Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
Mei 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie Ha´ti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
La Palma #3
Dinsdag 24-5
De wekker liep al lekker vroeg af om 7.00 uur. Na een typisch Canarisch ontbijt (snel een kop koffie/thee) pakten we onze spullen in en vertrokken naar El Paso waar we opgehaald zouden worden voor een (uiteindelijk) zware wandeling over de Lava-stenen. Onder leiding van Peter (uit Den Helder, die al 16 jaar op La Palma woont) gingen we op pad. Eerst nog even mooie foto's maken dat we boven het wolkendek zaten. Er waren in totaal 3 groepen en we werden qua nationaliteit ingedeeld, zo was er dus een groep Duitsers, 1 groep Engelsen en wij als Nederlanders. We zijn gestart bij Mirador de Llonas del Jable, 1350 meter boven de zeespiegel. Mooie verhalen over hoe de bomen die daar groeien bestand zijn tegen bosbranden. Ze verbranden wel, maar binnen 3 weken groeit alweer de eerste dennennaald uit de boom. Bij deze bomen groeit eerst de naald, daarna pas het takje. Je ziet ook het roet nog op de schors zitten. Daarna door over de lavastroom naar beneden, ook de breuklijn kunnen zien en hoe de lavastroom rond het dorpje Las Manchas heen gegaan is ipv er recht doorheen. Hiervoor hebben de bewoners het kleinste kerkje van de wereld gebouwd om God te bedanken en het genoemd "San Nicolas".
Onze tocht ging verder naar beneden door de wolkenlaag heen en daarna steil naar beneden via het bos. Iedereen op zijn eigen tempo en wij liepen dus bijna als laatste, omdat ik met mijn knie steeds moet nadenken hoe ik mijn voet moet neerzetten en welk been eerst als er een "tree" kwam. Maar ik heb het gedaan, ook al zei mijn knie halverwege "doe het lekker zelf, ik sla op slot". Maar na een massage wilde mijn knie toch wel weer een stuk afdalen. Uiteindelijk 250 meter boven de zeespiegel kwamen we bij een klein hutje aan midden tussen de wijngaarden waar heerlijke wijn en tapas op ons stond te wachten na 4 uur afdalen. Dat ging er goed in! Daarna nog een klein stukje lopen naar de bus die ons weer terug bracht naar El Paso.
In de avond wilde we pizza gaan eten in Tazacorte, helaas pindakaas, pizzaria dicht....en een storm op zee. We zijn toen maar door gereden naar Los Naos, waar Mark (uit Utrecht) van Beach Bar ons al stond op te wachten. Bij navraag bleek dat deze woeste zee uitzonderlijk is voor de tijd van het jaar en dit bijna nooit voorkomt. Na een heerlijke hamburger speciaal met goed gebakken frietjes konden we nog even genieten van de zonsondergang en de woeste zee.
Woensdag 25-5
De bakker was nu wel erg vroeg, had ons waarschijnlijk gisteren gemist en dacht ik zal ze nu om 7.40 uur maar eens wakker toeteren. Aangezien we onze spieren even rust wilden gunnen hadden we besloten om de zuidelijke route te gaan rijden. Onderweg regelmatig regen, maar aangekomen via Los Canarios bij de vuurtoren scheen het zonnetje. Ook de zoutpannen zijn hier op mooie natuurlijke wijze aangelegd. Daarna doorgereden naar Santa Cruz de La Palma voor een tapas en nog wat souveniertjes. Rond 16 uur waren we terug bij ons appartement en de zon scheen, daar moeten we even van genieten! Er kwamen dreigende wolken over de berg die we liever zagen verdwijnen, maar dat deden ze niet. Uiteindelijk bleef het bij dreigen...
Om 19 uur naar de stad gelopen om bij La Luna te gaan eten, wat blijkt komt de eigenaresse uit Geleen/Heerlen. Heerlijke tapas gegeten in de binnentuin.
Donderdag 26-5
De bakker wist volgens mij dat we wilden uitslapen, dus toeterde hij nu pas om 8.05 uur. Johan wilde opstaan, maar dit ging erg lastig. Zijn knie was dik en had er veel pijn aan. Na het ontbijt ging ik als wereldreiziger met een rugzak om naar de stad om te kijken of ik daar wat verlichting voor Johan kon regelen. Gelukkig spreekt er niemand in de apotheek Engels, Duits, Nederlands of Frans en aangezien mijn Spaans voortreffelijk is (ik kom al tot "Ola, Buenos Dia, Si, No) was de uitkomst de vertaal-app op mijn telefoon. Maar ik, als wereldreiziger, ging de apotheek uit met wat ik wilde hebben. Aangezien ik nu toch in de stad was, in mijn eentje, shopte ik nog even rond voordat ik de berg weer op zou lopen terug naar Johan. Bij thuiskomst stond Johan me al op te wachten in de west-tuin, hij was aan het kijken of hij me de berg op zag klauteren, maar toen was ik er al .
Vandaag dus nog rustig aan, kijken of de knie van Johan wil slinken en weer een kleine wandeling kan maken. Want de hoogste berg van La Palma, Los Muchachos op 2426 meter hoog, moet eigenlijk nog beklommen worden. We gaan het meemaken en zoniet....dan nog maar een keertje terug, want wat is het hier mooi!!


Reactie toevoegen
Naam:
E-mail:
URL:
Ik ben geen 'spambot':

Of login

Reactie op:
Houd mij op de hoogte:
Reactie:
Problemen? Zet de javascripts uit
"Je hebt gekozen voor een leven zonder mij
Je trok de deur dicht en het sprookje was voorbij"