Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
Mei 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie HaÔti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Kater aangeboden

Nee ik bedoel geen kater die je overhoudt aan te veel alcohol, maar zo'n echte mooie zwarte kater die je als huisdier kunt houden.

Ivm onze verhuizing naar Vlieland hebben we moeten besluiten om 1 kat weg te doen ivm plaatsgebrek. Dus heb je interesse in een lieve gecastreerde kater, genaamd Blacky, laat het mij dan zo spoedig mogelijk weten.Informatie over Blacky:
Kater, Europesche korthaar, gecastreerd, gechipt en geŽnt.
Hij komt niet op schoot liggen, maar wil wel aandacht.
Kan goed overweg met andere katten, als deze ook redelijk rustig van aard zijn.
Hij doet zichzelf en als hij aandacht wil dan komt hij daar zelf wel om vragen.
Wij hebben hem altijd binnen gehad, maar als hij de kans krijgt bij een openstaande deur, dan is hij ook weg. Gelukkig blijft ie dan wel in de buurt en rammelen met een etensbak wil altijd wel helpen om hem terug te krijgen.
Blacky is inmiddel 9 jaar oud, maar super lief en rustig.

Te Koop
Eindelijk is het zover, gisterenmiddag is ons huis op Funda geplaatst.

Wil je gluren in ons huisje wat nu te koop staat dan mag dat voor deze keer.

Klik op de foto en je komt direct op de juiste pagina terecht


Vanochtend kreeg ik van de makelaar al een telefoontje dat er aankomende dinsdag al een geÔnteresseerde komt kijken.
Ik ben super blij dat er al zo snel iemand komt kijken, dat is alleen maar goed.
Nu moet ik alleen dit weekend weer flink aan de slag, zodat alle kamers goed toegankelijk zijn.
Inmiddels hebben we al 1 kast gedemonteerd, waar weer genoeg motorspullen uit zijn gekomen en hebben we 1 kant op zolder achter het schot leeggehaald. Dus nog ff ruimen en inpakken komende dagen en dan is het ook weer netjes voor dinsdag. Daarna gaan we gewoon weer vrolijk verder met kasten uitruimen en demonteren.

Afstrepen
Het lijstje in mijn hoofd wordt langzaam aan korter en korter.
Inmiddels zijn er al weer veel dingen geregeld zoals vergunning aanvragen bij de Gemeente Vlieland voor de verhuisauto, overtocht regelen bij Doeksen voor de verhuiswagen, natuurlijk ook het reserveren van de verhuiswagen.

Ook is de tekst voor de brochure van ons huis binnen gekomen en na een kritische blik en een paar kleine aanpassingen hebben we deze ook akkoord gegeven. Ons huis is vandaag op internet geplaatst, dus we zijn helemaal happy. We hebben ook al geregeld dat we op 6 juni mee doen met de "Open Huizen" route en hopen natuurlijk dat er serieuze mensen ons huis komen aandoen.

Ondertussen gaat het opruimen/inpakken/uitzoeken/demonteren e.d. ook gewoon door en er komt schot in de zaak. We zien dagelijks goed de verschillen en merken deze ook. Zoals afgelopen nacht........Johan had gisteren de ombouw van ons bamboebed gedemonteerd, we hebben nu echt een heel klein bedje lijkt wel omdat het bamboe het erg kolosaal maakte. Ik sliep redelijk snel, maar merkte wel dat ik vannacht een keer wakker ben geworden, omdat mijn been uit bed viel en niet op het bamboe terecht kwam. Johan heeft erg onrustig geslapen, ook omdat hij de ombouw miste en met zijn hoofd tegen de muur aan kwam te liggen......ach ja alles komt goed en went op den duur.

