Welkomsttekst

Leuk dat je ook mijn logje hebt weten te vinden. Ga lekker zitten, neem een kopje thee of koffie en lees lekker mee....

Gastenboek
 
WLvdM Februari 2012

Mijn filmpje!


Nataly en Marco 2011

Nataly en Marco 2010
Nataly en Marco 2009
Nataly en Marco 2008

Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Foto album
Bezoekers
Op dit moment zijn er 2 nieuwsgierige aagjes ;
en 2 gast nieuwsgierige aagjes .
Agenda

 

1 december 2013
TV opname Zo Raymann


19 januari 2014
Vrienden van Amstel30 mei 2014
Marco Borsato Ziggodome

Kaarsje


Deze is voor een ieder die een lichtpuntje kan gebruiken........
Profiel
Naam: Frederique
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
E-mail alert
Zussendag 2012
Omdat ik mijn zussen niet geheel regelmatig zie hebben we vorig jaar ingesteld dat we minimaal 1x per jaar een daagje met ons drietjes de hort op gaan. 
Zo zijn we vorig jaar lekker in het bos wezen wandelen en het was de bedoeling dat we ook in oktober wat zouden ondernemen. Door omstandigheden kwam dat er niet van maar onder het mom van "wat in het vat zit verzuurd niet" planden we vandaag in om alsnog een dag erop uit te gaan....


Mijn oudste zus had het geluk gehad 4 kaarten te winnen voor de dierentuin in Arnhem. Nu was er zeer weinig nodig om ons daar enthousiast voor te maken haha.... Dat was dus een goed plan.
Suzanne zou ook maken, maar haar blinde darm besloot dat die de volledige aandacht van Suus wilde en zo lag zij afgelopen vrijdag op de operatietafel en kon vandaag met de liefste wil van de wereld niet mee.. Dit uitje houdt ze dus tegoed.


Afijn, Burgers Zoo dus. We vertrokken om iets over negenen om tegen half 11 op de plek van bestemming aan te komen. Ook mijn andere zus kwam niet veel later. Snel de kaarten verzilverd en naar binnen. Koffie!!! (of warme chocomel)... Al kletsend begonnen we deze dag. 


We hebben genoten van  alle dieren. Gelachen bij de apen, genoten van de vissen en ons verbaasd over hoe de natuur toch vreemde wezens kan maken..

Ook het weer deed haar best, we hebben zelfs het zonnetje nog gezien! Het was ons echt gegund vandaag....


Veel te snel ging de dag eigenlijk voorbij en voor we het wisten zaten we weer in de auto terug naar huis... Om daar door een gniffelende zus ingepeperd te krijgen dat ik "lekker" geen foto's van ons drietjes heb gemaakt..... *snik* ....... Maar ach, het is de herinnering die telt, het fijne gevoel dat we aan deze dag hebben overgehouden!


Qualifamilytime
Nadat ik woensdagochtend mijn laatste module had afgerond konden we ons gaan opmaken voor een paar heerlijke dagen in de Belgische Ardennen.... Een plek waar we al 14 jaar komen, waar we dus niks hoeven maar o zo thuiskomen...

Om iets voor half 7 vertrokken we en een kleine 2 1/2 uur later stonden we voor het huisje. Niks veranderd, alleen het gras/paardebloemen/onkruid stond 2 kontjes hoog.... 
Snel de bagage uitgeladen en ons gesetteld. Filmpje opgezet en zo het weekend begonnen... 

Donderdag kwam ik gebroken uit bed. Zo'n pijn in mijn rug, zo verkeerd gelegen... ik leek wel 100! Auw.... Maar het feit dat we buiten konden ontbijten deed de pijn wat verzachten.... Toen ook onze huiseekhoorn zich liet zien was ik weer blij haha. Na het ontbijtje zijn we naar Maastricht gereden. Helaas van hier geen foto's (vergeten)... Nadat we eerst het stadje hadden doorgestruind en een lekker broodje hadden gegeten zijn we de bioscoop op gaan zoeken. Rio stond op de planning. Een leuke simpele gezellige film waar we ons dan ook prima vermaakten.


