Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
April 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie Ha´ti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
La Palma
Onze vakantie begon op 8 mei. De kofferstress kon beginnen! Binnen 1,5 uur waren onze koffers gepakt en was ons lijstje afgestreept met de spullen die we mee moesten nemen. De rest van de dag nog lekker wat aangerommeld en het huis aan kant gemaakt voor onze oppassers voor de katten.
Op dinsdag 9 mei begon onze reis al lekker vroeg met de boot van 6.45 uur en netjes om 10.00 uur stonden we op Schiphol, waar we mijn zus en vriend ook nog even gedag konden zeggen, zij vlogen die dag naar Atlanta.
Om 14.30 uur gingen wij ook de lucht in en met een half uur vertraging kwamen we aan op het mooie La Palma (18.30 uur lokale tijd). Johan ging bij de band staan voor onze koffers en ik ging alvast naar de autoverhuurder. Onze ervaring van vorig jaar was namelijk dat het daar "Calma, calma" gaat, ook al staan er 20 mensen bij de balie te wachten. Nadat we de auto opgehaald hadden nog even snel naar de Lidl voor de eerste boodschappen en om 21.00 uur arriveerden bij La Mama van Finca La Granja. Ze herkende ons direct en we konden ook in ons mooie appartement van vorig jaar!

173 kilometer gelopen in 2 weken tijd. Wie ooit op La Palma is geweest weet dat daar maar 3 straten horizontaal zijn en de rest is een behoorlijk steigingspercentage. Even voor diegene die goed kunnen rekenen, wij lopen normaal 8 kilometer over strand en duinen in 1,5 uur. Op La Palma deden wij 4 uur over 9 kilometer....

Woensdag 10 mei:
In de middag naar Sofie (hostess van Sunweb) om te kijken wat we dit jaar gingen doen. Zij zat in Hotel Sol La Palma in Puerto Naos en sprong direct een gat in de lucht toen ze ons zag. 3 bustochten geboekt bij haar en een dagje met een kotter langs de westkust. Bij Beach Bar nog even geluncht, waar Mark nog steeds de scepter zwaait. In de avond vanaf 22.00 uur veel regen, als het maar in de avond/nacht valt vinden wij het prima.

Donderdag 11 mei:
Bustocht "Fascinerend Zuiden", via Santa Cruz naar Nieves (Bedevaartsoord van de Witte Sneeuwmaagd), door naar de Pottenbakkerij en de zoutwinning. Rond 14.45 uur gingen we lunchen bij een BC (Bar/Cafetaria) waar we een tapas bestelde (klein bordje met heerlijk eten zoals paella, tonijn, bonensalade en omelet). Dit was zo veel dat we het bijna niet op konden en dat alles voor maar € 5,-.
Vlak bij de zoutwinning zijn we nog een stuk het lava op gelopen naar een stuk kraterrand en bij de zoutwinning zijn we direct naar de grot gelopen waar het water zo mooi omhoog geduwd wordt. Verder de zuidpunt om was het een trieste aanblik met het stuk wat vorig jaar augustus verbrand is. 7% van het eiland is verbrand doordat iemand toiletpapier wilde verbranden. 1 brandweerman is hierbij om het leven gekomen en de dader is veroordeeld voor 25 jaar.
In het filmpje na 10 minuten gaan we door naar de pottenbakkerij, lava en zoutmijnen. Dus spoel gerust door als je niet de uitleg wilt horen van het bedevaartsoord van de witte sneeuwmaagd.
 

Vrijdag 12 mei:
Even terug naar het vliegveld ivm storing aan de auto, die snel, maar niet goed verholpen werd. We konden nog steeds om de dag de achterband oppompen, omdat deze heel langzaam leeg liep. Daarna heerlijk geluncht bij Habana in Santa Cruz, boodschappen gedaan bij de Lidl en in de avond tapas gegeten bij La Luna. Deze eigenaren uit Geleen herkende ons ook nog, dus het was weer een gezellige avond. Toen we terug naar huis liepen zagen we hoe een kat werd aangereden door een aso. Gelukkig heeft de kat het overleeft. 
Het feest barstte ook los in Los Llanos ivm Transvulcania (dubbele marathon).

