Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
Juni 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie Haïti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Verwendagje
Nog 2 dagen werken en dan heb ik ook lekker vrij t/m dinsdag.
Donderdag begint heerlijk.
Ik mag om 9.30 uur bij mijn "oude" overbuurmeisje zijn en dan ga ik me daar lekker laten verwennen.

Al een paar maanden ga ik daar naartoe voor gezichtsbehandelingen en massages aan nek en schouders, maar nu ga ik me donderdag lekker laten verwennen aan mijn handen en voeten.
Mijn voeten zullen een uur lang verwent worden met een voetenbad en een voetmassage.
Daarna zullen mijn handen ook lekker verwent worden en worden mijn nagels netjes in vorm gevijld en gelakt.
Daarna zullen we samen lekker gaan lunchen.
In de middag mag ik me melden bij de kapper, waar mijn haren ook weer onder handen genomen gaan worden, kleurtje erin en weer wat korter en in model knippen.
Een goed begin van het weekend lijkt me zo.
Op vrijdagochtend zal Johan mij wegbrengen naar Dian of ik ga op de motor naar haar toe. Dan nog even samen boodschappen doen en dan kunnen we vertrekken naar de Eemhof.

Ik heb er zin in!!

Guido Weijers @ Venray
Een paar weken geleden werden we gebeld door de schouwburg in Venray. We stonden namelijk op de wachtlijst voor kaartjes van Guido Weijers en er waren 2 plekken vrij gekomen voor 24 oktober en of we interesse hadden in deze kaarten. Daar hoefden we niet lang over na te denken en dus konden we een avondje gaan genieten van Guido.

Voor de pauze deed hij een try-out voor zijn oudejaarsconferance en na de pauze deed hij nog een stuk uit zijn theatertour.
We mochten allemaal inbreng geven voor de oudejaarsconferance en de DSB, Koninginnedag, Michael Jackson en Marco Borsato waren de Toppers uit het publiek.
Hij had ook iets met het meisje wat in slaap was gevallen bij een Tattoo-shop en toen ze wakker werd had ze niet 3 sterretjes, maar 36 sterretjes op haar gezicht......de enige die dit kan weghalen is.........er werd direct uit het publiek geroepen Carglass.......Guido was even stil, moest lachen maar vond het niet zo grappig, want dat was namelijk het juiste antwoord, dit had hij nog niet meegemaakt.
Hoe hij het allemaal bracht was echt goed!! In de pauze twitterde hij dat het niet zo soepel liep als een eerdere avond, maar daarvoor is het een try-out en wij vonden het helemaal super!

Na de pauze konden we dan nog genieten van een stuk van zijn "nieuwe" show, wat ook op en top genieten was.
Na afloop dronken we nog wat in de foyer en Guido kwam ook al snel hier binnenlopen. Hij maakte een praatje hier en daar en wij konden het niet laten om gewoon op hem af te stappen en ook even gezellig met hem te kletsen. We hadden de dvd bij ons van de oudejaarsconferance van 2008 die hij wel wilde signeren. Zowel op de hoes als op de dvd tekende hij en op de hoes zette hij nog "Yes we can!!" het thema van vorig jaar.
We maakten nog even snel een foto en kletsen nog wat door, waarom hij niet in Helmond optreed en daar gaan wij nu achteraan hebben we hem beloofd en moeten hem dan even privé twitteren hierover, want niet iedereen hoeft dat te weten. Ook vroeg hij nog wat over twitter, want hij snapt het nog niet helemaal hihihihi.
De volgende fans stonden ook te popelen om met hem op de foto te gaan, dus we namen afscheid van elkaar met een stevige handdruk en de belofte dat we elkaar op de hoogte houden.
Het was een super avond!!
We hebben genoten en niet alleen van de show, maar ook van de persoon Guido!!

Mooi blauw is niet lelijk
2 dagen na mijn valpartij in het Gelredome gaat het weer redelijk goed met me.
Ik kan er alweer mee lachen, ik kan gewoon zeggen dat ik in het Gelredome de grond heb gekust gevoeld en van heel dichtbij heb gezien .

