Welkom door Marco
WelkomsttekstHey, wat leuk dat je even een kijkje komt nemen op mijn weblog.

Ik ben Jolanda, (bijna) 50 jaar, woon in Hoogezand samen met Richard (54), onze zoon Patrick (23) en dochter Loraine (19) en onze Oud Duitse Herder Caine (2).

Ik werk 3 dagen op kantoor en nog een halve dag thuis als secretaresse voor de bovenschoolse directie van een scholenvereniging met 20 basisscholen 

Naast werken en huishoudelijke verplichtingen hou ik van lezen, computeren, leuke uitjes, sauna en gezelligheid. Daarnaast doe ik nog verschillende vrijwilligersklusjes.
 
Profiel
Naam: Jolanda
Leeftijd: 51 jaar
Uitgebreid profiel
Archief
AGENDAGastenboek
Mijn laatste reacties
Beste weeklog - wk 43
Marco's favoriet - wk 19/ mei 2011
Voor m'n lief
Marco Momenten
Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Kalender
April 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
E-mail alert
Bezoekers
Op dit moment is er 1 Borsaties ;
en 1 gast Borsaties .
Foto album
Zoeken
Gastenboek
Update - Zomerprijsvraag/Preview 3Dimensies/Dichtbij on Tour

Hier even weer een update vanuit Hoogezand.

De laatste weken zijn er weer een aantal bijzondere dingen voorbij gekomen die ik hier graag met jullie wil delen.

Op 10 oktober las ik via een tweet van @TifosidiMarco dat je kans kon maken op een preview van 3Dimensies Live bij de MediaMarkt in Amsterdam.
Eigenlijk win ik (bijna) nooit iets, dus dacht nooit geschoten is altijd mis.Het lag in de planning om die bewuste vrijdag 14 oktober voor een lang weekend naar de Eemhof te gaan en dacht dat als ik uitgenodigd zou worden het mooi te kunnen combineren (had nl.verwacht dat de preview 's avonds zou zijn).

Op dinsdag 11 oktober kregen we de nieuwsbrief van de Tifosi waarin een heleboel leuke nieuwtjes stonden. Eén daarvan was dat je kans kon maken op een exclusieve premiere van 3Dimensies Live met een select groepje fans. Ook hierbij dacht ik: nooit geschoten is altijd mis en melde me direct aan.

Tot mijn stomme verbazing kreeg ik op woensdag 12 oktober laat in de middag een mail van de MediaMarkt dat ik aanwezig mocht zijn bij de preview.Echter begon de preview om 12.00 uur en dat zou ik niet redden. We konden namelijk pas om 15.00 uur vanuit Groningen vertrekken omdat zoonlief een toets had op school voor een vak waar hij wat moeite mee heeft. Dus eerder vertrekken was geen optie. Ik baalde hier natuurlijk enorm van, maar 't was niet anders.

Op donderdag 13 oktober checkte ik in de middagpauze op m'n werk mijn e-mail en zag een mail van de Tifosi met de prijswinnaars van de zomervakantie. Ik had een groot aantal prijsvragen opgestuurd, dus was heel benieuwd of ik er bij was.
En ja hoor..... ik behoorde tot de gelukkigen, ik had een verrassingspakket gewonnen. Dat was een goed begin van m'n herfstvakantie.Die vrijdag vertrok ik samen met de kids en mijn moeder richting de Eemhof. Het was schitterend weer en we hadden een leuk huisje met een terras boven het water.
Na aankomst hebben we heerlijk gegeten en daarna gingen de kids naar het zwembad. Door de pijn in mijn knie had de fysio me gewaarschuwd dat ik voorzichtig moest zijn met  zwemmen. Door het autorijden had ik m'n knie toch iets meer belast dan ik had verwacht dus toen de kids richting zwembad gingen ben ik heerlijk op de bank geplofd en was klaar voor een gezellig avondje tv met TVOH. We waren natuurlijk benieuwd of we ook nog kandidaten voorbij zagen komen van de opname waar we zelf bij waren.Voordat ik die avond m'n bed in dook checkte ik nog even m'n mail want er zou bekend worden gemaakt wie er bij de preview van de fanclub aanwezig mocht zijn. Helaas bleek dat ik niet tot de gelukkigen behoorde. Jammer, maar had de DVD besteld dus de week erop mocht ik thuis gaan genieten.

Na het ontbijt de volgende ochtend gingen we ons klaarmaken om rond een uur of  11 richting Almere te vertrekken om met de kids te shoppen want beide wilden nieuwe kleren scoren.Toen de kids zich aan het douchen waren ging ik nog even op het terras een sigaretje roken en nam m'n telefoon even mee om even wat tweets terug te lezen en m'n mail te checken.WHAAAAAA.......!!!!

ik had een mail van Tamara dat ik toch nog uitgenodigd werd doordat er iemand was afgevallen. Ik liep helemaal te stuiteren !!! Direct met moeders overlegd of het goed was dat ik die zondagmiddag toch nog richting Almere zou gaan want dit wilde ik natuurlijk niet missen. Gelukkig was het geen probleem, dus ik heb direct Tamara terug gemaild dat ik aanwezig zou zijn en plaatste nog snel een tweet voordat we de auto instapten om richting Almere te gaan.

