Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
Mei 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie Haïti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Vierkante oogjes
Inmiddels ben ik alweer hard aan het studeren geslagen voor de leukste studie die er bestaat
Al 4 keer eerder heb ik hiervoor examen gedaan en 4 keer gezakt. En niet gewoon goed gezakt, zodat ik wist dat ik er te weinig aan had gedaan, nee gewoon op 1 of 2 foutjes teveel. Ik heb alle moed weer verzameld en ben alweer een weekje hard bezig om alles er weer goed in te krijgen. Volgende week dinsdag is het zover, dan mag ik opnieuw examen gaan doen.

Maar ondertussen staat het ook niet stil op het werk, omdat we overgaan op nieuwe betaalpakketten en wij een pilotbank zijn, mochten we hiervoor ook nog een studie doen. Die heb ik vandaag maar ff tussen de bedrijven door gedaan en met goed resultaat afgesloten, namelijk met een 10!
Voor vandaag hou ik het even gezien met studeren, morgen weer een avond om me er volledig op te storten. Inmiddels heb ik weer vierkante ogen van al die lettertjes .

 Juul
Heerlijk weekend
Afgelopen vrijdagavond heerlijk genoten van het laatste Kasteeltuinconcert van dit jaar (lees hier). Zaterdag lekker uitgeslapen, boodschappen gedaan en verder lekker niets gedaan. Lekker lam zijn voor een dagje samen met Johan, want sinds lange tijd had hij ook een weekend vrij.
Zondag ook weer lekker uitgeslapen, broodjes afgebakken eitjes vergeten en lekker buiten ontbeten. Om 13.45 uur kregen we telefoon of we zin hebben in een bbq.....ja hoor dat gaat er altijd wel in! Om 14 uur zijn we op de fiets gesprongen om eerst nog naar een verjaardag te gaan van het nichtje van Johan. Wat een vreselijk eind is dat op de fiets zeg.....1 uur afzien met de wind van voren, maar wel heerlijk om weer eens een groot stuk te fietsen.
Om half 5 werd het tijd om afscheid te nemen, want we moesten een half uurtje fietsen (precies op de helft terug dus!!) voor de bbq. Netjes om 17 uur kwamen we daar aan en de bbq stond al klaar en het feest kon beginnen. We hebben overheerlijk gegeten tot 20.30 uur, tonnetjerond eigenlijk hihihi. Daarna nog snel alles mee opgeruimd en nog genieten van het lekkere warme weer buiten.
Om 21.45 uur vonden we het wel welletjes, ook omdat we nog een half uur moesten fietsen naar huis......aiiii.......te veel alcohol.......fietsen......kratje bier, vlees en salade achterop de fiets......zal het goed gaan??
Het ging wonder boven wonder goed allemaal, ik dacht dat we al ruim een uur aan het fietsen waren toen we  thuiskwamen, maar het bleek toch echt maar een half uur te zijn, maar mijn conditie blijkt toch niet zo heel goed meer te zijn. Tijd om daar maar weer eens aan te gaan werken......een keer.......volgende maand??.......volgend jaar??.......we zien wel hahaha.

Vandaag kwam het besef dat we dus zijn gaan bbq-en en ook nog drank, vlees en salade mee hadden gekregen, zonder te betalen hoezo schandalig. Vanavond maar ff bellen........

Een heerlijk weekend was het zo een keer saampjes en nu ga ik verder met genieten van de spierpijn!