Zaterdag 13 mei:
Rond de middag naar de stad gelopen voor de Transvulcania, waar we al snel het trommelgeweld filmden, wat een sfeer!! De bedoeling was dat we naar Argual zouden lopen, maar we volgden de route van de lopers. Na een tijdje op een uitkijkpunt gestaan te hebben zijn we terug gelopen naar Los Llanos en zagen we de 1e mannelijke renner over de finish komen, een half uur later kwam ook de 1e vrouwelijke renner over de finish, deze hebben we via de tv-schermen gezien ivm de drukte en zo konden we ook direct ff lunchen.

Zondag 14 mei:
Bustocht naar "Het dak van het eiland". Aangekomen op het hoogste punt op 2426 meter een klein stukje over de kraterwand gelopen en door naar Portimao voor de boerenmarkt. Helaas liep deze al op zijn einde, maar we konden wel de heerlijke geitenkaas nog scoren. Door naar El Time voor het uitkijkpunt. Het was een lange zit in de bus, maar we hebben enorm genoten. Nog even met Sofie contact gehad voor een excursie naar de waterbronnen.

Maandag 15 mei:
Met de auto naar het noorden gereden naar San Andres. We hadden opdracht gekregen om Honingrum te halen bij de fabriek. Daar konden we nog een paar soorten rum proeven en hebben toen zelf ook nog Caramelrum mee genomen. Door naar de natuurlijke zwembaden in Charco Azul en naar Los Tilos waar de Laurierbossen zijn. Het was letterlijk het einde van de wereld! Doodlopende weg, klein barretje, geen bereik met je telefoon.....Maar wel een super mooie waterval waar we natuurlijk even onder moesten gaan staan. Daarna nog geprobeerd om een wandeling te maken van 2 uur, maar binnen 10 minuten stonden we weer bij het barretje. De route stond niet goed aangegeven en de weg was gebarricadeerd door omgevallen bomen....
Later in de middag belde Sofie ons op dat de 3e bustocht niet doorging en of we woensdag dan een wandeling wilde maken over de kraterwand bij de Muchachos....daar hoefde wij geen seconde over na te denken, dat gaan we doen!!
In de avond nog even gegeten bij Mariposa op de weg naar Puerto Naos, waar Johan wel een heel groot vispannetje kreeg, maar wederom super lekker!

Dinsdag 16 mei:
Een vrije dag moest nu ingepland gaan worden, dus dat werd shoppen in Los Llanos, helaas niet kunnen slagen. Door naar Santa Cruz waar ik weer een nieuwe ketting kon scoren, zilver ingelegd in glas. Ook nog even wat alcohol en souveniertjes kunnen scoren en voor de 1e keer in de zon in de west-tuin kunnen liggen.

Woensdag 17 mei:
De wandeltocht over de kraterwand bij de Muchachos onder leiding van Peter. De wandeling voerde naar La Cruz, we hadden verwacht dat het een zware wandeling zou zijn, maar het bleek een lichte wandeling voor ons te zijn, ondanks wat klauterwerk. Respect hadden we voor de Belgische opa van 78 die ook nog gewoon mee liep en op hoog tempo achter de gids aan liep.
In de avond zijn we de berg opgelopen bij Los Llanos om samen met Peter en Lydia te gaan eten bij Balcon de Taburiente. Dit was nog een pittig stukje omhoog en een echte kuitenbijter, maar na onze lichte wandeling kon dit er nog wel bij.
 

Donderdag 18 mei:
Varen met Sofie op de Bussard. Eerst even koffie drinken met Sofie, maar haar koffie kregen we niet besteld....te moeilijk....met melk, melk, koffie, melk en ijs....of zoiets. Heerlijk kunnen kletsen en genieten van de mooie westkust van La Palma. Het zeewater was 22 graden en op de terug weg nog kunnen genieten van de dolfijnen.

