Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
Juni 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie HaÔti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Kraker gesignaleerd
Huizen kraken is in Amsterdam volgens mij de gewoonste zaak van de wereld, maar dat het zelfs op Vlieland gebeurt was nieuw voor mij.

En zo ziet de kraker er dus uit in vol ornaat.


Foto's oefening
De foto's van maandagavond waren te zien op de Lokale TV Vlieland. Deze foto's zijn gemaakt door Dirk Bruin en ik heb dit van de tv opgenomen. Omdat we TV Vlieland alleen analoog kunnen ontvangen is het beeld niet geheel scherp, maar zo krijg je alvast een kleine indruk. Op de foto's van Dirk ben ik niet zichtbaar, maar als je goed kijkt zie je Johan op het dek liggen met zuurstofmasker ongeveer op 1 minuut 33.Als slachtoffer op de Morgana
Maandagavond om 17.45 uur werden we verwacht in de jachthaven, zodat we na de laatste instructies aan boord konden van de klipper Morgana. Daar kregen we instructies van schipper Bert en kon ons reisje beginnen. We waren met 5 zwaargewonden en begonnen ons te grimeren en de lichtgewonden genoten nog even van het zonnetje boven op het dek. Jan Houter was ook mee en schoot wat plaatjes van ons grimwerk, de mooie uitzichten en daarna van de reddingsactie. Alles werd verder door de brandweer geÔnstalleerd aan boord en het benedendek kwam al snel flink onder rook te staan. We bekeken onze plekken waar we het beste konden gaan zitten en liggen. De lichtgewonden bleven buiten op het dek en met 7 personen waren we beneden. 2 blokkeerden de trap, 1 blokkeerde de gang, 1 op het toilet, 1 in een kast onder de trap, Johan in een hoek in de keuken en ik lag in een slaaphut onder een stapelbed. Nadat er actie was geroepen zagen we al snel helemaal niets meer, de rookmachine deed flink zijn best en het spel kon beginnen. Ik speelde een bewusteloze met een ademhalingstrauma en brandwonden. De eerste werden onder luid geschreeuw van pijn (gebroken heup, brandwonden, slagaderlijke bloeding) omhoog gebracht en de brandweer moest verder op zoek naar de rest van ons.
Johan werd ook al snel gevonden, ook al stonden ze met hun warmtecamera recht voor zijn neus en zagen dat er iets moest zijn en hem bijna aanraakte, uiteindelijk hadden ze hem beet bij zijn knie en werd snel naar boven gebracht. Hij was nog bij kennis, maar dat duurde niet lang en ging heerlijk onderuit toen hij even uit het oog verloren werd.
Ik weet niet hoelang ik daar heb gelegen, maar het duurde voor mijn beleving wel een uur. Als 1 na laatste werd ik gevonden, ik werd flink aangeschud en half onder het bed uitgetrokken, daarna duurde het heel even en voor ik het wist werd ik opgetild en weggedragen. Dit was voor hun geen gemakkelijke opgave, want ze moesten me een trap opdragen, maar redelijk snel was ik buiten, ook al werd ik daarvoor gewoon dubbelgevouwen en werd ik buiten op het dek neergelegd. Inmiddels was het enorm afgekoeld buiten en het dek was ook niet bepaald warm, dus ik begon te rillen als een gek (dit behoorde niet tot mijn rol, maar was realiteit). Werd direct toegedekt met reddingsvesten en dekens. Na 10 minuten werden we afgetikt en konden we even op de stoelen gaan zitten en warm worden met koffie. Ik kreeg ondertussen zuurstof aangesloten en in gesprek met de brandweer kwam ik erachter wie mijn ?redders? waren geweest, het zweet stond nog op hun voorhoofd. Je moet in je rol blijven, maar je wilt eigenlijk ook wel alles zien en dat laatste mislukte dus bij mij. Ik heb maar 4 brandweermannen aan boord gezien en 2 artsen, terwijl er 6 - 8 brandweerlieden, 2 artsen en een Sigmateam aan boord waren.
De reddingsboot was weer onderweg en we mochten onze posities weer innemen. Dekens onder me en een isothermdeken over me heen. Als snel lag ik op een scoopbrancard en werd ik van de ene boot op de andere boot getild. Geen moment bang geweest dat ik eraf zou donderen, ondanks dat ik niet vast lag. Met 3 personen op brancards werden we uiteindelijk terug naar Vlieland gevaren op volle snelheid waar we naar het gewondennest konden. Als laatste werd ik nu van boord gehaald, ik was gedesoriŽnteerd en zag in mijn ooghoeken allemaal mensen staan. Of dit nu de andere slachtoffers en hulpverleners waren of mensen waren die nieuwsgierig waren komen kijken weet ik niet, daarvoor was ik nog een beetje duf van het liggen en de zuurstof. In het gewondennest werden we direct afgetikt en na even een paar minuten rechtop zitten behoorde ik ook weer tot de levende.
We gingen nog even naar de nabespreking in het nieuwe KNRM-huis en daar zag ik hoeveel mensen er op de been waren geweest die avond. Het was een leuke ervaring, maar wel enorm intensief, de komende dagen mag ik gaan genieten van spierpijn en blauwe plekken die alle kleuren van de regenboog gaan krijgen. Maar alles voor het goed doel, ik had dit niet willen missen!!