Na de film naar buiten en een terrasje opgezocht en de tijd verder doorgekomen. Wat een straf! Uiteindelijk zijn we bij de pizzeria beland waar we helaas binnen moesten eten omdat buiten alles vol zat.


Maar jee wat een gedoe daar haha.. 't Was bij tijd en wijle gewoon hilarisch: een stel luidruchtige Italianen die iedere gast hard verwelkomden met een zo mogelijk nog harder " Buena Sera" gevolgd door de mededeling om hoeveel personen het ging zodat ze achter in de zaak de mensen direct aan de juiste tafel konden zetten. Tel daarbij op Italiaanse hoempapa muziek op standje 20, en een kok die aan 2 bellen trok als er pizza's klaar waren... Ik lag in een deuk, rustig eten was er dus niet bij haha....Toen melde Lucas ook nog eens heel droog dat de ober wel heel erg op een Umpalumpa leek uit Sjakie en de Chocoladefabriek kwam ik helemaal niet meer bij.

Afijn het was heerlijk om na het eten de rust in de auto op te zoeken haha... Eenmaal in het huisje nog weer een filmpje gekeken en toen in een ander bed gaan slapen. De volgende ochtend was mijn rug gelukkig over.


 Vrijdagochtend weer heerlijk buiten ontbeten. Alles op het gemakje. Toen even naar Malmedy gereden om boodschappen te doen en even het stadje door te lopen. Ook daar zit nu "mijn" kledingwinkel. Zulke leuke dingen en gelukkig dus ook weer geslaagd.
's Middags is Taco de tuin gaan maaien en ik ben ramen gaan lappen. De kinderen vermaakten zich om het huis, de speeltuin, elkaar, pingpong noem maar op. We zijn niet binnen geweest.. Helaas koelde het 's avonds af en moesten we binnen eten....  en zo gingen we richting zaterdag....

Zaterdag, het beloofde een prachtige dag te worden. Wat te doen?! In ieder geval buiten... ineens wisten we het .... kanoen! Na een kleine 50 minuten rijden kwamen in een prachtig stukje natuur uit. Vlak bij Durbuy. Kanoe's geregeld en vervolgens werden we eerst in een busje gezet om naar de opstapplaats te worden gereden. Vanaf daar konden we naar het eindpunt peddelen. Wat was het genieten, het leek wel Zuid Frankrijk!! Met de wind in de rug, zonnetje op ons bolletje gewoon ongegeneerd genieten met mijn gezinnetje... Eenmaal uit de kano zag ik dat ik een oproep van Marijke had gemist. Ik ben nieuwsgierig aangelegd dus belde haar terug.... Of ik zin had om diezelfde avond mee te gaan naar Marco!!! Aaarggghhh dat ging met geen mogelijkheid lukken natuurlijk... Baal baal, dus maar netjes wachten tot 18 mei (en ik zag net dat Marco in November ook weer gaat touren, donderdag dus maar kaartjes zien te bemachtigen voor iig Nataly en mijzelf, Suus als je meewil dan regel ik natuurlijk ook een kaartje voor jou!!

Tegen vijven waren we weer in het huisje en genoten we na van een fantastische dag. Toen met de voorbereidingen voor de bbq begonnen... Hoe kun je een dag beter afsluiten dan met een bbq?! Oke, met een mooi kampvuur ook dan... Dat deden we dus ook. Genieten, genieten, genieten, genieten, genieten.....


