Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
Juni 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie Haïti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
En wat nu??
Vanochtend ben ik dus weer vol goede moed op examen gegaan en het ging goed. Bijna geen vragen over beleggingen, maar over gewoon alle stof. Ik vloog erover heen, nog een paar vragen opnieuw bekeken omdat ik daar niet zeker over was........ik vond dat er 2 antwoorden goed waren, terwijl je er maar 1 mocht kiezen.

Einde examen, ik sloot af......weet u het zeker.....ja ik weet het zeker.
Uitslag: GEZAKT

Echt waar, wederom gezakt op dit leuke examen. En nu?? Ja ik moest het papiertje hebben voor 1 augustus, zoniet......dan mag ik officieel mijn functie niet meer uitvoeren.

Morgen maar eens in gesprek met mijn leidinggevende en mss dat ik nu al "grote" vakantie mag gaan vieren. We zien wel.

Bij terugkomst thuis nog ff snel naar het ziekenhuis, want de fysiotherapeut wilde namelijk nog 2 woordjes bij de indicatie erbij gezet hebben, zodat hij het kon opgeven als chronische behandeling. De 2 woordjes zijn "motorische uitval". Ik ben nu al een jaar in behandeling bij de fysio en die heeft ook motorische uitval geconstateerd. Afgelopen maandag na al die testen, kwam er weer uit dat wel alles functioneerd maar niet goed en dat er af en toe uitval is. Dus conclusie: "motorische uitval".
De orthopeed bekeek nogmaals de MRI's en zei heel vrolijk, nee hoor geen motorische uitval te vinden.......nee gek he.......op de MRI zijn alleen maar de ontstekingen en de verdikking te zien..........maar hij gaf niet mee. Hij bleef bij zijn standpunt. Ik werd witheet (en dit nog wel met dit warme weer), ik zei daarop, dus u neemt de fysiotherapeut die mij al een jaar behandeld niet serieus??
Nee mevrouw zo moet u het niet zien.......nou zo zie ik het dus wel. Bedankt voor de indicatie en ik zie wel hoe ik het allemaal moet gaan betalen. U schrijft minimaal 3 maanden therapie voor, ik ben goed verzekerd (extra verhoogd ivm mijn klachten zelfs), zelfs topverzekerd, maar de behandelingen raken ook een keer op, vooral als je je iedere week bij de fysio moet melden en de komende tijd 2 of 3 keer per week.

Ik ga het vanmiddag bespreken met de therapeut en dan moet hij maar een klachtenbrief sturen met daarin zijn bevindingen en kijken wat er dan gebeurt.

Ik hoop dat de rest van mijn vrije dag beter gaat verlopen. Ik ga nu lekker nog ff genieten van de warmte voordat ik naar de fysio mag en daarna ga ik weer genieten. Genieten van de vijver, mijn nieuwe bestrating en dan vanavond van de gezelschap van mijn allerbeste vriendin. Dus het gaat nog wel goedkomen vandaag.

 Juul
25.000 bezoeker!!


 

Ja, ja het is een feit, de 25.000e bezoeker heeft zich aangemeld op mijn weblog. Wie het was kan ik helaas niet zien, want ik zat op de motor terug naar huis.........
Op 1 februari 2008 kon ik mijn 10.000e bezoeker al bedanken en nu nog net geen half jaar later zijn er nog meer mensen verslaafd geraakt door mijn verhalen.


Iedereen heel erg bedankt en ik zou zeggen tot snel weer en op naar de 50.000!!

 Juul
Marco in..........

Ik zat gisteren "Hoe word ik een Gooische vrouw" te kijken en wat zag ik nadat het afgelopen was.......volgende week gaat Bridget Maasland op bezoek bij Marco en Leontien. Het zijn volgens mij herhalingen, maar ik weet zeker dat ik volgende week (weer) ga kijken.

Dus voor iedereen die een kijkje wil nemen in het huis van Marco kijk volgende week maandag om 21.30 uur op RTL 8 naar "Hoe word ik een Gooische vrouw" en geniet!