De foto's volgen nog in een andere blog.


In gedachten


Scheurneus
Heerlijk weer op Vlieland. Volop genieten van de zon en voor het eerst mis ik iets.....
Ik mis het motorrijden. Heerlijk even een stukje rijden.......
Johan had er een oplossing voor en ik mocht even de scheurneus uithangen.


Roeien met de riemen die je hebt......

Verrassing!!
Afgelopen week waren er vrienden (Paula en Sietske)†van ons op Vlieland. Al direct bij aankomst verraste ik ze met een warm welkom midden op de Dorpsstraat en de dag erna zijn we heerlijk gaan jutten. Donderdagavond zijn we nog bij hun op bezoek gegaan. Johan was er al vroeg naartoe gegaan en ik ging er later naartoe ivm generale repetitie van de fanfare. Heerlijk zitten kletsen, foto's bekeken en geborreld. Al snel was het veel te laat en mijn wekker liep dan ook veel te vroeg af op vrijdag om te gaan werken. Helaas had ik vrijdag geen tijd meer om ze even gedag te gaan zeggen, want na het werken, moest ik snel naar huis, douchen, omkleden, strijdkleuren opdoen, koken, eten en weer op de fiets naar De Bolder voor het optreden van de fanfare.
Gelukkig wist ik dat ze op zaterdag de boot van 11.45 uur zouden nemen en dus rond 13.15 uur in Harlingen zouden zijn. Ik had om 7 uur de boot al genomen, omdat ik enkele afspraken had staan in Leeuwarden en direct even ging shoppen. Nadat ik alles zo goed en zo snel als het kon had gedaan in Leeuwarden haalde ik de trein van 11.59 uur weer terug naar Harlingen Haven. Ik smste Paula dat de kans erin zat ik ze nog even kon knuffelen bij aankomst. Ik haaste me naar Total Connect waar mijn nieuwe iPhone op me lag te wachten. Even alles doorgenomen of alles klopte en toen bleek dat het nog niet helemaal was zoals het moest zijn. Ik moest nog een microsim hebben, maar dat werd ook snel opgelost en met een bigsmile liep ik na 20 minuten de zaak weer uit met de nieuwe iPhone in de pocket!
De laatste boodschappen werden nog even binnengehaald en om 13.05 stond ik op de promenade de MSVlieland te aanschouwen hoe deze binnen kwam varen. Op het dek stonden Paula en Sietske en ik zag ze zwaaien, maar niet naar mij......dat moest dan de man zijn van Sietske die ze op kwam halen. Eenmaal in beeld kreeg ik dit via gebarentaal bevestigd en liep naar Jan toe. Heel verbaasd kijkend (een vrouw die me zomaar aanspreekt??) stelde ik me voor aan Jan en het ijs was direct gebroken. Zoveel verhalen gehoord, leuk je nu in het echt te ontmoeten!! Samen liepen we naar de boot toe om de dames op te pikken en natuurlijk werd dat vastgelegd op de gevoelige plaat.
Na veel knuffels namen we uiteindelijk afscheid van elkaar en ik nam de boot weer terug naar huis. Home Sweet Home!

Presentatie
De Bolder was het toneel op vrijdagavond van de fanfare, De 3-Gepasseerd en Irish Stew. Een presentatie van wat ze in het winterseizoen gedaan hebben. Irish Stew en De 3-Gepasseerd hebben beide een cd opgenomen waarvan ze enkele nummers presenteerde. De fanfare heeft ook nieuwe nummers ingestudeerd (welke dit zijn weet ik niet, voor mij zijn ze allemaal nieuw ).†De leerlingen van Gellius werden voorgesteld die zelfs al een paar nummers meespelen. Daarna werden de nieuwe leden voorgesteld en werd het duidelijk dat de fanfare een optimale bezetting heeft op het moment.


