Welkomsttekst

Leuk dat je ook mijn logje hebt weten te vinden. Ga lekker zitten, neem een kopje thee of koffie en lees lekker mee....

Gastenboek
 
WLvdM Februari 2012

Mijn filmpje!


Nataly en Marco 2011

Nataly en Marco 2010
Nataly en Marco 2009
Nataly en Marco 2008

Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Foto album
Bezoekers
Op dit moment is er 1 nieuwsgierig ;
en 1 gast nieuwsgierig .
Agenda

 

1 december 2013
TV opname Zo Raymann


19 januari 2014
Vrienden van Amstel30 mei 2014
Marco Borsato Ziggodome

Kaarsje


Deze is voor een ieder die een lichtpuntje kan gebruiken........
Profiel
Naam: Frederique
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
E-mail alert
Sportiviteit
Sinds mijn 19e ben ik aan het badmintonnen. Eerst gezellig met mijn vriendin, maar niet veel later ontmoette ik daar Taco en eigenlijk sinds jaar en dag zijn we daar niet weg te slaan. Allebei nog periodes gehad dat we competitie speelden, ik een paar jaar er tussenuit vanwege de komst van de kinderen en later 2 jaar er tussenuit omdat ik mijn arm zodanig had belast dat normaal spelen niet mogelijk was......

Na een tijdje goed rust te hebben gehouden kon ik lekker weer voluit spelen en dat doe ik dan ook weer met heel veel plezier. 
Ondertussen is Nataly ook fanatiek badmintonster, speelt competitie en je ziet haar ieder seizoen groeien... zo ontzettend leuk om te zien.Traditiegetrouw zijn er ieder jaar clubkampioenschappen. Ik heb nooit de illusie gehad de trofee ooit te mogen winnen, maar bij Taco lag dat anders.. Altijd waren er spelers die net wat beter waren en zo kwam het dat de beker ook nooit in zijn handen kwam.. Tot 2010... Daar won hij voor het eerst de clubtitel... Vorig jaar was het dan ook spannend want ja hij moest zijn titel verdedigen... en ook dat lukte...Dus ja dit jaar voor de 3e x.... met sterke jeugd op komst en heren die echt hun best deden om Taco van de titel te weerhouden was het zo nu en dan best spannend... 

Gisteren hadden we dan ook de finale... Helaas was het niet zo heel erg spannend maar Taco heeft de titel weer gepakt... Toch knap! Zeker als je weet dat hij niet zo fantiek traint en geen competitie meer speelt!Zelf heb ik leuk gespeeld. Hier en daar gewonnen en ook wat verloren. Dat zelfde geldt voor Nataly. Maar ons motto is dan ook, meedoen is belangrijker dan winnen!We hebben een hele gezellige zaterdag gehad!


Terecht of niet
dat is niet meer aan de orde... Feit blijft, Spanje heeft de wereldbeker en wij (!) zijn 2e van de wereld!! Oke, het liefst had ik ook gezien dat NL had gewonnen, maar het mocht niet zo zijn. Ze hebben gevochten en zijn strijdend ten onder gegaan.... 


Wij waren vanavond met 16 man en hebben een spannende avond gehad. Nagelbijtend, verbijtend, bijna juichend, oeh-end, bijna niet durven kijkend.... We zagen de penalty's al aankomen en of we daar zo blij mee hadden moeten zijn?!?! Schiet Spanje zomaar een bal in ons net! Tssss ..... je kunt er lang over blijven praten maar we veranderen er niks aan. 
Jongens, jullie hebben gevochten als leeuwen. Voor nu even alles laten bezinken, "even slikken en weer doorgaan"... Over 2 jaar een kleine revanche op het EK!

We zijn trots!!!
Eindelijk na 30 jaar...
De afgelopen weken stonden voor Taco en Nataly in het teken van de clubkampioenschappen van de badminton. Dat Taco een of andere finale zou spelen was geen verrassing, dat Nataly de meisjes single finale zou spelen ook niet (met maar 2 meisjes die meededen haha).

