Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
Juni 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie HaÔti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Overzicht Januari
Wat hield mij in januari bezig?
Veel hebben jullie al kunnen lezen, maar er zijn ook een paar dingen waarover ik niet gelogd heb, gewoon omdat ik ff geen inspiratie of zin had om hierover te loggen.

2010 zijn we ingegaan, heel rustig. Nog weinig gepland voor deze maand, maar als snel werden er leuke afspraken gemaakt met vrienden.

Op 2 januari flopte mijn eerste project als nieuwe PR-medewerker voor de Jongersoos Asteffekan. Alles wat in mijn macht lag had ik gedaan om de jeugd naar de Soos te krijgen, maar het heeft niet mogen baten. De Soos bleef akelig leeg en we besloten om†de 250 oliebollen te bakken en uit te delen in het dorp en dat was een mooie promotie voor de Soos.Op 10 januari ging ik shooten met Kim en Bennie. Het sneeuwde behoorlijk hard, maar we lieten ons niet uit het veld slaan en het werd een bijzonder leuke middag met hele bijzondere foto's.Een week later gingen we op bezoek bij Wilma en Frenk. Nadat onze date al meerdere keren was uitgesteld, stond ons nu niets meer in de weg om te gaan. Heerlijk gekletst, gewandeld in het bos en natuurlijk veel foto's gemaakt. Na het eten ook nog even op de Wii gespeeld en de heren dachten ons in te maken, dat lukte uiteindelijk maar nipt.
De terugweg werd een behoorlijk lange, niet qua kilometers, maar qua tijd. Het was behoorlijk gaan sneeuwen, waardoor de snelweg behoorlijk moeilijk begaanbaar was geworden, maar na ruim 2 uur waren we weer veilig thuis.
Woensdagavond 20 januari gingen we naar onze Bed & Breakfast in Gent. Het was weer een leuk terugzien met Jan en Marleen. Heerlijk bijgepraat en gelachen. Het was veel te snel veel te laat en we doken snel ons bedje in. Op tijd liep de wekker weer af, omdat ik naar het ziekenhuis moest in Sint-Niklaas voor een behandeling aan de zenuw in mijn arm.Op de weg terug naar NL hebben we een kleine omweg gemaakt om via Achouffe bij de brouwerij bier in te slaan.†
Inmiddels zijn we ruim een week verder en het gaat de goede kant op. De extra kussens in bed zijn sinds gisteren verdwenen en de pijn is weer aan het afzwakken.


26 januari, vroeg in de avond gaat de telefoon. Een vriendin van Johan aan de andere kant.......mobiel (ze belt bijna nooit mobiel)........het kwartje viel nog niet, maar al snel snapte ik het helemaal.
Ze was bevallen van een dochtertje en belde vanuit het ziekenhuis. Een paar weken te vroeg, maar alles was goed met Jersey en ook met moeders en ze mochten de volgende dag weer naar huis.


Ook gingen we nog naar een show van Lťon van der Zanden. Er werden DVD-opnamens gemaakt, wat het altijd bijzonder maakt. Heerlijk gelachen, maar er zat ook een bijzondere boodschap aan: "Leef nu en begin niet pas met leven als het te laat is! Doe de dingen die wilt doen en stel het niet uit."