Mijn knie is bont, blauw en dik, maar de pijn is gelukkig redelijk weg aan het trekken.
Gisteren was het nog erg pijnlijk en als ik opstond moest ik goed nadenken hoe ik mijn been moest neerzetten, omdat ik anders door mijn knie zakte.
Vandaag gaat het allemaal stukken beter, traplopen is nog wel lastig, maar gelukkig hebben we een lift op het werk erg makkelijk als je op de 5e etage werkt.
Collega's vroegen al of ik naar Rowen Heze was geweest of naar Normaal....daar komt je meestal blauw van terug of rood van de varkensstiften.

Ik geniet nog even na van deze bijzondere avond!!

Genoten van Marco & Friends
Dinsdagochtend liep al redelijk op tijd de wekker af, omdat ik nog wat dingen moest doen voor we konden vertrekken naar Arnhem.
Snel dook ik onder de douche, trok alvast de kleding aan, zodat ik niet ook nog eens mezelf moest gaan verkleden en weer een half uur voor die kledingkast zou staan. Johan had inmiddels het ontbijt klaar, dus ik kon het boodschappenlijstje gaan maken.
Auto volgooien, boodschappen doen, naar huis, boodschappen opruimen, spullen bij elkaar zoeken, tas inpakken.....ik dacht dat we alles gedaan hadden en wilde nog een potje gaan kaarten. Johan zei nee, we gaan!! Johan zegt meestal: Wil je echt zo vroeg weg?

We moesten nog even naar Motorhuis Eindhoven, want onze  helmen waren ook weer terug van reparatie. Ze hebben het meganisme helemaal vervangen en zo soepel als nu het vizier open en dicht gaat heeft het nog nooit gedaan. Nog even daar een kopje thee/koffie gedronken en om half 2 kon ik het niet meer houden en vertrokken we naar Arnhem. Netjes om 14.15 uur arriveerde we bij het Gelredome, parkeerde de auto en liepen naar de ingang toe waar we direct alweer veel bekenden tegenkwamen.
Een gezellige sfeer hing er en we liepen rustig naar de achterkant naar vak L. Het zonnetje verdween en het werd koud in vak L. Johan ging nog even naar de auto en zou op de terugweg langs de Mac gaan om wat warms te halen, ondertussen werd het steeds drukker in het vak en kwamen er nog een paar bekenden langs om gedag te zeggen.

Langzaam aan gingen we richting 18 uur en de hekken gingen open. Altijd weer een spannend moment!! Gelukkig werd er niet heel erg hard geduwd en kon ik rustig door het hek hobbelen. Tas werd goedgekeurd, op naar de kaartcontrole, dat ging ook soepel en snel.
Ik versnelde mijn pas, liep naar beneden......dat ging allemaal goed.....sloeg rechts af de zaal in......ging ook nog goed......en toen gebeurde het.....iemand was zo lomp om pootje te haken en ik maakte een harde landing in het Gelredome waarom is die grasmat eruit gehaald, nu val je dus echt op hard beton! Ik krabbelde weer overeind en voelde direct dat ik geland was op mijn slechte knie, dit gaat niet goed.....doorlopen.....ik moet en zal vooraan staan, was de enigste gedachte die ik had en strompelde door. Medefans die zich direct bekommerde om me, beveiligingsbeambten die onderweg vroegen of het wel ging.....ja was steeds mijn antwoord......ik ben er bijna......Yes, hangen aan het hek!!

