ineens dat het morgen alweer 1 november is en dat wij dus alweer 4 maanden op Vlieland wonen.
4 maanden geleden stortten we ons in ons nieuwe leven, wat nog steeds enorm goed bevalt. We begonnen recht in het hoogseizoen, leefden een beetje op de boottijden. Als er een boot aankwam dan wisten we dat er weer een stroom toeristen op het eiland arriveerdden.
Per 1 oktober is bij Doeksen de winterregeling ingegaan en we zijn nog niet helemaal gewend aan deze tijden. Komt er nu een avondboot of een sneldienst? Hoelaat vertrekken ze en hoelaat arriveren ze? Iedere keer weer even de site raadplegen hoe de boten varen die dag. Het zal nog wel even duren voordat deze tijden in ons hoofd zitten, maar het komt vast wel een keer goed.
Vandaag is voor iedereen de wintertijd ingegaan. Heerlijk een uur langer slapen. Dus op tijd naar bed, zodat ik even dat uurtje mee kon pikken.
En overal is het te merken dat het rustiger gaat worden op het eiland. Supermarkten gaan vanaf morgen om 17 uur al dicht, restaurants sluiten hun deuren voor 1 of 2 dagen per week en bij ons in het hotel gaan we ook rustigere tijden tegemoet. Bij Zeelen fietsverhuur gaan ze aan het groot onderhoud beginnen aan de fietsen, zodat over een half jaar iedereen weer goed de weg op kan .
Het eiland wordt weer een beetje van de eilanders. De mensen die hier wonen hebben gekozen voor rust en ruimte en die krijgen we nu een beetje terug. Ook worden er weer verschillende afspraken gemaakt voor bij elkaar op bezoek te gaan, bij te kletsen, spelletjes te spelen en ga zo maar door. Alles waar we in het hoogseizoen weinig tot geen tijd voor kregen en namen, worden nu weer onder het stof vandaan gehaald.

Aankomende week krijgen we een nieuwe bewoner in het pand waar we wonen. De onderbuurvrouw heeft een woning toegewezen gekregen en heeft vandaag afscheid genomen, nu krijgen we een onderbuurman. Eerst was het nog eerlijk verdeeld, 2 vrouwen en 2 mannen. Nu ben ik gewoon de enige vrouw nog in huize "La Cordes", maar de heren kunnen hun borst natmaken, ik doe geen poetswerk, vouw niet de was op en ruim niet op (behalve in ons eigen "penthouse"). Wel is het fijn dat de nieuwe onderbuurman geen onbekende is voor ons en dat het goed klikt. 

Nog een weekje werken en dan gaan wij er even tussenuit. We zijn dan wel vorige week al vrij geweest, maar toen hebben we familie- en vriendenbezoeken gedaan. Nu gaan we echt even met z'n 2-en genieten van een weekje CenterParcs, niks moet en alles mag.
Even de accu opladen voor het winterseizoen.
Maar natuurlijk eerst naar de FCD in Nijkerk om Marcomientjes op te snuiven en te genieten van alles en iedereen.
See you next week!!

Kaartje FCD te koop (VERKOCHT!!)
*UPDATE*
Kaartje is verkocht

Wat een heerlijke dag is het toch.
Marco die op nr. 1 staat met zijn single Waterkant, daarna lezen dat ik dit jaar weer op de lijst met vrijwilligers sta en dus weer lekker hard mag gaan werken volgende week zondag. Ik heb er weer heel veel zin in!

Nu heb ik daarom 1 kaartje over de FCD. Dus mocht je nog op zoek zijn naar een kaartje en wil je mijn kaartje overnemen kan dit. Er zit alleen een paar voorwaarden aan en dat is dat ik dit dit weekend nog wil weten, de betaling dinsdag op mijn rekening staat, zodat ik het kaartje woensdag kan opsturen naar je.

Dus heb je belangstelling en wil je ook gaan genieten van de FCD op 7 november in Nijkerk en heb je nog geen kaartje kunnen bemachtigen, mail me dan of laat een berichtje hier achter! Weg = pech!!
De kosten van het kaartje is ? 18,-

Lampionoptocht
Vanavond was de jaarlijkse lampionoptocht op Vlieland.
Veel kinderen liepen mee met mooie creaties onder begeleiding van de fanfare.
De optocht vertrok om 19 uur vanaf het kerkplein naar de Vuurboetsduin, Dorpsstraat, Lutinelaan en eindigde bij het politiebureau.
Ik was net op tijd thuis om nog snel een foto te kunnen maken hiervan.

