Welkom

Wat gezellig dat je mijn weblog bezoekt!

Laat je een
berichtje achter?
Vind ik leuk!

Liefs

 

Raquel

Laatste foto met Marco

   Almere, 5 november 2016
Weblog van de week!

Lees HIER meer over het filmpje van Marco

Steun War Child
Gastenboek
Weblog van de maand!
Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Proost
Bezoekers
Op dit moment is er 1 bezoeker ;
en 1 gast bezoeker .
Foto album
E-mail alert
Profiel
Naam: Ine
Leeftijd: 55 jaar
Uitgebreid profiel
Wil je me mailen?
Zoeken
Twee plaatjes!
Vanavond was ik voor de fotowedstrijd 'Zomerliefde' op zoek naar oude foto's.

Ik kwam deze heerlijke foto van Ramon tegen welke me ook aan een foto van Marco deed denken.

Toen ik Marco's foto er eenmaal naast hield leek het niet meer zo. 

Ramon houdt natuurlijk zijn vinger ook niet voor zijn mond hahaha!

Ik zal Ramon nooit met Marco vergelijken, hou van beiden mannen bijzonder veel maar op een totaal andere manier.

Een ding is zeker, het zijn twee prachtplaatjes en voor mij twee geweldige mannen!

Ik ga weer verder duiken in die oude foto's...

Heerlijk!!

Eind augustus weten we het!
Gisterenavond hadden we de afspraak met een fotograaf van 100%NL. Vanuit mijn werk gauw naar huis want moest me natuurlijk nog opfrissen en omkleden. We hadden goed en wel wat gegeten en toen belde hij aan en vroeg me waar al mijn Marcospulletjes waren.

Ramon en ik verzamelden van alles en de eethoek werd omgetoverd tot een ware Borsato etalage. Ingelijste brief van Marco ging van de wand, die mocht ik vasthouden. Gérard pakte zijn fotocamera, ik mocht op de tafel gaan zitten en hij begon te fotograferen. Shit, mijn lippenstift, en zit mijn shirt goed, lachen, je onderkin Ien! Ik ging nog even wat halen boven (lippen stiften ook meteen) en we verlegden en verzetten wat dingen.

Vroeg aan Gérard of hij de tekst had gelezen maar dat had hij niet dus ik legde wat uit, bedoel het moet wel wat aansluiten. Met Ramon had hij een gezellige babbel over Sitges, hij kende het plaatsje. Ramon ging ook op de foto, moest achter me gaan staan met zijn hand op mijn schouder. Oh, zo erg, onze kleding kleurde niet bij elkaar, had op het allerlaatste moment toch maar dat groene ding aangedaan... De fotograaf heeft zijn thee uiteindelijk niet genuttigd, was binnen een half uur weg.

Ik moest gewoon even bijkomen, het ging zo snel allemaal. Er is geen weg meer terug, hoe we er uiteindelijk op en in komen te staan weten we niet. Hou mijn hart vast hahaha maar vertrouw ook wel op Jill, Gérard, Elena, op heel 100%NL. Het is een heel leuk blad! Hier zie je de fan van deze maand.


Eind augustus weten we het!

Mam...
We noemen oe nooit 'u, gij of jij.' Al oe kinderen praten altijd in de mama vorm. 'Is mama thuis vandaag? Wil mama nog...?' En respect hebben we zeker hoor maar tegen mama 'u'  zeggen zit er bij ons niet in en aan 'gij' hedde zelf unne gruwelijke hekel zoals ge dat altijd zegt. Dat doen we dan netjes niet.

Oewe grote vriend is wel Ramon. Als het even kan zien jullie elkaar dagelijks. Hij heeft, zoals ge dat zelf zegt, alle geduld, legt dingen goed uit en samen lossen jullie een hoop technische dingen op. Want ja, internetten, kabeltje hier, foutmelding daar, het mobieltje en dan die twee rewritable dvd spelers die ge thuis het, het is altijd wel iets met die technische snufjes. Maar ge het er zo'n lol in (als het werkt)!

