Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
Mei 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie HaÔti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Tandarts
Vandaag stond er weer een gezellig uitje naar de tandarts op de planning. Netje om 9 uur mocht ik binnen komen en ik ben wss een van de weinigen die het leuk vind om naar de tandarts te gaan.
Mijn tandarts is een oud teamgenootje van me van het hockeyen en we hebben genoeg te kletsen tussendoor als de haak niet in mijn mond zit.
We kletsen weer volop en lachten behoorlijk hard, wat zullen de mensen in de wachtkamer wel niet gedacht hebben?†Maar dat kan ons niet zo deren.
Normaal gesproken mag ik na een paar weken weer terug komen voor de gezelligheid voor de grote reparaties die gedaan worden. Mijn tanden brokkelen namelijk allemaal aan de bovenkant af tegen het tandvlees aan en dan fixed ze dat allemaal tegelijk. Maar vandaag kreeg ik het bericht dat ik niet mocht terug komen ik ben gewoon niet meer gezellig denk ik . Er zat wel een klein scheurtje in een kies, maar dat kon nog geen kwaad en kon wel een half jaar blijven zitten. Wel kreeg ik nog een recept mee voor tandpasta die ik op kon gaan halen bij de apotheek.
Ik reed netjes naar de apotheek, waar ik al ruim 8 jaar niet meer was geweest, omdat ik nu in Helmond een apotheek heb. Ze konden me dan ook niet meer vinden in het systeem, Johan stond er nog wel netjes in, terwijl die al 15 jaar niet meer bij die apotheek is geweest, maar goed mijn gegevens werden opnieuw opgevoerd en na 10 minuten stond ik weer buiten met mijn nieuwe tandpasta. Ik hoop wel dat hij niet al te smerig is, want dat weet ik het zeker dat ze mij niet meer lief vindt .


Overzicht Maart
Deze maand staat ieder jaar in het teken van verjaardagen van de halve familie, dus veel feesten, gebak en alcohol gehad deze maand.Verder was het 1 jaar geleden dat de chatbox sloot van M|B. Op†Het Ommetje kwamen een paar schelpen voorbij die ik ook herkende en ze direct uit onze schelpenschaal viste om ze in het echt te aanschouwen, we zijn natuurlijk nu benieuwd welke schelp de volgende gaat zijn. Opruiming in ons huis en resulteerde in een aantal snelle verkopen. Op dit moment hebben we nog een paar zaken in de verkoop staan, dus heeft iemand interesse in een eethoek of discolampen die zijn nog steeds te koop.
De 50.000e bezoeker op mijn log kwam langs en ik vierde ook mijn eigen verjaardag met een schitterend cadeau van mijn peettante. De tekening is inmiddels ingelijst en hangt nu even te pronken boven de tv. Ik liet me lekker verwennen bij de schoonheidsspecialiste en ik wilde weer op de motor gaan werken, helaas had mijn motor ff een reanimatie nodig, maar na 1 dagje aan de lader te hebben gelegen rijdt hij weer als een zonnetje.
Jansen kreeg spontaan een blaasontsteking en is daar gelukkig na 10 dagen medicatie weer helemaal van opgeknapt. Zijn we weer een weekendje naar Vlieland geweest en hebben daar weer heerlijke wandelingen gemaakt, leuk weerzien van vrienden en nieuwe mensen leren kennen, die we alleen kenden van msn en het Vlielandforum.
Ook maakte ik weer een nieuwe layout en heb ik een gesprek gehad op het werk over mijn sollicitatie op mijn eigen functie. Eind april krijgen we allemaal te horen wie op welke plek gaat zitten. Een spannende tijd voor sommige, omdat niet voor iedereen een goede plek gecreŽerd kan worden. Mijn motor heeft ook nog een kleine beurt gekregen, dus ik kan weer 6.000 km rijden, zonder al te veel problemen.

Maart het zit er weer bijna op, waar blijft de tijd, wat gaat het allemaal snel als je het druk hebt met allemaal leuke dingen.

In memorium
Lieve ome Jac vandaag zou je 60 zijn geworden, maar helaas trof het noodlot je 2,5 jaar geleden.
Nog steeds het gemis van je hier in ons midden.

