Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
April 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie Ha´ti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Vol goede moed
Afgelopen woensdag vertrok ik naar Brabant. Ik wilde in de ochtend nog even snel boeken voor de boot, omdat ik niet wist hoe druk het zou zijn. Wat bleek, onze bootpas was verlopen....k*t....snel alles in de koffer gemikt, paspoorten opgesnort en op naar het gemeentehuis. 10 meter van huis kwam ik er nog achter dat ik mijn slippers vergeten was, dus nog snel naar huis terug om deze ook nog te pakken en de katten een aai over hun bol te geven. Bij de gemeente snel een uittreksel gehaald en op naar de terminal.
Blijkt dat we vanaf eind juni niet meer weg zijn geweest en op 30 juni verliep onze pas. Normaal gesproken krijg je per mail bericht, maar zowel Johan als ik hebben niets ontvangen. Onze emailadressen zijn hetzelfde gebleven na de verhuizing dus daar kan het ook niet aan liggen. Gelukkig was het personeel van Doeksen zo lief om onze passen per direct weer te activeren en de nieuwe passen zijn aangevraagd. De komende 2 jaar kunnen we weer zonder problemen reizen.
Na 4 uur reizen kwam ik aan in Deurne en ben direct naar het dorp gelopen voor wat boodschappen te doen. In de avond heb ik gekookt voor mijn ouders, omdat zij deze dag druk waren met afspraken.

Donderdagochtend een klein beetje uitgeslapen en daarna hard aan de studie gegaan. De eerste modules werden doorgewerkt en de eerste toetsen en opdrachten werden gemaakt. Dit gaf me enorm moed toen ik de uitslagen terug kreeg van mijn coördinator. Van de 22 punten die ik kon halen had ik er 21.
In de avond werd ik door Françis opgehaald om bij Mo-Jo te gaan eten (Sushi-bar) en na 2,5 uur buffelen pikten we nog een terrasje in Helmond om uit te buiken. Op de weg terug kwamen we langs de McDonalds en Françis vroeg of ze nog ff moest Driven....Mijn antwoord: "Nee dank je wel, dan heb ik over een uur weer honger". Françis brak en ik dacht alleen maar....heeft ze haar tenalady wel in....

Vrijdagochtend weer op tijd opgestaan en weer aan de studie. De modules waren behoorlijk lang en de opgaven werden alleen maar pittiger, maar toch vol goede moed eraan beginnen. In de middag mocht ik relaxen bij Manon, een heerlijke gezichtsbehandeling, nek- en schoudermassage volgden. Natuurlijk moesten we ook behoorlijk bijkletsen en vloog de middag voorbij. Snel naar mijn zus toe voor de bbq en vanuit daar naar Helmond voor de Kasteeltuinconcerten.
Als verrassing voor de EHBO-vrienden ging ik ze die avond versterken. Voordat wij naar Vlieland verhuisden maakten wij ook deel uit van deze gezellige groep die bijna alle evenementen draaien in Helmond. Bij aankomst werd ik om de nek gevlogen en kreeg direct een bodywarmer aan. Direct het terrein rond, backstage checken en weer terug naar de tent. Het was weer als vanouds, 1 knikje, 2 woorden en we waren er weer helemaal bij. Nog even geholpen bij een hypo, zwangere vrouw en de pleisters plakken heb ik overgelaten aan de andere EHBO-ers, hadden die ook wat te doen.


Zaterdagochtend had ik mezelf beloofd te gaan shoppen en ging ik redelijk vroeg richting Helmond. Het shoppen lukte aardig goed, leuke dingen kunnen scoren en ook nog even kunnen bijkletsen bij de Poohshop. In de middag weer aan de studie, het vordert gestaag!
Op het eind van de middag vroeg ik mijn ouders hoe laat ze wilden eten en ik zag nog kans om net daarvoor even op bezoek te gaan bij vrienden die ook vaak op Vlieland zijn. De deur werd open gedaan, een verrassende blik, maar ook direct een blij gezicht van Ine. En toen kwam de klap, recht in het gezicht na binnenkomst...."Heb je het al gehoord?" 
"Nee wat moet ik gehoord hebben?"
"Theo is gisterenochtend overleden...."

