Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
Juni 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie Haïti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Grote oefening
Gisteren was er weer een grote oefening van KNRM, GHOR, Brandweer en ambulance.
Net zoals vorig jaar was er brand op een schip waar de nodige slachtoffers gevallen waren.
Vorig jaar speelde ik zelf nog slachtoffer, maar dit jaar mocht ik aan de bak bij de GHOR. We hadden al onze materialen naar de haven gebracht en stonden te wachten op de sleutelhouder om ons gewondennest in de leegstaande winkel op te bouwen. Helaas bleek de sleutelhouder op het schip te zitten en konden we dus geen gebruik maken van de winkel en moesten we heel snel de tent gaan opzetten. Toen de tent net stond en we nog alle spullen naar binnen moesten brengen kwamen de eerste gewonden al aan en liepen we een klein beetje achter op schema, maar uiteindelijk komt het allemaal goed!
We behandelden de gewonden en op het laatste moment, toen we bijna gereed waren met de oefening stortte ineens onze tent in......aiiiii.......dat was niet de bedoeling natuurlijk en door snel ingrijpen door ons allemaal hoefden we uiteindelijk niet echt in actie te komen en kon iedereen snel en veilig de tent verlaten.
Het was weer een nuttige avond voor iedereen


Repetitie
De laatste weken zijn we druk bezig met de fanfare om alle stukken in te studeren voor de muzikale avond op 31 maart. Het wordt een leuke avond, al zeg ik het zelf. Veel leuke nummers die ten gehore gebracht gaan worden.
De laatste repetities worden gebruikt om samen te repeteren met de lokale zangtalenten, de laatste puntjes worden op de i gezet.
Wij hebben er enorm veel zin in.


2 down, 1 to go!
Wat een gestudeer de afgelopen weken. Vanaf 14 februari bijna iedere avond gestudeerd, alle vrije dagen gestudeerd, maar het einde is in zicht.
De BHV is weer verlengd en gisteren was de grote dag van het examen voor leermeester.
In de ochtend nog even wat dingen doorgenomen, de praktijk nog even geoefend en na de lunch was het zover dat het examen afgenomen ging worden.
Maandag was ik al redelijk nerveus, gisteren op de boot ook nog, maar eenmaal op locatie zakte alles eigenlijk wel snel weg, tot aan de lunch. Je kon bijna een speld horen vallen in het restaurant. Iedereen zat voor zich uit te staren, de examenkriteria voor zijn geest te halen en in zichzelf de praktijk te oefenen. Wat mag ik niet vergeten, welke volgorde enz. enz.
Na de lunch werden we opgeroepen voor de inschrijving en konden we daarna duimen gaan draaien in de lounge. In de 3e ronde mocht ik mee naar binnen en kreeg de taak van leerling, nog even rustig alles doorlopen en kijken of ik zelf alles goed op een rijtje heb. Na 1 tussenronde mocht ik dan echt mijn praktijkexamen gaan doen. Al vaker heb ik last gehad van positieve faalangst en ook nu was dit het geval. Op het moment van binnenlopen viel alles van me af en deed ik gewoon mijn ding. Lekker rustig instrueren van de leerling en voor ik het wist was het alweer voorbij. Dit was deel 1 wat erop zat. Nu de theorie nog???
Boeken niet meer inkijken was de les van onze trainster, volgende keer luister ik echt niet meer en ben ik lekker eigenwijs en doe het lekker toch. De stof beheers ik redelijk, veel moeilijke woorden die je door elkaar haalt en wat krijg je dan op je examen? Juist net die moeilijke woorden waarvan je heel diep moet graven voor de betekenis en het dan nog niet weet. En dan krijg je er niet 1 vraag over, maar gelijk 4??niet eerlijk en uit de vragen en antwoorden kon je dan ook niet opmaken wat het dan wel zou kunnen betekenen. Zo flauw, je slaagt of je slaagt niet??CESUUR??..!@#$-woord, maar die zal ik voortaan wel onthouden.

Ik ben er vanaf voorlopig, over 4 weken krijgen we de uitslag, dan is ook de portfolio beoordeeld.
Nu rustig aan verder studeren voor de Sigma, ook pittig, maar anders. Hier ben je vaak mee bezig, veel oefenavonden en trainingen.
Vandaag heb ik mezelf maar eens beloond voor het harde studeren met een middagje in de zon op het strand tussen de schelpen te zitten. Heerlijk genieten van de rust, ff geen boeken, geen moeilijke woorden, maar gewoon lekker zand, schelpen, meeuwen, water en het zonnetje.


