Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
Mei 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie Haïti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Hebbedingetje
Dat ik motor rij weten jullie ondertussen, alleen door omstandigheden staat hij nu alweer 2 maanden stil. Ik hoop snel weer op mijn gele scheurijzer te kruipen en lekker te kunnen toeren.
Ook al is het nu herfst en komt de winter eraan......dat maakt mij niets uit, ik rij wanneer ik zin heb, dus ook in de vrieskou, heerlijk ff lekker een frisse neus halen.

Wat ik nu tegenkwam op een motorsite vond ik wel erg leuk en ik wil het hebbuhhhhh!!!!!

 

USB Motor Hub
Hoezo je motor wegzetten in de stalling als het weer slechter aan het worden is? Met deze ubercoole usb hub, die er uit ziet als een 2-cilinder motorblok, neem je motor mee naar binnen op je buro. Je kunt dan naar hartelust gassen zonder het milieu te vervuilen!
Deze hub heeft plek voor 3 aansluitingen.

Zodra je de kickstarter of de schakelpook aanraakt maakt de hub een mooi motorgeluid, dat de hartslag van motorliefhebbers een tikje sneller doet slaan. Daarnaast vibreert het blok ook nog waardoor je vanzelf weer de kriebels krijgt om te gaan rijden.

Voor deze motor is geen rijbewijs nodig; slecht een pc.........

Kijk daar worden we vrolijk van.
Nu alleen nog ff kijken of mijn bankrekening het eens is met deze aanschaf .

 Juul
Foto's Wit Licht
Bij de 5 keer dat ik bij de concerten was heb ik veel foto's gemaakt. Heel veel foto's. Na thuiskomst zette ik ze netjes op de harde schijf en vergat om ze op mijn fotolog te plaatsen. Maar nu ik een paar dagen niets kon doen, omdat de vloer gedaan werd kwam ik ze tegen......bekeek ze allemaal weer.......genoot weer volop en ging ze uitzoeken.

Voor diegene die ook nog willen genieten heb ik ze op mijn fotologje gezet en als je HIER klikt kom je er automatisch bij uit, kan niet missen!!

 

Juul

Fanclubdag!!
Nog een paar nachtjes slapen en dan mogen we weer naar Nijkerk.
Ik heb er enorm veel zin in en ook dit jaar sta ik weer als vrijwilliger mee te helpen.

Vorig jaar stond ik samen met Isabel het verkeer te ontregelen, dit jaar zie ik wel waar ik sta ingedeeld. Ik weet zeker dat het weer een geslaagde dag gaat worden.
Veel vrijwilligers die er ook enorm veel zin in hebben en er alles aan doen om het iedereen naar de zin te maken.

Ik heb er lang over getwijfeld of ik in het hotel een overnachting zou boeken, maar ik heb de stoute schoenen aangetrokken en heb een kamer helemaal voor mijzelf alleen geboekt. Zo kom ik aan mijn rust die ik hard nodig heb om de volgende dag te zweten zoals Nathalie het mooi omschreven had.
Op de zaterdag ga ik eerst lekker bruidsjurken shoppen met Diana en dan rij ik door naar Nijkerk waar ik heerlijk ga relaxen die avond (of er moeten mensen zijn die dit gaan verstoren........), zodat ik de zondag lekker fris en fruitig kan functioneren.

Hebben jullie er ook al zoveel zin in??

Juul
Van alles wat
Afgelopen vrijdag had ik voor de 3e keer examen voor de opleiding van Nibé.......ik had weer goed geleerd, ging vol zelfvertrouwen naar het examen.
Kwam ik aan op de locatie waar ik de vorige 2 keer ook al examen had gedaan, bleek dat ze daar de examens niet meer deden en dat ik een stukje verderop moest zijn......dat ging ik nog wel halen want ik was ruim op tijd. Eenmaal aangemeld mocht ik plaastnemen achter de pc........maar die werkte niet.......volgende pc.......werkte ook niet.........en de 3e ook niet. Ik moest weer mee terug naar de wachtruimte en een ICT medewerker werd erbij gevraagd en na 10 minuten kon ik dan eindelijk beginnen. Ik kon wederom bijna alle vragen direct beantwoorden en na een uur sloot ik het examen af met een goed gevoel. Helaas werd dit direct tenniet gedaan, want ik was wederom gezakt..........
De moed zakt in mijn schoenen, ik moet dit examen halen, dus ik ga nog een keer dit K*T-examen doen, volgende maand ergens.........
Johan en ik zijn daarna lekker naar de Ikea gegaan en een vitrinekast en een "poetskast" zijn onze nieuwe aanwinsten die na komend weekend in elkaar gezet gaan worden.