Een mooie plek had ik nog kunnen scoren vooraan vlak bij Tessa, speciaal voor Johan. Na een paar minuten kwam ook Johan eindelijk aan wandelen en kon ik op de grond neerploffen om de schade aan mijn knie te bekijken. Broek was nog heel, knie begon al snel te zwellen en was erg pijnlijk, dus blauw zal hij ook nog wel worden. Ik voelde en kwam erachter dat ik dus recht op mijn knieschijf terecht ben gekomen, die kraakt nu weer van alle kanten als je hem aanraakt, maar ach, ik sta vooraan, ik moet niet zeuren.
Ik stond rond 19.30 uur weer op en kon op dat moment nog niet echt steunen op dat been. Maar gaanderweg de avond ging dat steeds beter, af en toe de pijn verbijten en doorgaan dat is mijn motto!!
Paul de Leeuw opende het concert van Marco & Friends, hij stond net voordat hij opkwam voor onze neus geintjes te maken, erg leuk om zo te kunnen beginnen.
Na zijn optreden kondigde hij Marco aan en nam zelf plaats aan de "bar" op het podium, waar Armando en John Ewbank ook al stonden. Erg leuk gezicht dat alle Friends daar uiteindelijk plaats namen na hun optreden.
Jan Smit was ondanks zijn oorontsteking ook van de partij en ik vernam vandaag dat het niet zo goed gaat en dat hij opgenomen is in het ziekenhuis wat natuurlijk balen is voor hem.

Van Velzen kwam samen met John Ewbank op de bune, John nam plaats achter de piano....Van Velzen op de piano, erg leuk gezicht hoe zo'n kleine man zo groot kan zijn.
Do, Trijntje, Alain Clark, Guus Meeuwis en Edwin Evers kwamen ook nog voorbij. Heerlijke duetten werden er gezongen!! Vooral die van Marco en Guus met "Dochters" met op het achtergrondscherm een filmpje met Jada en Sarah (dochters van beide heren) die lekker aan het spelen waren in de tuin.
Johan kreeg ook zijn Tessamientjes waar hij naar uit had gekeken, Tessa zag ons al snel staan en ik moet zeggen.....zoveel contact hebben we nog niet gehad met Tessa, maar het was super leuk!

Het einde naderde, het was bijna 23 uur en Marco & Friends namen afscheid, het was fantastisch, het was genieten met een grote G!
We liepen heel rustig aan naar de artiesteningang waar we nog gezellig nakletsten met vrienden. Rond middernacht vonden we het wel welletjes, de parkeerplaats was zo goed als leeg en we konden dus vertrekken. Net om de hoek bij het Gelredome kwamen we in de file......20 minuten later waren we al 3 km opgeschoten, dat ging goed . Al snel daarna begon het weer allemaal te rijden en bleef het ook rijden, dus we waren netjes rond half 2 thuis.....borreltje.....pijnstiller......en om 2 uur doken we in bed.
Ik moest mijn draai vinden omdat ik niet op mijn buik kon gaan liggen en lag dus nog iets langer wakker. Om 7 uur liep de wekker alweer af.....aiiii dat deed zeer, maar goed 's avonds een grote meid, 's ochtends ook een grote meid. Fruitig kwam ik een kwartiertje te laat op het werk, omdat mijn knie niet wilde doen wat ik wilde. Fris werd ik na anderhalf uur ongeveer....kakte vervolgens in de middag weer in en ben nu over mijn slaap heen...tja het leven is zwaar van een fan.......
Nog anderhalve week heb ik om bij te slapen, 1 voordeel is dat aankomende zondag de klok een uur wordt teruggezet, dus heb ik al een uurtje te pakken!!En als laatste nog een filmpje van Tessa en Rob, heerlijk!!Gezellig bezoek
Zaterdag hadden we een druk dagje, we wilden namelijk de tuin aan de voorkant af
hebben voor de zondag. Er moest een stuk uitgegraven worden wat helemaal vol zat met wortels van een plant die daar in had gestaan. Dus op tijd opgestaan, een halve aanhanger vol met zand naar de stort gebracht en weer een halve aanhanger vol met compost mee terug genomen.
De compost in de tuin geschept, geëgaliseerd, worteldoek erover heen....kiezels daar weer bovenop en klaar was het eerste gedeelte. We kwamen op het idee om de andere kant van de tuin ook zo te doen, dus ik begon met egaliseren, hier hoefde we gelukkig niet eerst 20 cm eruit te halen, ik knipte het worteldoek op maat en Johan was ondertussen kiezels gaan halen. Ik was echt net gereed met alles en Johan kwam alweer aanrijden met 12 zakken kiezels (300 kilo). Alles netjes erin gelegd en klaar waren we en het is er heel erg op vooruit gegaan. Wij blij, de buren blij.....iedereen blij dus.
Daarna moesten we nog boodschappen doen, snel eten en naar de Soos.
2 weken geleden hebben we de Soos moeten sluiten omdat er te weinig kinderen waren, maar gisteren konden we gelukkig open blijven. 14 kinderen waren er binnen en het was een leuke avond. Ik heb nog een filmpje gemaakt van de tekeningen die op de muur gegrafitiet zijn met op de achtergrond natuurlijk de muziek. Veel bedrijvigheid zie je niet wat de kinderen doken steeds weg als ik aankwam lopen hihihi.


