Welkomsttekst

Leuk dat je ook mijn logje hebt weten te vinden. Ga lekker zitten, neem een kopje thee of koffie en lees lekker mee....

Gastenboek
 
WLvdM Februari 2012

Mijn filmpje!


Nataly en Marco 2011

Nataly en Marco 2010
Nataly en Marco 2009
Nataly en Marco 2008

Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Foto album
Bezoekers
Op dit moment is er 1 nieuwsgierig ;
en 1 gast nieuwsgierig .
Agenda

 

1 december 2013
TV opname Zo Raymann


19 januari 2014
Vrienden van Amstel30 mei 2014
Marco Borsato Ziggodome

Kaarsje


Deze is voor een ieder die een lichtpuntje kan gebruiken........
Profiel
Naam: Frederique
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
E-mail alert
Happy in Prahahaha
Sinds enige jaren ga ik met mijn vriendinnen Mirjam en Bianca  eens in de 2 jaar een weekendje weg. Het begon met York, Keulen, Gent, Zandvoort/Haarlem/Volendam en Barcelona. Dit jaar was het twijfelen. Wat zou het worden. Na wikken en wegen kwamen we tot de conclusie dat het Praag zou gaan worden. Zoeken naar tickets, zoeken naar een geschikte overnachtingsplaats.... Eigenlijk was alles vrij snel voor elkaar en kon de voorpret beginnen. Snel werd het zondag 15 september.


Na een korte en slapeloze nacht ging de wekker om 04.20 uur (die wekker was dus eigenlijk overbodig!) en een kleine 40 minuten later stond ik klaar om door Mirjam opgepikt te worden. Snel door naar Bianca en op naar Rotterdam Airport. Alles zat mee en dus zaten we om 6 uur aan een kopje koffie in een poging iets wakkerder te worden wachtend tot het moment van inchecken.


10 voor half 8 stegen we op. Altijd weer spannend, maar zodra ik in de lucht ben is het oke en ik kon gaan genieten. Een kleine anderhalf uur later stonden we weer aan de grond, echter wel zo'n 690 km van huis verwijderd. Praag kon zich op gaan maken voor ons bezoek haha.. Het avontuur begon al bij de bus.... Welke?? Afijn dat ging vlot. Toen de metro.... Geen touw aan vast te knopen aan het Tjechisch... maar ook daar een kaartje gekocht en op naar het centrum... Tja en toen... de een zei links, de ander rechts.... en dan loop je dus verkeerd. Maar toen we het richtingsgevoel hadden gevonden liepen we in 1 keer naar ons appartement.

De dame die ons ontving was aangenaam verrast om 3 zeer vrolijke meiden te mogen begroeten. Ze vertelde ons dat ze het heerlijk vond dat wij zo "happy" waren want alle andere gasten waren chagarijnig i.v.m. weer wat niet heel uitbundig was.....


Goed, Praag dus. Nadat we de koffers hadden achtergelaten zijn we wat gaan rondlopen. Toen kwamen we tram 22 tegen die naar de Burcht ging. Jee, wat een allervriendelijkste chauffeur NOT.... ik vroeg netjes of we een kaartje konden kopen, ik kreeg iets in het Tjechisch naar mijn hoofd, hij deed de deuren dicht en reed weg... Uhuh.. gelukkig stonden wij al in de tram en kwamen we bij de Burcht... alleen zonder te betalen.. maar goed, dat was niet ons probleem, toch?! Wij bleven lachen!

Wat was het mooi bij de Burcht. Heerlijk rondgelopen, genoten van al het moois, het park wat er bij hoort bezichtigt.... en... het weer viel nog alles mee. Het was een soort van warm!

Inmiddels was het al ver na lunchtijd en onze magen begonnen te protesteren. Dus langzaam naar de rivier gelopen en daar een plekje op een boot gevonden om te eten. Ook daar ging het er weer typisch aan toe. We hebben ons verbaasd, verwonderd en toen de schouders maar opgehaald... het was ons weekend en niemand die daar iets aan kon veranderen hahaha... Wel heel erg lekker gegeten. Daarna nog wat rondgelopen, maar de man met de hamer kwam bij ons drietjes langs en we besloten even een anderhalf uur te rusten in het appartement. Al giebelend en lachend kwamen we weer bij de aardige dame aan en riepen: "Here we are again" waarop zij lachend antwoordde "and still happy" hahaha. 

