Welkom door Marco
WelkomsttekstHey, wat leuk dat je even een kijkje komt nemen op mijn weblog.

Ik ben Jolanda, (bijna) 50 jaar, woon in Hoogezand samen met Richard (54), onze zoon Patrick (23) en dochter Loraine (19) en onze Oud Duitse Herder Caine (2).

Ik werk 3 dagen op kantoor en nog een halve dag thuis als secretaresse voor de bovenschoolse directie van een scholenvereniging met 20 basisscholen 

Naast werken en huishoudelijke verplichtingen hou ik van lezen, computeren, leuke uitjes, sauna en gezelligheid. Daarnaast doe ik nog verschillende vrijwilligersklusjes.
 
Profiel
Naam: Jolanda
Leeftijd: 50 jaar
Uitgebreid profiel
Archief
AGENDAGastenboek
Mijn laatste reacties
Beste weeklog - wk 43
Marco's favoriet - wk 19/ mei 2011
Voor m'n lief
Marco Momenten
Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Kalender
Maart 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
E-mail alert
Bezoekers
Op dit moment is er 1 Borsaties ;
en 1 gast Borsaties .
Foto album
Zoeken
BBQ vlot - nog paar plaatsen vrij (Eext)
Hallo lieve loggers,

A.s. zaterdag 31 augustus gaan we met een aantal borsato-fans uit het noorden en oosten een leuk uitstapje maken. Hierover hebben we in mei en begin juni al over gelogd.

De Mammoettrein kregen we helaas niet vol, dat wordt nu een bezoekje aan het Boomkroonpad/Hemelriekje. Hier verzamelen we met z'n allen rond 13:30 uur.Rond 16:00 uur gaan we richting Eext naar Restaurant 't Schaopwas waar een BBQ vlot voor ons klaar ligt waar we 2 uur lang lekker kunnen eten en onbeperkt kunnen drinken.Op het vlot passen 11 à 12  personen.

De volgende personen gaan zaterdag in ieder geval mee:

Marjan Meijer
Renate Borneman
Marcel Tinga
Cassandra Pol
Jeannette Faber
Martine Hillenga
Renate Oosterhof
Jolanda Wilpstra


We hebben dus nog plek voor ongeveer 3 personen.

Lijkt het je ook leuk om nog mee te gaan?
Geeft dit dan uiterlijk vrijdag 30 augustus 12.00 uur aan ons door
zodat wij het nog door kunnen geven aan het restaurant.

Tot zaterdag ?


Groet,
Martine Hillenga
Renate Oosterhof
Jolanda Wilpstra

Uitje op 31 augustus, wie wil er mee?
Op 22 mei schreven Martine, Renate en ik zelf een logje over een uitje wat we willen organiseren op 31 augustus.

Het lijkt ons leuk om op zaterdag 31 augustus met z’n allen te verzamelen in Gasselte bij Drenthe Xperience en daar  op een Mammoettrein te stappen en gezellig met z'n allen in de omgeving rond te toeren.

(We kunnen b.v. richting het Boomkroonpad fietsen, naar het grootste hunebed  of wat drinken bij ’t Nije Hemelriekje).


Om de dag gezellig af te sluiten is ons voorstel om na 4 uurtjes  weer in de auto te stappen en richting Eext te rijden waar we gezellig met elkaar bij Buffet Restaurant 't Schaopwas op een BBQ-vlot  stappen en varend 2 uur lang kunnen genieten van het eten, onbeperkt drinken en een prachtige uitzicht.

  
Mocht het onverhoopt slecht weer zijn, dan kunnen we uitwijken naar "de Stokerij" zodat het uitje niet in het water zal vallen.