Vrijdag 19 mei:
De monstertocht naar de "Waterbronnen". Met 4x4 taxi's naar het beginpunt gebracht, normale auto's konden er echt niet komen, maar een super mooie tocht door de laurierbossen naar boven. Daarna door 13 tunnels heen lopen gewapend met helmen en zaklampen. De 12e tunnel noemde ze de wasmachine, het water kwam hier van boven, onder, links en recht dus onze rugtassen mochten hun regenjas aantrekken. Na de 13e tunnel hadden we 2 keuzes, of terug door de tunnels of in 7 kilometer 1.000 meter dalen middels 1600 treden. Aangezien we nog enkele wandelingen en een festival op het programma hadden staan zijn we terug gegaan via de tunnels met ons levenslied "He Ho, He Ho, je krijgt het niet kado...". De stijle afdaling na de 13e tunnel terug naar de 12e tunnel was maar 70 meter, maar mijn benen trilden als een gek toen ik even opkeek om te genieten van het uitzicht en naast me de diepe kloof zag. Dan maar achterstevoren naar beneden.....Deze wandeling leverde ons maar liefst 25.000 stappen op en 303 trappen op mijn fitbit. Nagaan dat de fitbit alleen de trappen omhoog telt....
En nee, ik lag niet te slapen op de terugweg in de taxi.....
 

Zaterdag 20 mei:
Zelf een wandeling uitgezet in Las Tricias. Dit zou een lichte wandeling zijn....dat bleek uiteindelijk een zware wandeling te worden. De wandeling ging een kloof in waar nog grotten waren die bewoond zijn geweest en 1 grot is nu nog steeds bewoond door een stel hippies. Dominique, onze gids van de waterbronnen was daar toevallig ook aan het wandelen met de excursie "Droompaden", dus hij had bewondering voor ons dat we zelf deze tocht uitgezet hadden. Leuk klimwerk over rotsblokken heen. Daarna door naar de boerenmarkt in Puntagorda, helaas stond de sigarenmaker er nu ook niet, dus we denken dat deze man inmiddels is overleden. Daarna door naar Tazacorte voor de overheerlijke pizza's die ze daar hebben. In de avond naar Peter en Lydia voor een borrelavond, dit werd nachtwerk....

Zondag 21 mei:
Na de nachtwandeling om 10.00 uur weer startklaar voor de wandeling naar Argual met Peter en Lydia voor de hippiemarkt. 1e pitstop was bij een autobar (busje wat omgebouwd was als bar) en daar begon het geluk van die dag al. Ik ging betalen (4 watertjes) en betaalde met €10.- en kreeg €17,50 terug....
Door naar de glasblazerij en daar vonden we een mooie glazen bol met lava en gekleurd glas erin, dus die moest dan maar mee. Hij kostte €28,-, dus ik geef €53,-, zodat ik €25,- terug kreeg. De dame bij de kassa denkt nog een keer na en geeft me dan nog eens €5,- terug.....altijd leuk als je korting krijgt!
In de middag naar Puerto Naos waar de zon gelukkig wel scheen en waar we weer heerlijk konden lunchen bij Mark. Ondertussen was er een vader zijn zoon aan het leren fietsen. Een half uur lang heeft hij achter zijn zoon aangerend, na een korte pauze konden we weer genieten van dit spectakel. We bestelden een ice-tea extra en ik ging rennend achter de vader aan om hem wat vocht te geven. Hij wilde dit niet aannemen, maar ik heb het gewoon in zijn handen gedrukt. De mensen op het terras vonden dit een geweldige actie van ons. Van deze kleine dingen worden wij gewoon blij.
In de avond zijn we bij Tasca La Fuenta gaan eten met Peter en Lydia. In dit restaurant zijn we kind aan huis en er stond al Cava en een schaal met olijven klaar voor ons, omdat we met vrienden kwamen eten. Zo lief!! We hebben hen hartelijk bedankt voor hun service en zij bedankte ons voor het vertrouwen.

