Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
Mei 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie HaÔti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Studies
Waar blijft de tijd. Al ruim 2 weken geleden dat ik een logje maakte en wat heb ik ondertussen gedaan??†
Veel gestudeerd, genoten van bezoek, gestudeerd, gewerkt, gestudeerd, gewerkt......

We zijn druk bezig met de studie voor de Sigma (Snel Inzetbare Groep ter Medische Assistentie). Vrijdagavonden en zaterdagen worden opgeofferd om niet te werken, maar in training te zitten. We gaan als een speer en nu is het eigenlijk een kwestie nog van de theorie beheersen. De praktijk zit er goed in.....dus de boeken liggen nu op tafel.†
Ook ben ik begonnen aan de studie leermeester, helaas kon ik de 1e lesdag niet meevolgen, omdat de boot maar 2 keer per dag vaarde ivm de ijsgang op de Waddenzee. Dus nog een boek erbij op tafel......
Natuurlijk komt er dan ook nog een herhalingscursus BHV tussendoor, dus mijn hoofd zit intussen vol met leerstof. Ik moet nog even de Ctrl/Alt/Delete-knop vinden om overbodige info te gaan wissen en alleen het belangrijke te onthouden. Merk toch dat ik er wat meer moeite mee krijg om alles op te slaan. Ben ook niet meer gewend om in de schoolbanken te zitten natuurlijk......

Tussendoor moet er ook nog gewerkt worden en dat zijn dan direct lange werkdagen, omdat ik nu dus minder aanwezig ben en er veel reserveringen gedaan worden.†
2 keer per week ga ik ook nog steeds naar de fysio voor mijn knie, helaas gaat dat nog steeds niet goed.
Johan zit inmiddels ook in de lappenmand, hij was weer helemaal enthousiast voor de bowlingcompetitie en begon de eerste avond fanatiek. Helaas iets te fanatiek, waardoor hij na een dag een dikke pols kreeg. Na was eigenwijsheid heb ik hem na 3 dagen eindelijk een drukverband mogen geven en na 2 dagen was zijn pols weer dun, alleen de pijn bleef erg heftig. Dus toch maar even naar de huisarts toe en bleek dat hij een peesschede-ontsteking heeft. Rust en medicatie moeten nu zijn werk doen. Het gaat langzaam beter, maar als hij zijn pols gebruikt om bijvoorbeeld vlees te snijden of gamba's te pellen, dan is het weer direct mis. We lachen regelmatig om onze handicaps op dit moment, de dove leidt de blinde en andersom lijkt het soms wel.

Inmiddels zijn mijn zus en schoonbroer ook weer een weekendje hier geweest en ons "oud" overbuurmeisje. In de avonden samen eten en bijkletsen. Gelukkig konden we ook 1 hele dag met ze doorbrengen. Heerlijk uitwaaien, genieten van de kou in je gezicht en dan opwarmen onder het genot van warme choco, thee en koffie.
Het was ook heerlijk om weer even op de Vliehors te zijn.Spanning en Sensatie
Op Vlieland is altijd wel iets te beleven, zelfs op een zondagochtend.
Ik kreeg vanochtend van gasten te horen dat er ijs op de dakgoot lag te bungelen. Na een grote zoektocht voor lint hebben we uiteindelijk de politie maar gebeld. De situatie uitgelegd en binnen 15 minuten stonden ze al voor de deur. Vakkundig werd het lint gespannen voor de ingang van het cafť. Het grappige was dat er op het lint staat "Politie † Niet Betreden † †Sporen....", dus er was veel bekijks. Ook kreeg ik smsjes van wat er aan de hand was. Gelukkig is het alleen uit voorzorg, zodat er niemand gewond raakt als het ijs naar beneden valt.
Ik stuurde de foto naar de eigenaar van het hotel met de tekst erbij "Hotel is afgezet door de politie". We hadden er eigenlijk een weddenschap op moeten zetten dat hij binnen 5 minuten zou bellen, maar helaas hebben we dat niet gedaan. En inderdaad binnen 5 minuten ging de telefoon "......blablablabla....oh en er zal wel ijs van het dak afkomen he, waardoor dat er lint gespannen is....."


