Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
Mei 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie Haïti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Zeevonk en vallende sterren
Vanavond rond half 11 kregen we een telefoontje van een vriend dat er zeevonk te zien was aan de Noordzeezijde. Hier hadden we wel al een paar keer iets van gehoord, maar zelf nog niet waar kunnen nemen, tot vanavond.
We sprongen op onze fietsen en gingen naar het strand. We stonden nog in het licht van het Badhuys, maar zagen het al wel. We liepen een stukje verder, zodat we uit het licht van het Badhuys waren en wat was het een mooi gezicht. Lichtgevende golven!
Het groenachtige licht wordt veroorzaakt door een chemische reactie als gevolg van de beweging in de zeevonk, een bolvormige, ééncellige alg zonder bladgroen (Bron: waddenzeesites.nl).
Toen we terugliepen naar onze fietsen genoten we ook nog even van de prachtige sterrenhemel en ja hoor ineens 2 vallende sterren bij elkaar. De ene wilde de andere inhalen volgens mij, zo dicht dat ze bij elkaar waren.

Fijne Paasdagen
Mooi
Zomerse temperaturen, de bomen die weer in bloei komen en de zon die volop schijnt. Wat wil een mens nog meer? Het is pas april, wat gaat dit doen in de zomer? Gaan we een hittegolf krijgen of juist een regenachtige en koude zomer? We zullen het mee gaan maken en we wachten gewoon af wat moeder natuur voor ons in petto heeft.
Deze dagen nemen ze ons in ieder geval niet meer af. De spaarzame vrije uurtjes die we hebben genieten we dan ook van de zon en van de kleine dingen zoals het in bloei staan van de fruitbomen.


Nieuw huisdier
Niets vermoedend stond ik vanochtend op en deed mijn ochtendritueel. Johan was iets eerder opgestaan en ineens roept hij me "Juul, we hebben een nieuw huisdier!"
Als er zoiets geroepen wordt vanuit de woonkamer dan ga ik al heel voorzichtig kijken......heel langzaam (echt in slowmotion), stapje voor stapje loop ik de kamer in en steeds maar zoekend en kijkend waar "het" zit. In zeer korte tijd had ik ons nieuwe huisdier gevonden en ach wat is ie lief!!


En als een held op sokken zich gedraagd heb ik Johan opdracht gegeven om dit lieve huisdiertje even te verwijderen. Levend of dood dat maakt me dan niet uit, als ie maar uit huis is!!
Hij of zij zat op een hele moeilijke plek en Johan kon er dan ook niet heel goed bij, met een stok probeerde hij het en het beestje viel naar beneden........nergens meer te bekennen natuurlijk, dus ergens in huis loopt ons nieuw huisdier nog rond......brrrrr.
We zijn de hele dag op pad geweest en bij thuiskomst is hij/zij nog nergens te bekennen.
Ik ga straks proberen om rustig te slapen, of dat gaat lukken is ten tweede, maar 1 ding is zeker, als er iemand vannacht NIET op de bank slaapt ben ik het!!

Opening Fish&Chips

Vanmiddag is Fish & Chips ''Het Visdiefje" geopend.
Na het sluiten van het visrestaurant, vond de familie Hoekstra het toch tijd worden voor toch een plek waar je broodjes met vis en gebakken vis kunt nuttigen en meenemen.
Onder het genot van een natje en droogje is de opening gevierd.


De Visdief is een vogel uit de familie van de Sterns. De visdief is een tweelingsoort van de Noordse Stern.
Het is een witte elegante vogel van 32-35 cm met een zwarte nek en kruin, een rode snavel met een zwarte punt. De diepe gevorkte staart is zijn kenmerk.
Het voedsel van het visdiefje bestaat uit vis & chips, larven, kreeften en insecten.

