Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
April 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie HaÔti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Weekendje weg
Een paar weken geleden zijn we lekker gaan uitwaaien in Scheveningen. Dat was zo heerlijk en we vonden dat we dat wel weer vaker moesten gaan doen, maar het is altijd zo'n eind rijden.
Vandaag zag ik een leuke aanbieding voor een weekendje Vlieland. Ik keek in mijn agenda en zag dat we eind april een weekend hebben waar we nog niets gepland hebben staan. Dus heb ik maar direct geboekt. Johan moet dat weekend eigenlijk werken, maar hij gaat proberen om te ruilen en anders neemt hij vakantie op.Rust daar heb ik behoefte aan, lekker ff alles achter me laten en genieten van de stilte, de wind, het strand, de zee en de mooie natuur daar.

Ik ben al vaker op Vlieland geweest, alleen is dat zolang geleden. Uit verhalen van mijn ouders hoorde ik dat ik niet in de kinderwagen wilde zitten, maar wilde lopen. Mijn oudere broer en zus wilde juist in de kinderwagen . Kun je nagaan dat dit al een hele tijd geleden is dat ik er ben geweest.

Johan is er nog nooit geweest, dus we gaan nu beide bewust genieten van een stukje Nederland waar je niet zomaar even naartoe gaat voor een dagje.


†Juul
Fijnfisjenie deel 2
Sabine en ikkuhhhhhNa een paar uur gewerkt te hebben ben ik naar huis gegaan en op de bank gekropen. Lekker wat geslapen en Johan was inmiddels ook wakker geworden. Wat eten we vandaag? Ik had geen zin om te koken dus namen we maar een pizza. Om kwart voor 6 ging ik naar boven om me om te kleden en ik had zin om me te schmincken. Om†18 uur riep Johan dat de pizza klaar was.....ships ik heb pas net mijn basislaag schminck op, dus ik riep zet de oven maar uit ik ben bijna klaar . Snel ff de rest erop smeren en dat ging best goed en het zag er best leuk uit als je weet dat dit gewoon in 10 minuten gedaan was.


Snel de pizza naar binnen gewerkt, spullen gepakt en in een rap tempo naar Deurne naar de Soos "Asteffekan". Vanavond hadden we 54 kinderen binnen en het was weer super gezellig.

Onze grote trots de muurschilderingen!!Past net niet........†††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† Past perfekt!!!

2 meiden hebben we kunnen pakken die met een stift naar het toilet gingen en de wcrolhouder hadden besmeurd.........we weten zeker dat ze dit nooit meer zullen doen, want ze hadden de keuze. Of ze gingen het schoonmaken of ze mochten geld neerleggen. Ze wisten niet hoe snel ze het schoon moesten gaan maken en na 10 minuten waren ze ook klaar ermee.Inmiddels ben ik weer schoon gedoucht en met een borrel op ga ik nu mijn mandje opzoeken.

Het was een Fijnfisjenie!!!

†Juul
Fotoboeken
Onlangs ben ik bezig geweest om weer een fotoboek in elkaar te zetten over 2008.
Inmiddels is de software ook aangepast en zijn er veel meer mogelijkheden dan vorig jaar en daar heb ik dan ook gretig gebruik van gemaakt.

Dit was wat vorig jaar kon:

Een†omslagkleur kiezen en een foto†op de voorpagina†met tekst erbij.En in de binnenkant 2 foto's per pagina met een tekst erbij

Dit jaar was het dus een grotere uitdaging, ik ben er dan ook langer mee bezig geweest dan vorig jaar, maar het resultaat mag er zijn. Ik heb er dan ook direct 2 gemaakt, eentje van de aanbouw en eentje van het gehele jaar zonder de verbouwing.


Een foto als omslag van het gehele boek


Een foto als achtergrond op 1 pagina met daarover andere foto's, foto's schuin geplaatst


Verschillende achtergronden gebruiken per pagina


Verschillende maten foto's


1 foto over 2 pagina's vergroot


Ik ben er super blij mee en zo heb ik toch nog een foto album wat ik mensen kan laten zien.

†Juul

Fijnfisjenie


Carnaval is hier goed losgebarsten en ook ik meng me in het feestgedruis. Ik sta 2 avonden ingepland op de jongerensoos "Asteffekan" waar ik me bezig mag houden met de jeugd van 10-15 jaar.

Vanavond was het de eerste avond en we hadden 81 kinderen binnen. Super gezellig was het en maandag hopen we weer op een hoge opkomst.
Morgen (of eigenlijk vandaag)†mag ik uitslapen, want tot op heden ben ik nog niet opgeroepen om morgen bij de optocht te gaan EHBO-en, mijn gsm ligt wel naast me voor het geval dat. Ik woon dicht bij het startpunt, dus ik ben er ook zo mocht het nodig zijn.

