Profiel
Naam: Henny
Leeftijd: 48 jaar
Uitgebreid profiel
Welkomsttekst
Hallo allemaal,

Dit ben ik met mijn lieve vriend Rob deze foto is gemaakt tijdens de fotoshoot op mijn werk Ulla Popken in Rijswijk zh hij is inmiddels al een jaar oud maar blijft mijn favoriet.

Mijn andere kanjers zijn mijn dochter Lotte en zoon Bas.

Foto album
Nieuws van Marco
Mijn album 'Evenwicht' is uit! Heb jij hem al in huis henny? Laat me weten wat je er van vindt!
Kalender
November 2015
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Bezoekers
Op dit moment is er 1 bezoeker ;
en 1 gast bezoeker .
Mijn laatste reacties
Idd in mei ben ik jarig...
18:50, 14 mrt 2014
Hallo Ijsbeertje, De Nova...
10:30, 14 mrt 2014
Hallo Jolanda,  Een...
10:27, 14 mrt 2014
Dank jullie wel voor de...
17:26, 15 apr 2013
Ik ben 9 maart samen met...
18:46, 7 apr 2013
Dank je wel Nancy, we...
22:13, 2 apr 2013
Het was een super gave...
11:06, 2 apr 2013
Dank je wel 
15:40, 18 mrt 2013
Ja hé, ik baalde er...
14:14, 18 mrt 2013
Dank je 
10:46, 16 mrt 2013
nova sure
Vandaag moest ik mij om 10 uur melden op de poli gyneacologie in het ziekenhuis in Zwolle.

Ik was daar om mijn buikslijmvlies weg te laten branden met een voor mij redelijk onbekende methode. Normaal gesproken word deze ingreep onder algehele narcose gedaan of met een ruggeprik, maar nu kon het ook poliklinisch gedaan worden met een plaatselijke verdoving in de baarmoeder.

Als voorbereiding daarop moest ik thuis 2 ibroprophen nemen van 400 mg dus ik was al aardig in een roes toen ik daar aankwam  toen moest ik ook nog een tramadol in nemen nou ik was echt helemaal dizzy, dat was opzich wel lekker maar toch was ik nog gespannen omdat ik niet precies wist wat ik er van moest verwachten.

Ga niet alles in detail beschrijven maar tijdens het wegbranden ben ik wel even helemaal knockout geweest door een enorme pijnscheut. De ingreep zelf heeft maar 90 seconden geduurd en ik zou het dan ook zo weer doen zonder narcose of een ruggeprik.
Nadat ik weer bijkwam mocht ik heerlijk relaxen op een luie stoel met  en koekjes voor de suikerspiegel. Onderweg naar huis viel ik elke keer weer in slaap en toen ik thuis kwam ben ik lekker met een kruikje op mijn buik in bed gaan liggen waar ik dik 2 uur nog heb geslapen.

Ben nu nog wat rozig van de medicijnen en de verdoving die ik heb gekregen. Maar dat is ook wel weer lekker

Mocht 1 van jullie ook deze ingreep willen gaan doen denk er dan over naar om het ook poliklinisch te doen alles bij elkaar ben je een uurtje in het ziekenhuis en dat heb je niet als je onder narcose gaat of een ruggeprik neemt.
1. Door: Sinds1971 op 27-11-2009 19:53:50
Mijn baarmoeder is er al weer twee jaar uit komende maand en daar ben ik nog steeds heel erg blij mee hihi...
Al een beetje opgeknapt?
Ik wou je nog even welkom heten op het log en wat een mooie lay-out heb je!!!
Liefs Kyra
2. Door: yolanda op 20-01-2010 15:23:38
Hallo HEnny,

Ik heb gister de Nova Sure mogen ondervinden. Ook met plaatselijke verdoving. Een uur vantevoren moest ik 2 tramadol capsules innemen. Heb deze ervaring niet als vreselijk ondervonden maar helemaal vlekkeloos ging het niet. Toch wel pijn gehad (laat staan als ik niet de tramadols had ingenomen) ook de verdoving vond ik geen pretje. Maar wat er nog nooit bij mijn arts is gebeurd (en zij doet dit al jaren zowel op de kleine OK als de grote OK) het apparaat stopte na 30 seconden. Zomaar ineens schakelde hij uit. Hij was wel al aan het aflopen maar had nog niet het optimale bereikt. In overleg met een andere arts is toch besloten het erbij te laten omdat ze anders bang waren wanneer ze met een nieuwe verder waren gegaan er toch misschien schade was aangericht. Op zich heeft hij dus wel 30 seconden gewerkt nu maar hopen dat het voor mij afdoende is geweest voor de klachten waarom ik voor Nova Sure heb gekozen.

