Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
Mei 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie Haïti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Lang weekend
Yahoeeeeee, ik heb nu lekker een lang weekend.
Afgelopen week heb ik extra gewerkt zodat mijn collega's vakantie konden gaan vieren (herfstvakantie). Ik mag nu van de rust gaan genieten.

Morgen ga ik eerst uitslapen, daarna boodschappen doen en dan naar de Jongerensoos voor het ombouwen van de zaal. Morgenavond is er namelijk een Haloweenparty, dus de zaal moet nog in Haloweenstijl aangekleed gaan worden. Morgenavond heb ik vanuit de personeelsvereniging van mijn werk een uitstapje. We gaan naar La Vida in Tilburg. Het belooft een geweldige avond te worden.

Zondag lekker uitslapen en dan in de middag ga ik weer hockeyen.
Maandag uitslapen.........en voor de rest zie ik wel
Dinsdag uitslapen..........
En dan is het alweer woensdag, dan mag ik weer gaan werken. 

Hoe ziet jullie weekend eruit?

 Juul
Schouder nog steeds pijnlijk
Inmiddels heb ik al een aantal behandelingen bij de fysiotherapeut gehad (2 per week), maar er zit nog niet echt een verbetering in.

Gisterenochtend ben ik nog geweest. Na de sessie kreeg ik er alweer veel meer last van.
De verkleving die er zit is iets hardnekkiger dan gedacht. De spieren in mijn nek zijn gelukkig wel redelijk los. Het trekt nog wel af en toe naar mijn nek, maar gelukkig niet meer zoals eerst en dat ik er hoofdpijn van krijg.

Gisterenavond hadden we een herhalingsles van de EHBO waar we reanimatie en AED moesten doen......ik heb lieve Annie (de pop) gereanimeerd, maar dat had ik beter niet kunnen doen, de pijn is daarna alleen maar erger geworden.
Met wat pijnstillers kom ik wel redelijk de dag door, maar ik merk dat ik het onderhand zat ben.

Indien het na volgende week niet verbeterd is ga ik naar de huisarts en dan moeten ze er maar een spuit inzetten of zo...........

Pijn is fijn, maar van deze pijn word ik een beetje chagerijnig

 Juul
Keeper praat
Het woord spits heeft volgens De Dikke Van Dale meerdere betekenissen; natuurlijk, in de sport, de voorhoede speler.
Laten we er nu eens vanuit gaan dat scherpzinnig bedoeld wordt voor de spitsen in het hedendaagse hockey. Spitsen moeten namelijk scherpzinnig zijn. De paar kansen die ze krijgen moeten ze benutten en dus moeten ze scherp zijn en creatief. Met een beetje domme kracht kom je er niet tegenwoordig.
Om scherpzinnig te kunnen zijn moet je toch wel over enige vorm van intelligentie beschikken. Heb je dat niet, zul je minder snel creatieve oplossingen kunnen verzinnen voor de problemen die je tegenkomt en worden de problemen op andere niet spitse manieren opgelost.
Om scherp(zinnig) te zijn moet je over een dosis concentratie beschikken. Als je daarmee niet vooraan stond toen Onze Lieve Heer dat uitdeelde kun je nooit scherp zijn om de kansen in het leven te benutten die je krijgen gaat. Een ander gaat er dan met het botje vandoor, jou sip kijkend en met lege handen achterlatend?..
Dit in het achterhoofd houdend gaan we eens een quick scan doen om te kijken of de gemiddelde spits wel spits is. De opzet is heel simpel; er wordt een vraag gesteld en het antwoord wordt direct gegeven, gevolgd door de veel voorkomende acties (praktijk) die de spits in deze situatie zal maken. Daarna trekken we een conclusie. Wij, als keepers, die het wekelijks tegen de (spitse??) spits moeten opnemen??..
Foto's met Marco
Zo heb je jaren geen foto met Marco en dan ineens in een goede week tijd heeeeeel veel.

Ambers Verjaardag
Zondag is Amber 10 jaar geworden, maar omdat ze op zondag bij papa was, vierde ze haar verjaardag op zaterdag bij mama. En ik was uitgenodigd!!

Na een zware vrijdag, kort geslapen te hebben, was ik redelijk op tijd richting Breda gereden. Ik weet de tijd al niet meer, maar volgens mij was ik er rond 12.15 uur ergens.

Ik had voor Mitchel nog een cadeautje, namelijk het geboortekaartje had ik in laten lijsten. René en Diana waren er super blij mee en zeer verrast hoe het resultaat was geworden.

Amber pakte ook gretig haar cadeautjes uit en was ook enorm blij. Ze kan nu weer vrolijk badderen en zelf sieraden maken.

