Welkomsttekst

Leuk dat je ook mijn logje hebt weten te vinden. Ga lekker zitten, neem een kopje thee of koffie en lees lekker mee....

Gastenboek
 
WLvdM Februari 2012

Mijn filmpje!


Nataly en Marco 2011

Nataly en Marco 2010
Nataly en Marco 2009
Nataly en Marco 2008

Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Foto album
Bezoekers
Op dit moment is er 1 nieuwsgierig ;
en 1 gast nieuwsgierig .
Agenda

 

1 december 2013
TV opname Zo Raymann


19 januari 2014
Vrienden van Amstel30 mei 2014
Marco Borsato Ziggodome

Kaarsje


Deze is voor een ieder die een lichtpuntje kan gebruiken........
Profiel
Naam: Frederique
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
E-mail alert
Er even tussenuit
Na alle drukte van de verjaardagen en de geweldige fanclubdag, slaapfeestjes, werk en van alles en nog wat keken we uit naar afgelopen week.

Een week herfstvakantie waar we heerlijk met het gezin en mijn vriendin met haar gezin zouden bijtanken in Belgie! Maandags mocht ik nog even werken maar ik kon gelukkig vroeg naar huis zodat we rond vieren richting onze Zuiderburen konden vertrekken. Bij Maastricht was het even druk i.v.m. alle werkzaamheden daar aan de weg/tunnel maar verder mochten we niet klagen. Rond half 8 kwamen we bij het huisje aan. We waren weer thuis....


Bianca stond ons al op te wachten en snel zaten we aan de koffie.... Bedden opgemaakt, kletsen en om 23 uur ging mijn lampje uit. 
Dinsdag wilden we graag met de meisjes naar Plopsa Coo, alleen het was gesloten :-( balen, vooral de meisjes vonden het niet leuk. Maar het werd prachtig weer dus erop uit ging het sowieso worden! Toen vonden we een leuke dierentuin/safaripark op 40 minuten rijden.. De keus was snel gemaakt en wat een verrassing! We komen al 16 jaar op dezelfde plek en dit hadden we nog niet gedaan! Wat een leuk park.... we hebben genoten en heerlijk de dag doorgebracht. Buiten gegeten, gespeeld, gelopen.... van de dieren genoten! Iedereen genoot!
's Avonds een tutavond met de meiden, maskertje, nagels lakken... helemaal goed.

Woensdag was het weer minder voorspeld dus Bianca en ik wilden wel shoppen. Zo gezegd zo gedaan. Maar ja Malmedy is niet echt een wereldstad maar bij mijn winkel toch weer geslaagd! En zo waren we de ochtend zoet. Lucas en Danny wilden vissen maar de vissen hadden niet zo'n zin :-p dus daar was de lol snel over. 1 Bui hebben we gehad en verder zon en fijne temperaturen. Eenmaal weer in het huisje gingen de meisjes chocolaatjes maken en cupcakes. Lekker aanrommelen.


Donderdag stonden de grotten van Remouchamps op het programma. Heel lang geleden waren wij er al geweest maar Bianca met gezin nog niet en ach grotten bijlven leuk! Voor de meisjes was het de eerste keer en dan ook nog leuk in een bootje!
Bij de ingang netjes kaartjes gekocht en ineens komt Lucas op me af. Mam, kijk eens wie er staat!!!! In eerste instantie zag ik het niet maar het werd me duidelijk toen Lucas zei Jochem Myjer!! En ja inderdaad daar stond hij. We hebben hem met rust gelaten. Hij heeft tenslotte ook vakantie. Beetje jammer dat anderen dat niet zo ervaren en hem wel om een foto vragen maar goed, ieder zo zijn ding toch?!

Na het bezoek zijn we een terrasje gaan opzoeken. De zon scheen dus heerlijk buiten gegeten. Heerlijke broodjes hadden ze.... hmmmmm
Tja en toen was de laatste vakantiedag in Belgie een feit. Vrijdagochtend met elkaar alles schoongemaakt en toen weer naar huis. 


Het waren heerlijke dagen zo met elkaar! Ze gingen dan ook veel te snel voorbij.... Zomervakantie
Dit jaar keken we reikhalzend uit naar onze vakantie. De maanden werden weken, de weken werden dagen en de dagen werden uren.... En toen was het zo ver. Met een wat raar gevoel vertrokken we. Mijn schoonvader is ziek, maar hij stond er op dat iedereen op vakantie ging en.... vooral ook ging genieten!

Na een vlotte reis kwamen we in Dijon aan. Daar hadden we een overnachting geboekt om zo de volgende dag lekker uitgerust op de camping aan te kunnen komen. En dat deden we ook. De reis ging goed en de camping in de Ardeche was zo gevonden. En wat kregen we een prachtige plek toegewezen! Super groot, aan de rand van de camping. Lekker rustig dus en vlak bij de rivier de Ardeche. 

De kinderen hielpen goed mee met het opzetten en inruimen van ons "huisje". En al snel konden we een verfrissende duik in de rivier nemen. Helder water, wel veel rotsen maar we genoten toen al.Het frisse werd zondag wat erger. Een giga regenbui kwam op ons dak en Taco dacht mij gerust te stellen met de woorden "ik wil je niet ongerust maken liefie, maar ik liep net tot mijn enkels in het water en er komen modderstromen naar beneden" .... Nee dat werkt goed!!! Maar maandagochtend scheen de zon weer en was het snel weer vergeten.

Omdat een deel van de familie redelijk in de buurt zat, was er bij de mannen al snel het plan onstaan om met elkaar te gaan "canyoningen". Zo gezegd, zo gedaan. De eerste maandag was het voor sommigen vroeg op omdat de place to be toch een aardig eindje rijden was. Maar eerst op het verzamelpunt bij mijn schoonzus bij haar vakantiehuisje. De mannen vertrokken en de dames en kleine kinderen vertrokken naar het dorpje Vallon Pont d'Arc. Beetje snuffelen, rondkijken, gewoon toeristje spelen eigenlijk haha. Daarna lekker gezwommen en aan het eind van de middag was het verzamelen bij ons op de camping. Pizza's werden besteld en zo zaten met met 18 man/vrouw/kind gezellig bij onze tent. 