Mocht na paar maanden blijken dat ik er niets van ben opgestoken dan is dat toch een domper.
Maar petje af voor de arts en haar assistente's, die baalden echt enorm. Zeker omdat ze wisten dat ik nogal erg tegen de behandeling opzag. Ben nogal een angstig typje. Dat het nu juist bij mij moest gebeuren was voor hun echt vreselijk maar het is gewoon domme pech. Daarbij geloof ik altijd weer in ietsje meer als je begrijpt wat ik bedoel. Het heeft gewoon zo moeten lopen.

Ondanks mijn ervaring zal ik zeker Nova Sure aanraden bij andere vrouwen. Ook inderdaad om het poliklinisch te laten doen.
Heb inderdaad nogwel buikkrampen en ook ik ben nog erg moe.
Gisteren was ik heel erg duizelig maar dat is gelukkig veel en veel minder vandaag.

Ik wens je het allerbeste en ik hoop dat het voor jou ook het effect zal geven waar je het voor gedaan hebt.

Groetjes Yolanda:)
2.1. Door: Henny op 20-01-2010 18:02:59
Hoi Jolanda

Dat is idd domme pech wat wel jou weer is overkomen en dat is natuurlijk balen. Hoop wel dat de 30 seconden toch het gewenste resultaat hebben voor jou. En omdat je al aangeeft dat je een angstig typje bent vind ik het toch heel dapper dat je dit hebt ondergaan zonder narcose op wat voor manier dan ook echt SUPER en daar mag je dan best trots op zijn hoor.

Het is nu voor mij ruim 2 maanden geleden en heb nog een paar dagen gevloeid en daarna in december 1 etmaal nog gevloeid en tot nu toe nog niet weer heerlijk gewoon ben zelf heel blij met het resultaat.

Wens je heel veel sterkte met je herstel
3. Door: cora op 22-07-2010 17:43:08
Hallo dames,

Ik mag het 11 oktober allemaal gaan ondervinden. Ze raden mij plaatselijke verdoving af en doen het hier in Dordrecht onder algehele narcose. Ik ben nog nooit onder narcose geweest dus ik knijp m wel een beetje. Ik mag wel de zelfde dag naar huis gelukkig. Maar hoe hebben jullie de eventuele klachten achteraf ervaren hoelang duurde het bijv. voor je weer goed aan het werk kon. Ik werk voor mezelf dus ik kan er eigenlijk niet tussen uit.

Groetjes
4. Door: squeeky op 30-08-2010 13:22:46
hallo allemaal.
terwijl ik hier zit met vreselijke pijn en ongemak van het Mirena spiraal,kijk ik uit naar 24 september,wanneer ik een novasure behandeling zal ondergaan.
Ik kan me niet voorstellen dat ik meer pijn en ellende daarvan krijg als nu met de mirena...
wat een onding !!
5. Door: liesbeth op 04-09-2010 22:11:47
hallo allemaal,

Op 4 juni jl heb ik ook de Nova Sure behandeling gekregen in Zwolle. Dit onder plaatselijke verdoving. Halverwege de behandling ben ik van de pijn flauw 'gevallen' . De arts heeft de behandeling toen gestopt. Ik moest afwachten wat het gedaan had. Ik heb heel erg veel pijn gehad nadien. Degene na mij sprak ik met de na controle en zij is nog dezelfde dag opgenomen ivm pijn klachten. Ze heeft morfine enz toegediend gekregen.
In Zwolle raden ze nu de plaatselijke verdoving af.
Mij heeft het alleen maar ellende gebracht. De hele week erg veel pijn en toch nog dezelfde klachten,
Nu gaat bij mij 21 september de baarmoeder eruit.
Ik zou Nova Sure niet aanraden bij vrouwen.
6. Door: Hilda Noppers op 17-09-2010 00:43:46
Hallo,

ik heb op 30 augustus de nova sure + een sterrilisatie gehad, dit onder algehele narcose. Nadat ik bij kwam van de narcose had ik veel pijn zo erg dat ik bijna niet naar huis mocht. De volgende dag liep ik krom van de pijn en heb ik naar het ziekenhuis gebeld om te vragen of dit normaal was. Ze zeiden mij dat die pijn erbij hoorde en dat ik maar meer pijnstillers moest eten. 3 dagen later ben ik toch voor controle weer heen gegaan en ze zeiden dat alles er normaal uitzag. Nu inmiddels 2 en halve week later heb ik nog steeds flinke buikpijn en verlies ik groene troep.
Hebben jullie ook zo veel pijn gehad nadien en hoe lang zou het mogen duren dat ik die groene troep verlies ?

Ik hoop dat iemand mij daarop een antwoord kan geven.