Gisteren was de laatste dag, de dag van de inhaalwedstrijden, halve finales en de finales. Met de mix moest Nataly een halve finale spelen. Helaas werden ze uitgeschakeld en zo was het wachten op de single finale tussen haar en haar vriendinnetje. Dat ze aan elkaar gewaagd zijn wisten we al maar och wat was het leuke wedstrijd. Helaas ging de winst weer naar haar vriendinnetje, maar dat kon haar niks schelen, ze had prima gespeeld en je ziet haar vooruit gaan.Toen was het de beurt aan Taco. Vorig jaar stond hij ook in de finale en verloor toen net aan. Dit keer dus revanche. Zijn tegenstander had al 4 jaar achtereenvolgens de titel in de wacht gesleept dus het werd tijd voor verandering haha. Taco speelt al zo'n beetje 30 jaar badminton maar clubkampioen is hij nog nooit geweest.... Tot gisteren! Taco speelde goed, zijn tegenstander niet en zo kwam het dat na 16 minuten de titel aan Taco werd overgedragen..... Toch best leuk toch?!


Na de prijsuitreiking werden er natuurlijk foto's gemaakt en daarna konden we lekker eten. Helemaal gezellig. Een mooie afsluiting. 's Avonds lekker de Avatar gekeken en op tijd naar bed, ik had nog steeds last van mijn avondje uit van afgelopen woensdag hahaha.. en nee het ligt echt niet aan de leeftijd hoor, ik ben gewoon meer een ochend- dan een avondmens ...

Vandaag lekker rustig aan gedaan. Ik zit nu lekker in de tuin dit logje te maken, de kinderen zijn in het zwembad en Taco is even bij vrienden kijken. Heerlijk rustig.

We hebben trouwens vrijdag nog kaarten gekocht voor SIR. Taco wilde er graag naar toe, dus via een presale link van de Telegraaf konden we aan kaarten komen. Helemaal leuk....
Het kostte toch meer energie ...
Het kostte toch meer energie als dat ik van te voren had verwacht haha....

Gistermiddag was dan eindelijk het langverwachtte basketbaltoernooi. Weken terug was ik al bezig met het verzinnen van hoe we leuke shirts konden maken en zoals jullie hebben kunnen zien was dat aardig gelukt.
Het was voor ons het eerste jaar dat we aan het toernooi meededen en ik had het idee dat met 1 wisselspeler het allemaal goed geregeld was. Nou ik kan jullie melden dat we het volgend jaar enigszins anders aan gaan pakken. We gaan een team van een man of 8 a 10 inschrijven haha. Dus iedereen die zin heeft mag meedoen!Maar goed, het begon voor de kinderen al om 2 uur. Maar achteraf gezien was dit niet echt wat voor hun. Zeker voor de jongens want die vonden de dansjes enzo maar kinderachtig, en ik moest ze gelijk geven. Voor de jongere kinderen was het echter ontzettend leuk!
Uiteindelijk was het 4 uur en kon het werkelijke toermooi gaan beginnen. Sjonge jonge.... dat viel vies tegen.... Gelukkig zaten we in een poule waar weinig volwassenen meededen en veel kinderen en zo bleef het ook heel leuk. Ook de kleintjes aan de bal laten, maar fanatiek dat ze dan waren pfffffff... Na 2 wedstrijden was ik leeg (lees een partijtje duurde 13 minuten en met 1 wissel was dat best pittig)... en eigenlijk het ergste was dat we nog helemaal niet gescoord hadden!!! Gelukkig in de 3e partij redden onze neven de eer van de familie door allebei 1x te scoren... YEAHHHHHH.... In deze partij wilde ik heel hard rennen, alleen ging mijn lijf sneller dan mijn benen.... zie je het voor je.... struikel, stap, struikel, stap, stap, STRUIKEL, en ja hoor daar lag ik op de grond... Taco zag het helemaal gebeuren. Gescheurde enkelbanden, e.d. maar gelukkig niets van de alles. Ik lag helemaal in een deuk en had echt geen centje pijn. Snel weer opgestaan en verder gespeeld.Ook de laatste wedstrijd werd een genadeloze afstraffing haha.. maar wat een lol hebben we gehad. Volgend jaar gaan we weer en bij deze een oproep aan de familie: Wie mee wil doen mag zich nu al bij mij melden!!!!!!

