Welkomsttekst

Leuk dat je ook mijn logje hebt weten te vinden. Ga lekker zitten, neem een kopje thee of koffie en lees lekker mee....

Gastenboek
 
WLvdM Februari 2012

Mijn filmpje!


Nataly en Marco 2011

Nataly en Marco 2010
Nataly en Marco 2009
Nataly en Marco 2008

Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Foto album
Bezoekers
Op dit moment is er 1 nieuwsgierig ;
en 1 gast nieuwsgierig .
Agenda

 

1 december 2013
TV opname Zo Raymann


19 januari 2014
Vrienden van Amstel30 mei 2014
Marco Borsato Ziggodome

Kaarsje


Deze is voor een ieder die een lichtpuntje kan gebruiken........
Profiel
Naam: Frederique
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
E-mail alert
Winterwonderland
Wat een andere wereld met al die sneeuw! Gisteravond de knoop doorgehakt dat Lucas met vriend niet naar een disco zouden gaan en wat was ik daar later blij om. Wat heeft het hier gesneeuwd. Oke, in vergelijking met andere delen zal het hier vast meevallen maar de 20 cm die hier ligt vind ik meer dan genoeg!

Gisteren eens even op pad gegaan maar ook vanmorgen maar eens een wandelingetje met camera gemaakt:


Ganzen op trektocht! Een van de vele zwermen die we gezien hebben..


Zoekend naar gras kom je er zo uit te zien!
Sneeuwballengevecht!!


Wat een winter, maar van mij mag het toch wel even wat minder. Woensdag naar Maarssen voor examen en dat wil ik niet glibberend en glijend doen hihi... Maar wat is het mooi!

Ik heb inmiddels ook het MB stokje 2010 van Renske mogen ontvangen. Deze ga ik zo snel mogelijk maken en dan zal ik het stokje uiteraard ook weer naar 2 anderen toewerpen....
Zomaar een wandelingetje
Geregeld maken we 's avonds na het eten nog even een ommetje. Even de benen strekken, nog even een frisse neus. Nu wonen we aan de rand van de stad en lopen we zo het boerenland in zeg maar. We kunnen dus ook een mooi rondje maken.

In deze tijd is het genieten van al het nieuwe leven wat zich ontvouwt. Zo zagen we vorige week een zwanenechtpaar druk in de weer met hun enige ei. Mama stond even op en zo konden we zien dat er echt eentje in lag. Het ei werd voorzichtig verschoven en moeders nam er weer bovenop plaats.


Vanavond liepen we er weer langs. Pa had ons vanuit het weiland al gespot en spoedde zich naar het water (brrr, ik vind zwanen eng en mooi tegelijk zolang ze maar niet mij achterna komen hihi). In het water probeerde hij ons tempo bij te houden, maar dat lukte hem niet (gelukkig). Wij waren dus eerder bij het vrouwtje. Ze lag lekker te slapen totdat Lucas zijn zus ging roepen.... Tja toen was moeders klaarwakker.....


Ze lijkt hier echt te zeggen: "Wat mot je?" hihi...

Toen we even verder liepen kwamen we moeder eend tegen met 7 jongen. Normaal neemt moeder de kleintjes gelijk onder haar vleugels en zwemt ze de kant in. Normaal dus... deze niet. Zij vond het prima dat we haar koters bewonderden en liet mij me gang gaan met mijn mobiele camera....


Even later zagen we dat ook de meerkoet (die al enige tijd op het nest zag) eindelijk mama was geworden. We zagen eerst 1 kopje onder haar uit. Na enig gewiebel kwam nr 2 tevoorschijn. Van voren was ook wat beweging en daar zaten nrs 3, 4 en 5 haha.. Echt zo leuk om te zien. Helaas zat zij te ver weg om te fotograferen. 

Het is zo leuk al dat kleine spul. Ik geniet dan op zo'n wandeling....


We blijven genieten
Het is zo zalig... Lekker buiten bezig zijn....


En dan sluiten we voor vandaag af met een mooi plaatje...


Helaas lijkt het erop dat de schaatsen morgen even binnen blijven, maar woensdag zullen we vast weer op het ijs te vinden zijn....

Hebben jullie nog geschaatst of kijk je liever?
Bloemetjes en een bijtje
Gisteren was er een bijtje weer flink in de weer in onze tuin. Dus maar weer geprobeerd om dat vast te leggen. Viel niet mee moet ik zeggen haha....

Vanavond na het eten gingen we nog even een stukje wandelen. Ik dacht nog.... "zal ik mijn camera meenemen"... nee natuurlijk niet, niet doen.... Tja en dan kom je langs een leuk bloemetje met verse regendruppels erop... Lang leve de mobiele telefoon met camera haha... Ik vond hem lang niet slecht...Zo, dan duik ik nu lekker mijn bedje in. Op naar een nieuwe week!

Welterusten allemaal.

Knotten
Vanmorgen stond er voor groep 6 een buitenles gepland. Er moesten knotwilgen geknot worden.

