Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
Mei 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie HaÔti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Zwembandje
Vanochtend werd ik verrast door mijn collega's. Ze hadden een opblaaszwembandje gekocht en daar allemaal een tekst op geschreven, errugggg leuk!!
Natuurlijk moest er gekeken worden of ie ook paste en met mijn volslanke lijf wurmde ik me in het zwembandje. Het enige wat ze nu van mij verwachten is dat ik een foto mail dat ik op Vlieland met de zwemband in zee sta.......ik moet dus nog een keer voor schut gaan staan, maar ach, dat doe ik wel voor mijn collega's.De afgelopen dagen
Afgelopen weekend naar de Ardennen geweest met de Personeelsvereniging van de Rabobank. Het was heerlijk weer en de oriŽntatietocht bleek al snel een survivaltocht te zijn. 3,5 kilometer berg op en daarna 3,5 kilometer weer bergaf, over stenen klauteren, door bergstroompjes heenlopen, bospaden, wegopbrekingen trotseren, alles kwamen we tegen. Mijn knie vond het niet leuk, maar opgeven was geen optie, want dan zou ik op de berg moeten blijven overnachten en daar had ik minder zin in, dus ik wandelde gewoon door. Met als gevolg dat ik in de avond bijna niet meer kon lopen en na het eten nog even naar de feestavond ben geweest, maar na een half uurtje hield ik het voor gezien. Het was tijd dat mijn knie rust ging krijgen. De volgende ochtend liep ik nog niet echt heel soepel, maar met wat medicatie en 3 uur in de bus zitten†ging het in de avond alweer een stuk beter.

Vandaag was het een drukke "vrije" dag. Zo hebben we mijn motor weggebracht naar Motorhuis Eindhoven samen met de motortrailer, die staan nu in de showroom voor de verkoop. Zijn we naar de beddenzaak gegaan waar we ons bedbodems hebben gekocht om daar beugels te halen zodat onze matrassen goed blijven liggen. Onze ombouw past namelijk niet in onze nieuwe slaapkamer, dus moesten we die gaan halen. Hij moest ze bestellen, maar bedacht zich ineens dat hij er nog wel een paar had liggen. Natuurlijk ben ik een ster in afdingen en met 25% korting kregen we ze mee.
Daarna door voor vloerbedekking. Daar hadden ze ook wat wij wilden hebben. Ik ging natuurlijk in onderhandeling en kreeg er 10% vanaf, een gratis stanleymes en daarna zei ik een bedrag naar beneden afgerond en dat was ook weer akkoord. Johan schaamt zich altijd een beetje en houdt zich dan op de achtergrond, maar is nadien weer erg tevreden als ik wat heb kunnen onderhandelen.
Ook hadden we vandaag een makelaar over de vloer voor de verkoop van ons huis, het hele huis werd geÔnspecteerd en door alle rotzooi heengekeken. We zijn enorm benieuwd met welke prijs hij gaat komen. We hebben zelf wel al iets in gedachten en we hopen dat hij ook in die richting gaat komen.
Een groot pakket werd afgeleverd voor ons met verhuisdozen, vloeipapier, noppenfolie en beschermhoezen, dus we kunnen aan de slag nu. Dat hebben we vanmiddag dan ook al wel gedaan.

Veel vrienden bellen ons nu ook op om nog iets af te spreken, dus onze agenda is de komende weken weer goed gevuld, we gaan ons niet vervelen, dat is 1 ding wat zeker is!


Het roer gaat om
De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest om een droom uit te laten komen.
En nu kan en mag ik jullie berichten dat onze droom gaat uitkomen.

We hebben er niet zo lang over na hoeven te denken, het was al snel duidelijk voor ons beide dat we dit wilden. We gaan verhuizen!
De meeste mensen verhuizen wel een paar keer in hun leven, dat is niets bijzonders, maar wij gaan niet zomaar verhuizen, wij gaan het roer volledig omgooien.
Toen ik in maart terug kwam op het werk na een weekendje Vlieland, had ik al een bijnaam gekregen "Juul de strandjutter". Mijn collega's wisten toen nog niets van onze plannen, maar nu zijn deze definitief, we gaan verhuizen naar Vlieland!