Vanmorgen waren we vroeg wakker. Taco ging broodjes halen, en de kinderen kwamen nog even bij mij in bed. Ik werd verwend met een lekkere kruidenthee, een zelfgemaakt bijouteriedoosje en een paar zilveren oorbelletjes... Helemaal lief.
Toen weinig moederdag hoor, het huis moest gepoetst worden, dus we konden na het ontbijt flink aan de bak. Maar alles glom weer toen we de deur op slot deden.
Vanmiddag nog even bij de mama's op visite geweest en nu, nu weer gewoon het normale leventje oppakken en op naar mijn verjaardag!! 
Zusjesdag
Zusjesdag.... voor mij en mijn zussen een dag die we vanaf vandaag in het leven hebben geroepen....

Hoewel ik dichtbij de een woon en verder bij de ander vandaan, komt het er niet van om elkaar geregeld te zien of te spreken. Alle 3 ons eigen ding en hoewel we anders zouden willen, het is niet zo.

Ondanks dat we elkaar weinig spreken weten we wat we aan elkaar hebben en dat is belangrijk!

In februari opperde Sandra het idee dat we toch echt een keer met ons drietjes moesten afspreken. Een datum werd geprikt (zowaar lukte dat in 1x) en dat werd 4 april. Het zou geen hele dag zijn, maar gewoon lekker met elkaar een stukje wandelen en daarna een hapje eten....

Zo gezegd zo gedaan, vanmorgen Astrid op gehaald en iets tegen 11 uur kwamen we op de afgesproken plek bij de Lage Vuursche aan. Daar stond Sandra ons al op te wachten. Het zonnetje deed haar uiterste best maar was nog niet overtuigend.... 


Heerlijk kletsend en wandelend maakten we het rondje maar dat was niet voldoende dus plakten we er nog een ander rondje aan vast... We kwamen tot de conclusie dat we dit toch vaker moeten plannen... Het was genieten... 

Na het laatste rondje zijn we het dorpje in gereden en bij het eerste de beste restaurantje zijn we naar binnen gevlogen... Een heerlijke pannenkoek en tosti was het wat we wilden .... Tegen half 2 hebben we elkaar weer gedag gezegd, ieder naar haar eigen huis en gezinnetje... Het was kort en krachtig maar zeker voor herhaling vatbaar!ps mijn zussen zijn niet erg van de foto's dus dit zijn unieke plaatjes haha...
Heerlijk verwend
Na een gezellig feestje voor mij bij Helga en een goede nachtrust van Nataly konden we gister overdag een beetje bijkomen van de vrijdag waar ze echt goed ziek was. 's Middags werden we bij mijn schoonzus verwacht. Ze wonen prachtig, alleen moet je er via behoorlijke smalle wegen komen. Op zich niet erg maar wel als het zo sneeuwt en mogelijk ook ijzelt.. Ik zag het niet zitten om te rijden. Heen was geen probleem maar 10 van de 10x ben ik de BOB.... maar toen Taco doorhad hoe moeilijk ik het vond gaf hij aan dat hij ook terug zou rijden... lief!!!! 

Voordat het zover was was er eerst nog sneeuwpret in de tuin


Toen het gestopt was met sneeuwen zijn we dus ook direct naar haar huis gegaan, want toen was het nog licht en zag je waar je reed. Het is niet ver bij ons vandaan maar toch...

Tegen vijven was iedereen er (helaas 1 afmelding die het echt niet zag zitten met dit weer van onder Rotterdam te moeten komen, groot gelijk!)... De 2 kleintjes werden opgeschrikt door gebons, en strooigoed wat de kamer in kwam.... Toen ze van de verbazing waren bekomen zagen ze buiten een zak vol met cadeautjes staan! Prachtig om te zien.. en dit moest open en dat en oooooh nog meer hihi..

Daarna zijn we lekker gaan eten en om kwart over 7 kwamen 20 suprises tevoorschijn. Leuke gedichten, veel knutselarijen en de cadeautjes vielen bij iedereen in goede aarde...