 Juul
 

Wie o Wie??Wie o wie gaat mijn 25.000 bezoeker worden op mijn logje??

Je hebt nog kans om dit te worden, want de teller staat op dit moment op 24.928.

Ik ben benieuwd hoe lang het nog duurt voordat de teller op 25.000 staat. Mss vandaag nog.......mss morgen........maar mss volgende week.

 Juul
 

Nieuwe testen fysio
Vanochtend had ik de eerste afspraak staan voor de fysio. Het oude dossier werd afgesloten en een nieuw werd aangemaakt, papieren werden bekeken en daarmee moet ik ff terug naar het ziekenhuis. Ze moeten er 2 woordjes bijzetten, dan kom ik in aanmerking voor een chronisch mankement en behoud ik de normale behandelingen voor fysio. Dus woensdagochtend maar eens naar het ziekenhuis hiervoor.

Nadat alles weer genoteerd was ging hij mijn reflexen testen.........die deden het allemaal, maar wel in verminderde mate dan bij mijn rechterarm.
Daarna mocht ik nog in een aparaat knijpen zo hard ik kon voor de kracht in mijn handen. Rechts was uiteraard weer goed en links bleef wederom achter. Maar niet verontrustend, want ik had zelfs in mijn linkerarm nog de kracht van een normaal persoon.
De fysio dacht na.......hoe kun jij nu zoveel kracht hebben in je handen??
Eén heel logische verklaring.........loop maar eens een half jaar op krukken, dan krijg je vanzelf veel kracht in je handen.............

Woensdag mag ik wederom terug komen nadat ik examen heb gedaan voor het leuke Nibé examen. En dan gaat hij nog wat testen doen met mijn nek en beginnen met de behandeling.

 Juul
Nieuwe spullen
Net nog ff wat gekeken op internet, want mijn EHBO T-shirt is toch echt wel te groot aan het worden en ik kan mijn koffer dus niet meer mee slepen ivm mijn schouder/nek.
We hebben een ijzeren koffer met een schouder band en omdat wij nogal wat mee sjouwen aan pleisters, bandages, ontsmettingsmiddel, reanimatiespullen e.d. is dat erg belastend voor mijn schouder en mijn oog viel op een rugzak, dat verdeeld mooi het gewicht en trekt niet zo als die koffer.
Ik ben er nu al blij mee.

 Juul
Open dag Helmond Sport
Gisteren had Helmond Sport zijn open dag. Wat een gezellige dag moest worden viel letterlijk in het water.
Om 13.40 uur arriveerde ik en kreeg direct een lunchpakket in mijn handen geworpen (wat een welkom!!), daarna ben ik naar de "verboden voor onbevoegden" ingang gelopen en werd ik direct opgevangen door de organisatie en kreeg ik de plek aangewezen waar wij de eventueel gewonden konden verzorgen.

Rond 14 uur kwamen ook Willy, Carlo en Anton aanlopen en konden we rond gaan lopen. Eerst nog ff alles doorgesproken hoe de dagindeling eruit zag en de portofoons aangesloten.

Na een uur werden we gehaald door de organisatie voor een jongetje wat door de hitte bevangen was. Na wat water en koelte kon hij weer verder gewapend met pet en koele doeken. Het bleek geen overbodige luxe voor ons om nog een portofoon te krijgen waarmee we in contact stonden met de organisatie. Dus ik kreeg er nog 1 bij. Mijn mobiel verdween ook in mijn broekzak, zodat ze mij ook nog telefonisch konden bereiken. Een mobiele eenheid dus aan mij lijf.

