Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
Mei 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie Haďti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Wederom verkocht!
Vandaag kreeg ik eindelijk een verlossend telefoontje vanuit Motorhuis Eindhoven.
Er was een serieuze kandidaat die interesse had in allebei onze motoren.
Na wat onderhandelen zijn we eruit gekomen en de motoren zijn dus verkocht. Het voelt wel even vreemd. Geen motormuis Juul meer.......mijn gele scheurijzer niet meer onder mijn kont......maar het is wel fijn dat we hier dan ook geen extra kosten meer aan hebben.
Aankomende week als we weekend hebben gaan we dus even op en neer naar het Brabantse land om de motoren voor de laatste keer te berijden en dan voorgoed afscheid te nemen van onze stalen rossen.

Nog even en we zijn helemaal immobiel, want onze auto staat nog te koop en die gaat binnenkort ook naar een garage voor de verkoop. Dus aankomende week gaan we nog even genieten van het rijden in onze auto en op de motoren.

Ons vervoer is gewoon nu alles te voet en met de fiets, dat bevalt ook enorm goed moet ik zeggen, af en toe met de boot mee en als we dan naar de stad willen, zullen we in het vervolg een auto moeten huren en met het openbaar vervoer moeten. Maar ach dat went ook vast heel snel.
Dus mocht je nog interesse hebben in een Renault Clio (wit) uit 2001 of wil je meer info over onze auto, schroom dan niet en mail me!

Vlieland (gedicht)
Zittend op de dijk, achter ons huis, genietend van het uitzicht vloeide spontaan onderstaand gedichtje.

De stap genomen
om op Vlieland te komen

Totaal geen spijt
Vlieland raakt me altijd

Het zit in je hart
en ik ben een echte diehard

Ik geniet met volle teugen
dit is zeker geen leugen

Het leven is hier goed
ik geniet van de stormvloed

Alle elementen op dit eiland
staan in mijn hart gebrand

Hier leef ik met hart en ziel
en dan zeg ik het nog subtiel

Vlieland heeft mijn hart diep geraakt
ik heb de wal daarom uitgezwaaid

Het is hier goed
en dat geeft mij veel moed


 


 