En als jullie denken dat we het daar dan bij laten?!... nou eh... nee... . Naast degene die je trekt koop je ook nog een aardigheidje voor de anderen (als je kunt slagen) dus je kunt je voorstellen hoe groot de stapel was die toen tevoorschijn kwam! En wat zijn we verwend... eigenlijk veel te gek, maar o zo heerlijk om eens gek te kunnen doen. Kerst daar doen we niet aan dus 1x per jaar een gruwelijke verwenpartij moet kunnen....

Nataly kreeg een nieuw mobieltje (ze heeft al die tijd mijn oude gehad als ze ergens heen ging, maar die was echt op) en ze zat me vol verbazing aan te kijken. Was die echt voor haar?? Heerlijk. Lucas die een extra gedicht moest voorlezen, er niks van snapte tot de laatste 3 regels... ook hij mag met zijn vriend mee naar een workshop bij Cesar Zuiderwijk.... Hij stond bijna te dansen hihi...Spellen, dvd, douchegel, gel, sokken, kaarsen maken, beautycase... alles werd enthousiast ontvangen. Ik werd er blij van.

Zelf ben ik ook vreselijk verwend. 1 cadeautje (een boek, welke weet ik nog niet) is nog onderweg, een fles Tia Maria en lekkere douchegel. Maar de klapper was toch wel de vraag / uitnodiging van Taco om in 1 van de komende maanden er met z'n tweetjes even 2 dagen op uit te gaan... Heerlijk! De kinderen dan weer onderbrengen is een ander verhaal, maar het is wel een keer nodig dat we er samen op uit gaan. 
Taco heeft een mediacenter gekregen zodat hij nu vanaf de pc dingen op de tv kan bekijken. 

Tegen twaalven gingen we bepakt weer naar huis... gelukkig viel de gladheid mee, maar ik was blij dat Taco reed. We doken heerlijk ons bed in om vervolgens vanmorgen bruut wakker gemaakt te worden door Lucas... hij was ziek. Spugen, diarree.... ja daar gingen we weer.... 
Gelukkig is het wel een mindere vorm dan Nataly. Het spugen valt mee, maar heeft vreselijke buikpijn... Vanavond maar een molletje erin.. voor nu een kruik, een dekentje, thee en een cracker...

Het was een raar weekend zo al met al, maar toch heb ik genoten!

Voor iedereen die vandaag de Goedheiligman verwacht, heel veel plezier! 
Gelukkig....
Nadat Taco gisteravond naar Duitsland is vertrokken had ik een vreselijke nacht. Meer wakker dan dat ik sliep met als gevolg dat ik zo brak en moe als wat mijn bed uitkwam vanmorgen.

De kinderen op weg geholpen en toen zelf weer naar het werk. Het zijn drukke tijden en als er dan iets onverwachts gebeurd ben je graag gezien als backup, dus geen probleem om extra te werken.
Hoewel... vanmiddag was mijn kaarsje uit. Ik was op, moe en het meer dan zat. Lekker thuis op de bank gehangen. Lucas ging drummen, Nataly had een feestje en zo had moeders even het rijk alleen.... Heerlijk!

Iets over vieren kwam mijn moeder langs. Mijn vader schiet kleiduiven en zo was ook zij alleen deze middag. Gelijk afgesproken dat ze lekker hier kwam eten. Maar wat? Ik had Lucas al eerder beloofd weer een keer zelf pizza te maken. Nu vindt Nataly dat echt niet lekker maar oma wel, dus ook dat was snel geregeld.

Ik heb dus vanmiddag heerlijk met mijn moesje in de keuken staan kokkerellen.... Ik heb genoten, was intens gelukkig dit nog zo te kunnen doen. Ze is zo fit als een hoentje maar wordt toch al 79 in augustus.... Ik koester deze momenten..... 

Lieve mama, ik hou van jou! 
Een weekend vol familie
Of te wel, ons familieweekend!