Zaterdag lekker uitgeslapen en in de middag naar mijn peettante in Maastricht gereden. Gezellig de hele middag en avond zitten kletsen onder het genot van lekker eten en drinken. We hebben ook nog foto's gekeken van haar zoon die inmiddels een mooi "heuske" heeft met een zwembad in zijn tuin. Hans (de zoon) kwam ook gezellig mee eten en we hebben nog wat tips gegeven ivm opvoeden en verzorgen van zijn maatje Mo . Ergens in de nacht vonden we het wel tijd om naar huis te gaan. Het was super gezellig Cobie en Pie!!! Doen we snel weer

Maandagmiddag belde Gemar Parket op.......ojee dacht ik.......toch niet iets verkeerd gegaan in de planning?? Nee hoor, wij wilden alleen maar vragen of het uitkomt als we morgen al komen ipv donderdag...........euhmmm nou.........ik keek Johan heel lief aan met de vraag halen we het om binnen nu en 1 uur alles uit de huiskamer te halen?? En dat ging lukken, dus vanochtend om half 9 stonden ze al aan de deur en is het schuren van de parket begonnen.
Morgen komen ze weer terug om de laatste stukken te schuren en daarna de parket te oliën. De plinten zijn ook gearriveerd, dus die kunnen er dan het weekend tegenaan. En de afdekprofielen (voor de overgang van parket naar tegels) kunnen we donderdag ook al op gaan halen. Alleen mogen we deze pas over 1,5 week gaan plaatsen, omdat het anders niet zal hechten met de olie.

 Juul
Helmondse grapjes *Update*
Hellemondse grapjes..

Update: op veler verzoek de vertalingen erbij......

* Laatst kwam een Helmonder bij loket Gevonden Voorwerpen.
Hij had werk gevonden en kwam het afgeven?* Witte gaai ut verskil tussen un ongeluk en un ramp? (Weet jij het verschil tussen een ongeluk en een ramp?)
As er un bus Helmonders int knaal rijd is ut un ongeluk 
Kumt ur inne oit is ut un ramp.. (Als er een bus met Helmonders in het kanaal rijdt is het een ongeluk, komt er één uit is het een ramp)* Hoe kon je vroeger een hele zaal vrouwen aan de Steenweg tegelijk KUT laten roepen?
Door je hoofd even door de zaaldeuren te steken en keihard BINGO te roepen* Witte wurm dè neij knaal gegravve is? (Weet je waarom het nieuwe kanaal gegraven is?)
De aaw knaal lag vol mì werkskoewn (het oude kanaal lag vol met schoenen)* Hoe hiet 'n vrauw van 'n helmonder? (hoe heet een vrouw van een Helmonder?)
Un Hel-mondster?.* Witte gallie dè dun triatlon oitgevonde war dur unne Hellemonder? (Weten jullie dat de triatlon uitgevonden is door een Helmonder?)
Haai ging te voet nor zwembad "de Wissen", ging zwemmen en ging mi unne fiets terug (Hij ging te voet naar het zwembad "de Wissen", ging zwemmen en ging met een fiets terug)* Witte gullie dè ne Hellemonder ut jodele hè oitgevonde?? (Weten jullie dat een Helmonder het jodelen heeft uitgevonden?)
Hai waar mi zin vraouw in Oostenrijk in de berge an ut laupe, toen ie zinne zonnebril liet valle. Hun zuuke, tot ie effe latter kwêkte: "hé Jo da littie (Hij was met zijn vrouw in Oostenrijk in de bergen aan het lopen, toen hij zijn zonnebril liet vallen. Hun zoeken, tot hij ff later schreeuwde: "Hee Jo daar ligt ie")* Het gemeentebestuur in helmond heeft een nieuw wapenschild laten ontwerpen. Dezelfde als de vlag van rusland, alleen dan zonder gereedschap.* Ik ben vandaag naar het arbeidsburo geweest om te vragen of ze een baan voor mij hadden.
Zeiden ze daar: Matje, ga us gauw naar huis; het is hier geen tennisclub!!* Staat er een Hellemonder bij de apotheker en vraagt naar Viagrapillen, waarop de apotheker vraagt of hij een recept van de dokter heeft?
Nee een recept van de dokter heeft hij niet, zegt ie, maar wel een foto van zijn vrouw?.* In d'n tijd da onze Berry en Romario nog baaij PSV speulde moesse ze unne keier oit tigge un Engelse club. Onderweege noar Engeland vliegt de vliegtoig over de Noordzee. Romario kiekt noar boijte en vroagt an onze Berry, die neffe hum zit, "Wat is dat daar?" Berry kiekt naor boijte en zee: "Oh, da's unne hoovercraft". Romario kiekt Berry an en vroagt: "Hoovercraft? Hoe spel je dat?" Onze Berry kiekt nog unne keier noar boijte en zee dan: "Oh toch nie, ik ha me vergist, ut is unne boot"