Genietdaagjes
Gisteren om 7 uur hadden we de boot naar Harlingen. Lekker vroeg, zodat we de hele dag de tijd hadden voor te shoppen, zowel persoonlijke dingen als een paar dingen voor het werk. Rond 9.15 uur waren we in Leeuwarden en gingen we eerst naar de ANWB, want daar was de kleding 1+1 gratis. Johan scoorde een polo en een trui en ik een T-shirt met lange mouwen en een afritsbroek. Daarna zijn we even de T-Mobileshop binnen gelopen, omdat mijn telefoon 1,5 week geleden spontaan crashte. Ik had al contact gehad met de helpdesk, maar die konden me niet helpen. Gelukkig had ik nog een oude telefoon, waar ik ook nog veel telefoonnummers in had staan, dus ik heb van de meeste mensen weer een telefoonnummer. Maar mocht je willen dat ik je telefoonnummer ook weer heb, stuur me dan even een mailtje en ik voeg je weer toe.
Verder hebben we nog wat winkeltjes bekeken en hebben we heerlijk ontbeten op een terras aan het water.
Daarna zijn we nog doorgereden naar een ander winkelcentrum, waar we naar de MediaMarkt gingen voor een decorder voor Ziggo. De eerste die we hadden besteld via internet had kuren, sprong automatisch aan, moest iedere dag opnieuw ingesteld worden, echt irritant. Nu hebben we er eentje gekocht die ook kan opnemen dat was ons in ieder geval verteld. Nadat we nog wat dingen voor het hotel hadden kunnen scoren reden we weer richting Harlingen. Netjes optijd kwamen we aan voor de boot van 14.15 uur.
Thuis installeerde we de decorder en al snel kwamen we erachter dat ie niet kon opnemen. Dus wij bellen en wat bleek, ze hadden ons de verkeerde meegegeven de sukkels, of we even terug konden komen. Nou dat gaat iets minder makkelijk als je op Vlieland woont zeg maar. Dus ik boekte voor Johan een overtocht voor vandaag, want ik mocht naar de tandarts voor een nieuwe vulling die er maandag spontaan was uitgevallen. Ik zette Johan af bij de boot en fietste zelf door naar de tandarts. Na een half uurtje wachten mocht ik dan naar binnen voor het herstel en het was dan ook zo gepiept. Nog even wat boodschappen gedaan, badkamer gepoetst en rond 12.45 uur stapte ik heerlijk op de fiets naar het Posthuys. Daar ben ik met Folkert meegegaan op de Vliehorsexpres, iets beters had ik toch niet te doen. We zouden rond half 4 weer terug zijn, dus dan kon ik Johan weer van de boot af halen.
Heerlijk genoten van de wolkenpartijen die langs dreven, de vogels, het zand en de verhalen die Folkert onderweg ook nog vertelde. Bij het drenkelingenhuisje heb ik vol bereik dus ik smste Johan of hij alweer op de boot terug zat en gelukkig had hij het allemaal gehaald. Ik zat heerlijk te genieten in het zonnetje, terwijl Folkert weer het bommetje demonstreerde en er geschrokken kreten uit het huisje kwamen, hij blijft gewoon leuk! Daarna doorgereden naar wat banken waar echt veel zeehonden lagen en ik ging een stukje verderop schelpen jutten tot het weer tijd was om te vertrekken.
Folkert zei ineens "volgens mij zijn ze aan het schieten op de hors". Hij nam contact op of hij door mocht rijden, maar helaas we moesten echt een kwartier wachten tot we verder mochten door de oefening met straaljagers. Een machtig gezicht om deze te zien oefenen. Ik smste ondertussen Johan dat het hem niet ging worden dat ik hem van de boot af zou halen en dat we elkaar thuis wel zouden zien. Bij thuiskomst eerst even wat vocht toegediend en toen heerlijk samen over de braderie gelopen. Daar vond ik een mooi jutstukje wat ik graag mee wilde hebben. Natuurlijk zit het afdingen nog steeds in mijn bloed, dus vroeg ik naar de prijs voor een eilander en het lukte (tja sorry Piros, ik moest het gewoon proberen hahaha, maar je krijgt er nog wat schelpen voor terug). Het was echt druk en super gezellig op de braderie. Na het eten zijn we nog een heerlijke wandeling gaan maken over de dijk en genoten we weer op het bankje van het uitzicht over de Waddenzee. En zo komen wij ons weekend door. Volgende week zien we wel weer wat we gaan doen in ons weekend, wat natuurlijk weer midden in de week valt. En nu ga ik heerlijk mijn bedje opzoeken, want om 6.15 uur loopt mijn wekker weer af.