Daarna moest ik me gaan haasten, want ik moest nog koken, eten en snel weer op mijn fiets stappen om dwarsfluitles te gaan geven. Mijn leerling leert snel en krijgt van thuis uit ook genoeg ondersteuning en coaching. Na een half uurtje zit mijn taak er dan weer op en de fanfare was aan het repeteren, dus daar ging ik even naartoe om te luisteren en kennis te maken. Ze waren de sinterklaasliedjes aan het repeteren en ik kreeg ineens ook een partij voor de dwarsfluit in mijn handen geduwd. Ik heb niet meegespeeld, dat is voor een andere keer. Volgende week ga ik eens proberen om mee te toeteren bij de repetitie, dus ik mag nog flink repeteren de komende week op de saxofoon.
Volgende week is het Pierepauwen. Natuurlijk moest ik hier ook wat info over inwinnen wat dit inhoudt, maar het is dus een soort van Sint Maarten. Kinderen gaan langs de deuren met lampions en hopen dan veel snoep te krijgen (of een augurk zoals op de reclame ). We zullen zien of ze onze deur ook weten te vinden.

Laat het stormen


 

 

Vreemde objecten
Tijdens onze vakantie liepen we in Eindhoven rond en daar zagen we wel iets heel erg effectiefs midden in de stad.
Normaal zie je overal kauwgom op de straat liggen, tegen de muren aangeplakt zitten of dat de hele vuilnisbakken er mee beplakt zijn. Daar hebben ze in Eindhoven nu iets op gevonden en het werkt echt.


Ik heb de schoonste kant gefotografeerd, maar geloof me maar, de andere kant was behoorlijk beplakt met allerlei kleuren kauwgom.
Het lijkt me nog geen fijn klusje om de ballen schoon te maken, maar het feit ligt er dat er veel minder plakzooi onder je zool zit na een dagje shoppen en dat je gewoon iets kunt weggooien zonder dat het al vastplakt aan de bovenkant van de vuilnisbakken.

Verder zagen we vandaag in Harlingen in de terminal 3 klokken hangen. Terschelling, Harlingen en Vlieland en het viel direct op dat de klokken niet gelijk lopen. Erg vreemde gewaarwording natuurlijk, want het hoort allemaal bij Nederland. Maar wat blijkt als je naar Vlieland en Terschelling gaat, ga je over een breedtegraad heen, waardoor het dus gewoon een paar minuten vroeger is dan in Harlingen. Soms zeggen ze wel eens dat we op de eilanden achter lopen, maar het bewijs is nu geleverd dat het ook werkelijk zo is.


It happens
Heerlijke dagen hebben we gehad in het Brabantse land.
Vrijdagochtend begon het al redelijk vroeg voor ons, want Johan mocht zicht om 9 uur melden bij de tandarts en ik om 10 uur. Johan was alweer snel terug en ging daarna mijn vader wat helpen in de tuin om de bladeren van het gras te halen en hij dook ook even de vijver in om deze weer wat te fatsoeneren. Hij ontdekte zelfs dat er jonge visjes in de vijver zaten, wat weer voor euforie zorgde bij mijn vader.
Ik ging na de tandarts door naar de schoonheidsspecialiste en genoot heerlijk van de behandeling en massage. Toen snel naar mijn ouders voor de lunch en weer door naar de kapper. Johan en mijn vader besloten om naar de markt te gaan, iets waar je mijn vader eigenlijk nooit vindt, en samen hadden ze de grootste lol. Zo zag mijn vader een kaaskraam staan en drukte zijn gezicht tegen de vitrine, wat hebben ze hier veel en niet alleen kaas!! Ze besloten na het marktbezoek om op het terras nog heerlijk een wijntje te drinken en zo waren de heren ook de middag onder de pannen, terwijl ik na de kapper naar mijn "oud" collega's ging als verrassing. Heerlijk om ze weer even te zien en te spreken, weer leuke nieuwtjes te horen en te vertellen.
In de avond gingen we bij mijn vriendin eten en bijkletsen en dat werd een hele gezellige lange avond.

