Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
Mei 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie Haïti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Veldkaarten VERKOCHT
UPDATE:
De kaarten zijn inmiddels verkocht

Ik heb nog 4 veldkaarten te koop voor het concert op 11 mei.
Dus voor diegene die nog geen kaarten hebben kunnen bemachtigen ik heb er nog 4 ter beschikking tegen de normale prijs. De kosten zijn voor de 4 kaarten ? 220,-. Dit is inclusief de servicekosten.

Mocht je maar 1 of 2 kaarten willen dan kan dit ook! De prijs per kaartje is ? 55,-.
Het zijn e-tickets, ik heb ze 1 x uitgeprint en verstuur ze dan ook per post, zodat er geen dubbele kaarten zullen zijn.

Heb je interesse laat het me weten! Weg = pech!!


Geen, geen, geen
De voorjaarsvakantie zit er voor velen alweer bijna op en gelukkig duurt die maar 1 week.
In de voorjaarsvakantie is iedereen weer druk bezig hier op Vlieland. Alle bedrijven draaien weer op volle toeren en de toeristen kunnen weer shoppen, eten en drinken naar hartelust.
Wat dan weer jammer is dat de rest allemaal stil ligt.
Geen bowlingcompetitie, geen repetitie van de fanfare en geen lesgeven.
Omdat wij het gewoon erg leuk vinden om een potje te bowlen hadden we voor dinsdag dan toch maar een baan gereserveerd en hebben we heerlijk 2 uur lang wat balletjes gegooid. Johan gooide een redelijk gemiddelde, maar niet zo hoog als de afgelopen weken. Ik gooide noppes, nada, niks......meer in de goot dan dat de kegels omvlogen. Aangezien Johan goed verkouden is geworden ging hij na het bowlen naar huis toe en ik fietste nog even door. Het doel was om in het Loods Café nog wat te gaan drinken, maar ik kwam Tante Pé eerder tegen en dacht, ik zal onze buurman eens gaan vervelen. Bij thuiskomst had Johan al bezit genomen van het bed en ik hoorde hem hoesten en snotteren. Ik had geen zin om hier naast te gaan liggen en geen oog dicht te doen, dus ik dook op de bank om daar mijn nacht op door te brengen. Jansen en Elmo vonden dit ook wel erg gezellig en kropen tegen me aan. Ze wilden alleen geen centimeter wijken als ik probeerde te gaan verliggen. Op een gegeven moment was het zelfs zo erg, dat ik nog maar de helft van de bank ik beslag kon nemen en de katten prins heerlijk de andere helft in beslag namen.
Gisteren draaiden we de rollen om. Johan zou op de bank kruipen, maar hij is net te groot om hierop te liggen, dus ik kwam met het grandioze idee dat hij maar moest gaan kamperen. Campingmatras werd tevoorschijn gehaald net zoals de slaapzak en hij kon zich heerlijk installeren midden in de woonkamer. Allebei hebben we weer heerlijk geslapen, dus het heeft zo ook z'n voordelen om apart te slapen.
Vanavond dus geen muziekavond........maar een avondje bankhangen en op tijd naar bed....of op de bank........wat het gaat worden weet ik nog niet .

Voor iedereen die nog vakantie heeft: Geniet ervan!!
Voor iedereen die in voorbereiding is voor de Carnaval: nog 1 week te gaan voor het feest losbarst!!


