Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
Mei 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie HaÔti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
9 jaar.....
9 jaar geleden is het alweer dat we afscheid moesten nemen van oma Naus.
Wat gaat de tijd snel, maar er gaat nooit een week voorbij dat we niet aan haar denken en de leuke gesprekken weer naar boven halen.
Oma die vroeg naar mijn ratten, die ik had in mijn studententijd, en deze gewoon oppakte en begon te aaien.
Oma die geÔnteresseerd was in de tattoo van Johan door een programma wat ze op tv had gezien en graag wilde weten of het nu echt geen "pijn" deed.
Oma die altijd blij was als we spontaan op bezoek kwamen en als Johan er een keer niet bij was direct vroeg "waar is Johan?"†
Oma die kon genieten als de hele familie bij elkaar was, ook al was het veel te druk voor haar, de glimlach op haar gezicht zei genoeg.
Oma die haar oude scootmobiel inruilde voor een nieuwe knalrode, want die was sneller.

Nee het was nooit saai met en bij oma, altijd leuke gezellige gesprekken. Een vrouw die met haar tijd mee ging voor zover mogelijk.
Het gemis is er nog steeds en speciaal op deze dag gedenken we haar dan ook extra.


Vakantie!!
Voor mij is de vakantie begonnen. Nouja.....bijna!
Vanavond nog even vanuit huis gewerkt en morgen vroeg echt de laatste dingen afronden.
Om 11.45 uur neem ik de boot en ga ik naar het mooie Brabantse land. Johan mag helaas nog een paar dagen werken, maar vanaf woensdagavond heeft ook hij vakantie.
Maandagmiddag mag ik me melden in het ziekenhuis in BelgiŽ voor een behandeling bij de pijnbestrijding (nasleepje van de dubbele nekhernia). Ik ben zo blij dat ik dit nu nog maar 1 keer per jaar hoef en niet iedere 3-4 maanden, want het is geen fijne behandeling, maar het doet zijn werk, want na 3 dagen herstel kan ik weer bijna alles zonder een centje pijn. En ben ik dus ook pijnvrij in het hoogseizoen als het echt hard werken is.
Niet dat het ik nu uit mijn neus zit te eten, nee niet echt. Het is drukker dan dat we ooit verwacht hadden. We hebben gekeken naar het aantal reservering in 2011 en naar de reserveringen tot nu toe en we zitten nu al ruim over de helft heen qua reserveringen. Ondertussen heb ik minimaal 1 dag per week nodig om de administratie weg te werken, waaronder dus ook alle reserveringen die binnen zijn gekomen.†
De laatste week maakte ik dagen van 12 uur of langer, maar alles voor het goede doel dat ik nu vakantie heb. Ik wilde niet met een achterstand op vakantie gaan, dat is niet goed voor mijn gemoedsrust, dus dan maar lange dagen en extra dagen werken om het allemaal zo goed mogelijk af te kunnen sluiten workaholic is mijn 2e naam.
Dinsdag doe ik lekker rustig aan, herstellen van de ingreep, reispapieren ophalen(niet geheel onbelangrijk) en in de avond heb ik een date!! Ik ga samen met mijn petekind uit eten bij de McDonalds†.
Woensdag reis ik weer af naar het hoge noorden om de koffers te gaan pakken. En dan is het gewoon al bijna zover dat we gaan genieten van het mooie Portugal. De vooruitzichten zijn goed! De temperatuur schommelt tussen de 18 graden bij aankomst en daarna stijgt de temperatuur heel snel naar 27 graden†.
Het boek van de Sigma gaat mee, want als we terug komen staat ons 2e examen voor de deur. Erg spannend, maar het leren zal vast goed gaan op een strandbedje onder een parasolletje met een glas icetea, of in de avonden als we toch niets te doen hebben.

Wat betreft het weer op Vlieland op dit moment......kort en krachtig....het stormt! Er zijn al een paar tenten op de camping kapot gewaaid, veel campinggasten proberen om in hotels en huisjes nog een onderkomen te vinden, maar dat is moeilijk op dit moment, omdat Vlieland voor 97% volgeboekt is. Dus de laatste plekjes zijn schaars en we hopen dan ook voor de campinggasten dat de storm gaat liggen en ze kunnen genieten van hun vakantie.