©Het Ommetje/Folkert Janssens

Het publiek kon gaan genieten van alle muzikale talenten en er werd volop genoten van alles.
Na de pauze speelde wij "Het Dorp" van Wim Sonneveld, een mooi nummer vooral als je de achtergrond weet. En ik kreeg dus ineens de microfoon voor mijn neus om even te vertellen. In het kort: Friso Wiegersma, levenspartner van Wim, heeft dit nummer geschreven. Hij is de zoon van Hendrik Wiegersma, de bekende schilderende arts in Deurne. "Het tuinpad van mijn vader" duidt op het bos wat hij om "De Wieger" heeft laten groeien.
De fanfare speelde ook nog samen met De 3-gepasseerd en met Irish Stew, wat een leuke combinatie was. Nils Koster, de dirigent van de fanfare, leider van De 3-Gepasseerd en lid van Irish Stew, had het enorm naar zijn zin. Hij voelde zich zelfs Andrť Rieu die op een gegeven moment met zijn viool voor de fanfare stond. Een super bigsmile verscheen steeds op zijn gezicht na ieder nummer wat ineens goed ging en op de repetities voor geen meter liep. Wat een super avond!!

Ik heb genoten zoals iedereen die erbij was. En het bleef nog lang gezellig in De Bolder onder het genot van de klanken van Irish Stew.


Wist u datjes
Wist u dat......

* Johan geniet van zijn weekend
* Ik hard aan het werken ben
* De week weer door midden is
* We enorm genieten van de zon
* De zomertijd aankomend weekend weer ingaat
* Mijn biologische klok een paar dagen vooruit loopt
* We morgen met de fanfare de generale repetitie hebben
* We vrijdag een optreden hebben in de Bolder met De 3-Gepasseerd en Irish Stew
* Iedereen van harte welkom is
* Ik na een korte nachtrust de vroege boot heb op zaterdag
* Ik een dagje naar Leeuwarden ga voor leuke dingen
* We van onze vrienden nog leuke jutspullen hebben gekregen
* Het nog maar 8,5 week duurt voordat we naar Portugal gaan
* We over 6,5 week ook al een weekje "vakantie" hebben
* We het dan enorm druk hebben met het verhuizen van de opslag, ziekenhuisbezoek, concert M|B en een bruiloft
* We enorm veel zin hebben in het concert van M|B
* We iedereen weer kunnen zien en knuffelen
* Mijn nieuwe Iphone 4 nog niet binnen is
* De originele clip van De Kast op Vlieland is opgenomen? Dus geniet even mee!

* In deze clip BV-ers meespelen (B(eruchte)ekende Vlielanders)

* U nu weer op de hoogte bent


Lieve Esther S.

Beide hebben we een keuze gemaakt, dezelfde keuze in principe, maar toch anders.
Beide kozen we voor een nieuw leven, een leven op een eiland.
Voor je keuze heb ik echt respect, je bent dapper en gaat er gewoon voor. Niet geschoten altijd mis, onze gedachten zijn hetzelfde.
Mensen die jaloers zijn op je keuze die je gemaakt hebt, maar dit niet willen laten merken en je onbewust een steek onder water geven. Anderen zijn oprecht en leven met je mee.

E nergie
S terk
T eder
H eldhaftig
E motie
R ustIk ben blij dat ik heb je leren kennen en dat we door een bepaalde keuze in ons leven een speciale band hebben opgebouwd. Ook als is de afstand groot, weet dat ik aan je denk en je alle goeds toe wens!!

Unieke stem!
Zou het niet uniek zijn als Marco op Vlieland ging optreden?
Ik zou er heel trots op zijn als dit ging gebeuren!
Heerlijk op een zomeravond bij zonsondergang bij het reddingshuisje een akoestisch optreden, ik geniet er nu al van als ik eraan denk.

Sinds onze verhuizing kan ik helaas niet meer naar veel optredens en concerten van mijn favoriete zanger. Het kost me minimaal 2 vrije dagen voor 1 concert en de reistijd die erin gaat zitten is al 3 uur varen en dan nog eens een paar uur met de trein of de auto.......

Mocht je mijn droom uit willen laten komen klik dan op onderstaande foto en stem!! Alvast bedankt voor jullie stem.


"Ik ben tevreden
Met helemaal niets"