De dj's draaide wat milde muziek, dus ik zocht tussen de singles wat lekker muziek
uit, zoals Gabbertje en nog wat HardCore en de kinderen gingen uit hun dak op
de nummers.
Ik denk dat ik toch mijn roeping heb gemist als dj .

Zondagochtend stonden we ook weer op tijd naast het bed, want we zouden bezoek
krijgen. Al een tijdje geleden planden we dat zij een keer naar ons zouden komen.
Dus vanochtend nog het huis aan kant gemaakt, omdat we wisten dat Frenk allergisch
is voor kattenharen, hebben we nog extra goed alles nagekeken en schoongemaakt,
zodat hij er zo min mogelijk last van zou hebben.
Rond half 2 zouden ze hier zijn, maar om 14.10 kreeg ik een sms dat ze behoorlijk
in de file hadden gestaan en nog onderweg waren. Uiteindelijk om 14.45 uur
arriveerden ze met een mooie bolcrisant. Ze hadden gewoon half Nederland
gezien voordat ze in Helmond arriveerde....Frenk wilde files omzeilen .

Na een kopje koffie/thee en appelgebak gingen we lekker een stuk wandelen door de Warande en het bos, waarna de honger goed aanwezig was. Johan en ik dekten de
tafel en we konden gezellig gaan "bakplaten". Na het eten bekeken nog wat filmpjes
van Vlieland en om 21 uur werd het tijd voor Wilma en Frenk om op te stappen.
Ik hoop dat ze nu niet zo'n grote omweg gaan rijden en redelijk op tijd thuis gaan zijn.
We hebben heerlijk bijgekletst, genoten van het mooie weer en het eten.

 

 
   
Meer foto's zullen nog volgen, maar daarvoor zal ik even geduld moeten hebben,
want die heeft Frenk namelijk gemaakt.

Wilma en Frenk bedankt voor de gezellige middag en avond en tot dinsdag!!!

Post
Zo heerlijk als er post komt en dan bedoel ik niet afschriften van de bank, reclame of andere zooi.
Maar gewoon leuke post

Vandaag hoorde ik een doffe klap op de deurmat en wist dat mijn pakketje binnen was.
Ik snelde naar de voordeur, gooide de andere post op tafel en maakte het pakketje open.
Naar aanleiding van een tip van Folkert had ik postzegels besteld van Vlieland en nog 2 stokken kaarten, zodat we deze herfst en winter weer gezellig kunnen gaan duizenden of Johan hier blij mee is weet ik niet, want hij verliest erg vaak van me.

De postzegels weet ik nog niet of ik die ga gebruiken of gewoon als aandenken ga bewaren. Ze zijn erg mooi en eigenlijk zonde om te gaan gebruiken, maar wie weet.....ik ben zo veranderlijk als het weer.

