Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
Mei 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie Haïti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Lift nodig?

Alweer sneeuw?
©De Telegraaf
De eerste storm van het nieuwe jaar is onderweg naar ons land. Morgen rond het middaguur bereikt een actieve, venijnige stormdepressie het zuidwesten van ons land. Er worden grote neerslaghoeveelheden verwacht en het stormveld zal vooral in het zuiden en langs de kust huishouden. 

Boven land staat een windkracht acht, aan zee wordt stormkracht negen berekend.
De bijbehorende storing trekt van zuidwest naar noordoost over ons land en zal pas maandag het noordoosten hebben verlaten. De wind is dan al aan het afnemen.

Weggebruikers wordt geadviseerd open gebieden te mijden in verband met te verwachten rukwinden. Dakpannen en bomen krijgen het mogelijk zwaar te verduren. De atmosfeer kalmeert daarna opvallend snel onder hogedrukimpulsen vanuit het noorden. Later draait de wind bij naar het noordoosten. Er volgt een terugkeer van behoorlijk koud winterweer voor maart.

Aan het einde van de komende week liggen de temperaturen overdag maar amper boven nul en in de nacht vriest het 3 tot 6 graden. Dat winterweer, met toenemende sneeuwkansen, lijkt tot na het volgende weekeinde aan te houden.We zullen het wel weer zien wat het gaat worden aankomende week, maar morgen blijf ik lekker binnen met de storm die ze voorspellen. Lekker nog wat aanrommelen in huis, papieren bij elkaar zoeken voor de belastingaangifte. Ik heb bijna alles bij elkaar, moet alleen nog even de papieren zoeken van de ziektekosten die ik extra gemaakt heb voor mijn behandelingen in België.

Mijn kledingkast was vandaag aan de beurt, die moest hoognodig uitgemest worden. Maatje 36 ging eruit (waar ik al jaren niet meer inpas) en zo ook maatje 54.
Ik hoor jullie denken.....maatje 54??...........ja klopt helemaal, maar inmiddels zit ik alweer 2 jaar op maatje 44 en daar ben ik enorm trots op. Ik wil niet meer naar 54.......36 is ook enorm overdreven, dus 44 is een mooie middenmaat. 3 vuilniszakken vol met kleding gaan deze week aan de straat, wellicht komt er nog een (of 2) zak(ken) bij, want Johan mag ook nog zijn kasten doorspitten.

Fijne zondag allemaal!!

Overzicht Februari
Februari, de kortste maand van het jaar is weer bijna voorbij.
En wat hield ons bezig deze maand?

Hier een klein resumé

Op 1 februari had ik het heugelijke nieuws dat Johan en ik alweer 8 jaar in Helmond wonen en in totaal 10 jaar samenwonen. Dit laatste was ik bijna vergeten, maar het was toch weer een mijlpaal in ons leven.

We gingen een avondje genieten van Bløf in Eindhoven en naar Léon v.d. Zanden in Helmond, 2 fantastische avonden!

Onze wasmachine danste zijn best en luisterde niet meer goed, dus het werd tijd dat ie vervangen ging worden. Wat een service van Expert! Op dinsdag wasmachine uitzoeken en op woensdag gewoon al leveren.

Na nog een middagje hard werken op de Jongerensoos voor de carnaval vertrokken we de volgende dag naar Harlingen voor een lekker weekje resetten op Vlieland. We genoten weer volop van de natuur, de zee, de wind, de sneeuw en de lieve mensen op het eiland.
Johan nam een minder leuk souveniertje mee terug, maar inmiddels gaat dat ook weer redelijk goed. Hij loopt weer vrolijk rond, heeft na een avondje/nachtje werken nog wel wat last, maar na zijn nachtrust kan hij weer goed vooruit.Marco spoorde ons op vrijdagavond aan om een log te maken over Westerpark, net alsof de dag al was geweest en dat we een meet & greet zouden hebben gehad. Laat je fantasie de loop en diegene die het leukste logje maakt mag daadwerkelijk Marco ontmoeten! Ik ben direct gaan typen en na een uurtje ging mijn logje al online en kreeg super leuke reacties dat ik wel erg snel was en dat mensen mee gaan duimen voor me!