Om de 2 jaar gaan we met de gehele familie van Taco zijn kant een weekend de hort op. De locaties zijn voornamelijk in Nederland en gaan van Zeeland tot Groningen, van Noord Holland tot Overijssel. Ik heb zo'n vermoeden dat we bijna alle provincies wel hebben gehad (alleen Flevoland nog niet)...

Dit jaar trokken we naar Ommen. Vrijdagochtend eerst eens even rustig opgestart want het was een hectische week geweest en rond half 12 vertrokken we. De drukte viel mee en zonder problemen kwamen we om kwart over 1 in het plaatsje aan. Omdat het nog te vroeg voor het huis was zijn we eerst een gezellig plekje gaan opzoeken om wat te eten en daarna hebben we wat winkeltjes bekeken.


Klokslag 3 uur stonden we bij onze groepsaccommodatie De Nieuwe Brug. Het zag er allemaal prima uit. Geen oude meuk, maar alles netjes opgeknapt, de meeste slaapkamers hadden een eigen douche (ook heerlijk) en de bedden lagen zalig... Niet lang nadat wij er waren druppelde de rest van de familie binnen en al snel waren we compleet.

Zaterdag was het eerst tijd om rustig wakker te worden. Daarna werd een boodschappenlijst gemaakt en een paar namen deze taak op zich. Een ander deel (vooral het jonge gedeelte) kreeg de mogelijkheid om naar Hellendoorn te gaan. Er waren kortingskaarten (50%) en dus ging ik met de jeugd mee (ben nog steeds geen 40!!). Taco ging later met de andere helft mee winkelen in Zwolle. 


Bij Hellendoorn aangekomen waren we eerst nog bang dat deze gesloten was. Wat rustig!!! Wat een luxe hihi. De achtbaan... we konden voor de volgende ronde blijven zitten en zo was het eigenlijk bij alle attracties. Gewoon een paar keer achter elkaar ergens in... wanneer tref je dat? Tegen 2 uur was het gedaan met het droge weer. Storten, plenzen... maar goed, we gingen toch wat eten. Eenmaal daarmee klaar was het wel wat opgeknapt, maar droog was het niet. Toch nog wat attracties bezocht maar toen was het klaar. Iedereen door en door (bijna dan) en tevreden over de dag. We gingen weer lekker naar ons huisje.


Spelletjes doen is de hoofdmoot van de avonden. Rummikub, klaverjassen, risken, monopoly, het huis anubis, zenuwen, yathzee, kolonisten van catan en de grote hit PIM PAM PET haha... het was allemaal mee en het werd gespeeld.

Zondag 1e Paasdag. Niks uitslapen, nee vroeg op. Om 10 uur stond een huifkartocht op de planning. Het was droog dus dat was gunstig. 


Tijdens deze tocht was er nog paaseieren zoeken voor de kinderen. En voor ons een lekker kopje koffie! De kinderen vermaakten zich prima. Volgeladen met chocolade gingen ze de huifkar weer in. Terug naar het beginpunt waar we heerlijk gingen brunchen (zo ondertussen lustten we ook wel wat!)


De kinderen mochten er nog ponyrijden (Nataly wilde heeeeel graag hihi) en ze konden lekker ravotten op een heerlijk drassig veld met een voetbal)... Iedereen vermaakte zich. Tegen 2 uur was het programma over en zo ook het goede weer. De regen kwam met bakken tegelijk naar beneden. Die middag weinig meer gedaan.... 

Gisterochtend werden we heerlijk wakker. Geen regen maar heerlijke zonneschijn. Ontbeten en toen met elkaar naar de Lemelerberg gereden waar we heerlijk met onze snoetjes in de zon hebben gewandeld. Wat een genot en wat is het er mooi!Toen we na de wandeling weer in het huis kwamen hebben we onze spullen gepakt en zijn we weer op huis aangegaan. Kwart over 6 waren we thuis. Moe maar voldaan..... 
Foto's uit de oude doos
Hoewel foto's.... eigenlijk zijn dit dia's... Jarenlang lagen ze bij mijn ouders in de la. Ik denk dat het zo'n 25 jaar geleden was dat ik ze had gezien.... Afgelopen dinsdag kwam mijn dia/negatiefscanner binnen en uiteraard ben ik gelijk aan de slag gegaan.... Heerlijk om die oude beelden weer te zien. Ik heb nu wel alle dia's gedaan, maar er zijn nog genoeg negatieven te verwerken.... maar ik heb geen haast. Lekker op het gemak alle kiekjes weer voorbij zien komen.... wat gaat de tijd toch snel..... 