De kosten voor dit uitje zijn:

Mammoettrein: €  7,50 per persoon (voor 4 uurtjes)
BBQ-vlot:  € 30,00 per persoon (eten en onbeperkt drinken)

De kosten van een eventueel bezoek aan het Boomkroonpad (€ 4,-)
en/of ergens iets drinken komen hier nog bij.Omdat er met het e-mailadres uit de vorige log iets mis is gegaan weten we niet zeker of alle e-mails aangekomen zijn die eventueel zijn verstuurd. 

Daarom willen we via deze log graag nog een keer inventariseren wie er belangstelling heeft om  op 31 augustus mee te gaan zodat we binnenkort kunnen reserveren.

Op dit moment hebben we van de volgende personen een reactie gehad
dat het ze leuk lijkt om mee te gaan

Marjan Meijer
Ellis van de Ploeg
Renate Borneman
Jeannette Faber
Cassandra Pol
Marcel Tinga


Heb jij wel gereageerd via het e-mailadres maar nog geen reactie gehad van ons dan vragen we je dit alsnog een keer te doen.

Helemaal nog niet gereageerd?
Vorige log gemist?
Maar lijkt je dit uitje ook gezellig en wil je mee?
Laat je het ons dan uiterlijk 12  juni weten zodat we binnenkort kunnen gaan reserveren.

Opgeven kan hier via het logje of via het e-mailadres jowi@borsatoweblog.nl
Wij zullen als bevestiging op je reactie antwoorden
en schoppen daardoor het logje ook iedere keer weer omhoog

Op de mammoettrein is plaats voor 20 personen en er zijn 2 vlotten aanwezig waar per vlot 12 à 13 personen op kunnen. Dus mocht je niet willen fietsen en wel willen barbecuen dan kan dat natuurlijk ook (geef dit dan duidelijk aan als je je opgeeft)


Het lijkt ons er gezellig!
Wie weet tot dan.


Groetjes,
ook namens Martine & Renate

Wie gaat er mee ???
Al een tijdje hadden Martijn Simon, Martine Hillenga, Renate Oosterhof en ik plannen om wat met elkaar af te spreken in Groningen. Een paar keer kwam er iets tussen, maar afgelopen zaterdag was het dan zover.

We hadden op de Grote Markt in Groningen afgesproken en hebben gezellig met elkaar geluncht bij de V&D, bij de Mei-kermis gekeken en nog even de stad in geweest. Het was een gezellige middag en zeker voor herhaling vatbaar!


 
 
 


Doel van deze afspraak was, naast het gezellig samen zijn, ook plannen maken voor een gezellig uitje samen met andere Borsato fans. Martine, Renate en ik hadden het daar al een poosje over. We hadden alle 3 wat ideeën verzameld en zijn na overleg tot het volgende idee gekomen:


Het lijkt ons leuk om op zaterdag 31 augustus (als hier in het Noorden de vakanties weer voorbij zijn) met z’n allen te verzamelen in Gasselte bij Drenthe Xperience en daar  op een Mammoettrein te stappen en gezellig met z'n allen in de omgeving rond te toeren. (We kunnen b.v. richting het Boomkroonpad fietsen, naar het grootste hunebed  of wat drinken bij ’t Nije Hemelriekje).


Om de dag gezellig af te sluiten is ons voorstel om na 4 uurtjes  weer in de auto te stappen en richting Eext te rijden waar we gezellig met elkaar bij Buffet Restaurant 't Schaopwas op een BBQ-vlot  stappen en varend 2 uur lang kunnen genieten van het eten, onbeperkt drinken en een prachtige uitzicht.   
Mocht het onverhoopt slecht weer zijn, dan kunnen we uitwijken naar "de Stokerij" zodat het uitje niet in het water zal vallen.


De kosten voor dit uitje zijn:

Mammoettrein: €  7,50 per persoon (voor 4 uurtjes)
BBQ-vlot:  € 30,00 per persoon (eten en onbeperkt drinken)

De kosten van een eventueel bezoek aan het Boomkroonpad (€ 4,-) en/of ergens iets drinken komen hier nog bij.


