Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
Mei 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie Haïti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Dè uitslag
Mijn 1e dag van mijn welverdiende vakantie is begonnen en begon als volgt:

Vanochtend om 9.10 uur mocht ik me melden bij de Orthopeed voor de uitslag van de MRI-scan. Ik was reuze benieuwd natuurlijk en ik hoopte ook heel erg dat er iets uit was gekomen en waar ze me dan ook aan konden helpen.
Om 9.50 uur mocht ik eindelijk naar binnen. Dr. Kleijn kwam ook gelijk naar me toe en besprak met mij de uitslag.

Zijn 1e diagnose was gedeeltelijk juist geweest dat er een onsteking zit bij de aanhechting van de biceps, maar dat was niet wat de pijn zo erg veroorzaakte. Het kapsel in mijn schouder is namelijk gigantisch ontstoken die de pijn veroorzaakt.
Om de pijn te verlichten heeft hij nu een spuit aan de voorkant en een spuit aan de achterkant van mijn schouder gezet in de hoop dat er nu 1 spuit iets gaat doen. Omdat de vorige spuit niets gedaan had, wil hij dit nu proberen. De komende 2 dagen loop ik nog rond met een "swing", dit is een brede das die mijn schouder wat rust moet geven. Over 2 dagen moet de pijn minder worden volgens hem. We wachten dus maar weer rustig af. Over 4 weken mag ik me weer melden.
Ik ben wel super blij dat hij vandaag de spuiten erin heeft gezet, want maandag vertrekken we op vakantie, dus mijn arm kan nu nog lekker een paar dagen rusten in de hoop dat we maandag op de motor kunnen stappen.

Nadat ik thuis was zouden Johan en ik samen op onze motoren naar MHE gaan, omdat Johan een nieuwe ketting op zijn motor kreeg en een beurt kreeg (de motor dan he ), maar omdat ik nog wist van de vorige keer hoe pijnlijk de spuit was stapte ik in de auto. Iedereen leefde met me mee en vroeg of Johan mij (weer) geslagen had hahahaha. Ja tuurlijk dat doet ie dagelijks...........
Ik weet niet meer wat Johan voor opmerking maakte, maar ineens renden we als jonge geiten door de showroom heen achter elkaar aan, wat ik nog wel weet is dat de opmerking erg grof was. Het is maar goed dat het personeel van MHE ons goed kent hahaha.
Na een paar uurtjes in de garage gekeken te hebben en Johan meegeholpen gingen we weer naar huis. Ik ging maar meteen eten halen, want Johan mocht weer gaan werken. Verschil moet er zijn he, ik heb lekker al vakantie en Johan mag tot en met vrijdag werken.

Na het eten ben ik op de bank gaan liggen en eigenlijk meteen in slaap gevallen, wat heerlijk, ff geen pijn voelen.

Iedereen ook bedankt voor de lieve smsjes die ik mocht ontvangen en de knuffels, die doen me ook super goed!!

Morgen ga ik EHBO-en in de stad. Ik heb al geregeld dat ik geen koffer hoef mee te nemen, dus dat gaat helemaal goedkomen.
De rest van de week hou ik me nog rustig. Maandagochtend de motoren bepakken en dan lekker naar Duitsland rijden waar we een weekje lekker gaan toeren in de Eifel. De weersverwachting is super goed, 20 graden en vrijwel droog, dus dat kan gewoon niet beter.

 Juul
Singles time
Oh wat was het vroeg vanochtend. Op mijn vrije zaterdagmorgen had ik om 8.30 uur afgesproken bij de kapper. En die kapper zit niet in de buurt, daarvoor moet ik ongeveer 20 minuten voor rijden voor ik er ben, dus om 7.30 uur liep mijn wekkertje af en om 8.00 uur sprong ik (dit keer niet fris en fruitig) in de auto.
Mij witte haren (nee geen grijs!!) zijn weer voorzien van een kleurtje en ze hebben het weer een beetje uitgedund zodat het weer wat model heeft. Tja je moet ff leiden als je haren wilt laten groeien. De meeste mensen kiezen ervoor om in de zomer een lekker kort koppie te laten knippen.........ik ben dwars en wil ze langer laten groeien .

Maar dan nu het spannende verhaal over de singles:

Een paar weken terug heb ik via de Free Record Shop de nieuwe singel "Wit Licht" besteld, u kent hem vast wel ondertussen .

Ik denk dan hoef ik niet naar de winkel en ligt ie gewoon op de deurmat als ik vrijdags thuis kom van het werk. U kunt het vast al raden.........geen singel bij de post...........
Zaterdag..........nog steeds geen singel bij de post..........dan maar naar de stad, toevallig moest ik daar toch naar toe..........waarvoor?? Nou gewoon ff lekker over de markt heen wandelen, dan heel toevallig tegen een "apenshirtje" aanlopen en die natuurlijk ook meteen kopen. Vorig jaar zag ik ze ergens in NL hangen, maar Johan vond het niks........nu had ie gewoon niets te zeggen want hij was er niet bij
 
Toen hij thuiskwam, zei hij meteen, als ik maar niet naast je hoef te lopen als je de shirtjes aan hebt...............Maar we dwalen af.