Onvoorstelbaar.....ik kwam gewoon spontaan even op bezoek....wellicht de laatste keer dat ik Theo zou gaan zien.....en dan nu is hij er gewoon niet meer. 1 dag te laat, hoe krijg ik het voor elkaar....maar samen met Ine hebben we mooie herinneringen opgehaald. Ik had de geur van Vlieland nog speciaal voor Theo meegenomen, maar helaas heeft hij dit niet meer kunnen ruiken. Wel een mooie gedachte dat de geur van Vlieland mee gaat op zijn laatste reis.
Een beetje van slag naar huis gegaan om te eten, maar daar werden we direct weer in het gewone leven gezet, want de kinderen van mijn broer kwamen logeren bij mijn ouders. In de avond nog geprobeerd om te studeren nadat de kids naar bed waren, maar dat was niet zo succesvol.

Zondagochtend werd ik om 7.45 uur gewekt door gestoei in de woonkamer door de kids en dan kun je je wel omdraaien, maar ach, wat stoeien met de kids is ook leuk en gezellig, dus hoppa het bed uit. Na het ontbijt ff snel douchen en aankleden en spelletjes spelen met Mathijs, die verzot is op pesten/uno, torenwachter en kinderbingo. Ik kon er niet onderuitkomen.....in de middag ging ik weer hard aan de studie, om vervolgens in de avond nog even met mijn zus uit te gaan eten. Nog 2,5 module staan er nog om te bestuderen en de daarbij behorende opdrachten en toetsen. Dus ik ben behoorlijk opgeschoten. Maandag stond in het teken van de terugreis naar het mooie Vlieland. In de ochtend mijn koffers weer inpakken, nog wat boodschappen doen, auto volgooien en lunchen. Na de lunch buienradar bestudeerd, om te kijken of ik via Zwolle of toch beter via Amsterdam kon gaan rijden ivm zware (onweers)buien. Besloten dat ik toch maar via Amsterdam ging rijden. Tomtom was daar niet blij mee en tot aan Den Bosch wilde hij me nog steeds de andere kant op hebben....PROBEER OM TE DRAAIEN....nee ik rij gewoon door!! Eindelijk had ie het door dat ik via Amsterdam ging rijden en hield nu wijselijk zijn mond, behalve als ik een afslag diende te nemen. Na 2,5 uur parkeerde ik mijn auto bij de Jumbo in Harlingen, waar ik nog de laatste boodschappen moest halen. Op mijn gemak de auto weggebracht, koffers uit de auto gehaald en naar de terminal gelopen. Nog een klein hapje gegeten voordat ik de boot op stapte. Om 20.30 uur veilig geland op Vlieland, maar ja voordat je dan thuis bent.....is het ineens bijna een uur later.

Dinsdag en woensdag even geen studie maar gezellig met Johan boodschappen doen, bijkletsen, uit eten, berging herindelen, kleine klusjes doen en genieten van mijn vierusje wat ik mee heb genomen vanaf Brabant. Morgen mogen we weer gaan werken, eens kijken of ze me gemist hebben 


Visite!
Deze week bestond uit visite, visite en nog meer visite.
Maandag arriveerde Françis in de middag en direct was het eiland in rep en roer. The Queen has arrived!! Zoals gewoonlijk op hoge hakken het eiland betreden, je hebt lef of je hebt lef, maar makkelijk lopen is het niet hahaha.
Haar bagage werd netjes naar ons toegebracht door de bagagevervoerder en een paar dagen eerder hadden we al een doos met 9 kilo aan etenswaar opgestuurd gekregen (arme postbode). Johan moest dinsdag werken en wij begonnen in de ochtend aan de arretjescake. Hoe ze het doet, ik weet het niet, maar als ik aan het koken ga dan is het een lekker kliederboel, maar zij durfde gewoon met witte kleding de arretjescake in elkaar te draaien. Vlekkeloos kwam ze hier uit, maar toen moest er gerookt worden....foute boel.....alles onder de shag hahaha.
Na de arretjescake ging ik nog even wat boodschappen doen en toen ik thuis kwam was ineens de was allemaal opgevouwen.....erg lief, had niet gehoeven!!


