Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
April 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie HaÔti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Vrouwen met ballen
Alle bedrijven hebben afgelopen week een brief ontvangen of een mailtje met daarin een uitnodiging voor de competitie bowlen/kegelen.
Het gaat al snel van start, want dinsdag is onze eerste dag al dat we mogen aantreden.
Maandagavond gaan we even een uurtje oefenen, want het is voor iedereen al lang geleden dat we een balletje gegooid hebben. We zijn dus echt gemotiveerd en willen natuurlijk goed uit de bus komen.
Fietsverhuur Zeelen heeft de competitie vorig jaar gewonnen en daar staat dus een mooie beker te pronken. Zij willen met 2 teams hun eer gaan verdedigen dit jaar en gaan met aan de slag op dinsdag en woensdag. Johan staat bij†1 team ingedeeld en†zit bij†het andere team op de reservebank (lees aan de bar hihihi) en gaat dus fanatiek meedoen.
Wij, dames van het Loods, gaan natuurlijk van de heren van Zeelen winnen, dat is nu al duidelijk, want vrouwen met ballen moet je serieus nemen. Wij voeren gewoon de heren dronken voordat ze mogen gooien en blijven zelf geheel nuchter, zodat wij de baan niet zien slingeren .

Vakantie geboekt!!
Toch nog sneller dan we gedacht hadden hebben we onze vakantie geboekt!
De kogel is door de kerk, we gaan naar Portugal.
We wilden allebei naar de zon, ik wil het liefst niet vliegen, maar dan heb je weinig tot geen keus in mei. En om nu 2 dagen te moeten rijden voor we op bestemming zijn heb ik ook weinig zin in, dus moet ik me maar weer over het hart strijken en me 2 uurtjes verbijten in het vliegtuig. Als dat het enige is, kom ik daar ook wel weer overheen, wel heb ik geleerd van de vorige keer, medicijnen bij de hand houden en het liefst net voor vertrek innemen, zodat de klemmende pijn in mijn schouder/arm wordt onderdrukt.

We hebben een leuk appartementje uitgezocht in Alvor (Algarve), lekker rustig gelegen, zwembad erbij met uitzicht op zee. Met een trap vanuit het hotel is het strand te bereiken, dus dat is genieten.

Is het al mei??

Weer gewonnen!!
Al een aantal dagen doen we mee met de prijsvraag op Optimel.nl. Je kunt daar een Polar Bewegingsmeter winnen.
Alle vragen hebben we tot nu toe goed beantwoord, maar iedere keer kwam het bericht in beeld "helaas u heeft niet gewonnen, probeer het morgen weer".
Vandaag weer meegedaan natuurlijk en nu was het gewoon raak en kwam onderstaande in beeld.Blijk ik toch ook een klein beetje geluk te hebben met spelletjes en niet alleen Johan .
En nu maar eens kijken of ik genoeg beweeg, ik denk dat dat ding gek wordt en aangeeft "ga eens minder bewegen, want mijn batterij gaat te snel leeg"


Shop till you drop.....