Maandag 22 mei:
Even een ritje naar Cancajo om de woeste zee te bekijken, het viel vandaag mee met de woeste golven en na een stuk gelopen te hebben, was het voor ons duidelijk dat dit niet de plek was om voor ons te logeren bij een eventueel volgend bezoek aan La Palma. Het was daar allemaal te gemaakt, wij houden nu eenmaal van de natuur om ons heen. Nee laat ons maar midden in de bananenplantages zitten bij La Mama. Lekker kneuterig, maar alles wat je nodig hebt bij de hand.
Inmiddels hadden we ook mail ontvangen dat we op de gastenlijst stonden bij Nirwana Live, dus nu was het zaak dat we onze gekochte kaarten nog gingen verkopen, maar gelukkig was zuslief al terug in NL en heeft zij hiervoor zorg gedragen. 
Omdat de zon achter de wolken bleef (zoals eigenlijk iedere dag) zijn we langzaam onze spullen alvast gaan pakken.

Dinsdag 23 mei:
De zon!!! Heerlijk in het zonnetje kunnen ontbijten en toen La Mama kwam haar gevraagd of het goed was dat we rond 14.00 uur zouden uitchecken, gelukkig was dit "No Problema!!", snel onze bikini/zwembroek aan en in de zon ploffen....helaas na 10 minuten was de zon alweer weg.
Toch nog even heerlijk genoten op de bedjes, maar er komt dan echt een tijd van gaan en rond 13.00 uur waren onze koffers gepakt, afscheid genomen van Peter en Lydia die naar Tazacorte gingen. Wij gingen naar Puerto Naos om nog even te lunchen bij Mark....en wie zitten daar op het terras....juist Peter en Lydia. In Tazacorte was namelijk ook geen zon, maar in Puerto Naos ook niet hahaha.
Om 15.30 uur voor de 2e keer afscheid genomen en naar het vliegveld gegaan. Rond 17.00 uur kwam Sofie aangehuppeld al zwaaiend naar ons, zo grappig om te zien. De andere mensen keken echt zo van "Wie is dat? En waarom zijn die zo blij elkaar te zien?". Na de laatste knuffels afscheid genomen van Sofie en kon onze reis terug beginnen. Eenmaal in het vliegtuig bleek hij niet helemaal vol zat en dat er nog plek was met extra beenruimte achter ons. Wij zaten bij de nooduitgang, dus dat was prima. De mensen die naast ons zaten wilde graag achter ons gaan zitten. Na het opstijgen zijn zij daar ook gaan zitten en daar was 1 persoon het niet mee eens, want zij had het ook gevraagd, maar omdat de mensen naast ons extra betaald hebben mochten zij er gaan zitten. De hele terugweg heeft het erover gegaan...doe niet zo moeilijk, dan had je maar moeten reserveren....Rond 1.00 uur 's nachts checkten we in bij CitizenM en pakten we ons slaapmutsje...of 2.....

Woensdag 24 mei:
De reis naar Vlieland kon gaan beginnen. Eerst nog even naar Bolsward voor onze oppassers te bedanken en daarna door naar Vlieland. Rond 16.00 uur waren we Home Sweet Home....de katten waren de eerste 5 minuten blij dat we er waren, daarna waren ze boos.....maar toen we gingen slapen hadden ze ons toch wel gemist....Sky en Dopey lagen naast mijn kussen en Elmo boven op mijn buik.

1. Door: Lisanne op 07-06-2017 09:46:12
Wat hebben jullie een heerlijke vakantie gehad. Leuk dat je het zo per dag beschrijft!á
Liefs, Lisanne
1.1. Door: Juul op 07-06-2017 12:50:20
Dank je wel Lisanne!
Ik zag nu dat de filmpjes het niet deden, dus als je nog zin hebt kun je ze nu wel bekijken.
2. Door: Tifosi di Marco Borsato op 07-06-2017 15:27:05
Wat een heerlijk uitgebreid verslag heb je gemaakt van jullie vakantie. Zo te zien hebben jullie ontzettend genoten. Leuke filmpjes ook van wat jullie allemaal gedaan hebben.

Groetjes,
Hillie
Team Tifosi
3. Door: Ria op 08-06-2017 06:32:37
Wat een fijnáverslag van jullie wandelvakantie Juul, wat is hetádaar prachtig.áJullieálopen enáklauterenáwat af zeg á
Reactie toevoegen
Naam:
E-mail:
URL:
Ik ben geen 'spambot':

Of login

Reactie op:
Houd mij op de hoogte:
Reactie:
Problemen? Zet de javascripts uit
"Denk aan mij
Waar het leven je ook brengt"