Om half 5 begon de eerste wedstrijd tussen Helmond Sport en Willem II. Die eindigde in 0-0. Een zeer gezellige sfeer op de tribunes en het zonnetje erbij, wat wilde we nog meer....Na de wedstrijd liepen we weer over het terrein met de horeca en zagen we Lanning aankomen rijden (de presentator van Hart voor Muziek). Dus ik er direct op af gestapt om met hem op de foto te gaan. Geen probleem en we hebben nog gezellig wat staan praten. Hij moest toen echt weg, want hij was net wakker, moest zich nog douchen en kwam dan later de avond weer terug. Hij gaf ook aan dat hij volgend jaar geboekt is voor de kasteeltuinconcerten, dus dat heb ik direct genoteerd (meer info mag ik helaas nog niet geven)

Niet veel later begon vanuit het niets ineens een grote vechtpartij gezellig op zo'n open dag.  Als mieren krioelde het. Ik ging op afstand de groep volgen, zodat de gewonden direct behandeld konden worden en ik kreeg al direct een patient. Willy liep verder en nam iemand mee naar binnen, belde ondertussen Anton op dat hij moest komen assisteren.
Na mijn eerste patiënt kreeg ik via de porto door dat ik nog iemand bij het spelershome moest oppikken, de jongen mee naar binnen genomen, de schade bekeken, ijs laten halen, ondertussen alvast wat bloed weggehaald zodat de wonden beter bekeken konden worden. Anton was er ook redelijk snel dus hij nam iemand over van me. Beide heren zaten vervolgens met ijs in het gezicht en toen werd er nog een klein jongetje binnen gebracht. Ik vind het al raar dat er op een open dag gevochten moet worden, maar om daar nu ook nog kleine kinderen in te betrekken vind ik echt te ver gaan!!
Gelukkig viel de schade bij het menneke mee en kon na een coolpack weer zijn weg vervolgen.
De politie kwam ook nog om verklaringen af te nemen en aangiftes te doen, waarna de heren hun weg konden vervolgen. Eentje was een Willem II supporter en werd door de politie veilig weggebracht.
Tijd voor mijn diner, een prachtig buffet stond er klaar voor de vrijwilligers, koude schotel, gevulde eieren, verschillende soorten vis, salades, fruit, brood, en rijst met wat vlees.

Onder het genot van het eten stroomde de adrealine weer uit mijn lijf. José arriveerde ondertussen ook en om half 7 zaten we weer op de tribune naar het voetbal te kijken toen de onweer losbarstte. De scheids liet gewoon doorspelen, maar na 20 minuten vond hij het genoeg geweest en doorweekt verliet iedereen het veld.

Tijd voor ons vochtgehalte weer op peil te brengen, dus wij naar de bar, we hadden net besteld en ik kreeg weer telefoon: vechtpartij richting spelershome..........Neeeeeeeeeee!!! niet nogeens...........
Dus zonder drinken liepen we richting spelershome en daar bleek een tafel door de ruit te zijn heengegooid, omdat iemand een appelsap en chocomel wilde wat niet aanwezig was............echt het gaat helemaal nergens meer over. Kleine kinderen stonden bij de deur toen het gebeurde voor de handtekeningen van de spelers te kunnen ontvangen, dus die waren erg geschrokken.

Gelukkig verder geen gewonden, dus konden wij terug om toch nog ons vochtpeil te verhogen.

een tafel als paraplu gebruikenHet feest kon beginnen bij de horeca en er kwamen verschillende artiesten waaronder Henny Weijmans, DJ Bomba, Annie Schilder, Ferry de Lits, Lanning en speciaal uit Engeland overgevlogen de look-a-like Robbie Williams.
Het begon weer erg hard te regenen en te onweren, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was helaas door het weer dus niet meer erg druk, maar de sfeer zat er nog goed in.
Op het einde bleken er nog wat raddraaiers aanwezig en kon een opstootje in de kiem gesmoord worden en werd iedereen netjes het terrein afgeveegd en konden wij ook naar huis en om 00 uur kwam Johan mij ophalen.
Een innoverende dag die nog lang in mijn geheugen zal blijven.


Ik en Lanning


De coach/trainers van Helmond Sport druk in gesprek bij de opwarming


José en ik in actie


José en ik, wat hebben we een lol dit de 5e foto is die ik wil maken van ons


Carlo (na zijn werktijd) en Nicole gezellig samen aan de bar!!


Robbie Williams look a like

En dan nog een klein filmpje van Robbie, maar omdat het zo hard regende heb ik me niet te lang met camera in de regen gewaagd.