Het werd tijd om richting de bowlingbaan te gaan, want daar begon het echte feest pas.
10 kinderen had Amber uitgenodigd en ik mocht het bowlen weer in goede banen leiden. Ik moet zeggen vorig jaar ging het niet zo makkelijk als dit jaar. Kinderen worden ook ouder, dus dat is meestal wel een voordeel.

Mitchel sliep gewoon door alle kabaal heen, zo heerlijk lag hij te slapen.

Om half 4 kregen de kinderen frites met een snack en wij als volwassenen ook!!! Yahoeeeeeee frites (mag niet van sonja, vooral niet met een dikke vette klodder mayo hahaha)

Na het eten had de moeder van Diana Mitchel op schoot en ineens heel spontaan begon hij breeduit te lachen, gelukkig had ik mijn camera bij de hand dus ben ik meteen gaan schieten en er zit een hele mooie foto bij.

Nadat alle kinderen weer opgehaald waren, zijn wij ook terug gegaan naar huis, na nog wat gedronken te hebben en de foto's op de pc van René te hebben gezet, was ik helemaal op en ben naar huis gegaan. Rond half 8 was ik thuis, moe maar het was weer een super gezellige dag.

Amber, Mitchel, René en Diana bedankt voor deze fijne dag. Doen we snel weer.
 

paparazi Juul
Gisteren was het zover, we hadden een uitnodiging gekregen van Marco om samen met hem te gaan eten. Het was super gezellig, wel een hele lange dag, maar een dag om nooit meer te vergeten.

Om 6.30 uur liep mijn wekker af, omdat ik nog voordat ik ging werken naar de Fysio mocht. Om 13.00 uur ben ik naar huis gegaan, nog snel ff gedouched, omgekleed, opgetut en om 14.15 uur sprong ik weer in de auto richting Rosmalen. Daar heb ik Susan opgepikt bij de McDonalds en samen zijn we verder gereden naar Alkmaar. Daar kwamen we om 17.04 uur aan bij de parkeergarage. We werden pas om 18 uur verwacht, dus we hadden nog ff tijd om deo te gaan kopen, want het was wel een lange rit geweest en we konden wel een deodouche gebruiken. Niet dat het zo spannend was geweest, maar gewoon om ons een beetje fris te voelen. Nog ff het ouderlijk huis van Marco bekeken en de gezellige winkelstraatjes. En toen.........
Ingetaped.....
Al een paar weken (bijna 2 maanden) heb ik enorme last van mijn nek en schouder. Vorige week naar de fysio gegaan en die heeft gekeken en wat blijkt dat er een ontsteking zit tussen mijn kapsel en schouder. 

Vorige week heeft hij me lekker gemasseerd, zodat mijn nekspieren wat ontspanning kregen en dat heeft al enorm geholpen. Mijn nek kan ik weer als normaal bewegen, nu alleen mijn schouder nog........

Gisterenmiddag weer naar de fysio geweest en na de massage en het drukken op de pijnlijke plek heeft hij mijn schouder ingetaped. Hij hoopt dat het zo sneller gaat genezen.

Gisterenavond ben ik met Johan uit gaan eten, omdat we elkaar niet veel zien en gezien hebben de laatste tijd. Zo konden we gezellig bijkletsen en lekker eten en drinken. 
We kozen voor een 6 gangendiner, zodat we alle tijd hadden..........
Na de 3e gang deed mijn schouder zo'n enorme pijn dat ik er niet goed van werd. Maar goed we hadden nog 3 gangen, dus dan maar wat extra alcohol, verzacht de pijn ook zeggen ze .

Ik heb er nog steeds enorm veel last van, maar dat komt nu ook omdat er druk op uit wordt geoefend door de tape. Met wat paracetamolletjes en diclofenac kom ik de komende dagen wel weer door, want ik zal pijnloos a.s. vrijdag bij het etentje van Marco zijn!

 Juul

FCD vanuit een vrijwilliger
Gisterenochtend om 5 uur liep mijn wekker af, om 6.15 uur zou ik in de auto zitten op weg naar Oss, waar ik Ine op ging halen.......helaas lukte dit niet.
Ik had al mijn spullen in de auto gezet voor die dag en ik moest mijn tas nog pakken en dan kon ik gaan vertrekken. De autosleutels had ik in de kofferbak gelegd, maar ineens ging het automatische slot weer op de auto en ik gooide de kofferbak na 5 minuten dicht.......shit.........sleutels........waar zijn mijn sleutels??? Neeeeeeeeeee niet in de kofferbak he?? Ja dus wel........nou daar stond ik dan buiten in de kou, geen telefoon, geen sleutels......wat nu?? Dan maar de buren wakker bellen, gelukkig deed de buurvrouw meteen open en ik mocht ff bellen bij haar. Ik Johan gebeld om te vragen of hij in de buurt was (hij had namelijk nachtdienst) en ja hoor hij was in de buurt, in 20 minuten zou hij bij me zijn.......meteen de reservesleutels uit de kluis gehaald, auto open.....jaaaaa daar lagen ze in de kofferbak. Snel de laatste dingen gepakt en hoppa op naar Oss. Om 6.50 uur belde ik Ine dat ik eraan kwam maar dat ik dus iets later was (normaal is het 45 minuten rijden), maar om 7.15 uur zetten ik de bolide voor de deur bij Ine. Snel naar het toilet, waar ik mijn krabbel nog ff heb gezet in haar WC-gastenboekje en toen naar Nijkerk.
Volgens ons tomtommeke zouden we om 8.25 uur arriveren en gelukkig had MIJN tomtom het wel in 1 keer goed!!