Het appartement was ruim, simpel maar schoon. Even de voeten omhoog, gebadderd, gerust. Tegen half 8 richting centrum gelopen maar ver kwamen we niet. We zagen een leuk restaurantje en daar zijn we ingedoken. Heerlijk gegeten en om 22 uur was het tijd, de hoogste tijd dat we met een vette lach op het gezicht ons bed gingen opzoeken. Moe en vol van alle indrukken die we al hadden opgedaan... 

Maandag 16 september
Om 8 uur de wekker. Praag op de fiets stond op het programma maar eerst ontbijten... Tja, wat je ontbijten noemt. Oud brood waar je met enig fatsoen alleen maar toast van kon maken, voorverpakte chemische croissantjes... nee dat was het niet. Maar goed, het mocht de pret niet drukken. 
Bepakt met regenponcho en paraplu gingen we op zoek naar de fietsverhuur.  Daar werden we vriendelijk verwelkomd en de fietsen stonden klaar. We zouden maar met ons drietjes blijven en dat vonden we prima. Phillip onze gids stond vol van kennis en was zeer enthousiast om dat met ons te delen.... Vol overgave begon hij aan de toer en met hem gingen we terug in de tijd.... Inmiddels was het gestaag gaan regenen en dus werden de ponchos aangetrokken. Het fietsen werd wat gevaarlijker want de stenen waren spek en spekglad... Uiteindelijk waren we zo koud dat we maar eerst een tentje opzochten waar we koffie konden drinken. De gids wilde de fietsen niet onbeheerd laten (ze konden niet op slot) en besloot deze gewoon mee naar binnen te nemen... Tuurlijk!!! De eigenaren waren er niet blij mee maar stemden er toch mee in haha, wij kwamen niet meer bij.


Eenmaal opgewarmd gingen we verder. Inmiddels was het gelukkig droog geworden en zaten we wat lekkerder op de fiets. We bleven onze ogen uitkijken. Zo mooi dat alles is... Het maakt niet uit waar je kijkt, je ziet alleen maar historie.

Na 3 uur zat de toer erop (oorspronkelijk duurt ie 2 uur) en namen we afscheid van de gids. Maar niet nadat hij ons had verteld dat hij blij was dat wij het met hem hadden uitgehouden en hij ons zo leuk vond... So Happy!!

Wij besloten eerst te lunchen en daarna de Joodse wijk in te gaan. Jee... dat was indrukwekkend.... De oude Joodse begraafplaats... Het Joods museum.... ik was er stil van... 


Nadat we de Spaanse synagoge hadden bezocht zijn we eindelijk de Karlsbrug over gegaan. Ook zoiets moois! Daarna zijn we naar het appartement gegaan. Even opfrissen om vervolgens 's avonds een leuk restaurantje te bezoeken... Hm, dat viel tegen. Het zag er leuk uit, maar zo niet vriendelijk!!! We werden bij binnenkomst al bijna weer weggekeken haha.. en dat werkt bij ons averechts he?! Zo gelachen... maar goed, het eten was op, en we hadden zoiets van het toetje doen we ergens anders wel. Dus opgestapt en weer over de Karlsbrug richting centrum. 


Inmiddels hadden we een tip gekregen om naar een Black Light Show te gaan. Nou we kwamen er een tegen dus naar binnen.... Een heel oudbollig zaaltje en wat muffig. Oke dachten we nog.... hmm wat moet dit worden. De show begon en het was vaag, heel vaag.. en de muziek!!!! Alsof ik bij het poppentheater in de Efteling zat. Na 3 kwartier was er pauze en ik dacht, als de meiden het leuk vinden prima, dan zal het aan mij liggen... Maar na 1 blik op ze was het duidelijk dat het ook niet precies was wat zij hadden verwacht... Een vreselijke lachstuip tot gevolg.... Maar we hebben het volgehouden. Na de pauze zaten we weer braaf rustig in de stoelen en hebben de show afgekeken... Een bijzondere afsluiting van een bijzondere dag.