Zaterdag had Johan nog een afspraak staan voor controle van zijn lenzen en we gingen op pad naar Asten, daar doken we ook nog even de fotozaak in voor wat UV-filters voor mijn nieuwe lenzen van de camera. Daarna op weg naar Helmond om te gaan shoppen en heerlijk te lunchen. Heerlijk de hele dag winkel in en uit, bijkletsen met verschillende mensen die we tegen kwamen en natuurlijk hebben we ook nog wat nodige dingen kunnen scoren. In de avond lekker eten met mijn ouders en daarna weer door naar de volgende afspraak, onze "oude" overburen, waar het ook weer erg gezellig en laat werd.

Zondagochtend weer op tijd uit bed, want er stond een fotoshoot gepland met het hele gezin. Er werden veel foto's genomen, met z'n allen, alleen, setjes, de "koude" kant, de "warme" kant, tante met petekind, alleen de kinderen, alleen de kleinkinderen en ga zo maar door. Na een uurtje shooten viel plots mijn camera en deed niets meer. Ik baalde als een stekker, bij de lunch onderzochten we de camera en bleek de lens te zijn afgebroken en de achterkant flink beschadigd te zijn, dus belde ik direct de verzekering voor de melding te doen en daar krijg ik deze week verder bericht van. We bleven bij mijn zus en haar man die middag en ik had het even helemaal gehad en viel in slaap in de stoel. Daarna de monsterzege van PSV gevolgd en het WK-turnen, waar we Epke Zonderland net naast het goud zagen grijpen. Het was spannend en ik zag de laatste slingeren aan de hoge rekstok en dacht deze is in de pokket, maar helaas het mocht niet zo zijn. Nog heerlijk gegeten en verder bijgekletst voordat we weer doormochten naar de volgende afspraak.
Aangekomen in Helmond bij de vriendin van Johan kregen we direct een rondleiding in hun verbouwde huis. Wat is dit mooi geworden en groot!! Ook was er nog een vriend van hun uit Amerika over, dus daar werd het ook weer gezellig.

Vandaag zouden we uitslapen, maar mijn biologische wekker liet me niet langer slapen dan 8.40 uur. Johan lag nog zo lekker dus die heb ik laten liggen en hij werd rond 10 uur wakker. Vandaag staat er weinig op het programma. Vanmiddag nog een familiebezoekje en onze spullen in de koffers proberen te krijgen. Morgenvroeg nemen we om 8.41 uur weer de trein naar Harlingen en als alles meezit kunnen we de boot halen van 14.15 uur.
Het was leuk om weer iedereen even te spreken en te zien, maar we zijn ook wel weer blij om terug te gaan. De rust weer te ervaren die het eiland heeft en te genieten van het strand, zee, wad, duin en bos.

Nu nog even bedenken en bekijken wat we gaan doen in onze volgende vakantie over 2 weken, daar zijn we nog niet aan toegekomen. We denken erover na om naar een ander Waddeneiland te gaan, maar de plannen kunnen iedere dag nog wijzigen. Eerst naar de Fanclubdag van Marco in Nijkerk op zondag 7 november, waar ik echt weer naar uitkijk om iedereen weer te zien en te knuffelen. Johan gaat daar niet mee naar toe, dus die heeft het rijk een paar dagen alleen.

Tot snel weer! Ik ga nog even genieten van de laatste dagen van onze vakantie.

Zo lief
Vandaag kreeg ik van mijn peettante een mailtje met daarin geschreven dat we moesten gaan genieten van onze vakantie. Nou daar zijn we al volop mee bezig. Eerst 1,5 uur op de boot, waarvan het eerste kwartier behoorlijk heftig was. We gingen van links naar rechts en van voor naar achteren en dat was wel erg leuk om mee te maken. "Oehhh" en "Ahhhhh" werd er geroepen vanuit alle hoeken van de boot, het was gewoon een kermisattractie.
Na onze overtocht naar Harlingen haalden we ook nog een trein eerder dan in eerste instantie gepland. We moesten wel een keer extra overstappen, maar dat maakte ons niets uit. Uiteindelijk waren we om 17.41 in Deurne, waar we opgehaald werden door mijn vader. Mijn moeder had het eten al gereed en we schoven dus direct aan tafel.

Maar even terugkomend op het mailtje van mijn peettante, zij is in de oude doos gedoken en heeft een paar foto's gevonden van mij die ze me mailde. Echt super leuk om deze foto's weer eens te zien.