Na enkele weken niet samen "weekend" kunnen vieren, was het vandaag de eerste dag dat we weer samen vrij hadden. Het plan om naar de wal te gaan was al snel geboren en vertrokken we vanochtend met de boot van 6.45 uur naar Harlingen. Vanaf de boot hebben we even stevig doorgestapt om de trein van 8.29 uur te halen en dat lukte.
Op naar Leeuwarden voor een heerlijk dagje relaxed shoppen.
We begonnen bij D-reizen, waar we informatie ophaalden voor onze vakantie die we in mei gepland hebben staan. Even lekker naar de zon om weer helemaal opgeladen terug te komen voordat het hoogseizoen losbarst. Met 3 boeken en enkele printjes van hotels vervolgden we onze weg door Leeuwarden. Ik had een heel klein boodschappenlijstje gemaakt, echt een heel klein, er stonden maar 4 dingen op die we echt niet moesten vergeten.
Onze trolly is overleden toen we de laatste keer in Harlingen zijn gaan shoppen, hij was gewoon door zijn wielen gezakt en daar was geen redden meer aan verder. Dus er moest een nieuwe trolly komen, zodat we weer lekker boodschappen kunnen doen aan de wal en niet te zwaar daarmee hoeven te sjouwen. De trolly was snel gevonden en ik zag nog een leuke tas hangen met 30% korting (dezelfde dan dat ik had, alleen in een andere kleur). Daarna door naar Miss Etam voor enkele onder T-shirts en toen we naar de kassa liepen zag ik ineens nog een leuk tuniek, dus die ging ook mee. Daarna door naar JeansCentre voor een extra spijkerbroek, tja we waren nu toch in Leeuwarden, dan maar direct alles in 1 keer meenemen, voor je het weet komen we er weer een paar maanden niet. Ik liep direct naar "mijn" spijkerbroek, trok de maat die ik nu aan had eruit en paste hem......te groot........TE GROOT???.........oeps ik ben dus toch nog meer afgevallen, terwijl de broek die ik aan had gewoon nog goed zit, dus dan maar weer een maat kleiner. Een jaar geleden moest ik steeds een maat groter, maar dat is nu dus schijnbaar afgelopen, iedere maand een maat kleiner, soms zit het mee, soms zit het tegen .
Inmiddels hadden we een beetje trek gekregen en besloten de Hema in te duiken voor een vervroegde lunch (10.30 uur). Ik liep met het naar buiten gaan nog tegen een leuke pyama aan, dus die werd ook nog even meegenomen. We liepen nog wat winkeltjes in en uit en keken nog een keer op mijn boodschappenlijst of nu echt wel alles hadden wat we nodig hadden en dat bleek zo te zijn. Tja dan heb je 2 keuzes: je slentert de hele middag nog door, een beetje doelloos rondlopen of je gaat terug naar het station/Harlingen/Vlieland. Dat laatste werd het en om 14.15 uur zaten weer op de boot terug naar Vlieland.
Op de boot besloten we de vakantieboeken erbij te pakken en de verschillende mogelijkheden te gaan bekijken, wat moet je anders in 1,5 uur.......spelletjes spelen op je telefoon, twitteren, mail ophalen, maar daar ben je ook snel doorheen. We hebben nu 2 hotels gevonden die we wel zien zitten. Volgende week nog maar eens in de boeken kijken om te kijken of dit de juiste keuze is en dan boeken.
Na nog een half uurtje geslapen te hebben op de boot was het alweer zover dat we op Vlieland waren. We keken naar buiten en ik wreef nog eens in mijn ogen.....ik droomde niet meer, het sneeuwde gewoon en niet te zuinig ook. Hele fijne sneeuw, maar wel zo dat je de vuurtoren bijna niet meer zag. De crew die de boot vastleggen en de deuren openen waren in korte tijd ook helemaal wit gesneeuwd. Iedereen zette de kraag maar even extra omhoog, sjaals gingen om en voor sommige ook de mutsen op.
Een heerlijke dag en al dat shoppen (en reizen) maakt een mens heerlijk moe/lui. Het heeft bijna net zo'n effect als een heerlijk strandwandeling tegen de wind in, moe en voldaan.
Morgen zijn we nog een dag samen vrij en het is al bekend wat we morgen gaan doen.......het iets minder leuke werk, maar wel wat toch moet gebeuren, namelijk poetsen en†opruimen. We willen het een beetje netjes hebben als mijn broer en schoonzus aankomend weekend komen neuzen hoe wij wonen.