Dinsdag 17 september
dit keer geen wekker. We werden wel wakker wanneer we wakker zouden worden... En dat was om 8 uur hahaha.
Rustig opgestaan, de spullen ingepakt want het was alweer de laatste dag. En weer naar het "uitgebreide" ontbijt. De koffer bij de receptie achtergelaten en weer gaan struinen door de stad. Dit keer naar het Dansende Huis. Een glazen modern gebouw. Grappig om te zien. Daarna gingen we een rondvaart doen. En onder het genot van een koffie en een ijsje kregen we nog meer informatie over de stad. Het was gezellig en leuk om de stad vanaf het water te zien.
Na de tocht weer gaan lopen, lopen en lopen en toen kwamen we weer bij het water uit waar we een leuk restaurant uitzochten waar we heerlijk hebben gegeten. 's Middags nog lekker in het zonnetje gezeten en tegen zessen zijn we richting vliegveld gegaan... Dat ging vlot. 
Moe maar voldaan namen we een half uur later dan gepland een plekje in het vliegtuig in en keken we uit om weer naar huis te gaan.

Het waren weer bijzondere, gezellige, uitbundige dagen met de liefste vriendinnen die je je maar kunt wensen!!


Lieve Bianca en Mirjam het was weer genieten met jullie. Dank jullie voor de gezelligheid en de vriendschap die al zo lang standhoudt tussen ons (gemiddeld 40 jaar!).

Ik hou van jullie!


Fotologje Parijs
Zoals jullie in vorig logje hebben kunnen lezen was ik wat foto's van Parijs kwijt... Maar met lieve tips en aangeboden hulp zijn de foto's toch nog boven water gekomen en deze wil ik toch even plaatsen... Nog even nagenieten!
Wat was het genieten!!!
De Zeeuwse kust
Afgelopen week hadden de kinderen hier vakantie. Op een daagje werken na was ook ik lekker vrij. Taco nam de donderdag en vrijdag vrij en zo kwam het dat we besloten even heerlijk met z'n viertjes erop uit te gaan... Maar waarheen? Belgie, Nederland, Duitsland? Uiteindelijk werd het Vlissingen... Daar waren we nog nooit geweest. Hup het internet op en een leuk hotel gezocht.. Dat duurde niet lang en zo kwam het dat we donderdagochtend tegen tienen met onze neuzen richting Zeeland stonden!

Na een vlotte reis kwamen we aan. We werden enthousiast ontvangen door de eigenaresse van Hotel Zilt. Onze kamer was ook al klaar dus we konden ook nog direct inchecken. Een prachtige kamer met spiltlevel. De kinderen sliepen boven, wij beneden...


Toen het stadje in. Wat zag het er gezellig uit, en helemaal toen ook het zonnetje nog probeerde door te breken.. 

Een gezellig restaurantje opgezocht en daar hebben we heerlijk gelunchd. Toen verder het stadje door. Leuk gewinkeld  (en geslaagd) en tegen vijven kwamen we weer in het hotel aan. Lekker gerelaxed, gedouched en klaargemaakt voor het avondeten. We hadden een tafeltje in De Beurs gereserveerd.  Daar hebben we ons de hele avond wel vermaakt... De volgende ochtend uitgecheckt, Zeeuwse bolussen gekocht en met de auto naar het strand bij Zoutelande gereden. Ondanks de mist hebben we ons daar ook prima vermaakt met het vliegeren. Nataly moest echt in de ankers want ze zou zo de lucht in gaan. Na een uur waren we verkleumd, koud en tevreden. (en de vlieger kapot) en zijn we naar Domburg gereden..
Tja in het seizoen zal het daar zeker erg gezellig zijn, maar nu vonden we het niet zo bijzonder. Toen besloten we na een patatje dat we lekker naar huis zouden gaan. Dus via Neeltje Jans en de Brouwersdam zijn we op het gemak weer naar huis gegaan. 

