Welkom

Wat gezellig dat je mijn weblog bezoekt!

Laat je een
berichtje achter?
Vind ik leuk!

Liefs

 

Raquel

Laatste foto met Marco

   Almere, 5 november 2016
Weblog van de week!

Lees HIER meer over het filmpje van Marco

Steun War Child
Gastenboek
Weblog van de maand!
Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Proost
Bezoekers
Op dit moment zijn er 2 bezoekers ;
en 2 gast bezoekers .
Foto album
E-mail alert
Profiel
Naam: Ine
Leeftijd: 55 jaar
Uitgebreid profiel
Wil je me mailen?
Zoeken
Bedtijd!
Ik heb er nu al last van, het is bijna half 1 maar voor mijn gevoel dus een uur vroeger... Afgelopen weekend heb ik veel, heel veel geslapen, moest echt even bijkomen van het intensieve maar zeer gezellige weekje. Zaterdagavond hadden Ramon en ik een etentje samen met vrienden wat overigens ook erg lekker en gezellig was!

Aankomende week staan ook weer veel dingen op de planning, vooral donderdag op mijn vrije dag, heb ik een afspraak met mijn nieuwe tandarts, krijgen we de definitieve uitslag van de biopsie van Ramon en mag ik een uurtje genieten bij de schoonheidsspecialiste. De rest van de week afspraakje met de automonteur, slenderen, psycholoog, verjaardag en last but not least zondag naar de musical Tarzan!

Bedtijd dus!
Dolle pret!
Van wie zou ze het toch hebben!?Raquel speelde altijd graag met Kiki, mooi haar haartjes borstelen, petje op, zonnebril etc. Ach, jullie kennen die foto's wel! Kiki is er helaas niet meer maar nu heeft ze iets anders gevonden... haar vriendje Simon!

Gisterenavond riep ze me naar boven, ze had zijn haren gestyled. Stond hem echt erg leuk. Even daarna deed ze hem een zonnebril op en ik zag al een sjaaltje zijn kant op gaan... Ach gos... arme jongen!!

Even later riep ik naar boven of hij al een jurkje aanhad maar dat was niet het geval, zijn lippen waren wel al gestift riep ie... LOL
Duidelijk, die twee zijn wel gewaagd aan elkaar, heerlijk!
Ik grossier in dromen....

Op 14 april a.s. zijn Ramon en ik uitgenodigd bij de release van de CD Blue Flamingo 78 r.p.m. die Ziya uit gaat brengen.

Wie regelmatig mijn log leest zal de naam Ziya wel vaker gehoord hebben. Altijd weer schrijf ik graag iets over mijn neef die een ontzettende passie voor muziek heeft en daarvan ook zijn werk heeft mogen maken.

Ik geniet van Ziya en hebt respect zoals hij van het leven en de muziek kan genieten en dit ook kan overbrengen.

Tapas, Zomerhitte, Kelly!
Dinsdagavond afscheidsfeestje van onze directeur particulieren gehad. We zouden een buffet erbij krijgen, 's middags kregen we een mail dat het tapasbuffet rond half 6 zou openen. Ojee, olé, alweer tapas! Die had ik de afgelopen week pas drie keer gegeten!

Woensdagavond hadden we via de personeelsvereniging van mijn werk een bioscoopavondje. We mochten zelf kiezen hoelaat en welke film. Ramon en ik hebben voor Zomerhitte gekozen. Ik had me er nog geen voorstelling van gemaakt, wel dat er waarschijnlijk veel sex en gevloek in zou komen. Ik was aangenaam verrast, vanaf het begin tot het einde boeide de film me en ben er dan ook zeker over te spreken. Van verschillende collega's hoorde ik dat ze hem helemaal niets vonden maar wat ons betreft is het een aanrader.
Een beetje jarig!

Vandaag is het precies 4 jaar geleden dat ik mijn eerste logje schreef. Ben begonnen bij Punt en zodra de Borsatologjes online gingen was ik dus hier te vinden. Alle logjes heb ik geimporteerd maar de foto's zijn niet allemaal meegekomen. Iets waar ik eigenlijk nog steeds een keertje voor moet gaan zitten.

Eigenlijk kan ik me een leven zonder loggen niet meer voorstellen. Regelmatig zoek ik nog wel eens wat op of snuffel gewoon wat rond in het archief. Wat een hoop dingen maak je mee zeg. Ik ben in ieder geval blij dat het er staat, vaak hele mooie herinneringen. Voorlopig zijn jullie dan ook nog niet van me af.