Zoveel te doen
De laatste weken zijn we enorm druk. Druk op het werk, want we zijn zo goed al gereed voor het hoogseizoen. De afgelopen weekenden was het even proefdraaien of alles op orde was en aankomend weekend gaat het dan ook los. Extra boten zijn al ingezet door Doeksen om alle toeristen naar Vlieland te krijgen, extra fietsen zijn al uit de opslag gehaald en de horeca heeft de terrassen alweer buiten staan.
Het mooie weer werkt natuurlijk ook enorm mee en daar genieten we dan ook tussendoor van.
Inmiddels hebben we ons weer gestort op een paar kleine projectjes, waar ik op dit moment nog niet veel over kan en mag zeggen, maar we hebben er enorm veel plezier en zin in. De voorbereidingen vergen veel tijd, maar als er dan eenmaal het eerste resultaat uitrolt ben je helemaal happy.
Hierover zal binnenkort vast meer gaan volgen, als alles rond is, goedgekeurd is en het loopt zoals het bedoeld is.

Nog 3 weken werken en dan hebben we een weekje "vrij". Het wordt een drukke week voor ons dan, want de opslag moet verhuisd worden naar een nieuwe opslag, een dagje naar België voor een behandeling in het ziekenhuis zodat ik het hoogseizoen weer pijnvrij door kan komen, natuurlijk het concert van M|B in Arnhem, bruiloft en nog wat vriendenbezoekjes afleggen. Rust krijgen we dus weinig, maar over 5 weken gaan we dat helemaal goed maken als we voor 8 dagen naar Portugal gaan. Even weg, niet op je vrije dagen toch even binnenlopen op je werk, kleine klusjes doen..... nee gewoon even helemaal niks.


Een kleine update vanaf hier, dus niemand die zich zorgen over ons hoeft te maken.
See you!

"It's a beautiful day!!"
Na de topdrukte van afgelopen weekend mochten we afgelopen dagen genieten van ons weekend. Maandag een klein beetje uitgeslapen (1 uur langer dan normaal) en nadat ik toch mijn slaap niet meer kon vatten ben ik maar opgestaan. Alvast enkele boodschappen gedaan en ons weer ingeschreven op 2 huizen die te huur komen. Bij thuiskomst was de schone snurkerlaper ook net wakker. Na een uitgebreid ontbijt waren we gereed voor een zeehondentocht. Het weer was goed en wat is het dan genieten op een rubberboot en kijkend naar de honderden zeehonden die op de zandplaat liggen.
Als je goed luisterde hoorde je ze gewoon zingen "It's a beautiful day, the sun is shining!!"
(gebruik je mouseover)

gewapend met camera op pad naar de zeehonden

*Splash*

Even naar het thuisfront bellen.... of..... een mooie pose aannemen voor de fotograaf

Is er nog een plekje vrij?