Het was kort, maar het was heerlijk. Even met z'n viertjes..... daar geniet ik zo van!


Fijne zondag iedereen! 
Een dagje luchtvaart
Na een heerlijke week vakantie met shoppen, film en lekker keutelen en examen doen, was het vandaag echt de allerlaatste dag van de herfstvakantie.
Van de week via twitter probeerde ik via Waarnaartoe.nl nog kaartjes te winnen voor het Aviodrome. Daar wilden we nog naar toe, maar ja, met gewonnen kaarten is het net wat leuker toch!?  Helaas gingen die kaarten aan mijn neus voorbij, Marijke had ze gewonnen. Ik feliciteer haar op Twitter met haar kaarten waarop ze doodleuk antwoord: "maar ik deed mee voor jou, je mag ze hebben"... Nou ik was even helemaal stil, om vervolgens gelijk de telefoon in te duiken. Maar ze maakte geen grapje, de kaarten waren voor mij bedoeld. Superlief natuurlijk!  Ik had ondertussen ook nog een kortingskaartje via Marktplaats op de kop weten te tikken en zo was vandaag de dag voor het Aviodrome in Lelystad. 


Het weer werkte fantastisch mee, het was er totaal niet druk, een perfecte dag! Eerst pakten we de binnen tentoonstelling, maar halverwege werd omgeroepen dat we ons moesten verzamelen voor de 4D film. Die wilden we niet missen en dus lieten we het binnen even voor wat het was. De film was leuk, het regende zelfs binnen haha.... Na een half uur mochten we de zaal weer verlaten en pakten we een broodje. 


Omdat de zon volop scheen besloten we om eerst naar buiten te gaan. De flightsimulator, de Boeing 747, alles werd bekeken. De Boeing maakte indruk vanwege zijn grootte. De kinderen vlogen enthousiast van het een naar het ander. Heerlijk om te zien!
Maar wat ook nog ontzettend leuk was, de gepassioneerde medewerkers daar. Ongevraagd kwamen ze met verhalen en hielden het allemaal erg boeiend, absoluut top!


Eenmaal buiten alles gezien moesten we ons rondje binnen natuurlijk ook nog even afmaken. Ook daar weer enthousiaste medewerkers met mooie verhalen en duidelijke uitleg... Toen nog het stukje ruimtevaart. De jongens besloten na het proeven van astronautenvoer dat hier hun lot niet ligt haha, wat was dat niet te eten, blegh!


Ook was er een morse code apparaat aanwezig en de kinderen mochten proberen hun naam in morse te doen. Het lukte Lucas heel goed, Nataly vond het spannend en vergat de "L" haha.... Om half 4 hadden we nagenoeg alles gezien en gedaan en konden we ons bezoek afsluiten. Na een vlotte rit terug lekker thuis bijgekomen...

We hebben een heerlijke week gehad met ons viertjes, zo mogen de vakanties vaker zijn!


Duinrell
Van de week kreeg ik een mailtje van Mirjam met de vraag of ik interesse had in 4 vrijkaartjes voor Duinrell. Na een klein overleg thuis, bleek dat de kinderen dat echt wel zagen zitten. Zelf was ik er nog nooit geweest en ook Lucas en Nataly kenden het niet. 
Vanmorgen moest Lucas eerst nog even naar de kapper (even de "wintervacht" eraf laten halen haha) en daarna zijn we gelijk doorgereden naar Wassenaar.

We stonden netjes in de rij om de voucher om te wisselen voor de toegangskaarten en voor ons stonden een opa en oma met kleindochter. Er kwam een meisje langs en vroeg aan hen of ze nog kaartjes nodig hadden, wat zij had 4 vrijkaarten en gebruikte er maar 2. Die mensen waren helemaal gelukkig en konden het niet geloven dat ik hen het 3e kaartje aanbood, ik had nl. ook nog 1 kaartje over. Vervolgens hoefden we niet in de rij te wachten want we mochten de kaarten gelijk bij de ingang omwisselen. De eerste goede daad was verricht hihi..