Vannacht werd ik wakker en hoorde het plenzen. Ik had geen positieve gedachten voor deze ochtend. Ik zag het helemaal in het water vallen.
Maar goed, Lucas blij, want hij mocht eindelijk weer zijn broek aantrekken die het lekkerst zit (waarschijnlijk vanwege alle gaten die er in ziiten ), laarzen aan en op de fiets naar school.
Daar vertrokken we met de hele bubs op de fiets richting de te knotten wilgen. Het ging prima. De hulpouders hadden prachtige flatterende fluoriserende hesjes aan (veiligheid voor alles) en het zonnetje scheen.

Eenmaal op de plek aangekomen moest het gereedschap gehaald worden, er werd duidelijk verteld wat de bedoeling was en de kinderen gingen in groepjes aan de slag. Echt heel leuk. Het was alleen erg drassig (slim om dan witte sportschoenen aan te trekken ) maar dat mocht de pret niet drukken. Voor de kinderen was de les veel te snel voorbij. En dat is een goed teken toch?
Ondertussen was het zonnetje helemaal verdwenen en was het vreselijk koud. Toen we uiteindelijk weer op school kwamen was het daar toch lekker warm!!! En ook dat kopje koffie ging er wel in haha..
Lekker bezig zo met elkaar. Helpen, luisteren, samenwerken...Het was een hele leuke les. Doen ze bij jullie kinderen op school ook van die leuke (leerzame) dingen?


Wat een begin .....
van de vakantie!!!

Hoe bevangen kun je door iets zijn..... Vanmorgen ging de wekker voor een zaterdag erg vroeg... 7.35 uur!!! Pfff dat was hard.... maar ja, Lucas ging vandaag niet 's middags maar 's ochtends schaatsen hier vlakbij. Dat scheelde weer een rit naar Utrecht.

Om kwart voor 9 waren we op de ijsbaan en toen schoot ik zowat vol hahaha... Al die verwachtingsvolle kindersnoetjes op de baan, prachtige witte bomen die de baan omlijsten met daar bovenop de eerste zonnestraaltjes van de dag..... Het was fantastisch om te zien. Het was ook mega koud hahaha... - 4,5 graden..... Maar Lucas die had het helemaal naar zijn zin. Ik moest na een poosje weer naar huis want zwemles van Nataly stond op het programma. Ze doet het lekker en naar alle waarschijnlijkheid gaat ze C nog halen ook. Wellicht niet met het reguliere afzwemmen maar dat zien we t.z.t.. wel.

Ondertussen werd ik door mijn schoonzus gebeld dat ik toch echt naar Vlist moest komen want de natuur was daar zo prachtig! Maar helaas, Vlist en de foto's moesten even wachten. Tegen twaalven kwamen we daar aan. En ik moet zeggen, het was er mooi, maar het mooiste was er wel af. De zon deed aardig zijn werk en dus vloog de rijp van de bomen af... Desalniettemin heb ik toch nog mooie plaatjes geschoten. De bedoeling was eigenlijk om met z'n viertjes naar Gouda te gaan, maar dat liep even anders. Taco ging met zijn zwager en Lucas een klein tochtje maken op de schaats en Nataly en ik gingen met z'n tweetjes naar Gouda. Ja, als je schaatsen kunt, dan moet je er nu ook van genieten toch? Helaas heeft Nataly geen schaatsen en dus was het niet mogelijk met elkaar te schaatsen. Zo was het ook goed opgelost.

Toen ik uit Gouda terug in Vlist kwam was Lucas lekker met zijn achternchtje op het ijs aan het spelen onder het toeziend oog van tante.Wat een begin van de vakantie he?! Super gewoon....
Een prachtige herfstdag
Dat was het vandaag! En wat hebben we genoten.

Nadat we heerlijke broodjes in de oven hadden afgebakken en klaargemaakt, drinken hadden ingepakt zijn we richting de Pyramide van Austerlitz gereden. Het liefst was ik naar Lage Vuursche gegaan, maar Nataly wilde graag naar de speeltuin. Nu was het ook een tijdje geleden dat we daar waren geweest dus geen probleem.
Jullie zullen het niet vreemd vinden als ik vertel dat wij niet de enige waren die dit idee hadden. Mensen wat was het druk!

Ons tuintje
De natuur doet het goed in ons tuintje. De warme temperaturen en de vele regen zorgen voor een fleurig aangezicht.
De afgelopen jaren moesten we echt ons best doen om er nog iets gezelligs qua kleuren van te maken. Dit jaar hebben we voor het eerst iets van: "Kijk ons tuintje nu, allemaal vrolijke kleuren!" Hieronder wat foto's:


Ziet het er bij jullie allemaal zo fleurig en groen uit???
"Ik ben een dwaas zoals zovelen, gevangen in mijn eigen val
De glazen kooi van mijn gedachten, waar ik dit leven slijten zal"