Echt heel nieuwsgierige beestjes

Genieten!!Top drukte
Langzamerhand zijn we warm aan het lopen voor het hoogseizoen wat eraan zit te komen. Het wordt weer steeds drukker op het eiland en in de weekenden zitten de hotels al goed vol.
Dit weekend was weer het eerste weekend om aan de drukte te wennen. Hordes mensen kwamen vrijdag en zaterdag van de boot af. Bij Zeelen waren ze druk met allemaal fietsen te verhuren en al snel moesten er extra fietsen aangeleverd worden vanuit de opslag. De Dorpsstraat was in de avond gevuld met allemaal fietsen met gele stickers. Ik deed de avondinchecken nog en ineens zag ik een bekend gezicht, knipperde nog een keer met mijn ogen en ja hoor hij was het echt. Na een leuk gesprek heb ik ze de kamer gewezen en heb de receptie gesloten. Het was al een lange dag geweest van 7.30 uur tot 21.00 uur. Terwijl Johan een avondje ging ontspannen met biljarten, besloot ik op tijd mijn bedje in te duiken en me mentaal voor te bereiden op wat zou gaan komen. Ik besloot om eerder te beginnen, zodat ik genoeg voorbereidingen had getroffen, voordat het ontbijt los zou gaan. Met een flinke knoop in mijn maag begon ik mijn werkdag, maar eenmaal in mijn ritme verdween gelukkig dat gevoel. Een vol hotel betekent dat ik ongeveer 60 man aan het ontbijt krijg en dat is flink doorwerken. Alles bij blijven vullen, tafels leegruimen en opnieuw indekken, de uitcheck en incheck tussendoor. Gelukkig kreeg ik hulp in de afwas, waardoor ik daar geen omkijken meer naar had en af en toe kon roepen als ik iets tekort kwam. Alles liep als een geöliede machine en met het zweet op mijn rug kon ik om 12.30 uur even op adem komen. In de middag weer alles goed voorbereiden voor de volgende dag en uitgeteld genoot ik rond 16.30 uur met de beentjes omhoog van het zonnetje. Vanochtend weer hetzelfde senario en alles liep als een trein. Alles bleef netjes aangevuld ook al was de uitcheck flink druk. Allemaal tevreden gasten en met een bigsmile ruimde ik weer alles op. Ik kreeg nog een verzoek van "het bekende gezicht" en ik vond het prima, maar daar moest wel iets tegenover staan en dat was een foto van ons samen. Dat was prima, goede deal. Hij blij en ik blij, zo kan het ook!
We hebben verschillende leuke, gezellige en serieuze gesprekken gevoerd dit weekend. Altijd leuk om mensen iets beter te leren kennen zo en ze tips mee te kunnen geven.
De boten vandaag zaten ook weer behoorlijk vol met mensen die weer naar huis gingen, de drukte is weer voor een paar dagen gedaan, even genieten van de rust en van ons weekend wat nu is aangebroken, opladen voor aankomend weekend wat weer voor top drukte gaat zorgen op het eiland. Het warm lopen is begonnen, ik geniet er weer van, maar ben op dit moment nog wel blij met de iets minder drukke dagen tussendoor.

En voor de nieuwsgierigen onder ons wie er nu bij ons in het hotel zat................

.........................
.........................
tromgeroffel
.........................
.........................
spannend hè?
.........................
.........................
wie zou het nou zijn?
.........................
.........................
nog meer tromgeroffel
.........................
.........................
zou het super grover zijn?
.........................
.........................
tromgeroffel en pauken!!
.........................
.........................


 
 

TADAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Jochem Uytdehaage

 