Daarna toch maar bij de Free Record Shop naar binnen gelopen voor de single van Marco en voor de single van Ticket for Tibet "als je ooit nog eens terug kan", want die is ook afgelopen week uitgekomen en wij waren pas 4 keer gaan vragen of ie al binnen was, maar iedere keer kregen we "Nee" te horen.
Als u ons mist de komende dagen.........dan zitten we dus lekker buiten de singles te luisteren.

Ik ben benieuwd of het geld wel wordt afgeschreven van mijn creditcard voor de single van Marco, want dan krijgt FRS toch een klein probleem met mij.

Ik mag nu nog 1 dagje werken (van 9.00-20.00 uur) en dan.............VAKANTIE!!!
Ruim 2 weken niet naar het werk, maar lekker doen waar ik zin in heb en als Johan dan ook vakantie krijgt (volgend weekend) gaan we lekker met de motoren naar Duitsland een weekje toeren door de Eifel.

Fijn weekend allemaal, maar ik denk dat voor iedereen het wel goed gaat komen met dit mooie weer.

 Juul
Uitbreiding verzameling
Sinds dit jaar zijn wij lid geworden van de Walt Disney collectors society.
Onze eerste beeldjes waren van het lidmaatschap wat dit jaar is van Donald Duck. Natuurlijk is dan de het beeld niet compleet zonder Kwik, Kwek en Kwak, dus die kwamen er ook meteen bij.

   

We kregen vorig maand ons memershipcart binnen met een boekje erbij met erg mooie beelden, die je alleen kunt kopen als je dus lid bent.

We hebben zitten dubben, doen we het of niet. Ook ivm de grote verbouwing die we gaan doen. Maar vandaag kreeg ik een mail binnen van de Poohshop, met daarin dat Jennefer vandaag 21 is geworden en dat je alleen vandaag 21% korting kreeg op alle aankopen.
Dat veranderde de zaak en heb ik de stoute schoenen aangetrokken (Johan lag namelijk nog te slapen na zijn nachtdienst) en gaan kijken naar Tinkerbel en Belle.

Onderweg ben ik nog gestopt bij de stadswinkel om mijn nieuwe paspoort op te halen en nogmaals navraag te doen over de bouwvergunning, of het wel echt vergunningsvrij zou zijn wat wij willen gaan doen en gelukkig is het echt zo, ik heb het nu ook zwart op wit staan, dus geen discussie meer mogelijk hierover.

Daarna ben ik doorgefietst naar de Poohshop om te gaan kijken naar de beelden.
Als ik moest afgaan op de afbeeldingen in het boekje zou ik direct voor Tinkerbel hebben gekozen, maar in het echt viel ie een beetje tegen en Belle is super mooi. En na druk bestuderen van het beeldje kwam ik een beschadiging tegen.......
Gelukkig hadden ze nog 2 beelden op voorraad en dus werden die ook druk bestudeerd op foutjes en beschadegingen en de laatste zag er het beste uit.
Alles weer goed ingepakt en in de winkel laten staan, want ik was op de fiets en dan durf ik ze niet mee te nemen omdat het zo fragiel is allemaal.
Maar dit is hem geworden, ik ben er enorm blij mee.


Na de verbouwing moet er ook een nieuwe vitrinekast gaan komen, dat is 1 ding wat zeker is .

Hebben jullie ook van dit soort verzamelingen?

 Juul
nieuwe butsmutsen
Vorige week waren ze dan eindelijk binnen, onze nieuwe butsmutsen. Het zijn erg speciale helmen je kunt zowel als jethelm en als intergraalhelm gebruiken, zonder te sleutelen.


Het heeft even geduurd.........4 maanden ongeveer.......maar het loont zeker dat wachten.
Ik moet er nog erg aan wennen, maar dat gaat ook zeker wel goedkomen. Ik rij op dit moment niet, maar ik ga proberen om volgende week weer te gaan rijden, want ik mis het enorm.


Wat ik wel super fijn vind is dat er een zonnevizier geïntegreerd inzit, dat heb ik op dit moment ook al, dus hoef ik niet te klooien met een zonnebril.Morgen gaat Johan met mijn motor naar Motorhuis Eindhoven om nieuwe banden erop te laten leggen, na 1,5 jaar zijn ze echt versleten en ik wil wel veilig naar Duitsland gaan rijden over 13 dagen. En het wordt beter weer volgens de weerologen (of hoe je ze ook wilt noemen) en als mijn schouder nu ook daar positief op reageert, rij ik weer dagelijks op mijn geel scheurijzer.