Vervolgens liepen we het park in en ik moet zeggen dat ik eerst wat afwachtend was, maar het was echt leuk. Nu zijn we niet zulke helden en toen ik de Mad Mill zag, draaide mijn maag zich al om. Oke, op naar de Falcon. Bij het zien van het opstijgen, steeg Lucas ook op "daar ga ik echt niet in"  hahaha... Dan maar in de Splash. Een heerlijke waterbaan waarbij je als je in de open boot zit echt door en door nat werd. Wij namen uiteraard de "dichte" boot. Kwam je nog nat genoeg uit hoor hihi.


De Kikkerachtbaan was een succes evenals de Aquaswing. Ik weet niet hoe vaak ze erin zijn geweest maar het kon niet op. Ik heb de hele dag 2 blije koppies gezien... heerlijk...

Zo nu en dan lekker even in de schaduw een broodje gegeten en wat gedronken en dan weer naar de volgende attractie (of weer terug). Een grote glijbaan was ook geweldig en zo kwamen we de dag wel door. Het Tikibad hebben we overgeslagen, maar ik heb ze moeten beloven dat we ook daar nog een keer naar toe gaan ...


Het schip, de eeuwig brandende kaars, we hebben ze allemaal gehad en het was genieten.. Iets na vieren zaten we weer in de auto terug en een klein uurtje later waren we weer thuis. Moe maar zo voldaan van een topdag. Morgen gaan Lucas en Nataly lekker met opa en oma en tantes en neef en nicht naar het strand. Ook dat wordt dus genieten. En ik..... ik ga naar Amsterdam genieten van Marco! Ik heb er zin in!!!! Wie zie ik morgen allemaal????

Gent
Vorige maand besloten Taco en ik dat we in de kerstvakantie eens met ons viertjes naar Gent zouden gaan.
In 2008 ben ik daar 2 dagen met mijn vriendinnen geweest en wat heb ik daar toen genoten! Maar werkelijk alles zat toen ook mee. Vooral het weer... Daar kon ik dit keer minder enthousiast over hihi...

Gisterochtend vertrokken we om 10 uur naar België. Onze Tom gaf aan dat we tegen half 1 daar zouden arriveren. Zouden ja... een leuke file deed ons de das om en toen we tegen enen dan ook werkelijk in Gent waren lagen alle straten werkelijk zo open dat we met onze Tom geen mogelijkheid zagen om bij het hotel te komen hihi.. Uiteindelijk hebben we hem ergens in de parkeergarage gezet en zijn we lopend naar het hotel gegaan.

We zaten hartje centrum in het Novotel. Prachtig gelegen en we kregen een mooie kamer toegewezen. Het belangrijkst voor mij... een bad!! hihi. Voordat we onze spulletjes gingen halen, besloten we eerst onze maagjes te vullen want die protesteerden hevig (zo tegen half 2).. Ik had nog aangename herinneringen aan "De onvrije schipper".. Daar serveren ze heerlijke broodjes en zalige sla erbij. Een bord vol voor weinig! We hebben gesmikkeld met ons viertjes.
Hierna snel de spullen uit de auto gehaald en naar onze kamer gebracht. Toen snel de
stad weer in. Het weer was redelijk. Soms wat regen soms aardig droog. Wat winkeltjes bekeken en om 5 uur heerlijk in de bar van het hotel een drankje genomen... 

Om 7 uur vonden we het tijd een leuk restaurantje op te zoeken... Dat leek makkelijk met alle tentjes die je daar hebt... Leek ja... of ze waren gesloten, of ze zaten vol, of het was net niet wat we wilden... Na een tijdje rond te hebben gelopen kwamen we een restaurantje tegen, vlak om de hoek bij ons hotel (niet lachen) en daar hebben we ons neer gezet. Varkenshaasjes, steak en een stoofvlees was onze bestelling. Mmmmm heerlijk... Terug op de hotelkamer hebben we het spel "Ik hou van Holland" gespeeld. En ja, Lucas en ik hebben gewonnen!!!! Tegen half 12 zijn we lekker gaan slapen.. nou ja lekker. de kinderen hadden een beetje ruzie met de deken wat ze met z'n tweetjes moesten delen en later bleek die deken ook niet erg warm te zijn. Veel wakker, en kou... 

