Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
Mei 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie Ha´ti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Te lang geleden....
Alweer bijna een maand voorbij na mijn laatste logje. Het hoogseizoen is hier bijna ten einde, maar het venijn zit het altijd in de staart. Je denkt het einde is nabij en dan blijft de drukte gewoon aanhouden. Na een weekje met veel regen, kwam daar ineens de zon weer en wat is het dan nog genieten van de heerlijke temperaturen en het zonnetje. De herfst heeft zich inmiddels ook aangekondigd in de natuur. Bladeren beginnen te vallen en onze stoofperen zijn inmiddels rijp voor de pluk.
De afgelopen weken heb ik enorm veel gewerkt, dagen van 12 uur waren meer regelmaat dan uitzondering en dan maar 1 dag shaggie zijn, valt dan weer erg mee ;-).Maar waar zal ik beginnen.....
Een mooi bijna volle maan boven het wad....een genot om naar te mogen kijken

De uitzending van "Ik hou van Holland" was en is een enorm succes! Nog steeds komen we voorbij op tv. En in de uitzending zelf waren we zo'n 85 keer in beeld volgens mijn nicht die het geteld heeft.Een nieuw soort schaaldier is er geboren. Beestjes gaan op baasjes lijken....gelukkig is Johan het baasje....en ik de baas, dus het kan nog een keer goed komen met onze Elmo.

Bij de buurvrouw hebben ze opnieuw gevoegd en tijdens deze werkzaamheden is ons boompje (Salix Flamingo) geknakt. Erg sneu hing hij erbij 's avonds. Na wat zoekwerk eindelijk een tuincentrum gevonden die niet voor al te veel geld een nieuwe Salix Flamingo konden opsturen en inmiddels is hij gearriveerd en staat hij mooi in onze tuin.
 

Even een dagje naar Leeuwarden shoppen. Op de boot was het heerlijk genieten van de hoge golven op de Waddenzee. Op onze heenreis kreeg ik een erg leuk bericht van Nathalie met een wel speciale vraag. Op ons antwoord hoefde ze niet lang te wachten en inmiddels staat het ook al online. Ik mag weer vrijwilliger zijn op de FCD en Johan mag mee! Normaal gesproken ga ik altijd alleen naar de FCD toe, Johan is 1 keer meegeweest, maar voor hem hoefde het verder niet meer, maar nu gaan we lekker met z'n 2-en. Dus het dagje shoppen in Leeuwarden kreeg een andere wending en er moest nuttig geshopt worden. Dus op de boot nog snel alles genoteerd wat we nodig hadden en zo konden we alles in 1 keer direct meenemen. Nog een paar dingen die ik op Vlieland moest regelen, want die zijn niet zomaar verkrijgbaar, maar dat is inmiddels ook al gelukt.
Gelukkig hebben we een auto ter beschikking, want anders zou je alleen maar koffers en tassen zien met een gezicht erboven uit. Hoop dat we een grote hotelkamer hebben .

 
Een paar leuke plaatjes die ik tegen kwam ergens en wel met jullie wilde delen:Mijn petekind die alweer 7 is geworden en natuurlijk mag een kadootje dan niet ontbreken. De andere 2 kids van mijn broer zijn inmiddels ook een jaar ouder geworden en hun kadootjes hebben vertraging opgelopen.....zijn gewoon niet geleverd.....belachelijk......maar dat maken we helemaal goed in de herfstvakantie. De kadootjes liggen hier op ze te wachten!!

Nu nog even de laatste puntjes op de i zetten voor mijn examen maandag en dinsdag en dan krijg ik een beetje rust in mijn lijf....Nog een weekje buffelen en dan heerlijk ruim een week vakantie met daarin de FCD en dan nog een weekje met de familie genieten.

