Welkomsttekst


WvdM
Klokje
Het Praethuys (gastenboek)
Het Posthuys (email)
Twitter - JuulvanGils
Volg mij!
Regen of Zonneschijn?
Het weer op Vlieland:


Buienrader Nederland en vooruitzicht

 

 
Mooie woorden
Juul
"Stalende jongeling" Grieks

Zij is geboren op
zondag 6 Maart 1977

U wilt anders zijn dan de anderen en uw eigen levensstijl bepalen. U bent de baanbreker en komt in opstand tegen gezag van anderen.

Uw sterrenbeeld is VISSEN

De kleur behorende
bij Uw naam is Rood.
Rood is krachtig, vooruitstrevend, vibrerend, creatief en strijdlustig. Het is moedig, levendig en een gangmaker. Straalt macht en betrouwbaarheid uit.

Uw planeet is Zon
Vuur, leven en schepping.
Dat is de spil waar alles om draait.
De zon is het begin en daardoor bijzonder rijk aan energie.
Geneeskrachtig en geeft straling aan de aarde.

Uw favoriete edelsteen is
Robijn en/of Granaat,
en uw favoriete klank is "C".

Harde woorden
Gevoelloze, harde zinnen
worden soms gedachtenloos uitgesproken
In plaats van er iets mee te winnen
Is er weer een hart gebroken
Fantasie, sensatie en zelfs leugens
De vertellers voelen zich even de held
Je vraagt je af, waar blijven ze het halen
Achterloos wordt er weer iemand gekweld
Sommige mensen zijn zo hard
Ze raken je met hun roddels recht in het hart
Want ook al zeggen ze: "woorden doen geen pijn"
ze kunnen soms net zweepslagen zijn............
 

STAPJE VOOR STAPJE

Schuifel ik langzaam de toekomst tegemoet
Blijf ik alsmaar denken……
Ooit komt mijn tijd en komt alles weer goed!!

Soms een stap naar voren
En dan weer twee groten passen terug
Maar ik geef het alle tijd
Het wil nou eenmaal niet zo vlug……

Wanneer ik mijn dag heb……
En alles mee zit
Zet ik geen stap naar achter,
Maar naar voren twee!!

Regelmatig wil het allemaal niet lukken
En val ik weer helemaal naar waar ik was……
Maar dan sta ik op……
En zet gauw een grote pas!!

Stapje voor stapje
Schuifel ik nu langzaam de toekomst tegemoet……
Gewoon omdat ik weet……
Op een dag……komt alles goed!!!


OP DE DIJK....

Zittend op de dijk
Kijkend naar de schepen
Heerlijk de wind in mijn gezicht
Voel ik mij de koning te rijk.

Het geluid van het golvende water
Geeft mij weer innerlijke rust
Na een dag van hard werken
Nee dan ben ik echt geen prater.

De vuurtoren achter mij
Wegturend over het water
Zie ik alleen maar water
Een eindeloos gezicht voor mij

De zon wil me nog verwarmen
Maar de wind waait koud
Genietend van de rust
Blijft dit gevoel me omarmen


Leuke momenten
Weblogjes 5 jaar


Waterkant


Weblog van de week 8-9-2009: 


Dol fijn


Lief vogeltje


E-mail alert
Kalender
December 2018
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Zoeken
Filmpjes
Marco en Ralph "De Speeltuin" actie HaÔti


Clip "Zij" M|B


Afscheid @tjes chatbox M|B
Jan en Marleen B&B
Gisteren zijn we weer naar BelgiŽ vertrokken, omdat ik vandaag weer een ingreep kreeg in het ziekenhuis.
We contacteerden onze bed & breakfast bij Jan en Marleen en we waren wederom welkom bij hun. Na een reisje van 2 uur arriveerden we rond half 9 en ploften op de bank. Dit keer had ik niets lekkers voor de mens meegenomen, maar iets lekkers voor de vogeltjes buiten. Een mooie bal met allerlei zaden erop.
We kletsten gezellig weg over van alles en nog wat en de tijd vloog weer voorbij. We keken nog wat tv en bij "de slimste mens van de wereld" hebben we enorm moeten lachen. Urbanus zat in de jury met nog iemand (vast bekend onder de Vlamingen, maar niet bij ons). Ze haalden verschillende fratsen uit en op een gegeven moment viel hun desk om. Jan en Marleen kwamen niet meer bij van het lachen, maar ook de presentator kwam niet meer bij. Erg leuk om te zien!
Rond half 12 was het dan toch echt bedtijd en gingen we heerlijk slapen. Om 7 uur liep de wekker alweer af, nog 1 keer snoozen en dan opstaan.
Jan was inmiddels de krant alweer aan het doornemen toen wij beneden kwamen. Rond 7.45 uur zijn we vertrokken naar St. Niklaas waar we netjes om 8.15 uur arriveerden. Inschrijven ging ook heel snel en we besloten eerst nog wat te drinken, voordat ik me ging melden op de pijnkliniek.