Via deze log willen we graag inventariseren wie er belangstelling heeft om  op 31 augustus mee te gaan zodat we binnenkort kunnen reserveren.


Lijkt je dit uitje ook gezellig en wil je mee?
Laat je het ons dan uiterlijk 5 juni weten zodat we kunnen gaan reserveren.
Opgeven kan hier via het logje of via het e-mailadres jowi@borsatoweblog.nl
Wij zullen als bevestiging op je reactie antwoorden en schoppen daardoor het logje ook iedere keer weer omhoog

Op de mammoettrein is plaats voor 20 personen en er zijn 2 vlotten aanwezig waar per vlot 12 à 13 personen op kunnen. Dus mocht je niet willen fietsen en wel willen barbecuen dan kan dat natuurlijk ook (geef dit dan duidelijk aan als je je opgeeft)

Zodra wij in beeld hebben hoeveel en wie er mee gaan zullen we een nieuw logje plaatsen.

Het lijkt ons er gezellig!
Wie weet tot dan.


Groetjes,
ook namens Martine & RenateEindelijk m'n FCD log...
Lieve borsaties ,

Eindelijk maar toch mijn logje over de FCD op 7 november jl.
Ik heb de laatste tijd zoveel op mijn agenda staan en af en toe zo druk dat op rustige momenten mijn hoofd één grote warboel is en schrijven niet lukt. Ik hoop nu de concentratie even vast te kunnen houden, er is niemand in huis (ja, alleen Richard die is de slaapkamer aan het sausen) maar niemand in mijn directe omgeving.

Fanclubdag 2010
Vorig jaar was mijn 1e bezoek aan de FCD en ben toen samen met Ina (http://inve.borsatoweblog.nl)  heen geweest. We hadden genoten die dag en op de terugreis tijdens een afsluitend etentje besloten we in 2010 wederom samen te gaan. In juni direct de kaarten besteld en we hadden al ruim van te voren voorpret. Toen de oproep kwam voor vrijwilligers besloten we ons ook op te geven (dit is helaas niet gelukt).

Op de maandag na de herfstvakantie (voor ons in het Noorden op 1 november) kwam Ina bij me dat ze een GROOT probleem had. Haar moeder zou oppassen op 7 november maar die was behoorlijk ziek geworden en dat ging helaas niet lukken. Ze moest op zoek naar een andere oppas. Dit bleek een moeilijke zoektocht op zo'n korte termijn. Op de donderdag voor de FCD vertelde ze me nog dat het waarschijnlijk echt niet ging lukken. Wat baalde ik (en zij nog meer) !!! We hadden ons er zo op verheugd. Ze zou blijven zoeken en mij bellen als ze iemand gevonden had. 

Pukjem zou samen met haar dochter meerijden naar Nijkerk omdat zelf rijden voor haar waarschijnlijk te lang zou zijn gezien haar zweepslag die ze had opgelopen. Via de hyves hadden we over en weer contact en we zouden rond 9.00 uur vanuit Hoogezand vertrekken. Echter op donderdagavond (dezelfde dag dat Ina liet weten hoogstwaarschijnlijk niet mee te kunnen) mailde Marjan mij 's avonds dat ze toch zelf naar Nijkerk ging rijden omdat ze nog een verjaardag had in Assen en anders aan het heen en weer rijden bleef. Begrijpelijk, maar nu had ik echt zoiets van..... "ja en als Ina nou niet meegaat dan moet ik helemaal alleen".

Marjan mailde later nog dat mocht Ina niet mee gaan en ik niemand anders kon vinden ik ook met haar mee kon rijden, dan was het voor haar maar om, dan hoefde ik in ieder geval niet alleen. We hadden dan in Assen afgesproken zodat ze mij niet eerst hoefde halen en na afloop eerst nog terug moest brengen naar Hoogezand.