Groetjes, Hilda
7. Door: Yvonne op 21-10-2010 10:05:25
Hallo,

Ik heb afgelopen maandag 18-10-2010 de behandeling ondergaan.
Ik vroeg om een ruggeprik, maar de behandeling is zo kort dat ik toch gekozen heb voor een narcose.
Ik moet zeggen dat het 100% is meegevallen, na de behandeling wel veel last van pijn, maar een morfine prikje deed wonderen.
De andere dag was ik weer gewoon aan het werk, nu maar hopen dat mijn klachten wegblijven.

Ik raad het alle vrouwen aan die hevig bloedverlies hebben.

Groetjes, Yvonne
8. Door: mirjam op 15-12-2010 11:50:02
ik heb een week geleden de novasure behandeling met sterelisatie mogen ondergaan onder algehele narcose maar het is mij erg tegen gevallen eerst veel napijn en dan ook nog een nacht moeten blijven
nu nog steeds na 6 dagen last van mijn buik het wordt wel minder maar verneem het nog wel het enige pluspunt wat ik nu heb s dat in na 1 jaar eindelijk eens niet meer vloei dat is wel fijn.
maar ik zou het dus niet weer doen
9. Door: Josephine op 23-03-2011 11:54:07
Gister Nova Sure gehad. Al 10 jaar vreselijke menstruaties die ik lijdzaam onderging. Tot ik van deze methode hoorde. Beetje afgeschrikt van alle negatieve verhalen op het web, maar toch gegaan gister. Fluitje van een cent. Plaatselijk verdoofd en de hele tijd liggen wachten op de pijn die niet kwam. Vandaag alweer aan het werk en op wat darmkramp na geen pijn. Hoop dat dat zo blijft en dat ik eindelijk niet meer zo vreselijk menstrueer. Ik had wel een hele aardige gynaecologe die alles heel goed uitlegde waardoor ik me goed kon ontspannen. Maar voor iedereen is het toch altijd anders.
10. Door: Ria op 10-04-2011 00:05:31
Heb in 2008 een nova sure gehad. Geen pijn gehad ook niet van de ruggeprik. Pijn kwam pas na een half jaar. En niet zo een klein beetje ook.
Nu in 2011 na vele malen buikpijn te hebben gehad, hele erge buikpijnen, heb ik een buikvliesontsteking te pakken. Er zitten 2 gezwellen ter grote van een sinasappel bij mijn linkereistok.
Waarschijnlijk oud bloed van menstruaties wat er niet meer uitkan door verklevingen van de nova sure.
Word nu geopereerd om te kijken of het inderdaad bloedproppen zijn, want dat kan men zo niet zien door de vele verklevingen (Asherman) veroorzaakt door de nova sure.
Ik heb nog nooit ergens zoveel spijt gehad, dan van die nova sure. Dan nog liever al dat bloedverlies, had toen geen buikpijn.
11. Door: Anouk op 13-05-2011 17:21:17
Ik heb de keus tussen een Mirena en de Nova Sure, maar ik twijfel heel erg. Ik vind dat er nog niet genoeg bekend is van wat op termijn gevolgen kunnen zijn van een Nova Sure behandeling. Mijn arts geeft aan dat er geen gevolgen zijn, maar dat geloof ik gewoon niet. Bij elke operatie (want zo zie ik het wel) zijn voor- en nadelen.
Zelf ben ik niet dol op een spiraaltje en dus is Mirena eigenlijk een tweede keus. Nadelig vind ik dat dit pas na een maand of 5 zal werken.
Wie kan mij overtuigen om wel/niet voor Nova Sure te kiezen. Waarom wel of niet? Of wie heeft veel baat bij de Mirena?
Ik ben 47 jaar, niet in de overgang en als ik straks in de overgang kom weet ik dat dit lang zal duren (mijn moeder deed er 15 jaar over en dat is bij haar pas gestopt toen ze 65 was.). Ik heb nu ruim anderhalf jaar last van zeer veel bloedverlies. De zware menstruaties duren 10-12 dagen, ik haal XXXL-tampons in het buitenland, omdat die hier niet te koop zijn en gebruik tegelijkertijd nachtverband zeg maar luiers). Dit moet ik elke drie kwartier verschonen. Ik word er doodziek van. Heb last van opgeblazen buik, hoofdpijnen en ben erg moe.
Natuurlijk heb ik al jullie reacties gelezen, maar ik ben er gewoon nog niet uit.
11.1. Door: Henny op 15-05-2011 21:51:38
Hallo Anouk,

Ik heb de ingreep op 13 november 2009 ondergaan en heb er tot op heden nog steeds geen spijt van gehad. Het enige waar ik af en toe last van heb is een klein beetje bloed verlies in de 2 á 3 maanden en dan bedoel ik ook echt een klein beetje. Ikzelf vond het fijn dat het poliklinisch gedaan kon worden en dat ik dus na een uurtje weer mee mocht naar huis. Het is wel aan te raden om iets zoets mee te nemen voor de terug reis omdat je, je wat flauw kan voelen na die tijd. En dan thuis lekker even gaan liggen.
Ik heb nog 1 keer echt heel erg gevloeid en toen was het zo goed als over. Nu voel ik mij ook veel vrijer en idd de buik- en hoofdpijnen zijn weg.
Heel veel sterkte met je keus hoop dat ik je met mijn reactie een beetje meer zekerheid heb kunnen geven.

