Welkomsttekst
Welkom op mijn weblogje. Het zou leuk zijn als je een berichtje achter zou laten :).
Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Kalender
Januari 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Profiel
Naam: Gerdine
Leeftijd: 26 jaar
Uitgebreid profiel
Zoeken
E-mail alert
Bezoekers
Op dit moment is er 1 bezoeker ;
en 1 gast bezoeker .
Mijn laatste reacties
Heel mooi omschreven!
11:10, 11 apr 2018
Herken het zeker. Ik snap...
23:21, 10 apr 2018
Lief bericht! Ben er blij...
22:16, 10 apr 2018
Gefeliciteerd met je...
09:38, 3 apr 2018
Wat leuk zeg! Kan me...
09:30, 3 apr 2018
Mooi omschreven zeg!!...
23:05, 2 apr 2018
Als je ooit de kans...
23:02, 2 apr 2018
...
20:37, 31 mrt 2018
Dankje :D
23:22, 24 mrt 2018
Bedankt voor de lieve...
23:11, 24 mrt 2018
Gastenboek
Met de politie mee


 Er zijn van die ervaringen die je hele leven bij blijven. Eind 2017 heb ik mij opgegeven om een dag mee te draaien met de politie. Dit in het kader van het project 'Burger in Blauw'. Op 27 maart was het dan zover!! Wat een toffe en mooie ervaring was het en wat een respect heb ik voor deze agenten! Toppers zijn het!

Als tegenprestatie moest ik een blog schrijven over mijn ervaringen. Deze blog is ook gedeeld op Social Media. Ik vind het leuk om deze met mensen te delen en mijn ervaringen te vertellen. Dus bij deze deel ik hem ook met jullie:

•Op 2 februari 2018 werd ik op het politiebureau uitgenodigd voor een voorlichting in het kader van het project ‘Burger in Blauw’. Tijdens de bijeenkomst vertelden agenten over de verschillende aspecten die bij het politiewerk komen kijken. Op een gegeven moment vertelde agent Jordy wat een politieagent in zijn/haar werk kan meemaken. Vernielingen, diefstal, controles van voertuigen, overlast enz… maar ook meldingen van reanimatie, schietpartijen, lijkvindingen en terrorisme. Hij vertelde dat het politiewerk nooit zonder risico is en dat we hierin een weloverwogen keuze moesten maken.

Ondanks dit risico heb ik geen moment getwijfeld om mee te doen. Vervolgens kwam de vraag in de groep of er dingen waren die we bij voorbaat niet wilden zien. Op dat moment kon ik niet bedenken wat ik niet zou willen zien. Nu ik de unieke kans had om het politiewerk van zo dichtbij mee te mogen meemaken, wilde ik ook alles meemaken en overal voor gaan! (natuurlijk wel binnen de kaders van wat kan en niet)
Op 27 maart 2018 was het dan eindelijk zover. Met gezonde spanning stapte ik rond 13.00 uur het politiebureau binnen. Ik nam plaats in de wachtruimte en wachtte tot agent Jordy mij kwam ophalen. Eenmaal binnen heb ik een kopje thee gedronken, mijzelf nader voorgesteld en wat gekletst. Vervolgens heb ik een rondleiding door het complex gehad en om 14.00 uur waren we gereed voor de briefing. Hier werden alle bijzonderheden voor de dienst gemeld en werd benoemd waar we in de dienst in het bijzonder op moesten letten. 
Na de briefing was het tijd voor het echte werk. Na een kogelwerend vest en een herkenbaar hesje aangetrokken te hebben was het tijd om te vertrekken!