Ik kan niet praten met iemand die er niet meer is
Ik kan niet luisteren naar iemand die er niet meer is
Ik kan niet lachen met iemand die er niet meer is
Maar ik kan nog wel houden van iemand die er niet meer is.

Liefs je petekind Juul
Geurig
Het werd tijd voor een nieuw geurtje in mijn assortiment parfums en aangezien ik goed verwend was op mijn verjaardag met bonnen van Douglas, ben ik maar eens gaan snuffelen aan allerlei geurtjes daar.
Na wat geurtjes geroken te hebben die echt belachelijk stinken vond ik een heerlijke geur, waar ik heel blij van werd. Ze hadden ze nog in verschillende soorten, dus het werd nog meer ruiken.
Johan vond de ťťn lekker en ik vond de ander lekker. Diegene die Johan lekker vond, vond ik te zwaar en de verkoopster beaamde dat netjes, want dat was meer voor de winter en we gaan nu toch echt naar de zomer en dan is een frissere geur beter.
Toen kwam de keuze nog van een parfum of een eau de toilette en die werd ook snel gemaakt, want bij de eau de toilette kreeg ik een gratis bodylotion in dezelfde geur.
Ik keek naar de prijs en zag dat ik nog geld over zou houden van de waardebonnen, dus de deodorant mocht ook mee, zodat ik mijn waardebonnen goed had besteed.

Bij het afrekenen ging alles in een mooie tas en er werden behoorlijk wat laden opengetrokken voor proefmonstertjes. Bij thuiskomst keek ik in de tas en vond gewoon 10 proefmonstertjes. Ik ga ze eens een keer proberen of er nog een lekkere geur bij zit voor de volgende keer als mijn flesje l'eau d'Issey op is.

Daarna zijn we nog heerlijk even over de voorjaarskermis gelopen. Het was behoorlijk druk, maar het weer was dan ook goed en we genoten van de muziek en een paar spectaculaire attracties. We zijn nergens ingegaan, want bij het kijken ernaar duizelde het mij al allemaal. Als je bijvoorbeeld 75 meter hoog in een stoeltje zit en die met 125 km/uur gaat ronddraaien, nee dank je wel, dan blijf ik wel veilig met 2 voeten op de grond staan.

Vanavond mag ik me weer gaan uitleven op de jongerensoos Asteffekan, we hebben vanavond een Black & White party, dus dat wordt weer Hakkuhhhhhhhh!!! Niet voor mij, want mijn kniebanden heb ik weer gescheurd (in de lengte, dus ik kan nog gewoon lopen, heb alleen wat opstart problemen als ik gezeten heb), maar genieten van de muziek doe ik zeker (jeugdsentiment).

Nieuwe layout
De winter is voorbij, de sneeuw is gesmolten, dus werd het tijd voor een nieuwe layout.

Heerlijk even zitten knutselen met Scrapblog en ik ben weer blij met het resultaat.Ik hoop dat het jullie goedkeuring ook weer kan krijgen.

