Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
Mei 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie Haïti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Heerlijke afsluiter van de vakantie!
Nadat donderdag mijn motor weer gereanimeerd was en weer leefde stond ons niets meer in de weg om onze vakantie heerlijk af te gaan sluiten op de Brouwersdam.

Vrijdagochtend lekker uitgeslapen en rond 11 uur besloten we dan maar eens te gaan vertrekken. Uiteindelijk zaten we om 11.20 uur op de motoren en kon de rit gaan beginnen. Na een korte stop bij Tilburg reden we verder naar Breda om mijn vest op te halen bij Diana en René, dat had ik per ongeluk laten liggen na de bruiloft. Daar hebben we een langere pauze ingelast en konden zo weer lekker uitgerust verder aan onze reis.
Net voor 15.00 uur kwamen we aan op de camping, waar we weer hartelijk werden ontvangen. Ik ken jullie!!! Jullie waren hier vorig jaar ook op de motor.......hahaha dat blijft schijnbaar goed hangen dan. We kregen ons plekje toegewezen en het uitpakken van de spullen en het opzetten van de tent kon beginnen. In 10 minuten tijd stond de tent al lekker en brachten we ons vochtgehalte weer op peil. Om 17.00 uur kreeg ik een sms of we al in aantocht waren, maar wij moesten nog eten en dat deden we gezellig op de camping (Raviolli met een broodje!!). We gingen daarna de bus opzoeken die ons naar het terrein ging brengen en al snel kwam hij aanrijden en we waren netjes op tijd bij de ingang van het terrein. De hekken gingen open en wij konden direct doorlopen.......nouja bijna dan.....want we werden gesnapt dat we een camcorder bij ons hadden en dat was toch niet echt de bedoeling. Jammer, maar helaas.
Mijn motor is weer levend!!
Het opladen van de accu verliep niet zoals we gehoopt hadden, dus hebben we hem maar op de aanhanger gezet om vervolgens naar Eindhoven te rijden.
Daar was de nieuwe accu inmiddels al opgeladen en werd er ingezet.......1 keer de startknop gebruiken en hij deed het weer!!!

Ik kon mijn motorpak aantrekken en lekker weer wegscheuren .
Thuis aangekomen hebben we direct de spullen opgebonden, klaar voor vertrek!!!

  
 
Als jullie ons morgen zien rijden........er mag gezwaaid en getuuterd worden!!

 Juul
Mijn motor is dood :(
Vanochtend hebben we alle spullen bij elkaar gezocht en zijn driftig gaan inpakken, want we willen op de motor!!

Alles past gelukkig nog in de zakken, dus dat was geen probleem. Wilde we de motoren alvast gaan aftanken, zodat we dat morgenvroeg niet meer hoefden........wil mijn motor niet meer starten . Gelukkig dat we dit nu deden ipv morgen, want dan had ik een groter probleem gehad.
De motor aan de lader gelegd, ondertussen Motorhuis Eindhoven gebeld of ze een accu op voorraad hadden voor mijn scheurijzer en gelukkig was dat zo. Die ligt nu lekker aan de lader daar. Na een half uur geprobeerd om mijn motor weer te starten......hij draaide 1 keer rond en toen was hij weer dood .  Geprobeerd om aan te duwen.......daar is het ten eerste veel te warm voor een kolos van 200 kilo met nog iemand erop en ten tweede mocht het niet helpen. Dan maar weer terug aan de lader. Inmiddels zit ik enorm te zweten in mijn motorbroek , maar we gaan het zometeen nogmaals proberen.
Johan heeft onlangs ook een nieuwe accu gekregen en aangezien het allebei dezelfde motoren zijn en de accu's er ook evenlang inzitten kan het dus wel zo zijn dat die van mij nu ook gewoon helemaal op is net zoals die van Johan een paar weken geleden.

We zijn er dus bijna gereed voor!!! En ik heb er zin in!!

See you at CAS!

 Juul
Hoe gaat het nu....
Bijna een maand geleden werd er een spuit in mijn nek gezet voor de zenuw die beschadigd is. Een behoorlijk pijnlijke ingreep was dit, maar ik ben zo happy op dit moment!