Sneeuw.......
Ik dacht altijd dat het gezegde was "Maart roert zijn staart", maar volgens mij vergist de natuur zich nu toch een beetje en is februari toch wel de maand van de uitersten.
Vorige week hadden we nog de lente in onze bol en liepen we met een dikke trui over straat heen. Geen jas meer aan en genieten van het zonnetje!
Vanaf vrijdag was het weer gedaan met het genieten, want de winterjassen moesten toch echt weer aangetrokken worden. De oostenwind maakt het nog kouder dan het al is en met een gevoelstemperatuur van rond de -10 denk je niet meer aan de lente.
Gisteren was het dan ook nog enorm koud en Johan en ik besloten toch om een wandeling te gaan maken. Wind in de rug, muts op, das om, handschoenen aan......dan was het toch nog best goed te doen.
Vanochtend was het alweer waterkoud en je voelt gewoon dat er iets in de lucht hangt wat nog moet gaan vallen. Vanmiddag begon het rond 13.45 uur te sneeuwen. Eerst heel zachtjes en daarna steeds harder. Op het moment van schrijven (17.30 uur) sneeuwt het nog steeds en de straten zijn inmiddels ook weer mooit wit geworden.
Ik had geen zin om weer door de kou heen te gaan, dus ik heb wat foto's genomen vanuit ons penthouse van de sneeuw die er nu dus ligt.
Ben je van plan om hiernaartoe te komen.........neem je ski's maar mee  of nog beter een grote zak zon .Nog even terug kijken
EXCUSES, DE LINK WERKT NIET. BEN AAN HET PROBEREN OM HEM WERKENDE TE KRIJGEN.

Afgelopen maand ben ik bezig geweest om het jaarboek van 2010 in elkaar te knutselen.
Inmiddels is hij af en als je ook nieuwsgierig bent naar wat wij meegemaakt hebben mag je op de foto klikken."Hoog" bezoek
Afgelopen weekend moest ik voor een begrafenis onverwacht terug naar Deurne. Toen ik vrijdagavond bijna in Deurne was kreeg ik ineens het idee om te kijken of Kim en Bennie zaterdagavond iets te doen hadden. Ik belde Kim op die heel verbaasd opnam en na even gekletst te hebben spraken we af dat we zaterdagavond verder zouden kletsen.

Kim twitterde al dat ze HOOG bezoek zou krijgen op zaterdag........ik kom uit het hoge noorden, dus ja dan ben ik "hoog" bezoek .
Na de begrafenis op zaterdag had ik nog een afspraak bij de kapper staan, die zich helemaal mocht uitleven. De kleur is hetzelfde gebleven, maar daarna ging flink de schaar erin. Ik kan er weer een tijdje tegenaan zo. Daarna had ik nog drie kwartier over om snel alle boodschappen binnen te halen. Gelukkig had ik bij de kapper alle tijd gehad om de juiste stategie te bepalen, welke winkel als eerste en hoe verder.

Rond 20 uur vertrok ik richting Helmond waar ik een warm welkom kreeg van Bennie en daarna van Kim. We kletsen heerlijk een eindje weg, keken ondertussen mee met het voetbal en bij de 2e kop thee zag Kim ineens het licht. Bennie had zijn mond gehouden in de hoop dat hij op zondag een extra tompoes zou hebben, maar helaas dat mislukte, omdat Kim ineens eraan dacht. De tijd vloog voorbij en voor ik het wist was het alweer 23 uur en dus tijd om op te stappen.
Eenmaal beneden aangekomen werd ik nog geroepen vanaf 4 hoog......."JUUL, VANGEN!!"..........vliegende theezakjes was wat er door de lucht vloog en na het oprapen hiervan kon ik mijn auto naar huis brengen.

Na een goede nachtrust was ik op zondag weer op tijd wakker, koffer inpakken......oeps......toch iets te veel boodschappen gedaan, dan maar een extra tas........en heerlijk ontbijten. Het werd weer tijd om terug te gaan naar Vlieland.