Mam, vandaag ben-de jarig, 82 jaar alweer! Maar dat zou je niet zeggen hoor! Nog steeds autorijden, internetbankieren, interesse voor veel jeugdige dingen. Altijd klaarstaan voor alle kinderen! Gisterenavond zowaar een gesprek via Skype mét camera, dat lukt allemaal nog best! Mijn weblog wordt ook altijd trouw gelezen, mondeling krijg ik dan de reacties.

Op naar de 100 jaar mam, minimaal!!! We kunnen oe nie missen!

Tweeëntachtig hoeraatjes!

Liefs, 

Yes, yes, yes!!!

Vanmorgen hadden we een afspraak met de orthopeed. Laatste bezoek aan hem was toen hij aangaf dat Ramon zijn ziekte eerst stabiel moest zijn om te kijken hoe verder te gaan.

De arts was ontzettend blij te horen dat het Ramon, met minimale klachten, lukt 5 kilometer per dag te lopen en zelfs af en toe weer fietst. Dat hij met fysiotherapie is begonnen was ook helemaal goed, vooral elke dag oefeningen biijven doen is heel belangrijk. Die rug moet langzaam aan sterker worden.

Hij mist nog steeds die ene ruggewervel maar de bestralingen hebben heel goed hun werk gedaan, hebben kalk aangemaakt zodat de boel wat steviger is. Het wil natuurlijk niet zeggen dat Ramon nu ineens weer veel kilo's kan tillen, hij moet het langzaam aan op gaan bouwen. Op een gegeven moment zal zijn lichaam aangeven tot hoever hij kan gaan en dan kijken we weer verder. Dit is echt, écht heel goed nieuws want had het niet zo uitgepakt zou hij misschien aan zijn rug geopereerd moeten worden wat ook geen garanties geeft.


We hebben ook contact gehad met de hematoloog, de M proteïne, waaraan de ziekte te meten is, was met 0,1 gestegen. Stelt niks voor, geen gekke pieken gelukkig. We zijn enorm blij met de uitspraak van de orthopeed, Ramon gaat flink zijn best doen met de oefeningen, we gaan ervoor, we zijn hier zo blij mee!

Bloemetjes

Ze mogen weer!

Na de stamceltransplantatie was het beter even geen bloemen in huis te hebben in verband met infectiegevaar. Gelukkig hebben we die tijd achter de rug.

Ramon kocht eerst elke zaterdag een prachtige bos bloemen voor me en vorige week verraste hij me daar weer mee, zo bijzonder en lief!

Van Linda kreeg ik afgelopen dinsdag een paar schattige vaasjes met bloemetjes daarin en zaterdag kwam er ook weer een prachtige vaas met bloemen van de Borsato vrienden.

Het is weer fleurig in huize Bosch Kocken

Thanks!

Fotowedstrijd; Dagjes uit
Een dagje uit kan voor mij een attractiepark, dierentuin, strand, sauna, museum, grotten, markt, stad, familie- vriendenbezoek, bossen, terrasje, winkelen, theater, lekker uit eten zijn. Zelfs soms gewoon een dagje werken want heb geen hekel aan mijn werk. Vind het heerlijk om er met Ramon en Raquel op uit te trekken maar neem ook heel graag de tijd voor mezelf. En dan komen we gauw uit op de dagjes uit naar Marco.

Iemand heeft wat gehoord, gelezen, opgevangen over een concert, besloten optreden, noem maar op en alle voelsprieten gaan uit. Proberen aan kaartjes te komen, eventueel hotel boeken. De voorpret is al begonnen!

De dag zelf, het moment dat ik dan in de auto, trein of whatever stap is mijn heerlijk dagje uit begonnen. Weet dan vaak één ding zeker en dat is dat ik met hele leuke vrienden onze passie ga delen, we gaan Marco zien!

Oh ja, fotowedstrijd...
100%NL Magazine

Vorige week ontving ik een e-mail van Nathalie. 100%NL Magazine was voor het nieuwe nummer op zoek naar een superfan van Marco Borsato die ze graag in het zonnetje wilden zetten. Nathalie gaf aan me voorgesteld te hebben en dat ik maar even moest kijken of ik interesse had.