Bij aankomst zaten er gewoon al fans bij de ingang van Hart van Holland!!
Na iedereen begroet te hebben kregen we allemaal wat spullen in onze handen gedrukt die we naar binnen konden dragen......zo zijn we wel 3 of 4 keer op en neer gelopen.
Alle spullen waren binnen en we kregen toen nog ff de tijd om koffie/thee te gaan drinken. Toen snel de hesjes aangetrokken, want ik zou samen met Audry, Mariëlle, Karin en Isabel de Trafic Control gaan doen (verkeerschaos gaan veroorzaken hahaha). Isa en ik stonden meteen vooraan bij de grote weg. Om half 10 kwam Marco en Armando voor bij rijden, ze zwaaiden volop en we genoten volop van alle fans die voorbij kwamen, met of zonder getuter, raampje open, ff kletsen, de vrolijke gezichten waren heerlijk om te zien.

Dymphna kwam ook nog ff kijken, want de lootjes van de loterij waren nog niet gearriveerd en ja hoor.......zij moest van ons netjes gestructureerde organisatie van het verkeer een chaos maken . Maar Isa en ik hadden dat binnen no time weer opgelost en de lootjes arriveerden ook snel daarna. Dymphna blij, wij blij, iedereen blij!!

Even was er een kleine paniek.....want het dreigde vol te raken, maar daar kwam de duty-manager al aangelopen en heeft ons geholpen met nog vele lege plekken aan de achterkant van het terrein. Om 12.15 uur vonden we het genoeg geweest, want er kwam toen bijna niemand meer.

We zouden de middag vrij zijn, maar dat kan ik niet, als andere mensen druk bezig zijn en
dat ik dan niks doe. Ik heb eerst gezorgd voor mijzelf (eten en drinken) en ben toen mee gaan helpen. Ik heb wat spullen van de Loterij stand backstage gebracht en later heb ik die op het podium gezet. Daarna nog aan Nathalie gevraagd of ik haar nog ergens mee kon helpen en ja ik kon bij het podium gaan staan voor de prijswinnaars. Leuk, leuk, leuk!!
De loterij begon en waarempel had ik ook prijs!! Ik mag op 10 november naar het concert van Trijntje Oosterhuis.

Daarna heb ik geholpen om de kramen mee af te breken en alle spullen weer mee naar de bus te sjouwen.
Hadden wij ook al die spullen naar binnen gebracht???? Ja dus.......hmmmmzzzz

Daarna ben ik lekker ff naar buiten gegaan om uit te zweten van al dat gesjouw, waardoor ik helaas niet veel heb gezien van het optreden van Marco, maar goed, daarvoor ben je vrijwilliger.

Alle dozen vast open gemaakt met de snoepjes die we nog uit mochten delen toen iedereen naar huis ging. Ik kreeg nog een paar knuffels van mensen die ik de hele dag nog niet gezien had, HEERLIJK!!!

En toen begon ons feestje. Omdat Mies onlangs afscheid had genomen van de chatbox hadden we voor haar een kleinigheidje geregeld. Dymphna heeft voor 1 keer de algehele leiding overgedragen aan mij!!! EINDELIJK
Een mooie fles wijn genaamd "Baie Dankie" (Zuid-Afrikaans voor heel veel dank!!) en ik had een etiket gemaakt met al onze namen erop. Ook een wijnfleshouder hadden we erbij gedaan, van iedere @ een roos, Mary had gezorgd voor droplullen, en Isa had nog gezorgd voor lekkere belgische bonbons.
Mies had dit alles niet zien aankomen , dus dat was wel erg leuk.

Hierna werden we verzocht om om te stellen in rijen van 3 voor onze meet en greet met Marco. Na veel lovende woorden van Marco mochten we 1 voor 1 met hem op de foto, daarna bedankte Annette Marco, Nathalie, Anneke, Bennie en Armando voor het organiseren. En toen werd er nog de groepsfoto genomen samen met Marco.