Rond 16 uur werd het dan echt tijd om het avond eten te gaan voorbereiden. Erik was jarig en zou komen eten met zijn moeder bij ons en Françis had beloofd te koken. 2 kilo scampi's werden door mij vakkundig gepeld, ingesneden en ontdaan van de darmen, terwijl Françis de marinade aan het voorbereiden was.

Het hele huis rook naar de knoflook (3 bollen) en rode peper (5 stuks). Brochetto's werden gemaakt en de pasta stond ook gereed om gekookt te worden.

De laatste taak was nog voor mij om een cocktail in elkaar te flansen met Limocello. Nou dat laat maar aan mij over hoor, Limocello, Prosecco, witte Port en 7-up zijn dan niet veilig!!


Het werd een echt feestmaaltijd voor de jarige Erik en wat hebben we gesmuld!


 


Woensdag was het niet zo'n mooi weer, en zijn we de cultuurbarbaren gaan uithangen. Eerst een rondleiding in de kerk, daarna over het kerkhof gestruund. In de middag wilden we nog gaan fietsen, maar er stond te veel wind en er kwam regen aan, dus werd de braderie onveilig gemaakt. Ook De Stern moest nog aangedaan worden voor de inwendige mens. In de avond zijn we nog bij Zuiver gaan eten, een heerlijk 4-gangen diner wat avondvullend is. Donderdagochtend vertrok Françis weer naar huis en mocht Johan nog even de huisman spelen, want in de avond kwamen mijn ouders alweer. Dus het bed moest verschoond worden, het gastenverblijf gepoetst. Snel na mijn werk hebben de kamer weer in gereedheid gebracht en kon ik alweer door naar de Fanfare voor de Zomeravondshow. Johan haalde mijn ouders van de boot op en het was nog lang gezellig op het terras bij de Lutine.
Vrijdagmiddag kwamen nog kennissen aan die 1 nacht in het hotel gingen slapen en daarna door gingen naar camping Lange Paal. Omdat ik me een dagje extra had vrij gepland kwam dit wel goed uit dat we mee de tent gingen opzetten met hun. In no-time stond de enorme Zilvermeeuw (De Waard-tent) met grote voorluifel. Andere mensen stonden ervan te kijken dat wij hem zo snel hadden staan, zij wisten natuurlijk niet dat we ervaren tentenbouwers zijn. In de ochtend hadden we ons ook al nuttig gemaakt, de tuin is weer onder handen genomen. Mijn vader heeft de heggen gesnoeid en ik heb samen met mijn moeder een mooie Salix Flamingo (boompje) gepland. In onze voortuin is alles groen.....groene heggen, buxus en een grote hedra. Ik wilde iets meer kleur erin en daar gaat volgend jaar de Salix voor zorgen.
Vanmiddag zijn mijn ouders weer op de boot gestapt, nadat ik een heerlijke drukke dag achter de rug had in het café. Er was een halve marathon op Vlieland, waardoor het terras vol zat en binnen zat het vol met gasten die voetbal wilden kijken. Om half 3 was het enorm druk, want er waren veel gasten die Groningen wilden kijken, maar ook net zoveel gasten die Ajax wilden kijken. Heerlijk!! Laat mij maar knallen daar achter die bar. Scoorde Groningen, applaudiseerden de Ajax-fans en andersom. Een heerlijk sfeer!!En nu.....nu ben ik toch echt wel toe aan vakantie. Eigenlijk zou ik volgende week pas vakantie krijgen, maar roostertechnisch was het toch beter om dat deze week al te doen. Dus morgen nog even een dagje administratie bijwerken en dan een weekje niks....nouja....ik ga studeren, maar ook genieten de komende week. Even weg en me afzonderen van alles en iedereen. Kan Johan ook tot rust komen hihihi.
Oud nieuws
Uit respect voor Bianca en haar nabestaanden was het de afgelopen maand erg stil op mijn weblog. Stil zoals je kunt zijn na een overlijden. Maar zoals Bianca altijd zei "Carpe Diem". 