De dagen erna besloten we de dingen te doen die we perse wilden doen dus in ieder geval een kanotochtje van 13 km. Lang genoeg voor ons haha. Het was leuk met glijbanen en stroomversnellinkjes... Oh nee, iedereen vond het leuk behalve ik (is niet helemaal waar hoor) ... Bij de laatste stroomversnelling was de samenwerking tussen Lucas en mijzelf niet optimaal en zo belandden we boven op een rots waar we met geen mogelijkheid vanaf kwamen. De hulp die we kregen was niet handig want, je raadt het al, de boot kapseisde en Lucas en ik lagen in het water. Alles dreef van ons af en zelf moesten we goed uitkijken dat we niet tegen grote stenen e.d. met scherpe punten aankwamen... Dat laatste is niet helemaal gelukt bij mij .... maar goed onder het mom "mooi paars is niet lelijk" hadden we dat ook weer overleefd.Verder nog wat rondgereden en dorpjes en een grot bezocht.

De tweede week was minder. Nadat we maandags van een heerlijke dag terugkwamen begon er een lampje in de auto te branden. Daar hou ik doorgaans niet zo van... brandende lampjes.... De garage gebeld maar die zag zo van afstand nog niet echt een groot probleem dus maar even aankijken. Ja wat konden ze doen op 1100 km... De volgende dag brachten we Nataly naar paardrijden en het lampje was weg... Yes!!! Oh nee daar was ie toch weer... Nou ja dan maar een garage opzoeken. Het liefst een Opelgarage. Gelukkig die zat op een half uurtje bij ons vandaan. Met pijn en moeite uiteindelijk de garage bereikt. Het enige wat inmiddels in de auto nog deed was de motor. Geen stuurbekrachtiging, geen abs... niks...

Tja, toen kregen we te horen dat we woensdag over een week de eersten waren die ze wilden helpen. WAAATTTTT???? Echt niet!!! En toen was het 12 uur dus men ging met lunchpauze en werden wij het terrein afgezet.... Daar zit je dan. Terug naar de camping ging hem niet worden met de auto in die staat.... Dus de verzekering gebeld, en gebeld en gebeld.... uiteindelijk na 3 uur kregen we te horen dat de auto door een andere garage opgehaald zou worden. Gelukkig waren de buren op de camping zo aardig om ons op te pikken.Woensdag... pfff wat een drama dag. Regen, onweer, regen, onweer.... en dat 24 uur lang. En dan geen vervoer hebben.... dus de tent van binnen gezien. Ik kan je zeggen, dit komt je humeur niet ten goede. De garage deed geen moeite om in begrijpelijk Frans uit te leggen wat er aan de hand was, dus de alarmcentrale maar weer bellen en bellen.... 

Donderdag kregen we eindelijk te horen dat we een huurauto mochten ophalen in Orange... zo'n 70 km bij ons vandaan. En als je weet hoe het openbaar vervoer is geregeld.... of eigenlijk niet is geregeld was het een wereldreis om daar te komen. Dus uiteindelijk met een taxi, trein en taxi naar het verhuurbedrijf gekomen waar we de auto hadden... Yess konden we toch nog wat doen de laatste dagen. De dag in Orange doorgebracht en eenmaal op de camping gingen we een plan voor de zaterdag maken. Helaas kregen we toen bericht dat mijn schoonvader erg onrustig was en dat was voor ons reden om direct de spullen te pakken en zaterdag naar huis te gaan. Rust, familie en veilig thuis was het allerbelangrijkst. En wat was het fijn om ze weer te zien, en wat waren ze blij dat wij er weer waren.... 

Deze week doen we maar wat daagjes. Zo hebben we lekker geshopt, en gisteren zijn we naar Nasa, a Human Adventure geweest in Utrecht. Gelukkig mogen we de auto van mijn schoonouders lenen want onze auto is nog in Frankrijk en wordt op transport naar NL gezet. Wat er aan de hand is weten we nog niet want hij is nog niet gemaakt.

De laatste daagjes van onze vakantie gaan in, de kinderen hebben nog 2 weken vrij en in de laatste week gaan we nog gezellig naar Walibi. Een mooie afsluiting dachten we zo en dan gaat het gewone leven weer beginnen.

Vrij en genieten
De afgelopen maanden was het heel druk met van alles en nog wat en nu was er de mogelijkheid lekker even wat vrij te nemen... Met als gevolg dat ik in de meivakantie van de kinderen alleen de maandagen hoefde te werken! Je kunt aan die werkdagen wennen hoor hahaha... 

Aan het eind van Koninginnedag zijn we dan ook lekker even er tussen uit geknepen. Lekker een paar daagjes naar het huisje in de Belgische Ardennen. Daar mag bijna alles en bijna niks moet.... Heerlijk! Na een wat rare start op 1 mei (waar alles dan blijkbaar dicht is vanwege een feestdag ) hebben we genoten. Per dag werd het weer warmer en mooier! Wat wilden we nog meer?? Op donderdag zijn we de hele dag naar Maastricht geweest. Gewinkeld, gegeten, van de zon genoten, bioscoopje gepakt, pizza gegeten en toen weer naar huis. Vrijdags naar Eupen geweest daar wat geslenterd en vervolgens een bezoek aan het chocolademuseum van Jacques gebracht. Helaas was de fabriek die dag gesloten anders hadden we daar ook een bezoek aan kunnen brengen.


Zaterdag was de prachtigste dag. Daarom ook op naar Coo! Bij aankomst waren er 2 heren die te veel kaarten voor het attractiepark hadden en of wij ze wilden overnemen. Ach voor de jongens was dat leuk dus 2 kaartjes voor peanuts. Wij op een stoel in de zon en Lucas en Nataly renden van hot naar her om de leukste attracties voor hen een paar x te doen. Halverwege de middag naar huis, schoongemaakt en toen weer richting Nederland.

