Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
April 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie Ha´ti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
De herinnering blijft
11 jaar geleden is het alweer dat we afscheid moesten nemen van oma Naus.
Wat gaat de tijd snel, maar er gaat nooit een week voorbij dat we niet aan haar denken en de leuke gesprekken weer naar boven halen.
Oma die vroeg naar mijn ratten, die ik had in mijn studententijd, en deze gewoon oppakte en begon te aaien.
Oma die geïnteresseerd was in de tattoo van Johan door een programma wat ze op tv had gezien en graag wilde weten of het nu echt geen "pijn" deed.
Oma die altijd blij was als we spontaan op bezoek kwamen en als Johan er een keer niet bij was direct vroeg "waar is Johan?"
Oma die kon genieten als de hele familie bij elkaar was, ook al was het veel te druk voor haar, de glimlach op haar gezicht zei genoeg.
Oma die haar oude scootmobiel inruilde voor een nieuwe knalrode, want die was sneller.

Nee het was nooit saai met en bij oma, altijd leuke gezellige gesprekken. Een vrouw die met haar tijd mee ging voor zover mogelijk.
Het gemis is er nog steeds en speciaal op deze dag gedenken we haar dan ook op onze manier. 
Aftellen!!
Het echte aftellen is begonnen. Het begon in november. Net terug van onze vakantie op Fuerte Ventura ging de voorverkoop van de tour "Duizend Spiegels" online, helaas voor ons geen kaarten kunnen scoren voor de tour in NL. En aangezien wij sinds 1995 geen concert hebben gemist was dit wel even een beetje zuur. De enige optie was nog Curaçao en Johan bood zich spontaan aan om gezellig mee te gaan. De Telegraaf kwam met een super aanbieding en daar hebben we dan ook direct gebruik van gemaakt en geboekt. De maanden gingen voorbij, langzaam aan informatie aan het verzamelen en een inpaklijst aan het maken.Met dolfijnen zwemmen hebben we in Portugal al gedaan, dus kijken of er nog wat andere dingen zijn die we nog graag een keer willen doen. Duiken staat nu op het verlanglijstje en het mooie is dat op ons park een duikschool zit, dus dat gaat denk ik wel goed komen. Ook was ik al even aan het kijken geweest voor een romantisch diner op 2 mei, omdat wij dan 11 jaar getrouwd zijn. Ook dit kon op het park waar we zitten, dus dat zou ik ook zo kunnen regelen. 
Tot onze verbazing kregen we een hele leuke mail en dit leuke nieuws bleek ook nog eens op 2 mei te zijn, dus ik hoef niks meer te regelen. Een romantisch diner gaat het niet worden, maar wel een diner met hele leuke en lieve mensen! 
Dinsdag 29 april vertrekken we richting Schiphol, blijven daar een nachtje slapen en dan om 9.50 uur de lucht in naar het mooie Curaçao.
9,5 uur vliegen.....ik kan dat best!! 
En voor de gasten die denken dat ons huis onbewoond is......jammer voor jullie!! Hele lieve vrienden van ons die het verdiend hebben om er even tussenuit te gaan, passen op ons huis en verzorgen de katten, dus die gaan ook niks te kort komen.
Nog maar 7 nachtjes slapen!!!!


Brand op Vlieland (4)
Bijna 1,5 maand na de brand is het dak van Vlierijck alweer (bijna) helemaal rietgedekt.
Afgelopen vrijdag (als ik me niet vergis) zijn ze begonnen met het opnieuw aanbrengen van het riet, dinsdag mocht ik naar de fysio en die zit recht tegenover Vlierijck en kon ik vanuit de wachtkamer aanschouwen hoe dit in zijn werk ging. In een rap tempo werden de balen met riet omhoog gegooid, op zijn plek gelegd, losgesneden en in model gebracht en inmiddels is het woensdag en is het zo goed als af. In de nok zijn ze nog bezig, maar dat zal deze middag ook wel af komen.

 Avondje lesgeven
Gisteren was het zover. Johan en ik mochten een avondje lesgeven aan onze collega's van de Sigma. Altijd spannend of we het wel goed voorbereid hebben en of we alle vragen kunnen beantwoorden van iedereen en hoe we de avond gaan invullen.
Woensdag alle puntjes op de i gezet en dan betrappen we ons erop dat we donderdagavond nog net voor de les begint we het hele plan omgooien en een andere volgorde gaan doen.
We beginnen natuurlijk eerst met koffie/thee en ik had op de valreep nog een caramelcake gemaakt en die ging er ook goed in. Daarna kon het zwoegen voor de rest beginnen met een "test", even het geheugen opfrissen om te kijken of ze ongeveer weten in welk vak van de koffer welk materiaal zit. Dit ging behoorlijk goed!! Trots op ons team!!
Daarna een filmpje laten zien met de moeilijke benamingen erbij hoe alles heet en daarna was het oefenen geblazen. Johan en ik haalden de koffers leeg en de rest mocht om de beurt de koffer weer inladen, zoals het behoorde te zijn. Ook dit ging erg goed!! 
Rond 21.30 uur zat het erop en werd er nog gezellig nagezeten met z'n allen en kwamen er geweldige verhalen naar boven, de tenalady's hoefden nog net niet tevoorschijn gehaald te worden.
Wij vonden het geweldig om te doen en iedereen was ook enthousiast, dat maakt ons sterk! 

Ben je ook nieuwsgierig geworden wat er allemaal in de koffer zit die wij gebruiken? 


Vorig jaar
2 april 2013 was een speciale dag voor ons. De koopovereenkomst werd getekend en de sleutels kregen we overhandigd van ons eigen huis op Vlieland. Hoe bijzonder is dat na bijna 3 jaar "gekampeerd" te hebben in kleine appartementjes van 32-40 m2. Nog steeds zijn we enorm blij dat we dit huis hebben kunnen kopen en we genieten volop van de ruimte.
Het wordt eigenlijk weer tijd om te verhuizen, want in 3 jaar tijd zijn we 3 keer verhuisd......maar ik denk dat ik daar nog niet aan toe ben, ik blijf nog wel even hier wonen.
We zijn nog steeds niet uit de verhuisdozen, maar we hopen dit jaar hier orde in te gaan scheppen. Inmiddels is de buitenkant van het oude gedeelte helemaal opnieuw geschilderd en is er vorige week een lekkage verholpen waar we bij toeval bij uitkwamen. Onze logees genieten ook volop in hun eigen onderkomen, tenminste dat denken we, want ze willen steeds terug komen.

Ook is het vandaag de dag dat mijn ouders alweer 44 jaar getrouwd zijn! Vorig jaar hebben we dat samen gevierd in Scheveningen bij de musical Sister Act. Dit jaar zijn we niet bij ze, maar we denken wel aan ze natuurlijk.

Een jaar waarin veel gebeurd is op dit oh zo mooie eiland. In de zomer de opnames van Dr. Deen voor ons huis, de sneeuwuilen die ineens op Vlieland neerstreken, een haai die aanspoelde, zeehonden die hun kroost in veiligheid brachten op het strand, een buurman die mijn hulp inriep voor het voeren van een zeehondje, de stormen en nog erg recent natuurlijk de brand bij Vlierijck. Ik ga niet alles noemen, want dan ben ik morgen nog bezig, maar genieten doen we zoveel we kunnen!


"Als je me zegt dat het over is
Dan laat ik je gaan"