De zeurende pijn verdween al erg snel en had ik alleen last van af en toe een flinke pijnscheut, daar kan ik goed mee leven. Inmiddels zijn we ruim 3 weken verder en het gaat nog steeds goed. Ik pak weer steeds meer dingen op........zoals strijken , dat was er bij in geschoten de afgelopen maanden dus ik had een hele berg weg te werken en na 2 dagen is dat ook gelukt . Ook het poetsen in huis gaat steeds beter, dus er is zeker vooruitgang.

Ik moet natuurlijk nog wel steeds uitkijken dat ik geen dingen ga doen, waarmee ik het verslechter, zoals zware dingen tillen, rijken naar iets wat ik wil pakken e.d. Maar dat gaat me redelijk goed af allemaal, ik roep gewoon hulp in en krijg die meestal ook .

Volgende week mag ik weer terug naar het ziekenhuis dan krijg ik mijn vervolgbehandeling. De vorige keer hebben ze de zenuw verdoofd en nu krijg ik warmte ingespoten om ook de zenuw weer te blokkeren. Dit vernietigt de vezels die de pijn transporteren maar niet degene die nodig zijn om de spieren aan te sturen.

Ik hoop dat het nu in deze lijn gaat doorzetten en dat ik snel weer fulltime aan het werk ben. Ik ben al redelijk ver op dit moment met opbouwen, ik zit van 3 keer 2,5 uur nu al op 4 keer 6 uur, dus dat is al een grote verbetering. In september hoop ik weer 36 uur te werken!

Ik ga nog even genieten van onze vakantie en het super mooie weer!!

 Juul

Niet eerlijk
Ik las op het logje van Marlies dat ze benaderd was door T-Mobile om haar abonnement te verlengen. Ik moest hier meer van weten, omdat ik ook voorheen Orange had en dus ook automatisch naar T-Mobile ben gegaan.

Ik heb maar eens gebeld naar T-Mobile om te vragen of ik ook al een nieuw abonnement kon aanschaffen, maar helaas, dat lukt nog niet. Binnenkort krijg ik een brief, wanneer konden ze nog niet vertellen, maar dan kan ik ook een leuk nieuw toestel aanschaffen.
Ik ben al een tijdje aan het kijken en mijn oog viel op de Nokia 5800 ExpressMusic. Bijna alle ins en outs ken ik al van dat mooie toestel.

Johan is bij Vodafone en we keken even wanneer hij zijn abonnement kon verlengen en wat bleek, dat kon hij nu al doen. Aangezien zijn toestel niet zo goed meer werkt, gingen we maar direct naar de Vodafone winkel om het te regelen.........en wat doet hij......hij kiest gewoon MIJN toestel........dat is niet eerlijk . Ik wilde dat toestel.....wat moet ik nu als ik straks een nieuw toestel mag uitzoeken?? Dezelfde nemen.......in een ander kleurtje misschien??
We zien wel tegen die tijd, misschien dat er dan een nieuwe nog mooiere Nokia touchscreen telefoon op de markt is gekomen, waar ik dan lekker mee ga pronken.

 Juul
Een mooi paar!!
Vrijdag 19 juni 2009, de trouwdag van Diana en René.
Maanden hebben zij er naar toe geleefd.
Maanden ben ik bestookt met mailtjes, smsjes en telefoontjes om alles mee te regelen, mijn advies te geven en kritisch alles te bekijken.

Soms was het stressen voor het bruidspaar, terwijl ik dan weer heel rustig alles bekeek en de rust weer naar het bruidspaar kon overbrengen. Heerlijk om regelmiep te mogen zijn.

Ik vertrok op donderdagmiddag al naar Breda om de laatste dingen te doen. Al snel na aankomst vertrokken we naar "De 7 Heuveltjes" om daar de laatste dingen te bespreken en na een half uurtje gingen we naar "Kasteel Bouvigne" om daar de locatie te bekijken waar we de foto's zouden gaan nemen. Weer een stukje stress wegnemen, zodat we op de trouwdag zelf direct wisten waar we foto's wilden nemen. Na een klein uurtje gingen we terug naar huis om daar de boel te versieren. 75 pomponnetjes moesten nog uitgevouwen worden en daarna opgehangen worden in de haag. Mitchel reed af en aan met zijn vrachtwagen waar we de pomponnetjes indeden zodat de ophangploeg ook verder kon hihihi. Balonnen werden ook opgeblazen en aangezien Diana een fobie heeft voor balonnen hebben we veel kunnen lachen.
In de avond hebben we nog de laatste dingen doorgesproken en gingen op tijd naar bed.