Maandag nog een halve dag gewerkt en 's middags hadden we ons jaarlijks teamuitje. We gingen een zilveren ring maken. Echt zo leuk om te doen en ik ben dan ook heel blij met het resultaat! Na afloop gezellig bij een collega wezen eten die heerlijk had gekookt.  We hebben vreselijk gelachen die middag.. heerlijk!Nou ja en dan heb je gewoon de rest van de week ook weer vrij .... zo vervelend haha.. Dinsdagavond zijn we naar Blof geweest in Gouda. Dat was genieten. Klein, knus en goed!!! Lekker wat humor van Paskal er bij en vanaf rij 3 was alles prima te zien... Na afloop zouden de heren ook komen signeren. Daar had ik op gehoopt want ik had na ons tripje naar Dublin met de heren een leuk fotoalbum gemaakt en wat is nu mooier om zo'n bijzondere reis in een album vast te leggen die dan ook nog voorzien wordt van hun handtekeningen. Toen ze het album zagen namen ze ook echt even de tijd om het door te kijken... (sorry voor de mensen achter me, maar ik was bewust wat naar achter afgezakt zodat niet al te veel mensen hoefden te wachten).... Nog even een foto met Bas en daarna met alle 4 de heren en toen was het voorbij... 


Nu nog lekker van de laatste vrije dagen genieten. Straks een gezellige lunch met 3 vriendinnen (een verlaat verjaarscadeautje voor 1) en verder geen plannen voor de komende dagen. 

Fijne dag allemaal. Ik geniet nog even verder! 


Heerlijke dagen
Vorige week hadden we hier heerlijk de herfstvakantie. We keken er erg naar uit want we zouden weer naar Belgie gaan voor een paar dagen. Het weer beloofde veel goeds en meer hadden we eigenlijk niet nodig.

Woensdagmiddag kwamen we aan en werden al door onze vrienden opgewacht. Gelijk een en al gezelligheid. Taco noemde tussen neus en lippen wel even dat zijn knie wat raar deed en dat hij dacht dat er (weer) een onsteking zat aan te komen. 
Gezellig met elkaar gegeten en 's avonds een filmpje gekeken.

Donderdagochtend zag de knie er niet goed uit en na een kort overleg over de telefoon met de huisarts toch maar naar het ziekenhuis gegaan. Dat ging vlot en met een strip antibiotica gingen we weer terug naar het huisje. Daar snel wat gegeten en toen met de club naar Coo. Hoe vaak we daar al niet geweest zijn haha... maar het was er prachtig.'s Avonds hebben we in Malmedy een potje gebowld. Het ging echt super.... slecht ... pfff je zou er haast mee stoppen haha..
Vrijdag namen we afscheid van onze vrienden en bleven we met ons viertjes achter. Wat boodschapjes gedaan en even in Malmedy rondgelopen, op een terrasje in de zon gezeten en bij mijn winkel een leuke jurk gescoord. 's avonds hebben Nataly en ik heerlijk gebadderd en een maskertje gedaan.... verder een filmpje op en relaxen!

Zaterdag stond Aachen op de planning. Wat een heerlijke winkelstad is dat!! En zo vlogen de dagen voorbij... De antibiotica slaat nog niet erg aan en dus blijft het tobben met de knie van Taco... Inmiddels is hij aan een 2e kuur begonnen. Hopelijk slaat deze wel aan....

Zondag weer naar huis en weer in je ritme komen... Eigenlijk wilden we niet want het was zulk prachtig weer nog en hier thuis was het maar koud en grauw... Maar goed, nu weer werken en toeleven naar eind november... dan is er even een spannende periode... daarover later misschien meer....

 
Vakantie 2012
De weken werden afgeteld, de zin werd meer en meer en we hadden zulke fijne plannen om  te gaan doen! Stadjes bezoeken, strand, luieren, lezen, Taco met de kinderen klimmen, raften en met elkaar mooie bergwandelingen maken.... Hoe (voor een deel) anders is het gelopen.... Maar goed, voordat men denkt dat we ondankbaar zijn, dit zijn we absoluut niet. We hebben 2 weken prachtig weer gehad , we hebben ook echt leuke dingen gedaan en we hebben genoten van ons gezinnetje en dat is het allerbelangrijkst. Maar de uitdaging was er niet. Geen raften, geen bergbeklimmen.... Maar laten we bij het begin beginnen.... 

Donderdag 18 juli vertrokken we naar Frankrijk Les Pyreneen Orientales. De reis ging vlot en voor we het wisten waren we in Clermont Ferrand. Daar overnachtten we en de volgende dag was het nog maar een 5 uurtjes tot de camping . Ook die dat was een appeltje eitje! Leuke stops onderweg met kunst in het weiland..


Taco had wel last van een (naar wij dachten) een puistje op zijn heup die vervelend was en we probeerden deze door te prikken.... Iedere dag weer.... Tussendoor hadden we onze plek op de camping gevonden, leuke buren, de kinderen vermaakten zich en voor zover het kon deden we leuke dingen want de pijn werd heviger... 
We zijn naar een soort dierentuin geweest waar de inheemse (berg)dieren liepen. Erg leuk en zeer mooi aangelegd. Natuurlijk in de eerste week ook 2x naar de zee geweest (echt genieten ) En we zijn naar de caves van Byrrh geweest. Zij maken iets van een aperitief wijn (naar later bleek niet iets voor ons, brrr) Maar daar stond dus een wijnvat van 100200 liter!!!! 


En we hebben heerlijke kneuterige dorpjes bezocht.... genieten. In het begin ook nog naar een klooster geklommen/gelopen. Dat was een uur lopen en in plaats van dat we kijken hoe laat het bezocht kan worden..... nee na een uur lopen kom je er achter dat je gewoon nog een uur moet wachten voor je erin kunt haha... Nou dat hebben we niet gedaan.... we zijn weer op t gemak naar beneden gelopen. Het was prachtig dat wel. Op de weg terug naar de camping kwamen we nog bij een ander klooster en toen zijn we daar heen gegaan..


Op de camping zat ook een organisatie die een klimgebeuren had dus dat konden de kinderen heerlijk op de camping zelf doen. Onze klimgeitjes haha.
 