 Juul
Een film die je raakt
Donderdag 20 augustus stond rood omcirkeld in mijn agenda. Ik moest nog afwachten hoe laat ik kon gaan vertrekken, omdat we met een minimale bezetting zitten op dit moment. Het was echt heel rustig dus kon ik al om 14.00 uur naar huis. Ik friste me op, kleedde me om en kon vertrekking richting Utrecht. Om 15.00 uur smste ik Dian dat ik onderweg was, na een korte stop in Berlicum reden we vervolgens naar Utrecht.
2 vrouwen in een auto met een TomTom dan komt het helemaal goed!! TomTom zegt linksaf.....ik gehoorzaam......alleen was het niet die weg die ik moest hebben, bleek ik gewoon rechtdoor te moeten , sightseeing Utrecht en dan kom je weer op hetzelfde punt uit, nu gaat het goed....ik moet rechtdoor en niet naar Tom luisteren om links te gaan.
Dit gebeurde nog een aantal keren, maar uiteindelijk zette we onze auto netjes in de parkeergarage neer. Met de TomTom op zak liepen we vreselijk om naar het theater......nog net niet via Groningen, maar daar leek het wel op, ik denk dat Tom van slag was door de warmte, daar hou ik het gewoon op.

 

Wilma en Frenk hadden onze kaartjes al gehaald en Dian en ik plofte neer op het terras van "De Poort" tegenover het Louis Hartlooper Complex waar we een tafeltje voor vier bezette, zodat Wilma en Frenk bij ons konden komen zitten gelukkig wilde ze dit wel. Marco liep ondertussen ook naar een restaurantje om te gaan eten en het hele terras was in rep en roer, heerlijk om te zien. Lekker zitten kletsen, wat gegeten, nauwlettend werd buienradar in de gaten gehouden voor het naderende onweer. We rekenden op tijd af, liepen naar de overkant van de straat, waar het voelde als een reünie. Iedereen begroeten, knuffelen, kussen.....heerlijk het voelt als thuiskomen!!


We liepen naar binnen en daar werd het al snel druk en warm, buiten was het feest losgebarsten van regen en onweer. Gelukkig is het allemaal meegevallen uiteindelijk.
Marco en Jean kwamen de zaal binnen en vertelden over The Silent Army, echt heel interessant. De film kon beginnen en de film raakt je gewoon. Een staande ovatie kon niet uitblijven na de film en Marco en Jean kwamen even naast ons staan om vervolgens op het podium te klimmen en vragen te gaan beantwoorden. Er werden goede vragen gesteld en we kregen ook goede en leuke antwoorden.
Quote Jean: "Voor Abu hadden we geen schietscène staan in het eerste script, maar Abu gaf aan dat hij wel wilde schieten! Nu kon dit, alleen moesten we gaan bekijken waar we deze scène konden gaan inbouwen. Uiteindelijk is dat gelukt. Ook de allerkleinste wilden schieten en die hebben we na de opnamens het bos ingestuurd onder begeleiding van de persoon die verantwoordelijk was voor de geweren met losse flodders. De kinderen hebben de tijd van hun leven gehad om ieder 50 keer te mogen schieten."

Hierna mochten we de zaal verlaten en na een tijdje te staan kletsen met nog wat mensen sloten we aan om wat Marcomientjes te ontvangen. Heel relaxed werd er een foto gemaakt van iedereen die wilde samen met Marco. Ik vluchtte daarna naar buiten voor wat frisse lucht en liep Jean bijna onderste boven. Deze actie gelijk benut om met hem op de foto te gaan. Die werd 3 keer overgedaan, omdat ik natuurlijk mijn ogen dicht had. Ik moest maar kijken net zoals Daphne Dekkers.....Jean deed het voor, maar door dit hilarisch moment had ik weer mijn ogen dicht ik ben ook geen fotomodel.

Leontine kwam ook frisse lucht happen en natuurlijk werd daar ook een foto mee gescoord (deze moet ik nog krijgen). Na gezellig nog wat gekletst te hebben vond ik het tijd om te vertrekken. Ik trok Dian mee en na een flinke wandeling terug naar de parkeergarage (gelukkig nu zonder omweg) kon de terugreis beginnen. Ik zette Dian netjes thuis af en reed direct door naar huis, om 00.30 uur landde ik veilig in Helmond. Nog ff wat drinken, ondertussen de foto's uploaden, kort logje maken en naar bed.