Vrijdag 19 juni:
Om half 6 werd ik wakker, ging naar het toilet en dook weer terug op mijn matrasje, maar om half 7 was het gedaan met de rust en stond ik ook maar op.
De poort moest nog versierd worden, die hadden we bewust niet versierd omdat het nog zou kunnen gaan regenen in de nacht. Daarna kon het echte werk gaan beginnen. De kapper kwam binnen en begin de kapsel van Ria, Amber en Diana in model te brengen. Niet veel later kwam Marijke voor de visagie en ik moet zeggen Marijke heeft knap werk afgeleverd (had ook niet anders verwacht hahaha).
Amber werd erg zenuwachtig en wilde om half 11 al haar jurk aan, dit hebben we kunnen rekken tot 12 uur gelukkig zodat ze nog lekker wat heeft rond kunnen hyperen.
Om half 1 hebben Marijke en ik de jurk bij Diana aangetrokken.......moet je nog plassen??....Nee was het antwoord.......maar na 5 minuten moest ze toch naar het toilet. Jurk weer uit.......plassen.......jurk weer aan, als een volleerd team ging dat erg soepel!!
We namen afscheid van Marijke en het wachten kon beginnen.

Ik kreeg een seintje van Ria dat René in aantocht was, dus de video camera werd goed gezet, Diana nam haar plek in in de gang en ik zette Amber buiten bij de deur neer.
Amber kreeg haar polscorsage waarna René aanbelde en Diana de deur open deed. Wat een mooi moment!

Mitchel zag er ook heel mooi uit in zijn 3-delig pakje en vond het allemaal wel erg interessant. Al snel konden we vertrekken naar het stadhuis voor het officiële gedeelte. Onder de ceremonie werden heel wat traantjes weggeslikt door het bruidspaar, maar er werd ook volop gelachen, vooral door de streken van Mitchel. René heeft zelfs zijn stoel afgestaan aan Mitchel en daar zat het menneke dan op een hele grote stoel .

Diana en René tekenden het huwelijkscontract, waarna Ria en ik ook mochten tekenen. Ik vroeg nog of ik echt zou gaan tekenen. (Iedereen deed het zo braaf, dus ik wilde ff wat vertraging erin brengen). Uiteindelijk heb ik dan toch maar getekend voor dit mooie paar.
 
We zette de gasten af bij "De 7 Heuveltjes", waarna wij al snel vertrokken naar "Kasteel Bouvigne" voor de bruidsreportage te maken. Daar hebben we ook veel lol gehad, vooral met de champagne. René en Diana dronken de helft leeg (netjes uit de glazen) en Glenn en ik deelden de andere helft (gewoon zo uit de fles). Mitchel en Amber mochten ook proeven en Mitchel kon er geen genoeg van krijgen hihihi.


 

 
Rond 16.15 uur waren we weer terug bij de gasten, waar we rustig bij konden komen en genieten van het zonnetje wat de hele dag heerlijk heeft geschenen.
Rond 17.00 uur gingen we aan tafel en mocht ik nog een speech geven. Ik had wat op papier gezet, maar daar heb ik me niet echt aan gehouden. Ik heb volgens mij een paar dingen dubbel verteld (moet ik ook maar geen alcohol midden op de dag drinken), maar het belangrijkste heb ik verteld. We hebben geproost op het bruidspaar en natuurlijk ook hun toegezongen met z'n allen. Daarna hebben we lekker gegeten.