Verwennerij
Vorige week de grote oefening gehad op klipper Morgana en de dagen erna bleef ik spierpijn houden in mijn benen, rug en schouders. Ik dacht na 2 dagen dat ik het ergste wel had gehad, maar het bleef aanhouden. Als ik een tijdje had gezeten stond ik op als een oude vrouw en moest ik weer even in beweging komen. Eenmaal op gang ging het prima en hobbelde ik rustig verder.
Gisteren werden we aangesproken onder een heerlijke wandeling of we in de avond als verrassingseffect weer mee wilden doen met een oefening van de brandweer. Natuurlijk zijn we daar voor in en we zouden in de middag nog meer info ontvangen. We liepen nog heerlijk op het strand verder, schelpen werden gezocht en gevonden en met de wind in de rug en de zon in ons gezicht genoten van het lekkere weer. Over de camping en door het bos terug om vervolgens op het terras te genieten van een verlate lunch. We genoten nog even verder van de zon bij Zeelen en kregen daar de laatste info.
Om 19 uur meldde we ons bij het betreffende huisje waar de oefening zou plaatsvinden. We namen de senario's door en controleerde onze plekken. Johan mocht in de kelderkast plaatsnemen die gebarricadeerd werd en ik mocht heerlijk boven in een slaapkamer op bed gaan liggen onder warme dekens. Naast mij stond een kinderbedje met een "baby" erin. Deze "baby" was maar 1,60 m groot , maar paste precies in het bedje. Dekentje erover en alles was gereed. De vuurhaard werd aangezet en het huisje werd onder de rook gezet. Dit duurde ongeveer 5 minuten voordat alles vol rook stond en op de tast maakte ik boven nog een deur dicht, traphekje dicht en zocht ik het bed op. De brandweer kwam al snel en Johan werd snel gevonden. Daarna kwamen ze naar boven toe en voordat ze mij konden redden moest eerst de brandhaard onder controle gekregen worden. Ik werd netjes naar de trap begeleid en de trap af geholpen. Halverwege riep ik natuurlijk om mijn kind.........daar ging weer een andere ploeg naar opzoek, eenmaal buiten greep ik me vast aan een paal om te schreeuwen naar mijn kind en terug naar binnen te gaan, maar ik werd goed vast gehouden waardoor ik niet terug kon. Een brandweerman die buiten stond riep naar me "Je man staat hier!", wat kon mij dat op dat moment interesseren? NIETS, ik wilde mijn kind!!  Al snel kwamen ze aandragen met de "baby" en vroegen "Is dit uw kind? Het is een puber zo groot!" Hilarisch was het zeker voor de omstanders die inmiddels waren komen kijken. Na de bespreking ging de auto weer terug naar de kazerne en konden wij ons opmaken voor de 2e ronde. Het huis werd weer vol rook gezet en deze keer was er 10 keer meer rook in het huis dan bij de 1e oefening. Johan dook de kast weer in en stond nog even bij de slaapkamerraam frisse lucht te happen. Ik zag een paar mensen voorbij lopen die het niet helemaal vertrouwde en maar bleven kijken hoe de rook uit het raam naar buiten kwam. Ik zag de brandweer aankomen rijden en dat was voor mij weer het teken om op bed te gaan liggen. Op de tast zocht ik mijn plekje weer op en kon het wachten weer beginnen. Door de dikke rook begon mijn keel te kriebelen en met mijn sjaal voor mijn mond smste ik Johan nog even of daar alles oké was. Deze keer heb ik geen "HELP" kunnen roepen, maar belandde ik in een stevige hoestbui, wat ook voldoende was om de aandacht te trekken van de brandweermannen. Johan werd weer als eerste gevonden en kwam voor de 2e keer die avond uit de kast , met het naar buiten lopen werd hij helemaal uitgehoord of er nog meer mensen waren. "Mijn vrouw en kind.......maar of ze binnen zijn weet ik niet, want ik zat opgesloten". Eenmaal weer boven werd ik snel naar beneden geleid en iedere keer als ze over mijn kind begonnen had ik een spontane hoestbui. Buiten werd ik helemaal uitgehoord waar mijn kind dan wel niet kon zijn en na nog een hoestbui heb ik ze verteld dat ie in zijn bedje lag.
Het was een heerlijke avond en de brandweer was blij verrast dat er weer echte slachtoffers waren ingezet, zo is het toch iets realistischer oefenen.

Maar goed terugkomend op die spieren van mij, dat bleef dus maar aanhouden en vanmiddag had ik een afspraak voor een hotstonemassage. Even heerlijk genieten van de massage die ondertussen de spieren weer soepel maken. Pure verwennerij, maar voor mij nu ook een beetje noodzaak. Het hoogseizoen moet nog beginnen en dan moet je niet met stijve spieren rondlopen, want dan gaat het zeker mis.
Een heel uur massage, wat kan ik daar van genieten en ik geniet nog lekker even na van de warmte die nu in mijn lichaam is gekropen. Nu alleen nog even afwachten of het het gewenste resultaat op heeft geleverd en ik morgen weer als een hoentje uit bed spring.

PS
Zoals al eerder vermeld waren Paula en Sietske onlangs op Vlieland en natuurlijk zijn er foto's gemaakt. Ik geniet nog even na!!


 

"Het is wel over
Maar nog niet voorbij"