Welkomsttekst

Leuk dat je ook mijn logje hebt weten te vinden. Ga lekker zitten, neem een kopje thee of koffie en lees lekker mee....

Gastenboek
 
WLvdM Februari 2012

Mijn filmpje!


Nataly en Marco 2011

Nataly en Marco 2010
Nataly en Marco 2009
Nataly en Marco 2008

Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Foto album
Bezoekers
Op dit moment is er 1 nieuwsgierig ;
en 1 gast nieuwsgierig .
Agenda

 

1 december 2013
TV opname Zo Raymann


19 januari 2014
Vrienden van Amstel30 mei 2014
Marco Borsato Ziggodome

Kaarsje


Deze is voor een ieder die een lichtpuntje kan gebruiken........
Profiel
Naam: Frederique
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
E-mail alert
Duidelijk of juist niet?!
Een tijdje terug kwam mijn vriendin met de vraag of we dit weekend al plannen hadden. Nou niet echt dus onze vraag was "hoezo"? Zij waren beiden dit hele weekend vrij en het leek hen gezellig om met ons zevenen (incl. Lucas en Nataly) naar Harry Potter te gaan en vooraf wat te eten. 
Nou zijn dat altijd voorstellen waar we niet te lang over hoeven na te denken dus de date stond snel. Ik hoorde geruchten dat de film vanaf 16 jaar zou zijn en dat zou betekenen dat de kinderen niet mee zouden mogen... Groot was dus ook de opluchting bij Lucas toen hij zag en hoorde dat het vanaf 12 jaar was. Tja, klein probleempje, Nataly is pas 10. Dus snel de bioscoop in Gouda gebeld (let op geen Pathé) en zij vertelden mij dat Nataly onder begeleiding van een ouder mee naar de film zou mogen... Ook nr. 2 was opgelucht dat zij bij het gezellige avondje mocht zijn.

Voor alle zekerheid had ik de kijkwijzer geraadpleegd en daar zag ik staan: "Indien de leeftijd vanaf f 12 is, mag een kind max. 2 jaar jonger onder begeleiding van een ouder mee naar binnen".. Kijk hadden ze bij de bioscoop gelijk! Jippie!!!!!

Gistermiddag tegen vijven hebben we elkaar opgehaald en reden we naar de Kuip. Daar hadden we bij Bennie Beer gereserveerd voor een hapje eten zodat we met een volle buik de film om 20.00 uur konden zien.
We wilden de kaarten vast halen, zodat we alle tijd voor het eten konden nemen en dus op het laatste moment in de zaal plaats konden nemen.  Wat er toen gebeurde had niemand verwacht.

Mijn vriendin vroeg of er een familyticket bij kon (scheelt altijd in de prijs) en we kregen gewoon te horen dat Nataly er niet in mocht!  Sorry??!?!! Nee Pathe heeft eigen regels en 12 is 12 en dus geen 10 onder begeleiding...  Nou om even een heel lang verhaal wat korter te maken, ik heb dus om de manager gevraagd want ik bedoel de Kijkwijzer is de Kijkwijzer toch?! We hebben een goede discussie gehad, hij moest ook maar regels uitvoeren en ik was het daar niet mee eens. We kwamen tot de conclusie dat leeftijd niet te controleren is (ze zijn nog niet legitimatieplichtig) en als wij zouden zeggen dat Nataly 12 was mochten we naar binnen. Maar dat moesten we dus 3x doen. 1x bij kaartaankoop, 1x bij de controle en 1x bij de zaal. Tja, en dat gaat dus tegen mijn gevoel in. 1x Nou ja dat gaat nog wel, maar dit kon ik niet.

Teleurgesteld liepen we naar Bennie Beer om het nieuws te vertellen, dan maar kijken of we ergens konden bowlen... Bij het verlaten van Pathé kon de manager gelijk het gesprek opnieuw voeren met een ander gezin dat ook werd tegen gehouden. Leuk joh, afwijkende regels op adviesregels van een landelijk orgaan! 

Want een alternatief qua film om dat tijdstip was er niet en daarbij  of we gaan met elkaar of we gaan niet! Maar toen bedachten we dat we de bioscoop in Gouda eens konden proberen, en warempel zij hadden nog 7 kaartjes (wel verspreidt maar goed te doen) en dus nadat we hadden gegeten zijn we naar Gouda gereden waar we wel naar de film konden.

We hebben een heerlijke avond gehad, maar de eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat de leeftijdsgrens er niet voor niks is... De films van Harry worden wel donkerder en het was voor Nataly net aan... Maar die onduidelijkheid omtrent de toelating qua leeftijd dat was niet handig. Waarom hier wel en daar niet?! Trek 1 regel dan is het duidelijk toch?!
Wit Licht Vreselijk...
Gisteren was het zo ver. Suzanne en ik gingen naar de film Wit Licht. We vertrokken vroeg zodat we snel de kaarten konden halen en nog in de stad ergens wat konden drinken....