Yihaa Weekend!!
Mijn weekend is begonnen! Vanmiddag om 15.15 uur verliet ik het pand om naar huis te gaan.
Het naar huis gaan was geen makkelijke opgave, omdat ik vanaf het terras geroepen werd en dus daar ook belandde. Na een half uurtje gezeten te hebben, ben ik samen met Folkert meegelopen naar de tuin, waar Nancy haar ziel en zaligheid in heeft gestoken. Daar heb ik heerlijk even wat rondgekeken en al snel belandde ik daar ook op een stoel en hebben we heerlijk zitten te kletsen. Ineens is meneer de burgemeester ook bij de tuin en hadden we een leuk kort gesprekje, maar hij moest gaan, want er moesten foto's genomen worden met een bekende kok die op het eiland is. Leuk om weer een BN-er te zien van zo dichtbij. En deze keer heb ik me ingehouden, ben niet op hem afgestapt voor een foto, maar heb hem met rust gelaten.......de volgende keer dan is hij van mij en krijgen jullie een foto te zien als het allemaal wil lukken natuurlijk.
Om 17 uur hebben Nancy en ik even de tuin weer in orde gemaakt, alle losse spullen veilig opgeborgen en zijn we beide huiswaarts gegaan. Snel de katten geknuffeld en mijn tanden gepoetst........grrr heb ik weer, breekt er een stukje hoektand af en tja dan merk je pas dat je op een eiland zit. Gelukkig heb ik er weinig last van en woensdag om 10 uur mag ik me melden bij de tandarts. Dus nog even doorbijten, maar dat gaat vast goedkomen.
Weer snel op de fiets gestapt om toch nog maar snel even een boodschap te doen. Na wat omzwervingen was ik nu echt thuis, Johan belde ondertussen ook al dat hij naar huis toe kwam. Ik had geen zin om te koken vandaag, dus besloten we dat er pizza gehaald ging worden bij Puur Vlieland. Na onze heerlijke maaltijd buiken we nu ff uit op de bank en over een uurtje zijn we te vinden in de kerk waar het Zeemanskoor en De 3 Gepasseerd gaan optreden. Dit wordt weer een swingend avondje. Niet te laat naar bed (hopen we), want morgenvroeg hebben we om 7 uur de boot naar Harlingen. We gaan een dagje naar Leeuwarden voor wat boodschappen wat we hier niet kunnen krijgen. Dus de wekker loopt weer lekker op tijd af morgenvroeg.
We hebben het enorm druk met genieten hier op Vlieland, niemand, maar dan ook echt niemand neemt dit ooit nog van ons af.

Hoogtijdagen
Afgelopen vrijdag is de bouwvak begonnen ergens in het land en wij merken het direct hier. Dagelijks komen er veel mensen van de boot af en in het hotel waar ik werk is bijna geen kamer meer te krijgen op het moment. De komende weken zitten we gewoon al bijna of helemaal vol. Vooral op vrijdag en maandag is het een komen en gaan van mensen. De receptie staat dan vol met bagage van gasten die net zijn aangekomen en nog niet op hun kamer kunnen en de bagage van de gasten die zijn uitgecheckt en nog heerlijk een paar uur gaan genieten op het eiland voordat ze de boot weer terug nemen naar wal.
Ook bij Johan is het goed te merken op het werk, de fietsen gaan als warme broodjes over de toonbank. Zo staat de zaak vol met fietsen en binnen een halve dag is de zaak weer bijna leeg.
Het is dus lekker druk en de tijd vliegt voorbij zo. Na het werk is het dan ook zo lekker om thuis te komen, snel om te kleden en lekker op de dijk te gaan zitten en te genieten van de zee, de wind en de zon. Kijkend naar de bootjes die droog liggen en dat dan ineens de vloed weer opkomt en dat je de mensen ineens harder ziet lopen en snel door het water hun toevlucht zoeken op hun eigen bootje. Vanmiddag waren er mensen echt bijna te laat terug, want het water was al gestegen tot 1 meter en ze moesten nog terug naar hun boot, droog hebben ze het niet meer gehouden .

Ondertussen ben ik ook wat overgewicht aan het kwijtraken. Sinds de verhuizing ben ik 7,5 kilo afgevallen. De extra vetrolletjes zijn goed aan het slinken, kleding is te groot aan het worden en ik ga goed richting mijn streefgewicht. Ik ben benieuwd hoelang de afvallende lijn nog door gaat zetten. Straks word ik nog slank en dat kunnen we natuurlijk niet hebben he .
Ik zit gewoon super lekker in mijn velletje, tot nu toe ben ik nog steeds erg blij dat we de stap genomen hebben. Ik kan het iedereen aanraden om als je een droom hebt deze ook na te jagen en ervoor te gaan. Er zijn 2 mogelijkheden, of het gaat niet zoals je gehoopt had of je krijgt je rust en geniet met volle teugen. Spijt hoef je nooit te hebben, want je kunt tenminste zeggen dat je het geprobeerd hebt. Dus ik zeg "ga ervoor en leef je dromen na!".