Na de wedstrijden zijn we snel onder de douche gesprongen (was geen overbodige luxe) om daarna weer met z'n allen te gaan bbq-en bij de sporthal. Het was een sportieve, gezellige middag/avond.... Absoluut voor herhaling vatbaar!

En nu.... voel ik me oud... ben stijf, stram.... pfffff ... Leuk hoor basketballen hahahaha....
Een middagje atletiek
Ieder jaar is het op school traditie dat de groepen 4 t/m 6 een atletiekmiddag hebben. De een vindt het geweldig terwijl de ander zich er met moeite naar toe weet te brengen, en aan het eind van de middag is het altijd geslaagd. 


Ik was van de week nog wat huiverig voor het weer, maar de weergoden waren ons prima gezind vanmiddag. Niet te warm (zoals 2 jaar terug 30 graden en wij als moeders een zonnesteek hebben opgelopen zodat wij ook 400 meter gingen rennen.... nooit meer hihi)... Een lekker windje, een zonnetje.... prima. 


Deze week was mij gevraagd om ook een aantal kinderen onder mijn hoede te nemen deze middag. Wel 15 stuks! Maar het was supergezellig, geen onvertogen woord.
Zelfs heb ik nog een stukje meegerend omdat een meisje het heel zwaar had en ik haar niet kon laten tobben. Dus ik langs de kant meegerend. Ze werd kalm, de ademhaling ging weer goed en kwam zelf over de finish. Helemaal top! Toen moest ik als een speer weer terug naar de start omdat mijn groep aan de beurt was... Hijg puf hihi...


Na afloop kreeg ieder kind een prachtig diploma met de gerende tijden, gesprongen afstand en gestoten kogel.. 

Het was een geslaagde middag en iedereen ging weer tevreden naar huis. En nu heb ik een lekker avondje met Nataly gepland. Daarover later meer!

Nataly aan het badmintonnen
Zoals ik jullie vorige week vertelde had Nataly haar eerste clubkampioenschap van de badminton. Helga heeft toen wat geflimd en ik wil jullie even mee laten genieten van het spel van de 2 vriendinnen.

Het eerste filmpje is uit de eerste set waar het echt heel spannend was. Het tweede filmpje is het einde.Zwaar...
Afgelopen maandag startte hier ook de Avondvierdaagse. De afgelopen 2 jaar liep Lucas met Taco de 10 km en ik met Nataly de 5 km. 
Dit jaar vonden we het echter tijd om ook met Nataly de 10 km te gaan lopen. Hoewel ik het een hele opgave vind, ging ik met goede moed van start. 
Maandag moest ik even helpen met aanmelden e.d. en dus was school al weg en liepen wij als een van de laatsten. Ach we konden ons eigen tempo lopen, Lucas was ergens ver voor ons met zijn vriendjes en daar hoefden we niet op te letten. Het liep lekker, Nataly ging goed en een kleine 2 uur later zat de 10 km er op.


Gisteravond wilden we bij school lopen. We stonden netjes klaar totdat Nataly besloot nog even te gaan plassen.. grrrr Tuurlijk was er maar 1 toilet en 20 wachtenden. Met als gevolg dat we als laatsten het terrein afliepen. Weer niet bij school. Dus toch min of meer een sprintje getrokken om bij school uit te komen. Toen was ik al kapot. Ik en rennen gaat gewoon echt niet samen. Het tempo lag vrij hoog, nu kan ik best lopen, maar ik had het gevoel te moeten snelwandelen. Met als gevolg dat we toch achteraan belandden en met een klein clubje verder liepen.
Nataly vond het niet meer leuk, ik kon ook echt niet meer lachen.. pfff wat was het zwaar. Het enige lichtpuntje was wel, dat het redelijk droog was gebleven die avond. Ze hadden vreselijke regen opgegeven en het viel gelukkig mee. 
Nataly had zere voeten en heeft het laatste stukje in de EHBO auto gezeten. En ik.... ik kon thuis amper mijn sokken uittrekken, zo stijf was ik... Niet veel later dook ook ik mijn bedje in. Paracetamol erbij en snurken (letterlijk haha). Halverwege de nacht baadde ik in zweet en nu zit het nog niet erg lekker. Ik doe maar rustig aan, en overweeg om morgen lekker de 5 km te gaan lopen.
Ik wil, kan en mag niet ziek worden omdat ik vanaf morgen alle dagen mag werken. Ziek zijn is gewoon geen optie......