Bedenk een onderschrift
Luierdagen
Vrijdag na de incheck begon mijn weekend. In de avond ging Johan biljarten en ik besloot om even mee te gaan. Ik settelde me aan de bar en al snel waren de heren er om mee te biljarten. Rond half 11 vertrok ik naar Tante Pť om daar nog een afzakkertje te pakken. Om half 12 smste ik Johan dat ik naar huis ging en hij smste terug dat hij ook zo zou komen en ik besloot om dan maar even terug te gaan naar het Loods Cafť om samen naar huis te gaan. Dat even werd iets langer, want ze waren nog bezig met een potje waarbij ze met de gele bal eerst de rode en daarna de witte moesten raken. Ik kreeg een keu toegeworpen en mocht voor iemand wat punten vergaren. De ballen lagen niet in een ideale positie, maar ik liet de heren even versteld staan van mijn kunsten. Toen moest ik bekennen dat ik gepoold had en dus wel degelijk balgevoel heb en weet wat een bal doet als je hem op een bepaalde manier raakt. Om 1 uur liepen we uiteindelijk naar huis en Johan mocht na een kort nachtje weer gaan werken. Ik dutte heerlijk nog wat door en nadat 3 keer mijn telefoon was gegaan besloot ik om rond half 11 maar eens uit mijn nest te komen. Op mijn gemak ging ik even naar Zeelen (werk van Johan) om wat in proberen te stellen op de pc's, maar helaas lukte het niet omdat we niet het juiste wachtwoord hadden. Daarna ging ik naar het hotel om te kijken of ik alles duidelijk had opgeschreven voor de eigenaren die 2 weken op vakantie waren geweest. Alles was duidelijk en de complimenten waren er dan ook van hun kant uit dat ik alles netjes had achtergelaten. In de middag wat aangerommeld in huis, sax gespeeld en weer naar het Loods voor een voorproefje van de band "Jokers Wild". Een leuke coverband die om 17 uur en om 22 uur zou spelen. In de middag was het nog niet zo druk, maar wel erg gezellig.
Op zondag liep Johan zijn wekker weer om 8 uur af en daar ben ik even van wakker geweest, maar doezelde weer lekker verder. Om 10 uur voor de eerste keer wakker geworden en mijn rug voelde niet zo lekker en ik viel weer lekker in slaap. Om 12.15 uur besloot ik toch maar eens om uit bed te kruipen, wasje aan te zetten en mezelf in de kleren te hijsen. Zo heerlijk die luierdagen, niets moet, alles mag, zelf je tijd bepalen en dan tussendoor politie-agent spelen tussen de katten.
Jansen en Elmo vinden Kees behoorlijk interessant, maar Kees wil geen kat in zijn buurt hebben lijkt wel. Begint direct te grommen en te blazen als ze ook maar iets te dichtbij komen. Verder is Kees een schatje, erg knuffelig en loopt steeds om je voeten te dralen als je hem eten en drinken geeft. Mauwt als een gek als ik de deur open maak om aandacht te krijgen en als we aan het koken zijn moeten we uitkijken dat we niet boven op hem belanden, want hij is echt verzot op schoenen en veters. Nog een weekje ongeveer en dan zit onze taak als oppas er weer op. Onze katten zullen dan er weer aan moeten wennen dat ze niet vrij kunnen rondlopen op de gehele bovenverdieping, ben benieuwd hoeveel klaaggezang we hiervan gaan horen........

Ik ga nog even verder genieten van mijn laatste luierdag (denk ik, verwacht dat ik morgen weer aan de slag mag). Even een stukje dijkslenteren en kijken of we nog wat te eten hebben voor vanavond, anders zit er niets anders op dan een restaurantje op te zoeken (heel vervelend ).

Geniet nog allemaal van dit heerlijke weekend!

Eerste optreden
Afgelopen week was Vlieland in de ban van sigaretten. Op Terschelling waren een paar sloffen sigaretten aangespoeld en de verwachting was dat er op Vlieland ook wat aan zou spoelen. En dat maakte dat het woensdag druk was op het strand met mensen die stonden te wachten tot het goedje aanspoelde. Sommigen vonden een paar sloffen, anderen een paar pakjes. Veel pakjes waren nat, maar sommigen hadden geluk dat ze een droog pakje hadden gejut. Of er nog meer op zee drijft weten we niet, dus de ogen blijven geopend van vele eilanders of er nog wat aanspoeld de komende dagen.