Toen we aankwamen in Almere, de auto geparkeerd en eerst de gele M opgezocht want dat hoort natuurlijk bij een middag shoppen. Daarna heerlijk gewinkeld met de kids en de middag afgesloten met een gezellig etentje bij Bobbie Beer. Heerlijke saté en spareribs gegeten.Terug in het huisje vlug met de knie omhoog want door het winkelen was de pijn toch wel wat erger geworden. 's Middags had ik nog tweets ontvangen van Renate die ook naar de previeuw mocht en ook Marjan had nog een uitnodiging gekregen. Beide dames zouden samen reizen samen met Miranda die ook uitgenodigd was. We spraken af om elkaar op de parkeerplaats van het Gouden Huis in Almere te ontmoeten en vanaf daar samen verder te reizen.

Die zondag was ik toch wel een beetje zenuwachtig hihi.
Zou Marco erbij aanwezig zijn en wat stond ons te wachten ???

Na het ontbijt die ochtend lekker gedoucht en aangekleed en me verder klaar gemaakt om richting Almere te gaan. Marjan sms'te me om half 11 dat ze vertrokken uit Hoogeveen en dat ze rond 11.45 uur in Almere zouden zijn. Om 11 uur ben ik richting de auto gegaan en naar Almere gereden. De dames stonden al op de parkeerplaats en samen reden we verder richting het centrum. Na een zoektocht naar de bewuste parkeergarage waren we mooi op tijd en konden we nog heerlijk genieten van een kopje koffie/thee in het zonnetje op het terras. Omdat we ook nog wat wilden eten zijn we daarna nog even bij de Bakker Bart langs geweest om een lekker broodje te eten.

Tegen half 2 waren we bij de achter ingang van Apollo, de zaak van Hellen haar man Michel. Na even buiten te hebben gewacht mochten we naar binnen en na ons geďnstalleerd te hebben, na een heerlijk kopje thee en een overgebleven broodje, ging het feestje beginnen.

Helaas was Marco niet aanwezig want die was op Ibiza aan het genieten van een welverdiende vakantie.Wel had hij heel lief een filmpje ingesproken waarin hij ons veel plezier wenste. Nou dat ging zeker goed komen.
En toen was het moment daar dat de 3D DVD werd aangezet.
Wat heb ik genoten, het was in één woord GEWELDIG.
De beelden waarvan je het gevoel krijgt dat Marco gewoon heel #dichtbij je staat, het gevoel dat je je gewoon tussen het publiek waant, dat je tussen de muzikanten op het podium staat.. Zo bijzonder allemaal.

Tijdens de voorstelling werden we verwend met popcorn en drinken. Wat een service in de Tifosi bioscoop. Na afloop gingen we met elkaar op de foto en konden we nog even napraten onder het genot van een knabbel.Rond 5 uur reden we de parkeergarage weer uit en werd ik vervolgens op de parkeerplaats van het Gouden Huis afgezet. Daar heb ik nog lekker chinees eten mee vandaan genomen om in het huisje op te eten.

Via deze weg wil ik de Tifosi, Hellen, Michel en zoon nog enorm bedanken voor deze zeer geslaagde middag. Het was een aangename verrassing tijdens m'n weekendje weg.

Afgelopen woensdag was ik druk aan het schoonmaken in huis toen de deurbel ging. De postbode stond voor de deur om een pakketje af te geven. Bij het zien van de envelop werd al snel duidelijk dat het m'n verrassingspakket was.
Marco & Tifosi heel erg bedankt daarvoor !!


En afgelopen vrijdag was de dag dat ik de hele ochtend het raam in de gaten hield om te de postbode aan te zien komen.  Rond de middag kwam hij er aan en ik wist niet hoe snel ik bij de brievenbus moest komen. En ja hoor.....het pakketje van de Mediamarkt was geleverd. Vervolgens snel de boodschappen in huis gehaald en me daarna voor de tv geďnstalleerd om vervolgens 2 uur lang te genieten van 3Dimensies Live.Was na het zien van de 3D beelden heel benieuwd naar de normale versie. Maar ook deze was GEWELDIG !!

De cd's staan inmiddels op m'n iPhone en iPod en gaan overal mee naar toe.
Zo kunnen we ons mooi voorbereiden op de #Dichtbij Tour.17 november zal ik er in Groningen bij zijn.
Wie ga ik daar nog meer zien?Marco in de mailbox

Zoals ik eind maart al schreef heb ik het afgelopen jaar een partnercursus Autisme gevolgd om Richard beter te kunnen begrijpen nadat  hij in 2009 de diagnose PDD-NOS/ADD en depressief kreeg, maar ook om in contact te komen met lotgenoten.

We hadden een erg fijne groep van 6 vrouwen waarvan 5 met een partner met Autisme of vermoeden ervan en 1 vrouwtje met een expartner met Autisme die uit haar gezin was gehaald omdat er anders zelf aan onder door was gegaan.