binnenkort dus maar eens fotonegatieven bij mijn ouders halen.... Ik zal me niet vervelen!

Even balen....
Sinterklaas is een superleuk feest. De tijd ervoor waar je voor iedereen leuke cadeautjes probeert te vinden, voor de getrokken personen de juiste dingen weet te vinden daar geniet ik altijd van.... 

Maar dit jaar lijkt het gewoon tegen te zitten. Men is mijn stresslevel aan het testen geloof ik... 

Altijd al ergens in oktober begin ik met het inslaan van leuke dingen voor mijn gezin, maar ook voor de man of vrouw in het algemeen omdat we ook vaak nog een aardigheidje doen voor degene die we niet trekken... 
Lucas had ik dit jaar vrij vlot voor elkaar. Ook de "algemene" cadeautjes gingen vlot... Maar dan de rest.... Tja, als je niet de hoofdprijs wil betalen omdat het via bv. Ebay goedkoper is, dan moet je wat verzendtijd incalculeren... De tijd verstreek maar het pakketje kwam binnen... Oef gelukkig, een zorg voor die persoon minder. Voor Nataly was het dit jaar drama... hoeveel winkels en internetsites ik voor haar niet heb bezocht... het winkelen zou je tegen gaan staan hahah en daar is bij mij heel veel voor nodig om dat voor elkaar te krijgen...

Voor mijn ouders had ik ook leuke cadeautjes. Ze hebben 2 Duitse zangers waar ze weg van zijn en wat ik wilde kon ik alleen via Ebay Duitsland verkrijgen. Op 14 november gekocht, bevestigd en afgerekend. Op mijn vraag hoe lang het duurt om het te versturen kreeg ik als antwoord 2 tot 4 dagen. Nou ruim op tijd zou je zeggen.. Komt het pakketje uiteindelijk gisteren binnen. Ik blij..... totdat ik het envelopje openmaakte... AARGHHHH niet goed!!! Balen balen balen balen....... Via de mail wel alles geregeld, op hun kosten de foutieve dvd terugsturen en zij sturen vandaag de juiste op (foutje op de inpakafdeling, tja kan gebeuren)... De kans is klein, maar wel aanwezig dat ik dit cadeautje misschien nog op tijd binnen heb.

Op dezelfde 14 november vind ik bij Bol een ander cadeautje voor mijn moeder. Levertijd 5 tot 10 werkdagen. Helemaal goed, mooi op tijd.... dacht ik.... Op dag nr 10 van de aangegeven tijd kreeg ik een mail van Bol.... Excuus, excuus maar uw bestelling heeft vertraging opgelopen en we kunnen niet zeggen op welke termijn we het kunnen gaan leveren... Je raadt het al, het is nog steeds niet binnen..... 

Voor mijn ouders heb ik dus maar naast het gedicht 2 tegoedbonnen voor de dvd en cd gemaakt... Leuk is anders, maar ja een andere mogelijkheid is er niet...

En zo waren er nog een paar dingen die absoluut niet liepen zoals ik zou willen, plus een fikse aanvaring met Lucas gisteren (mijn fout... loslaten is niet makkelijk ... en dat heb ik later ook aangegeven naar hem toe..... )

Bah bah... doe je zo je best om alles te regelen en het lukt gewoon niet... pfffff...