Verder had ik dinsdag een leuke les die ik mocht geven, namelijk dwarsfluit uit elkaar halen met mijn leerling, schoonmaken, oliŽn en weer in elkaar zetten. Ik dacht dit in een uurtje gedaan te hebben, maar het bleek iets meer tijd in beslag te nemen. Na 2 uur monikenwerk te hebben verricht zat alles weer goed in elkaar.
Woensdag had ik een rustdagje in de avond, maar op donderdag had ik weer een avondvullend programma. Voor het eerst ging ik repeteren met de fanfare. We begonnen met wat makkelijke muziek om de instrumenten warm te blazen en daarna kon het echte werk beginnen. Een paar stukken had ik inmiddels al een beetje geoefend, maar wat bleek........thuis speelde ik het te langzaam, dus soms had ik het even hard te halen, maar het ging allemaal best wel goed. Bij sommige stukken kwamen ineens 4 # (kruizen) voor en dan moet ik toch nog even afhaken, 2 # kan nog, maar dan houdt het voor mij even op. Ik moet nog even daarop hard doorstuderen, maar uiteindelijk zal dat ook goed komen.
De dames naast me hebben me 2 keer moeten helpen met waar we waren. Met de dwarsfluit speel je namelijk heel veel melodiŽn, maar nu met de altsax speel je de begeleiding en dat is soms lastig als je het nummer voor het eerst hoort en speelt.
Van 20 uur tot† 21.45 uur was de repetitie en ik merkte nadien dat mijn lip toch wel flink wat te voorduren heeft. Hij voelde dik aan en tintelde helemaal, maar dat hoort erbij en komt door de trilling van het riet.
Ik heb er heel veel plezier in, echt weer iets wat mijn ding is.
Muziek........daar ben ik mee opgegroeid, altijd enorm veel energie uit kunnen halen.
Nadat ik ging studeren heb ik het een beetje laten verwateren, maar sinds ik op Vlieland ben heb ik het weer helemaal opgepikt en het voelt heerlijk!!

Music was my first love and it will be my last!

Hij flikt het weer
Dinsdag twitterde ik al dat hij het weer geflikt had en daar kreeg ik al veel nieuwsgierige reacties op, maar jullie moesten even wachten totdat we het daadwerkelijk in huis hadden.

Hoe hij het doet weet ik niet, maar Johan is best goed met sms-acties.
Zo hebben we al eens kaarten gewonnen voor de 53N8mis met BlÝf, kaartjes voor het karten, een avondje snookeren.
.
Vorige week was hij nog op de radio en deze week werd hij gebeld door RTL. Hij had meegedaan met de sms-actie van de Dakar-ralley en heeft gewoon een horloge gewonnen t.w.v. ? 300,-. Het is een gelimiteerde oplage van 350 stuks, met ook een mooie gegraveerde achterkant.
Hoe hij het doet, weet ik niet, ik ben niet zo gelukkig in het spel. Behalve als het om het spelletje afdingen gaat, daar ben ik dan wel weer goed in .