 

 

 Juul
Nieuwe uitslag MRI
Eindelijk na bijna een maand wachten kreeg ik vanochtend de uitslag van de MRI die gemaakt is van mijn nek.
Om 11.05 uur had ik een afspraak, maar zoals gewoonlijk ben je dan niet aan de beurt om deze tijd. Werd hij ook nog weggeroepen voor een spoedgeval, dus ik kon mijn lol op daar in de wachtkamer. Uiteindelijk werd ik toch om 11.40 uur binnen geroepen en om 11.50 uur kwam een andere arts naar mij toe.

arts: Hoe gaat het??
ik: Hoe denkt u??
arts: Ik denk niet zo goed.....
ik: U heeft het helemaal juist........
arts: Kunt u wel liggen op uw schouder?
ik: Nee, en ik wordt ook geregeld wakker van de pijn als ik me probeer om te draaien.
arts: Dat had ik al verwacht, maar gelukkig weten we nu wat het is. En het is geen nekhernia, maar......(ojee nu gaat het komen, dacht ik).......tussen de 5e en 6e nekwervel zit een verdikking aan de linkerkant, die dus de pijn ook in de schouder veroorzaakt. Waardoor we dus op het verkeerde pad werden gezet en in eerste instantie alles onderzocht hebben in uw schouder. De ontstekingen zijn hier weer een reactie op. Ik ga u terug naar therapie sturen en u moet nu niet denken dat het met 3 weken gedaan is, maar u moet meer denken in de richting minimaal 3 maanden.
ik: Nou fijn dat het geen hernia is en dat er iets is uitgekomen wat met therapie op te lossen is.
arts: Doet u iets aan sport?
ik: Ja ik ben keepster bij het hockeyen
arts: Als de therapie niet aanslaat binnen anderhalve maand, moet u terug komen en dan mag u ook niet gaan keepen
ik: *slik*, niet hockeyen?? Tjee, is het dan echt zo erg?
arts: U moet het niet onderschatten, dit heeft tijd nodig, veel tijd. Dus doe nu maar rustig aan en ga direct beginnen met therapie.
ik: Oke, bedankt en hopenlijk niet tot ziens....

Onderweg terug naar het werk heb ik direct de fysio gebeld. Ton is op vakantie, waar ik dus van baal, maar Jona gaat me nu behandelen. En Ton gaat het na zijn vakantie wss overnemen.

Ik ben dus de komende maanden nog wel te vinden bij de fysio, maar ik zal fit zijn voor de concertreeks! En ik ga (als het beter gaat) gewoon keepen, dat heb ik vorig jaar ook gewoon gedaan, maar ik zal niet snel nu een duikvlucht gaan maken, want dat is denk ik de oorzaak van de verdikking.....teveel duikvluchten, waardoor mijn hoofd naar achter klapt door de helm. Of mss toch mijn werkplek........die verkeerd ingesteld is geweest........
Ik ga de arbodienst inschakelen om toch nog eens te laten kijken naar de instellingen, zodat het iig niet erger gaat worden.

Ik hoop dat dit het laatste vervelende logje is hierover en dat ik in de komende maanden alleen maar vooruitgang ga boeken.

Voor iedereen alvast een fijn weekend of vakantie voor de diegene die weggaan. Het weer is goed, dus daar gaan we dan maar van genieten!

 Juul
Verbouwing (1)
In september gaat de grote verbouwing beginnen, maar we zijn nu al bezig met de voorbereidingen.
Nieuwe bestrating moest er in. Normaal iets wat je doet nadat er een stuk wordt aangebouwd. Maar goed, ik hoef jullie niet te vertellen dat ik niet normaal ben .

De bestrating komt af van een collega van Johan, die de stenen niet meer kon gebruiken. Deze zijn we dus gaan ophalen en hebben deze netjes achter ons huis opgestapeld. Voor de aanbouw lagen ze dus in de weg, en dan is snel de keuze gemaakt om de bestrating alvast te gaan vervangen. Als er nog iemand interesse heeft na het zien van de beelden in de leistenen.....schroom je niet, wij hebben ze in de aanbieding!!!

