Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
Mei 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie HaÔti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
De eerste tegenslag
Gisteren kwamen ze de fundering uitzetten.
Er was ons gezegd dat er ongeveer 70 cm uitgegraven moest worden......dat doen we zelf wel, net zoals de muurtjes slopen.

We hadden al 1 muurtje gesloopt, maar de andere stond nog, daar was meneer niet blij mee, die moest dus in een rap tempo neergehaald worden. Ik zat ondertussen bij de fysio en de tandarts toen†dit speelde.

Na terugkomst bleek dat we geen 70 cm moesten gaan afgraven, maar 1 meter 80!!
1 meter 80 vanaf het terrashoogte en dat over een lengte van 11 meter en dat 55 cm breed. Hallo, ik ben geen gekke henkie he, dat gaan we dus echt niet zelf doen. Dat is dieper dan ik groot ben...........En ik mag niets meer doen, ik mag niet meer slopen, niet tillen, scheppen, harken, vegen, gewoon niets meer. Ik ben nu anders ingetaped, van mijn nek tot aan mijn schouder in de hoop dat er wat sneller vooruitgang in gaat komen. Dus alles komt nu op Johan neer, en hij heeft ook maar 1 rug, dus de keuze was snel gemaakt om het uit te gaan besteden.

Dus wij gebeld en na een paar telefoontjes gaat het bedrijf het zelf doen. Ze komen nu wel in de problemen met hun planning. Maar daar heb ik ff geen boodschap aan, want zij zouden ook afgelopen maandag al komen voor het inmeten van de fundering en niet pas donderdag.
Vandaag kwamen ze toch nog ff kijken of de container dichtbij geplaatst kan worden en de 8 kuub zand gestort kunnen worden. De plaats is bepaald en ze konden op zo'n korte termijn niet meer aan een graafmachine komen, dus komen ze dinsdag met 3 man sterk en gaan ze handmatig graven en kruien. Ze denken rond 17 uur gereed te zijn.........ik ben benieuwd want ze weten volgens mij niet dat er op ongeveer 60 cm een dikke leemlaag zit waar je met de hand niet makkelijk door heen komt, maar goed, dat is hun pakkie aan.

Dit was onze eerste tegenslag, ik hoop de laatste en dat ze over 6 weken zover zijn dat wij een mooie aanbouw hebben, waar we veel plezier van gaan beleven.

Foto's van de sloop van de muurtjes e.d. komen binnenkort

†Juul
Dagje Bataviastad
Vanochtend liep om half 8 de wekker af........niet normaal in je vakantie, maar goed, Dian wilde met ons gaan shoppen in Bataviastad.
Ohneeee Johan wilde gaan shoppen in Bataviastad en Dian wilde graag mee, zo was de afspraak gemaakt.

Ik smste Dian dat we iets vertraging opliepen en we rond 9.15 uur bij haar waren ipv 9 uur. Dian moest nog wat goedmaken, dus ik kon direct met mijn billen bloot en kreeg een schop (de mattenklopper lag te ver weg).

We zijn direct vertrokken, want het was nog 1,5 uur rijden. Meteen bij aankomst liepen we naar La Place voor thee en koffie. Dian wilde graag op de foto met de walrus, maar was niet lenig genoeg om er bovenop te springen. Johan stond klaar met het fototoestel, maar het duurde dus even voordat Dian een leuke pose had gevonden. Nu konden we gaan shoppen. Johan slaagde als eerste voor een spijkerbroek.........daarna voor nog een nette broek en een leuke trui........echt niet normaal.
Een man die gaat shoppen met 2 vrouwen en als enige met tassen sjouwt waar ook nog alleen spullen inzitten voor hemzelf......ik snap het echt niet hoe dat kan.

Uiteindelijk na de lunch slaagde ik ook voor 2 truitjes, nog ff naar de muziekshop waar we dvd's scoorde van Thomas (het treintje voor mijn neefje) en een collectorsitem van BlÝf. En toen het laatste winkeltje Kipling. Johan ging buiten zitten mijn zijn tassen vol met kleding en Dian en ik maakte de winkel onveilig, alles werd gekeurd, vergeleken en nogmaals bekeken en de keuze werd gemaakt. Ik een nieuwe†werktas en een t-shirt (met Apen!!) en Dian een leuke weekendtas. Om†half 4†uur hadden we het gehad en gingen naar de auto. Natuurlijk kwamen we in de file terecht en pas om half 6 waren bij "De Lucht" bij Den Bosch waar we wat gezellig gingen eten. Nog gezellig wat gekletst en toen kwam het idee om de thee niet daar te drinken, maar bij Dian.......zo gezegd, zo gedaan.
Ik moest natuurlijk de nieuwe hebbendingetjes van Dian bewonderen en die kruimeldief......die is goed man.......die zuigt.........niet normaal, spontaan was mijn buik weg .Het was een heerlijke en vermoeiende dag, maar ik (en Johan ook) heb genoten.
Dian bedankt voor de gezellige dag!!!