Getoeter
Al 3 maanden ben ik bezig om de saxofoon te temmen, maar op de een of andere manier lukte dat niet al te goed. Raakte snel buiten adem, ging langs het riet afblazen en soms toeterde ik uit frustratie gewoon een hele week niet.
Nils mailde me hoe het ging en bood zijn hulp aan en die heb ik met beide handen aangenomen.
Vanavond om 19.30 uur mocht ik me bij hem melden en we gingen eens kijken waar het probleem lag. De ademhaling is een andere dan met dwarsfluit spelen en natuurlijk de mondzetting is geheel anders. Maar met beide is eigenlijk weinig aan de hand, dat begin ik al aardig onder de knie te krijgen.
Eerst spelen met het handgemaakte riet, dat ging op zich redelijk, maar is behoorlijk intensief spelen, waardoor ik snel vermoeid raakte.
Ander mondstuk dan maar proberen, maar daar kreeg ik helemaal geen geluid uit. Ander riet erop, dat mislukte ook helemaal en toen kwam Nils met de oplossing! Nee niet de saxofoon wegdoen, maar een ander merk riet erop zetten. Binnen een paar seconden speelde ik bijna de sterren van de hemel zonder moeite. Kon gewoon een stuk van de fanfare voor de helft spelen, zonder vermoeidheid.
Dat geeft de mens hoop! Dus direct na thuiskomst de saxofoon weer in elkaar gezet en weer even oefenen. Zelfs Johan gaf me complimenten dat het zo makkelijk en mooi klonk. Kijk daar doen we het voor, ook al oefen ik als hij thuis is in de slaapkamer.
Aankomende donderdag ga ik naar de repetitie van de fanfare om daar wat noten mee te gaan spelen. Het zal wel wennen zijn, want als fluitiste speelde ik altijd de melodie en nu speel ik de tweede stem, waardoor ik nog niet helemaal het ritme te pakken heb, maar dat gaat natuurlijk allemaal goed komen.
Dus ik toeter er weer lustig op los de komende tijd, gelukkig is de buurman nog op vakantie en de onderbuurman heeft zijn muziek zo hard staan dat ik er volgens mij niet bovenuit kom .

Mediagekte

Vrijdagavond met de boot van 20.30 uur kwam de gehele ploeg van Eigen Huis en Tuin van de boot af. Ongeveer 20 mannen en vrouwen. Bij Zeelen gingen ze fietsen halen, dus Johan zag al allemaal bekende koppies langskomen die hij voorzag van fietsen.
Zaterdag waren de opnamens van het programma. Midden in de Dorpsstraat stonden ongeveer 20 eilanders, dus dan is het niet moeilijk te raden dat ze daar aan het filmen waren. Ik liep met de grootst mogelijke boog eromheen om boodschappen te gaan doen. Op de terugweg werd ik gespot en geroepen, even een klein praatje en snel weer door naar huis.
In de middag zou ik er wel even op uit trekken met camera en telelens. Ik had vrijdag namelijk al begrepen dat er geen foto's gemaakt mogen worden en als je dat wel wilde dat je dan een perskaart nodig zou hebben. Dus dan maar op deze manier wat kiekjes schieten. Ik begaf me op het dak van restaurant Plezant, waar ik de plaatsjes schoot. Al snel werd ik opgemerkt, maar het was geen probleem dat ik enkele foto's maakte. Op dat moment waren ze niet aan het filmen, maar waren ze bezig met enkele voorbereidingen.Op 5 februari om 18.05 wordt het allemaal uitgezonden.
Jammer dat het vandaag niet zo'n mooi weer was, in de ochtend ging het nog wel, maar in de middag regende het toch serieus, ook de wind trok vanmiddag goed aan naar windkracht 7-8.

Verder was Johan zaterdagochtend ook nog op de radio. Hij werd vrijdagmiddag ineens gebeld door Radio Veronica of hij ook waterfietsen had......Nee zei hij, we hebben wel onderwaterfietsen......
Enfin hij had Radio Veronica een sms gestuurd dat ze graag het nummer "Bicycle" van "Queen" wilde horen met de uitleg erbij dat hij in een fietsenzaak werkte en dat wel een toepasselijk nummer vonden om een keer te horen. Vorige week had hij hiervan niets meer vernomen en vrijdag werd hij ineens gebeld. Hij dacht eerst dat het om een grapje ging, maar dat bleek dus niet het geval. Zaterdagochtend tussen 9-11 uur is het uitgezonden bij "Weekend Hotline". Helaas kan ik het nog niet terug vinden via uitzending gemist e.d. maar als ik er het nog ergens kan vinden, dan zal ik het nog zeker gaan plaatsen.

"Zie je dan niet door je tranen heen
Hoeveel ik van je hou"