Ik zie dat het alweer veel te laat is geworden ondertussen, dus deze dame duikt haar bedje in!
Het gaat goed!!
Het lijkt wel weer schooltijd voor ons de laatste tijd.
Overal boeken, papieren en aantekeningen en vanavond was het het uur van de waarheid voor het eerste deel van het theorie-examen van de Sigma-opleiding.
40 vragen mochten beantwoord worden in 90 minuten en na 30 minuten waren we alle drie gereed met het examen.
De spanning steeg, want het werd direct nagekeken en we konden zien dat er regelmatig een streep doorging.....spannend!!!†
Uiteindelijk werden de foute antwoorden geteld en kregen we het goede nieuws dat we alle drie gewoon geslaagd waren.
Deel 2 van het theoriegedeelte mogen we doen na onze vakantie, dus de boeken gaan mee, zodat we lekker in de zon bij het zwembad kunnen studeren.†
Maar deze is alvast in the pocket en we kunnen nu deze stof "vergeten" en doorgaan voor het volgende.†


Stalen ros
Een paar jaar geleden kocht ik een mooie knalroze stalen roze fiets die me mocht vervoeren van de Rabobank naar het centrum in mijn pauzes. Sinds we op Vlieland wonen heeft hij een metamorfose ondergaan en is er een steun opgekomen met een grote mand. Als ik ontbijt draai moet er in de ochtend brood gehaald worden bij de bakker en dan is zo'n mand erg makkelijk om dit in te doen en zit je niet te hannessen met tasjes aan je stuur, doos achterop je fiets of wat dan ook.†
Als mijn lieftallige collega in de weekenden en vakanties hier is, ben ik mijn roze stalen ros altijd kwijt.....ze neemt hem dan mee en fiets er lekker mee rond. Tijd voor mij dus om te gaan kijken naar een nieuwe stalen ros en al snel werd een mooie degelijke fiets gevonden.
Nog 2 weken en dan wordt hij geleverd, in elkaar geknutseld, getest en als het goed is staat hij voor me gereed als we terug zijn van onze vakantie.
Mijn roze fiets komt bij het hotel te staan, zodat de vakantie-/weekendkrachten zich erop uit kunnen leven en ook gemakkelijk naar de bakker kunnen.
Mijn nieuwe stalen ros is van alle gemakken voorzien. Ik krijg namelijk een electrische uitvoering, zodat ik ook gemakkelijk tegen de wind in kan fietsen, zonder dat mijn knieŽn vervelend gaan doen en zeggen "Daag, ga lekker zelf doen!"†
Ik ben me er al een hele tijd op aan het verheugen, in januari besteld en nu is het dan bijna zover dat hij geleverd gaat worden.
Ik hoop weer net zoveel plezier te beleven aan deze stalen ros, als aan mijn "oude" stalen ros.


Daar moet op gedronken worden!
Wat kan je blij worden van post!
Vanochtend liep ik naar de buren om te kijken of er nog post voor ons was en zag ineens een grote envelop liggen voor mij van het HSN. Bij deze organisatie heb ik de studie gevolgd voor Leermeester. Ik voelde maar kon eigenlijk aan de buitenkant nog niet zien/voelen of ik geslaagd zou zijn of niet. De envelop ging mee naar Zeelen fietsverhuur, waar ik hem opende onder toeziend oog van Johan en ik begon te lezen....volgend papiertje....u ben geslaagd voor het onderdeel Portfolio.....volgende.....u bent geslaagd voor de praktijk "Begeleiden en Coachen".....volgende....u bent geslaagd voor de theorie!!
Dat betekend dus gewoon 3 keer geslaagd en het laatste papiertje was dan het uiteindelijke diploma.†
Een grote vreugde sprong volgde, want dit had in niet verwacht. Ik dacht namelijk dat ik op het theoriegedeelte gezakt zou zijn. Vol blijdschap liep ik naar de overkant en liet mijn werkgever de papieren zien. Hij was net zo blij als ik. Eindelijk zijn de papieren gehaald! De studie zou ik eigenlijk al augustus 2010 gaan doen, maar steeds kwam er iets tussen. Nadat ik me uiteindelijk had opgegeven en een datum had, bleek de cursus niet vol te zitten en werd tot 2 keer toe uitgesteld tot afgelopen februari.
14 februari eerste cursusdag....Valentijnsdag..........ijsgang op de Waddenzee, waardoor ik niet naar de cursus kon gaan.
6 maart 2e cursusdag.....mijn verjaardag.....druk inhaalschema voor mij, veel vragen, veel opdrachten, maar dit overleefde ik.
20 maart 3e dag. In de ochtend nog wat vragen die beantwoord konden worden en de praktijk droog geoefend kon worden. In de middag eerst de praktijkexamens en daarna het theoriegedeelte. En dan is het wachten.....wachten.......4 weken lang en dan krijg je die envelop in de bus.
Maar ik ben blij en trots op mezelf dat ik het gehaald heb. Weer een stukje aanvulling op mijn opleidingen en nu kunnen we ook leerlingen gaan opleiden binnen het hotel.
Ik ga er eentje (of 2) op drinken vanavond!!Shoppen
Na een paar dagen weer hard werken had ik vandaag een dagje vrij gekregen. Johan was ook vrij en dus besloten we een dagje naar Leeuwarden te gaan om alvast te shoppen voor onze vakantie. Er werd een klein lijstje gemaakt en de wekker werd gezet om 6 uur. Voor Johan is dit extreem vroeg, voor mij normale tijd. Het was niet druk aan boord en genoten van de zonsopkomst en het verrukkelijke ontbijt aan boord.Bijna in Harlingen kregen we een rondje van de zaak. Er moest een groot vrachtschip uit de haven komen en wij dobberden heerlijk rond voor de havenmond. Natuurlijk zijn de tijden van de trein $#%^ afgestemd op de aankomst van de boten, zodat we altijd een half uur moeten wachten en vandaag dus ook om 9.30 uur arriveerden in Leeuwarden.