Dus vrijdagochtend direct Ina gesms't of ze al iets meer wist. Gelijk antwoord terug dat ze erg baalde maar het erg somber inzag. Heb toen terug gesms't of het goed was als ik een blog op m'n Hyves  ging plaatsten met een oproep of iemand anders met me mee wilde naar Nijkerk.  Ook m'n dochter (12) nog even gepolst, maar goed die had zich op gegeven als gastvrouw bij de wedstrijden op de manege, "dus ik kan niet mee mam". Jammer had me wel gezellig geleken.

Na het plaatsen van m'n blog (http://jolanda-wilpstra.hyves.nl/blog/38993475/Wie_heeft_zin_in_dagje_Marco/naQY) had ik 's avonds 2 reacties van 2 instructrices van de manege met daarin de opmerking dat als Loraine graag mee wilde ze wel mee mocht, dan gingen zij iemand anders vragen voor de zondag. Maar Loraine lag op dat moment al op bed dus ik kon niet meer overleggen.

Dus zaterdagochtend maar op tijd eraf voordat mevrouw al weer naar de manege was verdwenen. Tja..... moeilijke vraag !! Ze was aan het wikken en wegen en vlak voordat ze op haar fiets stapte zei ze tegen me: "Ik ga wel met je mee mam".  ZO LIEF

Zaterdags nog contact gehad met Ina, helaas het ging niet lukken. Via de Twitter nog contact gehad met Marjan dat we elkaar in Nijkerk zouden treffen.

Dus zondagochtend om half 9 met Loraine in de auto op weg naar Nijkerk. Het was heerlijk rustig bij de weg dus we konden mooi doorrijden. Bij de parkeerplaats aangekomen van het Hof van Holland werden we verwelkomd door Kyra. Heerlijk enthousiast zwaaiend,  dus we kregen er nog meer zin in. Auto parkeren en op zoek naar de ingang. Om goed half 11 stapten we uit de auto.

Na het tonen van onze entreekaart   konden we gelijk doorlopen naar binnen en achter in de rij sluiten voor de foto met Marco. Vlug Marjan gesms't dat wij binnen waren. Het wachten op HET MOMENT duurde lang en voor een puber valt dat natuurlijk niet mee. Dat begint dan wat te hangen en te doen. Voor ons stond Danielle met vriendin en dochter en zij vroegen mij een foto te nemen van hun 4-tjes. Dat leek mij ook leuk en leuke herinnering aan het bezoek van de FCD met ons tweetjes. Ik probeerde eerst een foto van Loraine alleen te maken, maar dat wilde ze niet en ze draaide zich om. Het vrouwtje achter ons (weet niet wat haar naam was) probeerde het heel sneaky en zou mij dan de foto's mailen, maar ik denk dat ze niet gelukt zijn want heb geen foto's ontvangen. Wel heeft ze met ons eigen camera nog een leuk plaatje geschoten..

Na het heerlijke fotomoment zij we vlug in de rij gaan staan om de foto's  te halen en daar troffen we Marjan en dochter Renate en ook Jeroen kwamen we tegen in de rij. Nadat we de foto's uiteindelijk gevonden hadden, 't was inmiddels een uur of 12,  hebben we ze even goed bekeken en vervolgens bij Marjan in de auto gelegd om ze niet te beschadigen.

 

Inmiddels was het programma gestart en hadden we al een paar dingen gemist. We kwamen binnen op het moment dat Josje op het podium werd gevraagd. Wat een heftige binnenkomer . Stil werd het in de zaal en ik kreeg er kippevel van, zo aangrijpend!

Poosje achter in de zaal gestaan met Marjan en later even wat rond gelopen. Loraine ging wat op onderzoek uit want die was een beetje zat van het staan. Op een gegeven moment kwam ze terug en vertelde dat we ook konden zitten. Maar de pauze was bijna daar dus dat had weinig nut.