Nieuwe layout
Afgelopen 2 dagen waren heerlijk. Zaterdag lekker genoten van het zonnetje, ff de stad in geweest om een verjaardagscadeautje te halen en laat in de middag naar de verjaardag.
Zondag lekker uitgeslapen, daarna strijkplank in de zon gezet, parasol uitgeklapt zodat de gestreken was niet in de zon zou liggen en ik kon aan de slag. Nadat dit af was heb ik Johan wakker gemaakt, want we hadden nog een bbq bij mijn broer. Aangezien mijn ouders op vakantie gaan vonden we het wel leuk om zo nog even bij elkaar te zijn.
Toen we daarvan thuis kwamen hebben we nog wat spullen van de zolder gehaald, 2 kasten en een slaapbank staan nu in de woonkamer, gelukkig niet voor lang, want dit wordt over een paar uur opgehaald.
Johan moest weer gaan werken en ik had ineens creatieve vingers en begon met het maken van een nieuwe layout. Na een tijdje heb ik gewoon 2 nieuwe layouts gemaakt. Aangezien je maar 1 layout op je log kunt zetten denk ik dat ik de mooiste heb gekozen.


Dit was mijn 1e creatie, maar ik vond de foto's niet mooi in het kader staan.

Dus daarna ben ik nog ff verder gegaan met als eindresultaat:


Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!!

Puinruimen
Zoals gezegd hebben we een makelaar gekozen en vandaag kwam hij al foto's maken en alles opnemen om de brochure te maken.
Gisteren was dus even een stressdagje, want ik moest werken van 8.30-20 uur. Johan had overdag al de hele dag opgeruimd en†dozen gesjouwd en ik mocht in de avond nog aan de slag. Om half 1 hield ik het voor gezien en dook ik mijn bedje in. Half 7 liep de wekker weer af om de laatste dingetjes nog te doen die nodig waren. Maar om nu zo vroeg al te gaan stofzuigen vond ik een beetje overdreven, dus dat liet ik liggen voor Johan.
De makelaar complimenteerde Johan dat het er allemaal goed uitzag en met maar kleine aanpassingen waren de foto's snel gemaakt. Alleen de zolder daar was hij niet tevreden over. Er staan teveel kasten op onze mega zolder. Dus die moesten leeggeruimd worden en van de zolder afgehaald worden. Mooi klusje voor mij weer vanavond. Johan ging slapen en ik ging ruimen. Van half 7 tot half 11 flink doorgewerkt en de kasten zijn leeg, de zolder is gepoetst, dus het komt toch nog allemaal goed. De kasten mag Johan morgen samen met de makelaar van de zolder af tillen, dat is het enige nog wat moet gebeuren.

Vandaag zijn er ook onze verhuisberichten aangekomen bij familie en vrienden. We hadden deze dinsdag gemaakt en konden nergens vinden wanneer deze verzonden werden, maar dat bleek dus al na 1 dag te zijn. Beter te vroeg dan te laat denk ik dan maar. Alweer allemaal dingetjes die afgestreept kunnen worden van de lijst.
Dit weekend ga ik het even rustiger aan doen en dan vanaf maandag weer vol ertegen aan. Ff een kleine rustpauze doet een mens goed.Update: Signeersessie Ruben Procopio
Ruben Procopio was in Helmond voor een signeersessie van zijn beelden.
Iedereen die een beeld had en zich had ingeschreven voor deze avond mocht zijn beeld(en) laten signeren.
Ik had me niet ingeschreven voor de avond, maar kreeg een persoonlijke uitnodiging vanuit de Disneywinkel om toch even aanwezig te zijn en mijn beeld te laten signeren.
Rond half 8 arriveerde ik op de fiets (ja ik ben ook nog wel een beetje sportief) bij de Disneywinkel en werd hartelijk ontvangen door het personeel. Net op tijd was ik er, want de avond werd net geopend met eerst een woordje van Pim en daarna kwam Ruben zelf aan het woord.

Bijna zijn hele familie werkt bij Disney en hij vertelde hele verhalen. Rond half 9 was ik aan de beurt voor het signeren en na een leuke begroeting en een klein praatje werd mijn beeld tevoorschijn gehaald. Hij signeerde het keurig en we kletsten nog wat verder. Zo kwam ook ineens de verhuizing ter sprake en hij zei: "Everyone has to do this, it's good for your health and body! You're one of a kind, I wish you all the luck of the world". Na deze woorden was het helaas tijd voor mij om weer te gaan. Ik nam afscheid van iedereen en bedankte ze nog voor de uitnodiging. Ik moest alleen plechtig beloven dat ik voor 7 juni nog een keer binnen loop, zodat we afscheid kunnen nemen.