Klompfiets
Bij fietsverhuur Zeelen hebben ze voor iedereen is er wel een geschikt vervoersmiddel: gewone fietsen met versnellingen, omafietsen, kinderfietsen, mountainbikes, moederfietsen, tandems, kindertandems, bakfietsen, electrische bakfiets, electrische fietsen, skelters, scootmobielen en bolderkarren.
Maar sinds deze week is er een hele speciale fiets bijgekomen. De klompfiets heb ik hem maar even genoemd.
Het is een bakfiets en de bak van de fiets is in de vorm van een klomp. Erg grappig om te zien en een echte blikvanger. Hij wordt nog beletterd, maar zonder belettering is hij al een opvallend opject die vanaf nu over Vlieland heen gaat.
Vingerafdrukken
Binnenkort kunnen eilanders versneld inchecken voor de Waddeneilanden. In Harlingen is een grote verbouwing geweest van de terminal en daar zijn de poortjes al geplaatst. Ze werken alleen nog niet. Alle eilanders kunnen vanaf nu hun vingerafdruk laten inscannen bij de balie. In combinatie met de bootpas kunnen we dan versneld inchecken en hoeven we niet meer in de lange rijen met toeristen te begeven.Vandaag was het heerlijk weer en om dan de gehele middag in de studieboeken te zitten is natuurlijk zonde. Dus een uurtje ertussen uit is dan ook goed en na een heerlijke wandeling zijn we maar meteen naar de terminal gegaan om onze vingers te laten scannen. Omdat we voor 1 april dit hebben laten doen kregen we nog een leuke attentie in de vorm van een kortingsbon op een overtocht.
Big Surprise!
Afgelopen dinsdag was de dag dat ik 35 kaarsjes uitblazen mocht. Om 7 uur nam ik de boot naar Harlingen om vervolgens met de auto naar Hardegerijp te rijden voor de cursus leermeester. De gehele dag in een vergaderruimte met allemaal horecafreaks, altijd leuk en gezellig. Na deze lange dag was ik rond 17.15 uur terug in Harlingen, waar ik nog een paar boodschapjes deed en naar de terminal liep. Daar zag ik mijn moeder al staan. Mijn vader was de auto wegzetten en we kletsten alvast wat. Niets vermoedend boekte ik samen met mijn vader de terugreis en mijn moeder ging naar het "toilet". Maar in plaats van dat ze naar het toilet ging, haalde ze mijn tantes op die zich beneden verstopt hadden om mij te verrassen.
De verrassing was geslaagd, het was een Big Surprise!! En meteen gingen mijn raderen draaien.....is er een onderkomen geregeld, overtocht geregeld.......en wat bleek, Johan zat in het complot. Hij had mij gevraagd een reservering te maken voor zijn collega en die kamer bleek dus voor mijn tantes te zijn.
We besloten nog even wat te eten in de terminal en kletsten gezellig bij. Op de boot gingen de gesprekken verder. Ik had gedacht nog even een powernap te kunnen doen op de boot, maar dat mislukt natuurlijk met zo'n leuk gezelschap. Nadat ik de kamersleutels uitgedeeld had liepen we gezamelijk naar ons huis om mijn verjaardag lekker rustig te vieren. 
Ik ben weer erg verwend, van Johan kreeg ik een fotocursus, van mijn ouders ontving ik een paar leuke boekjes, van mijn neefjes en nichtje een mooie tekening en van mijn tantes kreeg ik geld om zelf iets uit te zoeken. Ook kreeg ik van mijn petekind een filmpje met daarin zijn kado voor mij. Ik mag als ik de volgende keer in Deurne ben, samen met hem naar de McDonalds!!! Dat wordt smullen met z'n tweetjes .
Mijn peettante is zeer creatief en heeft nu ook weer haar stinkende best gedaan om een mooie verjaardagskaart te maken en ik moet zeggen dat ik erg trots ben op haar.Na een goede nachtrust werkte ik snel de mail en de websites bij in het hotel en begon het helaas te regenen en hard te waaien. Een goede dag om te shoppen in de ochtend en in de middag naar Informatiecentrum de Noordwester te gaan. Veel informatie is daar te vinden over Vlieland en voor je het weet zijn er zo 2,5 uur voorbij en heb je nog niet alles gezien en gelezen. Maar het was een leuke en leervolle dag.

   

In de avond gingen we heerlijk uit eten met z'n allen en sloten we de avond af met een drankje in de hotelbar. Ik mocht de volgende dag weer werken en Johan was vrij en ging met het bezoek op stap. Mijn vader was deze dag jarig en hij genoot al bij het ontbijt. Fietsen werden geregeld en de bonte stoet trok het eiland rond. Het weer was schitterend! 
Zon, zon en nog meer zon. Ze hebben heerlijk genoten bij het Posthuys, de Kroonspolders en het Badhuis, zoals het hoort. Voor je het weet is het alweer tijd om te gaan eten en het pannenkoekenhuis werd onveilig gemaakt. Hij kreeg daar een vlieger als kadootje . En toen was het alweer tijd om afscheid te nemen van elkaar. 2 heerlijke dagen hebben we gehad. En nu mogen we weer hard aan het werk en aan de studie. Aankomende weekenden is het alle hens aan dek en kunnen we weer in het hoogseizoenritme komen, want het hotel is volgeboekt in de weekenden. 


En weer een jaar erbij!

Het gaat vanzelf, ik hoef er bijna niets voor te doen (blijven ademen is wel een must) en voor je het weet is er weer een jaar voorbij.
Inmiddels is het 35 jaar geleden dat ik voor het eerst het levenslicht mocht aanschouwen en ik geniet er nog steeds iedere dag van.Heppie beursdeej toe mie
Heppie beursdeej toe mie
Heppie beursdeej dier Juul
Heppie beursdeej toe mie!

En wat hoe ziet mijn dag eruit? 7 uur de boot naar Harlingen, de gehele dag in cursus voor leermeester en om 19 uur de boot weer terug naar Vlieland. Wordt een heerlijk rustig avondje met mijn ouders en een paar vrienden.

"Ik voel nog steeds
Verlang nog steeds"