En dan op de laatste dagen van januari is er hier in het "zonnige" zuiden een behoorlijk pak sneeuw gevallen. Ik vind het een mooie afsluiter van de maand. Op dit moment†sneeuwt het weer†behoorlijk hard, dus we gaan sneeuwend januari uit en februari in.Ruzie
Wij hebben een eigenwijze voordeur. Hij klemt altijd, zowel in de zomer als in de winter.
We moeten hem dan ook altijd goed aandrukken als ie open is geweest, zodat ie in het slot valt.
Nu was Johan gisterenochtend thuis gekomen van het werk en heel zachtjes heeft hij de voordeur dicht gemaakt, zodat ik niet wakker zou worden. Erg lief, want ik was idd niet wakker geworden toen hij thuiskwam.
Hij had hem alleen niet in het slot gedrukt en toen ik onder de douche uitkwam hoorde ik dat we post kregen. Ik droogde me verder af en liep toen naar beneden, direct kwam me een flinke kou tegemoet......
De voordeur was dus open gegaan toen de post naar binnen is gekomen. Elmo stond nog op de deurmat te kijken of hij een poging ging wagen om de sneeuw in te gaan, maar toen ik beneden was keerde hij direct om naar de huiskamer. Ik deed snel de deur dicht en ging kijken of er een kat ontsnapt was.
Jansen lag heel droog te kijken op een stoel, Elmo had inmiddels weer een muisje gevonden waar hij mee aan het spelen was en Blacky......die was nergens te bekennen. Niet in de huiskamer, niet op de slaapkamer, niet op de zolder.....
Ik ging sneeuwruimen in de hoop hem ergens te spotten. Ineens hoorde ik een mauwgeklaag bij de buren 2 huizen verderop. Ik keek over de schutting, riep hem, hij mauwde terug en ik zag dat onze nieuwe buren een mooie afrastering hadden gemaakt, waardoor hij niet door de tuinen meer terug kon komen.
Ik liep via de voorkant naar het betreffende huis, riep Blacky en rammelde met zijn voerbakje met "lekker" eten.
Onze katten krijgen ongeveer 1 keer per week blikvoer en de rest mogen ze het doen op brokken. Goed voor de tanden en niet zo'n stank op de kattenbak. Dus voor hun is het echt een traktatie als ik ze blikvoer geef.
Blacky kwam direct aanrennen en begon te smullen, hij was wel heel oplettend, want als ik een stap maakte spurtte hij weer weg. Maar uiteindelijk zat hij zo lekker te eten dat ik hem kon pakken. Snel Blacky in huis gezet, waarna ik het eten ging ophalen.
Elmo en Jansen kregen natuurlijk nu ook blikvoer, maar verjaagde Blacky, wat ze normaal nooit doen.
Blacky wordt nu steeds achterna gezeten door die andere 2 en er vallen rake klappen.
Vannacht om 5.30 uur werd ik ook wakker van zo'n gevecht, wat ze dan uitvoeren onder het bed. Na 10 minuten was het weer over en kon ik weer lekker verder slapen.
Om 9.15 uur was het weer hetzelfde liedje. Ik wilde uitslapen, maar zo lukt dat natuurlijk niet.
Maar de ruzie was weer snel voorbij, Jansen ging liggen op het voeteneind, Blacky tussen Johan en mij in en Jansen op zijn kussen naast het bed. Er werd nog wel even geblazen naar elkaar, maar als snel sliep ik weer heerlijk.
Ik hoop dat de ruzie snel voorbij is en dat ik niet steeds alle kattenplukken hoef te gaan rapen die er bij die vechtpartijen door het huis heen vliegen.

Dit beeld kan ik denk ik de komende week wel op mijn buik schrijven


Van onder naar boven: Blacky, Jansen, Elmo

25 cm dik
Vandaag had de hele dag het zonnetje lekker geschenen en van de 6 cm sneeuw die gevallen was, was op het einde van de dag nog een laagje van 3 cm over.
Rond 21.15 uur is is het hier weer begonnen met sneeuwen.
Binnen 5 minuten was mijn auto weer helemaal wit met een mooi laagje sneeuw.


Het bleef maar doorsneeuwen en toen ik om half 12 naar huis reed was de weg helemaal bedekt met een dikke laag sneeuw. Met een vaartje van 60 km/uur was het goed te doen. Sommige mensen dachten daar anders over en durfden niet harder dan 20 km/uur. Gelukkig was het op dat stuk een 2-baansweg, waardoor ik ze makkelijk kon inhalen en weer met een redelijke snelheid verder naar huis kon rijden.

