Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
April 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie HaÔti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Uitslag
Gisteren kreeg ik aan het eind van de middag de uitslag van de bloedonderzoeken van Jansen. In de ochtend hadden ze de eerste uitslag al ontvangen, maar ze moesten nog wachten op de 2e uitslag die op zich liet wachten.
Jansen is inmiddels goed opgeknapt en eet inmiddels weer regelmatig en houdt dit ook netjes binnen, zijn ontlasting is ook weer op gang gekomen. En wat betreft de uitslag bleek eigenlijk alles wel goed te zijn. Geen ontstekingen of andere enge ziektes.
Hij heeft alleen veel te veel witte bloedcellen, wat ervoor zorgt dat als hij ziek is het immuunsysteem zo hard gaat werken om hem op te laten knappen, dat hij er veel zieker van is dan een normale kat. Voor de rest hoefde ik me geen zorgen te maken, maar zal hem wel in de gaten moeten houden de komende tijd.

Dank jullie wel voor de lieve en meelevende berichten die ik heb mogen ontvangen via welke weg dan ook!

Dank jullie wel!!
De laatste dag van mijn WvdM is ingegaan, ik heb genoten afgelopen maand!
De ene keer had ik veel inspiratie om te schrijven, de andere keer weer niet, of de tijd ontbrak me gewoon even.

Ik wil iedereen bedanken voor de leuke reacties afgelopen maand die ik heb mogen ontvangen op mijn weblog. Alle nieuwe lezers welkom!! Ik hoop dat jullie nog veel plezier beleven met het lezen van de komende logjes.Voorbeeldige patient
Sinds donderdagmiddag heeft Jansen niet meer hoeven te spugen, hij at weer een beetje en liep lekker knorrent door het huis van mijn ouders. Hij kwam er gezellig bijliggen en het leek wel of hij zich beter ging voelen.†
Vrijdagochtend was hij hard aan het mauwen en op zoek naar Elmo, maar na een grote zoektocht gaf hij het op en kroop in een hoekje weg, waar hij zich lekker voelde. Na de lunch mocht hij met mij mee naar de dierenarts. 2 meiden van 13 jaar liepen een dagje mee bij de dierenarts en vonden Jansen erg interessant. Hij werd onderzocht en hij blijkt nu verhoging te hebben. Van de week had hij nog een verlaging, dus dat is iets wat in de gaten gehouden moet worden. Zijn tong en tandvlees zijn erg bleek, wat duidt dat er toch echt iets aan de hand is.
De tondeuse werd tevoorschijn gehaald en meneer werd eventjes "gratis" gekapt, daarna was het bloedprikken aan de beurt. De 2 meiden gingen uit het zicht staan, een naald, buisjes....nee dat hoefde ze niet te zien hahaha. De assistent werd erbij gehaald, zodat deze Jansen kon vasthouden, ik hield hem zittend en zijn voorpoten op de tafel, terwijl de dierenarts op zoek ging naar een geschikte ader voor het bloed af te tappen. Jansen gaf geen kik en liet het allemaal over zich heen komen, zo wilden ze nog wel meer huisdieren hebben die het zo gemakkelijk toelieten.
De eerste testen waren goed en hij mocht nog even op de weegschaal. 8,25 kilo schoon aan de haak, dat is bijna 1 kilo lichter dan vorige week. De medicijnen werden klaargemaakt en ik mag hem nu om de 4 uur de medicijnen voeren.†
Morgen krijg ik de uitslag van het bloedonderzoek, dit gaat op alles getest worden (nieren, lever en schildklier). Nog even afwachten dus hoe en wat. Jansen is nu een beetje suf van de medicijnen en heeft zijn plekje in de hoek weer opgezocht, waar hij lekker veel heeft gelegen. In de avond kwam hij gezellig boven kijken en bij ons liggen met veel geknuffel. Dat is in ieder geval een goed teken.†


Uitzending Dr. Deen
Vorig jaar had ik al geschreven over de opnamens van Dr. Deen en aankomende maandag is het dan zover, we kunnen het eindresultaat gaan bekijken. Ik ben erg benieuwd hoe het is geworden en of we veel BV-ers (Bekende Vlielanders) gaan zien.


Dokter Deen, een tiendelige tv-serie van Omroep Max, speelt zich af op Vlieland, waar Monique van de Ven alias huisarts Maria Deen, praktijk aan huis heeft, compleet met apotheek en kleine operatiekamer. Maria staat haar patiŽnten met raad en daad bij, niet alleen in strikt medische zaken. Voor noodgevallen is er aan de wal een helikopter, maar die is niet altijd op tijd. Dan moet ze zelf doen wat ze kan.

Ook privť heeft ze het niet altijd makkelijk; ze is alleenstaand, heeft drie opgroeiende kinderen, een minnaar en een dementerende moeder.