Na de eerste week was ik de pijn van Taco zat, de plek was hevig onstoken en dus werd het een bezoek aan het ziekenhuis. Daar bleek dat het een abces was en werd direct verwijderd. Het was een heftigere ingreep als de arts verwachtte (i.p.v. de toegezegde 10 minuten is ze bijna 50 minuten bezig geweest). De wond was zodanig dat we het wandelen, bergbeklimmen en raften wel konden vergeten. De kinderen slikten het nieuws goed weg, zagen in dat papa zich niet aanstelde en hadden begrip dat hun uitjes niet door konden gaan.... toppertjes!


In de tweede week werd het dus rustig aan doen. Hier en daar een dorpje in en een riviertje opgezocht waar we aan tubbing konden doen. Met een band een riviertje af.... Lucas en Nataly hadden mij overgehaald om ook mee te doen en  Taco kon heerlijk op een stoel in de schaduw aan het water zitten. Zo hadden we een perfecte dag. 


Donderdags moest Taco voor controle terug. Dat viel tegen. Hechtingen eruit, schoonmaken, bijsnijden en opnieuw hechtingen erin. Qua lopen terug bij af... Bah. 's Avonds op de camping een goedmakertje met een geweldige Gypsiband met Flamencodanseressen. We genoten. Ook de kinderenn vonden het erg leuk.


Vrijdag nog een leuk uitje voor de kinderen gepland, Aqualand. Een zwemparadijs met allerlei glijbanen. Zij liever dan ik haha.... Maar ze genoten en daar was het ons om te doen.Ondertussen hadden we besloten zaterdag de tent op te doeken en zondags te gaan rijden zodat we nog lekker een weekje thuis zouden hebben. Met geweldige hulp van de kinderen ging dat van een leien dakje en binnen 3 uur was alles opgeruimd en stonden onze overnachtingstentjes. 


Over de terugreis ben ik kort. Het ging goed en uiteindelijk waren we maandagochtend thuis. Daar snel de was aangezet en mijn ouders geknuffeld.... Toen we op vakantie gingen lag mijn moeder in het ziekenhuis en dat was niet prettig weggaan. De situatie was niet zodanig dat we thuis moesten blijven maar toch. Ik was blij haar weer te kunnen knuffelen.


Vandaag is Taco op controle in het ziekenhuis geweest want de huisarts vertrouwde het niet helemaal... pfff maar goed, het viel mee en volgende week weer controle.

Goed, we hebben nog een paar dagen en we gaan van die dagen genieten. Morgen staat Amsterdam op de planning. Dat wilden de kinderen graag. Heerlijk de Albert Cuyp over en wat nog meer... 

Het was een andere vakantie dan vooraf gedacht, maar ik ben dankbaar voor het feit dat we prachtig weer hebben gehad en het met elkaar heel goed hebben gehad.... 


Intens genieten
Woensdag 2 mei 2012

Om 5.30 uur ging de wekker... Ik was er direct uit, de anderen dachten er toch anders over.... Maar uiteindelijk zagen ze de noodzaak om ook op te staan want we gingen naar Parijs....
Om iets over half 7 vertrokken we, de auto met ons en de bagage, neus richting Frankrijk.

Het ging voorspoedig en tegen half 1 zagen we ons hotel. Nog wat tussendoorweggetjes en we waren er... Maar niet voordat we van die "leuke" gasten hadden die perse onze voorruit wilden schoonmaken. We zeiden nee, maar ze deden het toch... Naja, overbodige luxe was het niet dus ik gaf toch wat geld. Deed hij net of hij het liet vallen in de auto.. Nu ben ik niet gek, dus met de hand op de knip heb ik vluchtig gekeken maar zag niks. En die jongen maar aandringen... Daahaaagggg... Hij vond het niet leuk en ook jongen nr 2 sprong voor de auto. Een beetje benauwd kregen we het wel.... maar uiteindelijk dropen ze af en ik weet zeker met het geld dat ik heb gegeven....

Afijn, snel naar het hotel en de bagage uit de auto. In de hotelgang zegt Lucas "oh, mijn tas ligt nog in de auto, die pak ik straks wel" .... Taco en ik keken elkaar aan... hoezo in de auto, de bagageruimte was leeg!!!! Langzaamaan drong het tot Lucas door dat hij zijn tas thuis op zijn kamer had laten staan..... "ik had al zo'n gevoel dat ik wat vergat"  kwam er zachtjes uit... Eerst even boos geweest, maar daarna heerlijk om zijn stommiteit gelachen... Lekker ding die zoon van ons... 

Goed, de metro opgezocht en naar de Sacre Coeur gegaan. Helaas begon het wat te regenen en dan is het toch allemaal net even wat minder... Maar het blijft indrukwekkend.

Nadat we dit bezichtigd hadden zijn we de stad in gegaan om voor Lucas wat ondergoed en sokken te kopen. Lafayette, Printemps, Opera we zagen het allemaal... Heerlijk, zo mooi... Tegen half 5 een kroeg ingedoken voor een roseetje.... Bijkomen..... Daarna de Mac Donalds opgezocht en daar gegeten. Moe, heel moe gingen we weer naar het hotel. Ik geloof dat het half 9 was dat ik gevloerd op bed lag... 

Donderdag 3 mei 2012

Na het ontbijt snel de metro in. Het eerste doel van die dag was de Eiffeltoren. Het blijft geweldig om dit te zien! Zeker met de reacties van de kinderen erbij... Hij was toch iets hoger dan ze verwachtten haha... Toen we er onder stonden zagen we de rij..... zoooo lang..... Geen optie om te wachten, zonde van je tijd. Maar als je met de trap naar de 2e verdieping wilde kon je bijna direct doorlopen... Oke, uitdaging.... Wij gingen met de trap.. De 1e verdieping is goed te doen. Nr 2 werd pittig maar wat wordt je beloond als je er bent!! Een prachtig uitzicht. Toen bleek dat we ook nog een kaartje voor de lift konden kopen om vanaf daar ook nog helemaal naar boven te gaan hoefden we niet na te denken. We gingen natuurlijk naar de top! Wow, wow, wow..... heel bijzonder om daar te staan. Toen weer een deel met de lift naar beneden en daarna weer met de trap de andere verdiepingen. 