Eenmaal thuis aangekomen keek ik vanuit de serre naar de tuin. Het mooie pad wat ik vanmiddag gemaakt had is weer helemaal weg. Er is echt heel veel gevallen bij ons dit keer compensatie van de afgelopen weken toen er weinig tot niets is gevallen.
Onze vijver hebben we 30 cm boven de grond gebouwd en ik zag nog 5 cm van de stenen, dus dat betekend gewoon dat er hier 25 cm sneeuw gevallen is in een paar uurtjes tijd.


Morgenvroeg ga ik me weer een wegbanen van de achterdeur naar de poort en dan vanuit de poort naar de garage, ik heb er nu al zin in!!
Waarschijnlijk zullen de kinderen in de straat morgen ook wel weer sneeuwpoppen gaan bouwen en sneeuwballen gevechten gaan houden. Ik ben er helemaal klaar voor!!

Genieten
Veel mensen klagen, willen weer dat het lente gaat worden nu er wederom een pak sneeuw is gevallen.
Ik klaag niet, ik vind het een mooi natuurverschijnsel die sneeuw. Ook al zitten er een paar minpuntjes aan zoals dat je mag sneeuwruimen, strooien tegen de gladheid en minder kunt motorrijden, maar aan de lente zitten ook minpuntjes. Dan mag je je tuin weer op orde maken, tuinset naar buiten sjouwen, alles afsoppen......
Nee mij hoor je niet klagen ik geniet ervan en ik kan lekker wegdromen bij een mooi wit landschap en sneeuwballen gooien met de jeugd in de straat ik word nooit volwassen denk ik.

De katten genieten ook van de sneeuw. Jansen en Blacky doen 3 stappen buiten en dan als een gek weer naar binnen om op de vloerverwarming in de serre weer warme pootjes te krijgen. Elmo daarintegen dartelt lekker in de sneeuw verder, mauwt alles bij elkaar en wil niet meer naar binnen. Maar ach Elmo is Elmo en die spoort gewoon niet net zoals zijn baasjes, als ik de douchedeur open maakt is hij eerder op de douche dan ik en springt dan ook altijd direct in bad, gaat mooi zitten en mauwt een paar keer als ik niet snel genoeg de kraan opendraai.

Ik ga dit weekend lekker wat wandelen in het bos en het park† en genieten van het mooie witte landschap, mij hoor je niet klagen!

Nieuwe layout
De kerst is voorbij, de donkere dagen worden ook weer steeds korter, dus tijd voor een nieuwe layout.
Na wat freubelwerk kan ik er weer een tijdje tegenaan.Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Nieuwe bandjes
Vandaag ontving ik een mailtje van mijn ouders of ik snel even wilde reageren. Ze hadden een leuk cadeautje voor ons.

Aangezien wij zomer en winter op normale banden rijden en wij daar nooit problemen mee hebben gehad, vonden ze het tijd worden dat wij ook eens over zouden stappen naar winterbanden.
Mijn broer heeft in 2002 een auto-ongeluk gehad, waarbij hij ontzettend veel geluk heeft gehad. Door een glad wegdek is hij in een flauwe bocht in de slip geraakt en brak hierbij zijn nek. Door het goede optreden van zijn vrouw (die huisarts is en naast hem zat) is hij er gelukkig helemaal bovenop gekomen. Daarna is bijna de hele familie overgestapt op winterbanden behalve wij .
Mijn vader heeft alles geregeld, is vanmiddag mijn auto komen halen op de bank en is daarmee naar de bandenspecialist gegaan voor de maat. Natuurlijk is de juiste maat op dit moment niet verkrijgbaar, omdat bijna heel NL deze winter winterbanden erop heeft laten zetten, maar er was een optie. De velgen zijn er wel in de juiste maat en daarop worden nu een maat grotere banden gelegd. Over 2 maanden gaan de zomerbandjes er weer op en dan zullen de juiste winterbanden ook weer leverbaar worden.
Als we dan in oktober de winterbanden er weer op willen hebben zullen dit de juiste banden zijn in de juiste maat. Gratis en voor niks mogen we dus nu 2 maanden "proefrijden" met winterbanden.
Morgenmiddag om half 5 wordt alles gemonteerd en zijn we "winterproof". Nu afwachten of het nog wat gaat worden met die winter hier .