Rond 19.45 uur vertrokken Ine en ik weer richting huis.....helaas de McDonalds hebben we laten schieten, want het lag niet echt op onze route.
Ine bedankte me voor de gezellige dag en dat ik haar had opgehaald. Een van haar laatste zinnen die ze zei: "ik ben blij dat jij mij bent op komen halen, want ik had zelf wss niet meer terug kunnen rijden". Graag gedaan hoor meis en het was super gezellig!! En onze camera's hebben volgens mij ook erg genoten op de achterbank zo samen naast elkaar.

Om 21.45 uur was ik thuis, moe, mijn voeten deden zeer en met een brede glimlach op mijn gezicht stapte ik binnen. Ik heb nog ff bij Johan op de bank gelegen, maar mijn ogen vielen dicht dus ben ik maar om 22.15 uur naar bed gegaan. Om 9 uur vanochtend werd ik wakker en die grijns zit nog steeds op mijn gezicht.

Wie er nog foto's heeft van mij (ik weet namelijk dat er verschillende gemaakt zijn) kan ze mailen (klik HIER)

Ik ga me nu maar douchen en aankleden, want ik mag zo gaan werken.

 Juul
Motortoertocht
Via de personeelsvereniging van de Rabobank hadden we een uitnodiging gekregen om een motortoer mee te rijden als afsluiting van het seizoen via Quispel Moteren. Natuurlijk wilde ik en Johan daar graag een mee doen. Helaas had Johan nachtdienst en kon dus niet mee. Maar ik ging wel mee.
Met een aantal collega's lekker toeren in de omgeving (nouja omgeving.....) Vanaf Deurne vertrokken we richting Bakel, Gemert, Boerdonk, Rosmalen, Lith, Den Bosch, Nijmegen en weer terug via allerlei dorpjes. Het was maar 230 km.......6 uur rijden zonder pauze dus.

Net voor 10 uur vertrokken we en we zouden na ongeveer een uur een koffiepauze inlassen......maar helaas nergens kwamen we een cafeetje of iets dergelijks tegen. Dus maar doorrijden en eindelijk na 2 uur bij Lith was er iets open. Als eersten stranden wij daar op het terras en al snel volgden vele motorrijders. Er deden ruim 100 motorrijders mee met deze sluitingsrit. 
Als laatsten vertrokken wij daar.......oeps we hebben er bijna 2 uur gezeten, maar wel lekker gedronken en gegeten. 
Op naar de volgende koffiepauze.....weer zouden we een uur rijden........dit werden er weer 2 . Maar na de 7 heuvelenweg in Nijmegen hadden we eindelijk weer een terras gevonden en we schouwden wat stoelen en tafels in de zon. Na een sanitaire stop  en wat gedronken te hebben zijn we weer verder gegaan, weer richting Deurne. Om 17.45 uur kwamen we terug bij Quispel Motoren. Het was een zeer geslaagde rit, die erg mooi was. We hebben een mooi lang stuk gereden over de dijk bij Nijmegen, over zandpaden en door leuke dorpjes. Op veel plekken was er kermis, maar gelukkig waren de wegen niet afgeloten waar wij door wilde/moesten. Ook zijn we 2 keer met de veerboot over de Maas gezet, wat ook weer erg leuk is vooral als de hele veerboot vol staat met motoren.

Ik heb een paar foto's kunnen maar kunnen maken.........

 
Op het terras in Lith, waar we lekker hebben genoten van de zon, drank en eten.

 
we begonnen met 7 motoren en voor we het wisten stonden er rond de 30


Het terras in Groesbeek, waar we de laatste
minuten zon wegkaapte op het terras.


Ik ga zo naar bed, want morgen mag ik een verkeerschaos gaan veroorzaken op de fanclubdag

 Juul
Nieuwe camera
Ja ook ik wilde ondertussen een nieuwe digitale spiegelreflexcamera en vandaag heb ik er eentje gekocht. Ik had een normale spiegelreflexcamera, maar sinds ik een compacte digitale camera heb, ligt mijn camera stof te happen in de kast, zonde eigenlijk, maar ik denk dat velen dit probleem herkennen.

Ik ben weer gevallen voor Nikon. Mijn compact camera is ook van Nikon en daar ben ik enorm tevreden mee, dus de spiegelreflex werd ook een Nikon.

Dit is hem dan de Nikon D40.

Ik heb er meteen een telelens bijgekocht, want dat mis ik op dit moment enorm.
Ik neem hem zondag mee naar de FCD, dan kan ik hem uittesten.

Tot zondag allemaal (die ook naar de FCD gaan dan he) en voor je het weet leg ik je vast met mijn nieuwe camera .

 Juul
"Wat een figuur
Hé, fijne vent!"