Weekendje weg
Zaterdag vertrokken we weer voor een weekendje Vlieland.
Alweer hoor ik jullie denken?
Ja alweer, een maand geleden waren we er een week te vinden en nu een heerlijk weekend.
Johan kwam thuis uit de nachtdienst rond 8 uur en ik stond nog even onder de douche wakker te worden. De tas werd gepakt, spullen gezocht, katten werden nog even vertroeteld en we waren gereed voor vertrek.
We vertrokken met regen en de hele 3 uur heeft het geregend onderweg. Maar het was goed te doen, ik heb 1 tussenstopje gemaakt voor zelf wat wateroverlast weg te brengen. De radio stond zacht in de hoop dat Johan zijn ogen dicht kon doen en wat kon slapen, maar dat mislukte totaal. Zijn werkplek is de auto en slapen op zijn werkplek kan hij dus echt niet helaas.
Eenmaal aangekomen in Harlingen begon spontaan de zon te schijnen, we liepen nog even het centrum in, kochten nog enkele dingen die we thuis vergeten waren en doken toen een restaurantje binnen om de inwendige mens te voorzien.
Om half 2 checkte we in op de boot en deze keer hadden we de MS Midsland voor onze overtocht. Dit is een andere boot, omdat de MS Vlieland op de werf ligt voor het jaarlijks onderhoud. Johan dook direct op een heerlijke bank en viel in slaap nog voordat de boot vertrok. Ik keek rond en bij mij begon het allemaal te dagen?..deze boot hebben we vroeger ook altijd gehad toen ik met mijn ouders naar Vlieland ging. Ik pakte vervolgens het boek Wrangaerl en begon met lezen. Ik ben helemaal geen lezer, dus dat ik met een boek op de boot zat, was echt een unicum. Na 3 kwartier was ik al op de helft van het boek, dus ik schoot lekker op. Johan werd weer wakker en bleef wakker, dus verder ben ik niet gekomen helaas.
Eenmaal op Vlieland snoven we direct de vitamine Zee op en liepen door naar ons hotelletje. Deze keer geen bagagevervoer, want ons hotel lag aan het begin van de Dorpsstraat. Eenmaal ingecheckt liepen we nog even wat winkeltjes binnen en daarna over de dijk aan de Wadkant weer terug, om vervolgens lekker te gaan eten bij ?de Stern?. We werden vriendelijk begroet door de eigenaar en kwam bij ons aan tafel erbij zitten. Heerlijk gesprek gehad en daarna hebben we ook nog heerlijk gegeten. Ik nam contact op met Wietze (beheerder van het Vlielandforum), waar hij uithing, zodat we elkaar ook eens in real live konden ontmoeten, en hij zat al in ?het Loodscafť?, dus wij gingen daar ook al goed in de slappe was naartoe. Op groot scherm was de wedstrijd PSV-Twente te zien en ik dacht even dat ik met PSV-fans in de kroeg zat, want toen PSV 1-0 scoorde was er een flink gejuich en ik riep natuurlijk ?Boeruhhh?, aiiii nu wist de hele kroeg dat er Brabanders op het eiland waren.
In de 2e helft scoorde Twente de 1-1 en weer volop gejuich in de kroeg?..hmmmzzz, het gaat niet om welke ploeg er speelt volgens mij, maar om de doelpunten?..

Om half 10 viel Johan bijna in slaap en ik was goed geoliŽd, dus werd het tijd om naar bed te gaan. Johan was ruim 25 uur wakker geweest en tussendoor 1 uur een hazenslaapje gemaakt, dus hij raakte het kussen en was direct vertrokken. Ik twitterde nog wat, maar viel in slaap met mijn telefoon in mijn handen.

Een heerlijke nacht geslapen en om 6.30 uur weer wakker worden van het zonnetje wat in mijn gezicht scheen. Het zou een mooie dag gaan worden. Na het ontbijt smste ik Nancy of ze zin had in een strandwandeling met de hondjes en dat vond ze een super idee. In een stevig tempo liepen we door het bos naar de duin bij ?de Bosrand?, klommen deze over en toen naar beneden naar het strand. De honden waren helemaal uitgelaten en blij om lekker door het zand en water de rollen. Ze kwamen aandragen met handschoenen en flessen die ze vonden. We zagen ineens een veld met schelpen liggen met daarin alleen maar van die hele kleine schelpjes, die je bijna niet kunt zien zo klein. Ik ging op mijn knieŽn zitten met mijn rug naar de zee (niet aan te raden!) en begon te zoeken met mijn neus bijna op het strand tussen de schelpjes. Al snel vond ik een paar prachtexemplaren en die verdwenen dan ook snel in mijn jaszak.
Via de Fortweg gingen we weer omhoog de duinen in. De honden konden we niet bijhouden, Johan konden we ook niet bijhouden, maar na een klein spurtje kon ik me nog net voor Nancy boven op de duin melden als 2e mens. Geen conditie concludeerden we beide. Ik keek ff rond, wat een mooi uitzicht, wat een genot, ff genieten, maar niet te lang want de rest was inmiddels alweer een duinpad ingeslagen. Timo en Google (de honden) roken van alles en gingen ook als een gek de bosjes in om vervolgens fazanten en konijnen op te jagen. Timo kwam heel trots aanlopen met een konijnenbout en even later nog met een romp van een konijn. Google waren we plotseling kwijt en na 5 minuten hoorden we ineens een fazant roepen, dat kon maar 1 ding betekenen, daar was Google natuurlijk ook en al snel zagen we hem springen en jagen achter de fazant aan.