Ik heb genoten van de film, de mensen om me heen en de gezellige sfeer die er hing!

 

The Silent Army moet vertoont worden over de gehele wereld, zoveel mogelijk mensen moeten dit gaan zien, mss dat er dan eindelijk iets aan gedaan kan en gaat worden.

 Juul
Laatste concert Kasteeltuin 2009

Gisterenavond was de laatste avond van de Kasteeltuinconcerten 2009. Aangezien de laatste avond altijd de druktste is waren we ook met 10 man EHBO aanwezig ipv 5. Normaal lopen we rond, maar door de drukte op zo'n laatste avond is dat erg moeilijk en staan we in groepjes van 2 op strategische punten. Ook deze avond hebben we het rustig gehad, waardoor we ook veel lol hebben kunnen maken.
Als afsluiter kregen we nog een mooie lasershow te zien en de fontijnen spoten op de maat van de muziek. Juul
 

The Silent Army @ Utrecht

Een uitgebreid verslag met foto's volgt nog, maar onderstaande foto's wilde ik alvast met jullie delen


Mooi klein zaaltje waar de film vertoond werd.


Niet mijn voordeligste foto met Marco, maar de Marcomientjes zijn weer binnen!!


Samen met Jean v.d. Velde
 

 Juul
Leuk gezelschap
Eigenlijk zou ik vanmiddag moeten werken, maar een collega vond het niet erg om ipv een halve dag een hele dag te werken. Dus vanochtend checkte ik mijn smsjes en daar stond het bericht: "Blijf maar lekker liggen, ik werk vanmiddag ook". Kijk dat is nu eens lekker wakker worden, onverwacht toch een hele dag vrij.
Wat ga je dan doen........ff op msn.......Kim die online is en bijna een gesprek heeft voor een nieuwe baan........haar succes wensen en vragen of ze zin heeft om na het gesprek wat mee te gaan drinken. Ze twijfelde niet en zei direct "ja is goed". Dus ik dook als een gek onder de douche en sprong op mijn fiets. We hebben heerlijk op het terras gezeten bij Proeverij de Bank, lekker zitten kletsen en genoten van een lunch die erg lang op zich liet wachten. Om half 1 hadden we onze broodjes besteld en pas om 13.15 uur kregen we die voorgeschoteld, maar ze waren overheerlijk!!!
Tosti brie en honing  Broodje Oude Helmondse kaas
We bleven nog wat zitten, we kletsten nog wat........dronken nog wat.....de tijd vloog voorbij en voor ik het wist was het alweer half 4. Tijd om op te stappen.....maar eerst nog even snel bij Lady Sting binnen met Kim, snel geshopt en daarna door naar de fietsen die we netjes in de stalling hadden neergezet. Allebei denkend op de fiets naar huis, wat zullen we eten vanavond. Bij ons was het geworden een lekker foccaciabroodje besmeert met geitenkaas, honing, sla en kipfilet, heerlijk. Ik kreeg van Kim te horen dat het bij hun aardappeltjes met vlees was geworden .

Het was een super gezellige, spontane middag en ik denk dat er nog wel een volgende keer gaat komen, mss dan zelfs met de heren erbij!!

 Juul
Frietfeest
Gisteren waren we uitgenodigd bij mijn broer om daar mee te doen aan het frietfeest.
Op zaterdag hebben ze aardappels gerooid, geschild en friet ervan gesneden en niet een heel klein beetje, maar voor een heel weeshuis .

Om 17.00 uur waren we welkom, de frietpannen werden buiten neer gezet, de walking fridge werd buiten neergezet en het feest kon beginnen. De kinderen werden op het gras gezet met hun eigen schaal friet en die konden al aanvallen. Wij moesten nog even wachten, maar al snel mochten wij ook aanvallen.

Overheerlijke friet, vers uit eigen tuin, wat is er lekkerder?