Netjes om 8.50 uur was ik omgekleed in zo'n mooi operatiehemd op de pijnkliniek en kon ik plaatsnemen in de luxe stoel. Wat spelen met de knopjes zodat ik lekker zat/hing/lag. Het infuus werd aangeprikt† en ik mocht nog even wachten, omdat de OK nog omgebouwd moest worden voor mijn ingreep. Bij de meeste mensen prikken ze achter in de nek of in de rug en bij mij aan de zijkant in mijn nek, waardoor de operatietafel en de apparatuur†anders moet staan.
Om 9.05 mocht ik meekomen en nam ik plaats op de operatietafel. Ik kreeg een sticker op mijn arm geplakt en daar werden electroden op aangesloten. Ik vroeg waar dat voor was, want ik kon me niet herinneren dat ik dat de vorige keer ook had gehad.
De vorige keer heb ik een warmtebehandeling gehad en nu bleek dat ik een electrobehandeling ging krijgen. Prima, geen probleem, het is dat ik het weet.
De arts kwam binnen en had een "stagiair" bij zich uit Spanje. In het Engels werd uitgelegd wat ik had gehad, waar ik nu nog last van had en wat hij ging doen.
Mijn nek en kaak werden ontsmet met alcohol (lekker luchtje op nuchtere maag ) en daarna werd alles afgeplakt. Het verdoven van de nek is vervelend, maar daarna die naald in de wortel van de zenuw is veel vervelender, maar gelukkig prikte hij in 1 keer goed en werden er testen uitgevoerd hoe hoog de frequentie moest zijn. Daarna werd de boel aangesloten en kon het wachten beginnen. Het klopte enorm in mijn duim van de electroshocken en ik vroeg of ie mss een tikkie minder mocht....."Helaas mevrouw dat kan niet".......hmmmzzzz dan moet het maar, als het maar helpt vind ik het prima.

Na 20 minuten was het gedaan en mocht ik weer terug naar mijn luxe stoel. Mijn bloeddruk werd genomen en kreeg complimenten: †120/80, perfecter kan gewoon niet.
Na een half uurtje vond ik het wel welletjes en de assistent kwam nog 1 keer de bloeddruk meten en het infuus afsluiten. Alles was nog steeds goed, dus mocht ik gaan.

Na een overheerlijk broodje gezond en een kop thee/koffie vertrokken we naar Achouffe. Daar gaan we af en toe naar toe om bier te halen rechtstreeks bij de brouwerij. Omdat we nu toch al in BelgiŽ waren en ik me redelijk goed voelde zijn we daar maar direct langs gereden. Ondertussen werkte de verdoving uit en betrapte ik mezelf er steeds op dat ik scheef ging zitten om de pijn en trekkingen in mijn nek te onderdrukken.Vlakbij Achouffe kwamen in de dikke mist terecht en waar we ook keken waren de bomen en weilanden†nog bedekt met sneeuw, erg mooi om te zien.

Eenmaal bij de brouwerij bleek de shop nog gesloten te zijn en doken daarom maar even het restaurantje in om wat te drinken, overbodig vocht te lozen en de tijd te doden. De shop was inmiddels open en op mijn beste Frans kochten we weer wat kartonnen met bier en koffielikeur. Bij het afscheid bleek†dat ze toch een beetje Nederlands sprak, want ze zei "tot ziens" en wij keurig terug "au revoir" .
We reden op ons gemak terug naar Nederland, onze auto had inmiddels ook dorst gekregen, dus stopte we even bij een tankstation. Ik smste mijn peettante of ze toevallig thuis was, maar helaas moest ze gaan werken op het moment dat wij Maastricht passeerden, dus reden we door naar huis.
Moe van de ingreep, de pijn en de autorit plofte we op de bank neer.
Een half uur nadien belde de monteur aan voor de afzuigkap, die had kuren en werkte niet meer zo goed. Ondertussen dat Johan en de monteur de afzuigkap fixte lag ik lekker te slapen op de bank. Na een klein uurtje deed de afzuigkap het weer en werd ik weer wakker van mijn middagdutje.
Vanavond ga ik ook lekker op tijd naar bed om te kijken of ik een makkelijke houding kan vinden om te slapen, zodat ik morgen als alles mee zit weer kan gaan werken.
Het was weer een innoverend dagje en nu hopen dat de behandeling weer zijn vruchten af gaat werpen en ik weer grotendeels pijnvrij kan zijn de komende maanden.