Het was kort maar krachtig zullen we maar zeggen.*UPDATE*
Ik was net thuis, gooide bovenstaande tekst online, werd ik gebeld door de Disneywinkel. Ik mocht nog even terugkomen met mijn beelden, want Ruben had alleen het bankje gesigneerd, omdat hij hieraan meegewerkt had. De heks werd dus niet gesigneerd, maar nu bleek ineens dat hij deze ook mocht signeren. Dus ik stapte weer op de fiets met de beelden en ging terug, want dit maak je maar 1 keer mee dat dit kan. Na even wachten mocht ik weer plaatsnemen bij Ruben en hij excuseerde zich dat ik hiervoor terug had moeten komen. Ach ik woon in de buurt en het is maar 10 minuten fietsen, dus geen enkel probleem. "By bike?? Are you crazy??" †Nee hoor, gewoon prettig gestoord. Hij vond het lef hebben om met deze beelden op de fiets te stappen. Gelukkig zitten ze goed ingepakt en kan er eigenlijk weinig mee gebeuren, maar ik snap zijn bezorgdheid. De foto's hiervan heb ik nog niet, want deze heeft Wim met zijn toestel gemaakt. Wellicht als ik ze nog krijg, dan plaats ik ze hier nog bij.

Updeetje
Vandaag weer heerlijk gerommeld in huis.
Ons goede serviesgoed is ingepakt wat we niet meer gaan gebruiken voorlopig.
Alle vazen uitgezocht en ingepakt, kookboeken heb ik op dit moment ook niet nodig, dus die zitten ook al in een doos.
Verder kwamen ze vandaag een leuk pakketje afleveren, namelijk iets leuks voor mijn collega's, wat het is ga ik nog niet verklappen, want mijn collega's lezen ondertussen ook regelmatig mijn logjes. Daar moest nog wat aan geknutseld worden, dus dat heb ik ook maar even gedaan.
Direct ook maar even uitnodigingen gemaakt voor de "afscheidsborrel", die ligt nu ter goedkeuring voor Johan gereed.


Verder heb ik vandaag mijn contract op de bus gedaan, dus dat is ook weer geregeld. En heb ik contact gehad met de man die aan de achterkant op de bovenverdieping woont. Even wat zaken doorgesproken hoe we het ťťn en ander regelen met wasmachine en keukengebruik en dat was zo geregeld en voor ons gaf het duidelijkheid wat we nog in moeten pakken en wat opgeslagen kan worden.
Ook nog even gebeld en gemaild met onze huurbaas en die hebben akkoord gegeven dat we in het weekend van 26-27 juni terecht kunnen om de vloerbedekking eruit te halen en er nieuwe neer te leggen en om alles in te huizen.Het krijgt allemaal vorm nu, want ook de verhuisberichten zijn in de maak en de makelaar van onze keuze is op de hoogte gesteld en aankomende donderdag komt er een bord in de tuin dat ons huis "Te Koop" staat. Nog mooi geregeld voor het Pinksterweekend, zodat mensen die toevallig gaan wandelen het al direct zien en een ander voordeel is dat onze buurvrouw zondag bevallen is van een dochtertje en daar ook de visite de komende tijd ook wel over de vloer gaat komen. Dus wie weet zit er wel een potentiŽle koper bij.

Het is toch nog een hele update geworden ineens, maar als je vroeg opstaat heb je een hele dag de tijd om veel te doen.

Nu ga ik als de sodemieter douchen en omkleden, want ik ga zo naar de Disneywinkel. Daar komt vanavond Ruben Procopio. Hij is een tekenaar en maker van Disneybeelden en laten wij nu net een beeld hebben van hem. Dus dat wordt vanavond gesigneerd, weer een uniek stuk erbij in onze verzameling!