We hadden natuurlijk 'Familieberichten' net afgezegd maar dit ging puur over Marco, dus reageerde ik enthousiast terug en gaf aan dat ik het eigenlijk wel een eer vond hiervoor gevraagd te worden.

Van de redactie namen ze contact met me op. Op korte termijn zou ik benaderd worden door Jill Waas, die het interview af zou nemen en een fotograaf die bij ons thuis komt fotograferen. Tevens kreeg ik een voorbeeld toegezonden zoals het in het nieuwe nummer te zien is.

Jill belde me eergisteren om een afspraak voor het interview. Normaal gesproken komt ze daarvoor thuis maar vanwege de deadline en de vakantieperiode vroeg ze me of het mogelijk was dit telefonisch te doen. Persoonlijk is vaak toch fijner maar telefonisch zou het ons ook wel gaan lukken.

Gisterenmorgen om 11.00 uur hadden we de afspraak staan en ik was eigenlijk best wel zenuwachtig maar toen we eenmaal begonnen waren was dat zo over. Jill begon te vragen en ik vertelde en vertelde maar. Soms moest ik even stoppen want ondertussen schreef ze natuurlijk van alles op. Viel niet mee altijd, was zo enthousiast! Ook werd Ramon 'als-man-van-superfan' geinterviewd, ik zat hem zo trots aan te kijken. Prachtig zoals hij het verwoordde.

Gisterenavond kreeg ik de tekst toegestuurd om in te zien, dit hadden we zo afgesproken. Ik was erg enthousiast, Jill moest al mijn verhalen toch maar even in 600 woorden stoppen. Na een paar kleine aanpassingen kwamen we overeen, het is een geweldige tekst geworden.

Bedankt Jill en Nathalie

Nu wachten op de fotograaf. Spannend weer maar super leuk!


 

Soms....
...zou ik wel eens een poes willen zijn....

     Hoewel... dan kreeg ik dit heerlijk eten natuurlijk niet...

     


Loop-een-beetje-achter-logje
Het is gewoon een hele drukke week geweest. Afgelopen maandag moest ik weer werken en dat viel me toch wel behoorlijk zwaar, eigenlijk was ik er nog helemaal niet klaar voor. Het liefste was ik nog even een weekje helemaal alleen naar een warm land gegaan. Lekker aan een zwembad of een strand, die nog steeds niet uitgelezen Linda's en een paar hele mooie boeken mee... Dit kon helaas niet, die tijd komt wel weer.

De vermoeidheid en emoties van de afgelopen maanden komen er dan ook gewoon uit. Als je dan kijkt hoe goed het met Ramon gaat nu, in verhouding met het vorige jaar, zou ik eigenlijk zo blij moeten zijn maar zit momenteel in een fase dat ik er nu een beetje tegenaan aan het schoppen ben. Het is soms best moeilijk om het allemaal te moeten accepteren en in zo'n onzekerheid te moeten leven. Dit geldt ook voor mijn werk waar we nog steeds middenin die reorganisatie zitten. Er moeten mensen uit....

Heb soms gewoon de puf niet om bepaalde dingen te ondernemen maarrrrrrr....
Herinneringen...
... oftewel hele mooie momenten...

Op onze toilet hangt deze foto al jaren, je kunt er niet omheen. Soms zie ik het niet eens meer, zijn mijn gedachten ergens anders, dringen dingen niet zo tot me door maar er zijn ook momenten dat het juist nog veel meer doordringt, zoals vanavond....

Is het geen heerlijk plaatje, was dit geen super mooi moment!?

Foto is genomen door Marlies tijdens een etentje van Marco voor de vrijwilligers van de fanclubdag van 2005. Marco gaf die avond aan dat we mochten doen en laten wat we wilden, nu, ik wist het dus wel, dit moment is dan ook onvergetelijk!

"Wees maar jezelf
Schaam je maar niet"