Joehoe, ik ben een beetje jarig!!

Verliefd!
Gisterenavond liepen we naar een restaurantje en kwamen we hem tegen in een etalage van een kapsalon. We dachten eerst dat het een knuffel was, dat was het ook maar een levende!

Wat een lieverd hè!? We zoeken geen konijn maar je zou toch bijna.... Nee, we doen het niet!

We vragen ons eigenlijk nog steeds af wat dat konijn daar eigenlijk deed...
Op zoek naar Chispa en Montserrat...

We zijn er helemaal uit hier thuis! Sinds het overlijden van Kiki is het zo vreselijk stil in huis. Bij elk ding wat je gewend bent om te doen word je aan haar herinnerd. Hele mooie herinneringen maar het roept ook een bijzonder groot gemis op. Zowel Ramon als ik hebben altijd huisdieren gehad. Op een gegeven moment hadden we hier schildpadden, vogels, vissen, konijnen, een poes en een hond en nu helemaal niks!  Oh nee, ik vergeet er een paar... in het vijvertje buiten zwemmen 4 goudvissen.

Biefstukje dan maar...
Biefstuk met pepersaus, rijst en broccoli.

De pepersausBenodigdheden voor 4 personen:
- 4 malse (kogel)biefstukjes
- ongeveer 250 gram pandanrijst
- 2 pakjes room culinair van Campina
- scheutje cognac of brandy
- 3 tl groene peperkorrels (glazen potje) 
- broccoli of een andere groente
- klein stukje blue band of roomboter
- zout
Bereidingswijze:

Kook de rijst zoals op het pak vermeld staat. Haal 3 theelepeltjes groene peperkorrels uit het potje en druk zo'n 8 korrelltjes in elk biefstukje. De rest van de korrels plet je met het lepeltje. Dit doe je om het vocht er een beetje uit te halen zodat straks de saus nog meer smaak krijgt.

Smakelijk eten!Maak de broccoli schoon en kook deze kort. Ondertussen bak je de biefstukjes in de (room)boter, eenmaal in de pan doe je er pas wat zout op. Ik hou van medium gebakken maar dat is natuurlijk erg persoonlijk. Als de biefstuk klaar is haal je die uit de koekepan, in het vet wat daar nog aanwezig is gooi je een lekkere scheut congnac of brandy, hou je pan schuin bij het vuur zodat de alcohol verbrandt. Pas op, dit kan een behoorlijke vlam in de pan veroorzaken!! Als het vuur bijna gedoofd is blus je het met de room. Op hoog vuur de saus afmaken door af en toe goed door te roeren, snufje zout erover en klaar is de pepersaus.

Serveer op een bordje een mooi bolletje rijst, daarnaast het biefstukje met de pepersaus erover en de broccoli. Uiteraard weer een stokbroodje en lekker wijntje erbij.

Misschien een lekker recept voor de mensen die niet van gambas en/of asperges houden

 Fijne paasdagen

Ps. 1 april ga ik lijnen, denk ik...

Heb jij nog een aanvulling?
Lekker bordje eten!
Overal kun je ze in verwerken, heerlijk zijn ze!!Heb je niet zoveel zin om lang in de keuken te staan maar wil je toch lekker eten? Probeer dit receptje een keer, het is zo lekker!!

Benodigdheden voor 4 personen:
- 1 pak spaghetti, liefst verse
- 2 pakken gambas (King Prawns Provençal
  van de Lidl)
- 200 gram verse groene aspergetips
- peper, zout
- 4 eetlepels olijfolie
- zakje gemengde rucolasla
- geraspte kaas
- geen Lidl in de buurt? Dan 500
  gram grote gambas, knoflook, peterselie en
  wat meer olijfolie gebruikenBereidingswijze:
Kook de spaghetti zoals op het pak vermeld staat.
Bak de gambas in de olijfolie, als ze bijna gaar zijn voeg je de groene aspergetips toe. Twee minuutjes en het is het is klaar! Heb je geen Lidle in de buurt doe je hetzelfde maar voeg je bij de gambas een teentje knoflook, wat peterselie en peper en zout toe.

Presenteer het op een groot (pasta)bord. Bodempje gemengde rucolasla, de spaghetti en daarover de gambas met asperges. Hierbij serveer je een stokbroodje en wijntje en smullen maar!!
Nu de geraspte kaas er nog overheen en smullen maar! Goddelijk!!!!
"De liefde ziet geen zwart of wit
Ze kent geen dag of nacht"