Latter louwpe ze dur Londen en gleeijt Berry oit over unne bananeskel. Kumt er unne Engelsman noar hum toe en vroagt: "How do you feel?" worop Berry zee: "Plat op minne smoel"

 Juul
Marco's bandje
Hier de foto's die van mij zijn genomen met de bandleden op verschilldende data.

 
De speciale groetjes van Jan en Marleen Ferry en Ton!!
 
Nick na een dikke knuffel                                       Kees na een dikke knuffel
 
Tessa........                                                             John
 
Rob                                                                  Giovanni

En dan nu nog wat foto's van hele lieve mensen!!
 
Lieve Nathalie                                             Hotte Nienke
 
Danny de Munck....*zucht*                                                 
 
Privé fotograaf Jan

Lieve Marleen


En de leukste foto van allemaal Johan samen met Tessa!!!

Juul
Met de voetjes van de vloer
Vrijdag 17 oktober, mijn 5e concert, Marco's 5e concert en de dvd-opnames. Wat heerste er weer een gezelligheid rondom het Gelredome!!

Rond 15 uur arriveerde Johan en ik en zagen ook direct bekenden. Na wat babbeltjes vonden we het tijd worden om richting het Goldvak te gaan om daar de laatste uurtjes te slijten en om er redelijk zeker van te zijn om toch wel goed zicht te hebben.
Jan en Marleen arriveerden ook, ze hadden veel file en wegafsluitingen gehad, maar ze waren nog ruim op tijd en we hebben ze gewoon bij ons laten staan. Want echt zij verdienen het zeer zeker om ook goede plekken te hebben.

De poorten gingen open........wat een geduw........en je gelooft het of niet, maar er werd zelfs gevochten gezellig we gaan naar een concert. Dit was de eerste keer in 11 jaar dat ik een gevecht zag bij een concert van Marco........waar is het voor nodig?? WAAROM????
Maar goed dit mocht de pret niet bederven, dus ik werd gewoon naar voren geduwd, door de poortjes naar de bandjes en toen was het eindelijk ademhalen en rustig naar binnen lopen en direct het plekje wat ik in gedachten had bemachtigen.
Ik zag de rest ook staan (Nienke, Inge(wal), Marijke, Ine, Nathalie, Dymphna en nog veel meer hahaha) en zwaaide en ze zwaaide (bijna) allemaal terug, wat lief!!!
Marijke kwam niet lang daarna aanlopen en gaf me nog een knuffel (ook zo lief), en het wachten kon beginnen.
Erik vroeg me nog om extra foto's te maken van Tessa........dat is geen probleem, want Johan houdt ook erg veel van Tessa en dan moet ik al wat meer foto's maken.
Prima plekken hadden we, heerlijk aan het hek waar Marco veel kwam, de bandleden regelmatig langs kwamen lopen en de gastartiesten niet te vergeten.