Excuses
We zijn beland in drukke weken.
Drukke maar leuke weken!
Alles uitzoeken, inpakken, weggooien en opslaan. Alles wat we mee willen nemen in aparte dozen doen en zorgen dat die niet in de opslag belanden.
We schieten al lekker op, vandaag zijn er al 8 vuilniszakken met spullen in de container beland, ik ben benieuwd hoeveel zakken er nog gaan volgen, maar 1 ding is zeker: Het ruimt lekker op.

Aangezien wij dus druk zijn met alles te regelen, in te pakken en weg te gooien ben ik de komende tijd wat minder op de logjes te vinden. Ook msn, twitter en Hyves zullen minder door mij bezocht worden, gewoon omdat we alle tijd nodig hebben om alles op tijd gereed te krijgen. Dus hierbij alvast mijn excuses voor het minder reageren overal. Ik zal wel proberen om zoveel mogelijk logjes toch bij te houden, zodat ik op de hoogte blijf van al jullie verhalen.

Ik hoop op jullie begrip.

Blacky is Witje geworden

Afgelopen week begonnen met de slaapkamer op te knappen.
Onze lieve katten hadden namelijk wat behang gestript in de afgelopen 8 jaar en we wilden eigenlijk dit jaar opnieuw gaan behangen, maar door onze verhuizing gaan we dat niet meer doen. Maar die gestripte stukken is ook geen gezicht voor de foto's en als mensen naar ons huis komen kijken, dus begon ik dinsdag ijverig om de beschadigde stukken eruit te snijden en opnieuw te behangen. Na 2 uurtjes was alles weer netjes hersteld en had ik zelfs het onderste gedeelte alweer in de verf staan.
Vandaag moest ik nog het bovenste gedeelte texen en een donkerbruine rand erin maken op de helft ongeveer.
Ik pakte de emmer met tex en begon weer met roeren, kwasten en texen. De buurvrouw zag me staan en riep me om nog even bij te kletsen. Hangend boven uit het raam kwamen de katten ook nieuwsgierig even kijken en voordat ik het wist zat onze Blacky onder de tex.......Tja een zwarte kat met bijna witte tex, dan moet ik zijn naam maar wijzigen in Witje. Hij wil niet gewassen worden, dus het zal eruit moeten slijten. Ben benieuwd wanneer Witje weer Blacky kan gaan heten .

Weekje Portugal

Mijn ouders hadden ons uitgenodigd om mee te gaan naar Portugal, omdat ze 40 jaar getrouwd waren en met 11 man vertrokken we op koninginnedag.
Bij aankomst op het vliegveld in Weeze bleek onze vlucht anderhalf uur vertraging te hebben, dus we hadden nog alle tijd voor een drankje en hapje te eten. Ineens zagen we dat we toch snel moesten gaan doen, want het uur was een half uur geworden. Dus snel inchecken, strippen bij de douane, daarna weer alles aantrekken en we konden door naar de gate.......daar mochten we nog uur hangen .
Bij het opsteigen†voelde ik al direct de druk†in mijn schouder, het leek wel of er een touw steeds strakker werd aangetrokken†en een uur voor de landing hield ik het niet meer†van de pijn, maar concentrerend op mijn ademhaling lukte het om dit laatste uur ook nog door te komen.
Bij aankomst in Faro konden†we direct onze auto's in gebruik nemen en na een bezoekje aan†het tankstation waar we direct ook drank en chips insloegen voor de eerste avond konden we vertrekken naar onze Villa in Quarteira.

Een hele mooie villa met zwembad in de tuin en Johan en ik besloten de slaapkamer in beslag te nemen op†de begane grond met ensuite een badkamer, hoe luxe kun je het hebben†.†

Zaterdagochtend besloten we dat het een rustdag ging worden. We gingen samen met mijn schoonzus en nichtje wandelen naar de supermarkt in de middag......dit werd een lange wandeling, want diegene die in de ochtend de boodschappen hadden gedaan, hadden zich 1 rotonde vergist om ons de weg te wijzen. Maar na een telefoontje kwamen ze ons halen en besloten we naar een andere supermarkt te gaan dichtbij het strand. Natuurlijk moest toen ook direct het strand bezocht worden en ik stuitte direct op heel veel schelpen. Maar na een half uurtje werd het toch echt tijd om terug te gaan, want de bbq moest aangestoken worden.