Om 19.00 uur begon de receptie met aansluitend de feestavond. We hebben genoten, gelachen, gedanst en gehuild, wat een heerlijke dag was het. Als laatste dans werd er "Stop de tijd" gedraaid. Het bruidspaar in het midden en de rest in een kring erom heen, dit was de afsluiter dachten we, maar nadat de tranen weer opgedroogd waren zongen we nog uit volle borst "Brabant" van Guus.
Het werd tijd om naar huis te gaan. We lieten een taxi komen voor het bruidspaar, Amber en Mitchel gingen bij mij in de auto. Al snel sliepen de kinderen in de auto. Na thuiskomst plofte Diana direct op de bank en viel als een blok in slaap (niet gek als je al 24 uur wakker bent ). René en ik brachten de kinderen naar bed, pakten nog alle spullen uit de auto en maakte daarna Diana weer wakker, want die moest toch echt naar boven.
Het was een heerlijke dag. Ik heb enorm genoten van dit prachtige stel.


 Juul
Security!
Afgelopen dagen was het kermis in Deurne en aangezien wij daar allebei zijn opgegroeid en het niet ver is, gaan we ieder jaar ff een kijkje nemen. Gezellig wat kletsen met bekenden en de attracties bekijken.

Ieder jaar staan we er ook versteld van dat de kermis eigenlijk zo klein is, wij zijn inmiddels de kermis in Helmond gewend en die is een stuk groter.
We liepen rond en zagen ineens een hele leuke attractie en ook nog gratis ook!! Daar worden we vrolijk van. Om 20.15 uur was de volgende show, dus we zorgden ervoor dat we op tijd daar weer waren en een goede plek veroverden zodat ik wat kon filmen en foto's kon maken, want heel toevallig had ik mijn kleine camera bij me.
Hij zette een mooie show neer met zijn motor, kijk maar naar onderstaand filmpje.Bij de draaimolen zagen we ineens een zwarte bouvier en vonden het grappig om te zien dat hij een band om had met Security erop. Ik maakte wat foto's en ging wat dichter naar hem toe.......hij was niet zo gecharmeerd van mij en deinsde terug hihihi, maar ik heb wel een mooie foto kunnen nemen van hem.Slapeloze nacht en een natte rit :(
Gisteren toen we thuiskwamen van het personeelsfeest van Johan zijn werk hoorde we dat er ergens in de buurt een feestje was. Helemaal gezellig natuurlijk, de muziek stond op een normale volume, dus niets aan de hand.

Het werd later en later, ik zat nog de foto's up te loaden op de pc en de muziek ging harder en harder. Ik liet het maar gaan, had zoiets van ach dat volume gaat zo wel naar beneden. Maar helaas dat gebeurde niet. Om half 1 had ik er helemaal genoeg van en ben 2 deuren verder bij de buren binnen gelopen, want daar was het feestje.
Ik vroeg netjes naar de heer des huizes en al snel was hij gevonden. Ik stelde me voor, want het zijn net nieuwe buren en we hadden nog geen kennis gemaakt.
Ik vroeg of de muziek wat zachter mocht, omdat er ook nog mensen zijn die komende ochtend er vroeg uit moeten. Het was geen enkel probleem en hij zou de muziek zachter zetten.
Ik was inmiddels alweer thuis, sloot alle deuren en ramen om toch zoveel mogelijk geluid te weren, maar de muziek bleef gewoon erg hard staan, het volume is niets omlaag gegaan, maar alleen maar omhoog. Om 1 uur lag ik nog klaarwakker in bed en vond het nu echt genoeg, belde de politie voor geluidsoverlast en de aardige politieagente snapte het helemaal en vond ook dat het wel erg hard tekeer ging terwijl we alles dicht hadden. Ze kon het gewoon letterlijk volgen. Als er een auto vrij is zullen die ernaar toe gaan mevrouw...........
Eindelijk om half 2 arriveerde de politie. De muziek ging gelijk op zacht........pffffffff gelukkig, nu kunnen we mss nog een paar uur slapen. Maar dat lukte niet echt, want nu begonnen ze hard te schreeuwen....."Hee buurvrouw, de muziek staat nu zacht, maar we kunnen nog hard schreeuwen om je toch wakker te houden!!"  GRRRRRRRRRRRRRRR
Rond half 4 was het eindelijk rustig en kon ik gaan genieten van nog 4,5 uur nachtrust .