Roling, roling, roling
Roling, roling. roling, let's play bowling!!
Afgelopen maandagavond zijn we weer even 2 uurtjes gaan trainen. Er is dan verder niemand op de bowlingbaan, dus we hebben alle rust en kunnen van alles uitproberen.
Vorige week gooide ik met links, maar maandag met de training voelde ik na 3 ballen mijn hamsting weer enorm spannen, dus weer met rechts gaan gooien is dan de optie.
Wat een geluk dat ik zowel links als rechts kan gooien, anders had ik denk ik een probleem gehad. De eerste rondes gingen natuurlijk weer naatjepet, maar nadat ik weer eenmaal de "swung" gevonden had gingen de strikes en spares van een leiendakje.
Johan en ik besloten nog een spelletje tegen elkaar te spelen, allebei op een andere baan. Johan gooit een gemiddelde van 120 minimaal en ik kom geregeld net over de 100 heen, dus de uitdaging was gezet. Ik zou en moest gaan winnen een keer. Na een strike, gooide ik een spare, daarna weer een strike en al snel stond ik voor. Mijn record ging gebroken worden, ik voelde het aankomen en na 10 beurten stond de teller gewoon op 142. Johan had het ook niet slecht gedaan met zijn 125 punten.
Gisteren was het dan weer de competitie-avond en het dreamteam van Loods Hotel Golfzang was natuurlijk ook weer aanwezig. We hoorden vorige week al dat we 1 na laatste stonden, dus we moeten onze eer redden en proberen om als laatste te eindigen. We doen natuurlijk stinkend ons best om na een strike de bal in de goot te gooien, zodat we geen dubbele punten krijgen en het lukt ook regelmatig om het zo te doen. Na 2 potjes bowlen en 2 potjes kegelen, werd de tussenstand weer opgemaakt. De puntentelling gaat nu iets anders, ze hebben het bowlen en kegelen gescheiden en dat maakt nogal wat uit voor de tussenstanden.
Stond Zeelen vorige week nog 1e en 2e, zijn ze nu gezakt naar 2 en 3 met bowlen en staan ze 5 en 6 bij het kegelen. Wij van het Loods staan laatste bij bowlen en 2e bij het kegelen. Doen we het toch nog niet zo slecht als we gedacht hadden.

Vandaag mogen we genieten van de opgelopen spierpijn. Bij Johan zit het in zijn bovenbeen en zijn vingers, bij mij beide hamstringes, kuiten en vingers. Ik dacht dat het onderhand wel minder zou worden na onze 2 tot 3 wekelijks hobby, maar helaas het blijft nog steeds op woensdag de dag dat de spieren protesteren. Vandaag dan maar weer een rustdag inlassen, waar helemaal niets mis mee is zo op zijn tijd.

Happy Valentine!

Als een parel op het verlaten strand, niet meer glanzend,
maar smerig door het natte zand.
Een parel die ooit zo uitzonderlijk mooi geweest is,
lag daar bijna te vergaan door gevoelens van pijn en gemis.

Dit mooie sieraad mag gewoon niet vergaan,
want dan zou er toch iets heel moois van de aardbol gaan.

Gelukkig zal deze parel haar glans weer terug krijgen,
mooier dan ze ooit is zal haar glans zelfs de zon overstijgen.
Ze zal schitteren met meer kleuren dan een regenboog ooit zal komen,
haar gloed zal nog feller en dieper zijn dan we zelfs kunnen dromen.

En geloof mij,
van deze prachtige parel is er maar één,
en dat ben jij!