Sara Kroos avondje
Na 4 keer het Witte Licht gezien te hebben, gingen Johan en ik vanavond even iets anders bekijken namelijk Sara Kroos. Ze stond vanavond in het Speelhuis in Helmond met de reprise van Bries.
We besloten om eerst een hapje te gaan eten bij Mariposa (tapasbar) en met een knoflookwalm om ons heen liepen we naar het theater.

Wat een vrouw, wat een optreden en wat is ze lief!!
Zonder pauze speelde ze bijna 2 uur lang op de bune, we hebben veel gelachen. Op een gegeven moment begon ze over het foto-album.......en het foto-album.........en het foto-album.......ging achter de schermen ff staan schreeuwen.......dat luchtte op en begon weer over het foto-album. Daarna zag ze iemand naar het toilet gaan.....ging bij de ingang op haar staan te wachten om haar de huid vol te schreeuwen, maar dat duurde en duurde.......dus ze ging weer terug naar het podium begon wederom over het foto-album en toen......toen kwam Audrie terug van het toilet........Sara sprong weer van het podium rende naar achteren toe en begon te schelden........waarom duurde het nu zo lang?? Audrie: ik zag je op de tv staan bij de ingang .
Sara: wow je bent wel een lekker ding!!!
Na de voorstelling heb ik dat ff bekeken......maar......ach smaken verschillen zullen we maar zeggen.

Na de voorstelling de cd gekocht van Bries en gevraagd of zij met mij op de foto wilde en dat mocht alleen moest ik daarop wachten in de foyer. De cd werd netjes gesigneerd en we gingen onder het genot van een drankje wachten.......en wachten.......en jaaaa daar kwam ze.......Johan zei nog dat is ze niet.......maar ik herken toch echt wel de BN-ers hoor!!
Dus wij naar haar toe.....ja jij had het net gevraagd en tuurlijk wil ik met je op de foto!!

Daarna gingen we naar huis, maar Johan wees me op een poster van Sara waar ik nog enkele foto's van maakte en de directeur van het Speelhuis kwam naar me toe, wil jij die poster mss hebben?? Ooo mag dat?? Ja tuurlijk!!!! Hij werd netjes uit de bak gehaald, opgerold........maar ik rende ermee terug naar Sara..........Sara wil jij deze poster ook nog even signeren?? Tuurlijk, hoe heet je?? Juul..............ooo van Julia.......yep........zo heet mijn dochtertje, kijk dat is nu nog eens leuke informatie.

Ze schreef netjes op de poster: "Voor Juul (mijn dochtertje heet Julia)  X Sara"
Zo blij als een kind en met een sprong liep ik weer naar Johan en we vertrokken naar huis.Wat een leuke avond hebben we gehad.
Nu maar snel naar bed, morgenvroeg uitslapen, witte kleding weer bij elkaar sprokkelen en richting Arnhem.

Ga ik jullie morgen ook nog zien? Voor mij zal dit het 5e en laatste concert zijn en ik heb er enorm veel zin in!!

 Juul
Marco valt van zijn kruk
Dinsdag 14-10 was ik wederom de gelukkige om weer naar Marco te gaan.
Toen ik naar het terrein liep hoorde ik over de portofoons dat Marco ging arriveren, dus ik liep iets sneller door naar de Vip-ingang en al snel kwam Armando met Marco voorrijden.
Vloeibaar 3 van 3
Maandag mocht ik voor de 3e keer naar het concert, we gingen met (bijna) alle @tjes van de chatbox. Isa heeft helaas af moeten zeggen, omdat ze het niet geregeld kon krijgen en Natje had al afgesproken met andere mensen, maar ze was er, ook al was het niet bij ons.

Mary zou mij op komen halen........het duurde en duurde........ik bellen.......staat ze midden in Eindhoven........weg uitgelegd en na nog wat langer wachten kwam ze dan eindelijk bij mij aan. Na de sanitaire stop zijn we doorgereden naar Dian, daar werden de veren omgehangen en we konden vliegend naar Arnhem.
"Zo tastbaar en zo dichtbij
Hou jij je vast aan mij"