Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
Mei 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie Ha´ti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Dag lieve Jansen
Ruim 13 jaar hebben wij voor jou mogen zorgen. 
13 jaar lang bracht jij vreugde in ons leven.
13 jaar lang hele gesprekken met je kunnen voeren.


In 2001 kwam jij ter wereld op een boerderij. Ik ging naar je kijken en was direct verkocht. De kinderen van de boer mochten een naam uitkiezen en zij besloten dat je als Jansen door het leven mocht gaan. Samen met Blacky die inmiddels al een jaar bij ons was hadden jullie de grootste lol in Deurne op de Merwede. Daarna verhuisde je mee naar Helmond in 2002. Nog maar 4 dagen woonden we daar en jullie waren samen midden in de nacht op struun gegaan. Jij was al snel terug met een muis in je bek, Blacky kwam pas na een paar uur terug helemaal verkleumd door de ijzel die was gevallen. De jaren verstreken en jij was altijd de blije kat die tegen me praatte als ik thuis kwam en ging altijd op mijn schoot liggen te spinnen. 
In 2006 kwam Elmo erbij en jij was de grote goedzak. Je speelde met hem alsof hij je kind was. Je waste Elmo dagelijks en stond zelfs je plek op mijn schoot af aan hem. Maar nog steeds hadden we hele gesprekken. In 2010 kwam de grote verhuizing naar Vlieland, je liet alles rustig over je heen komen. We hebben toen afscheid genomen van Blacky die bij Marielle ging wonen, je leek het allemaal te begrijpen.Op Vlieland nog 2 verhuizingen meegemaakt en het kon je allemaal niks schelen, op het Kerkplein vond je het geweldig om weer naar buiten te mogen en lekker in de tuin te kunnen liggen. En ineens uit het niets viel je erg veel af......dat was het begin van het einde van je mooie leven bij ons.
Je ging mee naar Franeker, daar werd je direct aan het infuus gelegd en mocht ik je toch weer mee naar huis nemen dezelfde dag. 2 weken later mocht je weer naar Franeker....nu voor 2 dagen aan het infuus en allerlei onderzoeken.....bij thuiskomst was daar ineens Dopey en je vond het allemaal goed, je leerde Dopey wat wel en niet mocht en waar jou grens lag. Je begon ook spontaan weer wat te eten en drinken, maar na 2 weken vond je het weer genoeg en bracht ik je weer naar Franeker toe, nu voor 4 dagen......je kreeg dwangvoeding, nog meer onderzoeken, maar niets kwam eruit.....wat is er toch met je aan de hand lieve Jansen?? Je praatte altijd met me in kattentaal.....konden we die maar omzetten naar mensentaal, zodat we weten of je pijn hebt, waar je last van hebt en wat we voor je kunnen doen. 
Je wil nog steeds niet eten en drinken, de laatste dagen hebben we veel samen op de bank gelegen, jij spinnend, ik huilend en mezelf afvragen wat te doen. Wat is het beste voor je?? Ik kan je niet langer laten lijden, dus is het tijd om afscheid van je te nemen.

Dag lieve Jansen, we houden van je!
"Katten laten pootadrukken achter op je hart"


Ziekenboegje
Het begon met Elmo, hij was gezellig mee naar buiten gegaan en at een plantje.....kleefkruid bleek achteraf. Eerst met spoed naar de huisarts, onder narcose een check gedaan. Niks gevonden, maar hij bleef benauwd, dus hij mocht zich melden in Franeker bij de dierenarts. Daar bleek alles geïrriteerd in zijn keel en slokdarm. Ook zijn darmwand was opgezet, dus met een clysma en medicatie mocht hij weer mee naar huis.

De week erna bedachten we dat we de voortuin eens onderhanden gingen nemen. De hedra eruit en iets bloeiends erin. De hedra hadden we na een halve dag ploeteren eruit en het egaliseren kon beginnen. De volgende dag naar Witmarsum voor planten, bakken en anti-worteldoek. In de middagen die volgden heb ik het doek erin gelegd en de planten geplant. Het wachten was nu nog op een halve kub schelpen.

De hedra die eruit moest

  
Het grote groene veld is eruit, nu de wortels nog


Alles mooi geagaliseerd en klaar voor de nieuwe aanleg


Anti-worteldoek erin en vast zetten met haringen en verzwaren met een plantenbak


De nieuwe planten, lavendel en reigersbek en in de bakken wat bloeiend spul


De schelpen worden geleverd

Het eindresultaat....bijna dan.....de schelpen zitten nu nog vol klei, maar met een paar buitjes ga je het zien dat het schelpen zijn in verschillende kleuren.

 
Ineens zag Johan dat Jansen er heel slecht uitzag en veel was afgevallen. Dus ik belde met de DA in Franeker wat te doen. Ik mocht me direct de volgende dag melden voor bloedafname. Ook kreeg hij direct een infuus, omdat hij uitdrogingsverschijnselen had. Uit het eerste onderzoek bleek hij vetverkleving te hebben van de lever. Later in de middag mocht ik hem ophalen nadat er nog foto's gemaakt waren en alles opgestuurd was naar Utrecht voor verder onderzoek.
Maandag kreeg ik de uitslag en mocht me dinsdag weer direct melden. Jansen werd opgenomen voor 2 dagen voor een infuus en dwangvoeding.


Onze Jansen mee op de boot, mijn zus geageerde al dat hij gehalveerd is.

 
Omdat Jansen toch al 13 is besloten we dat er nog een kater bij mocht komen, zodat als het mis gaat, Elmo nog een speelkameraadje heeft. We hadden een lieverd gezien in het asiel in Sneek, dus nadat ik Jansen had weggebracht, koffie had gedronken bij Paula en Fokke, kon ik gaan kijken naar "Co". Op slag verliefd, papieren geregeld en "Co" werd omgedoopt naar Dopey. 7 weken oud is dit hummeltje. Hij is samen met zijn moeder, broertjes en zusjes gevonden in Balk.
  
Voor Dopey was het een vermoeiende dag. Zo ben je nog lekker aan het ravotten met je broertjes en zusjes en ineens zit je alleen in een grote mand, in een auto en op een boot. Dan kom je in je nieuwe huis.....alles onderzoeken en dan heerlijk in slaap vallen op de bank. De nacht ging behoorlijk goed. Hij kwam lekker op bed liggen en maakte me pas om 6 uur wakker door in mijn neus te bijten.

Na contact met de DA over Jansen was ik niet echt gerust gesteld. Gisteren ging het goed, vandaag ging het niet goed. Maar ik mocht hem wel komen halen vandaag, met duidelijke instructies, speciaal eten en 2 soorten medicatie kan het goed komen. Zoniet ligt hij volgende week aan de sondevoeding. We zullen het gaan beleven!
Bij thuiskomst was er dan nog de verrassing voor Jansen dat er nog een katje rond huppelde. Maar het deed hem helemaal niks. Hij liep zijn reismandje uit, snuffelde aan Dopey en vond het prima, hij ging er heerlijk bij liggen en begon te spinnen. Lekker genieten van dat hij weer thuis was. Elmo daarintegen vindt Dopey nog een beetje eng, hij loopt er met een grote boog omheen, maar houdt hem wel steeds in de gaten.


"Ik ben tevreden
Met helemaal niets"