Zondag zijn we met z'n allen naar het strand gegaan en heb ik heerlijk met mijn neefjes schelpen gezocht en in het zand gespeeld. In de middag hebben we nog even in de tuin in de zon gelegen en de kids vermaakte zich goed met ome Johan in het zwembad. In de avond zijn we in de haven van Villamoure gaan eten. Maar voordat we gingen eten moest er nog geshopt worden en ik zag een Hummer staan, dus die moest ook even geÔnspecteerd worden. Helaas was het een H3 (kleiner dan een H2) en dan is het een beetje een speelgoedautootje, maar goed.....het is en blijft een Hummer.

Maandag zijn we een route gaan rijden, helaas waren alle bezienswaardigen gesloten die dag, maar toch hebben we genoten van het uitzicht en de kleine wandelingen tussendoor. Het werd te laat om nog te gaan shoppen, dus dat bewaarden we voor de dinsdag en zijn we naar Albufeira gegaan. Een heel gezellig centrum was snel gevonden aan het strand en er werd flink geshopt door iedereen. Genietend van het zonnetje, terrasje, het lekkere eten en het shoppen gingen we bepakt en bezakt terug. In de middag nog even een uurtje in de tuin gelegen en daarna zijn we heerlijk gaan eten bij een lokaal restaurantje. Johan en mijn schoonbroer gingen na het eten nog even naar de kroeg voor een potje poolbiljart en goed geolied kwamen ze terug. Ik lag inmiddels al op bed, omdat ik me niet echt lekker voelde worden. Dit kwam gelukkig niet door het eten, maar een fikse verkoudheid/klein griepje wat op kwam zetten.

Woensdagochtend werd ik wakker als een zombie (volgens Johan) en ik besloot om in de villa te blijven. De rest ging naar het zuidelijkste puntje van Portugal. Nadat iedereen vertrokken was, dook ik onder de douche en dook op de bank waar ik tot half 4 heb liggen te slapen. Rond half 6 kwamen de eerste weer terug en mijn petekind kwam heel lief bij me op de bank hangen en zei: "mama gaat geneeskrachtige pannekoeken maken voor tante Juul, zodat je weer beter wordt". Zo lief!!!
En geloof het of niet, donderdag was ik weer een beetje vrouw en had ik wel zin om weer naar buiten te gaan. Dus Johan en ik pakte de auto en reden naar het strand, waar we heerlijk hebben gezeten in het zand, gelopen in de branding, schelpen hebben gezocht en voor de verandering hebben geshopt. In de middag belandde ik weer op een ligbedje in de tuin.

Vrijdag was alweer de laatste dag. In de avond zouden we weer terug vliegen. Maar nadat de villa netjes werd achtergelaten gingen we nog eerst de Zoomarine onveilig maken.
Als eerste werden de dolfijnen bezocht en na een leuke show kreeg ik de kans om in aanraking te komen met deze prachtige dieren. Daarna gingen we naar de zeeleeuwen, de roofvogels, het zee-aquarium†en het duikteam. Allemaal prachtig om te zien! Helaas werd het tijd om naar het vliegveld te gaan voor onze terugreis. Na nog een heerlijke maaltijd op het vliegveld, wat taxfree shoppen konden we met een half uur vertraging vertrekken. De vertraging werd veroorzaakt door de laaghangende zon, waardoor het vliegtuig niet op mocht stijgen. Ik had inmiddels medicatie ingenomen in de hoop dat mijn schouder nu wat meer rust zou krijgen en gelukkig heeft het geholpen en landden we om half 12 weer in Weeze. Om 1.30 uur waren we thuis na een heerlijke week met veel zon in het mooie Portugal.

Pap en mam bedankt voor de uitnodiging en leuke vakantie!!

"Hij zou wel willen schreeuwen
Van de eenzaamheid en pijn"