Na deze inspanning hadden we wel een ijsje verdiend dachten we zo haha...  Slenterend langs de Seine genietend van het doorbrekend zonnetje.
Al lopend kwamen we op de Champs Elysee... Wat een drukte! Uiteraard de Arc de Triomphe gezien... 

De metro gepakt en bij de halte waar we uitstapten zagen we dat we fietsen konden huren! Yes dat gingen we doen. Wat een ervaring maar ook best eng. Zo druk en ik vertrouw die Fransen voor geen meter haha... Maar om met de fiets voor de Notre Dame te staan is best bijzonder toch?! Zo hebben we 2 1/2 uur vol gebracht... Toen naar het hotel. Even opfrissen om vervolgens naar het Centre Pompidou te gaan om daar te eten. 
Uiteraard moest 's avonds de Eiffeltoren verlicht aanschouwt worden. Dat blijft ook prachtig. Zo'n aparte sfeer! Genieten en het weer werkte zo fantastisch mee. Het was echt niet koud!Om half 12 waren we versleten terug in het hotel. Mijn voeten schreeuwden om genade.... Een goede nachtrust was ze gegund ....

Vrijdag 4 mei 2012

Een rommelig druk ontbijt. Giga wachtrij voor de koffie, broodjes slecht aangevuld pfff wat een start.... We zijn maar snel de stad in gegaan. Beetje bestemming onbekend eigenlijk haha... Gelopen naar Place de la Bastille en omgeving... 's Middags Lafayette in gegaan. Wat is dat een mooi warenhuis... Maar absoluut niet voor onze portomonnee haha... 


In de middag zijn we naar Hotel des Invalides geweest. Daar is het musee d'Armee gevestigd alsmede de graftombe van Napoleon. Een heel mooi museum in een prachtig gebouw. 


Daarna nog even in de wijk Montmartre rondgelopen (de artiesten en schilders helaas niet gezien) en daar een hapje gegeten. 
Vroeg terug in het hotel en daar hebben we gecomputerd, gekletst en gewordfeud.... 

Zaterdag 5 mei 2012

De laatste dag alweer. Na het ontbijt de spullen gepakt en uitgecheckt. Versailles stond op de planning. Vlot kwamen we daar aan en ook de rij was te overzien.... Niet veel later was het volgestroomd. Wat een mensen!!
Het kasteel hebben we bewonderd... de tuinen helaas niet. Dat blijft voor een volgende keer. 
Tegen half 1 zijn we richting huis gegaan met nog een laatste blik op de Eiffeltoren en de Sacre Coeur... Het waren heerlijke dagen. We hebben met elkaar ontzettend genoten..... wanneer mag ik weer?! 

Oja, foto's van de eerste dagen komen nog. De compactflash kaart is gecrasht en we hebben nog geen freeware gevonden die de foto's kan herstellen... We kunnen ze wel zien maar niet opslaan. Iemand nog ideeen?Italie 2011, deel 3 Slot
Maandag 25 juli
Vandaag staat het plaatsje Pistoia op de planning. In de gids werd aangegeven dat op deze dag er een middeleeuws feest zou zijn. Nu waren we al wat aan de Italiaanse tijden gewendt, dus echt vroeg waren we er niet... Wat blijkt..... het is 's avonds!!! .... Kijk zo wordt het nooit wat natuurlijk haha... Maar goed, het plaatsje zelf was ook leuk om te bezichtigen en uiteraard hebben we er heerlijk gelunched. Ik aan de gegrilde groenten en de rest aan de pizza... een heerlijke rosewijn erbij...  het was prima.


Dinsdag 26 juli
Vandaag gaan we naar Vinci. Geheel in het teken van.... jawel Leonardo da Vinci! Wat een leuk plaatsje.... Uiteraard het museumpje bezocht waarin het werk van Leo werd uitgelegd... heel interessant. Prachtige vergezichten over het landschap en een heerlijk restaurantje waar ik zalige bruschetta heb gegeten.... Dat ga ik wel missen.... zooooo lekker!Voldaan terug op de camping na een leuke binnenrit via kleine weggetjes.

Woensdag 27 juli
Vandaag gaan we dan eindelijk naar Florence!! En nee niet met de auto maar gewoon relaxed met de trein! Ook dat gaat dan weer anders dan we gewend zijn. Geen loket om kaartjes te kopen maar bij een kioskje of tabakszaakje aan de overkant. Ook nog goed uitkijken waar je ze koopt want de een is duurder dan de ander... Maar goed, om 10 voor half 11 vertrokken we richting Florence waar we met een 3 kwartier zouden zijn...
Wat een groot station!! Wat een mensen!!! pfff wilde ik hier echt heen?! Maar goed, na de eerste drukte raak je er aan gewend en wat heb ik van deze prachtige stad genoten!!! Zo mooi!!


Tegen kwart over 3 waren mijn voetjes het zat, en niet die alleen van mij. Op het gemak liepen we terug naar het station.Tja en toen..... welke trein terug?! Welk eindstation en belangrijker, welke trein stopt op ons peronnetje.... Toch maar gaan vragen en een vriendelijke man gaf ons aan welke trein we moesten hebben. We hoefden maar 10 minuten te wachten... dat hadden we mooi gepland.

Donderdag 28 juli
Vandaag niks lopen, geen steden bezoeken maar een heerlijk daagje strand! Hoewel er niet veel "vrije" stranden zijn, zijn er wel heel veel private clubs... Nu klinkt het chiquer dan het was maar na een tip van de buurman vertrokken we naar Tirennia naar de club Bagno Luano. Perfect! Voor 1,80 euro de hele dag geparkeerd en voor 4 stoelen met parasol hoefden we maar 9 euro te betalen... Daar kunnen ze hier in NL nog wat van leren haha... Het was niet superdruk, het weer was stralend... laat die zon maar komen! 
Er was ook een volleybalnet. Nu is het echt wel ruim 20 jaar geleden dat ik had gevolleybald, maar nu moest ik er weer aan geloven. Taco riep om zich heen wie er mee wilde doen en niet veel later stonden we zand te happen... Het was leuk maar vermoeiend haha...
Na een tijdje toch maar weer de zee opgezocht. Heerlijk op de luchtband gedobberd... Het blijft zalig...
Bruin verbrand keerden we die middag terug naar de camping...