PriksleeŽn
Vanmiddag werd het priksleeŽn georganiseerd op de ijsbaan. Aangezien ik vandaag op tijd naar huis kon besloten wij ook even te gaan kijken. We kwamen nog net op tijd voor de finale van de jeugd, na een rondje om de ijsbaan gelopen te hebben begon de wedstrijd voor de senioren. Ook hier was genoeg animo voor.
Daarna besloten we nog even op de fiets te stappen en naar de jachthaven te gaan om te kijken naar de ijsmassa en de aankomst van de MsVlieland. Machtig mooi om te zien hoe het ijs langsdrijft en de boot door het ijs gaat.
Vrienden op Vlie
Afgelopen weekend waren Paula en Sietske weer op Vlieland. Inmiddels kennen we elkaar alweer bijna 2,5 jaar en zijn we dol op elkaar.†
Johan wilde dat Paula haar bikini mee zou nemen zodat hij haar in de Noordzee kon gooien. Aangezien Paula dit toch echt wel te koud vond, borrelde er toch iets bij Johan. En wat verzin je als er een dik pak sneeuw ligt??....... in blote kont in de sneeuw......dat gaat hem ook niet worden, maar zonder jas naar buiten en dan in de sneeuw gezet worden ging wel door uiteindelijk. Helaas weigerde het toestel, maar de beelden erna spreken voor zich.

Natuurlijk wordt Johan dan ook terug gepakt en ingesmeerd met sneeuw.


De volgende dag mocht ik werken en kon Johan met de dames op pad.

De zee is echt te koud Johan!!

En dan moeten we alweer afscheid nemen van deze lieve en warme mensen......eerder dan we wilden ivm aangepaste vaartijden van de boot, maar ze komen snel weer hier naartoe en als dat te lang duurt, weten wij de weg naar hun ook!Het ijs in de Waddenzee


De MsFriesland die voor de MsVlieland uitvaart


Dank je wel Paula voor de foto's!!IJsgang
Wat sta je iedere keer weer versteld van hoe de natuur veranderd.
Vorige week was het nog overal groen en op vrijdagochtend begon het te sneeuwen.
Ik fietste naar het werk en in die 5 minuten kwam ik aan als een sneeuwpop. In korte tijd viel er heel veel sneeuw en kon het vegen bij het hotel beginnen om de ingangen vrij te houden.
Koning vorst was inmiddels ook in het land en dat veranderde langzaam de Waddenzee. Waar je normaal het water tegen de dijk hoort kabbelen, hoor je nu gekraak van het ijs.†
IJsbrokken drijven ook voorbij in de vaargeul en de boot vaart nu alleen nog maar overdag op aangepaste tijden. Het stukje van Terschelling-Vlieland v.v. mag hij het op eigen kracht doen maar Harlingen-Terschelling en v.v. vaart hij achter de MsFriesland aan die netjes het ijs breekt zodat de MsVlieland er lekker achteraan kan varen.†
Ook bij de Noordzee is het een mooi gezicht


Zoals meerdere mensen hebben wij ook last van de strenge vorst. Gelukkig kwamen we hier op tijd achter. De afvoer van de cv-ketel was bevroren en kon dus zijn water niet meer kwijt. Na afkoppeling van de afvoerpijp en het plaatsen van een straalkachel bij de uitgang was het probleem al snel verholpen en hebben we nu een mooie ijspegel aan de muur.


Jansen en Elmo vinden het allemaal wel prima, zolang ze maar niet naar buiten hoeven en lekker op de bank bij de verwarming kunnen liggen.Brrr......koud!!
Nog nooit is hij onder de dekens gekropen, maar vandaag had Jansen het koud volgens mij

"Nooit heb ik spijt gehad
Nooit een moment!"