Het ontbijt vanmorgen was echter weer een goedmakertje... *kwijl*... zoveel lekkers.. Maar we hebben het netjes gehouden hihi..
Na het ontbijt uitgecheckt en de spullen naar de auto gebracht. Toen nog even een rondje stad gedaan, en besloten toen dat het tijd was om naar huis te gaan. Het weer zat niet mee en we waren het gewoon zat, moe... Maar ondanks dat het weer niet meewerkte hebben we heerlijk genoten in Gent. Het is en blijft een mooie stad.

De auto heeft ook prima zijn best gedaan. Hij kreeg natuurlijk gelijk zijn vuurdoop haha... maar we hebben er een heel goed gevoel bij!


 En met dit uitje loopt 2009 op zijn eind. Het was een mooi jaar, veranderingen voor zowel Taco, de kinderen en mijzelf, maar ik ben ervan overtuigd dat die veranderingen positiviteit zullen opleveren.. 
Morgen gaan de mannen wat vuurwerk aanschaffen, de dames doen boodschappen en 's middags worden we bij oma verwacht om heerlijke verse warme zelfgebakken oliebollen te eten... Mjammieeeee niemand bakt ze lekkerder dan mijn schoonmoeder...
Poldersafari
Afgelopen week stond er weer een uitje op het programma. En wel de Lansing Safari... Jullie zullen nu wel denken: "Wat is dat???"  hihi dat snap ik.

De Lansing Safari is een tocht per platbodem door de polder.. 

Om 1 uur begonnen we heerlijk met koffie en gebak om vervolgens naar de boot te lopen. Daar met bibberende knietjes ingestapt en zowaar hij bleef drijven, kieperde niet om dus dat moest goed gaan komen.


We zijn een heel eind de polder in gegaan.  Stukken waar je normaal niet komt alleen als er genoeg ijs ligt zodat je er kunt schaatsen (en aangezien dat best een stuk is, kom ik er zelfs dan niet hahaha)...

Het was prachtig om de natuur eens vanaf deze kant te bekijken. We zagen heel vee koeien, maar die deden alsof ze gek waren. Bleven lekker liggen of staan herkauwen... en keken ons met een domme blik na... We zagen een purper reiger en zelfs 2 zilverreigers (dat vond ik dan wel weer heel mooi) en er waren vreselijk nieuwsgierige schaapjes..


De schipper had ons aan het begin al gewaarschuwd dat we soms bruggetjes onderdoor moesten en dat die niet erg hoog waren.. Dat we soms op de bodem van de boot moesten zitten omdat we er anders niet onderdoor kwamen vertelde hij even niet haha. 

We stopten 2x. De 1e keer kregen we een lekker bittertje (of 2) met een stukje kaas (of 2 of 3). De 2e keer stopten we wat langer want er gingen palingen gerookt worden. Nu heb ik erg weinig met vis, maar ik liet me niet kennen. Nadat de palingen gerookt waren kreeg ik de eerste op het bord. Heel voorzichtig waagde ik me eraan. Tja, vies is een groot woord. Het smaakte wat worstachtig, maar ik denk gewoon het idee zo'n glibberig ding... nee ik heb die van mij afgestaan aan een die het erg lekker vond.


Rond half 6 werd dit kamp opgedoekt en gingen we het laatste stukje varen.

Het was een perfecte middag ! 

Dagje Archeon
Gisteren was het jaarlijks uitje van de personeelsvereniging. Dit jaar ben ik voor het eerst bestuurslid van de pv en dus ook mede organisator van het uitje. 


De keuze was dit jaar op het Archeon gevallen en zodoende gingen we met collega's de bus in richting Alphen ad Rijn. Mooi op tijd kwamen we daar aan en werden we ontvangen met heerlijk appelgebak en koffie.