Over het weer gesproken, het was vandaag weer een super dag en ik ben blij dat ik vandaag vrij ben geweest. Heerlijk zonnetje, wel aan de frisse kant, maar heerlijk om buiten te wandelen en te shoppen. En zoals gewoonlijk gaan wij zonder jas boodschappen doen. We kwamen ineens op het idee om toch maar even de stad in te gaan om naar nieuwe winterjassen te kijken, voor het geval dat het echt koud gaat worden deze winter. Na wat rondgesnuffeld te hebben bij de ANWB, liepen we daar met 2 nieuwe jassen naar buiten en wat is het mooie........we kregen per jas ook nog een waardebon van ? 25,- erbij die we tussen 1 en 30 november kunnen gebruiken. Laat ik nu net all weather laarzen in bestelling hebben staan bij de ANWB en als ze dus passen neem ik ze mee met ledenkorting en nog eens ? 50,- korting aan waardebonnen. Hier worden we vrolijk van!!
Johan moest ook nog een nieuw "tasje" hebben voor zijn gsm die hij aan zijn broek kon hangen en ook daar slaagde we direct voor. En ineens kreeg ik een heldere gedachte dat ik nog een pyama moest scoren voor het weekendje op de Eemhof . Livera snel binnen gelopen, Johan haalde van alles uit het rek, maar het stond me allemaal niet aan. Eentje vond ik wel leuk, maar zelfs van maat 46 kreeg ik de broek niet aan . Ik keek nog even verder en zag losse broeken hangen die er ook nog leuk uitzagen, paste deze en wat een geluk, deze zat direct goed.......nog snel even een shirtje erbij gescoord en ik lig er netjes bij op de Eemhof.

Brrrr......koud......
Dinsdagavond besloot ik om op woensdag weer op de motor naar het werk te gaan. De laatste dagen moest ik hoppen van het ene kantoor naar het andere en weer terug ivm allerlei vergaderingen en dat is wat lastig om dan op de motor te gaan.
Ik ritste mijn wintervoering erin, mijn fluoriserende vest eroverheen, ging op zoek naar mijn oude helm, omdat mijn huidige helm in reparatie is en alles was gereed.

Woensdagochtend werd ik wakker van gekras......aiii het heeft dus echt goed gevroren. Een kwartier heeft er iemand staan te krassen om zijn autoruiten schoon te krijgen.
Ik was blij dat ik alles al in gereedheid had gebracht om met de motor te gaan, hoefde ik tenminste niet te krassen . Ik pakte mijn ontbijt, lunch en tussendoortjes in, jumpte in mijn pak, helm op en ik kon vertrekken. Ik heb 2 paar winterhandschoenen en natuurlijk pakte ik de verkeerde, hier kwam ik onderweg achter. Deze zijn een maatje te klein en dus had ik behoorlijk last van koude handen. Mijn vizier besloeg ook steeds als ik stil stond bij de stoplichten en aangezien we geen groene zone kennen in Helmond was dat erg vervelend als je 12 stoplichten op je route hebt, dus mijn vizier maar open laten staan, en dus had ik ook last van een koud gezicht. De zon scheen ook behoorlijk fel recht in mijn gezicht, wat een geluk dat er dan een zonnevizier in de helm zit, maar ondanks deze werd ik nog verblind hierdoor. Voorzichtigheid was geboden en ik was bedacht op wat er allemaal kon gebeuren onderweg. Het ging ook bijna mis, gelukkig had ik voldoende afstand en zag het aankomen, waardoor alles met een sisser afliep.
Maar wat was ik blij dat ik na 20 minuten op mijn werk arriveerde en mijn handen kon gaan warmen.

Johan wilde woensdagnacht met de auto gaan werken, dacht ff snel in te stappen en weg te rijden, maar helaas hij mocht krassen . Ik hoop dat hij zo slim is om de folie voor de ruit te doen zodat hij donderdagochtend niet hoeft te krassen en redelijk snel naar huis kan en het warme bed in kan duiken. Hij kan dan op gegrom van mij rekenen als hij met zijn koude voeten aan mijn kant probeert te komen, ik wil namelijk uitslapen!!!

Wrangaerl *UPDATE*
Maandag kwam na lang wachten het boek Wrangaerl binnen, wat we besteld hadden bij Suus op Vlieland. Het was op dat moment uitverkocht, dus moest opnieuw gedrukt worden. Na een maand heb ik Suus een mail gestuurd of ze kon vertellen hoe lang het ging duren, want ze had in eerste instantie verteld dat het ongeveer 10 dagen zou duren.

Maar afgelopen maandag was het dan eindelijk zover. Johan mailde me op het werk dat er een pakketje van Vlie was gearriveerd.
Johan: Mag ik het open maken?? Ahhhhhhh......please..................
Ik: Ja hoor dat mag jij.
Johan: Het is het boek van Folkert!! Mag ik het verder uitpakken en gaan lezen?
Ik: Als je voorzichtig bent, geen ezelsoren erin maken, eerst je handen wassen, goed afdrogen en daarna handschoentjes aantrekken.
Johan: Grap-jas, jurk broek, panty,slip, schoen
Ik: Is geen geintje, ik meen het serieus!!

