Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
Mei 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie HaÔti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Poging 2
Gisterenavond vertrok al richting Gent om bij Jan en Marleen te blijven slapen. Met een zak voor lekkers kwam ik daar rond 20.15 uur aan. Mijn vader ging even het toilet bekijken voordat hij verder reed naar Brussel. Daarna zijn we met z'n 3-en de bloempjes gaan bekijken in de tuin.
We ploften uiteindelijk op de bank neer, kletsten wat, snoepte lekker en keken tv. Mathias (van Beauty & the Nerd) was erop met All you need is love.........en Mathias is 1 van mijn favoriete Vlaamse presentatoren, daar wil ik nog wel eens een beschuitje mee eten .
Het was super gezellig en de tijd vloog voorbij. We keken nog even naar de treintijden en bespraken hoe laat Jan mij weg wilde brengen naar het station. Dat werd dus tien voor half 8, of 20 na 7.....waarop ik antwoorde nee 7 uur twintig.........Jan keek Marleen aan, maar ze keurde het goed gelukkig.

Be-lache-lijk!!!! *Update*
Ik had nog geen tijd gehad om thuis de dvd-speler aan te zetten en Wit Licht te gaan bekijken (de film) en dacht vanavond ineens.....hee die film ligt er nog, zal hem eens gaan kijken.
Ik heb bijna de hele dag gestudeerd, dus even ontspannen was wel lekker. Ik trok het celefaan van de dvd, maakte het hoesje open.......zit er geen dvd in!!! BE-LACHE-LIJK!!!

Grrrrrrrrr, ik baalde als een stekker, ik ging op zoek naar het telefoonnummer van Bol.com, waar ik hem van had laten komen. Kreeg ik een vriendelijke man aan de lijn, hij bekeek mijn bestelnummer en zei doodleuk: "Ik zie idd dat u een leeg hoesje heeft ontvangen". Nou lekker dan, en nu?? U kunt dit retour sturen, het bedrag hoeft u niet over te boeken en u kunt een nieuwe bestelling plaatsen indien gewenst........grrrrrrrrr..........
Ik heb dus al betaald, maar ik kreeg verzekerd dat het bedrag terug geboekt gaat worden.
1 voordeel het terugsturen gaat via een antwoordnummer, dus geen nodeloze kosten die ik ervoor moet maken, dat is soms nog wel eens anders bij bedrijven.

Verder zou vandaag de telefoon van Johan opgehaald worden, omdat die niet meer goed functioneerd. Ik een afspraak gemaakt dat ik vandaag de hele dag thuis zou zijn en dat TNT het dus op kon komen halen. Om 17.00 uur had ik nog niemand gezien, dus ik bel weer op naar de klantenservice.......mevrouw het kan tot vanavond 22.00 uur opgehaald worden.....Whaaaaaaaaa tot 22.00 uur, hier ben ik niet blij mee, maar goed ik had toch niets beters te doen dan leren, moest eigenlijk boodschappen doen, maar dat hebben we nu uitgesteld tot morgen. Inmiddels is het bijna 22.00 uur en nog steeds is er niemand geweest. En ik denk dat ze morgen een niet zo'n lieve Juul aan de telefoon hebben als ik de klantenservice ga bellen over de belachelijke gang van zaken! Ik ga niet nogmaals een hele dag thuis zitten wachten voor die telefoon, dan breng ik hem zelf wel naar PHC in Eindhoven die een zeer goede service hebben.

In 1 woord: BE-LACHE-LIJK!!!!

*Update*
Vanochtend om 10.05 is de telefoon uiteindelijk opgehaald. Ik had al gebeld naar de klantenservice en daar konden ze zien dat ik gisteren idd gebeld had, maar ook dat ze aan de deur zijn geweest en er niemand thuis zou zijn geweest......nou dan hebben ze†bij een verkeerd huis en straat gestaan, want ik heb niemand gezien. Wel zei de vriendelijke meneer aan de telefoon dat ze het vandaag weer zouden proberen.....bent u thuis?? Nou nee niet echt er moet ook nog gewerkt worden......en ik ga echt niet nogmaals een dag vrij nemen voor de k*t telefoon. Nee mevrouw dat snap ik, ik heb hier een adres voor u waar u het naartoe kunt sturen als ze vandaag niemand thuis hebben aangetroffen.
Nu kreeg ik dus net een smsje van Johan dat ze hem wakker hebben gebeld voor die telefoon en hem mee hebben genomen. Nu maar afwachten wanneer we hem terug krijgen, want ik heb het vermoeden dat dit pas na de grote vakantie gaat worden......slome tinussen dat het zijn. Adem in, adem uit......