Mijn broer en ouders zeiden direct.....jullie hebben veel te veel stenen.......die krijgen jullie nooit allemaal erin.........en wat blijkt........we hadden er maar 200 tekort...........en dan hebben we dus de 15 m2 niet bestraat waar straks de uitbouw op komt te staan.Oke en nu het lachwekkenste van vandaag.........
Om half 7 ben ik begonnen met het fimpje te maken, om 19 uur had ik eindelijk moviemaker gevonden en geïnstalleerd.......om 19.15 uur had ik het filmpje gemaakt en toen......toen kwam het moeilijkste.........het online gooien van het filmpje. Met hulp van 3 kanten is het met dan eindelijk gelukt!! Het is nu 22 uur..............

 Juul
Schoenen voor Wit Licht
2 jaar geleden shopte ik me gek voor rode kleding, dit jaar moeten we in het wit.
Toevallig dat ik vorig jaar witte kleding had aangeschaft, dus die komen nu goed van pas. Ik heb er ook witte schoenen bij, maar daarmee ga ik waarschijnlijk geen 4 concerten mee halen, dus ben ik vandaag naar de outletstore gegaan in Roermond. Ik wilde met de motor gaan, maar het weer zat niet mee vandaag dus om 11 uur besloot ik in de auto te stappen. Met onze nieuwe TomTom rider met Ernie als stem ging ik op weg. Via de grootst mogelijke omweg en veel regen kwam ik na een uur aan in Roermond.
Op de kruising was een ernstig ongeluk gebeurt. Ik zette mijn auto aan de kant neer en ging kijken of ik kon helpen. De politie en ambulance waren al gewaarschuwd en iemand anders had al een hesje aangetrokken en was spontaan het verkeer gaan regelen. De verwondingen vielen gelukkig mee, iedereen was uit de auto's en de hulpdiensten waren snel terplaatse...........Ik kon gaan SHOPPEN!!!!!!

Ik dook direct de Nike shop in en zag meteen de schoenen die ik wilde......gepast.....maat groter........nog een maat groter..........nog groter.............tjeee wat vallen die klein uit zeg, maar uiteindelijk zag ik ook de NL maat erbij staan en toen viel het kwartje en heb ik toch mijn eigen maat kunnen kopen (nee ik ben niet blondT).
En dit zijn ze geworden
 
Ik nam ze niet direct mee, want ik wilde nog verder kijken of ik nog iets anders tegenkwam.....helaas niet dus. Wel nog verschillende zaken van binnen gezien, maar ook niets aan kleding wat ik leuk vond. Nog snel ff naar binnen bij Lafuma en daar zag ik hoezen voor in de slaapzakken, altijd makkelijk, dus die heb ik ook maar meegenomen, want voor 11 euro ga ik niet achter het naaimachine zitten.

In het zonnetje liep ik verder en stopte bij de DE voor een lekkere kop thee en een panini met Mozerella/tomaat/pesto. Ik liep weer bij de Nike shop naar binnen om de schoenen te kopen en had het toen wel gehad. Het begon ook weer te regenen, ik liep terug naar de auto, ik zat er goed en wel in en het kwam met bakken uit de hemel. Ik was nog geen 2 minuten verder en de wegen waren 1 grote watermassa, mijn ruitenwissers konden het niet aan, ik reed ook maar 80 km/uur op de snelweg........handen netjes op 10 voor 3, wat ik zelden nog heb, en goed geconcentreerd reed ik terug naar Brabant.
Eenmaal aangekomen in Deurne was het weer droog.......kocht een parkeerticket en ik was nog niet terug bij de auto en ja hoor........de bui die ik in Roermond had gehad was nu in Deurne volgens mij.........of het was een andere heftige bui. Nu snel rennend naar de schoenenzaak om nog een paar witte schoenen te halen wat resulteerde in deze

Ik ben er helemaal klaar voor. Ik ga geheel in stijl naar Wit Licht in oktober en ik denk dat ik het wel ga redden nu ik 3 paar witte schoenen heb.

Hebben jullie ook al geshopt?

 Juul
"Ik heb de hand van de nacht op mijn keel
De eenzaamheid wordt me teveel"