Dat was in het kort mijn maandoverzichtje. De volgende logjes zullen vast niet lang op zich laten wachten.Werken met IGWO
Into the Great Wide Open was dit weekend weer op Vlieland. Een mooi festival wat voor de 5e keer georganiseerd werd. 3 mooie locaties in de natuur waar podia gebouwd zijn en waar vanaf donderdagavond tot zondagavond voor ieder wat wils muziek te beluisteren is.
Donderdagavond de opening op de Tokkelbaan was erg leuk. Met 4 man daar rondgelopen voor de EHBO en heerlijk rustig gehad.
Vrijdag was een gewone werkdag weer voor ons en na het werk weer omkleden om naar het veld te gaan, om iedereen die het nodig heeft te behandelen. Zo zijn er "psychologische" verbandjes aangelegd en pleisters geplakt, maar ook blaren, brandwonden en snijwonden werden door ons vakkundig behandeld. Tussendoor kunnen wij genieten van de muziek en maken we onderling veel lol.


Donderdagavond, de opening op de Tokkelbaan met uitzicht over de jachthaven


Mooie luchten boven het duin van een ondergaande zonVrijdagavond speelt Chic die het dak eraf


Je kunt van de grond eten in de EHBO-tent.....er ligt genoeg!!


Op een rustig moment even op de brancard rusten en het programma bekijken


En als we dan echt niks te doen hebben gaan we de ketting van de pieper maar even opereren


"Hemelseblikken op een basbox" zo kreeg ik deze foto toegestuurd
 


Het Gooi
Heel eventjes er tussen uit in het hoogseizoen, wat is dat heerlijk! 
In ons weekend (dinsdag/woensdag) hebben we het er even van genomen.
Dinsdagochtend 6 uur de wekker, koffer inpakken en op naar de boot die om 7 uur vertrekt.
Heerlijk verder wakker worden en ontbijten aan boord, TomTom instellen en spelletjes spelen op onze telefoons. Nog ff de hond van mijn baas knuffelen voordat we van boord gaan en op naar het Gooi. Onze auto stond netjes gereed bij de terminal, dus onze reis kon beginnen (of verder gaan, maar net hoe je het bekijkt). Ik zou de dinsdag rijden, Johan de woensdag, alles eerlijk verdelen. Om 10.10 uur arriveerden we al bij onze B&B in Huizen. Een mooie lange oprijlaan naar de villa.

Helaas was er nog niemand aanwezig en besloten we een blokje te gaan wandelen. 


Na ons blokje om waren we van harte welkom en hadden we direct een 'thuis' gevoel. Heerlijke mensen, zeer gastvrij en een heel warm welkom.
Op aanraden van de gastheer reden we naar Laren toe en genoten daar van de winkeltjes, maar ook zeker van het terras. Heerlijk een drankje doen, lunchen en mensen kijken.....hoe hoger de hakken hoe leuker het werd om ernaar te kijken.
Ook kwamen er veel grote auto's voorbij rijden en ineens zagen we Vlieland...nouja...euhmmm......kwam er een geel busje voorbij "oh bagagevervoer Zeelen!", een mooie Audi "he dat is Tjerk", wit transporterbusje "Jeetje mijn baas volgt mij ook overal" en zo ging het maar door. De grootste lol hebben we ermee gehad.

Na onze lunch werd het tijd om te vertrekken naar Baarn, maar door onze lachsalvo's was mijn make-up een beetje uitgelopen, dus eerst terug naar onze B&B voor een opfrisbeurt en toen op naar Baarn.

Al snel waren we bij de studio en mochten we aansluiten in de rij. Op het kaartje stond 14.15 uur de deuren open.....de man die het verkeer regelde zei 14.00 uur......de vrouw bij de deur zei 14.30 uur......En ja hoor om 14.30 uur mochten we dan eindelijk naar binnen. We sloten daar ook weer aan in de rij en wat grappig was om te zien is dat er dan gewoon al een selectie wordt gemaakt in welk vak je komt te zitten.....vooraan of bovenaan.
Aangezien we al een uur in de brandende zon hadden gestaan, waren de consumptiebonnen en verkoelende verademing. Onder het genot van onze drankjes en hapjes kwamen we aan de praat met mensen uit Eijsden (Zuid-Limburg) en zag ik ook ineens 1 bekende. Voor de rest waren het allemaal onbekende mensen voor ons, maar het was een gezellige boel.In polonaise naar binnen lopen ook altijd leuk en we kregen een mooi plekje toegewezen. Achter Jeroen van Koningsbrugge op de 2e rij. De sfeer zat er direct goed in in ons vak, terwijl het in het oranje vak een beetje tam bleef. Het was zelfs zo dat ons vak geen aanwijzing meer nodig had om te gaan staan, klappen of de wave te doen. We werden alleen af en toe gemaand om weer stil te gaan zitten.....het was gewoon een groot feest in ons vak. Of we gewonnen hebben? Voor ons een weet, voor jullie een vraag......14 september gewoon kijken!!

