Welkomsttekst

Leuk dat je ook mijn logje hebt weten te vinden. Ga lekker zitten, neem een kopje thee of koffie en lees lekker mee....

Gastenboek
 
WLvdM Februari 2012

Mijn filmpje!


Nataly en Marco 2011

Nataly en Marco 2010
Nataly en Marco 2009
Nataly en Marco 2008

Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Foto album
Bezoekers
Op dit moment is er 1 nieuwsgierig ;
en 1 gast nieuwsgierig .
Agenda

 

1 december 2013
TV opname Zo Raymann


19 januari 2014
Vrienden van Amstel30 mei 2014
Marco Borsato Ziggodome

Kaarsje


Deze is voor een ieder die een lichtpuntje kan gebruiken........
Profiel
Naam: Frederique
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
E-mail alert
Creafrea
Al meer dan een jaar geleden kwam bij Bianca, Mirjam en mij het idee om eens een middagje creatief te gaan doen en wel met Powertex.... Maar ja, zoals iedereen het wel kent... druk, druk, druk... Dus voor de vakantie prikten we een datum waarop we alle 3 konden (niet wetende dat het nog een lekkere dag zou worden haha).. en ook Saskia (die ons zou begeleiden) was samen met haar moeder beschikbaar.

Eerst heerlijk met een kopje thee in de tuin begonnen, maar toen was het toch echt tijd om aan de slag te gaan... Bianca was er snel uit wat ze wilde maken. Mirjam en ik hadden allebei wel een idee, maar het eindresultaat is toch anders geworden. 


Het was allemaal prima verzorgd. Lekkere snoeperijtjes, drinken en vooral gezelligheid!

Op zich kunnen wij best creabea zijn, maar met deze materialen was het wennen... Zo anders als dat we gewend zijn... Dit had als gevolg dat we redelijk stil waren. Geconcentreerd aan het werk haha...

Steeds meer kwam je er in en zag je een beeld voor je van hoe het zou worden. We begonnen met het snijden van piepschuim (althans Mirjam en ik) en dat gaf een lekker zooitje. Bianca moest een bepaald soort klei uitrollen en dat viel geloof ik nog niet mee..

Na een paar uurtjes lekker doorwerken waren de werkstukken af. En ik moet zeggen ik ben heel tevreden. We vonden het leuk dus wellicht dat er in de toekomst nog een ander werkstukje aan gaat komen...

Het resultaat:

Het werkstuk van Mirjam


Het werkstuk van Bianca


en dan die van mij:


Het was supergezellig. Na afloop nog een afzakkertje voordat we weer naar huis gingen. Een perfecte afsluiting van een gezellige middag.
Vorderingen Mozaiek
Zoals jullie weten ben ik een tijdje geleden begonnen met een mozaiekspiegel voor buiten samen met Suzanne (zij is met haar eigen spiegel bezig).
Nu is mozaieken een hobby die veel rommel met zich mee kan brengen en dus doen we het ook het liefste buiten... Maar ja, met die Nederlandse zomers en drukke agenda's lukt het niet zo heel vaak om een middag of avond te plannen. Dus heel soms gaan we binnen hobbyen.Vaker was het de laatste tijd dat we niet konden mozaieken. Ja dan schiet het natuurlijk ook niet op....

Maar goed, vanmiddag toen de kinderen sportmiddag hadden dachten Suzanne en ik lekker buiten te kunnen plakken en knippen... De regen dacht daar anders over...  dus verhuisden we de spullen naar binnen... en daar hebben we ons weer heerlijk vermaakt. Lekker kletsen over van alles dan weer heerlijk rustig in je eigen gedachten.... Zo super! En we maken vorderingen. Vooral Suzanne die ging echt lekker vanmiddag. Zie hieronder de resultaten tot nu toe:

Suzanne haar pronkstuk

Dit is Suzanne haar pronkstuk! Heel veel geduld... gepuzzel.... Maar het resultaat mag er tot zover al zijn toch?