liefs Henny
11.1.1. Door: Anouk op 15-05-2011 23:09:28
Beste Henny,

Allereerst dank voor je eerlijke reactie.
Ik vind het zo vreselijk moeilijk om een keuze te maken. Vaak gaat het goed, maar er zijn ook gevallen dat het niet goed afloopt, o.a. gat in de baarmoeder, ontstekingen, e.d., maar misschien word ik ook gewoon te bang gemaakt.
Ik ben eigenlijk van nature helemaal niet zo'n angsthaas, heb ook al vaker in het ziekenhuis gelegen, maar dit is toch even iets anders.
Ik wil wel van het probleem af, want het beheerst mijn hele doen en laten. Ik ben eigenlijk best sportief, maar durf niet meer te sporten. Ik draag nooit geen witte kleding meer, want ik ben bang dat het bij het minste geringste doorlekt. Je loopt altijd te sjouwen met tassen vol maandverband en tampons (die ik in het buitenland koop, want XXXL is hier niet te koop) als het weer zover is. Verschrikkelijk, en die buik- en hoofpijn altijd. Ik ben het gewoon zat.
Ik heb een eigen bedrijf en ik kan mij dit gedoe eigenlijk helemaal niet permitteren.
Binnenkort wil ik een keuze maken. Ik zal je op de hoogte houden van wat en hoe het is gegaan, als je dat op prijs stelt.

Met hartelijke groet, Anouk
11.2. Door: Sjum op 21-06-2011 22:49:51
Ik heb op 9 juni een novasure ondergaan. Ik vond het erg meevallen. Ik heb voor de behandeling 2 paracetamol, een spierverslapper en een ontstekingsremmer gekregen. Ik heb zelf gekozen voor een ruggeprik. De behandeling is heel erg meegevallen. Ik heb wel moeten overgeven, maar daarn aknapte ik erg op. Nu anderhalve week later voel ik me super goed. Ik heb veel meer energie en heb weer zin in het leven. Ik slik nu al een hele week geen pijnstillers en dat was voorheen wel anders. Voor de behandeling had ik altijd buikpijn en leefde met het gevoel dat ik elk moment hevig kon gaan vloeien.
Ik kan het iedereen aanraden.
12. Door: linda buitenhuis op 06-06-2011 13:34:37
Hallo wilde toch even mijn ervaring kwijt. Ik heb 25 mei jl de nova sure behandeling ondergaan en tegelijkertijd een sterilisatie. Als ik het van te voren had geweten had ik de sterilisatie achterwege gelaten. Het was de bedoeling dat het een dagbehandeling zou worden. de dag van de ingreep na uren met mega buikpijn gelegen te hebben heb ik zelfs gevraagd of ze me niet nog eens onder narcose wilden brengen ik verging van de pijn. weet nog niet het effect van de behandeling maar zou mensen de tip willen geven doe alleen de de nova sure behandeling en niet de combi met sterilisatie. ik hoop dat als ik dit over een maand nalees ik niet meer zo veel last zal hebben van de narcose, op dit moment ben ik nog ontzettend moe en dat terwijl ik in goede conditie was voor de ingreep liep 3 keer in de week hard maar moet er nu even niet aan denken. hoop dat jullie iets aan mijn ervaring hebben.
13. Door: monique op 27-06-2011 09:51:06
ook ik heb d enovasure behandeling gehad, in principe vond ikhemmeevallen, alleen op het moment van branden stond je ook letterlijk met je buik in de brand, dat was iets minder prettig.
na pijn heb ik behoorlijk gehad. een echt weeen gevoel inmn benen rug en buik.
maar nu mijn vraag die ik dus nergens kan vindn, zijn jullie ooit nog na d ebehandeling ongesteld geweest?? en daarbij kan je eigenlijk nog wel zwanger worden??
14. Door: Sonja op 01-07-2011 15:33:20
Hoi allemaal...

Straks wordt ik gebeld door de assistente om een datum af te spreken voor de novasure. Ik had een filmpje gezien op de site van novasure zelf en dat ging allemaal met een 'big smile' , maar ik lees nu ook de minder positieve verhalen. Nu begin ik em toch wel een beetje te knijpen.