Maar goed, ik laat het los, ik kan het niet anders maken dan het is.... Iedereen krijgt zijn of haar cadeautje al is het dan waarschijnlijk niet op 5 december hahaha.... De rest is af en klaar.....  Laat de Sint maar komen!
Onze kerst....
Onze kerst was en is gezellig...

Op kerstavond kwamen mijn ouders en zus met familie op de borrel. Ik had allemaal lekkere hapjes en mijn moeder kwam met heerlijk Marokaans stokbrood en gevulde eieren binnen...
We hebben heerlijk zitten kletsen. Het was gezellig.


Eerste Kerstdag eerst redelijk uitgeslapen en daarna van een heerlijk kerstontbijtje genoten. Papa en mama gebeld en ze een fijne Kerst gewenst en toen we eindelijk waren aangekleed en nog een broodje hadden gegeten zijn we even heerlijk wezen wandelen. Het was zalig. 

Tegen drieen zijn Nataly en ik ons gaan optutten. Haar haartjes ingevlochten, glitters erin, oogschaduw op... Mevrouw was klaar hihi.. en ik ook... alleen dan zonder ingevlochten haar en glitters haha..

Om 4 uur werden we bij mijn schoonzus verwacht. We zaten net in de auto, we hadden net 3 meter gereden zie ik Ingrid lopen met haar schoonfamilie. Dus ik vroeg Taco even te stoppen zodat ik gedag kon zeggen. Dat was wel even grappig. Ingrid vroeg haar man een foto te maken, hoewel op een wat rare plek, maar niet minder leuk! Nadat we elkaar nog een fijne dag hadden gewenst zijn we weer verder gegaan.
Eenmaal bij mijn schoonzus eerst even een lekker kopje koffie gedronken met een stukje kerstkrans. De kinderen hadden elkaar weer gelijk gevonden en die hoorde je niet meer. Rond vijven ben ik maar eens met het voorgerecht begonnen. Ik vond het erg spannend omdat ik het zelf niet eet, een garnalencocktail met Whiskeysaus. En dan wil ik ook iets speciaals doen, dus niks saus uit een potje, nee zelf maken... Maar het viel in goede aarde. Iedereen zat te smikkelen. Voor degene die geen garnalen wilde had ik lekker meloen met ham. Het ging schoon op. Verder had ik ook zelf tapenade gemaakt en iedereen smikkelde ook daarvan....


 Het hoofdgerecht bestond voor de kinderen uit gourmetten (altijd goed) en wij kregen een heerlijke kalkoencasserole voorgeschoteld. Mjammie. Lekkere aardappeltje in schil uit de oven erbij, stoofpeertjes, boontjes, aardappelkroketjes. Het was allemaal om te smullen.
Hierna maar even een flinke pauze ingelast, want het dessert moest nog komen. Mijn ene schoonzus had een heerlijke boomstam gemaakt... Tarwekoekjes gedrenkt in verse jus dórange, daartussen slagroom, ook erover heen met sinaasappelrasp gedrenkt in cognac.... dit met heerlijk kaneelijs.... Het was een zeer geslaagd kerstdiner en zeer zeker niet "overdone".

 
Na het eten gingen de heren aan de afwas. Uiteraard werkte de afwasmachine ook mee, maar 18 man eten geeft veel zooi en zo was alles netjes weer weggewerkt. Daarna gingen zij aan het klaverjassen en ik ging met Nataly, Susanne en Marieke aan het spel van Huis Anubis. Het was een lang potje maar erg gezellig. Zelfs Linnard kwam erbij en nam het spel van zijn moeder over. Fanatiek!!!! hihi..


 Om 00.00 uur vond ik het mooi geweest. Hoewel de kinderen nog vrolijk rondliepen was het de hoogste tijd om te gaan slapen.
Moe maar voldaan doken ze tegen half 1 hun bedje in. Ook voor hen was de dag geslaagd.