 Vrijdag 29 juli
's Ochtends zijn we eerst naar Volterra geweest. Een oud plaatsje... In vergelijking met de andere steden viel dit in het niet. Bezoek je dit als eerste is het heel erg leuk.... De terugtocht ging volgens TruusTruus via de snelste route, of dat zo was weet ik niet maar mooi was hij wel. Zelfs nog herten in het wild gezien.

's Middags moesten we wel bijtijds weer op de camping zijn. In de vakantie heeft Nataly vriendschap gesloten met de 2 buurmeisjes. Deze meisjes zouden gaan paardrijden vlakbij de camping. Nu heb ik het er niet zo op, maar de buurvrouw was zo lief om te vragen of Nataly ook mee mocht. Ze zou een half uurtje echt les krijgen.. Tja, Nataly wilde het zo graag dat we niet konden weigeren... 

3 enthousiaste meiden gingen op weg naar de manege. Daar mochten ze het paard eerst borstelen voordat ze er op mochten. Ze kregen uitleg over het hoe en wat van het zadel e.d. Leergierig keken de meiden toe.


Zien jullie het koppie van Nataly??? Die grijns is er niet meer afgeweest haha... En... ze wil natuurlijk nu op paardrijden, maar daar moeten we nog even over denken...

Zaterdag 30 juli
Onze laatste dag op de camping. We hadden besloten dat we eerder weer naar huis zouden gaan. Er was echt nog wel het een en ander te zien en te doen, maar iedere keer minimaal een uur tot anderhalf uur rijden brak ons op...
Dus op het gemak de tent in gepakt en de kleine overnachtingtentjes opgezet.

's Avonds zijn we gaan eten bij restaurant "4 Gigli" ... Later bleek dat dit restaurant in de Michelingids staat vermeldt (geen ster).. De buren gingen gezellig mee en waar we toen terechtkwamen..... Zo vreselijk mooi... een prachtig uitzicht vanaf een veranda... Een welkomstsdrankje en toen het eten... Alles in het Italiaans... eh.... tja het woordenboekje bracht ook geen uitkomst. Gelukkig was er een ober die alle gerechten in het Engels wist en zo konden we allerlei lekkers bestellen. En lekker was het!!!!


En toen was het echt voorbij. Lekker ons bedje ingedoken om de volgende ochtend fris en fruitig aan de terugreis te beginnen...

Om half 9 reden we weg, uitgezwaaid door de buurtjes. En het ging voorspoedig. Zelfs Milaan waren we zo voorbij!
Op naar de Gotthardtunnel... Tja wat te verwachten was, 5 km file, ruim een uur wachttijd.. Maar onze lieve Truus gaf aan dat ze een alternatieve route had die een uur sneller zou zijn. Taco blij want hij hoopte dat hij de pas kon rijden. Niets was minder waar. We reden de file voorbij door binnendoor te rijden om vervolgens 500 m voor de tunnel de laatste oprit te kunnen pakken. Binnen 5 minuten waren we in de tunnel.
We reden door tot Metz, onderweg daar een hotelletje geboekt en zo kwam het dat we maandag al weer om half 2 thuis waren... 

De weken zijn omgevlogen en nu genieten we thuis nog van onze laatste vrije daagjes....
Italie 2011, deel 2
Maandag 18 juli
Een dag om snel te vergeten... Veel gereden, weinig moois gezien, geen leuke tentjes om te lunchen.... nee niet onze dag....  

Dinsdag 19 juli
Om gisteren echt zo snel mogelijk te vergeten zijn we op weg naar Lucca. Al veel over gehoord dus nu willen we het met eigen ogen zien. Na 3 kwartier te hebben gereden zagen we de stadswallen al en we wisten "deze dag gaat goedkomen".... 

Een prachtige stad, knusse straatjes, prachtige pleinen... We hadden zelfs nog een concert van James Blunt kunnen meemaken, maar er werd niet door iedereen erg enthousiast op gereageerd, dus moest ik dat helaas aan me voorbij laten gaan....

Maar goed Lucca dus. We zijn overal naar toegelopen. En op een gegeven moment ergens in een achterafstraatje zien we een ijstentje...zelfgemaakt ijs... Dat moeten we proberen natuurlijk. Het was ongelofelijk, voor 2 euro gewoon een bak ijs die zooooo lekker was!!!  we hebben gesmikkeld... Met de lunch een leuk stekje opgezocht en daar ook gesmuld, Taco en de jongens pizza en ik heerlijke pasta met pesto... ook zo lekker!


Het weer was aardig, niet overdreven zonnig en superwarm, maar dat hoeft ook niet als je in een stad loopt toch?! 's Avonds moesten we wel onze fleecetruien aan omdat het behoorlijk afkoelde en het waaide... De muggen trokken zich daar niks van aan en leefden zich vrolijk op ons uit.... aarrgghh.... jeuk!!! 

Op de camping vermaakten de kinderen zich prima in het zwembad. Zo nu en dan de pingpongtafel en Nataly 's avonds vooral met de animatie (we zouden merken dat het iedere dag hetzelfde was.... de vogeltjesdans kunnen we dus niet meer horen haha ). Wat wel heel leuk was, was dat 1x per week er avondzwemmen was voor de jeugd. Dat vonden ze geweldig zo in het donker zwemmen. De meiden van het animatieteam deden ook leuk mee.. Nataly genoot!Donderdag 21 juli

San Gigmignano staat op de planning. Zeker een uur rijden maar de moeite waard! De tocht was mooi, hier zagen we het echte Toscaanse landschap, hier waren we voor gekomen.... 
Na een uur doken de torens van het stadje op en ons hartje maakte een sprongetje... Dit zag er ook al weer goed uit!


Voldaan kwamen we 's middags weer op de camping terug. Snel nog een duik genomen en nagenieten van een heerlijke dag.


Wat we de vrijdag en de zaterdag hebben gedaan, ik moet jullie bekennen, ik weet het niet meer!! 

Het lijkt alsof het allemaal rozengeur en maneschijn was maar de realiteit was iets anders. De eerste week viel ons niet echt mee. Ik moest vooral uitkijken om niet zo'n zeur te worden die alleen maar riep "in Frankrijk is alles anders!" ....  Maar juist alle kleine dingen waren in Italie net even anders en we hadden echt tijd nodig om daar aan te wennen.... 