Jan en Marleen bedankt weer voor jullie gastvrijheid en de gezellige avond!!

1. Door: Purple L`tje op 21-01-2010 20:15:34
Had al gekrabbeld op een berichtje van je op de hyves, maar wou ook nog even lezen hoe het verlopen was. Ik hoop van harte dat het helpt, Juul en heerlijk dat j weer bij Jan en Marleen mocht logeren. Gezellig! Pas goed op jezelf en alvast een gezellig weekend (en dat moet lukken met de inkopen die je gedaan hebt). X
1.1. Door: Juul op 21-01-2010 20:17:30
Tnx ennuhhh het bier is voor Johan, ik drink echt geen bier, ik vind het echt niet lekker......de koffielikeur daarintegen, die zal me goed gaan smaken weer!!
1.1.1. Door: Purple L`tje op 23-01-2010 15:14:37
Dat hebben we dan gemeen, want ik vind bier ook echt niet lekker. Vroeger dronk ik nog wel es kriek lambik, maar dat heb ik al jaren niet meer gedronken. Geef mij maar een lekker wijntje (bubbels) of mixje. Hoe is het nu, voel je je al wat beter en voel je er Łberhaupt wat van dat het pijnstillend werkt? X
2. Door: Marlies op 21-01-2010 20:38:46
Fijn dat jullie zo'n goede B&B hebben ;-)
Hopelijk voel je je goed nu en helpt de behandeling.
3. Door: Inge en Els op 21-01-2010 20:42:48
Wat ontzettend lief van Jan en Marleen dat je daar kon logeren!!! Ik hoop dat de behandeling zal aanslaan!!! x els
4. Door: Antoinette Roelofs op 21-01-2010 20:47:56
Wat lief van Jan en Marleen! Ondanks dat Marleen nog aan het opknappen is, is de gastvrijheid er nog steeds! Super! Hopelijk slaat de behandeling aan!
5. Door: Jan en Marleen op 21-01-2010 20:56:45
graag gedaan en je bent steeds welkom hoor en eigenlijk ook als het niet gevolgd word door een rit naar het ziekenhuis
ja het was echt lachen gisteren we hebben vandaag het ook nog even terug opgehaald en heerlijk gelachen
ja zo een behandeling is best heftig dus wat extra rust zal zeker goed doen...en hopelijk ebn je nu ook weer een poosje goed
enne we zijn een leuk plekje aan eht bedenken voor de vogeltjes hun lekkers ....word nog vervolgd met foto's
en ja in de ardennen ligt er nog steed sneeuw en de mist blijft daar ooks teeds iets langer hangen
mar ach jullie hebben wel weer heerlijke drank in huis en daar zal je vast nog heel wat avonden heerlijk van nagenieten
beterschapen tot een volgende keer


groetjes marleen
6. Door: Wilma Bakx op 21-01-2010 21:03:42
Heerlijk dat jullie gebruiken kunnen maken van de B&B bij Jan en Marleen, ik geloof het best dat het bij hun goed vertoeven is!

Je hebt best wel een hefitge behandeling gehad, hopelijk heb je hier nu ook een tijdje baat bij!
Enne die koffielikeur dat klinkt goed, we komen wel eens een glaasje drinken!

xxxx
7. Door: Imke op 21-01-2010 21:20:33
wat lief zeg van jan en marleen. Heerlijk dat dat kan zeg. Hopelijk ben je snel weer opgeknapt
8. Door: Carina & John op 21-01-2010 21:28:30
lief van jan en Marleen en hopelijk knap je snel op!!!
9. Door: Dian op 22-01-2010 08:47:20
Gezellig een avondje en nachtje bij Marleen & Jan. Die behandeling lijkt me best pittig dus ik hoop dat 't geholpen heeft.
10. Door: Nancy Triou op 22-01-2010 14:08:13
Wat lief dat jullie bij Jan & Marleen kunnen overnachten!!
En hopelijk ben je snel weer opgeknapt!!
En dat bier is ook helemaal Marc zijn ding,ik drink graag ook wel eens een glaasje mee hoor!!
Liefs Nancy xxx
11. Door: Petra Vranken op 22-01-2010 14:20:25
wat lief zeg van jan en marleen.
Heerlijk dat dat kan zeg.
Hopelijk ben je snel weer opgeknapt
Liefs,
Petra
12. Door: Hilda op 22-01-2010 14:41:41
Wat lief van onze buurtjes en nu maar hopen dat 't werkt ...........
H.
Reactie toevoegen
Naam:
E-mail:
URL:
Ik ben geen 'spambot':

Of login

Reactie op:
Houd mij op de hoogte:
Reactie:
Problemen? Zet de javascripts uit
"Wat is jouw woord
Als het kil, als het stil, als het hard en berekend is"