Zo gezegd zo gedaan. Toen we op de Markt aan kwamen zagen we dat het Stadhuis van Gouda helemaal verlicht was.. En niet zomaar met Wit Licht maar met allerlei kleurtjes... Erg kunstig.....

Afijn na een heerlijke beker warme chocomelk zijn we de bioscoop ingedoken en in afwachting van de film.

In het begin natuurlijk wat onwennig want je ziet toch Marco maar als snel was dat verdwenen en zaten we compleet in de film.... Langzaamaan begon er zich een knoop in mijn maag te ontwikkelen omdat je weet dat Abu gepakt gaat worden en in het Kindsoldatenleger terecht zal komen....

En dan die Obeke.... wat een vreselijke man.... Zo indoctrinerend naar de kinderen toe.... Hij gaf me kippenvel (en niet omdat hij zo aardig was).... Het feit dat kinderen elkaar moesten vermoorden te walgelijk voor woorden. Hoe kun je een kind dit laten doen, hoe kun je een kind zijn jeugd, zijn leven afpakken..... (ook als volwassenen zijn dit te gruwelijke dingen maar die zijn vaak in staat zelf nog keuzes te maken, kinderen simpelweg niet)..

En dan Eduard die in eerste instantie zo naief denkt even te kunnen "praten" met Obeke... Een mooie weergave van alle goede bedoelingen die wij als mens hebben om maar te kunnen helpen maar natuurlijk op die manier niet haalbaar...  Ik vond het heel mooi uitgebeeld en ook heel duidelijk uitgelegd. Het was niet alleen het verhaal wat me aangreep maar toch ook de in de film verwerkte uitleg over alles.... Wat doet het met een kind, met de ouders, met de familie. Hoe kan een organisatie als WarChild helpen.....

Oke, het was heftig maar ik hield me nog steeds goed... Ik bedacht dat dat vast uniek moest zijn omdat iedereen toch echt wel meerdere zakdoeken had gebruikt tijdens het bekijken van de film.....

Ai dat had ik me niet moeten bedenken.... Het eind was heftig... vreselijk..... hoe kan men.... geen woorden.... Mijn tranen stroomden over mijn wangen (en nu eigenlijk weer als ik aan de beelden terugdenk)....

Kindsoldaten mogen niet, nooit niet! Een kind moet genieten, spelen, kind zijn.....

Ik ben blij dat ik Friend van WarChild ben en zo een klein steentje kan bijdragen aan de toekomst van o.a. een ex-kindsoldaat die uit de klauwen is weten te ontsnappen....

Marco, ik denk niet dat er iemand anders is die dit verhaal beter had kunnen neerzetten dan jij.....

Rest mij jou nog van harte te feliciteren met je verjaardag! Geniet er van op je vakantie-adres met je gezinnetje. 
Marco heel veel ....
Marco, ik wil je voor vandaag heel veel succes, sterkte en plezier wensen.

Je eerste film in premiere... en wat voor één! Ik hoop de film z.s.m. te kunnen zien.

Helaas, mijn werk roept me en dus zal ik niet naar Amsterdam afreizen. 

Maar ik wens jou een hele fijne, super, geslaagde dag toe!
Bee Movie
Afgelopen week mailde Mirjam mij dat in IJsselstein vandaag de voorpremiere zou zijn van "Bee Movie". Nou dat was natuurlijk niet tegen dovemansoren gezegd! Ik zou de kaarten regelen bij het Fulco theater. Nu zijn we tegenwoordig erg verwend met  "toets 1 voor de plaats, toetst 2 voor de film enz....."  Toen ik belde was de kassa gesloten (natuurlijk) en ik kon de kaarten bestellen door...... na de piep mijn naam, telefoonnummer, filmkeuze, datum, tijd, en... aantal kaarten te noemen. Zo dat is nog eens high tec! En als er geen kaarten meer zouden zijn zou ik worden teruggebeld. Wat wil je nog meer hahaha.. Dus een beetje met een gevoel van, we zullen wel zien, reden we naar IJsselstein. En ja, de kaarten waren gereserveerd, jippie we mochten naar binnen haha.
Wat een leuke tent. Filmhuis, bioscoop, theater... echt heel leuk. Aangenaam verrast liepen we de bioscoopzaal in. Het was klein, maar perfect verzorgd. Bij het naar binnengaan kregen we nog 5 lootjes voor een loterij in de pauze. De film begon en het genieten begon ook. Wat een leuke film! De kinderen hebben genoten, gelachen, genoten en ze hebben ook nog genoten hihi. Wij trouwens ook. Veel humor, een tikje opvoeding, en een moraal.
In de pauze dus de loterij. Natuurlijk hebben we niks gewonnen, maar wat geeft het.... 
Het was een supergezellige middag, en de film is absoluut een aanrader!


"Je bent eigenlijk nooit weggeweest
Als een schaduw volg je mij"