 Juul
1e Weblogmeeting
Ik was vanochtend al weer vroeg uit de veren om te gaan hockeyen, daarna snel naar huis, douchen en me gereed maken om de reis te gaan maken naar Wemeldinge (Zeeland). Susan was inmiddels bij mij gearriveerd, want zij was zo lief om vandaag te rijden. Om half 1 konden we vertrekken en de heenreis ging enorm goed. Onderweg zagen we een auto langs de weg staan en ik keek wat er aan de hand was......wat bleek er was iemand aan het bidden op een kleedje naar het oosten, erg grappig om dit te zien langs de snelweg.

Om 14.10 uur kwamen we aan in Wemeldinge en Dian kwam al meteen naar buiten om ons de keycord te geven met onze namen erop. Nadat we (bijna) iedereen begroet hadden en we lekker buiten in het zonnetje gezeten hadden mochten we naar binnen voor de karaoke (déjà vu!!) Er werd goed meegezongen door iedereen (al dan niet door de microfoon).

Een paar jongens zaten er ook om voetbal te kijken en hadden zich gebombardeerd tot jury en ze hadden erg leuke teksten. Ze hadden op een gegeven moment een kaart met daarop "sms 'Marco' naar 06- ********" Dus Marieke pakte haar mobiel ging smsen, ik pakte mijn mobiel en smste ook en ik kreeg vlak daarna een sms terug: "Gefeliciteerd u heeft de hoofdprijs! Kom hem vandaag nog afhalen! Aub"
Ik ben naar de jongens te gelopen, maar ze hadden nog geen prijs, daar waren ze nog mee bezig. En na een half uur kreeg ik dan mijn prijs........en zak vol met bitterballen . Ze smaakten erg goed!! Tnx heren.

De kinderen (ook de mensen die zich nog kind voelde) konden kleuren en knutselen en daar werd gretig gebruik van gemaakt en er waren leuke bij.
Er waren zelfs prijzen te winnen, ook voor de karaokers onder ons en ik moet zeggen die waren leuker dan mijn ballen .

Henriette kwam erachter dat ik erg lief ben (nu al??? we kennen elkaar ook nog niet zo lang hoor...........), maar André wist dit gelukkig al langer.

Er werden nog enkele foto's genomen en daarna namen de meeste alweer afscheid. Wij besloten om wat te eten bij Visjes om daarna huiswaarts te rijden. De heren hebben zich kostelijk vermaakt om het sms verkeer en wij ook.

Onderweg zagen we een hele felle regenboog met daarnaast nog een minder duidelijke regenboog en die heb ik ook nog ff vast gelegd.

De eerste weblogmeeting zit erop, ik heb genoten!
Dymphna, Nathalie, Marijke en Dian bedankt voor de organisatie!!!!

 Juul

P.s. De rest van de foto's staan in mijn fotoalbum en wil je foto's die ik gemaakt heb mail me dan en je krijgt ze spoedig in je mailbox!
MRI-scan deel 2
Vandaag mocht ik naar Amsterdam voor de MRI-scan.

Mijn moeder was om half 11 bij me. Het zou ongeveer anderhalf uur rijden zijn en ik zou om 13.00 uur door de MRI heen gaan.
Het was wel druk op de weg, maar we konden redelijk goed doorrijden en hebben onderweg nog een broodje gegeten en waren toen nog om 12.30 uur bij het MRI-centrum.

Om 12.55 uur mocht ik al naar binnen en de arts kwam direct bekijken waar hij de vloeistof kon gaan spuiten. Het ging niet lekker toen de naald in mijn lichaam verdween en hij ging het meteen verdoven. Daarna wat contrast ingespoten, foto's gemaakt..........het zit niet goed zei hij, dus wederom een ander deel verdoven en weer contrast ingespoten. Ja nu zat het wel goed. Dus werd en nog een normale dosis contrast ingespoten en ik mocht voor 20 minuten in de tunnel liggen met lekkere muziek. Marco Borsato, Jeroen van der Boom, Ilse de Lange en nog een paar lekkere nummers kwamen voorbij, maar ik moest stil blijven liggen en dat heb ik dan ook maar gedaan.

Na 20 minuten moest ik nog in een andere pose gaan liggen als het lukte....voor hoelang?? 5 minuten dan is het gebeurt, nou dan moet dat wel lukken. Na de scan hebben we nog gewacht op de cd-rom waarop alle foto's staan, die kan ik nu lekker al gaan bekijken.
Om 14 uur zaten we weer in de auto terug naar huis.........en ja hoor tuurlijk hadden we file, bijna de gehele weg terug langzaamrijdend verkeer of er waren wel wegwerkzaamheden. Maar om 16 uur was ik weer veilig thuis en nu........zit ik te balen.......pijn te hebben.......en nog meer te balen.