Kijk naar het heden het is je leven je leeft vandaag
in deze korte spanne tijds ligt al het wezenlijke van ons bestaan:
de vreugde van groei,
de luister van leven,
de glorie van kunnen.
Want gister is herinnering en morgen slechts een beeld
Maar echt geleefd vandaag maakt elk gisteren tot een mooie herinnering
en elke morgen tot een beeld van hoop.
Kijk dus goed naar de dag van vandaag!

 

Avondtocht Vliehorsexpres
Vorige week woensdag hadden we te maken met een weeralarm en werd onze avondtocht ook afgeblazen die we zouden gaan maken met de Vliehorsexpres. Het noodweer bleef uit op Vlieland, maar in de regen op de hors rondlopen is nou ook niet echt ideaal.
We boekten onze tickets om naar de donderdagavond. Op donderdag geen noodweer, maar een zomerstorm, en dan is het heerlijk om op die zandvlakte te staan, lekker uitwaaien en zandhappen, heerlijk, daar kunnen wij enorm van genieten.
Eerst gingen we zeehondjes kijken en er zaten er behoorlijk veel. Na een tijdje mochten we weer een stuk mee met de truck, maar het laatste stukje moesten we toch echt gaan lopen naar het reddingshuisje en het werd een survival tochtje. Over wat heuveltjes zand heen, door het water lopen......eerst even testen of mijn schoenen hoog genoeg waren, maar ik durfde het niet helemaal aan, dus ik liep terug om mijn schoenen uit te doen en op blote voeten door het koude water te waden. Johan liep er wel met zijn schoenen doorheen en heeft het droog gehouden (dat is tenminste wat hij zei).

Bij aankomst zat het folkduo "Drijfhout" al heerlijke muziek te spelen en het kampvuur was ook al lekker aan. Nils van Drijfhout maakte nog de opmerking "als jullie nu een klein stukje hadden omgelopen hadden jullie geen natte voeten gekregen.....", komt ie mee als we al door het koude water zijn gegaan, nee daar maak je vrienden mee hahaha.
Halverwege kregen we heerlijke warme chocomel geserveerd en genoten we van de zondsondergang en de muziek. Echt genieten was het.

Na afloop heb ik nog even met Nils staan kletsen en heb ik gevraagd of ze nog iemand zochten voor de fanfare. We hebben afgesproken dat we na het hoogseizoen contact met elkaar gaan opnemen om het verder te bespreken.


De natuur is zo mooi
Vandaag weer onze eerste dag van ons weekend. We hadden niet zo veel plannen, we moesten alleen even naar de supermarkt en naar het gemeentehuis en daarna wilde we eigenlijk kijken of we nog wat konden bijkleuren op het strand.
We zagen toen we boodschappen gingen doen dat het eb was aan de Waddenzee en dat er behoorlijk wat bootjes droog lagen. Dus na het boodschappen doen gingen we gewapend met camera en croissantjes op de dijk zitten, genietend van de rust en het mooie uitzicht.
Ineens zag ik een heel klein lief vlindertje voorbij vliegen en landde redelijk dichtbij, dus gewapend met mijn camera, waar ik mijn telelens op had gezet (niet slim als je zoiets kleins van dichtbij wilt fotograferen) liep ik er rustig naartoe en maakte een aantal foto's.
Ze vloog weer een stukje verder en ik liep er weer rustig achteraan, zodat ik nog een paar foto's kon maken en het resultaat mag er wezen.


 


 

Ondertussen heb ik op internet wat gegoogled en als ik me niet vergis is het een icarusblauwtje (vrouwtje). De mannetjes zijn namelijk helemaal blauw en de vrouwtjes hebben oranje vlekjes. Mochten er mensen zijn die denken dat het een andere vlinder is, laat het me weten, zo leer ik ook nog iets.