Wil je nog een leuke anecdote lezen......ga dan ff naar Dian haar logje...........


Johan met al zijn spullen!!

†Juul
Vakantieverslag
Zoals belooft hierbij het verslag van onze vakantie in de Vulkaan Eifel.

Zaterdag de eerste dag dat we gingen toeren. Na een stevig ontbijt vertrokken we voor een rit van 144 km. De rit ging langs Ormont, Bleialf, Philippsweiler, Wiersdorf, Malberg, Kyllburg, MŁrlenbach, Gerolstein en weer terug naar Stadtkyll. Onderweg stak er een vos recht voor onze motoren over, wat een gaaf gezicht was. Johan zag op het laatste stuk een stel roofvogels in het veld zitten en ineens klonk er een "HOOOOOOOOOOO" in mijn oren.........Johan was afgeleid door de vogels en reed bijna het ravijn in. Zijn hart bonkte in zijn keel, maar hij had snel de motor weer op de weg.
We wilden gaan pinnen.........1 automaat was niet toegankelijk voor ons en de andere automaat was "Out of Order" dan maar zonder contanten verder.
Toen we terug waren op het park zijn we boodschappen gaan doen en na een klein ritje van 15 minuten zaten we spontaan in BelgiŽ bij een supermarkt, waar ook nog eens de benzineprijzen erg laag waren (10 cent per liter minder dan in Duitsland). Dus daar reden we graag een paar kilometer voor.
Hier het eerste filmpje van de 1e dag daarbij hebben we de groene en oranje aanduiding gevolgd:


Nog een paar foto's
Hier nog enkele foto's van gisteren.


Dit vond ik dus van het weer..........geen commentaar verder


Johan werd "geaaid" door Ine


Eindelijk zagen Isa en ik elkaar na bijna een jaar........maar we gaan elkaar snel weer zien!!


De Cava vloeide rijkelijk††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† Manja†het is erg gezellig!!!!


Ik samen met Saskiejah (chatter)†††††††††††††††††††††† Gerdje je bent en blijft klein hoor


Na het eten toch weer ff stiften!!††††††††††††††††††††††††† Zien jullie die blauwe lucht?????
VTM Live erg nat
23 augustus........VTM Live in Gent.........
Onderweg hadden we al veel regen, maar rond 13.15 uur checkten we in. Geen Marco dit jaar in het hotel, maar wel zagen we vanuit de slaapkamer 5 grote vrachtwagens staan van wielerploegen, waaronder ook die van de Rabobank en op de gang hingen formulieren van de Raboploeg waar wie sliep en op welke kamers de mechanikers en de masseurs aanwezig waren (helaas voor ons geen massage).
Dian smste dat ze kaarten voor ons had geregeld voor Wit Licht in Antwerpen volgend jaar, dus dat hoefden we niet meer te regelen.
Rond half 2 vertrokken we richting de speelweide van VTM, want we wilden heel graag Jeroen v.d. Boom zien, die speelde van 14.15-14.45 uur. Helaas konden we pas om half 3 door de toegangscontrole en de regen viel met bakken uit de hemel. We trokken onder een grote boom onze poncho's aan en liepen toen richting het podium om zo toch nog de 2 laatste nummers van Jeroen dichtbij mee te beleven.

Daarna smste ik Manja waar ze was......bij de rolstoeltribune.........ik zwaai nu met een paraplu.......maar we zagen niets..........wisten wij veel dat er 2 rolstoeltribunes waren .....
Voor een paar uur terug in NL
Laat in de†middag†zijn we terug gekomen van een erg leuke week in de Vulkaan Eifel. We hebben enorm genoten van het mooie landschap, de prachtige wegen en de motoren. We hebben toch ervoor gekozen om de trailer achter de auto te hangen met de motoren erop. Op de terugweg vandaag hebben we alleen mijn motor achter moeten laten bij MHE, maar daarover later meer. Een verslag inclusief foto's gaat volgende week zeker komen!!

Op de terugweg hadden we al zo'n sterk vermoeden dat het weer in NL niet zo goed was en onze vermoeden werd werkelijkheid, want het regende.......hard.......enorm hard......gaan we terug naar Duitsland??†

Ik startte mijn pc vanavond op en kreeg meteen de melding dat ik 175 mailtjes had......pffffff daar moet ik me dus nog door heen gaan worstelen de komende dagen. Dus reacties op jullie logjes gaan zeker nog komen.