De serie is geÔnspireerd op columns ? hij schreef er ook enkele voor Medisch Contact ? van de inmiddels gepensioneerde Vlielandse huisarts John Deen, een begrip op het waddeneiland. Zijn voormalige praktijk is nu een winkel, maar was opnieuw ingericht, toen er op locatie werd gefilmd. HM
Maandag 30 januari is dus de eerste uitzending om 22.00 uur op NL1. Gaan jullie ook kijken?

P.s. Voor diegene die het niet mee hebben gekregen, ik kom ook een paar keer voorbij!!Jansen (UPDATE)
Onze Jansen, een logge zwarte kater waar je alles mee kunt doen. Zachtjes aaien vindt hij prima, maar het ruwe werk vindt hij veel fijner. Afgelopen donderdag begon hij ineens met overgeven. Kan gebeuren, een haarballetje, dat gebeurt wel vaker, dus nog geen reden tot zorgen. Maar iedere keer als hij wat had gegeten kwam het er vervolgens uit, dat is natuurlijk niet de bedoeling.
We keken het een paar dagen aan en maandagavond belde ik de dierenarts op, omdat ik het niet meer vertrouwde. Na overleg kon ik op dinsdag medicijnen gaan halen bij de huisarts, maar de medicijnen waren niet op voorraad. Hierdoor kreeg ik andere medicijnen mee met dezelfde werking.†
Voer klaargemaakt, medicijnen er doorheen gedaan, Jansen rook....stak een middelvinger op....en liep weer aan. Oke, dit gaat lastig worden. Maar Jansen had honger en uiteindelijk nam hij dan toch maar een paar hapjes. Dit lag er dus na 5 minuten weer uit inclusief de medicijnen. In de avond nogmaals proberen, maar weer hetzelfde liedje. Woensdagochtend nog een keer proberen, maar helaas weer alles over de vloer. Ik belde de huisarts op om een afspraak te maken voor een injectie en kon om 11.30 uur al terecht. De injectie was zo gezet en we liepen weer naar huis. Eenmaal thuis kroop hij uit zijn bak en ging midden in de woonkamer liggen met een kwispelende staart. Na een half uurtje had hij weer eetlust en nam een paar brokjes.......jullie raden het vast.......het kwam er gewoon weer uit. Ik hoop dat het gaat aanslaan, anders hang ik vanavond weer aan de telefoon met de dierenarts om te kijken hoe en wat.
Het scheelt dat Jansen nu niet bepaald een magere kat is en ruim 8,5 kilo weegt, dus wat onsjes eraf is niet erg, hij kan het hebben!

UPDATE:
Het gaat nog steeds niet goed en heb de dierenarts weer gebeld. Zij is pas weer volgende week zaterdag op het eiland en dat duurt te lang. Nu had ik al in de planning dit weekend naar Brabant te gaan en Jansen gaat dus mee. Wordt een gezellige reis met een mauwende kat achter in de auto, op de boot hoop ik dat hij rustig blijft. Wordt dus vervolgd!Oepsie....
Ben ik WvdM, vergeet ik gewoon om te loggen! Dat is niet netjes van me, daarom nu maar een updeetje.

Afgelopen dagen was het een beetje een chaos op het werk in verband met zieken. Daardoor waren mijn werkdagen ook extra lang.
Vanaf donderdag loop ik zonder krukken en dat is nog even wennen. Het lopen gaat redelijk goed, maar mijn spieren zijn er nog niet helemaal blij mee. Die zijn al 3 maanden niet meer gewend aan lopen, dus protesteren regelmatig. In de ochtend gaat het goed, maar naar mate de dag vordert gaat het minder, maar hier moet ik gewoon even doorheen. In de avond lig ik dan ook heerlijk met mijn voetjes omhoog op de bank.

Vandaag heb ik bijna al het pc-werk wat was blijven liggen bij kunnen werken, wat inhield dat ik van 8.30-17.00 uur rustig op een stoel heb gezeten in de receptie en alle reserveringen heb ingeboekt, bevestigingen heb gemaakt en andere administratieve werkzaamheden.

Vanaf donderdagmiddag is onze Jansen ook erg zielig. Iedere keer als hij wat brokjes of zacht voer heeft gegeten moet hij overgeven. Hij mauwt ook heel zielig ondertussen. Hij heeft wel honger, maar er blijft weinig binnen. Het werd tijd dat ik de dierenarts maar eens ging raadplegen en dacht het antwoordapparaat te krijgen, maar de dierenarts nam op en we namen alles even door, morgen mag ik naar de huisarts om medicijnen te gaan halen in de hoop dat hij binnen 3 dagen opknapt en zijn voedsel binnen kan houden. Zo niet mag ik weer contact opnemen, maar ik hoop dat dat niet nodig is en dat de medicijnen snel zullen aanslaan.