Mijn werkstuk

En dit is mijn pareltje.... Ik ben er nog niet overuit met welke kleur ik dit ga opvullen... Wit is zo wit! Wat vinden jullie?
Het eerste begin is er...
Zoals ik al in een eerder logje vertelde, kriebelde het mozaieken weer. Maar ja, om nu dozen vol tegels te kopen vond ik te gek, dus ben ik op zoek gegaan naar gekleurde tegeltjes via Marktplaats (where else??) en ja hoor, even een stukje rijden maar dan heb je ook wat!

Een spiegel werd gekocht (nou ja, één... eigenlijk 4. Dit was goedkoper als 1... tja, ons ben zuunig he?!) Een houten plaat werd op maat afgezaagd en door mij gelakt. Oke, dat deel hadden we. Maar nu.... de invulling.... Dat viel nog niet mee. En ook nu nog bedenk ik maar op het moment dingen die ik wil en die me leuk lijken.

Kijk maar, het begin is er:nu de rest nog invullen ...

Heerlijk om weer bezig te zijn. Het was gisteravond laat, vandaag druk en toen vanavond even rustig een uurtje snijden en plakken... Je komt helemaal tot rust....

Ook Suzanne is begonnen met mozaieken en zij komt morgenavond gezellig weer frobelen. Hopelijk weer lekker in de tuin. Als het van haar mag zal ik binnenkort ook haar creatie tonen!!

Mozaiekvirus
Tja, dan na wekenlang gemozaiekt te hebben aan de 2 Krullevaartjes is het nu wel ineens heel stil en rustig... Langzaamaan begint het te kriebelen... wat zal ik gaan maken. Een naamplaatje voor bij de deur, of een spiegel voor in de tuin. Ik heb voor de spiegel gekozen. Niet dat ik er al mee bezig ben maar zo beetje bij beetje krijgt het idee vorm. Hoe groot, kleur, motief.... En dan de uitwerking he haha..

Dan kom ik gelijk bij het volgende uit. Voor mozaieken heb je leuke gekleurde (wand-) tegeltjes nodig. Oja?? Ja! hihi... Niet te dikke tegels natuurlijk anders zijn ze niet meer te knippen, maar heeft iemand heel toevallig nog een klein restpartijtje over? En dan ook nog in de buurt van Schoonhoven? Je zou mij er heel blij mee maken, en over de vergoeding valt natuurlijk te praten.

Het liefst heb ik lekkere felle kleurtjes. Die spiegel moet stralen in de tuin.

Ik hoor het wel (of niet )

x Frederique
Ze zijn geboren!!!
Wie dan wel, zullen jullie denken..... Nou onze vogeltjes!!! De Krullevaartjes zijn af! En wat zijn we blij!

Afgelopen week maandag kwam de directeur van school met de mededeling dat hij de druk niet wilde opvoeren, maar dat het toch wel heel erg leuk zou zijn als de mozaiekstukken komende donderdag af zouden zijn.... Uhuh... geen druk toch??!?! Dus veel tussendoor en een extra avond extra lang gezeten met als resultaat dat we de stukken zaterdagochtend konden gaan voegen.

Nu hebben Monique en ik allebei wel eens gevoegd maar altijd onder begeleiding van iemand die dat heeeel goed kan. En nu stonden we er alleen voor. Spannend was het wel, maar je zag de stukken nog mooier worden....

Na 10 weken gezellige avondjes en hard werken zijn ze er zo uit komen te zien:

onze krullevaartjes

En wij zijn echt wel trots!!!! Komende donderdag worden ze dus gepresenteerd en ik ben heel benieuwd hoe er op gereageerd gaat worden.....

Mozaiek
Ik kan het niet laten, ik kan niet wachten totdat ie helemaal af is. Zowel Monique als ik zijn gewoon erg trots op onze kunstwerkjes. Het gaat alleen niet zo snel als dat we willen en dat terwijl we helemaal niks te klagen hebben. Maar goed, hier dus een nog niet af exemplaar van de Krullevaar:Vanmorgen ben ik ook nog bezig geweest en ben tot de knik in de poten gekomen. Komende week streven we ernaar om beide vogels af te krijgen zodat we zaterdags kunnen gaan voegen.

Wat vinden jullie ervan?