Tijdens de pauze toen de zaal een beetje leeg liep zijn we verder de zaal in gelopen en hadden we een zitplek gevonden boven op de bar. Vanaf daar hadden we prima zicht op het podium. We hadden inmiddels bingokaarten en lootjes gekocht dus voor ons mocht het programma wel weer beginnen. Eerst was het tijd voor Ik hou van Marco en daarna voor Echt Waar! Dat waren leuke en gezellige onderdelen, heb er van genoten. Toen werd het tijd voor de 2e ronde fotosessie voor Marco en werd er nog een soort van quiz gespeeld met allemaal gezellige muziekfragmenten. Konden we lekker meezingen.

Na al deze gezellig spelmomenten was het tijd voor de bingo. We gingen eerst spelen voor het bovenste blok met de cijfers, 1 rij vol, vervolgens 2 rijen vol en tenslotte het volle blok. De spanning liep steeds verder op bij de laatste ronde want ik had bijna mijn kaart vol. En ik weet niet meer welk nummer er werd om geroepen maar ik had BINGO.  Oh jee nu moest ik richting podium om eerst te laten controleren of er geen valse bingo was want dan zou m'n kaart vernietigd worden. Maar ik had alles goed, dus hup richting podium. Ik stond helemaal te trillen wist niet wat me overkwam. Ik won een iBox om heerlijk muziek op te kunnen luisteren via de iPod. Wat had ik een geluk zeg, mijn dag kon niet meer stuk. Wel jammer dat Marco op dat moment nog niet weer terug was op het podium want ik had natuurlijk wel m'n fotomoment en felicitatie van hem gemist.

   

Vervolgens speelden ze voor het middelste blok, dit gebeurde aan de hand van 4 cijfers via de computer en het 5e getal kon je krijgen door een vraag te beantwoorden waarbij je keuze had uit 2 antwoorden. Het getal wat achter het juiste antwoord stond kon je doorstrepen op je bingokaart. Helaas deze ronde niets, maar dat maakte niet uit want ik was al heel erg blij met m'n prijs.

Uiteindelijk was het laatste blok aan de beurt. Hier konden we aan de hand van fragmenten van nummers van Marco hokjes doorkruisen. Het duurde lang voordat ik met kruisen kon beginnen, maar Loraine ging in razend tempo. Eerst rij geen prijs, twee rijen vol ook geen prijs. Maar bij het hele blok vol werd het erg spannend. En ja hoor, ze won ook een prijs. Een bijzonder exemplaar iPod Nano met inscriptie. Wat was ze gelukkig en wat liep ze te stralen. Marco was inmiddels al weer op het podium gearriveerd dus zij kreeg wel een felicitatie en een fotomoment. Haar weekend kon niet meer stuk!!

 

Na de bingo was het tijd voor de loterij. We hadden in totaal 30 lootjes gekocht, dus hopelijk maakten we wat kans. Direct bij het eerste de beste lootje wat werd getrokken was het raak - ROOD nr. 73 -   iiiiieeeeeee........ ja die had ik !!  Een gesigneerde CD van Dromen Durven Delen. Te gek !!!! Oh maar ik moest weer richting podium. In een roes mijn prijs in ontvangst genomen uit handen van Nathalie en zo weer het podium af. M'n hart ging te keer als een gek. WAT EEN WEEKEND !!  


   
Eenmaal terug waar we zaten besefte ik dat ik wederom geen felicitatie van Marco had gehad en geen podiumfoto. Wat een muts was ik toch dat ik zo weer weg gelopen was.
Maar ik had ook geen naam en adres doorgegeven waar de CD naar toe gestuurd moest worden. Aan het einde van de loterij ben ik terug gelopen richting podium en heb aan Kelly gevraagd hoe het zat met het doorgeven van de gegevens. Ik moest mijn gegevens naar Nathalie mailen en dan zou alles goed komen. Heb toen ook maar de stoute schoenen aangetrokken om nog even een podiumfoto te vragen met Marco. En gelukkig namen ze daar de tijd voor. Bedankt meiden dat jullie dat nog vlug konden regelen.