†Juul
De spanning stijgt
A.s. vrijdag is het dan zover, dan mag ik weer terug naar BelgiŽ naar de pijnkliniek.
Ik zie er best tegenop, omdat ik nu weet wat ze gaan doen, hoeveel pijn ik daarvan heb gehad tijdens de ingreep en hoeveel pijn ik nadien nog heb gehad.
Het was nog een heel geregel hoe ik vrijdag in het ziekenhuis kon komen, want Johan had nachtdienst, maar heeft deze gelukkig om kunnen zetten naar een avonddienst. Mijn vader brengt me nu donderdagavond naar Gent toe. Hij moet voor een vergadering in Brussel zijn en rijdt dan even om via Gent om mij te droppen bij Jan en Marleen.
Daar blijf ik dan slapen en Jan is zo lief om mij in de ochtend naar het station te brengen zodat ik niet verdwaal in Gent. Daar neem ik dan de trein naar St. Niklaas om vervolgens met de bus bij het ziekenhuis uit te stappen.
Om 9.00 uur word ik nuchter verwacht en krijg ik een verdoving, zodat ik weinig meemaak van de ingreep.
Johan komt me dan ophalen in de loop van de ochtend, of hij veel aan me zal hebben vrijdag weet ik niet, maar het belangrijkste is dat ik geholpen wordt en dat het nu wel gaat lukken.

Dan moet ik ook nog tussen de bedrijven door verder met studeren, want volgende week dinsdag heb ik examen. Ik ga er nu voor zorgen dat ik voor vrijdag alles in mijn koppie heb zitten, mocht het tegenvallen na de ingreep ben ik er toch klaar voor.
Dus mochten jullie me wederom zoeken.......ik hang nog steeds boven de boeken!!

†Juul
Programma CAS
Vandaag is het programma van Concert at Sea bekend gemaakt en ik zeg helemaal TOPPIE!!!

Een heel weekend genieten van heel veel muziek

Vrijdag 26 juni
20.00 uur ? 20.45 uur Racoon
21.15 uur ? 22.00 uur VanVelzen
22.30 uur ? 00.00 uur Marco Borsato
00.00 uur ? 01.00 uur DJ


Zaterdag 27 juni
12.00 uur ? 13.00 uur DJ
13.10 uur ? 13.30 uur Pop Aan Zee Talent
14.00 uur ? 14.45 uur IOS
15.15 uur ? 16.00 uur Bertolf
16.30 uur ? 17.15 uur Maria Mena
17.45 uur ? 18.00 uur Ed Kowalczyk
18.15 uur ? 19.15 uur Ilse DeLange
19.45 uur ? 21.00 uur Golden Earring
21.30 uur ? 23.00 uur BLōF
23.00 uur ? 00.30 uur DJ

†Juul
Toch nog naar Derek Ogilvie
Vanochtend vroeg een collega aan me of ik naar Derek Ogilvie ging. Nou nee niet echt hahaha, Johan wil niet mee en om daar nu in mijn eentje te gaan zitten vind ik nou ook niet zo gezellig.
Nu wilde zij wel heel graag en had gisteren nog op de site zien staan dat er kaarten waren voor Den Bosch, maar helaas was deze voorstelling vandaag dus al helemaal uitverkocht.

We lieten het er eigenlijk een beetje bij zitten, maar het gesprek begon er toch weer over en we gingen kijken voor een voorstelling in Amsterdam.
De enige datum die we samen konden was 4 juli en laat er dan ook nog plek zijn. Helaas geen plaatsen naast elkaar, maar dat gaan we zeker oplossen.
We zitten namelijk op rij 3 en tussen ons in zitten 2 mensen, die vragen we gewoon netjes om 1 stoel op te schuiven, zodat we toch naast elkaar kunnen zitten.
We hebben er nu al zin in, lekker een meidendagje naar Amsterdam!

†Juul
Wat een feestdag voor Marco!
Vandaag precies 11 jaar geleden (22 mei 1998) trouwden Marco en Leontine. En wat een mooi huwelijk hadden ze in het mooie VenetiŽ.

Marco en Leontine van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag!