 Juul
Bijna weekend
Als het goed is krijg ik een redelijk rustig weekend, vanavond weer naar het Kasteel voor de Kasteeltuinconcerten. Vanavond komt Bernies LoungeEen mix van afrobeat, samba, balkanbeat en hiphop. Frontlady van de band is de Spaanse zangeres Mapi Quintana Bellon, aangevuld door blazers, percussie en snaren. Een show van Bernies Lounge gaat over pure energie. Ik heb er weer zin in!!

En dan zondag hebben we frietfeest. Onlangs is mijn broer verhuisd en nu moest de grond wat vitamientjes e.d. krijgen en hebben ze aardappels gepoot om dit te realiseren. Om het overschot van de aardappels goed te gebruiken hebben we frietfeest (beestje moet een naam hebben he) en gaan we gezellig met z'n allen vers gesneden friet eten van eigen aardappels.

Iedereen een heel fijn weekend en we hopen volgende week op meer inspiratie om te loggen, want dat was deze week ver te zoeken.

 Juul
Overhandigen van het trouwboek
Zondag stond een dagje Breda gepland, het fotoboek met de trouwreportage was inmiddels gearriveerd bij mij en kon dus eindelijk naar Breda.
Gisteren kreeg ik nog een smsje dat Mitchel van de trap was gevallen en op dat moment in het ziekenhuis lag. Hij heeft een zware hersenschudding en een dik blauw oog, maar gelukkig mocht het ventje zondag weer naar huis na een nachtje observatie en was ik van harte welkom.
Om 13 uur arriveerde ik en na een warm welkom werd ook Amber naar buiten geroepen, want ik had ook nog een verlaat verjaardagscadeautje voor René van de kinderen. Het viel goed in de smaak, dus dat was al direct een zorg minder.Daarna overhandigde ik ze het boek.........spannend.........niet alleen voor Diana en René, maar ook voor mij, want wat nu als ze het niet mooi vinden........dan heb ik veel tijd in iets gestoken........maar gelukkig vonden ze het super mooi en was ik ook helemaal blij. Het boek werd bekeken........een oehhhhh, aahhhhhhhhh, ohneeeeeee, gaaffffffffff klonk er uit de monden. Heerlijk om zo je werk af te mogen leveren.

Daarna hebben we de dvd bekeken die ik had gemaakt van de foto's met muziek eronder, die viel ook goed in de smaak. Daarna was het mijn beurt om verrast te worden met een tegoedbon van de Douglas en een hele mooi bos bloemen die ontzettend lekker ruikt. Als dank voor het werk wat ik heb verzet voor, tijdens en na de bruiloft. Tnx lieverds dat had niet gehoeven, maar het is wel erg leuk!!
 
De rest van de middag hebben we lekker genoten van het zonnetje. Na het eten mocht ik Mitchel in bad doen en we hebben lekker gekliederd op de badkamer. Ik maakte Mitchel nat.......Mitchel maakte mij nat en dat spelletjes speelde we een tijdje door. Schoongeweekt en wel werd het tijd om weer aangekleed te worden en dat liet hij ook goed toe, tandenpoetsen werd een iets anders verhaal, maar het lukte redelijk.
Om 21 uur werd het tijd om richting huis te gaan, heb je alles.......ja........euhhh nee toch niet, ik mis het lenzenkapje van mijn camera.......mijn hele tas omgeschut, maar geen kapje te vinden........binnen gekeken.......geen kapje.........nogmaals mijn tas ondersteboven gehaald.....noppes, nada, niks........nogmaals binnen kijken en ineens had René het gevonden, het lag onder de boekenkast!! Gelukkig nu heb ik alles en kan ik naar huis. 
 
Om half 11 zette ik de auto weer voor de deur neer, het was een leuke en gezellige dag!!