Het laatste mailtje in mijn mailbox, daar werd ik alleen niet zo vrolijk van, ik baalde........."ons" Marcootje ziek††......en hij komt dus niet naar VTM........Ik hoop dat je snel weer beter bent Marco en Clouseau als plaatsvervanger is ook prima!! Wij gaan morgen genieten daar in Gent en je zult er in gedachten bij zijn, dat weet ik zeker.

Als het zondag nog goed weer is zullen we wss Gent onveilig gaan maken.

Tot morgen voor diegene die ook gaan en anders tot snel weer op de logjes!!

†Juul

1e vakantie uitstapje
Gisteren was ons eerste uitstapje naar Rotterdam.
Eerst lekker uitgeslapen, ontbeten, gekaart en naar de verjaardag van het nichtje van Johan. Rond 15 uur vertrokken we naar Rotterdam. Het weer was ontstuimig, maar in de auto hadden we zelfs de airco aangezet, want de zon scheen fel en was warm, heel warm.
Geen regen meer gehad onderweg en in Rotterdam scheen†de zon heerlijk. De auto parkeerde we bij het nieuwe Luxor theater en we gingen op zoek naar een restaurantje.
Ff over de Erasmusbrug gelopen, bijna weggeblazen door de wind, maar het was absoluut niet koud. Daarna zijn we redelijk snel weer teruggelopen, want om de hoek bij het Luxor zit een tapas restaurantje en daar hadden we beide wel zin in.
De keuze was zo gemaakt (de chef mocht ons verrassen). De gehaktballetjes die we kregen waren koud.........hmmzzz dat kan niet de bedoeling zijn, dus die werden direct mee terug genomen en we kregen een drankje aangeboden.
Na 2 uurtjes lekker gegeten te hebben gingen we dan toch echt naar binnen bij het Luxor theater om naar Les Miserables te gaan.
Rij 3..........tjee dat is wel erg ver vooraan.........nog verder naar voren........en waar zaten we?? 1e rij, bij de orkestbak en direct hadden we veel lol met de blazers. Wat informatie gevraagd en het bleek dat ze maar met 18 man daarin zaten.
Halverwege het stuk bleek de president dood te zijn en een hoornblazer zei daarop kei hard "YES. Wij keken direct de orkestbak in en begonnen mee te lachen.
Daarna was het de beurt aan de trombonist, die begon de strijkers uit te dagen en wilde gaan gooien met zijn knuffeltje wat hij op zijn speaker had staan........
Even later stond er een van de zangers voor mijn neus met een stok, wees mij aan, zocht ruzie, ik keek kwaad terug, en we schoten beide daarna in de lach. Hij had het niet verwacht, dat mijn blik een dodelijke zou zijn .

Of we genoten hebben van de musical?? Ik hoor het jullie vragen....................
Ja we hebben enorm genoten, het is een heel mooi stuk en op het einde kon ik het weer niet droog houden.

Om 1 uur waren we weer thuis en doken snel ons bedje in.Vandaag zijn we naar Vessum gereden om wat materialen op te halen voor Motorhuis Eindhoven en zelf moesten we ook nog wat hebben. Leuk gezellig†ritje van een uur, maar we waren nog geen 10 minuten onderweg en we kwamen in een hoosbui terecht. Helaas geen plek om te schuilen dus maar doorrijden en als verzopen katjes aankomen in Vessum. Daar de spullen gehaald en naar MHE gereden, nu bleef het wel droog, maar toen ik mijn motorpak uittrok, kwam er een zeiknatte spijkerbroek onderuit. Die droogt wel weer een keer, maar het was wel koud.
Frans en Jasper beide moeilijk kijkendDick gevraagd of hij onze banden wilde controleren, maar dat deed hij niet .
Daarna riep Frans: "Juuuulllllllllllllllll, Help!!!!" , jaja de reddende engel in nood is onderweg Franske, en wat bleek, hij moest wat uitleg hebben over Hyves......tjee echt mijn pakkie aan, want ik weet ook niet alles te vinden†en weet maar half hoe het werkt. Maar we zijn eruit gekomen, dat is het belangrijkste.
Daarna wilde we naar huis rijden, maar het begon weer enorm hard te regenen en zodoende hebben we nog maar een half uurtje gewacht en daarna in de zon terug naar huis gereden.

Jasper heeft zin in Wit Licht samen met mij!! Maar wilde niet op de foto.......Helaas voor Jasper hahahaWe gaan nu lekker de openhaard aanmaken en genieten van de warmte die daar af komt. De motorpakken hangen te druppen in de badkamer, onze huispakken zijn aangetrokken, wij gaan vandaag niet meer weg!!