We liepen het laatste stuk weer door het bos terug en belandden in de tuin om onze spieren ff rust te geven en ons vocht weer aan te vullen. Nog heerlijke gesprekken gehad en voor we het wisten werd het tijd om verder te gaan. We namen weer afscheid van Nancy en de hondjes en liepen naar het terras waar de alcohol onze weg snel vond. Heerlijk in het zonnetje, uit de wind, wat een genot!!

We besloten om in de avond te gaan eten bij ?de Lickebaert? (pannenkoekenrestaurant). Johan had geen zin meer om de kroeg in te gaan, dus we gingen terug naar onze kamer en onder het genot van chips keken we televisie. Ik had het koud, maar dat kwam omdat ik mijn knie overbelast had met de fijne strandwandeling, dus ik trok de dekens over me heen en ik vertrok heel snel naar dromenland. Werd tussen door wakker gemaakt door Johan, dat ik mijn pyama toch maar aan moest trekken en me plat moest neerleggen en die orders heb ik netje opgevolgd volgens mij, want ik werd maandagochtend om 6.30 uur liggend en in pyjama wakker.
Het zonnetje scheen weer heerlijk, maar een uur later was het bewolkt. We liepen na het ontbijt over de dijk aan de Wadkant om vervolgens in de Dorpsstraat de winkeltjes weer onveilig te maken. We gingen even bij Sabine haar winkeltje ?Dinges? binnen om een souveniertje te halen voor de persoon die onze katten dagelijks gevoerd heeft, omdat Jansen dagelijks zijn medicatie nodig had en namen zelf ook nog 3 flesjes mee. Eentje gevuld met gekochte schelpjes, eentje hebben we gevuld met zand van het strand en de andere wordt nog gevuld met zelf gevonden kleine schelpjes, die we de rest van de dag gingen zoeken.
Ik dook dus weer op mijn knieŽn met mijn rug naar de zee op het strand en begon weer te zoeken. Johan pakte me ineens vast en trok me overeind en dat was net op tijd, want er kwam een behoorlijke grote golf die gelukkig alleen mijn schoenen had nat gemaakt, dus don?t try this at home!!

Met die kleine schelpjes schiet het natuurlijk niet op om een flesje te vullen, maar we hebben ons best gedaan en toch hebben we een half flesje ongeveer bij elkaar gestruind. Ondertussen kwamen er nog wat hondjes ons vergezellen en de baasjes dachten dat wij onderzoekers waren met onze flesjes, maar we konden ze geruststellen dat we gewoon hele kleine schelpjes aan het zoeken waren.
Na de lunch hebben we nogmaals hetzelfde rondje gelopen en het was inmiddels eb aan het worden, dus de golven bleven ondertussen uit onze buurt en konden we ongestoord onze gang gaan met verder zoeken. Heerlijk in het zonnetje op het strand, wat wil een mens nog meer?!Ineens kwamen er weer mooie zandvlagen over gestrand gewaaid en natuurlijk wil ik die weer mooi fotograferen, dus ik dook op mijn buik op het strand, rolde vervolgens op mijn rug en het resultaat mag er weer zijn. We liepen vervolgens weer naar de Dorpsstraat om onze laatste maaltijd op het eiland te nuttigen. Om 19 uur hadden we immers de boot terug naar het vaste land. Heerlijk genoten van alles wat het eiland te bieden heeft.
De terugreis verliep voorspoedig met de Tiger, de snelboot. We gingen voorin zitten waar zelfs gordels in de stoelen zaten. Mocht het heel erg te keer gaan op de zee, dan was het verstandig om deze om te doen. We moesten ook zoveel mogelijk blijven zitten en alle bagage moest in de stoel of in de bergrekken opgeborgen worden. Het ging snel, voor we het wisten zagen we Vlieland niet meer liggen en danste de boot op de golven en binnen 45 minuten stonden we weer aan wal.Het was weer een heerlijk weekend, leuke gesprekken gevoerd met de eilanders, heerlijk genoten van de zon, natuur, wind, het eten en drinken.