Op karakter
Gisteren was het voor Lucas een drukke dag. Eerst natuurlijk basketballen. Daar hebben ze gewonnen. Het was een wat harde partij met veel persoonlijke fouten.... 

Om half 4 pakte Lucas de bus naar Utrecht en ik volgende een uur later met de auto. Toen ik eenmaal aankwam waren de eerste proefjes al achter de rug, die had ik dus gemist.. Het was niet geheel vlekkeloos gegaan begreep ik. Tot half 8 moesten we wachten voordat Lucas zijn rondjes mocht schaatsen.... Hij dacht een mooi excuus te hebben gevonden, want de trainer had gezegd dat als ze niet meer konden, ze van het ijs af mochten... Ja duhhhh lekker makkelijk.... Ik vond dat hij wel zijn grens mocht opzoeken, in die zin dat hij niet de makkelijkste weg moest kiezen...

Afijn, het startschot werd gegeven en de rondes begonnen. Alle kinderen achter een touw met een die ervoor schaatste en het tempo bepaalde.... Tot 12 / 13 rondes ging het goed (hij moest voor zijn diploma minimaal 18 schaatsen) daarna begon het zwaarder te worden. Lucas vertelde later dat trainers al tegen hem hadden gezegd dat hij moest stoppen.... Maar dat wilde Lucas niet.... waar anderen fluitend doorschaatsten was Lucas aan het knokken, maar hij moest en zou de 22 ronden halen.... Helaas werd hij in de 21e ronde door de "bezemwagen" ingehaald en moest hij eigenlijk van het ijs af. Mijntoppertje niet, nee hij schaatste ook gewoon die laatste ronde uit.... Ik kan jullie niet vertellen hoe trots ik op hem was / ben.... Zo knap.... en zo op eigen karakter zich niet willen laten kennen. Zijn voeten deden zeer, zijn hoofd was een tomaat maar wat was hij ook trots..... 

Snel het nummer ingeleverd en toen naar de Mac gereden, het was inmiddels 20.00 uur...  Wat smaakte dat....... Moe maar erg voldaan kwamen we thuis. Lucas dook lekker onder de douche en toen hebben we nog heerlijk languit op de bank gehangen....
Het echte werk...
Zoals jullie waarschijnlijk weten schaatst Lucas in de winter iedere zaterdag. Hij gaat dan altijd met de bus naar Utrecht en na de training wordt hij ook weer netjes bij de bushalte afgezet... Nu is het zo dat ze met 12 jaar niet meer naar Utrecht gaan maar 's ochtends naar Den Haag.

Afgelopen week kreeg Lucas een berichtje van een vriendje of hij ook was uitgenodigd voor een info-avond over het schaatsen in Den Haag... Nou nee dus! Bleek dat ze bij de laatste wedstrijd hadden gekeken wie technisch al zo ver was dat ze de stap konden maken. En daar zat Lucas niet bij. Oke, geen ramp... volgend jaar is vroeg genoeg (let op het woordje VROEG)... Totdat ik gistermiddag ineens werd gebeld met de vraag of Lucas het wat leek om komend seizoen ook naar Den Haag te gaan. Ze hadden uiteindelijk alle 11-jarigen uitgenodigd voor de info-avond en waren alleen Lucas vergeten...tssss lekker handig! Gelukkig was de moeder van het vriendje zo mondig om haar verbazing uit te spreken waarom Lucas er niet bij was... De reactie: OEPS! Hij was er tussendoor geschoten..