Na de opnames zijn we weer terug gegaan naar Laren om een hapje te gaan eten bij het restaurant waar we in de middag ook al geluncht hadden. We kakten beide enorm in onder het eten, maar genoten van deze mooie dag die we bijna achter de rug hadden. Rond 22 uur waren we weer terug bij de B&B en genoten daar nog even in de tuin van een heerlijke zwoele avond.
Woensdagochtend heerlijk uitgeslapen tot 8 uur, waarna er een heerlijk ontbijt voor ons gereed stond. We genoten ervan en kletsten heerlijk met onze gastvrouw. Het zonnetje deed ook al aardig zijn best om er een mooie dag van te gaan maken.
 

Na het heerlijke ontbijt werd het tijd om te gaan. Er stond ons nog een leuke afspraak te wachten en op ons gemak vertrokken we naar Blaricum. We gingen alvast de weg verkennen om te kijken waar we moesten zijn en daarna doken we het centrum in. Na wat geshopt te hebben reden we naar onze afspraak, maar natuurlijk waren wij weer veel te vroeg, maar eigenlijk kwam dat ook wel goed uit. Omdat we zo vroeg waren wilden we nog een stukje gaan wandelen en kregen ook direct gezelschap van een lieve viervoeter.
Sylver wilde maar al te graag mee een blokje om lopen, maar eerst zijn speeltje nog even thuis laten.....dat ging iets lastiger, maar uiteindelijk liet hij los en konden we gaan wandelen.


Het werd echt letterlijk een blokje om, 4 keer rechts en Sylver bleef netjes bij ons lopen terwijl hij los liep. Na 20 minuutjes waren we weer bij onze afspraak en wat een gezelligheid. Lekker buiten in de tuin genieten van heerlijke koffie en lieve mensen. Een hond die helemaal gek wordt van schaduwen en daarmee gaat spelen. En als ik dan ff een telefoontje moet plegen en "Hoi" zeg begint Sylver direct te blaffen.....echt een lief maf beestje is het.


Op aanraden van dit gezelschap zijn we toch weer Blaricum ingegaan om te lunchen. We hadden 2 keuzes.....of sjiek de friemel of gewoon lekker onszelf......aangezien we onze camping-outfit aanhadden werd het gewoon lekker onszelf bij Moeke Spyksta. Zitten we daar op het terras, wordt er ineens getuutterd en gezwaaid naar ons. Het moet niet gekker worden in het Gooi, bleek het onze gastvrouw te zijn van de B&B hahaha.


Na de lunch gingen we nog ff op pad om een paar dingen vast te leggen die je gezien moet hebben als je een keer in het Gooi komt.Nu werd het echt alweer tijd om weer richting Harlingen te gaan. Er moesten nog boodschappen gedaan worden en de Visserij-dagen waren begonnen, dus lekker druk in Harlingen. De auto moest nog naar de garage terug en natuurlijk moet je dan een stukje over de kermis heen, wat erg handig is (NOT). Maar goed, we hebben het allemaal gered en konden ook nog heerlijk van het zonnetje genieten op het terras bij de terminal onder het genot van heerlijke ijskoude cola en bier.
Het waren 2 topdagen!! Het leek wel alsof we een week weg waren geweest, zo hebben wij genoten van alles. 

Nu gaan we ons opmaken voor komend weekend. We gaan dubbele diensten draaien. Overdag gewoon ons werk wat we altijd doen en dan in de avond/nacht staan we met de Sigma bij Into The Great Wide Open. Een groots festival op Vlieland! Dit wordt voor ons de 4e keer dat we het meemaken van achter de schermen en op het veld. We hopen natuurlijk dat we het dit jaar ook weer relatief rustig houden, maar voor het geval dat zijn we aanwezig en bieden we hulp. En nu rap weer aan de studie, want dat moet ook nog af!!


"Ik ben de verliezer
Verliezer in een ongelijk gevecht"