Hebben jullie ook winterbanden of wat is jullie "smoes" om geen winterbanden te nemen?

Nieuw speledingetje

Ik vond het wel welletjes, mijn laptop die me al 8 jaar dienst had bewezen mag een beetje met pensioen. Hij is een paar maanden geleden nog wel een keer helemaal onderhanden genomen, helemaal opgeschoond, de nieuwste software erop, extra geheugen erin, maar het is en blijft een oud beestje en dat ging ik merken. Hij werd traag, kon mijn snelle vingers niet meer bijbenen en dus mag hij met pensioen.
Ik bestelde vorige week zondagavond laat een mooie nieuwe pc bij Dell. Ik keek naar de verwachtte "aankomsttijd" en zag tot mijn schrik dat dat pas 16 februari zou zijn....jeetje dat duurt nog lang, gewoon een maand wachten op een laptop. Maar goed ik kon nog vooruit, dus ik mag niet klagen. Nu zag ik ineens afgelopen donderdag dat mijn bestelling op "verzonden" stond en ik kon doorklikken naar UPS voor meer details van de verwachtte "aankomsttijd". Ik klikte door en zag ineens dat er 26 januari stond. Kijk dat klinkt me beter in de oren!
Gisterenavond nog gekeken en hij stond nog steeds op 26 januari en dat hij tussen 9-19 uur geleverd kon worden. Ik had geen wekker gezet, omdat het vandaag mijn vrije dag is en ik nog wat uurtjes slaap moest inhalen. Om 9.04 uur "TRINGGGGGGGG" grrrr ik lag nog zo lekker† ik sprong mijn bed uit, rende liep voorzichtig de trap af, alarm uitschakelen, gordijn open schuiven, deur open gemaakt en daar stond een man van de UPS, ik was blij!! Mijn nieuwe laptoppie is binnen. Ik tekende voor ontvangst en dook weer in mijn bed met laptop.
Ik startte hem op en installeerde alvast de makkelijke dingetjes. Smste mijn broer of we welkom waren voor de rest van de installatie en dat kwam uit gelukkig. Alles werd er onder toeziend oog van mij opgezet, onnodige dingen verwijderd en mijn laptop is helemaal goed gekeurd.
Nu de laatste kleine dingetjes nog instellen, zoals mijn emailaccounts (eigen schuld, moet ik maar niet 4 accounts willen hebben) en dan zit ik weer lekker op de bank tv te kijken, te msnen, logjes te lezen, te hyven, PR-dingetjes te doen en te freubelen.

Ik ben er heel blij mee!! En Johan is ook blij, want hij mag nu mijn oude laptop gaan bedienen met zachte hand. Hij zal hem niet zoveel gebruiken als ik, dus hij gaat rustig met pensioen.

Hebben jullie dat nu ook?
Hebben jullie dat ook?
Sinds dat we twitteren je minder zin hebt om een log te maken?
Geen inspiratie hebben om te loggen?
Alles eigenlijk al op twitter hebt gegooid, waardoor je eigenlijk geen nieuwtjes meer hebt?

Of ben ik de enige hierin?

Ik ben benieuwd hoe jullie hier over denken!!

Rustig weekendje

Vrijdag heb ik hazenslaapjes overdag gedaan, omdat ik van donderdag op vrijdag niet geslapen had. Ik lag niet makkelijk en had behoorlijk wat pijn, waardoor mijn nachtrust ontregeld was.
Lekker de hele dag in mijn pyama en badjas op de bank gelegen. Johan was ondertussen een soort van "zuster" geworden en zorgde goed voor mijn natje en droogje.
Op de bank sliep ik een paar uurtjes wat me goed deed. Ik ging op tijd naar bed, maar kon weer geen gemakkelijke houding vinden. Ik pakte een extra kussen die ik onder mijn schouder en arm kon leggen en ineens lag ik lekker.