Hoe we aanstaande vrijdag naar Duitsland gaan is nog niet besloten, we hebben echt een dilemma. Gaan we op de motoren of pakken we de auto met de trailer en daarop de motoren........donderdagavond gaan we beslissen. Het weer is goed voor volgende week in Duitsland, maar we moeten ff afwachten wat de fysio aangeeft a.s. donderdag. Hij wilde me zelfs maandag bijna†verbieden om met de motor te gaan, maar omdat wij niet heel extreem liggen op de motor, behalve als ik plat door de bocht ga, of het gas ff opentrek, vond hij het geen probleem. De oefeningen die ik krijg zijn pijnlijk, dus op dit moment nog geen verbetering, maar die gaat vast komen een keer.

Tot zover de update van onze vakantie.

†Juul
Wat een leuk nieuws
Zaterdagavond verscheen er een logje van mijn vriendin Diana dat ze iets te vertellen had, maar dat ze erg moe was en het zondag zou plaatsen op haar logje.

Zondagmiddag kroop ik uit bed en direct ff online gekeken, maar nog niets.....spannend, wat zou het zijn???

Rond half 5 kreeg ik een sms dat Mitchel de log had geschreven en dat ik mocht gaan spieken. Zo nieuwsgierig als ik was ging ik direct kijken en wat zag ik??

Klik HIER en je leest wat Mitchel mag vertellen.

Stoute schoenen aangetrokken
Gisteren moest ik eigenlijk werken tot 19 uur voordat ik kon beginnen aan mijn welverdiende vakantie. Aangezien het in de ochtend al heel erg rustig was ben ik wat gaan zoeken op internet, omdat ik een andere compact camera wilde. Die ik nu heb is nog goed, maar hij voldoet gewoon niet meer aan mijn eisen.
We hadden ons al voor laten lichten door de fotoshop, ze hadden een erg leuke en aantrekkelijke aanbieding, maar die klopte niet kwam ik achter. Meteen de shop gebeld en ze gingen het direct aanpassen.

Om 15 uur had ik het helemaal gehad, bijna geen telefoontjes meer gehad, en in overleg met mijn lieve collega's heb ik mijn pc uitgezet en ben ik vervroegd vakantie gaan vieren.
Thuisgekomen heb ik me omgekleed en na een potje kaarten samen met Johan zijn we naar de receptie gegaan van zijn eerste vriendin want die trouwde gisteren. Daarna snel naar huis, wederom omkleden want we mochten gaan EHBO-en bij de kasteeltuinconcerten. De weergoden waren ons goed gezind, want het bleef droog en iedereen genoot volop van de Balkan muziek. Ik kwam weer helemaal in de sfeer die ik geproefd heb in TsjechiŽ, heerlijk.........ja ik heb vakantie!!!

Toch een chronische behandeling
Gisteren mocht ik weer naar de fysiotherapie en inmiddels had zij ook contact gehad met mijn orthopeed. Het verhaal werd gedaan door de fysio en de arts stemde direct toe. Ik ken mevrouw en mevrouw heeft idd motorische uitval, dit is niet op de MRI te zien, maar het is wel degelijk aanwezig. Daarom ook dat ze in eerste instantie door mijn vervangers naar huis is gestuurd met de verwijsbrief. Zij hadden niet het gehele dossier gelezen.......
Tja mijn dossier is ook niet zo erg klein meer na een jaar.
Maar goed, de orthopeed stuurt nu een nieuwe verwijzing met motorische uitval, zodat ik een chronische behandeling ga krijgen en dus iedere week 2-3 keer behandeld kan gaan worden, zonder dat ik daar zelf een cent aan hoef te betalen.

Gisteren nog lekker gemasseerd door de fysio, nieuwe tape geplakt en mijn oefeningen mag ik iets minder gaan doen, omdat ik erg veel last kreeg van mijn schouder nadien. Nu kan ze niet beoordelen of het een spierpijn is, of dat de onstekingen er feller op reageren.
Maandag is mijn eigen fysiotherapeut weer terug, en dan gaat hij me vast flink aanpakken, daar ben ik niet bang voor hahaha. Hij is ook de persoon die mij na een half jaar weer aan het lopen had, door veel training en hard zijn. Ik heb er nu al zin in!!

En nu ga ik nog wat werken......nog anderhalve dag en dan heb ik vakantie. Morgen om 19.00 uur loop ik het pand uit, start mijn motor en ga lekker genieten.

†Juul
"Vandaag is rood
wat rood hoort te zijn "