Nog niets veranderd hè?

Morgen hebben we een drukke dag met allerlei afspraken (tandarts, schoonheidsspecialiste, kapper e.d.) en daarna gaan we genieten bij vrienden en familie in de avonden en overdag lekker wat uitrusten, shoppen en zien wat er op ons pad gaat komen.

Iedereen alvast een fijn weekend!!

Storm!
Sinds 2 dagen stormt het lekker op Vlieland.
Het eiland maakt zich op voor de komende stormen, meer hierover lees je op Het Ommetje. Wij "vluchten" even een weekje voor de stormen, maar het is duidelijk te merken dat er een stevige Noordwestenwind staat. Hierdoor staat het water ook enorm hoog, waardoor nu al de sneldienst voor vandaag en morgen is komen te vervallen. Wat dan wel weer betekent dat er een extra normale veerdienst vaart. 
Wat wel een beetje zwaar is met deze wind is het fietsen, maar met een aanloopje kom ik gelukkig toch nog vooruit.

Vanmiddag zei mijn baas: "Juul ik ga je missen! Nu moet ik de hele week het ontbijt opstarten......" Nou niet helemaal hoor, mijn collega komt voor een weekje terug, dus die kan hem mooi helpen .

Verder kreeg ik ook nog een mooi compliment in de vorm van loonsverhoging, kijk dan weet je gewoon dat je gewaardeerd wordt en dat je je werk goed doet. Dat is een mooi begin van de vakantie en daarop heb ik om 17 uur, toen ik aan de bar belandde, een heerlijk roseetje gedronken. Om 18 uur had Johan ook vakantie en om de vakantie goed te beginnen zijn we maar direct uit gaan eten.
Toen we naar huis liepen kregen een flinke hagelbui over ons heen. Het voordeel hiervan is dat je er niet zo nat van wordt dan van regen, maar wel weer pijn doet op je hoofd als je geen muts hebt. De Dorpsstraat was binnen 3 minuten helemaal wit gehageld, wel een mooi winters tafereeltje leverde dit op. 

Wij gaan genieten van onze vakantie!

Vakantie in zicht
Onze vakantie komt in zicht. Nog 2 daagjes werken en dan hebben we gewoon een hele week vrij.
Aan de ene kant voelen we ons nog fit, maar aan de andere kant zijn we er ook wel aan toe. Na het weekje in Portugal in mei zijn we niet meer echt vrij geweest. In juni was het alles inpakken en verhuizen, daarna belandden we midden in het hoogseizoen. Drukte op het eiland, maar wij ervaarden het als rust. Ook al was het hard werken, nieuwe mensen leren kennen, nieuwe werkgevers en allebei in een ander vakgebied genoten we van de vrije uren die we hadden op de dijk, strand en in het bos. En dan nu onze verlate zomervakantie, we hopen dat het weer ook een beetje meezit en we lekker kunnen gaan genieten in het Brabantse land. Verschillende afspraken staan al gepland, niet te veel, want we willen ook nog spontane bezoekjes gaan afleggen en ook wat vrije tijd hebben om te relaxen.
Morgenochtend nog even naar de gemeente ivm vrij komende woningen, waar we ons op in gaan schrijven. We weten dat we de woningen niet toegewezen gaan krijgen, maar het is wel goed voor ons puntensaldo, dan klimmen we weer een stukje op de ladder. We wonen op dit moment prima, maar een huis voor onszelf is toch wel iets wat op ons verlanglijstje staat, iets groter dan wat we nu hebben, kunnen Jansen en Elmo ook weer lekker uitkuren en lekker achter elkaar aanrennen.