Onze DJ'sAlternatieve dansmarietjesHet is stil aan de overkant!!†Alaaaffffffffff Juul
Aiii dat is fel aan de ogen
Vandaag was het weer zover, de ramenwassers kwamen weer om aan de buitenkant de ramen te lappen. Heerlijk is dat, ik hoef niet op een trap te gaan stunten (na 2 treden sta ik al te wiebelen op zo'n ding) en ze hebben alles bij zich zelfs het warm water.

Johan zei "zullen wij aan de binnenkant gaan beginnen, want boven kunnen we op de ramen schrijven†".
Ik had dat ook al ondervonden en had er dus ook al op getekend . Dus ik maakte een emmertje sop......keek nog ff goed naar de heren die buiten bezig waren hoe snel en goed zij het deden, maar ik wist nu al dat dat niet ging lukken bij mij.

We begonnen boven......ik sopte.......en zag al direct dat dit verschillende emmertjes water ging kosten. Johan nam het over en ik begon alvast een gedeelte droog te trekken.......aiiiiii het was echt helemaal zwart........dan nog maar een keer met een nieuw sopje......en auwwwiiieeeeeeee wat deed dat zeer aan de ogen........fel zonlicht kwam spontaan door de raam heen schijnen..........
Dit was dan ook wel de vieste raam in het hele huis. Deze kamer werd gebruikt als opslagkamer, maar onlangs hebben we hem opgeruimd en nu kon ik dan eindelijk (na 3 jaar ofzo) bij de raam komen.
De rest van de ramen waren ook zo gedaan, ik deed de stukken waar ik makkelijk bij kon en Johan de rest.

Toen we nog geen bedrijf hadden die de buitenkant deed, moest ik altijd nadenken wat ik eerst ging doen......de binnenkant of de buitenkant........onze lieve katten zitten namelijk graag achter de spons en trekker aan, dus kon ik beter eerst de buitenkant doen en dan pas de binnenkant. Soms deed ik het andersom en kon zo dus de binnenkant 2 keer doen.
Nu dat het bedrijf komt hoef ik dus niet meer na te denken en onze katten interesseert het ook niet meer zo, ze gaan niet eens meer kijken , hoezo eigenwijs.

Maar goed de komende weken kijken we weer helder naar buiten.

†Juul
Niet lief
Vandaag mocht ik weer naar de fysiotherapie.
Hij was blij te horen dat de hernia's verdwenen zijn, zodat hij niet zo voorzichtig meer hoeft te doen. Wat er ook uit gaat komen in BelgiŽ volgende maand.......hij heeft al het specialisme in huis voor elke therapie die ik eventueel moet gaan volgen. Maar nu houden we het even gewoon op pijnverlagende therapie en het soepel houden van de nek en schouder.

Ik moest wat bewegingen doen met mijn nek.......die gingen goed, genoeg ruimte en genoeg bewegelijkheid.
Daarna de armen in de lucht........rechts gaat dat goed.......links blokkeert de boel op de helft al........

Oke daar gaan we nu dus aan werken en dat ging niet zo zachthandig kan ik je zeggen.

Mijn kogel in mijn schouder draait wel, maar schuift niet waardoor er dus een blokkade is halverwege. Na veel trek, duw en bewegingen maken mocht ik nogmaals mijn armen in de lucht in doen. Het ging al iets beter, maar nog lang niet optimaal en de spier in mijn†biceps vond het allemaal ook niet zo heel grappig.

Fysio: "Dit ga je niet†lief vinden"
Ik: "Je bent nooit lief voor me"
Fysio: "Dat is waar"

Morgen zal ik het wel verder gaan voelen wat hij vandaag heeft aangericht..........


Juul
Nieuwe layout
Iedereen is aan het knutselen geslagen voor een nieuwe layout en zo ik dus ook.

Ik had de header al bijna klaar en had al een passende achtergrond gevonden. Wilde hem online gooien en zag ineens dat†Bianca bijna dezelfde layout had gemaakt. Maar toch heb ik hem online gegooid.


Ik vind hem super mooi geworden. Wat vinden jullie ervan?

†Juul
Ik ben onschuldig!!
Gisteren reden we naar Sint Niklaas in BelgiŽ waar ik dus een afspraak had in het ziekenhuis. Toen we nog op de snelweg reden zag ik rookwolken in de lucht hangen en een helicopter rond deze wolken vliegen.