Vandaag wordt dan ook nog de film Wit Licht vertoont in Cannes, allemaal heel spannend en natuurlijk hopen we dat hij in de prijzen gaat vallen. Het zou een mooi cadeau zijn zo op jullie trouwdag!†Juul
Gezondheidscheck
Vandaag mocht ik me melden op het werk voor een gezondheidscheck.
Nadat ik me verslapen had vanochtend††en dus uitgerust aankwam, mocht ik na een uurtje me al melden.
Gewicht, lengte, middelomtrek, glucose, cholesterol, bloeddruk en de longfunctie werd gecheckt.

Nu was het voor mij geen verrassing dat ik iets overgewicht heb en dat mijn BMI uitkomt op 28,7 en dat mijn middelomtrek ook ook te groot is met 89 cm.
Mijn bloeddruk was heel goed 120/60
Het cholesterol zat ook onder het normale namelijk 4,47 en de glucose zit op 4,4. Allemaal super goed, dus niets om me druk over te maken.
Daarna kreeg ik de longtest....aiiii altijd gevaarlijk als je een roker bent, maar tot mijn grote verbazing was mijn longinhoud veel groter dan dat ie eigenlijk moet zijn . Ik zou eigenlijk 449 cc moeten blazen, maar ik blies gewoon 480 cc.

Ik ben weer goedgekeurd! Ik moet alleen nog werken aan mijn gewicht.....dat moet rond de 80 kg komen te zitten, maar als ik dadelijk weer normaal kan functioneren gaat dat me zeker lukken, want dit is maar 6 kilo wat eraf moet. 3 jaar geleden ben ik 20 kilo kwijt geraakt, dus die 6 moet ook gewoon gaan lukken.

†Juul
Mijn schatjes
Vanochtend heb ik samen met de poetsvrouw de woonkamer, keuken en serre weer onder handen genomen en het was zo'n lekker weer dat ik de schuifpui open deed.
Musjes vlogen op de schutting en een roodborstje kwam ook nog even kijken.
Ik pakte een snee brood en verkruimelde die en gooide het buiten neer, zodat ze hun kleintjes ook konden voeren.

Mijn katten zagen dit ook en het schouwspel kon beginnen. De katten veilig achter de hor, plat liggend op de grond.....af en toe een miauw........staarten die kwispelden. De musjes waren absoluut niet schuw, ze vlogen af en aan en kwamen ook behoorlijk dichtbij de hor op de Japanse esdoorn zitten.
Altijd leuk om hier een foto van te nemen als ze alle drie netjes op een rijtje liggen.

van links naar rechts: Elmo, Jansen, Blacky


Wat een concentratie, zelfs de stofzuiger waar ze altijd heel hard voor weglopen hadden ze niet in de gaten. Normaal rennen ze al naar boven als ik hem pak, maar nu deden ze dit pas toen ie aanging. Vervolgens gingen ze vanuit de slaapkamerraam alles in de gaten houden. En kon ik de rotzooi van Kuifje (onze valkparkiet) rustig opzuigen.

†Juul
Vleugels.....
Mijn oren klapperden toen ik een reclamespot voorbij zag komen over O.B. tampons......
Deze zijn nu ook verkrijgbaar met vleugels.......was het eerst het maandverband wat vleugels kreeg zijn het nu de tampons, het moet niet gekker worden.

De vleugels ontvouwen zich uiteindelijk.......ik heb het idee als je hem dan wilt vervangen dat de vleugels een parashut gaan worden en dat het nog een kliederboel gaat worden, maar goed wie ben ik.....geen expert iig.†Juul
90 motoren
Heel toevallig kwam ik onderstaand filmje tegen en tot mijn verbazing is dit vorig jaar opgenomen toen wij deelnamen aan de schoolverlatersrit van basisschool Dierdonk in Helmond.
Wij zagen een oproep staan in de krant dat men nog motorrijders zocht, de enige voorwaarde was dat je een extra helm mee moest nemen. En aangezien wij al verschillende soorten helmen hebben gehad was dat geen enkel probleem.
En nu kwam ik ineens een filmpje tegen op youtube, waar je mij en Johan ook voorbij ziet komen. Het is wat moeilijk te herkennen, maar gelukkig heb ik een gele motor die toch wel opvalt. Als je goed kijkt zie je bij 1.22 min. eerst mij door het beeld gaan met schuinachter mij Johan.
Als je niet doof wilt worden van het (valse) getuuter en de ronkende motoren.......zet dan ff je geluid uit
Als het goed is zag je dus een gele motor.....een grijspak met gele vlakken.....een zwarte helm voorbij sjeezen
En zo ziet het er stilstaand uit


†Juul
"En nu sta je hier zo voor me
De rode avondzon streelt jouw gezicht"