Ik kan bijna niets meer, de verdoving is uitgewerkt, de vloeistof zit nog in mijn schouder, waardoor hij erg pijnlijk is geworden. Ik kan mezelf amper uit- en aankleden, dat merkte ik bij de fysio, de me vanavond nog ff opnieuw heeft ingetaped. Dus ik ga een gezellige nacht in denk ik.  Over 2,5 week krijg ik de uitslag, daar ben ik nu al erg benieuwd naar. Maar mss dat ik zelf iets uit de foto's kan halen wat de oorzaak is.

Iedereen een heel fijn weekend en voor enkele van jullie See you at Sunday at Wemelgevalles

 Juul
Verjaardagskalender

Onlangs hebben we op de log van de chat een verjaardagskalender gemaakt.

Wil je hier ook op komen te staan, klik dan HIER en je wordt ook snel toegevoegd op de kalender.

Ik ben benieuwd of je durft


 Juul

Kaal........
Vandaag was het zover, ik ging mee als model naar een schoonheidsopleiding.
Mijn bovenlip ging geharst worden en mijn benen, tenminste daar ging ik voor mee.

Om 13 uur ging het gebeuren, we kregen een heerlijke gezichtbehandeling en mijn snor werd geharst.......auwwie............
Daarna werden we gekeurd voor onze benen. Ik heb dus al anderhalve maand mijn benen niet meer geschoren en er stonden veel en lange haren op. Maar helaas werden ze afgekeurd, omdat er een paar zeer oude blauwe plekken nog zichtbaar waren, ik kreeg als advies geen hockey meer te mogen spelen hahaha, dacht het niet he.
Maar ik was niet als enige, van de 11 modellen werden maar bij 2 personen de benen goed gekeurd.
Op mijn armen staan van die donshaartjes, maar het was goed genoeg, dus nu zijn mijn armen geharst en ik heb vanavond direct maar mijn benen zelf geschoren, want het was echt geen gezicht meer.
Na het harsen van mijn armen heb ik nog een heerlijke rugpeeling gekregen en daarna een pakking, het had niet 10 minuten langer moeten duren, want dan was ik in slaap gevallen.

Dus mijn bovenlip en mijn armen zijn nu weer kaal en gelukkig door mijn eigen scheermesje mijn benen ook weer. Ik ben weer een gelukkig mens.

Manon (waar ik model van was) is geslaagd voor beide behandelingen, die ze bij andere mensen heeft uit moeten voeren. Ik ben enorm trots op haar en ik heb haar meteen gevraagd wat ik nu moet laten groeien , maar wss niets want de volgende toets is als alles mee zit een heerlijke rugmassage, ik ben weer van de partij als het nodig is.

Helaas mochten er geen foto's gemaakt worden, maar de moeder van Manon heeft er toch stiekum 1 genomen.

 Juul
Hockeywedstrijd NL-DE
Gisteravond speelde de dames van Nederland tegen Duitsland in Helmond.
Ik had al tegen Willy gezegd dat als het nodig ik met mijn EHBO spullen zou komen, maar hij dacht dat ze het wel aan zouden kunnen met 2 personen.
Dus ik op de fiets naar het hockeyveld zonder EHBO spullen en mijn camera op mijn rug (ja ik heb een nieuwe camerarugzak, dus die kon nu op mijn rug). Kwam ik aan en ik zag Willy al bellen..........ojee, mijn telefoon ging af hahahaha. Hij had mij nodig, want hij had niet verwacht dat het toch zo druk zou zijn. Rond de 7.000 mensen zijn er op af gekomen en als er wat zou gebeuren zouden ze met 2 personen niet veel kunnen doen, dus ik ging weer in volle vaard naar huis voor mijn spullen. Na 10 minuten kwam ik buiten adem terug op het hockeyveld..........met EHBO-spullen, maar zonder camera, ships die heb ik thuis laten staan. Wat baalde ik, maar goed ik heb een groot deel van de wedstrijd kunnen zien en de foto's.........ach ja, daar baal ik nu een beetje van, maar daar kom ik wel overheen.

Na een 4-2 overwinning op Duitsland verlieten de dames tevreden het veld en werd er nog een klein feestje gevierd langs het veld, op het veld en in de kantine. Wij konden al redelijk snel naar huis, zonder incidenten gelukkig.

Ik heb genoten samen met nog 7.000 andere mensen. Dit moeten ze vaker doen!!

 Juul
Mijn passie
Ik ben zo blij met youtube, ik heb een filmpje gevonden over mijn motor en die wil ik graag met jullie delen.
Juul
"Ik kan niet begripen dat ik het niet heb gezien
Dat je zo anders bent"