Ik sliep 6 uur aan ťťn stuk en dat was erg lekker. Zaterdag lekker rustig aan gedaan, wat boodschappen doen en in de middag naar Kim voor haar verjaardag.
Rond half 4 arriveerden we daar en het was de bedoeling om thuis te eten, maar we mochten nog niet naar huis en moesten mee eten, wat helemaal geen straf was. De tijd vloog voorbij en het was super gezellig. Bennie heeft het soms moeten ontgelden, maar wij werden net zo hard weer teruggepakt door hem.†Om 00 uur besloten we dan toch maar om naar huis te gaan. Het was inmiddels begonnen met sneeuwen, maar het bleef niet liggen.

Lekker weer 6 uurtjes aan een stuk kunnen slapen en na 3 uurtjes wakker te hebben gelegen viel ik weer lekker in slaap. Rond 12 uur stonden we op en na een heerlijke brunch gingen we nog 2 potjes kaarten (duizenden, soort van jokeren). Johan stond al direct 500 punten voor na het 1e spelletje, maar uiteindelijk won ik toch nog met een eindstand van 890 voor Johan en 1150 voor mezelf. Het 2e potje ging gelijk op, maar uiteindelijk won ik dit ook weer zonder vals te spelen. Daarna werd het tijd om weer naar een verjaardag te gaan. Hier werden onze plannen niet in de war gestuurd en konden we dus wel gewoon lekker thuis eten . Daarna heerlijk op de bank geploft en niks nuttigs meer gedaan. Wat tv gekeken, openhaard aan, Johan lekker aan de†"La Chouffe" en ik met de laptop op schoot.
Een heerlijk rustig weekendje dus.
En nu ga ik weer lekker naar mijn bedje toe om hopenlijk weer lekker te slapen, zodat ik morgen weer gewoon kan gaan werken van 9-20 uur.

Jan en Marleen B&B
Gisteren zijn we weer naar BelgiŽ vertrokken, omdat ik vandaag weer een ingreep kreeg in het ziekenhuis.
We contacteerden onze bed & breakfast bij Jan en Marleen en we waren wederom welkom bij hun. Na een reisje van 2 uur arriveerden we rond half 9 en ploften op de bank. Dit keer had ik niets lekkers voor de mens meegenomen, maar iets lekkers voor de vogeltjes buiten. Een mooie bal met allerlei zaden erop.
We kletsten gezellig weg over van alles en nog wat en de tijd vloog weer voorbij. We keken nog wat tv en bij "de slimste mens van de wereld" hebben we enorm moeten lachen. Urbanus zat in de jury met nog iemand (vast bekend onder de Vlamingen, maar niet bij ons). Ze haalden verschillende fratsen uit en op een gegeven moment viel hun desk om. Jan en Marleen kwamen niet meer bij van het lachen, maar ook de presentator kwam niet meer bij. Erg leuk om te zien!
Rond half 12 was het dan toch echt bedtijd en gingen we heerlijk slapen. Om 7 uur liep de wekker alweer af, nog 1 keer snoozen en dan opstaan.
Jan was inmiddels de krant alweer aan het doornemen toen wij beneden kwamen. Rond 7.45 uur zijn we vertrokken naar St. Niklaas waar we netjes om 8.15 uur arriveerden. Inschrijven ging ook heel snel en we besloten eerst nog wat te drinken, voordat ik me ging melden op de pijnkliniek.