De afgelopen weken zijn er weer veel dingen op mijn pad gekomen. Ineens ging deze dame de housekeeping in. We hadden genoeg mensen voor het ontbijt en receptie en te weinig in de housekeeping en tja dan moet je gaan puzzelen. Wie kan er op de housekeeping....tja ik zei de gek dus. Grote drukte in het hotel en dan ook nog die heerlijke warmte, het zweet brak me letterlijk uit, zelfs op plaatsen waarvan ik wist dat je daar kon zweten, maar zelf nog nooit meegemaakt had. Details zal ik jullie besparen, maar mijn grote teen hoorde daar ook bij.
Aangezien mijn beddenopmaakkunst nog niet zo snel is, laat ik dit over aan de collega's die dit dagelijks doen. Zij halen de kamers leeg, maken de bedden op en zorgen dat er weer handdoeken liggen. Ik ga dan aan de slag om de badkamers te poetsen en het poetswerk in de slaapkamers. De eerste dag waren 7 wissels een hel voor mij. Het ging niet snel, maar we kwamen er wel, zeg maar. Nog maar 20 blijvers te doen.....Na 2 dagen zit de swing erin en gaat het als een trein. 13 wissels en 14 blijvers is te doen met z'n 2-en. Mijn collega begint dan om 8 uur en doet haar werkzaamheden tot 10 uur. Ik start om 9 uur en begin met het café schoon te maken en aan te vullen. Om 10.30 uur komen we elkaar tegen en beginnen we te vlammen op de kamers. Je merkt wel dat na de lunch de vlam er een beetje uit gaat ivm de hitte op de kamers, maar om 15 uur zijn alle wissels schoon en ook de meeste blijvers zijn gedaan. Nog even de was wegwerken en dan is het al gauw 17 uur.
Vandaag mag ik weer 3 appartementen schoonmaken, nu maar hopen dat de gasten ze een beetje netjes hebben achtergelaten. Ik heb 1,5 uur de tijd per appartement. Vorige week had ik die tijd hard nodig voor 2 appartementen, het 3e appartement was echt heel schoon opgeleverd. De gasten hadden zelf stof gezogen en zelfs gedweild.....in een half uurtje was ik dan ook helemaal gereed. We gaan het meemaken vandaag.

En dan verder......
Ik begin weer met een studie! Hoe ouder hoe gekker zeggen ze, maar dat is ook zo. Eergisteren kreeg ik alle gegevens en ik kan gaan beginnen aan de cursus Hoofd Gewonden Nest van de GHOR (Sigma). Een nieuwe uitdaging binnen het team voor mij. Eind september mag ik 2 dagen naar de wal hiervoor en we gaan er helemaal voor om dit papiertje te bemachtigen.

Morgenavond een BBQ met de collega's van het hotel bij mij thuis. We wilden het eigenlijk in de tuin doen van het hotel, maar vorig jaar werden we steeds "lastig" gevallen door de hotelgasten die nog iets wilde vragen of iets nodig hadden. Dus hadden we nog geen "vrij", daarom dit jaar maar bij ons in de tuin. Met 11 man wordt dit vast een heel gezellige avond."Zonder jou kan ik niet
Eten, slapen, lopen, dansen, leven"