Dus we genoten dubbelop van de dagen die liepen zoals we ze gepland hadden. De buurtjes aan beide kanten waren gezellig. De Deen kwam steeds vaker met een praatje en dat maakt een camping zo leuk. Allerlei verschillende mensen. Inmiddels liep de camping ook aardig vol. Soms een beetje te vol... Op een gegeven moment stonder er meer dan 1 caravan op plekken waar je werkelijk geen plek van kon maken..


Gelukkig was het vaak maar voor 1 nacht maar ze lieten werkelijk iedereen toe. Reservering of niet. En al had je gereserveerd dan had je nog kans dat je de eerste nacht dus nog niet op je eigen plek kon staan... heel bijzonder vonden we dat.

Het sanitair vonden we geweldig. Heerlijke warme douches, de toiletten waren schoon en met afwassen hadden we gewoon loeiheet water ipv koud of lauwkoud water.... 

Zondag 24 juli
Een dag naar het waterpark bij Livorno stond op de planning.... Het weer zag er op de camping niet geweldig uit, maar we hadden de hoop dat het aan de kust beter zou zijn... en dat was het. Niet bloedheet, wat (veel) wind, maar zon! De donkere wolken stuurden we het binnenland in. Het was totaal niet druk en de jongens konden af en aan van de glijbanen... Zij genoten, en wij dus ook!Uitgeblust kwamen we rond 7 uur weer terug op de camping. Iedereen vroeg bezorgd hoe wij het hadden gehad want het weer was toch wel slecht geweest... hahaha, slecht??? Echt niet wij hadden een prachtige dag...Nou daar had het geregend en 's avonds kregen we nog een behoorlijke bui op ons dakje, maar hee we zaten droog in ons tentje!

wordt vervolgd......
Italie 2011, deel 1
Zo kijk je maanden uit naar de vakantie, ineens is het zo ver en dan voor je het weet is het zelfs alweer voorbij en zijn de spullen weer opgeruimd wachtend op volgend jaar!

Donderdag 14 juli
Om 5.30 uur gaat de wekker... ... Taco en ik gaan er uit om de laatste dingen klaar te maken, broodjes te smeren maar vooral om even goed wakker te worden... Zeker zo vroeg moet ik toch even op gang komen....
7 Uur zijn we alle vier klaar voor de reis en zetten de auto richting het Zuiden. Deze dag loopt voorspoedig. Reizen op de quartorze juillet is een aanrader hoor! Geen vrachtverkeer in Frankrijk.... 
Rond half 6 komen we in Altdorf aan, daar zetten we op een doorreiscamping onze 2 kleine tentjes op en gaan ergens wat eten.... Redelijk bijtijds duiken we onze mandjes is om zo uitgerust mogelijk aan dag 2 te kunnen beginnen.Vrijdag 15 juli
Om 6 uur gaat de wekker. Snel de luchtbedden leeg laten lopen, tentjes afbreken, broodjes halen voor onderweg en om kwart voor 7 reden we de camping af. Een half uurtje tot de Gotthardtunnel. Met een beetje angst en beven zag ik die tunnel tegemoet. Na alle horrorverhalen over uren wachttijd, oververhitte auto's e.d. zag ik er best tegen op... Nergens voor nodig natuurlijk want voor we het in de gaten hadden reden we de tunnel in. Zonder file, zonder wachttijd!
Tot Milaan ging het fantastisch maar jeeeee de rondweg bij Milaan was een groot drama... File, file, file, wegwerkzaamheden, file, file... Na 2 uur waren we eindelijk de stad voorbij en konden we weer op pad naar de camping. Dat laatste stuk ging voorspoedig. In de verte zagen we de toren van Pisa al maar die reden we nog even voorbij. In de dagen erna zouden we deze goed gaan bekijken.


Op de camping aangekomen hadden we alle keus uit de plekken. Zodoende konden we een prachtige grote plek uitzoeken met zowel zon als schaduw (en iedere ochtend duivenstront op de tent hahaha, want die hadden hun slaapplek in de boom die ons schaduw bezorgde.. lekker dan). Eerst met elkaar de tent opgezet en toen gingen de kinderen lekker zwemmen. Taco en ik maakten de rest af.

Zondag 17 juli
Na een rust en settledag op zaterdag (boodschappen halen e.d.) hadden we vandaag toch al wel de behoefte om wat te gaan ontdekken. Tja dan is Pisa het eerst waar je aan denkt. Dus na het ontbijt de auto in en op weg naar de wereldberoemde toren....


Uiteraard de beroemde of beruchte foto's, maar het blijft bijzonder daar te lopen. Je kent het alleen van tv of plaatjes... Het was alleen errug druk dus de gebouwen zijn we niet in geweest. Wel nog door het stadje zelf gelopen en dat was best leuk. En we hebben in Pisa ons eerste echte Italiaanse ijsje gekocht... Deze was al superlekker, maar later die week kregen we het summum!

Weer terug op de camping lekker het zwembad in gedoken en ondertussen zagen we ook dat we aan beide kanten buren hadden gekregen. Een Nederlands en een Deens gezin. We troffen het, het waren leuke mensen en we konden het prima met elkaar vinden zo bleek gedurende de vakantie...

Oke, tot zover onze begindagen.... Later meer....
Genoten
Vorige week zaterdag begon onze voorjaarsvakantie. De week ervoor nog gewerkt en dus vrijdag 's avonds de spullen ingepakt. Normaal had ik veel meer voorbereidingstijd dus enigszins raar was het wel om alles redelijk snel snel te moeten doen.Zaterdagochtend om 9.15 uur vertrokken we richting Ingolstadt. Daar zouden we overnachten. Dit vinden we prettig omdat rond dat tijdstip rond Munchen altijd een vette file staat en wij daar geen zin in hebben. Ook Bianca en gezin zouden we in het hotel treffen. Na een goede reis kwamen we rond 17.00 uur aan. Even wachten op de rest en toen bij de Burger King wat gegeten. Vroeg naar bed en na het ontbijt de volgende ochtend weer op pad voor de laatste 2 1/2 uur. Ook dit ging weer voorspoedig en om 10.45 uur stonden we voor ons appartement. Het zag er prima uit en we gingen snel uitladen. Na een broodje onze skispullen gepakt en naar de piste toe. Het was prachtig weer, strak blauwe lucht, zon.... een perfect begin van onze vakantie. Snel de spullen voor Lucas en Nataly gehuurd en gaan met de sleeplift... 