Voetbalplaatjes aangeboden
Zo vandaag is de laatste dag van de spaaractie bij Plus.

Gelukkig hebben wij alle voetbalkaartjes compleet, maar we hebben ook nog een hele stapel dubbelen.

Dus wie de kaartjes nog niet compleet heeft, geef een gil en ik kijk of ik ze nog heb!

Fijn weekend.

Baal.....
Zoals jullie (de vaste lezers) weten zijn we met Jazzballet druk bezig met een dans op een nummer uit Tarzan. Bloed, zweet en tranen (van het lachen) kost het ons om de pasjes in ons hoofd te krijgen om ze vervolgens ook nog in juiste volgorde neer te zetten....

En ik blijf het zeggen.... het is zooooooo gaaf. Vanavond mochten we weer na 2 weken vakantie, en wat was er een boel weggezakt.... Ook werd de dans weer verder uitgebouwd. Super leuk, heel vrolijk..... En toen kwam Netty met het verlossende woord. We krijgen een uitvoering. Jippie !!!! Wanneer? Op 22 maart.... oeps.... dat is het Paasweekend en die staat dit jaar gelijk aan een familieweekend... in .... Zeeland . Ik heb net op routenet gekeken maar ik mag gewoon anderhalf uur rijden om op de plaats van bestemming te komen... Tja.... voor bijna 4.30 minuten.... Nee, dat ga ik niet doen. Hoe graag ik zou willen hoor, want ik heb niet voor niets zo mijn best gedaan de afgelopen maanden (of toch wel haha). Ik vind het helemaal niet leuk, maar het is niet anders. Een volgende keer beter..... Sorry San en Marijke... Jullie moeten voor de uitvoering een ander maatje zoeken *snik* ........
Besmettelijk??
Zoals jullie weten hou ik me iedere week bezig met een gezellig uurtje Jazzballet. 

Nataly is 2 jaar geleden ook eens begonnen, maar het ging niet. Ze was gewoon te jong. Dus toen de lestijd ook nog eens naar een (voor mij) ongunstige tijd verschoven werd, was het lidmaatschap snel opgezegd. 

Nu echter hoort ze mijn verhalen en niet geheel onbelangrijk.... haar vriendinnetjes zitten op jazzballet.... Tja, dan is het toch ook wel heel verleidelijk om het toch weer te gaan proberen.
Afgelopen vrijdag mocht ze een keer meedoen. Na een half uurtje kwam ze naar me toe: "Mam, ik wil echt echt echt echt heeeeeel graag hierop".... Nou dat was snel klaar dus.... Maar ja, wat voor kleding trek je aan. Mevrouw wil een roze balletpakje... Ik ben meer voor en meisjes stoer aerobicspakje.... "Ja maar mam.... Claudia zegt het is mí'jn jazz...." Met andere woorden, ik mag toch zelf weten wat ik aantrek... Ze vergeet 1 ding... ik betaal hahaha.... Maar het dansen gaat prima. Ze zijn met "Grease Lightning" bezig. en dat gaat snel!!! Maar ze pikt het snel op (sneller dan ik hihi).
Zondag de stad in geweest en een supergave zwarte jazzpant gescoord met een superstoer shirt. Wat is ze daar blij mee!
Nu mocht ze gisteravond even dansen omdat de juf vrijdag niet kan... Dus nu is het heeeel lang wachten voor het volgende week vrijdag is haha... 

Oja, zondag in de stad ben ik helaas niet geslaagd voor mijn spijkerbroek, maar die komt nog wel. Ik heb wel een heerlijk skijack gekocht, in de uitverkoop. Knalroze... ik ben helemaal blij haha...
Het eindresultaat
Vanavond mochten we (eindelijk) onze mozaiekwerkstukken af maken. Het was weer even wennen hahaha... We zijn nogal gewend om lekker te kunnen kletsen tijdens onze fröbelavondjes maar wanneer je moet voegen is dat eigenlijk uit den boze (tenminste, bij ons wel hihi). We moeten onze aandacht er goed bij houden want anders gaat het niet zoals het hoort. 

"Vrij zijn
Onbezorgd en vrij zijn"