Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
Mei 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie Haïti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Nieuw dak
Jaja, ik ben op dreef met loggen op het moment. Ineens komen er weer allemaal dingen voorbij waar ik over had willen schrijven, maar waar de tijd ontbrak om het "even" op het www te zetten.

Vorig jaar verhuisden wij van ons penthouse naar ons juttershuisje. Een mooi dakterras waar we gebruik van kunnen maken, maar wat bleek......als je lekker buiten zat werd je bescheten door duiven en roeken, dus een dak boven je hoofd was erg welkom. 
Mijn ouders hadden nog een oude partytent liggen die we mochten proberen of dat dit voldoende zou zijn en ondanks dat het een oud beestje was hebben we heerlijke momenten beleefd onder dit dakje. Afgelopen weken hadden we hem ook weer opgebouwd en hebben we genoten op het dakterras, maar dan gaat het ineens hard waaien in de nacht en scheuren lusjes af, scheerlijnen scheuren af.....maar hij bleef staan!! Dat dan weer wel, maar goed vastzetten was dus niet meer mogelijk en aangezien er nogal wat wind over ons dakterras raast is dat wel een must. In een tuin zou de tent nog erg goed staan (en ook blijven staan), maar op ons dakterras zijn we steeds het doek goed aan het doen.
Het werd dus tijd voor een nieuw dak boven ons hoofd op het dakterras en we hebben er eentje gevonden met windvanger en 2 zijwanden, zodat we, ook als het waait,  een beetje beschut kunnen zitten. Vandaag en morgen gaan we hem maar eens uit proberen.

Ook hebben 3 nieuwe WDCC-beelden een nieuw dak boven hun hoofd gekregen. Een mooie aanvulling op onze collectie van Beauty & The Beast.

                                   


 Yngwie Malmsteen??
Wie? Yngwie!
Nog nooit van gehoord?
Je hoeft je niet te schamen ik kende hem ook niet tot ik een foto kreeg van een achterneef van me met de tekst erbij "ik wist niet dat jij een Yngwie fan was. Maar bij deze ene speciaal voor jou om het af te leren " . Yngwie blijkt een Zweedse gitarist te zijn en mijn achterneef stuurde dus onderstaande foto mee.


Hij komt mij bij nader inzien toch wel heel bekend voor.....Kennen jullie hem nu ook??
Ten einde....
Het hoogseizoen loopt ten einde. Het wordt al rustiger op het eiland en de supermarkten zijn tussen de middag weer gesloten.
De laatste vakanties lopen ten einde deze week, volgend weekend is het dan nog Into The Great Wide Open, een mega feest/festival op Vlieland. Dit wordt nog een zwaar weekend aangezien we gewoon werken overdag en in de avond/nacht op het festival staan voor de Sigma/EHBO. Donderdag 6 september begint het al met optredens in de Blikspuutkuul (onder de vuurtoren) en op vrijdag, zaterdag en zondag zullen ook de andere 3 podia bespeeld gaan worden. Vorig jaar hadden we ongeveer 135 mensen die we behandeld hebben aan van alles en nog wat, we zullen zien of we dat dit jaar ook weer gaan halen. We hopen het niet, maar je weet het nooit van te voren.

Daarna zal er vooral weer rust en ruimte zijn op het mooie Vlieland en dus ook tijd voor ons om wat te gaan plannen om er even in ons "weekend" er tussenuit te gaan. Aangezien wij altijd veel naar musicals zijn gegaan was de keuze dan ook snel gemaakt om te kijken welke musicals er op dit moment draaien. In ons "weekend" is dat dus niet veel, maar de "Soldaat van Oranje" sprak ons eigenlijk direct aan en speelt dus ook in ons "weekend".
Daarna was het zoeken naar een onderkomen en die was ook redelijk snel gevonden. Een lief klein B&B in Katwijk.
We hebben er nu al zin in!


Actie op het wad
Vandaag een kort dagje gewerkt en de zon scheen nog volop, dus dan is de keuze om snel naar huis te gaan, bikini aan te trekken, dekentje mee en naar de dijk snel gemaakt. Helaas kwam er razendsnel bewolking, maar toch is het dan nog goed toeven op de dijk.
Heerlijk bootjes kijken, donkere luchten die langs Texel drijven, meeuwen die over vliegen, een genot!
Samen met Paula en Sietske zaten we heerlijk tot we ineens van links de KNRM in volle vaart aan zagen komen......