Onze laatste bezoeken in februari, maart en april waren voor ons heel belangrijk. Heel veel gesprekken hebben we gevoerd met eilandbewoners, veel nieuwe mensen leren kennen, huizen bekeken en werkgevers benaderd. Met andere ogen naar Vlieland kijken, niet als vakantie-adres, maar als huidige woonplaats.

Wat ons direct duidelijk werd is dat een baan niet zo'n groot probleem is, maar een huis daarin tegen is een groter probleem. De huizenprijzen liggen echt heel hoog, voor wat je krijgt en na veel gesprekken met hypotheekadviseurs bleek het voor ons niet haalbaar te zijn om een woning te kunnen kopen.
We zijn dus aangewezen op een huurwoning en aangezien die ook niet voor het oprapen liggen zou het erg lastig gaan worden om ons te kunnen gaan vestigen op Vlieland. We hadden de hoop ook al een beetje opgegeven in maart, toen bleek dat de woonruimte roet in het eten ging gooien en we besloten het een beetje te laten rusten, want alles was eigenlijk sinds februari in een enorme stroomversnelling gekomen.
Maar eind maart kregen we ineens een mailtje van Johan zijn toekomstige werkgever dat hij een woonruimte voor ons had. Het bleek een bovenwoning te zijn aan het einde van de Dorpsstraat. Het is klein, maar groot genoeg voor ons om mee te beginnen.
Een slaapkamer, woonkamer en een badkamer voor onszelf en de keuken moet gedeeld worden met de bewoner die aan de achterkant op de bovenverdieping woont.

Vlieland, eiland om van te dromen...
Als ik er ben, bedenk ik altijd redenen om er te blijven. Soms dwalend over het strand hele filosofiŽn over hoe het zou zijn om hier te wonen, eindeloos vakantie...

... ja, ik weet het. Ik heb een Vlierus, een Vlieland virus!Alles moet nu geregeld gaan worden, want over 2 maanden zitten we er gewoon al. Dus we moeten onze spullen gaan sorteren, kijken wat we mee willen nemen en inpakken. Alles wat we niet mee kunnen nemen moet ook ingepakt worden en opgeslagen. Een hele onderneming, maar we hebben er zo'n enorme zin in!

Sommige mensen wisten ondertussen al van onze plannen, omdat ik tegen hun mijn mond niet kon houden, mijn enthousiasme wilde delen of raad wilde vragen en†anderen zullen verbaasd zijn en weer anderen zal het niets interesseren.


Hilarische taferelen
We zijn besmet met het Vlierus: Vlieland kan ernstig verslavend werken; voor je weg bent verlang je er alweer naar terug!
En dus zijn we afgelopen weekend weer naar Vlieland geweest. Heerlijk weer even genieten van alles en iedereen.

We werden gevraagd of we zin hadden om een avondje naar "De Bolder" te gaan voor een voorstelling van de toneelvereniging. Daar hadden we wel oren naar en ik regelde nog snel even een tandem, zodat we niet hoefden te lopen.
Omdat we om half 5 al op waren gestaan om de boot van 9 uur te halen, lag Johan lekker te slapen toen ik dat regelde en ik ben zelf ook nog even een klein uurtje gaan liggen. Om half 8 hadden we afgesproken en Johan en ik fietste nog even een extra rondje om zo te kunnen wennen aan de tandem. Door de Dorpsstraat, voetgangers proberen te ontwijken, ik sturend, Johan trappend, dat ging best goed, maar mijn derriŤre paste niet goed tussen het stuur van Johan. Dus besloten we om het om te draaien, Johan voorop en ik achterop. Nou dat was ook geen succes kan ik je vertellen, Johan moest sturen, maar dat lukte niet omdat ik achterop de touwtjes in handen wilde hebben, dus lachend stopte we weer en draaide de rollen weer om. Eenmaal onderweg met een stuk of 5 eilanders zakte Johan zijn zadel naar beneden, het was echt geen gezicht meer. Maar goed we kregen de complimenten dat wij het aandurfde om op een tandem te zitten en dat we ook nog redelijk recht bleven fietsen ondanks onze hilarische tandem.
De toneelvoorstelling was ook echt hilarisch, het stuk duurde 3 uur, maar was zeker de moeite waard! We hebben enorm gelachen en daar gaat het toch om.
Nadien zijn we nog wat gaan drinken en de alcohol ging er goed in en goed beschonken verlieten we rond half 1 het pand, om weer op de tandem te stappen. Ik weet niet of het door de alcohol kwam, maar de terugweg ging goed, ik paste ineens tussen het achterste stuur en we raakte geen boom of paaltje onderweg.