Deze laatste mail had hij dus niet meer ontvangen, want zo nieuwsgierig als hij was naar het boek is hij dus direct begonnen met lezen. Hij heeft het boek in 1 adem uitgelezen. Hij vond het een erg goed boek, wat ook nog eens leuk geschreven is (en dit is niet om te slijmen!!)

Maar waar gaat het nu over:
Het zwaard van Wrangaerl geeft een mooi beeld van het eiland Vlieland. De schrijver kent het duidelijk goed en houdt van het eiland. Hij heeft een humoristische stijl. Zijn taalgebruik is gevarieerd. Het verhaal is vlot en met zichtbaar plezier geschreven. (Sorry meer kon ik er ook niet over vinden )

*UPDATE*
Inmiddels heb ik toch nog wat meer informatie gevonden over het boek:
Wrangaerl verhaalt op humoristische wijze over een badgast die samen met zijn hond naar Vlieland gaat voor een korte vakantie. Al na de eerste dag komt hij op een vreemde
manier in contact met eilanders en gaat samen met een aantal van hen een avontuur tegemoet. Tijdens hun omzwervingen vinden ze een zwaard en dat blijkt Wrangaerl te zijn, het wapen van Runo de Sakser, een oude heerser op het waddeneiland. Het zwaard leidt hen uiteindelijk naar de schat van Runo. Het gaat in het verhaal beslist niet goed met de eidereend, een op Vlieland veel voorkomende vogel maar dankzij Wrangaerl zal alles uiteindelijk goed aflopen.
*EINDE UPDATE*

Nu moet ik er ook binnenkort aan geloven, dus mss dat ik het wel meeneem naar de Eemhof om het daar te lezen als ik niks te doen heb........aiiii dan denk ik dat het boek weer ongelezen terug gaat hihihi.
Het boek is trouwens ook te koop via Bol.com, dus heb je interesse........weet je waar je het kunt kopen.

Maar nog even iets anders. Nog 1 weekje en dan gaan we weer los .
Het begint alweer te kriebelen in mijn buik van opwinding en spanning hoe het concert zal zijn van Marco & Friends. Ik heb er zin in!!

(Drugs)verslaafd?
We hadden er nog nooit van gehoord, maar sinds kort weten we wat Jamaicaballen zijn.
Ze zijn echt heel verslavend!!
Inmiddels hebben we een snoepwinkeltje gevonden waar ze ze verkopen en nu gaan we om de week daarnaartoe om een zak te halen.

Blacky (onze oudste kat) vond het ook wel interessant en rook een keer aan de ballen met alle gevolgend van dien........hij is drugsverslaafd nu , Jansen en Elmo hebben zich nog niet in de buurt gewaagd, nadat ze Blacky met een witte neus zagen rondlopen.

Jamaicaballen........zo lekker!!!

p.s. met dank aan Marijke voor het wijzigen van mijn handtekening!!
Nieuwe layout
Het heeft veel bloed, zweet en tranen gekost deze keer om een nieuwe layout te maken.
Ik ben nog niet helemaal tevreden, maar de hoofdlijnen zijn nu goed.

Ik ben gewoon 2 dagen bezig geweest om hem erop te krijgen zoals ie nu is. Hij wilde op de een of andere manier mijn nieuwe layout niet publiceren. Dan pakte hij wel de nieuwe header, maar de achtergrond niet. Dan pakte hij de achtergrond en header, maar de tekstkleur niet. Echt zo frustrerend!!
Maar inmiddels staat ie en ben ik er weer tevreden mee.


Ook zijn het gastenboek en mijn mailblokken aangepast in stijl.
Het gastenboek heet voortaan "Het Praethuys" en als je me wilt mailen mag je "Het Posthuys/Flessenpost" aanklikken.

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!!

"Koud kan de nacht zijn
En de dag zonder kleur"