Daarna werden we gebeld door de KPN-monteur. De afspraak stond gepland voor 28 juli, maar deze man woont gewoon op Vlie en kon na de lunch langskomen om te meten en te kijken waar ons probleem lag met de verbinding. Redelijk snel was het probleem gevonden en na een uurtje freubelen was alles hersteld en kon ik XS4all gaan bellen voor ons modem opnieuw te configureren en de instellingen aan te passen.

Ondertussen hebben we al internet, maar de telefoonlijn is nog dood. Als het goed is moet die nog gaan werken vandaag en anders mag ik morgen weer terugbellen.
Gisteren vertelde nog iemand dat het soms heel lang kan duren voordat er iets geregeld kan worden hier op het eiland en dat bij 1 persoon het gewoon 1,5 jaar had geduurd voordat ie internet had. Dus die ene week dat wij hebben moeten wachten valt enorm mee. We hadden wel internet via de buren, maar dat signaal was erg zwak en viel regelmatig weg. Dit probleem behoort nu dus tot de verleden tijd!

Morgen onze zondag en zoals het hoort op een zondag schijnt de zon dan en gaan we genieten. Lekker niks doen, of misschien toch wel. We zien wel hoe we de dag gaan doorbrengen. De meeste regeldingetjes hebben we nu wel gehad denk ik zo.

Ontgroening
Als je verhuisd bent naar de andere kant van Nederland in een kleine gemeenschap, betekend dit meestal ook dat je een ontgroening mee maakt.
Laat nu gisteren (zaterdagavond) mijn ontgroening zijn.
Sabine belde me rond half 7 op of we iets te doen hadden in de avond. Niet echt, maar Johan heeft de avondboot nog, dus die is pas later thuis. Sabine had geen zin om de avond alleen door te brengen en had wel zin een verzetje. Dus spraken we af dat we samen naar "De Bolder" gingen om een stuk van Vliepop mee te maken.
Rond 21 uur arriveerden we en dronken we eerst gezellig een roseetje op het terras. De muziek klonk al lekker vanuit de zaal, dus we besloten ook maar eens een kijkje te gaan nemen en rockte gezellig mee. De rosé bleef gezellig mee rocken met ons en we hadden het enorm naar ons zin. Maar er komt ook een tijd van gaan en rond 23.15 uur vertrokken we dan ook goed geolied terug naar huis. Het was nog redelijk vroeg, maar ik mocht vandaag weer gewoon werken, dus dan kon ik het niet al te laat maken.

Na het werk vandaag belandde ik bij Piros op het bankje buiten in het zonnetje en het eerste wat ik te horen kreeg "Je bent lekker los gegaan gisteren in de Bolder hč?!"
Kijk zo snel gaat het al rond op het eiland als ik een avondje ga stappen .