Zondag zouden we als verrassing meegaan met Folkert op de Vliehorsexpres, maar de verrassing was zaterdag helaas al weg, want hij nodigde ons uit om mee te gaan. Heerlijk weer een ritje naar de sahara van het noorden en onderweg spotte ik ineens flessenpost! Johan en Folkert hadden dit niet gezien, dus met een draai door de zee heen reden we terug om de fles toch op te pikken. De fles was niet lang onderweg geweest, want hij was de vorige dag in zee gegooid, maar het is wel leuk om zo iets ineens te zien liggen. We genoten van het uitzicht, de zon, de zee en de wind. De nieuwe burgemeester zat ook in de truck, wat natuurlijk het wel bijzonder maakt.


Na terugkomst hebben we nog een cadeautje overhandigd aan Folkert ivm zijn verjaardag en kregen direct de uitnodiging om nog even wat te komen drinken. We kwamen bij hem thuis aan en de honden werden helemaal hyper, want als wij komen betekend dat dat ze gaan wandelen volgens mij . De riemen werden gepakt en we gingen heerlijk een wandeling maken door de duinen.
We hebben weer lekker genoten van de zon, de zee, de wind en de duinen!

Trots
Sinds november ben ik actief op het Vlielandforum. Als snel werd ik aangesteld als boardmoderator en 2 weken geleden werd ik gevraagd om full moderator te worden. Na aandringen van de heren heb ik me overgegeven en hebben ze me alle "vergunningen" gegeven die daarbij horen. Het gaat†de heren nog wel†de nodige rosť kosten, maar dat namen†ze voor lief.†
Nu kwam er vorig weekend de vraag wie er zin had om een stukje te schrijven wat gepubliceerd zou worden in de lokale krant van Vlieland.
De heren zijn namelijk niet zo'n schrijvers, dus ik reageerde dat ze me maar wat informatie moesten geven en dat ik dan mijn vingers het werk wel zou laten doen.

Netjes kreeg ik de informatie en binnen een half uurtje had ik een stukje tekst geschreven. Ik zette het online op het forum met de mededeling dat dit een eerste opzetje was en dat er dus nog van alles aan gesleuteld mocht worden. Maar dat was niet nodig, het was helemaal perfect zo.
Het werd direct naar "De Vliezier" toegemaild en afgelopen donderdag is het dan ook daadwerkelijk geplaatst.

Trots op wat we tot nu toe bereikt hebben
Trots op dat mijn tekst gewoon geplaatst is
Trots op de gezellige collega's
Trots op het forum

Omdat de scan niet echt heel duidelijk is hieronder nogmaals de tekst:

In oktober kreeg Wietze het idee om een forum op te gaan zetten over Vlieland. Iedereen kent natuurlijk de startpagina van Vlieland, waar je veel informatie kunt vinden, maar wat is er nu leuker dan een forum te beginnen waar je meningen en ervaringen met anderen kunt delen en zo was het idee geboren.

Het logo is ook een ontwerp van Wietze, hij wilde graag een stukje van het wapen van Vlieland erin terug laten komen.
Na een eerste opzet is het forum op 13 november 2009 online gegaan en al snel werd Wietze versterkt door Douwe. Samen hebben ze de schouders eronder gezet en ideeŽn uitgewerkt. Al snel werd het een mooi geheel en de eerste leden melden zich aan en gingen hun ervaringen vertellen. Al snel bleek het een succes te worden en werden er moderators aangesteld om Wietze en Douwe mee te helpen om het forum op een hoog niveau te houden. Inmiddels zit het forum al op 126 leden en loopt het als een trein. Nieuwe ideeŽn worden aangedragen, de layout is inmiddels ook gewijzigd. Niet omdat we niet tevreden waren, maar de kleuren van Vlieland wilden we terug laten komen in de layout en dus is het blauw vervangen door groen met wit.
Achter de schermen zijn we dus druk bezig om het zo goed mogelijk aan te pakken en in de toekomst zullen er dan ook nog wijzigingen gaan komen.