In de bus vertelden Brenda en Jordy wat ik moest doen als ik in nood was en kreeg ik een portofoon tot mijn beschikking. Allereest hebben wij ons aangemeld bij de meldkamer dat we beschikbaar waren. Door de portofoon wordt door de agent aangegeven dat de 3201 100% beschikbaar is voor de noodhulp en dat er ook een ‘Burger in Blauw’ op het voertuig aanwezig is en of we de ‘leuke’ meldingen kunnen krijgen.
De eerste melding waar we heen moesten was een melding van overlast. In de woning hebben we het verhaal aangehoord van de persoon die volgens de buren overlast veroorzaakte. Daarna werd tussen meerdere personen buiten, de discussie over de overlast met redelijk wat lawaai voortgezet en uiteindelijk hebben de agenten de discussie beëindigend en gevraagd om, doordat de huizen gehorig zijn, rekening te houden met elkaar en tolerant te zijn. Ik vond het mooi hoe Brenda en Jordy bij deze melding te werk gingen. Nuchter, kalm, ook vriendelijk doch dringend. Vervolgens kregen we een melding van een groepje jongens die overlast zou veroorzaken nabij een winkelcentrum. Eenmaal ter plaatse waren zij al vertrokken.

Het was in de middag flink gaan regenen en dat merkte je ook aan de files en aan het aantal meldingen van aanrijdingen. Met alle toeters en bellen zijn we uitgereden naar een ongeluk auto vs scooter. Eenmaal ter plaatse waren er al meerdere eenheden op de locatie aangekomen en we werden vrijwel meteen weer opgeroepen voor een volgende noodmelding. Het zou een aanrijding betreffen waar flinke schade was. Ter plaatse was de auto van één van de partijen inderdaad flink ingedeukt. Beter gezegd: total-loss. De schrik zat er bij de bestuurster goed in, maar gelukkig waren er verder geen gewonden. Na wat geruststellen en uitleg over het schadeformulier zijn we weer verder gegaan.

Terwijl we op een locatie stonden om een volgende melding af te handelen, kon een bestuurder die er niks mee te maken had er niet goed langs. Hij kon niet het geduld opbrengen en liet dit ook duidelijk weten. Disrespectvol en ik dacht alleen maar: “meneer, besef even, ze staan ook bij u op de stoep als u of uw familielid hulp nodig heeft!”. Vervolgens zijn we naar een melding gegaan waar een bestuurder met z’n trekhaak tegen een ander auto was aangereden en gewoon uitgestapt was en de zaak niet fatsoenlijk had afgehandeld. Van de ene verbazing schoot ik in de andere verbazing omdat een mevrouw die met pech midden op de weg stond, geen enkele hulp had gekregen van een medeburger? Gelukkig schoten agenten Jordy en Brenda haar te hulp en konden wij daarna onze weg vervolgen om even een hapje eten te halen en het op het politiebureau op te eten.
Na het eten zijn we vooral bezig geweest met het surveilleren in de verschillende wijken. Eigenlijk hadden we het idee dat de avond verder rustig zou verlopen. De agenten verontschuldigen zich dat ze het niet spannender konden maken die avond, maar dat was nergens voor nodig want mijn dag kon niet meer stuk. Het bleef rustig totdat we een melding kregen dat een bewoner in paniek zou zijn omdat er iemand langdurig bij haar had aangebeld en bij de deur was blijven staan en volgens de bewoner intimiderend overkwam. Eenmaal ter plaatse hebben wij het verhaal van de persoon aangehoord en wat gegevens genoteerd. Je merkt tijdens het werk dat politiewerk niet alleen maar boeven vangen en bekeuringen schrijven is (wat mensen soms wel denken), maar dat ze ook psycholoog, taxichauffeur, bemiddelaar, EHBO’er, een luisterend oor en ga zo maar door zijn. Echte alleskunners dus!
Even later op de avond kregen wij een melding dat er in dezelfde buurt weer wat gaande zou zijn. Het signalement kwam overeen. Agent Jordy trapte het gaspedaal goed in en met een noodvaart zijn we naar de plek gereden. In enkele minuten waren we op de plek van bestemming. Dat gevoel als je in de auto zit en met toeters en bellen naar die locatie gaat vond ik echt een fijn gevoel. Dat je probeert zo snel mogelijk op de bestemming te zijn om hulp te verlenen. Eenmaal in de wijk aangekomen hadden ze de auto waarom het ging snel in het vizier. Inmiddels waren er nog twee politiebusjes onderweg om assistentie te verlenen. Na het controleren en een stevig woordje gesproken te hebben bleek het allemaal in orde te zijn. Geen inbrekers.
Officieel zat de dienst er bijna op, maar met politiewerk weet je nooit wanneer je klaar bent… want we kregen net vóór 22.00 uur een melding van een ongeluk waarbij iemand buiten bewustzijn was geraakt. Eenmaal aangekomen bleek dat waarschijnlijk iemand onwel was geworden en op een bestuurster voor haar was gebotst. Ook de ambulance kwam ter plaatse om de bestuurders na te kijken. De weg werd afgesloten om te zorgen dat alles veilig afgehandeld kon worden. Tegen 22.30 uur reden wij weer richting het politiebureau. We waren te laat voor de debriefing en Brenda en Jordy konden aan de slag met de administratie. Zo kwam de dag héél snel helaas aan zijn einde.

