Welkom

Wat gezellig dat je mijn weblog bezoekt!

Laat je een
berichtje achter?
Vind ik leuk!

Liefs

 

Raquel

Laatste foto met Marco

   Almere, 5 november 2016
Weblog van de week!

Lees HIER meer over het filmpje van Marco

Steun War Child
Gastenboek
Weblog van de maand!
Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Proost
Bezoekers
Op dit moment zijn er 2 bezoekers ;
en 2 gast bezoekers .
Foto album
E-mail alert
Profiel
Naam: Ine
Leeftijd: 55 jaar
Uitgebreid profiel
Wil je me mailen?
Zoeken
Trots
Vanmiddag kregen we het definitief te horen. Raquel is over! Nu hadden we niet anders verwacht maar zelf zat ze ontzettend te twijfelen.
 
We zijn trots op je lieverd!!
 
 
Papa en mama
Foutje....
Laatst moest ik een klant helpen met internetbankieren. Zo gezegd, zo gedaan... Ik typ zonder erbij na te denken www.borsato.nl in i.p.v. www.rabobank.nl... Gelukkig hebben wij geen internet op onze werkplekken, de klant heeft dus niets gemerkt!
 
Mijn collega kan het nog erger maken, ze beweert dat ik die klant met Marco aansprak, nee hahaha zo erg ben ik toch niet!
Wijnproeverij
Oh, eerst nog het cadeautje wat ik van Ramon en Raquel voor mijn naamdag heb gekregen, een bluetooth adapter! Met die adapter kan ik wavjes, foto's en filmpjes op mijn telefoontje zetten en andersom naar de computer. Erg leuk cadeau, heb nu al wat meer liedjes op mijn telefoon staan. Volgens mij wordt dat binnenkort weer bluetoothen met mijn @tjes collega's!
 
Vanmiddag zijn we naar de bank gefietst, tja we gingen uiteindelijk wijnproeven hè! Na daar even gewacht te hebben kwam een bus ons ophalen om ons richting het noordlimburgse Helden te rijden. Eenmaal op Domaine d' Elkandré aangekomen kregen we een heerlijk glas Moussé d'Elkandré oftewel een mousserende wijn met bosbes aangeboden. Hierbij werd een heerlijk stukje kaas en stokbrood geserveerd. Een man vertelde ons de geschiedenis van de wijngaard en vertelde ook reuze enthousiast over de wijnen die ze daar maken.
 
Na die introductie kregen we een rondleiding door de wijngaard. De druiven zijn nog piepklein en staan nu nog in bloei. Straks zullen daar de prachtigste druiventrossen hangen. Wat ik een heel leuk verhaal vond was dat ze dus problemen kregen met vogels die die zoete druiven zo heerlijk vinden. Ze zijn informatie gaan winnen bij vogelkenners en die raadde hun aan een nest hoog boven de wijngaard te maken voor een valk. Valken schijnen nooit een eigen nest te maken maar altijd een kant en klare te zoeken. Als er een valk komt te wonen kunnen ze er ook zeker van zijn dat deze de hele wijngaard beschermt, er zal dan geen andere vogel te bekennen zijn. Ze hebbben alles gedaan wat die vogelkenners zeiden en binnen de korste keren hadden ze een valk in het nest zitten welke daar nu al drie jaar bivakeert en de boel mooi in de gaten houdt!
 
Na de rondleiding kregen we een Rivaner (witte halfdroge wijn) aangeboden en mochten we aan een heerlijk buffet beginnen welke bestond uit gevulde eieren en tomaten, verschillende salades, asperges in ham, gehaktballetjes, iets van kip met champignons in een heerlijke saus etc etc. Als afsluiting kregen we een kaasplankje. Ondertussen natuurlijk genietend van de verschillende wijnen die ze daar hebben. Ook mochten we nog wat heerlijke gedistilleerde drankjes proeven, ik heb er twee geprobeerd, die zijn ook lekker maar ontzettend sterk, 38%!
 
 
 
Na afloop kregen we allemaal een fles witte wijn aangeboden en zijn we geheel voldaan weer in de bus gestapt. Het was ietsjes drukker in de bus dan op de heenweg, of het nou de muziek of de wijn was...... We hebben in ieder geval een hele leuke middag gehad!
 
 
 
 

Hahaha, deze log was al klaar. Ik laat Ramon nog even de foto's van vandaag zien en wat zien we daar op de achtergrond, de foto van Marco en mij. Leuke collega's heb ik hahaha!
Mijn naamdag
Vandaag is het mijn naamdag!!
 
De naamdag is de gedenkdag van de gelijknamige heilige naar wie een katholiek genoemd is (meestal tijdens de doop, de zogenaamde doopnaam). De naamdagen vallen in het algemeen op de sterfdag van de betreffende heilige. Een bekend voorbeeld is Sint Nicolaas. Hij stierf op 6 december in het jaar 342.