Monique, je kunt na de novasure nog zwanger raken. Het is geen anticonceptie handeling. Het is voor de moeder én voor de baby gevaarlijk als je wel zwanger zou raken. Dus je zou dan eventueel nog wel gewoon condooms moeten gebruiken.
15. Door: Een andere Sonja op 27-07-2011 01:06:14
Hoi allemaal,

Ik mag aanstaande vrijdag voor de novasure behandeling en eerlijk gezegd knijp ik em behoorlijk. Ik ben echt geen piepert, maar als ik die verhalen lees krijg ik wel een beetje de bibbers.
Ik ken mijn gynaecoloog vrij goed en voel me bij hem ook wel redelijk ontspannen.. dus misschien scheelt dat ook wel iets.

Ik heb steeds de neiging om alles af te blazen, maar dat bloed verlies wil ik ook niet meer. Je kan gewoon helemaal niets als je ongesteld bent. Ik gebruik tampons en zelfs dán loopt het langs mijn benen.. (sorry voor het niet zo lekkere detail.

Ik hoop in ieder geval na vrijdag met een positief verhaal te komen
16. Door: Anouk op 27-07-2011 11:13:40
Beste allemaal,
In september ga ik voor een novasure behandeling. Dit gebeurt in een ander ziekenhuis dan waarnaar ik door mijn huisarts verwezen was. Helaas was de ontmoeting met de gynaecoloog daar, niet heel erg leuk. Hij begreep mij geheel niet en nam ook niet de tijd om mijn verhaal aan te horen.
Uiteindelijk heb ik de knoop door kunnen hakken via een second opinion in een ander ziekenhuis. Ik zie er wel een beetje tegenop, ik ga nl. geheel onder narcose, maar mijn gynaecoloog is een schat. Ze heeft me tot nu toe met veel geduld begeleid, want ik was enorm bang, vooral voor eventuele consequenties, want het blijft toch een operatie, terwijl ik van nature helemaal niet zo een bangerik ben, maar eigenlijk best stoer in dat soort dingen.
Ik laat jullie weten hoe het is gegaan.
17. Door: Sonja op 29-07-2011 21:18:27
Hoi allemaal,

Ik kom even een verslagje uitbrengen

Vandaag heb ik de novasure behandeling gehad. En ik kan zeggen dat het me, na het lezen van de negatieve verhalen, voor de volle 100% is meegevallen.De behandeling zelf was wel gevoelig, maar met flink doorzuchten was het eigenlijk zo voorbij. Toen ik op zaal werd gebracht (ik had trouwens gewoon een lokale verdoving gehad in de baarmoeder) heb ik me aangekleed en zijn we naar huis gegaan.

Een uur later kreeg ik behoorlijk wat kramp. Die krampen hebben een paar uurtjes aangehouden en nu is het eigenlijk (op een enkel krampje na) alweer zo goed als klaar.Ik ben alleen na de behandeling een klein beetje bloed verloren, maar daarna eigenlijk niets meer.

Wat dat betreft kan ik het iedereen wel aanraden.Ik heb me (door het lezen van de negatieve verhalen) van tevoren véél te druk gemaakt. Maar als ik dit morgen weer zou moeten doen dan zou ik het zó weer doen!!Voor degene die deze behandeling nog moeten doorstaan.. héél veel succes!!

En de belangrijkste tip die ik kan meegeven.. zorg dat je tijdens de behandeling goed door ademt.. dan is het allemaal héél goed te doen!!
18. Door: Anouk op 14-09-2011 10:53:30
Beste Allemaal,

Gisteren heb ik een zogenaamde Endometrium Ablatie ondergaan. Het is een behandeling waarbij de slijmvliesbekleding van de baarmoederholte wordt verwijderd en dus een iets andere methode dan de Nova Sure-behandeling.
Ik moet zeggen dat het mij, ik voel me prima, heel erg is meegevallen. Wel ben ik geheel onder narcose geweest. Een operatie duur gemiddeld ongeveer 45 minuten.
Zie voor meer info: https://www.umcn.nl/Informatiefoolders/3235-Behandeling_van_menorrha-i.pdf
Ik hoop dat ik jullie hiermee heb kunnen helpen.
19. Door: miranda op 17-09-2011 10:38:58
ik heb afgelopen dinsdag 13/9/2011 met nova sure maar dan onder algehele narcose.
Zag er erg tegen op maar achteraf 100% meegevallen.Ja,naar afloop buikpijn(krampen die naar mate de tijd verstrijkt steeds korter worden) maar ja dat heb je ook als je ongesteld wordt.Ben om 8 uur geholpen om 8.40 lag ik al weer wakker en ging om 10.30 uur naar huis terug.De volgende dag al geen buikpijn meer,ik vloei nog wel wat helder vocht maar als dat alles is ga ik de andere echt niet bang maken.
Succes voor degene die het nog moeten ondergaan,laat je niet gek maken door de negatieve verhalen.
20. Door: carla op 17-09-2011 12:15:23
Hallo Allemaal,
Afgelopen maandag heb ik de nova sure behandeling gehad. Van de behandeling zelf heb ik niets gevoeld was plaatselijk verdoofd geen steken geen warmte niets stond met 25 minuten weer buiten.
Voor de behandeling kreeg ik naproxen 3x 2uur na de behandeling nog 1x kreeg nog mee voor de na pijn en Tramadol voor als het echt hefig zou worden. Heb alleen die van na de behandeling genomen en voelde me zo stoned al een garnaal . Ben daar gelijk mee gestopt zo onzeker en opgejaagd. Heb ook geen pijn of steken. Vanaf donderdag is mijn buik opgezet en pijnlijk en vloei ik behoorlijk. Hoop natuurlijk dat dit de laatste keer is maar baal er wel van .
21. Door: Sandra op 19-09-2011 22:11:56
Even een kleine reactie.
Iemand vroeg of je nog zwanger kan worden na Novasure en de reactie daarop was ja het is geen anticonceptiemiddel.