Eerst werd de Action onveilig gemaakt en daarna de rest van het centrum. Hagelbuien werden getrotseerd en systematisch werd ons lijstje afgewerkt. We slaagden zelfs voor waterschoentjes†ballerinaschoenen voor Johan.† Ook een koffer stond op het lijstje en al snel slaagden we ook hiervoor. Om 12.00 uur hadden we alles en nog wat extra's en besloten we te gaan lunchen bij La Place. 12.30 uur de trein terug naar Harlingen, waar we nog snel de AH indoken en even over de markt liepen en dan is het alweer snel tijd om de boot terug te nemen naar Vlieland. Redelijk drukke boot, maar gelukkig niet zo afgeladen vol als gisterenmiddag. Heerlijk een half uurtje slapen en aanmeren op Vlie met een heerlijk zonnetje in je gezicht, dus dat werd direct hiervan genieten op het terras voordat we naar huis gingen.†
Het was een heerlijke dag en morgen mag ik weer vol aan de bak, Johan mag nog een dagje genieten van zijn weekend.†


Uitgeteld
Jeetje wat kan een mens ineens in elkaar storten als de boog niet meer gespannen staat.
Zaterdagavond viel er een grote last van de schouders na het optreden met de fanfare. Zondagochtend had ik me verslapen voor het ontbijt in het hotel. Ik had mijn wekker om 7.30 uur gezet ipv 6.30 uur en schrok me een hoedje toen ik dat zag. Binnen 10 minuten was ik op het werk, gelukkig was de eigenaar die eigenlijk om 9 uur zou beginnen te vroeg en zo konden we ervoor zorgen dat het ontbijt toch om 8.30 uur gereed stond voor de gasten. Maandagochtend was ik niet meer vooruit te branden. Ik deed mijn werk, maar de ene voet wilde niet meer voor de andere leek wel. De tijd vloog voorbij en in de avond besloot ik maar eens polshoogte te gaan nemen om even een uurtje te relaxen bij WaddenGevoel.
Ik kon dinsdag om 17.30 uur terecht en liet me 2 uur lekker verwennen. Gezichtsbehandeling, massage van rug, nek en schouders. Wat een heerlijk gevoel en ik ging daarna ook rozig naar huis. Lekker een relaxed avondje bankhangen en in de ochtend nog een uurtje terug voor een voetmassage. Ondanks dat ik om 7 uur al wakker was, wilden mijn ogen niet echt open, de vermoeidheid kwam er nu echt uit en na een uurtje dutten met de voetmassage kon ik zeggen dat ik me weer mens aan het voelen ging. De hele dag heeft het eigenlijk geregend hier op Vlie, wat goed is voor de natuur, want het was inmiddels alweer aardig droog aan het worden. Voor mij dus geen wandeling door de bossen of over het strand vandaag, maar een uitgelezen kans om weer eens goed door het huis heen te gaan. Ramen aan de binnenkant wassen, stoffen, stofzuigen en badkamer een grote beurt geven. Helaas is het nog niet gelukt om de was weg te werken, maar dat komt morgen wel.†
Zo moe als ik afgelopen dagen was, zo levendig ben ik op dit moment. Wat kan een mens opknappen van een massage, dit moet ik vaker gaan doen.