Nieuw canvasje
Onlangs schreef ik al dat ik een canvas liet maken met enkele mooie foto's van de zeehonden rond Vlieland.†
Nadat ik de foto's had geupload en verstuurd had, kreeg ik het verzoek om de foto's nogmaals te sturen, want het was niet goed doorgekomen.
Ze maakten er een collage van en stuurde die digitaal naar me toe.†


Hier was ik niet zo tevreden mee, op de 2e foto rechtsboven moeten 3 grote grijze zeehonden en een jong zichtbaar zijn en dat is dus niet het geval.
Ik nummerde alle foto's en stuurde ze terug hoe ik het graag wil hebben en na enkele dagen kreeg ik het resultaat gemaild.


Nu is het nog even wachten tot hij gedrukt en verstuurd wordt, maar een mooi plekje gaat hij zeker krijgen!


Ferias em Portugal
Het is ons gelukt om onze vakantie uit te zoeken voor dit jaar.
Veel is voorbij gekomen, maar we hebben besloten om dit jaar weer naar Portugal te gaan.
We houden niet van drukte, dus dan valt er veel af en kom je weer snel bij het park waar we vorig jaar ook hebben gezeten.
Dit wordt het 3e jaar achter elkaar dat we naar Portugal gaan. We zijn er dus nog niet uitgekeken!
Vorig jaar zaten we in Alvor en al snel werd duidelijk dat we het hier zo enorm naar ons zin hebben gehad en dat we redelijk centraal zaten, dus de keuze om dit jaar daar weer naartoe te gaan was snel gemaakt.
Nu hopen dat de vluchttijden ook weer net zo gunstig zijn als vorig jaar.
Klokgieters
Helmondse humor!
Helaas geen ondertiteling beschikbaar, maar wel mooie foto's van Helmond.


Er zijn nog meer filmpjes van de familie Klokgieters op youtube te vinden als je het leuk vindt.

Kleine dingen
Vrijdagmiddag kwamen mijn ouders weer even op Vlieland voor 1 nachtje. Wij moesten gewoon werken, maar hebben dan tussendoor wel tijd om gezamelijk te gaan eten.
Na de avondboot zijn we naar ons huis gegaan om de verhalen te horen van hun reis naar Kenia. Ook kregen we nog mooie souveniers vanuit Kenia.
We maakten het niet al te laat, want we mochten de volgende dag ook weer gewoon werken en voor mij was het extra vroeg, want ik ging voor het eerst in 3 maanden weer een ontbijtje lopen om te kijken of mijn knie dit al leuk vond.†
In slowmotion zorgde ik dat alles op de tafel kwam, maar het is gelukt en om 13 uur stopte ik met werken.†
Met mijn ouders gingen we naar het Badhuys om onder het genot van een lunch te genieten van de Noordzee en zijn mooie witte schuimkoppen. Daarna besloten we om nog een stukje door de duinen te fietsen. Eenmaal op de Postweg kwamen we Willem nog tegen die net een dode zeehond had geborgen.
Johan moest tot 19 uur werken, dus gezamelijk eten zat er niet in, maar wij zijn de beroerste niet en besloten bij het pannenkoekenhuis te gaan eten. Johan kreeg een pannenkoek bezorgd, dus hij hoefde niet op rantsoen. Het werd weer tijd voor mijn ouders om hun spullen te pakken en de boot op te gaan. Een kort, maar gezellig bezoekje!

Johan was vandaag vrij en ik mocht gaan hobbyen. Na een gesprek met mijn baas moest ik eigenlijk naar huis, maar omdat gisteren de computer kuren had ging ik toch maar even aan de slag. Om 12 uur kwam hij meldden dat ik toch echt naar huis moest gaan. Nog eventjes dit afmaken.....en dat.....maar ik beloofde op tijd te stoppen. Belde Johan op of hij zin had om mee te gaan lunchen en spraken af dat hij rond 13 uur in het hotel zou zijn. Bij binnenkomst kwam hij mijn baas tegen en kreeg opdracht om mij nu echt mee te gaan nemen.†
We besloten bij Zeezicht wat te gaan eten en genoten van het zicht op de Waddenzee en de zeehonden die regelmatig nieuwsgierig kwamen kijken. We besloten om mijn 2e kruk te gaan halen en lekker over de dijk heen te wandelen.
We genoten van de rust, de bijna spiegelgladde Waddenzee, de meeuwen en zeekoeten en de vergezichten. Het was zo helder dat we Harlingen, de afsluitdijk en Texel goed zag liggen. Na de stormen van afgelopen weken, waar we ook enorm van genieten, genieten we nu ook weer van de stilte.Kunnen jullie ook zo genieten van de kleine dingen, die eigenlijk heel normaal zijn, maar waar je vaak geen tijd voor neemt?


"Doe nou maar gewoon
Doe nou maar normaal"