CORRECTIE!! NEE JE KAN NIET MEER ZWANGER WORDEN NA DE NOVASURE BEHANDELING!!!

Het slijmvlies waar een bevrucht eitje zich nestelt is helemaal weggebrand en komt ook niet meer terug!!

Type in google maar Novasure en zwanger, dan zal je alles erover lezen.

Mijn arts bood me deze behandeling aan en zei ook dat ik mijn kinderwens uit mn gedachten moest zetten dan.
DE reden voor mij om Novasure NIET te laten uitvoeren voorlopig!

Ik hoop dat degene die vroeg of je alsnog zwanger kon worden na dit, de behandeling niet heeft laten uitvoeren...

Zou beetje hard zijn als je nadien hoort dat je geen kind meer kan krijgen door blind te varen op iemands reactie op een blog....

22. Door: ikria op 19-09-2011 23:25:23
Nog een correctie op bovenstaande correctie:

Je kan wel zwanger worden na een nova sure, het mag alleen niet meer, zwanger worden. Is levensbedreigend als je dan zwanger bent!
Mijn man moest eerst gesteriliseerd worden anders zouden ze de nova sure niet doen. Werd er duidelijk bij gezegd dat zwanger worden nog wel kon, maar niet mocht.

Het is zeker geen voorbehoedsmiddel en als je nog kinderen wilt ook geen aanrader.

23. Door: Sandra op 20-09-2011 22:20:13
@Ikria
Ik heb hier een folder welke ik helaas niet kan inscannen en die is door de gynaecoloog aan me gegeven waarin staat dat je dus absoluut NIET zwanger kan worden omdat het niet genesteld kan worden in het slijmvlies.

Dus hoe kan je dan zwanger worden als er geen slijmvlies meer is na die behandeling?? Das een teken dat de behandeling niet goed is uitgevoerd dan...

Ik heb donderdag een afspraak met haar en zal deze reacties allemaal eens uitprinten en voor haar leggen.
Ben benieuwd wat haar antwoord hierop zal zijn
24. Door: ikria op 21-09-2011 09:07:07
@Sandra,
Nu dan ben ik benieuwd. Mijn man moest eerst gesteriliseerd wezen, zal hij blij mee wezen als dat niet had gehoeven!!
Mij werd gezegd dat een zwangerschap dan een soort van buitenbaarmoederlijke zwangerschap zou zijn. Maar dan in de baarmoeder.
Moet dan ook zeggen dat de hele nova sure voor mij hele nare gevolgen heeft gehad.
De ingreep zelf geen centje pijn van gehad, de ellende begon 3 maanden later. Nu twee jaar later ben ik toch een eierstok, eileider en de baarmoeder kwijt, via 2 operaties, een kijkoperatie en een openbuikoperatie.
In die twee jaarheb ik zelfs een paar buikvliesontstekingen gehad, waarvan men dacht dat de pijn van de darmen afkwam. Kennelijk moet je eerst heel erg in paniek zijn en het uitschreeuwen van de pijn. Pas op de rontgen en de ct scan 2 jaar later waren de abcessen te zien.
Heb vanaf eind maart tot nu niet kunnen/mogen werken.
Dat het zolang heeft geduurd komt ook door communicatie fouten in het ziekenhuis. Van papieren dossier naar computer loopt ook niet vlekkeloos!
Noem het maar de wet van Murphy
24.1. Door: Anouk op 21-09-2011 09:27:29
Beste Ikria,
Is het wel een goed ziekenhuis, dat ziekenhuis waar jij geweest bent? Zijn ze wel gespecialiseerd in dit soort behandelingen? Ben je wel goed geïnformeerd? Misschien een klacht indienen?
Ik vind dat wat jij zo verteld nogal wat gevolgen heeft gehad voor jou, maar ook voor je man.
24.2. Door: Femke op 29-10-2011 15:19:49
Even een reactie op mijn vorige stukje , van 14.07 uur van 29-10.