 Juul

p.s. Diana heeft ook weer een nieuwe log *KLIK*
Van alles wat
Vorige week donderdag werd ik ziek, mijn keel deed zeer, mijn hoofd bonkte als een gek en ik kreeg overal spierpijn.......de eerste griepverschijnselen. Op vrijdag thuis gebleven van het werk en de koorts liep op. Zaterdag bereikte deze het hoogtepunt van 37,9 graden. Nog niet zo heel hoog voor een "normaal" persoon, maar aangezien ik niet "normaal" ben was dit voor mij zorgwekkend. Normaal heb ik namelijk maar 36,4 koelbloedig aangelegd. Ik had voor mezelf zoiets van als het zondag nog zo is ga ik ff mijn schoonzus raadplegen wat te doen (die is huisarts, dus altijd makkelijk zo'n 1e hulplijn), maar op zondag zakte de koorts al naar de 37,2, dus ik maakte me al minder zorgen. Op maandag was ik koortsvrij tot in de avond, maar ik voelde me alweer mens worden. Dinsdag was mijn vrije dag, dus lekker nog een dagje extra om uit te zieken en koortsvrij te blijven. Woensdag ben ik weer gaan werken en dat ging goed gelukkig en kon ik me ook weer beter melden. Ik hoest nog wel een beetje en heb nog een beetje last van mijn keel, maar dat is eigenlijk te verwaarlozen. En wat was ik blij dat ik mocht gaan werken met die tropische temperaturen, op onze afdeling is het lekker koel, dus heerlijk om dan te werken als je weet dat je buiten bijna smelt.

Vrijdag na het werk ging ik nog even op een adresje de diertjes verzorgen en toen ik daar gereed was reed ik lekker op de motor naar huis. Ik hoorde het wel al donderen, maar ik zag geen regenwolken, dus ik genoot volop tot ik aankwam in Helmond........echt precies bij het bordje "Welkom in Helmond" reed ik door een gordijn heen van stortregen, het spoor was ook nog dicht dus ik kwam thuis als een verzopen kat, tot op mijn onderbroek was ik doorweekt en dat in 5 minuten tijd .
In de avond mocht ik weer present zijn bij de kasteeltuinconcerten en het was Salsa-avond. Ik was netjes op tijd aanwezig en het was een aangename temperatuur, helaas begon het om 20.00 uur weer te regenen, maar na een half uurtje was het weer droog en werd er volop gedanst en plezier gemaakt. Op het einde van de avond kwam een man naar me toe (die veel te veel gedronken had) en zei: "ik heb last van mijn been maat"
Ik: "Maat??? wat nou maat......."
Hij: "ik heb last van mijn derde been, hij zwiept van links naar rechts"
Ik: "dan moet je een strakkere onderbroek aantrekken"
Hij droop direct af .


Na een heerlijke nachtrust kwam Dian me vervelen vandaag. We gingen haar brillen ophalen bij Pearl en lekker de stad onveilig maken. Ik kwam heel toevallig mijn broer en schoonzus tegen met de kids die net terug waren van vakantie, heerlijk om die mennekes weer even te zien, ook al snapte Mathijs niet helemaal hoe het kon dat tante Juul ineens ook in de winkel was .

Daarna zijn we weer naar huis gegaan, hebben nog even samen de prijsvraag opgelost en dus ook de film Wit Licht weer een keer bekeken. Johan was inmiddels ook wakker geworden en toen kwam het dilemma "Wat gaan we eten?"
Uiteindelijk werd er gekozen voor een pasta salade met geitenkaas en druiven. Dian en ik gingen boodschappen hiervoor doen en na een kwartiertje konden we eten. We gingen lekker buiten zitten en genoten van het eten.
Johan moest zich alweer om gaan kleden voor het werk en Dian en ik besloten om de Wii onveilig te gaan maken, wat erg vermoeiend kan zijn........
Daarna hebben we uitgepuft op de bank en het vochtgehalte weer op peil gebracht, rond half 10 vertrok Dian weer naar haar huis. Het was een gezellige dag!!!


 Juul
"Ik ben niet bijgelovig, horoscopen doen me niets
Het leven is voor mij een open vraag"