Om 00.10 uur lag ik uiteindelijk in mijn bed. Ik lag rustig nog even het avontuur te overdenken, maar ik hoorde de eerste vijf minuten sirenes in mijn oor. Even dacht ik dat dit kwam omdat we het laatste uur nog een aantal spoedmeldingen hadden en het geluid van de sirenes nog op mijn netvlies bleef hangen. Na nog een keer goed geluisterd te hebben, hoorde ik ook de sirenes van de ambulance en brandweerauto. Ik kon het niet laten om het even te controleren op de website van 112 meldingen of ik nou gek was geworden of dat er echt iets gaande was. Het bleek een reanimatie hier in de buurt te zijn, waar de hulpverleners weer met een man en macht aan de gang gingen om mensenlevens te redden! Een diepe buiging en veel respect!


 
1. Door: Jolanda Dobbelaar op 02-04-2018 22:15:44
Zou ik ook wel eens willen. Gewoon een dagje meelopen en meemaken wat ze zo een hele dag tegen komen. Groetjes Jolanda
1.1. Door: Gerdine op 02-04-2018 23:02:27
Als je ooit de kans krijgt, echt doen!! Ik weet niet of je lid bent van de Facebookpagina van de politie in het gebied waar je nu woont. Bij ons in Rotterdam-Oost kwam daar de oproep te staan voor het project 'Burger in Blauw'. Het wordt al op meerdere plekken georganiseerd. Ik hoop dat t in jullie buurt ook in de toekomst wordt georganiseerd. Het is een leerzame, interessante en unieke ervaring!
2. Door: Marjan(pukjem) op 03-04-2018 08:26:41
Wat een gave ervaring, zelf jaren op het politiebureau gewerkt en maakte daar ook veel mee, mooi om te lezen dat je zo genoten hebt.

Groetjes Puk xxx
2.1. Door: Gerdine op 03-04-2018 09:30:40
Wat leuk zeg! Kan me voorstellen. Ik maak op 1 dag al redelijk veel dingen mee. Laat staan als je er al jaren werkt. Daarom ook veel bewondering voor deze groep hulpverleners!

Groetjes xx
3. Door: Anno op 10-04-2018 21:06:25
Gerdine, via deze weg wil ik jou feliciteren met het In De Schijnwerper staan. Jij hebt het allemaal zeer verdiend. Wat zal dit een lekker gevoel zijn voor jou. Geniet vooral van het In De Schijnwerper staan. 
3.1. Door: Gerdine op 10-04-2018 22:16:32
Lief bericht! Ben er blij mee dat Marco juist dit item in de schijnwerpers zet! Ik vind namelijk dat ik deze aandacht niet alleen verdien, maar ook de agenten deze positieve aandacht verdienen. Er mag meer respect komen voor deze dienders. 
Reactie toevoegen
Naam:
E-mail:
URL:
Ik ben geen 'spambot':

Of login

Reactie op:
Houd mij op de hoogte:
Reactie:
"Bind mijn handen langs mijn lichaam
En dan nog hou ik je vast"