In maart hadden we onze laaste cursusavond, maar doordat het zo fijn was om dingen met elkaar te delen waarbij de ander aan 1 woord genoeg had om je te begrijpen, besloten we om contact te blijven houden. We besloten om ongeveer 1x in de 3 maand met elkaar af te blijven spreken. Ik werd gevraagd om de afspraken een beetje te coördineren en dit doe ik via de mail zodat we niet alleen afspraken hebben staan maar dat we we ook mailcontact hebben onderling.

Inmiddels hebben we 2 gezellige uitstapjes gehad, gewoon lekker op een terras ergens in de buurt bijpraten onder het genot van een lekkere cappucino, koffie of thee met wat lekkers erbij.

Een van de vrouwen woont bij mij in de buurt. Zij is al wat ouder dan mij en ik haal haar iedere keer op als we naar de cursus gingen of als we een afspraak hebben. In de auto op weg naar de cursuslocatie deelden we veel met elkaar. Al vrij vlug had ze door dat ik fan was van Marco omdat regelmatig de cd Dromen Durven Delen van hem aanstond. Van haar begreep ik dat ze sinds lange tijd haar hobby's gedichten maken en tekenen weer had opgepakt.

Op onze allerlaatste cursusavond kregen we alle 5 een heel mooi persoonlijk gedicht van haar. In mijn gedicht schreef ze over het Borsatie uitje die we in Groningen hadden had ze een zin uit een nummer van Marco gebruikt, omdat ik haar in het begin had verteld dat dat eigenlijk m'n motto zou worden. Zo lief dat ze dat onthouden had.En vanmorgen vond ik een bericht van haar in m'n mailbox met als onderwerp mijn hobby met een bijlage. Ik las de mail en opende de bijlage en vond het volgende....
De tranen sprongen in m'n ogen, zo lief dat ze dat speciaal voor mij gemaakt had.
En dat gebaar van haar wil ik graag met jullie delen.

Lies bedankt, je bent een lieve schat !!


 

Naar de reumatoloog

Al een paar jaar loop ik met pijnklachten in m'n lijf.
Wanneer ik veel (huishoudelijk) werk achter elkaar doe dan voel ik een paar uur later de pijn in mijn lijf al komen .Pijn in m'n handen, voeten, knieën, schouders, benen.

In 2008 ben ik hiervoor in het ziekenhuis geweest voor onderzoek bij een revalidatiearts omdat er gedacht werd aan fibromyalgie. Echter scoorde ik niet genoeg op de drukpunten. Advies was om naar de fysiotherapeut te gaan voor behandeling. Dit heb ik toen gedaan, 't gaf wel wat verlichting maar na verloop van tijd kwamen de klachten toch weer.

Eind 2009 kreeg ik behoorlijk pijn in m'n knie, voelde warm en dik, dus maar weer naar de fysio. Na een paar behandelingen vond de fysio het verstandig om foto's te laten maken in het ziekenhuis. Hieruit bleek dat ik een lichte atrose in m'n rechterknie heb. Af en toe speelt dit op wanneer ik b.v (per ongeluk) op m'n knieën ga zitten of na het staan op een trap.

Met schoonmaken/poetsen krijg ik pijn in m'n handen.
Een paar week terug was het mooi weer, dus ik dacht ik ga even m'n ramen binnen en buiten wassen, dus spons uitknijpen, zeem uitwringen, trap op, trap af, rekken, strekken.
Die avond leek ik echt een oud opoe van 90 jaar. Ik kon met moeite rechtop uit m'n stoel komen en om te gaan lopen ga ik dan echt stap voor stap.Van lange afstanden lopen krijg ik erg pijnlijke voeten.
Veel kracht zetten met m'n handen lukt niet en als ik het probeer voel ik m'n handen later verkrampen.

Bij vochtig weer voel ik dat de pijn in mijn handen en voeten opspeelt.

Kortom, niet fijn en je wordt daardoor zo beperkt in je doen en laten.

Op 17 november heb ik nu een afspraak bij een reumatoloog in het Martini Ziekenhuis in Groningen. Hopelijk geeft het onderzoek meer duidelijkheid. Zo niet dan wil ik toch verder laten onderzoeken wat de oorzaak hier van is.

Wat ik vaak te horen krijg is: zal vast door de stress/spanning komen in je gezin.
Gedeeltelijk heeft men daar gelijk in, wanneer er stress of spanning is voel ik dit heel duidelijk in m'n schouders/nek en rug. Maar stress die voelbaar is in m'n handen na een flinke schoonmaaktbeurt of in m'n voeten na een lange wandeling? Ik zelf geloof daar niet zo in.

Ik moet nog even volhouden tot 17 november.
Gewoon beetje rustig aan en de werkzaamheden een beetje verdelen en genoeg rust nemen. Maar dat komt helemaal goed.

's ochtends om 9.00 uur moet ik in het ziekenhuis zijn. Het onderzoek duurt alles bij elkaar zo'n 2 uur. Daarna weer terug naar huis (heb een vrije dag geregeld op het werk). 's middags relaxen en 's avonds heerlijk naar de Dichtbij Tour in de Martiniplaza in Groningen.

 

"Spreid je vleugels, lieve schat
Neem alle tijd"