Het bootje recht voor onze neus lag behoorlijk vast. Hij is met zuidwestenwind gestrand en dan is het met vloed hoger dan nu met de oostenwind, dus hij kon niet meer voor of achteruit. Vanochtend rond 5.30 uur had de KNRM ook al melding gekregen voor het lostrekken van dit bootje, maar dit was mislukt en nu deden ze poging 2. Een mooi spectakel om dit voor je neus te mogen aanschouwen. Na een tijdje was het bootje los en konden de mannen van de KNRM door naar bootje nummer 2. Deze was een stukje groter, maar kwam wel sneller los. Na ruim een half uur was de klus geklaard voor beide boten.Druk op de dijk

Midden in het hoogseizoen
Aan het weer is het niet te merken dat we midden in het hoogseizoen zitten, maar aan het aantal gasten hier op Vlieland en de legere schappen in de supermarkt is het goed te merken dat het erg druk is.
Het is rennen en stilstaan, maar vooral rennen. 
Terwijl aan het vaste land de ene na de andere onweersbui en waterhozen overtrekken hadden wij hier bijna tot geen last van. Af en toe een klein buitje, maar daar hield het eigenlijk wel mee op tot gisterenochtend. Donkere wolken kwamen vanaf Texel naar Vlieland gedreven en binnen 10 minuten ging het ook hier los. In een half uur tijd viel er enorm veel water uit de hemel. Straten liepen onder, bedrijven hielden het niet droog binnen en dus was er veel werk aan de winkel voor de getroffenen. Sommigen bedrijven konden open blijven, anderen sloten de deuren om ervoor te zorgen dat ze met zoveel mensen zo snel mogelijk alles weer in orde hadden om open te gaan, zonder dat de gasten er last van zouden hebben.
En zo snel als de hoos- en onweersbui kwam, zo snel scheen de zon daarna ook weer.
Dat is dan weer het voordeel van een eiland.
©Willy Bankras

©Willy Bankras

Inmiddels is Vlieland Groet ook achter de rug. Een mooi muziekfestijn op het strand! Heerlijk om daar te kunnen werken achter de schermen. Voor het eerst als gediplomeerd Sigmalid dienst mogen draaien. En de sfeer in de groep is zo heerlijk, dat we bijna tenalady's nodig hebben van het lachen. Door de droogte was het zand moeilijk te belopen, maar rustig aan liepen we regelmatig ons rondje over het terrein en zo af en toe kwamen er wat mensen om een pleister vragen door kleine sneetjes van schelpen waar ze met hun blote voeten in hebben gestaan. De vrijdagavond verliep rustig. We pakten rond 1.30 uur onze spullen in en verlieten het terrein op weg naar huis. Ik pakte mijn fiets en werd ingehaald door onze coõrdinator die met de auto was. Onder aan de heuvel stond ze al buiten de auto te zwaaien en roepen "Juul heb jij Hibicet en gaasjes e.d.??" Ja natuurlijk, had mijn eigen tas mee genomen en de andere tassen waren met iemand anders meegegaan die al iets eerder vertrokken was. Iemand had de klinkertjes van dichtbij wilen bekijken, maar was zijn evenwicht verloren. Gevolg: bloedneus, neus kapot, lip kapot en kin kapot. Na 10 minuten schoonmaken, bekijken, voelen is de patiënt netjes thuis afgezet met de auto en kon onze nachtrust beginnen. Op zaterdag een gewone werkdag en daarna weer door naar het strand voor avond nummer 2. Lekker rustig onze rondjes lopen en een half uur voordat de 3J's kwamen onze plek innemen aan het podium. Oordopjes paraat en nog ff een onderonsje met Léon v.d. Zanden.
Ook deze avond vloog weer voorbij, waarbij we wel een geit geopereerd hebben tot 2 keer toe, maar verder weinig te doen hebben gehad. Dus we mogen concluderen dat het een geslaagd evenement is! Erwin neemt altijd zijn senseo mee.....nu hadden we gewoon een echte Kaldi bij onze tent staan. Daar word je enorm vrolijk van!!


Mooie zonsondergang

De 3J's


Helmonds onderonsje


En de geit die we geopereerd hebben tot 2 keer toe. We hopen dat hij het nu goed maakt!

"Wat is er meer
Meer nog dan dit"