Sorry, het woord gyneacoloog heb ik steeds verkeerd geschreven, het is natuurlijk gynaecoloog!!!

Kwam even door de haast!

In ieder geval: je kan zeker een soort van zwanger worden, gewoon buiten de baarmoeder kleeft het aan bv. de eierstokken of iets anders vast!

Je kunt ook gewoon de anatomie boeken van het menselijk lichaam er op naslaan. Staat in elke bibliotheek wel beschreven in een boek en ook op internet te vinden!

Tuurlijk word je man niet voor niks gesteriliseerd of de vrouw zelf, gaan ze echt niet voor de lol doen in een ziekenhuis, hoor!

En je kinderwens moet inderdaad voorbij zijn, want een normaal ontwikkelde vrucht, kan niet meer ontstaan!

Groetjes: Femke.
25. Door: Sandra op 23-09-2011 22:31:28
@ikria
Hoi, het duurde even maar ik heb het antwoord voor je.
Moest donderdag bij de arts zijn en heb het voorgelegd.
Ze zei dat ze er geen tijd voor had om dat door te nemen maar vroeg of ze de papieren mocht houden en dan zou ze het doornemen en bij andere (ook volleerd gynaecologen) navraag doen voor een eensluitend antwoord. Vanmiddag belde ze me op met onderstaande mededeling.

Haar antwoord en dat van 6 andere gynaecologen uit 2 ziekenhuizen is allen hetzelfde. (1 arts werkt in 2 ziekenhuizen namelijk dus die had het ook nagevraagd voor alle zekerheid)

Komtie:
Je kan NIET zwanger worden, ook niet een "soort van" zwanger worden zoals je zei.
Buitenbaarmoederlijke zwangerschap vind alleen plaats in de eierstokken.
Er kan op welke manier dan ook geen enkele vorm van zwangerschap worden plaats gevonden omdat het apparaatje wat de baarmoeder ingaat alles wegbrand dmv verhitting; de hele baarmoederwand verschroeit waardoor er geen hechting kan plaatsvinden.
Er bevind zich geen slijmvlies meer en slijmvlies is nodig om de bevruchte ei-cel te kunnen innestelen.
Een voorbehoedmiddel is ook niet eens nodig zei ze, het is met alle zekerheid uitgesloten dat zoiets kan gebeuren.

Een gynaecoloog in opleiding mag deze procedure niet uitvoeren maar als ze vlak voor het einde van de opleiding zitten mogen ze dit wel doen onder toeziend oog van een volleerd gynaecoloog.
Ze vroeg zich af of soms een gynaecoloog in opleiding je dit verteld had op het spreekuur, ze zei dat deze inhoudelijk nog niet van deze methodes veel af weten maar wel mogen uitvoeren mits onder toezien zoals ik net zei.

Als je wil mag je zelfs bellen met het ziekenhuis om een afspraak te maken waarin de procedure wordt uitgelegd aan je door middel van film.

Ik hoop dan hiermee alle misverstanden als reacties op Henny's blog opgelost te hebben.
Dit was het minste wat ik kon doen om voor een ieder van ons een duidelijk antwoord te krijgen.

Het is erg jammer dat andere mensen zo verkeerd zijn voorgelicht.

Hoe dan ook "Ikria", ik hoop dat de complicaties af gaan nemen zodat je je beter gaat voelen...net wat je zei... Murphy's....ik ben ook zo'n 'geval' haha!! Sterkte!

Groetjes, Sandra
25.1. Door: Femke op 29-10-2011 14:07:08
Hallo Sandra,

Ik lees net wat je aan Ikiria schrijft. Het is een goed bedoelde reactie, maar de informatie klopt echt niet. In november 2008 ben ik behandeld voor NovaSure in de kliniek in Veldhoven door een vrouwelijke gyneacologe aldaar. (zij is ook op de televisie geweest).

Ik zal het nog even nazoeken, dat programma op t.v. Er is ook een filmpje op internet van haar.

Zelf ben ik verpleegkundige, heb de H.B.O-V gedaan en ben ook werkzaam als verpleegkundige op dit moment.

Jaren heb ook last gehad van heftig bloedverlies, zo erg zelfs, dat ik niet meer naar verjaardagen durfde, want dan bloedde ik meestal net heftig en op het werk liep het bij mijn benen langs door de maandverbanden en tampons heen!

Toen heb ik grondig gezocht naar een zeer bekwame arts en ziekenhuis in Nederland, om een zo veilig mogelijke behandeling te laten doen!!

Maar: je kunt wel degelijk zwanger worden!!!!!!! Het klopt : je baarmoederslijmvlies wordt weggebrandt, maar niet je baarmoederwand!!! Het slijmvlies is de binnenbekleding van je baarmoederwand. Maar een buitenbaarmoederlijke zwangerschap kan zeker plaatsvinden!!!!

Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap is een zwangerschap, waarbij de bevruchte eicel zich niet innesteld in het baarmoederslijmvlies! En het klopt, dit baarmoederslijmvlies heb je nu niet meer! Maar wel kan de zaadcel de eicel bevruchten en gaat nu altijd buiten de baarmoeder zich ergens hechten, dus aan je eierstokken bijvoorbeeld!!!! En dan ontwikkelt de vrucht zich daar en dit is weer levensbedreigend!!!!

Mijn man en ik hebben verschillende artsen, huisartsen en gyneacologen gevraagd en iedereen zegt met grote zekerheid, dat je zwanger kunt raken! Maar deze vrucht zal zich nooit verder als een echte baby kunnen ontwikkelen, maar moet zo spoedig mogelijk operatief verwijderd worden, anders sterf je!!!!

Dus moet of je man gesteriliseerd worden of jijzelf, of je gebruikt voorbehoedsmiddelen!!!!!!

De novasure is bij mij heel goed gelukt en onder plaatselijke verdoving,, voelde ik heel vaag iets in mijn baarmoeder; het deed een beetje pijn en toen was het voorbij!!!!

Moest even in een kamertje wachten, of het wel goed met me ging: geen krampen of andere verschijnselen, zodat ik eventueel langer moest blijven.

Ik kreeg medicatie mee voor de pijn onderweg en mijn man heeft me weer naar huis gereden. Nergens last van gehad!!

Sindsien ben ik als een vis in het water verandert! Overal ga ik weer heen en kan weer prettig werken en ben nooit meer ongesteld, terwijl ik anders helemaal leegbloedde en niets meer kon.De omgeving had maar weinig begrip toen ik zo bloedde. Ze werden zat van die verhalen, en geloven je haast niet, omdat ze het zelf niet hebben!

Ik ben weer een gelukkig mens en raadt het iedereen aan!
25.1.1. Door: Ingrid op 15-12-2011 10:34:07
Ik ga morgen de nova sure behandeling ondergaan, tegelijk met een sterilisatie. Femke heeft de juiste en volledige informatie geplaatst. Je kunt nog buitenbaarmoederlijk zwanger worden, daarom doen ze bij mij sterilisatie. Kon ook bij mijn man, maar ik moest nu eenmaal toch al naar het ziekenhuis, dus waarom hem ervoor of erna nog sturen?
Bedankt voor alle reacties, is zeer informatief
26. Door: Anouk op 24-09-2011 11:50:09
@ Sandra
Dank voor je duidelijke uitleg en dat je de moeite hebt genomen om dit na te vragen toen je in het ziekenhuis was. Ook dank aan je gynaecologe. Ik denk dat dit veel duidelijkheid geeft voor eenieder van ons.
Groetjes, Anouk
27. Door: Annette op 16-11-2011 11:13:27
Even over de Nova Sure ingreep zelf, ik heb hem 2 weken geleden ondergaan in het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn. Moest 's morgens thuis 2 paracetamol en 2 naproxen tabletten nemen. In het ziekenhuis kreeg ik een infuus waar een soort van lichte roes ingedaan werd (ik was nog wel helemaal bij maar voelde me een beetje draaierig) De gynaecoloog gaf prima uitleg (verdoving inwendig in de baarmoeder) en ik heb echt helemaal NIETS gevoeld.
Na de tijd was ik duf en slaperig maar ik heb geen pijn,kramp of bloedverlies (alleen heel iets helder rood direct na de ingreep)gehad, ook niet in de dagen erna. Zo kan het gelukkig dus ook. Nu afwachten of ik wel/niet ongesteld ga worden...
28. Door: Joos op 07-12-2011 14:06:51
Beste dames,
Heeft iemand ervaring met NovaSure en het verhelpen van menstruatiekrampen? Gister zou een myoom uit mijn baarmoeder worden verwijderd, maar dat is mislukt, omdat het te diep zat. De gynaecoloog dacht dat dit myoom voor de sterke krampen zorgt. Ik zou graag horen of NovaSure inderdaad ook menstruatiekrampen voorkomt of vermindert.
29. Door: Annette op 12-12-2011 19:08:26
Hallo Joos,
Nova Sure is bij mij nu 7 weken geleden uitgevoerd, geen krampen, menstruatie of bloedverlies meer gehad sindsdien....
30. Door: Joos op 13-12-2011 09:06:53
Dankjewel voor je reactie Annette,
Fijn, dat het zo goed helpt bij jou! Ik twijfel nog steeds... Ben bang dat ik weer pech heb, en uiteindelijk toch de baarmoeder moet laten verwijderen.
Reactie toevoegen
Om een reactie te plaatsen dien je ingelogd te zijn. (dit als tijdelijke maatregel tegen spam)
login
"Fluister mijn naam
En ik kom er aan"