Kaartjes voor CAS werden gescoord inclusief de camping voor de overnachtingen in juni. De 5e keer dat dit al georganiseerd gaat worden en dat mogen we natuurlijk niet missen.

Februari was ook de maand van de kou en sneeuw. Ik kan daar zo van genieten, helaas eindigt de maand treurig met regen, daar hou ik dan weer niet van. Geef mij dan maar weer heel snel de lente met een lekker zonnetje.

Dan de Olympische Spelen, die begonnen ook in februari en het schaatsen wil ik altijd wel volgen, maar om daar nu de hele nacht voor op te blijven, nee dat ging me net te ver. De euforie was er na de goudenplak op de 5.000 meter voor Sven Kramer, de deceptie kwam na de foute wissel op de 10.000 meter. Wat baalde ik, ongeloof, hoe kon dit gebeuren?? Behoorlijk ontdaan ging ik naar bed en de volgende ochtend op het werk kwamen al de eerste leuke foto's voorbij met grappen. Er kwam een glimlach op mijn gezicht, sommige zijn erg grof, andere gewoon te hilarisch als je er nuchter over nadenkt.
Ik dacht heel snel na.....zal ik het doen of niet.....achja waarom ook niet en gooide een aantal foto's op mijn log onder de titel "Bekeuring voor Sven Kramer". Deze log werd mijn persoonlijk record, want de hits vlogen omhoog. 768 personen hebben inmiddels deze log aangeklikt en de teller op het einde van de dag kwam uit op 1131 bezoekers die die dag mijn log bezocht hadden. Sven mocht dan geen goud hebben gewonnen, maar ik wel, tenminste zo voelde het.


Ook kreeg ik ineens te horen dat de Valkerij-Manege niet alleen mijn foto's op hun site had geplaatst, maar dat ik er ook gewoon een link met mijn naam op de site is geplaatst voor als mensen nieuwsgierig zijn en meer foto's willen bekijken van een geweldige workshop met Arenden/Adelaars. Trots!!!

Februari was een hele mooie leuke maand en ondanks het weer sluit ik hem af met een lach van oor tot oor door de geweldige dingen die ik deze maand heb mee mogen maken.

Ik zeg: "op naar Maart 2010!!"

Ik word beroemd
In november heb ik behoorlijk wat foto's gemaakt van de roofvogelworkshop die we gedaan hebben.
Het was de eerste workshop met Arenden/Adelaars in de gehele Benelux en voor ons een erg leuke ervaring om deze mooie vogels eens van dichtbij te zien, te voelen en te ruiken.

Na het plaatsen van mijn foto's eind november hebben ze toestemming gevraagd om de foto's te plaatsen op hun eigen site. Dit gebeurde begin december.

Inmiddels een paar maanden later hebben ze hun site aangepast en ben ik super trots dat ik nu ook de vermelding heb gekregen op hun site. Er staat zelfs een link naar de log die ik gemaakt heb met redelijk wat foto's en de filmpjes die ik die dag gemaakt heb.
Neem ook eens een kijkje op de site van Valkerij-manege in Berkel en Rodenrijs!

Laat mij maar gaan met mijn camera, sommige mensen vinden het vreemd, sommige interessant dat bijna overal waar ik ga mijn camera bij me heb en probeer om alles zo goed en mooi mogelijk in beeld te brengen. Vaak ben ik tevreden over de foto's, soms ook niet, terwijl andere mensen dan helemaal weg zijn van de foto's die ik juist niet mooi vind. Verschil moet er blijven.........maar ik geniet van alle momenten die ik vast mag leggen met mijn camera.

Nieuw record gevestigd

Nee nog geen nieuw record bij het schaatsen, maar wel op mijn weblog.

Na het plaatsen van mijn logje over de "Bekeuring voor Sven Kramer" kon ik mijn ogen niet geloven. Wat werd mijn log ineens vaak bekeken, ik knipperde met mijn ogen en weer 20 lezertjes die mijn weblog vonden.
Ik moet zeggen dat ik dit niet had verwacht en moest mezelf echt even tot de orde roepen. Ik dacht dat ik droomde, maar de hele dag bleef mijn weblog zeer goed bekeken.