Wat kun je allemaal vinden op het forum? Nou van alles zoals activiteiten die gaan plaatsvinden, het laatste nieuws van het eiland, overnachtingen, waar kun je lekker eten/drinken of uitgaan, maar ook wat de leden van het forum bezig houdt.

We zijn nu bezig om bedrijven op Vlieland te benaderen, zodat zij gratis kunnen adverteren op het forum. Er wordt dan een stukje geplaatst over het bedrijf, eventueel met foto's, de openingstijden en alle informatie die de bedrijven erop kwijt willen. Mocht je hierin belangstelling hebben om je bedrijf ook op het forum bekendheid te geven dan kan dit door een mail te sturen naar info@vlielandforum.nl en daar je wensen kenbaar te maken.

We zijn trots op wat we in een hele korte tijd al bereikt hebben en willen vooral zo doorgaan. Dus aarzel niet en kom eens kijken op Vlielandforum.nl het gezelligste forum van en over Vlieland!

Vriendelijke groeten,
Wietze
Douwe
Juul
Jelle
LilianneVerhuisbericht
Ik wil eenvoudiger leven, mijn boeltje bijeen pakken en in een camper gaan wonen.
Het stoort mij absoluut niet om ?kamper? genoemd te worden,
Maar ik wil graag je mening daarover horen ?
Wat vind je van mijn beslissing?????????????

Tja het is behelpen.

Soms zit het tegen
Vorige week bracht ik mijn motor naar de garage voor een kleine beurt. Op vrijdag reden we samen op Johans motor naar Eindhoven en op de snelweg begon zijn motor ineens heel veel kabaal te maken. Het leek ineens wel een Harley qua geluid.
Eenmaal aangekomen bij Motorhuis Eindhoven kwamen de monteurs direct naar buiten en doken onder de motor. Wat bleek de uitlaatspruitstuk was helemaal gescheurd, dit is gekomen omdat wij zomer en winter doorrijden en dus afgelopen winter ook gereden hebben in de sneeuw, over gepekelde wegen en daar was hij dus niet zo blij mee geweest.
Ze gingen kijken of ze een stukje konden vervangen door een andere buis ertussen te lassen, maar vanmiddag kregen we een telefoontje dat dit helaas niet mogelijk is en dat het dus allemaal vervangen moet worden. Het is de eerste grote reparatie die gedaan moet worden, dus we mogen niet klagen, maar het doet toch wel ff zeer. Nu hopen dat het hierbij blijft en Johan vrijdag weer op een stille motor kan rijden.

Aangesteld
Vandaag was de grote dag.
Tussen 19-21 uur werden we gebeld of we aangesteld zouden worden op de functie die we graag wilde. Ik had aangegeven dat ik graag op mijn eigen plek wilde blijven zitten en had als 2e keus gekozen voor coŲrdinator van het service center telefonie.
Dit sollicitatiegesprek verliep vlotjes, maar ik wist na het gesprek al dat ik het niet zou worden door verschillende omstandigheden.
Na het avondeten, ging ik weer aan de slag op het werk en werd door mijn leidinggevende geroepen voor een kort gesprekje. Ze ging diegene die aan het werk waren niet bellen, maar even persoonlijk een kort gesprekje voeren en ik kreeg te horen dat ik aangesteld was als Verkoop en Service Adviseur (zo gaan we in de toekomst heten) en dat ik helaas geen coŲrdinator was geworden. Voor mij geen verrassing en ik was gewoon blij dat ik mag blijven zitten waar ik nu zit. Wel vertelde ze me dat ik morgen niet hoefde te komen om te werken............tja het is en blijft mijn vrije dag de dinsdag .


Nu moet ik alleen tot woensdag mijn nieuwsgierigheid bedwingen om te weten te komen wie waar geplaatst is verder en wie onze coŲrdinator gaat worden en of er grote verschuivingen zijn gekomen, gewaardeerde collega's boventallig zijn geworden enz.

Ik kan iig vannacht weer rustig slapen en vanaf woensdag mijn ding gewoon blijven doen waar ik goed in ben en dat is telefoneren.