Hierna mochten we vrij het park bezoeken. Er waren toch best nog veel kinderen (zo'n 500) maar ook wij konden mooi de verhalen aanhoren die door de medewerkers werden verteld. Ik heb genoten hoe de mensen zo in hun rol blijven. Zo had ik een heerlijk
moment in de Bronstijd. Daar was een vrouwtje een vishaakje aan het maken. Het leek mij erg tijdrovend werk en vroeg in mijn onbenul hoe lang ze daar mee bezig was. Ze keek me niet begrijpend aan en zei: "Dat is wel een hele moderne vraag. Ik ben er niet mee bezig in termen van tijd. Dit doe je tussen alle andere dingen door. Van tijd hebben we nog niet gehoord" hihi... 

Tegen enen was het tijd voor de lunch. Heerlijk (overheerlijk) vers oerbrood stond voor ons klaar met zalig beleg. Ook een mok linzensoep was er voor iedereen, zalig!!  Iedereen zat lekker te genieten.
Om 2 uur zou er bij de Romeinen de offerceremonie plaatsvinden. Nu was iedereen op tijd klaar met eten en togen we daar heen. Het was humoristisch. Leuk dit meegemaakt te hebben. Na het offer konden we gelijk door naar het Gladiatorengevecht. Ook hier veel humor. Heerlijk gelachen en ons verbaasd over reacties van de kinderen. 

Nadat we de gedode gladiator toch na de voorstelling weer zagen lopen konden we met een gerust hart verder met het programma. Teambuildingactiviteiten.
Zo moesten we een puzzel (tangram) neerleggen maar dan niet zomaar, nee we kregen aanwijzingen van 2 man, die van anderen weer gehoord hadden hoe de puzzel lag... Pff dat viel niet mee. 
Vuurmaken was iets voor de mannen. Maar prachtig vuur werd er gemaakt. Het boogschieten was dit keer geen succes voor mij. Ik schoot beide pijlen onder het bord. Tss, belachelijk haha.... Verder moest er nog een breedte van een rivier gemeten wordenop de Romeinse manier. Nou daar heb ik me ver vanaf gehouden. Ik snapte er helemaal niks van. Kon er ook niet over nadenken, omdat ik gewoon niet wist waar ik over na moest denken hihi.
Een Vikingtent moest opgezet worden en dat ging nu wel eens heel vlot. Zelf nog een idee aangebracht en zo stond de tent binnen no-time. En er moest nog een soort van steltlopen gedaan worden. Stel je voor een A-frame met aan iedere kant 3 touwen. 6 man moesten dus aan de touwen trekken zodat kant om kant omhoog kwam zodat er stappen genomen konden worden.

Iedereen heeft het erg naar zijn zin gehad. Om 5 uur was het borreltijd om aansluitend lekker te eten. Het was allemaal erg goed verzorgd en absoluut een aanrader om dit een keer met collega's te doen!
Een middagje Den Haag
Vandaag had ik het jaarlijkse uitje met mijn team en voor de verandering  was ik de organisator haha... 

We gingen met de trein naar Den Haag. Dat was geen probleem. Via internet de kaarten gekocht, op het station het juiste spoor en in de juiste trein gestapt en bij Den Haag CS er weer uit. Hoe moeilijk kan het zijn hihi... Vanaf daar moesten we met de tram naar het door mij uitgekozen restaurantje... Ik wist zeker dat we tram 9 moesten hebben, dus 11x de strippen afgestempeld, ingestapt en toen kwam mijn gevoel naar boven... Dit is niet goed, het voelt niet goed .... De bestuurder lief gevraagd of we juist zaten... En wat denk je??? Nee, natuurlijk zaten we in de verkeerde tram haha... Oh wat voelde ik me stom. Gelukkig waren we niet heel erg uit de buurt, dus snel uitgestapt en we zijn gaan wandelen. Ach met het weer wat we hadden kan ik je vertellen dat het absoluut geen straf was! En we liepen in 1x goed. Ik was gelukkig wel zo slim geweest om een plattegrondje uit te draaien.. Kijk dat doe ik dan weer wel .

Het restaurantje was snel gevonden, een plekje buiten op het terras en een heerlijk broodje uitgezocht... We hebben zitten smikkelen. Nadat onze buikjes voorzien waren liepen we naar Panorama Mesdag. Daar ben ik zo'n 20 jaar geleden ook geweest (hoe lang geleden???? ja 20 jaar!! haha) en het blijft prachtig om te zien... Heerlijk over de railing gehangen en alles in ons opgenomen. 