Ik heb de statieken erop nageslagen en terug gekeken naar mei 2007 en tot mijn verbazing is mijn weblog nog nooit zo goed bekeken als vandaag.
Vandaag is mijn log gewoon ruim 1100 keer bekeken.

Ik ben er trots op, ik kan het nog steeds niet geloven, maar ik ben er wel super blij mee.
Ik weet ook dat voor sommige onder ons dit fenomeen vaker voorkomt, maar voor mij is het echt een prestatie van formaat.Ik wil jullie hierbij dan ook allemaal hartelijk bedanken voor het bekijken van mijn weblog vandaag.
Ik drink er nog een glaasje op, op mijn nieuw gevestigde record!!

Bekeuring voor Sven Kramer

Wat baalde ik gisterenavond, toen ik het zag gebeuren. Ik denk hee dat klopt niet, wat doet ie nu??
En het rampsenario was geschiet. Helaas geen goud voor onze Sven, maar wat een race heeft hij gereden!! Trots dat ben ik op hem!!

En dat er direct grappen gemaild worden, als het eerste verdriet weggeslikt is, heb ik ook ondervonden en ga dit nu met jullie delen.Geef mij maar.....
Heerlijk om te wonen in het kikkerlandje Nederland, maar waarom moet het altijd zoveel regenen? Ik hou niet van regen, geef mij dan echt maar de sneeuw hoor. Ook al wordt het dan glad, je kunt nog wel lekker naar buiten. Met de regen wil ik me het liefst heel diep onder mijn deken verstoppen en pas eronderuit komen als het zonnetje gaat schijnen.
Van regen word ik een beetje depri, als het 1 dagje is, maak ik me er niet druk om, maar hier regent het nu alweer voor de 4e dag achter elkaar en de komende dagen ziet het er ook niet naar uit dat er een droge dag gaat zijn.
Nee geef mij dan maar weer de lente, dat de temperaturen omhoog gaan, het zonnetje lekker gaat schijnen en dat je lekker buiten bezig kan zijn en niet noodgedwongen binnen moet blijven door de regen.

Een voordeel......op dit moment hoeven we de vijver niet bij te vullen, want er valt genoeg, maar wat zal ik blij zijn als het zonnetje weer gaat schijnen, want ik heb nu al genoeg van al dat water.

Hebben jullie dat ook?

Geboekt!!
Een minivakantie is geboekt!!

We gaan weer genieten van Concert at Sea in juni! 5e editie alweer, wat een feest gaat dit worden.

Wij hebben er enorm veel zin in en zoals andere jaren zitten we weer lekker op camping 't Zonnedorp.
Een heerlijk rustige camping en van alle gemakken voorzien. Heerlijk om even naar het strand te lopen en zoals ze zelf schrijven op hun site "Zwembad.......op 318 meter lopen en het smaakt erg zout!"

Vooralsnog hebben we geen VIP-kaarten kunnen scoren, maar wie weet gaat dat nog gebeuren. Helaas heeft het onderonsje met Peter (van Bløf) niet mogen baten. Maar we zijn erbij en dat is al een feestje op zich .

Hulp gezocht!
Nee geen hulp in de huishouding!

Nee ik ben op zoek naar een website die onderstaand logo heeft staan in de url.
Net zoals je op nu bovenaan bij de url het poppetje van Marco ziet staan, staat er dan dus dat oog.


Dus wie kan mij helpen en heeft dit logo ook ergens gezien, of nog beter weet waarvan het is!

Jullie zouden mij en vrienden van mij hier enorm goed mee helpen.

Tnx alvast

Met Marco Borsato in het Westerpark
9 juli 2010, Marco @ Westerpark
Samen met Johan vertrekken we om 13 uur naar Amsterdam, rond 15 uur parkeren we onze auto en lopen we naar de ingang, waar we weer heel veel Borsaties zien en lekker bij kunnen kletsen met iedereen. De hekken gaan open en we moeten nog een heel stuk lopen om bij het podium te komen door een mooi groot park. Overal staan kraampjes met eten, drinken en natuurlijk de merchandisestand mag niet ontbreken.
Het podium is mooi groot met een mooie brede catwalk waar Marco en zijn bandje helemaal op los zullen gaan.
"Ik doe niet aan mascottes en ik ben niet helderziend
Al is er met mijn ogen weinig mis"