Live @ Westerpark
Vrijdag 9 juli en dag om weer lang van na te genieten!
Het heeft wat meer voorbereiding gekost, maar natuurlijk wilde ik dit concert niet missen van Marco en namen we om 11.45 uur de boot van Vlieland naar Harlingen. Rond 15 uur waren we in Amsterdam bij het hotel en onze auto werd netjes opgehaald door het autohotel, waar hij ook een nachtje mocht logeren. Rond 16.15 uur arriveerde we bij het Westerpark en vonden al snel onze vrienden waar we eigenlijk mee zouden carpoolen als we niet naar Vlie waren verhuisd. Ik ging nog even een rondje maken en direct kwam Benjamin al met open armen naar me toe gelopen voor een heerlijke knuffel. Verder nog met wat Borsaties gekletst en toen weer terug naar ons plekje. Rond 17 uur ging er een hek open en we stroomden mee naar binnen voor de volgende wachtperiode in de brandende zon. Om ons heen gingen verschillende mensen onderuit door de hitte en te weinig vocht en het duurde dan ook enorm lang voordat eindelijk de hekken definitief open gingen, het was tegen half 7. Op ons gemak liepen we naar het goldvak en we hadden de keuze of vooraan het podium en dan in de drukte te staan of achteraan tegen het hek en genoeg ruimte te hebben. We besloten dit laatste doen ivm de hitte en zo hadden we ook alle ruimte om drinken te gaan halen. Lekker leunend tegen het hek aan brachten we nog ruim een uur door voordat Jurk het concert opende. Armando kwam langs lopen en ik zwaaide vriendelijk, hij zwaaide terug en daarna kwam er en blik van herkenning en een gulle lach op zijn gezicht met nog de woorden "hee gezellig dat je er bij bent".
Ik zong met alle nummers van Jurk uit volle borst mee en Johan keek me aan van hoe ken jij die nummers?? Euhmmm, we hebben een cd van hun en die heb ik 2 keer gedraaid......en schijnbaar zijn de nummers die ze speelden blijven hangen ergens is de grijze massa in mijn hoofd. Na Jurk werd het podium omgebouw voor de man waar we eigenlijk allemaal voor gekomen waren (Marco Borsato, voor diegene die het nog niet wisten). We genoten volop van M|B en zijn bandje, van Guus en Jaap. Ik ben op een gegeven moment even gaa zitten, omdat mijn benen gewoon echt niet meer wilden (ouderdom) en kon het toch nog goed volgen op de schermen. Net voor het laatste nummer begonnen we met z'n allen heel hard te zingen voor Marco en hij schoot vol, een mooie emotie die hoorde bij deze avond. We hebben enorm genoten van alles en iedereen, leuk om iedereen weer even gezien en gesproken te hebben. Na het concert zijn we direct terug gelopen naar ons hotel, iets wat normaal niet iets voor ons is, want we gaan meestal nog staan wachten bij de artiestenuitgang om gezellig met iedereen bij te kletsen en kijken of we nog wat foto's kunnen maken.

 

 


Na een korte nacht geslapen te hebben (wat een rumoer midden in de nacht in Amsterdam zeg niet normaal) zouden we om 9 uur onze auto weer terug krijgen. Niemand te zien natuurlijk, ik bellen, staat vast in het verkeer en is over 3 minuten bij u......niet dus het werd gewoon een half uur later dan gepland, maar goed we konden vertrekken dat was het belangrijkste en om 11 uur waren we in Eindhoven, waar we nog even moesten shoppen, daarna snel door naar Helmond naar de opslag om nog wat spullen te zoeken en mee te nemen die we toch wel erg misten. Nog gekeken en geroepen of Blacky toevallig terug was komen lopen, maar helaas zonder resultaat. Snel door naar Deurne en om 14.30 uur weer naar Harlingen vertrokken. We zetten de auto weer netjes in Harlingen neer en liepen bepakt en bezakt weer naar de terminal. Na de innerlijke mens weer verwend te hebben konden we de boot weer nemen naar huis. Om half 9 waren we moe en voldaan weer thuis, veel kilometers gemaakt, rondje NL gereden in 1 dag tijd, maar de glimlach wil nog niet van ons gezicht van de Marcomientjes en Tessamientjes voor Johan die we opgedaan hebben. De collega's van Johan zeiden al direct "jullie zijn echt nog na aan het genieten he?!" Ja dat zijn we zeker!!


Zomerstorm
Een heuse zomerstorm op Vlieland vandaag. Gisteren is het grote noodweer uitgebleven, wel begon het rond 19 uur enorm hard te regenen. Wij zouden met de avondrit van de Vliehors meegaan, maar dit werd afgelast. Dit schijnt de eerste keer te zijn in 10 jaar dat dit gebeurt, dus we maken weer een uniek moment mee hier.
Kaartjes zijn inmiddels omgeboekt naar vanavond en nu gaan we met de zomerstorm naar de Vliehors kijken of we nog kunnen zandhappen .

Heerlijk over de dijk lopen met windkracht 7.
 De Veerdam die blank staat


ŠVlieland
 


 

"Als je geduldig bent
Gebeurt het vanzelf"