Om 8 uur liep dus de wekker af, want we moesten ons opmaken voor Truckersday in Stiphout waar we het verkeer gingen regelen. Het was nog droog, maar al snel na aankomst begon het helaas te regenen. De temperatuur was goed, alleen die regen daar baalden we van.
Foto van 2008Om 11 uur konden we vertrekken en reden we met zo'n 60 motoren voor de vrachtauto's uit om onze plekken in te gaan nemen. Het regende nog steeds, ik voelde dat mijn pak niet al die regen meer tegen zou gaan houden, maar ach ik doe het voor al die gehandicapten die een dagje van hun leven hebben om mee te mogen rijden in een vrachtauto!
Eenmaal op onze plek was het spontaan droog tot de laatste vrachtwagen voor bij was (400 stuks), daarna begon het weer te plenzen. We reden de stoet achterna, haalden vrachtwagens in, reden over het fietspad, want we zouden eventueel nog ergens anders geplaatst moeten worden. Toen we bij de volgende halte aankwamen hoorden we al dat het niet meer nodig was en reden terug naar het motorcafé, waar we nog wat dronken en onze hesjes af mochten geven. Daarna snel naar huis en lekker warm worden onder de douche ........oh wat kan dat dan heerlijk zijn!!
Onze pakken zijn doorweekt en hangen nu te drogen, overal dweilen onder gelegd, want binnen 2 minuten hadden we binnen ook wateroverlast .

En nu ga ik lekker buiten genieten van het zonnetje wat inmiddels is gaan schijnen .

 Juul
Vijvergolf

Zaterdag hadden we een bedrijfsuitje van het werk van Johan.
Johan moest eigenlijk werken tot 16.00 uur, maar zijn dienst werd al om 13.30 uur overgenomen, zodat we erbij konden zijn.
We moesten om 14.55 uur bij AquaBest zijn bij de skihut........laat ik daar nu vorig jaar ook zijn geweest met de teambuilding van mijn werk . Johan wist de weg tot AquaBest en ik op het terrein, dus dat ging helemaal goedkomen.
De activiteit was vijvergolfen en met z'n 10-en begonnen ze fanatiek de ballen in het water te meppen. Na een half uurtje werden we de wei ingestuurd, waar een 9-holes baan gelopen mocht worden.

Ik deed niet mee, maar maakte me nuttig met foto's maken en genieten van de zon, want die scheen volop.
 

 
stiekum gemaakt door een andere paparazifotograaf

 
 

Na het potje golf was er een echte prijsuitreiking en Johan werd gewoon 2e!
Het was inmiddels 17.00 uur en we mochten terug naar de zaak waar we gingen bbq-en. Er schoven nog wat meer collega's bij en het was erg gezellig. Er was voldoende vlees, salade, fruit en stokbrood en er was zelfs voor de kinderen frites gehaald waar wij ook lekker van hebben gesmuld. Rond half 8 vonden we het wel welletjes en bedankten de mensen van de organisatie. Ik kreeg nog 2 usb-sticks om de foto's op te zetten en een keycord als dank voor het maken van de foto's.

We hebben genoten! En ivm de privacy deze keer geen foto's met mensen erop.

 Juul

Een klein tipje van de sluier
Volgende week vrijdag gaan Diana en René trouwen en vandaag mocht ik mijn kleding gaan passen.
De broek paste goed, was alleen te wijd in de taille (vrouwenkwaal), het tuniek paste ook was allen iets te groot aan de bovenkant (smal gebouwd) en de bolero zat goed tot ik de pose aannam om foto's te maken, toen bleek het net te strak te zitten aan mijn armen (spierballen te groot), maar dit wordt uitgelegd. Dinsdag mag ik terugkomen en het nogmaals passen.
Ik heb een staal meegekregen van mijn tuniek en die wil ik dan ook wel onthullen. De rest blijft topsecret!Nog 1 dagje werken en dan heb ik vakantie. Johan krijgt maandag pas vakantie, maar het weekend gaat hij wel overleven met de vakantie in het vooruitzicht.
Heerlijk 2 weken niks.....nouja....niks.....verkeer (ont)regelen bij truckerday in Stiphout, de bruiloft van Diana en René en dan een weekje niks, lekker aanrommelen in huis, wandelen, fietsen, motorrijden.

 Juul
"Je ziet al veel te lang geen licht
Ook al schijnt de zon"