(de foto hoop ik nog via de fanclub te krijgen)

Helaas was het na dit alles afgelopen en bedankten Marco & Nathalie de fans voor de aanwezigheid en Marco bedankte alle vrijwilligers en de fanclub voor de fantastische organisatie. Toen werd het tijd naar huis te gaan.

Omdat we onze foto's bij Marjan in de auto hadden liggen liepen we met haar mee naar de auto. Bij het naar buiten gaan kregen we allemaal een schitterende poster mee naar huis.

Ik wil de meiden en Erik van de fanclub en alle vrijwilligers enorm bedanken voor de ontzettend leuke ontspannen dag die ik samen met mijn dochter heb gehad. De organisatie was perfect, de locatie super (veel beter dan vorig jaar in de Eemhof). Ik had de indruk dat alles op rolletjes liep en iedereen erg ontspannen was. 

Nu bij het schrijven van deze log (na 2 week) krijg ik al weer helemaal zin in volgend jaar.
Mijn dochter is ook helemaal om. Ze is inmiddels lid geworden van de fanclub en vorige week heeft ze haar weblog gestart (http://loraine.borsatoweblog.nl ).  Volgend jaar gaat ze weer mee !
Mijn 1e mobiele log
Na een tijdje niet gelogd te hebben wordt dit
mijn eerste mobiele log.... De drive om te loggen ontbrak me een beetje, niet dat ik geen leuke dingen mee maak in m'n leven of dingen wil delen maar ik  ben meer met m'n tablet en telefoon bezig dan met de PC en aangezien de meeste foto's met de telefoon worden gemaakt en dus voor een weblog eerst over gezet moeten worden naar de PC was me dat gewoon teveel werk. Fluitje van een cent natuurlijk maar gewoon het gevoel dat het even moest gebeuren. Maar goed ik zat dus meer op Facebook omdat dat veel vlugger werkte. 

Maar nu we mobiel kunnen loggen wil ik kijken of ik toch weer wat frequenter berichtjes ga plaatsen. Vandaag dus de 1e mobiele log. 

Vanochtend om hal 11 in de trein gestapt voor een dagje uit met m'n moeder. Bestemming was: Utrecht voor de voorstelling MOEDER IK WIL BIJ DE REVUE in het Beatrixtheater. Deze musical stond al een tijdje op ons things-to-do lijstje maar het kwam er steeds maar niet van. Toen ik laatst een mail kreeg dat de musical ging stoppen toch maar besloten kaarten te kopen en dan wel voor de allerlaatste voorstelling. Vandaag was het dus zover. Het was een prachtige voorstelling met in de hoofdrol Simone Kleinsma en John van Eerd. Aan het eind van de voorstelling was er een minutenlang applaus voor de cast en was er tot slot nog een dankwoord dor Albert Verlinden. 

Nu zitten we weer in de trein naar huis (en kan ik even mobiel loggen 😉, maar eerst gaan we als afsluiting van deze gezellige dag nog lekker uit eten bij de Rooie Kater in Zuidlaren. 
Een lieve groet 😘
Jolanda
Zin in het komende weekend
Oh ik heb zo'n zin in het komende weekend.
Heerlijk zondag met mijn mams 2 daagjes erop uit.
Zondag gaan we richting Scheveningen, een terrasje pakken als het weer het toelaat, even shoppen, lekker hapje eten en dan 's avonds naar de musical Mary Poppins.

Na afloop een hotelovernachting in Leusden en maandag na een uitgebreid ontbijt op naar de Veluwse Bron. Even een dagje relaxen. En natuurlijk gaan we het uitje afsluiten met een etentje.

Hopelijk zijn we dan weer even bijgetankt.
Volgende week, 2½ dag werken en dan heerlijk 2 weken meivakantie.
"Als je het lef hebt
Zeg het in mijn gezicht"