Dit was gewoon de 4e keer binnen een jaar dat we hier geweest zijn en er zullen vast nog weekendjes/weekjes gaan volgen in de toekomst. De rust in je hoofd is heerlijk, vooral als je in de auto terug zit en ineens niet meer weet wat je moest onthouden, wat je op de heenweg had bedacht. Dat noem ik nou het ultieme vakantiegevoel, het resetten, je hoofd leegmaken en genieten.
We kunnen er weer even tegenaan!!

Nieuwe paardenkoets
De milieuonvriendelijke Hummer wordt nu heel zuinig!
Het kost je nu alleen nog†wat hooi en water.

Super uitvinding!!

Vitamine Zon
Wij genieten heel vaak van vitamine Zee, lekker uitwaaien aan het strand en genieten van de natuur om je heen.
Vandaag is het de eerste echte lentedag qua zon en temperatuur, de thermometer geeft gewoon 17,8įC aan.
Samen met een collega vonden we het een goed idee om onze pauze eens buiten te doen met een lekkere wandeling door het dorp. Normaal zitten we altijd binnen met een roddelblaadje of de Donald Duck, maar nu vonden we het wel lekker om eens te gaan genieten van het mooie weer en wat vitamine Zon op te doen.
We hebben genoten en we genieten nog even lekker na.

Van mij mag het zo blijven......of nog iets warmer........

Stormparaplu
We gaan de lente in, het zonnetje begint zich steeds meer te laten zien en wat koop je dan.......juist een stormparaplu!!

Ik ben er al een tijdje naar op zoek, maar die krengen zijn behoorlijk duur (50-60 euro de goedkoopste).
Laat er nu een aanbieding zijn voor leden van de Rabobank voor ? 25,95. Kijk dat zijn nog eens leuke aanbiedingen.
Een echte Senz stormparaplu, gratis verzonden en na 5 dagen al in huis. Ik ben al voorbereid op de herfst zullen we maar zeggen.

Wil je nog meer leuke aanbiedingen bekijken en ben je lid van de Rabobank, dan zou ik zeggen ga eens neuzen bij de ledenaanbiedingen.

Blaasontsteking??
Al een paar dagen vinden we overal in huis kleine plasjes van ťťn van onze katten.
Wie van de 3 konden we niet achterhalen, maar vandaag werd het ons helemaal duidelijk.
Jansen ging op de mat zitten in de houding dat hij wat moest lozen........hij bleef maar zitten.....en na 5 minuten lag er ineens een heel klein plasje. Niet veel later op een andere mat en zo liep meneer alle matten af in huis. Hij is in 2006 al geopereerd geworden ivm niergruis wat hij niet kon lozen, dus ik had direct weer diezelfde diagnose, omdat dit hetzelfde gedrag was. Alleen konden we nu geen bloed ontdekken in zijn urine.
Ik belde de dierenarts op en kon direct komen.
Jansen in zijn bakkie gedaan en met een mooi gezang van de achterbank reden we naar de dierenarts. Het leek erop dat Jansen ineens "Merel" zei, ik zal me het wel verbeeld hebben .
Nog even wachten,†de assistenten konden zo ook nog even genieten van Jansen zijn gezang. Na een paar minuten mochten we naar binnen en wat had Jansen nu gedaan.......onderweg naar de dierenarts heeft ie ineens een hele grote plas gedaan in zijn bak.......blaas leeg, dus ze kon geen monster meer nemen . Verder even snel onderzocht en alles lijkt gewoon goed te zijn en ze denkt op dit moment aan een blaasontsteking.
Met een antibioticaspuit†en nog andere antibiotica mochten we weer naar huis. Jansen heeft geluk (en die andere 2 ook), want ze krijgen nu iedere dag een beetje blikvoer, waar ik voor Jansen dus medicatie doorheen moet doen. Mocht hij nu niet opknappen en niet willen eten moet ik terugkomen en dan gaan ze hem cateteren om te kijken of het toch gruis is die hij niet gelost kan krijgen.
Sinds we thuis zijn loopt hij steeds rondjes om onze voeten en inmiddels is hij alweer een paar keer op de kattenbak geweest voor zijn plasje, dus ik denk dat het nu de goede kant op gaat.

"Liefde kan bergen verzetten
Dus geef je maar over vannacht"