Ineens ging er een mobieltje af en die lag in het zand achter het hek... Tja, een collegaatje stapte over het hek en pakte het ding. Inmiddels was het gestopt met bellen dus ik bel terug.... Krijg ik een Japanner of Chinees aan de telefoon hihi... dus ik in mijn beste Engels verteld dat we het mobieltje hadden gevonden en dat het bij de balie zou liggen. De beste man was helemaal gelukkig. Een goede daad was een feit.


Nadat we het panorama hadden bezichtigd liepen we naar de bus met welke we richting Madurodam zouden gaan. Tja en dit ging gelukkig wel goed haha... Binnen 10 minuten stonden we voor de ingang van Madurodam... Het was niet giga druk, het was prachtig weer en ik was met gezellige collega's... Wat wil je nog meer?!


Tegen zessen was het allemaal klaar en zijn we met de tram, trein en auto weer richting huis gegaan... Het was een heerlijk middagje!
Zandhappen
Vandaag hadden we, omdat de weermannen aan hadden gegeven dat het een zomerse dag zou worden, een dagje strand gepland.. Lucas wilde graag naar Kijkduin, dus nadat ik vanmorgen snel wat broodjes had klaargemaakt reden we om half 10 weg richting Den Haag. Een klein uurtje later stonden we bij Kijkduin, gratis!!!!! parkeren! Het waaide flink, maar de zon scheen en het was een gezellige bezigheid. 

Nu beginnen we een daagje strand altijd met een kopje koffie op het terras van een van de vele tentjes. Zo ook vandaag. en ja, het is vakantie dus iets lekkers hoorde er ook bij! Slechts een "klein"  stukje appeltaart en een overheerlijke brownie waren het resultaat. Het was ineens stil aan tafel haha.. We genoten van al het lekkers. 

Nadat ik had afgerekend zijn we het strand op gaan zoeken. Terwijl we richting zee liepen zagen we een redding plaatsvinden. Ik ben er nog niet uit of het een oefening was of echt, maar het zag er echt uit! De zee was behoorlijk ruw en onstuimig... en na duidelijke waarschuwingen van mijn kant gingen de kids het water in! De bikkels.Om half 1 de broodjes gegeten en toen werd het koud, bewolkt, niet lekker! We keken elkaar aan, ik zag de huizenhoge kippenvel van Lucas en besloten dat we lekker naar huis zouden gaan.... Op weg naar de auto gilt Nataly: "Mam, daar heb je Bianca" ... en met Bianca kwam ook de zon volop terug.. Tja, rechtsomkeert weer naar het strand uiteraard haha.. Haar meiden vonden het ook helemaal geweldig en we genoten. Totdat om 3 uur mijn telefoon ging. Mijn schoonzus met de vraag waar wij zaten want ook zij was in Kijkduin. Na mijn geweldige aanwijzingen stonden ze niet veel later bij ons. Helemaal gezellig en zo ging de tijd verder en verder... Ik ben zelf ook nog het water in geweest. Warm is anders, maar het was goed te doen....


Soms betrok het helemaal en dan was het niet lekker, maar dan na een poosje was het weer helder en scheen de zon volop. Het was genieten en ik was aangenaam verrast hoe de bewaking/life guards zich profleerden op het strand. Duidelijk aanwezig, waarschuwden mensen, riepen kinderen terug die te ver de zee in gingen (waar zijn de ouders????).


Om 4 uur vonden we het welletjes en nadat we een ijsje hadden gehaald hebben we de auto weer opgezocht. Uiteraard een hele verkeerde tijd om Den Haag uit te komen, maar goed, we zijn thuis gekomen haha...  Daar waren Bianca, Nataly en ik het water nog niet zat en togen we om half 8 nog even naar het zwembad voor 22 banen... Nataly zelfs 24! Ennu... ben ik het zat haha... Zo lekker onder de douche, het chloor en de zandresten afspoelen...

Het was een topdag!
"Ik zie de zon weer schijnen
Ik voel je warmte om me heen"