Wist je dat...
Wist je dat:

* Ik afgelopen week 1 avondje maar thuis ben geweest
* Dit kwam door allemaal vergaderingen
* Aankomende week wat rustiger wordt
* We morgen te horen krijgen wie op welke plek komt te zitten op het werk
* Dit voor sommigen erg spannend is
* Ik er alle vertrouwen in heb dat ik mijn werk gewoon mag blijven doen
* Zaterdag nog verlaat verjaardagsbezoek kwam voor mij
* Dit een hele gezellige avond is geworden
* Ik een heel leuk cadeau heb gekregen van deze 2†(eigenlijk 3)†lieve dames
* Ik vanochtend heerlijk heb uitgeslapen
* We vanmiddag voorjaarsschoonmaak hebben gehouden in de tuin
* Er 1 grote groene container met bladeren en mos uit is gekomen
* De bestrating ook weer zuiver is mbv de hogedrukreiniger
* Het euvel verholpen is met de kortsluiting die we steeds hadden
* Ik vanmiddag 2 uur in de file heb gestaan om goedkoop te kunnen tanken
* Dit uiteindelijk toch mislukt is, omdat het gewoon echt veel te druk was
* Ik nu nog naar een hele bult was zit te kijken
* Ik daar nu maar aan ga beginnen
* We de laatste asperges van vorig jaar vandaag lekker opgepeuzeld hebben die nog in de vriezer lagen
* We nu weer heerlijke nieuwe asperges kunnen gaan halen
* We daar ook weer van gaan genieten
* Ik nu echt ga strijken

Motorzegening

2e Paasdag, dan is het altijd feest in Milheeze. Daar wordt dan de motorzegening georganiseerd door M.C. Laurentia.
Sinds ik mijn rijbewijs heb is dit eigenlijk voor mij ook een jaarlijks ritueel geworden. Vorig jaar lukte het ons niet om erbij te zijn. Dit had 2 oorzaken:
1) het feit dat ik nog veel te veel last had van mijn nekhernia's
2) we zaten lekker op Vlieland te genieten

Maar goed dit was dus voor mij mijn 4e zegening. Johan zou ook meegaan, maar die werd wakker met migraine, dus die is lekker op bed blijven liggen. Ik kleedde me aan, keek naar het weerbericht, bekeek de thermometer buiten en zag dat het maar 2 graden was.....brrr dat is behoorlijk frisjes, een paar laagjes over elkaar aantrekken dan maar en dan ben ik er klaar voor.
Rond 9.15 uur was ik klaar voor vertrek en reed ik op mijn gemakje, maar wel sportief richting Milheeze. Op eens zaten er 4 andere scheurmonsters achter me en zo snel als ze achter me zaten, zo snel waren ze ook weer verdwenen. Ze hadden me niet ingehaald dus ik reed gewoon veel te snel voor hun of ze zijn bij een tankstation gestopt.
Netjes om 9.35 uur was ik bij de kerk in Milheeze en werd ik direct op de gevoelige plaat vastgelegd. Het duurde ongeveer een half uurtje voordat het allemaal begon te lopen en de motoren†van links en rechts kwamen aanrijden. Een geweldige opkomst was het weer en veel nieuwe gezichten, maar ook weer oude bekenden.
Om 11 uur kwam de paashaas gereden in een tuktuk aan en deelde paaseitjes uit. Het wachten was nu op de pastoor, die moest nog uit Elsendorp komen, want Pater van de Eikhof was te ziek om dit jaar de zegening te doen, dus zou Pater v.d. Nieuwenhof het dit jaar van hem overnemen. Hij was alleen een beetje te laat, maar we zullen de schuld geven aan "Man bijt hond" want die maakten namelijk opnamens evenals het Eindhovens Dagblad. Maar rond†11.20 uur†konden we dan eindelijk de motoren starten en ons laten zegenen.

In de avond keek†ik†"Man bijt hond" helaas kwam ik†hier†niet in beeld, maar bij het filmpje van†het Eindhovens Dagblad kom†ik wel in beeld, helemaal†op het einde.

Foto's krijg ik ook binnenkort, die kon ik helaas niet jatten van de site, dus daar moet ik nog even op wachten.

"Zeg me wat je voelt
De muur waar ik op stuit"