Afijn ik leg Lucas de vraag voor en het mannetje begint te stralen van oor tot oor! Yes!  Dus dat geef ik door. Ja, werd mij verteld... het is dan iedere zaterdagochtend om 8.15 uur!!!!!!!  Dat betekend dat we gewoon om ca. 7 uur van huis moeten!!! AARRGGHHHH ... VROEG!!!!! Maar goed, zolang Lucas het leuk vind heb ik het er voor over en we zullen gaan poulen met andere ouders zodat het voor niemand te gek gaat worden.

In Den Haag gaan ze echt letten op techniek e.d. dus daar zal hij zeer zeker een grote stap voorwaarts maken. Want het is nu ook niet zo dat hij van de zomer niks doet met schaatsen! Neeeeee, we hebben het hier wel al over "droogtrainingen" en zo... hihi.. 

Lucas vind het spannend maar ik zeker niet minder! Maar goed, volgende week is het proefschaatsen... Leuk als je heel laat in je bed ligt na het concert van Marco..... Ik heb dat dus al mooi ondervangen haha.. hij mag met zijn vriendje meerijden!

Maar goed, een hele verandering voor komend seizoen!

Vanmiddag gaat Lucas eerst basketballen en dan daarna mag hij diploma gaan schaatsen. En denk maar niet dat dat simpel is.... Proefjes doen en.... 21 rondjes schaatsen.... Ik ben heel benieuwd, want natuurlijk gaan we kijken!

Fijn weekend allemaal!
Onze eerste ijspret
Nadat wij in Belgie al hadden vernomen dat er in Nederland al flink geschaatst werd moest het er vandaag voor ons natuurlijk ook van komen.

Lucas heeft uiteraard zijn eigen schaatsen, Nataly kon mijn oude noren aan en ik.... ik zat zonder ..... Dus vanmorgen, nadat ik de auto naar de garage had gebracht, ben ik op pad gegaan voor schaatsen.... Wat een drukte. Eigenlijk gewoon niet leuk, maar ja ik had ze nodig!
Maar veel tijd had ik niet nodig. Wist welke maat en wat voor soort, passen en betalen!
Taco ging niet mee die had even andere bezigheden.

Oeee spannend, maar het gaat goed!

Op de sloten schaatsen vond ik niet verantwoord, maar een schaatsvriendje van Lucas belde dat er kortebaan wedstrijden waren in Lekkerkerk op de ijsbaan. Dus wij daar naar toe.

Het was leuk, het was gezellig. Zo'n ijsbaan brengt wel weer jeugdsentiment naar boven hoor.... 's Avonds loerend naar de jongen waar je o zo verliefd op bent. Lekker wat drinken in de warme kantine.... Sommige muzieknummers brengen me weer helemaal terug in die tijd ("Bangkok" bv haha)


Lucas moest 160 meter sprinten. Eerst links, toen rechts. Als je beide keren had gewonnen ging je door naar de volgende ronde... Lucas ging door naar de volgende ronde haha.... De 2e ronde ging goed, maar niet zo goed dat hij won... maar hij schaatste prima en de tegenstander was gewoon beter....


Het ijs werd er ook niet beter op. Heel veel water... dus als je viel kon je gelijk naar huis .... zoooo koud! 
Hopelijk vriest het vannacht flink door, zodat we morgen weer een mooi ijsvloertje hebben!


Na 2 1/2 uur op het ijs te hebben gestaan, gingen we blauw van de kou weer richting huis. Waar we gelijk de gerepareerde auto konden ophalen... Heerlijk het viel mee!

Toen was Taco inmiddels ook weer thuis en zijn we een nieuwjaarsborrel bij mijn ouders wezen halen. Erg gezellig. En nu is het tijd voor een heerlijk rustig avondje... Bankhangen, badderen en vooral warm worden!


"Denk aan mij
Waar het leven je ook brengt"