Ik grapte nog.......het ziekenhuis staat in brand..........We namen de afslag en reden richting het centrum van Sint Niklaas en de rookwolken kwamen steeds dichterbij.........aiiiii.......de volgende keer maak ik geen grapjes meer hoor hierover.

Maar gelukkig het bleek niet het ziekenhuis te zijn maar een pand wat wel in de buurt was. Na ons bezoek zijn we dan ook, erg nieuwsgierig zoals we zijn, richting de brand gereden.
Gisterenavond op teletext gekeken en het volgende vond ik.

De brand ontstond kort na de middag in het skatepark New Pact, vermoedelijk door laswerken die er aan de gang waren. Dit weekend zou er immers een internationale wedstrijd plaatsvinden.

Stedelijk noodplan
Bij aankomst van de brandweer was de brand al uitslaand. Het vuur sloeg ook over naar het aanpalende bedrijf Vedumo, gespecialiseerd in het fabriceren van metalen velgen. Omdat in het bedrijf vloeibaar gas was opgeslagen, bleef er lange tijd ontploffingsgevaar.

Zowel het skatepark als Vedumo zijn volledig uitgebrand. Bij de brand kwam een zware rookontwikkeling vrij waardoor het stedelijk noodplan afgekondigd werd. Er moesten echter geen woningen ontruimd worden. Uit metingen van de Beverse milieudienst blijkt intussen dat de rookpluim niet giftig was. Wel kreeg de bevolking het advies om ramen en deuren gesloten te houden. Bij de brand raakte niemand gewond.

Maar ik ben onschuldig!!!
Toch heb ik nog wat beeldmateriaal kunnen bemachtigen van de brand


†Juul
Dubbel gevoel
Vanmiddag om half 4 mocht ik me weer melden bij de neurochirurg in BelgiŽ. Natuurlijk waren we weer ruim op tijd, zodat we nog wat konden drinken voordat we er naar toe gingen.
Klokslag half 4 (kunnen ze nog wat van leren hier in Nederland) mocht ik naar binnen en kwam de arts ook snel. Hij bekeek de foto's van de MRI en de echo en had een goede mededeling. De hernia's zijn weg!! Dus de rust die ik heb genomen heeft goed gedaan. Maar de pijn is er nog steeds en hij kan geen verklaring vinden waar die vandaan komt. De zenuwen liggen allemaal vrij in mijn nek.

Arts: "ik kan je wel opereren, maar ik weet niet waaraan"
Ik: "en ik ben geen arts......."
Arts: "ik ben ook maar een klein beetje arts, ik kan wel snijden/opereren, maar verder†niets".

Nou lekker dan.........hij kan alleen maar snijden hahaha...........maar hij vond dat ik hiermee niet moest blijven rondlopen en ben door hem doorverwezen naar een andere arts die me waarschijnlijk wel kan gaan helpen. Dit is een rugspecialist en revalidatie-arts en hij hoopt dat hij boven water kan krijgen waardoor ik die pijnen steeds hou.
Eind maart mag ik daar naar toe, deze keer gaat het dus niet zo snel, maar ik ben allang blij dat er verder gezocht gaat worden.

Voor mij is het dus nog steeds goede rust nemen en†niet tillen.
Het is goed nieuws dat de hernia's verdwenen zijn, maar slecht nieuws dat ze tot op heden nog niet vast kunnen stellen waar de pijnen vanaf komen.
Met een dubbel gevoel vertrokken we weer richting Nederland............

†Juul
Een beetje spanning
De kriebels beginnen te komen. Vorige week was ik nog zo rustig als het maar zijn kon bij de onderzoeken, maar nu........nu begin ik het allemaal behoorlijk spannend te vinden.

Morgen mag ik wederom naar BelgiŽ voor de uitslag van de MRI en om te bespreken hoe het plan van aanpak eruit gaat zien.
Mijn noodkoffertje pak ik morgenvroeg weer in. Als het mocht zijn dat hij me vrijdag eventueel al terug wil zien, hoeven we niet weer op en neer te rijden, maar dan zoeken we morgenavond ergens een hotelletje/B&B/logeeradres.

De laatste tijd wil ik steeds loggen.........maar ik heb niets om te loggen........ik maak niets mee, ik werk een paar uurtjes per week en verder is het zo'n slecht weer dat ik niet eens naar buiten kan om lekker te wandelen. Ik zit thuis.........hang op de bank........kijk tv.........speel met de katten........verveel Johan regelmatig.........en dat is het zo ongeveer wel. Dus ja ik heb weinig nieuwtjes, helaas.
Binnenkort hoop ik weer meer te kunnen loggen en leuke dingen mee te maken.

Tot snel allemaal!!!

†Juul
"En dan verlang je toch weer
Dan verlang je toch weer naar ons"