Geslaagd
Onlangs kreeg ik te horen dat het toch wel wenselijk was dat ik weer BHV zou gaan volgen. Mijn papieren zijn maar 2 jaar verlopen hiervan, dus alles zit er toch nog wel goed in. Aankomende dinsdag is het zover en mag ik me weer gaan storten op het blussen van brandjes. Voor het EHBO-gedeelte heb ik vrijstelling, dus dat scheelt dan weer.
We kregen wel een mailtje met een e-learning die we voor de praktijkdag gedaan moesten hebben. 2 weken geleden begon ik er vol goede moed aan en sloeg alle tekst over en dook direct op de toetsen. Na een half uurtje had ik de brandpreventie al af en maar 1 fout gemaakt. Vandaag moest het EHBO-gedeelte nog even gedaan worden en daar heb ik ook 1 foutje in gemaakt. Alles zit er dus nog goed in en laat de praktijkdag maar komen!Allereerste optreden
Afgelopen weken heb ik goed kunnen repeteren, dankzij andere rietjes waarmee ik goed uit de voeten kan. De repetities gaan ook goed (als mijn sax tenminste wil toeteren) en ik hoorde via via dat de fanfare vanavond moest optreden bij het personeelsfeest van Rederij Doeksen.
Gisterenavond dus nog van alles geregeld, een jas en een harpje. Na wat smsjes en telefoontjes kon ik een jas komen ophalen en kreeg ik later het bericht dat ik een andere saxofoon kon ophalen die ik tijdelijk in bruikleen heb, totdat die van mij gemaakt is. Hier zat ook een harpje bij, dus ik kon meedoen.
Rond 20 uur meldde ik me bij de receptie van Hotel Seeduyn en stond ik al ruim op tijd in de startblokken hoezo zin om mee te doen. Rond 20.30 uur konden we beginnen en speelden we "Het dondert en het bliksemt" van Guus. Na 4 pogingen heb ik de moed opgegeven en het nummer gelaten voor wat het was. Geen melodie, maar begeleiding en het ritme kreeg ik even niet te pakken. De andere stukken kon ik zonder moeite meespelen, dus ik heb het goed gedaan vind ik zelf dan. Het smaakt naar meer!! Laat de zomer maar komen, dan spelen we geregeld. Nu nog maar even door repeteren en alles goed onder controle krijgen.

Weer geluk in het spel
Gisteren werd er een tweet (twitter) van Polaroid_Sun doorgestuurd met de tekst "Loggen we vanavond weer in en verloten 1 zonnebril aan bestaande volgers en 1 aan nieuwe volgers vanaf vanmiddag!"
Niet geschoten altijd mis dacht ik en voegde Polaroid_Sun toe aan mijn vriendenlijst en retweete de tekst. Johan deed hetzelfde en we gingen verder met het fotoboek. 
Rond 19 uur liepen we weer naar Seeduyn voor een avondje bowlen. Ik ging mee om het team van Zeelen te ondersteunen, want het was nog niet duidelijk of het team compleet zou zijn, maar dat bleek uiteindelijk wel zo te zijn en gooide ik wat ballen op de vrije baan en kwam zo mijn avondje door. Na de competitie zijn we met de taxi naar het Loods toe gegaan om daar nog wat te gaan drinken en voor je het weet is laat en wordt het echt tijd om naar huis te gaan. Rond 1 uur waren we thuis en ik las nog even twitter bij en zag ineens een DM (direct message) met daarin de tekst "vlgr gefeliciteerd! Polaroid zonnebril gewonnen! Mail ***** je naam, adres komt ie eraan!"
Whaaaaaaaaa weer iets gewonnen!!! Het kan niet op de laatste tijd en met een bigsmile doken we onder de wol. Na 4,5 uur werd Johan ineens wakker, deed het licht aan en zei "JA!" ik schrok daardoor ook wakker en zag iemand lopen. Mijn hart bonste in mijn keel, jeetje wat word je dan ineens bruut wakker en voordat de rust weder gekeerd is in je lijf ben je zo een uurtje verder. Wat bleek, het was de buurman die de verkeerde deur had genomen hihihi. Ben benieuwd of hij dit vandaag nog weet..........zo niet, weet hij het nu wel weer , want hij zal dit vast ook gaan lezen.

Verder nog een klein heugelijk feit! Ik keek even onder "meest bekeken weblogs" en wat blijkt, ik zit gewoon al bijna op (of ondertussen over) de 70.000 bezoekers!! Tnx aan iedereen die nog steeds geboeid blijven over de dingen die we meemaken!!

We gaan vandaag nog even lekker genieten van onze vrije dag. "En ik denk aan de momenten
Die ik met je heb gehad"