Zonnige zuiden
Vrijdagmiddag stapte we om 16.45 uur op de boot voor een snel bezoek aan het zonnige zuiden. We hadden een auto gehuurd om af te reizen en ik zou het eerste stuk rijden tot aan de McDonalds. Na 3 minuten kwamen we de eerste al tegen, maar dat vond ik te snel dus reden we door naar de volgende en na een heerlijk BigMac vervolgden we onze weg. Om 22 uur arriveerden we bij mijn ouders waar we 2 nachten zouden slapen.
Zaterdagochtend liep al op tijd de wekker af, want ik moest de tandarts bellen voor een spoedreparatie en we wilden nog wat dingen gaan doen.
Helaas regende het in het zonnige zuiden.........en het bleef maar regenen.......hard, zacht, hard, zacht...........ik las tweets dat het zonnetje heerlijk scheen in het hoge noorden en kreeg spontaan heimwee.
We stapten in de auto en reden naar Eindhoven waar ik mijn nieuwe camera ging ophalen. Deze is sinds afgelopen woensdag in Nederland verkrijgbaar en ik had er al even naar uitgekeken. Een spiegelreflexcamera waarmee ik ook filmpjes kan opnemen.
Een telelens die tot 300 gaat ipv 200, altijd makkelijk hier op Vlieland als ik iets wil fotograferen in de zee of op de Hors. Ik kan er weer een hele tijd tegenaan zo.
Daarna nog even Jamaicaballen halen in ons favoriete snoepwinkeltje en door naar de Poohshop waar we ook even moesten bijkletsen. Al snel werd het tijd om weer richting Deurne te gaan, tanden te poetsen en naar de tandarts te gaan. Na 10 minuten stond ik weer met een stralende lach buiten, zonder een centje pijn gehad te hebben.
We zetten koers naar Helmond voor de crematie van ome Jo. Inmiddels was het gelukkig een beetje droog geworden, maar toch voor de zekerheid hadden we een paraplu in de auto gelegd. Het was een soort van reüni van de familie. De dochter van ome Jo was ontzettend blij ons te zien, ze had ons enorm gemist, maar was enorm blij dat we er waren. Na een paar dikke knuffels, bemoedigende woorden begroetten we de rest van de familie. Na de plechtigheid hebben we bijgekletst met de EHBO-vrienden van Helmond en verder met de familie.We kregen van veel mensen de vraag of we geen heimwee hadden, heimwee hebben we, maar niet naar hier maar naar Vlieland 
Als laatste vertrokken we weer en gingen naar mijn broer om daar even te knuffelen met de neefjes en nichtje en lekker mee te eten. De kids gingen in de avond ook mee naar mijn ouders om daar te slapen en wij waren aan het dollen dat wij in het bed van de heren sliepen en dat zij buiten moesten slapen.
M: "Oma, tante Juul en ome Johan zeggen dat wij buiten moeten slapen.....maar dat moeten zij doen!"
Oma: "Jullie slapen gewoon in jullie eigen bedje en ome Johan en tante Juul slapen op het kermisbed."
M: "Tante Juul, jullie moeten op het kermisbed slapen!!"
(Kermisbed = als het kermis was vroeger, bleven er altijd wel mensen slapen, omdat men toen niet beschikte over auto's, dus werd er een matras op de grond gelegd, waar men dan op kon slapen)
Na een heerlijke, maar korte nachtrust op het kermisbed stonden we om 6.15 uur weer op. Aankleden, spullen bij elkaar rapen, ontbijtpakket werd door oma gemaakt en om 6.45 uur stonden ze allemaal ons uit te zwaaien in hun pyama.
Omdat Johan op vrijdag al gereden had, mocht ik nu rijden en Johan herhaalde steeds: "Juul het is hier 100..........100..........100...........100!!". Tja ik ben het nog steeds niet verleert, ik rij er nog steeds lekker vlot doorheen en binnen een half uur, had ik al 15 minuten tijd van de uiteindelijke aankomsttijd afgehaald. En om 9.30 uur waren we in Harlingen. We hadden dus nog ruim de tijd en na een telefoontje naar de autoverhuurder konden we de sleutels door de brievenbus gooien en een korte wandeling maken naar de terminal waar om 10.40 uur de snelboot weer vertrok naar Vlieland. We waren erg blij dat we de overtocht besproken hadden want het was enorm druk. De hele terminal stond vol, zelfs op de trappen. 450 man kunnen er mee op de Tiger en het zag ernaar uit dat er ook ongeveer zoveel mensen aan boord gingen. Na 45 minuten waren we op Vlieland en konden we beide direct weer aan het werk.

Door alle drukte van afgelopen week liep mijn mailbox over en heb ik alles verwijderd van updates van logjes (dit waren er 150.....), dus als ik niet gereageerd heb, is dit de reden. Ik hoop nu met een geschoonde mailbox weer leuke logjes van iedereen te gaat lezen en ik zal dan ook weer gezellig gaan reageren.

"Ik voel de zee zacht langs mijn voeten gaan
t Is net of we daar weer staan"