Vanmorgen heerlijk uitgeslapen. Half 10! Lucas was al wel eerder wakker, maar Nataly presteerde het om tot zelfs 10 uur uit te slapen. Zalig, zo horen de vrije dagen te zijn.
Straks gaan we even naar Alexandrium om vervolgens door te rijden naar Pathe de Kuip. Het viel niet mee een film voor ons allemaal te vinden, maar als het goed is gaan we naar "Bedtime stories". De overige films zijn of te kinderachtig voor Lucas, of nog niet geschikt voor Nataly. Of we hebben hem al gezien. En om gescheiden naar de film te gaan vinden we niet leuk.

Hebben jullie fijne dagen gehad?

Heerlijk verwend
Zoals bij velen was het ook bij ons gisteravond Pakjesavond. 
De dag verliep anders als dat ik de afgelopen jaren gewend was. Normaal was ik op school te vinden om daar het feest in goede banen te leiden, maar aangezien ik niet meer in de OR zit, was mijn hulp dit keer niet nodig. 

Ik vond het eigenlijk helemaal niet zo erg. Ik ben snip-snot-verkouden en een rustige start van de dag kon ik goed gebruiken.
Eerst nog even de laatste spulletjes voor de nog te maken surprise kopen en toen cadeautjes bij mijn ouders gebracht. Die lieten ze netjes ingepakt liggen tot de avond, zodat ze die samen gezellig gingen openmaken. Even gezellig koffiegedronken en toen naar huis en de kinderen opgewacht.
Zij kwamen met hele leuke cadeautjes thuis. Lucas met een knijpkat en prachtige Stabilopennen en Nataly met een echt meisjesdagboek en een knutsel/tekensetje. Ze hadden een gezellige ochtend gehad met de Sint en de surprises.
's Middags hebben we heerlijk een film gekeken. Ik begon steeds harder te huilen... niet omdat de film zo zielig was, maar omdat de verkoudheid steeds heftiger werd... Pff wat wordt je daar moe van.
Rond half 7 zijn we naar mijn schoonzus gegaan, bepakt en bezakt met van alles en nog wat en daar hebben we met de hele familie Sinterklaas gevierd. Het is altijd erg gezellig met zo'n grote groep. Helaas waren er 2 afwezig wegens ziekte.


Nataly was helemaal gelukkig met de foto van haar en Marco uitvergroot. Alleen zag ik net dat de foto is aangetast in de lijst... Maar eens kijken wat er gebeurd is, en anders moeten we het nog even over doen.

Taco werd verwend met een middagje skien en concertkaartje voor Het Goede Doel in Ahoy op 11 april. Helemaal leuk. 
Lucas was helemaal blij met zijn pc spellen, dvd van Jackie Cha en Jochem Myjer en ik kreeg een prachtig boek van Baldacci en een bedel voor mijn Pandora armband. In mijn surprise zat een heerlijk luchtje van Mexx.

Oja mijn surprises was overigens een quiz over Marco. De Sint dacht mij te kunnen pakken met diverse vragen. Oke, eentje wist ik er niet maar dat vond ik ook helemaal niet belangrijk hihi ("wie was de een na laatste vriendin van Marco")...  De rest kon ik vlekkeloos beantwoorden (duhhh )

Vandaag hebben we het rustig aan gedaan. Straks gaat Taco met Lucas mee naar zijn schaatswedstrijd. Ik had graag meegegaan, maar nu ik zo verkouden ben lijkt het me geen strak plan.  Vanavond plant ik mezelf na een heerlijk bad, heerlijk op de bank met mijn meisje. Lekker tv kijken.

Morgen eerst maar eens uitslapen en dan zien we wel wat de dag brengt. De kinderen hebben genoeg nieuwe spullen om uit te proberen (pokerset, spel van het Huis Anubis)... dus we vermaken ons wel.

Hebben jullie een gezellige Sinterklaas gehad of doen jullie hier niet aan?

"Ik weet hoe mooi je bent
Maar jij weet het zelf nog niet"