Ik moest toch weer even slikken hoor. Skien is gewoon niet helemaal mijn ding, maar ik mocht niet klagen. Het ging best wel redelijk.. Ook Bianca en Danny met de meiden kwamen snel naar de baan en daar hebben we ons prima vermaakt! Ook Bianca haar ouders waren er. Het was gelijk gezellig.

's Avonds zijn we met ons viertjes uit eten geweest. Ik had natuurlijk niks mee, erg vervelend hihi... Maandag...

Het was een bewolkte dag. Lichte sneeuwval maar dat was niet erg. Gewoon de skispullen gepakt en weer de baan op. Je merkte het ging steeds beter (op mijn niveau dan en voor de kenners onder ons is de blauwe piste mijn ding haha erg heftig dus NOT).
Lucas en Nataly vlogen de baan af alsof ze het dagelijks doen. Zo ontzettend leuk om te zien... Ze genoten van top tot teen.

Dinsdag....
Niks lichte sneeuwval, gewoon vette sneeuw en mist. Nou hier had ik dus geen trek in. Ook Bianca had zoiets van hmm, laat mij maar shoppen. De keus was snel gemaakt. De mannen (de bikkels) gingen skieen en de dames gingen heerlijk shoppen in St. Johann. Heerlijke taarten gegeten, leuke aankopen gedaan en zo kom je de dag ook prima door hoor!Woensdag....

De mannen (Taco, Danny en Lucas) gingen naar Saalbach/Hinterglemm. De vrouwen en ouders van Bianca bleven op de vertrouwde baan. Het was prachtig weer. Geen wolkje te bekennen... Ronduit genieten! De meiden van Bianca deden het ook al helemaal geweldig op de kleine latten. Zo leuk, totaal geen angst.... Heerlijk lijkt me dat haha..
's Avonds gingen we met ons 10-en uit eten. Altijd gezellig... En zo zaten we al halverwege de week.

Donderdag...
De mama van Bianca was jarig dus ieder deed lekker zijn eigen ding. Wederom een prachtige dag en dus besloten we naar de gletsjer te gaan, de Steinplatte. Met een gondel ga je dan eerst een 800 meter omhoog en dan kom je op een heel mooi plekje op aarde met dit prachtige weer. Zo mooi... 
Het skieen ging totaal niet. Ik moest werken terwijl Taco en de kinderen over de piste leken te vliegen... pfff ik had het daarin niet naar mijn zin. Bah. Alles deed zeer, voeten, benen... Ik ben uiteindelijk heerlijk met m'n snuit in de zon gaan zitten en zijn de andere 3 met elkaar zwaardere afdalingen gaan doen. Ik vermaakte me wel.
Toen ik dacht dat ik met nog slechts 1 kleine afdaling en daarna de stoeltjeslift klaar was kwam ik bedrogen uit. Ik moest nog 1x naar beneden voor een andere lift die wel naar de top ging. Hangend en wurgend ben ik beneden gekomen... Zo niet leuk! 
Eenmaal boven de latten uit en weer met mijn snoet in de zon. Taco ging met de kinderen nog weer een afdaling doen. Weer terug had Lucas een mobieltje gevonden. Helemaal trots met zijn aanwinst en niet blij met mijn opmerking dat ik ging proberen deze weer bij de rechtmatige eigenaar te krijgen hihi... En dat ging soepel. De persoon die ik belde kon contact leggen met (uiteindelijk) de vader die erbij was. En ook hij kwam net op de plek waar wij waren. Helemaal gelukkig, want zoonlief had hem al 3x verloren... Een leuke vindersloon voor Lucas was het gevolg (ik gaf aan dat dat niet hoefde, maar ze wilden geen nee horen). Afijn een goede daad verricht.Vrijdag...

Danny en Bianca lieten de meisjes bij haar ouders en ze gingen met ons mee naar Fieberbrunn voor een dag skieen. Het was half bewolkt met zo nu en dan een zonnetje. Genieten dus.
De groep ging weer de moeilijkere afdalingen doen en ik bleef veilig op mijn blauwe afdalingen hihi. Raakte in gesprek met andere Nederlanders en kom je tot de ontdekking dat er nog meer mensen uit Schoonhoven van skieen houden haha. Hoe verzin je het...
Aan het einde van de dag zijn er 4 nog een rodelbaan in gegaan ter afsluiting. En weer een dag was voorbij.

Zaterdag...
We werden wakker met een nog blauwere dan blauwe lucht. Wat een afsluiting van een supervakantie. Eerst wat spulletjes ingepakt en om half 11 stonden we weer op de baan. Niet veel later kwam Bianca ook en zo hebben we met elkaar de vakantie uitgeskied tot een uur of 3. Zelfs ik had het naar m'n zin en ik moet je heel eerlijk bekennen dat ik dat in al die jaren nog niet zo heb gehad. Maar het was helemaal goed deze week.Om 3 uur was het klaar. De spullen ingeleverd en de laatste dingen ingepakt. Om kwart over 5 stonden we startklaar voor de terugreis naar Nederland.
Bij Munchen stond een file en TomTom gaf een alternatieve, snellere route aan. Prima. maar wat ze daarna deed... ze was helemaal van haar padje. Wilde ons een hele andere route laten rijden, we werden gek van Truus. Maar goed, gelukkig hadden we de route goed in ons hoofd dus nadat we dwars door Munchen waren gegaan (hoe we dat voor elkaar kregen mag Joost weten) zaten we weer op de goede weg. Veel regen (gelukkig geen sneeuw) maar geen files, gladheid of ongelukken en zo kwamen we om 2.55 uur vannacht weer thuis.


"Ja, dat ben jij
Dat ben jij"