Netjes om 8.50 uur was ik omgekleed in zo'n mooi operatiehemd op de pijnkliniek en kon ik plaatsnemen in de luxe stoel. Wat spelen met de knopjes zodat ik lekker zat/hing/lag. Het infuus werd aangeprikt† en ik mocht nog even wachten, omdat de OK nog omgebouwd moest worden voor mijn ingreep. Bij de meeste mensen prikken ze achter in de nek of in de rug en bij mij aan de zijkant in mijn nek, waardoor de operatietafel en de apparatuur†anders moet staan.
Om 9.05 mocht ik meekomen en nam ik plaats op de operatietafel. Ik kreeg een sticker op mijn arm geplakt en daar werden electroden op aangesloten. Ik vroeg waar dat voor was, want ik kon me niet herinneren dat ik dat de vorige keer ook had gehad.
De vorige keer heb ik een warmtebehandeling gehad en nu bleek dat ik een electrobehandeling ging krijgen. Prima, geen probleem, het is dat ik het weet.
De arts kwam binnen en had een "stagiair" bij zich uit Spanje. In het Engels werd uitgelegd wat ik had gehad, waar ik nu nog last van had en wat hij ging doen.
Mijn nek en kaak werden ontsmet met alcohol (lekker luchtje op nuchtere maag ) en daarna werd alles afgeplakt. Het verdoven van de nek is vervelend, maar daarna die naald in de wortel van de zenuw is veel vervelender, maar gelukkig prikte hij in 1 keer goed en werden er testen uitgevoerd hoe hoog de frequentie moest zijn. Daarna werd de boel aangesloten en kon het wachten beginnen. Het klopte enorm in mijn duim van de electroshocken en ik vroeg of ie mss een tikkie minder mocht....."Helaas mevrouw dat kan niet".......hmmmzzzz dan moet het maar, als het maar helpt vind ik het prima.

Na 20 minuten was het gedaan en mocht ik weer terug naar mijn luxe stoel. Mijn bloeddruk werd genomen en kreeg complimenten: †120/80, perfecter kan gewoon niet.
Na een half uurtje vond ik het wel welletjes en de assistent kwam nog 1 keer de bloeddruk meten en het infuus afsluiten. Alles was nog steeds goed, dus mocht ik gaan.

Na een overheerlijk broodje gezond en een kop thee/koffie vertrokken we naar Achouffe. Daar gaan we af en toe naar toe om bier te halen rechtstreeks bij de brouwerij. Omdat we nu toch al in BelgiŽ waren en ik me redelijk goed voelde zijn we daar maar direct langs gereden. Ondertussen werkte de verdoving uit en betrapte ik mezelf er steeds op dat ik scheef ging zitten om de pijn en trekkingen in mijn nek te onderdrukken.Vlakbij Achouffe kwamen in de dikke mist terecht en waar we ook keken waren de bomen en weilanden†nog bedekt met sneeuw, erg mooi om te zien.

Eenmaal bij de brouwerij bleek de shop nog gesloten te zijn en doken daarom maar even het restaurantje in om wat te drinken, overbodig vocht te lozen en de tijd te doden. De shop was inmiddels open en op mijn beste Frans kochten we weer wat kartonnen met bier en koffielikeur. Bij het afscheid bleek†dat ze toch een beetje Nederlands sprak, want ze zei "tot ziens" en wij keurig terug "au revoir" .
We reden op ons gemak terug naar Nederland, onze auto had inmiddels ook dorst gekregen, dus stopte we even bij een tankstation. Ik smste mijn peettante of ze toevallig thuis was, maar helaas moest ze gaan werken op het moment dat wij Maastricht passeerden, dus reden we door naar huis.
Moe van de ingreep, de pijn en de autorit plofte we op de bank neer.
Een half uur nadien belde de monteur aan voor de afzuigkap, die had kuren en werkte niet meer zo goed. Ondertussen dat Johan en de monteur de afzuigkap fixte lag ik lekker te slapen op de bank. Na een klein uurtje deed de afzuigkap het weer en werd ik weer wakker van mijn middagdutje.
Vanavond ga ik ook lekker op tijd naar bed om te kijken of ik een makkelijke houding kan vinden om te slapen, zodat ik morgen als alles mee zit weer kan gaan werken.
Het was weer een innoverend dagje en nu hopen dat de behandeling weer zijn vruchten af gaat werpen en ik weer grotendeels pijnvrij kan zijn de komende maanden.

Jan en Marleen bedankt weer voor jullie gastvrijheid en de gezellige avond!!

"Alles komt goed zoals het zijn moet
Mij raak je heus niet kwijt"