Nachtclub
Afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan een mooie avond voor de Vlielandse fanfare. Met z'n 3-en vormden we het Uitvoerend Commite en begon de voorpret al in november. Na 2 vergaderingen waren we er al aan uit wat we wilden, hoe we het wilden en wat er allemaal gedaan moest worden. Een mega voorpret hebben we gehad en steeds kwamen er nieuwe ideeen bij. Sommigen goed uitvoerbaar, andere hadden wat meer voeten in aarde en duurde iets langer, maar uiteindelijk kwam dit ook van de grond.
Een bordje in de Dorpsstraat als bewegwijzering met "Nachtclub 2km" erop. De vergunningsaanvraag bij de gemeente voor de nachtclub en natuurlijk de muziek, een 2e korps, zangers, licht, geluid, dansers. Alles werd uit de kast getrokken en de laatste weken kwamen alle puzzelstukjes op hun plek te liggen.
De geruchten gingen door het dorp van de nachtclub, iedereen in het complot speelde goed mee. Eťn Vandaag werd zelfs ingeschakeld voor telefonische intervieuws. Omroep Fryslan kreeg ook hoogte van de nachtclub en namen intervieuws af, na een ochtend hard werken hadden ze zelfs een artikel op hun website geplaatst toen ze erachter kwamen dat het een 1-april grap was. Je kunt begrijpen dat de mensen in het complot hier enorm veel lol om hebben gehad.
Vrijdag was de dag dat alles in gereedheid werd gebracht. In de ochtend knutselden we de kadootjes in elkaar, in de middag was het de Bolder die onder handen werd genomen en met 5 man hadden we rond 15.30 uur de zaal opgebouwd en versierd. Ik raakte lichtelijk gestresst, want ik moest nog een paar dingen binnen krijgen voor de kadootjes en de levering had vertraging opgelopen en werd nu pas op zaterdag geleverd.
Na een paar uurtjes rust was het zover dat we het Maarssens Blaasorkest op gingen halen bij de boot en doorgingen naar de Bolder voor de eerste repetitie samen. Na 2 uurtjes was het wel welletjes en gingen we genieten van een heerlijke nachtrust. Zaterdagochtend mochten we om 10 uur weer beginnen met spelen en de laatste puntjes werden op de i gezet, zangers, dansers alles was erop en eraan. Na een heerlijke lunch was het voor de meeste mensen genieten van het eiland. Voor het UC was het nog even een paar dingen regelen en ik kreeg eindelijk mijn pakketje binnen, zodat de bedankjes eindelijk afgemaakt konden worden. Ff snel douchen, omkleden en op naar de Bolder. Om 17 uur werd hier de laatste hand aan gelegd en konden we direct door naar het diner. Na het diner tikten de minuten weg, de spanning steeg en het UC nam nog even alles snel door om te kijken of we niet iets vergeten waren. Alles klopte en het feest kon gaan beginnen. Om 19.30 uur zaten we startklaar op het podium, de instrumenten werden gestemd en we zagen de mensen binnenkomen. Wat een opkomst!!! Dit hadden we niet durven dromen, rond de 100 mensen hadden de moeite genomen om te komen kijken en luisteren.†
Om 20 uur was het dan echt zover en konden we onze eerste noten gaan spelen. Ik speelde sommige stukken op de dwarsfluit en andere partijen op de saxofoon. Dit was erg leuk om te doen. De partijen had ik in de ochtend voor het eerst gezien van de fluit, gelukkig ging het me makkelijk af. Ik had pas door nadat we Abba hadden gespeeld dat er een solo in zat voor de fluit.†
Het was genieten van de andere solo's, zangers en het leerlingenorkest en voor jet het weet zit het er alweer op. De afterparty werd verzorgd door de Van Bill Brothers, helaas heb ik hier weinig van mee gekregen. Ik stortte compleet in en besloot om 23 uur mijn spullen bij elkaar te zoeken en naar huis te gaan. Ik leek wel een pakezel: Sax op mijn rug, tas met muziek/standaards/fluit over mijn schouder, grote doos met het restant van de bedankjes achter op mijn fiets.
Eenmaal thuis was het tijd voor te ontglitteren en dan is de douche de enige oplossing en dook ik daarna heerlijk mijn bed in.

Het was genieten, we hebben genoten en genieten nu nog heerlijk na!!
Helaas heb ik (nog) geen foto's van de avond, maar die hoop ik nog wel te krijgen. Mijn Mailbox staat open voor iedereen die foto's wil mailen!
Dank aan iedereen, voor en achter de schermen en natuurlijk ook aan alle bezoekers van de "Nachtclub".


"Vecht je voor geluk
Of tegen eenzaamheid"