In Nederland wordt iemands naamdag niet tot nauwelijks gevierd, met uitzondering van enkele plaatsen in Limburg. In andere landen is de naamdag vaak belangrijker dan de verjaardag. Op Cyprus worden de naamdagen op een kleurrijke wijze gevierd. Zo worden op de dag van de heilige rond de kerk of het klooster door de dorpsbewoners allerlei producten aan de man gebracht, inclusief de plaatselijke lekkernijen. Ook in Hongarije wordt de naamdag gevierd. De naamdag wordt gevierd met gebak, drank, bloemen, kleine cadeaus, bezoek van familie en goede vrienden.

In Spanje vieren ze ook de naamdag. Een uurtje geleden ging de telefoon, mijn schoonmoeder belde om me te feliciteren. 

Ik weet dat ik cadeautjes krijg vandaag want Ramon en Raquel deden al stiekem vandeweek. Straks gaan we naar een wijnproeverij, dus ik vier mijn feestje echt wel vandaag tralalalaaaaaaaaa! 

Ben je benieuwd wanneer het jouw naamdag is, neem dan eens een kijkje op onze
www.euroflorist.nl

 
Marco zijn naamdag heb ik al opgezocht, die valt op 25 april
Heerlijk weertje!
Iedereen klaagt, alles steunt, kreunt en zucht. Ikke niet hoor, ik geniet hier helemaal van. Natuurlijk heb ik het ook ontzettend warm maar blijf er lekker rustig onder. Vandaag boodschappen gedaan, naar de schoonheidsspecialiste geweest, de stad ingedoken samen met Raquel. We zijn super geslaagd, Raquel heeft een prachtig 't shirt gekocht en ik 2 bikini's.
 
Toen we naar huis liepen kwamen we langs een eeterij die een bekende van ons onlangs geopend heeft, hetzelfde moment belt Ramon waar we bleven. Op dat moment kregen we een goed idee, we spraken af om daar wat te drinken. Toen ik de kaart met tapas zag heb ik er meteen maar wat van besteld. We hebben heerlijk gegeten en geborreld. De paëlla die voor vandaag gepland stond is verschoven naar morgen!
Ik mis je......
... om me heen, ik denk alleen aan jou...
 
Nou, zo erg is het nou ook weer niet maar ik mis hem wel hoor!

Foto Jan http://www.renaud.punt.nl
Fietsen, eten, genieten.....
Gisteren mocht Ramon een paar dorpen verderop zijn nieuwe fiets gaan halen. We wilden eigenlijk kijken of we zijn oude fiets nog konden inruilen dus zijn we met z'n drietjes heel sportief daarheen gefietst. Toen we aankwamen bleek dat ze een vergissing hadden gemaakt, Ramon zijn fiets was er wel maar de verkeerde stond klaar. We zijn in het dorp even wat winkels gaan kijken en toen we terugkwamen mocht Ramon dan eindelijk zijn nieuwe fiets uitproberen. Nou en wat voor eentje, echt een mega ding hoor. Hij heeft hem via een fietsplan vanuit zijn werk. Voor zijn oude fiets gaven ze nog 25 euro, toch weer mooi meegenomen!
 
Op de terugweg hebben we bij een boerderij asperges gekocht. Heerlijk met dit weer, aardappeltje, eitje, ham, salade en boterjus erbij en smullen maar. Alleen als je daarna gaat plassen stinkt dat altijd zo erg hè. Ramon en Raquel wisten dat nog niet, ik heb hun dus erop gewezen en toen ze daarna waren 'geweest' gaven me direct gelijk hahaha!
  
We hebben heerlijk buiten gezeten en genoten van het prachtige weer. Ramon zou Ramon niet zijn als hij de fiets niet even uit elkaar haalt om te kijken hoe die in elkaar zit. Erg, maar het is niet anders... Raquel is aan haar studie begonnen, die heeft proefwerkweek en Ramon en ik zijn we een film gaan kijken, hij was weer prachtig (denken we) we zijn allebei in slaap gevallen....
 
  
Soms komen dingen op het juiste moment!

Net zoals dit kaartje... love you too Marijke!!
Boeh!
Hoe gaat het eigenlijk met jou?
Slippertje....
Ramon: Hahaha Ine, weet je wat?
Ine: Oh jee, vertel!
Ramon: Nou, gisteren heb ik de hele tijd mijn onderbroek goed moeten doen. Dan trok het aan de voorkant, dan had ik hem weer tussen mijn billen zitten. Was echt vervelend!
Ine denkt: Die had hem natuurlijk verkeerd aan... 1 been wel goed maar die andere in de bovenkant...
Ine: Had je hem dan verkeerd aan?
Ramon: Nee joh, vanmorgen zag ik dat ik jouw slipje aan had. Tja die lag in mijn lade en ik had niet gekeken....
"Ik wil dat je me los laat
En dat je morgen weer verder gaat"